Årsredovisning 2010

© copyright

JANUARI


2010 började med att vi var höggravida och fulla med förhoppningar, förväntningar och längtan, 1 månad kvar innan bebis var beräknad


5 Januari hade bebis fixerat sig och var klar, vecka 36+0


Som vi längtade efter att få hålla och pussa den lilla i magen


Sista riktiga magbilden, vecka 37+0


Värkarna startade den 19 Januari, nästan  2 veckor innan beräknad förlossning


13 timmar av värkar och 30 minuter av krystvärkar kom äntligen bebis upp på bröstet!


Så liten och sov mest hela tiden


Hon låg alltid på bröstet den första månaden, så mysigt!

FEBRUARI

Nikita blev en månad och amningen började fungera som den skulle, helt underbart mysigt och vi båda två har älskat att amma sen det började fungera.

MARS

Nikita var stark i både rygg och nacke, redan på bb lyfte hon huvudet


Så liten och så vacker


(jag bara älskar bilden)
2½ månad började hon snurra och vrida sig åt både höger och vänster


Vid 3 månader började hon "tutta" med munnen, både när hon var hungrig och i sömnen :)

MAJ

Nikita myser med sin första nalle hon fick av sin mormor när hon var ett dygn


Mor och dotter mys


3½ månad och hade styrkan att stå själv längre stunder


Pappabus är mycket bättre än att busa med tråkiga mamma


vid 4 månader började hon gå i gåstolen


Grillpremiären i sommras, på en engångsgrill, Nikita skulle sova i vangen :)


Mästergrillaren


Nikita ska bli som sin pappa när hon blir stor, sitta vid datorn :)


Nikita satt själv ibland, som ett C :)

JUNI

Nikita låg fortfarande ibland och sov på bröstet, himla mysigt!

5 Juni 2010, bästa dagen i mitt liv!



Min familj, och andrés familj


Jag älskar dig min fina underbara man, du & Nikita är allt för mig!

Nikita döptes samtidigt som vi gifte oss


Nikita började med smakportioner, vilket hon inte tyckte om alls! Vi försökte igen vid 6 månader, gick inte då heller, inte förrens 8-9 månader började vi få i henne lite vanlig mat, innan dess helammades hon för det mesta


JULI

vid 5 månader började Nikita förflytta sig framåt, genom att kasa sig fram med armarna


En varm sommar och Nikita fick ofta ligga ut utan blöja


Mycket att hålla reda på när vi skulle iväg någon stans


Nikita kunde sitta korta stunder, hon var 6 månader när hon kunde sitta helt utan stöd


Men hon kunde sitta korta stunder själv när hon va 5½ månad


Första gången jag fick se en yngre bebis än Nikita, vad hände med min lilla nyfödda tjej?
Nikita 5½ månad, Linnéa drygt 1 vecka


Nikita visade tidigt ett stort intresse för djur, men våran katt var fortfarade favoriten bland alla djuren


Nikita blev allt snabbare på att förflytta sig, jag trodde vid denna tid att Nikita aldrig skulle börja krypa


Men så fel hade jag, hon började gunga i krypställning, och gjorde i 2 veckor innan hon tog första krypsteget, sen tog det ytterligare 2 veckor innan hon kröp hela tiden


Vi flytttade från en 1a till en 2½ och stormtrivs!


AUGUSTI

Nikita lärde sig också sätta dig upp helt själv


Och ställa sig upp med stöd


Efter vi flyttat började vi umgås mer med Natalie Och Kevin

SEPTEMBER

När Nikita var 7½ månad fick jag testa på att vara 2 barnsmamma till Nikita och en 2 månaders bebis över natt, gick super!

OKTOBER

Nikita ställer sig upp mot allt numera 7½ månad


Klappa katten


När hon va 8 månader fick hon låna en gåvagn av Zeline, som hon började gå med


Nikita tycker om sin docka och stoppar in och ut nappen på dockan


NOVEMBER

Min fina man fyller 30

DECEMBER

Nikita blev bästa kompis med son morbror william, hon verkligen trivdes i hans närhet


Julkortet blev såhär iår, helt underbar!


Nikitas första jul firades först hos hennes farmor, och på kvällen hos hennes mormor, det blev en lyckad första jul tillsammans


Snart 1 år och världens klätterunge, hon klättrar på allt :)

Ett helt underbart år har svingat förbi och jag tvivlar på att nästa år kommer bli lika bra, men klart vi ska försöka toppa detta året! Jag vet iaf 1 sak om nästa år, det kommer vara det året Nikita börjar gå. Hon har tagit sina förta steg iår, men jag tror inte hon kommer börja gå idag ;)


God morgon

Känns som grus i ögonen idag, så trött! Kunde absolut inte sova igårkväll, det var jätte varmt! Öppnade balkongdörren och stog där och svalka mig en stund och sen gick det mycket lättare att somna. Men klockan var då alldeles för mycket! Men andrés tur att sova idag, han lät mig sova tills jag vaknade av mig själv! Klockan 12, jag har fått vakna själv 2 gånger innan, men då har jag varit vaken en stund innan på morgonen, så det var sköönt! :)

Nikita vaknade med världens energi, hon satte på mitt bröst och hoppa, hon satte sig på mitt huvud och hoppa, hon satte sig precis över mitt huvud och peta i ögon, näsa och mun. Hon klättrade över mig fram och tillbaka. Visst brukar hon ha energi på morgonen, men inte sådär precis nyvaken. Jag vakna till precis när hon höll på att vakna och hon hade inte varit vaken länge när hon började busa runt :)

Idag är jag till och med så trött så jag dricker kaffe, drack kaffe på morgonen i helgen, men innan dess var den innan jag blev gravid sist!

Nyklippt och nyfärgat

Redan tröttnat på det bruna håret, och så tråkigt att få en blond ful utväxt efter bara några dagar. Och jag visste att jag snart skulle bli blond igen ;) André tyckte inte alls jag skulle bli blond igen, men jag lyssnade inte :) Däremot har jag alltid annars försökt få det så vitt som möjligt, denna gången valde jag mer en naturligt blond färg. Men var tvungen att bleka det först, tills mitt hår blev gummi! Jag trodde jag skulle tappa allt mitt hår! Jag sov med hårinpackningar varje natt, 3 nätter och nu la jag i en toning. Blev nöjd än så länge iaf, håret har inte riktigt torkat än. Och sen ska jag lägga i blonda slingor, men det väntar jag med så håret får vila.

Jag lyckades även klippa mitt hår, själv och bli nöjd! Hur bra är inte det? :) Jag klippte kanske bort 5-10 cm och klippte upp det mer, mest för att klippa bort tuggumihåret jag fick efter blekningen. Det var meningen att min mor skulle klippa håret, men hon kunde inte ikväll så vi skulle tagit det imorgon, men jag stog inte ut med mitt svintohår :) Bild på håret får komma imorgon när jag fixat det lite :)

Kan inte förstå att det imorgon är sista dagen på 2010, vart tog detta året vägen? Det absolut bästa och lyckligaste i mitt liv, ska imorgon göra en årsredovisning hade jag tänkt :)

1 år sen igår

Kollade igenom bloggen för 1 år sen, och jag som tyckte jag hade en ganska liten mage? What? Jag var ju enorm, och det var ändå 3 veckor kvar innan Nikita föddes, kan inte förstå att det var hon som låg i magen, att det var hon vi väntade på, var det verkligen min Nikita som låg i min mage?


Och jag hade så svullna händer så jag var tvungen att ha förlovningsringen i ett halsband :)
Min mage för 1 år sen, vecka 35+0


Magen och Stumpen, han som var så sur på mig för vi skaffat Nitro :)


Pluttmagen med lilla fisNitro ♥


Kramgo unge

Nikita har blivit så himla mysig, mot mig :) Precis varje gång jag tar upp henne får jag världens kram, det finns ju inget mysigare, igår fick jag dessutom en puss utan att be om en, värme i hjärtat! När hon är helt nyvaken kan hon kramas i flera minuter, hur underbart och mysigt som helst!

Hon har också börjat ge mig saker om jag ber henne. Hon slängde ner tv dosan på golvet igår och då sa jag får mamma den, då la hon den i min hand och såg jätte stolt ut, hon gav mig saker från golvet idag med, sötungen :)

Gå hemma vill hon inte göra, så fort vi är hos någon annan vill hon gå och hålla i ena handen hela tiden, men hemma så fort man försöker tar hon ett par steg sen sätter hon sig ner och kryper istället. Så vi får väl åka till andra hela tiden så hon börjar gå snart ;)

Flera tänder verkar vara påväg upp, men det har det verkat som länge. Nikita är riktigt gnällig emellanåt och hon gnuggar över tandköttet jätte hårt mot allt. Stackars plutt, inte lätt o få tänder ju.

En liten uppdatering, nu får jag inte skriva mer för lilla hjärtat :)

Jay Smith

Ah hur underbar vän har jag inte? André är nere och handlar och kommer hem med ett paket till mig, från Natalie, med skivan Jay Smith i! :) Överlycklig! Den skivan kommer gå varm här hemma, dygnet runt, typ!


Kärlek!


Varit en väldigt känslosam dag, och väldigt overkig. Det är 4½ år sen jag såg henne sist, vi tappade ganska snabbt kontakten och fick kontakt med henne igen för ungefär 1 år sen, vi båda var gravida med flickor i magen. Hennes dotter skulle födas 21 januari, min 1 februari, Nikita tittade ut 20 Januari och Juva 5 Februari, så dom bytte månad att komma :) Jag tyckte de va hur kul som helst att just vi skulle få barn typ samtidigt, tråkigt att vi bor så långt ifrån varandra bara. Men idag kom hon hit, hon kom och träffade mig och min dotter! Tråkigt nog var inte hennes dotter med, men dom kommer träffas o leka dom med någon gång! :)

Tyvärr kunde hon inte stanna så länge, och va hemskt det kändes att hon skulle åka ifrån mig, när vi inte setts på så länge. Vi bodde under samma tak i över 1 år, vi var som syskon, allra bästa vänner. Hon satt och busa och lekte med Nikita, och hon har nog aldrig skrattat så högt, och framförallt inte framför någon hon inte känner, åh vilken känsla! Fick en fin bild på dom, Nikita ser väldigt.. skeptisk ut, men hon var glad nästan hela tiden annars :) Det är så overkligt, har hon verkligen varit här? Jag kan inte riktigt fatta!


älskade Lina, med min älskade dotter ♥


Nikitas rum

Tror aldrig jag visade bilderna på Nikitas rum? Har i vilket fall fixat lite till idag med nya presenter och sånt :)


Julafton 2010


Jag och Nikita igår



Vackra Nikita



Mata dockan som hon fick av Natalie på morgonen :)




Ville inte hälsa på Lotten :)



 Faster Janine hade ju ett roligt halsband så där gick det bättre :)




Nikitas faster och kusin, så fina!


Dukningen innan den goda maten serverades



Tomten var ju inte alls snäll tyckte nikita, han var jätte läskig och hon var verkligen livrädd :)


En läskig tomte som delat ut fina julklappar


Hon var knappt intresserad av paketen alls,



Innehållet var mycket roligare :)


Min stiliga man och Nikita fina pappa :)


Nikita fick öppna det största paketet och det enda hon hjälpte till att öppna :)





I den låg en rosa drake med ett bollhav i magen, underbar!
(Jo jag kanske tycker om att städa upp bollar hela dagarna;)--)



På kvällen hos mamma, min man, min bror, min dotter, min mamma, min bror, en till bror som inte syns, och Jerry :)


Plutt

Dumma mamma som inte kan hålla sig ifrån nötterna, måste hon reagera på precis alla nötter? Jordnöttsringar kan jag äta utan att hon får utslag, men alla andra nötter får hon utslag om jag ätit mer än typ 5 st. Jag tänkte faktiskt inte alls på att det var nötter i toffifee, men när hon sen fick små röda utslag, inte så mycket men lite, så kom jag på det. Ont och helt slut sen gårdagen är hon också, svårt att komma till ro och vakna om och om igen. Till slut tyckte jag så synd om henne så hon fick somna bredvid mig i soffan.


Min tjej just nu, älskade lilla plutt!


Snuttan tidigare ikväll, hon ville hellre titta på sina nya leksaker än o sova. Men klockan va inte mer än 20 :)

 
Pyamasen fick hon av min farmor igår, jag som inte tycker om hello kitty, men den var faktiskt riktigt söt, och hon är i behov av pyamasar eftersom hon inte haft någon sen hon va 2 månader :)


Snyggingarna igår

Såhär fina var Nikita och kevin igår!


Kunde blivit en ursöt bild i soffan, men sitta i soffan och glo var ju tråkigt enligt Kevin :) Nikita hitta något spännande på tvn :)

Nikita var verkligen trött idag efter gårdagen och med lite sömn, hon sov 2½ timme på dagen och var trött igen vid 18, så hon fick gå och sova efter 18 ikväll, sov 1 timme, vakna men fick somna om igen, vakna kort efter igen, somna om, och när hon vaknat för 3e gången gick jag och hämta henne. Hon tänkte väl bara ta sig en powernap sådär på kvällen :) Värmenallen som jag vann på evelinas blogg några dagar innan jul, fick hon i julklapp igår. Den värmer vi innan hon ska sova och lägger bredvid henne i sängen, och jag har märkt skillnader redan. När jag går ut och hon vaknat till somnar hon om fortare än hon gjort annars. Hon tycker om den också, hon ligger och håller om den när hon håller på att somna, överdrivet sött! Den får vara med när vi ammar också så nikita till slut känner en trygghet i den.

Glömde nog skriva i förra inlägget att Nikita igår tog 3 steg utan stöd och stog upp i över 30 sekunder! Snart går hon nog! :)

En mysig första julafton

Vilken bra dag det blev igår, över förväntan! Vi var först hemma hos andrés mamma med familj och åt god mat, öppnade paketen och hade det trevligt, på eftermiddagen/kvällen åkte vi till min mamma, för att träffa mina 2 bröder som jag sällan ser. Vi åkte tillbaka igen till andrés mamma för julklappsleken, hur kul som helst! :) Sen åkte vi tillbaka till min mamma igen och hade det trevligt där på kvällen.

Nikita, som i vanliga fall hemma somnar mellan 12-13 på dagen och sover ungefär 1 timme, lite mer oftast. Somnade inte förrens vid 14-15 någongång och sov inte ens 1 timme, hur trött som helst var hon. Hon fick lite julskinka, och kalkon när hon vaknat vilket hon tyckte om massor :) Sötunge!

Sen brukar hon i vanliga fall somna vid 19, ibland 20. Klockan 23 igår slockna hon äntligen, och jag hade försökt 100 gånger innan på kvällen att få henne somna men hon kom inte till ro. Jag trodde ju då att hon skulle ge oss lååång sovmorgon idag, det brukar verkligen vara stor skillnad om hon gått och lagt sig lite senare på kvällen, ännu mer om hon sovit mindre under dagen. Nepp, klockan 8.45 skulle hon inte sova mer, så pappa fick gå upp med henne idag så jag fick ligga kvar, men imorgon är det hans tur ;)

Några bilder blev det inte nu, jag glömde min kamera hos mamma igår, så vi ska bort och hämta den sen så kommer det lite bilder :) Nikita var alldeles livrädd för läskiga jultomten som kom med paket, och var knappt intresserad alls av paketen, men innehållet! Och det är väl det viktigaste ;) Bara bra saker fick hon också, allting! :)

God Jul!

Idag har vi varit inne i stan och shoppat dom sista julklapparna, shit va folk de va! Hitta inte allt jag ville ha men det mesta iaf! Och även att det kändes som det inte blev så mycket så kändes de i (andrés ;)..) plånbok :) Är helt överdrivet trött och ligger i sängen redan, väntar på mitt hjärta, kan absolut inte somna utan honom! :)

God Jul!

Ökat!!!

Jag fick en chock, vågen visade ju fortfarande mer än 8 kg, det trodde jag aldrig! 8120g väger liten nu, hon hade iaf ökat 70g och jag var helt säker på att hon gått ner ännu mer. Men hon har ju säkert gått ner 150-200g i vikt eller så, eftersom hon brukar gå upp ungefär 200g :) 73cm kort är hon nu!

När vi var där nere och skulle precis gå in ringde min lillebror william och undra om han fick komma till mig, så påvägen hem gick vi och hämtade honom. Helt underbar mot Nikita är han, Nikita är en helt annan unge! Hon är svintrött egentligen men hon bara skrattar, och busar och leker, med william. Hon vill inte ens komma till mig! :) Hon smågnällde lite så jag tog upp henne eftersom jag vet att hon är trött, men hon skulle direkt till william. Hon var inte ens blyg när vi kom innanför dörren utan hon skulle leka med honom direkt! :) Jätte sött är det verkligen! Och se henne så glad, hela tiden! Lyckorus!! :)

Vi har bakat sockerkaka, eller mest jag medans william lekte med Nikita, jag fick till och med diska utan att ha Nikita gnällandes vid benet, trots att hon var vaken. Jag sa till mamma att jag kommer kidnappa william, han får flytta hit istället ;)

Vet inte riktigt hur sockerkakan kommer bli, verkar som det är för mycket smet för det rinner över massa smet nu när den står i ugnen, men smeten fick iaf godkänt av william :) Har aldrig bakat sockerkaka förut, är inte så mycket för att baka heller, men eftersom alla småsyskonen gillar att baka och mamma aldrig har tid så får dom komma hit och baka ibland :)

Mot bvc

Vi ska snart gå ner till bvc för att få dödsdomen, väga och mäta. Jag är helt inställd på att hon gått ner efter en så lång magsjuka då jag knappt fått i henne nått alls! Just nu sitter hon iaf och mumsar i sig smörgåsrån med extra smör och ost på, mmm låter det ibland :) Men hon pillar först bort osten, och sen äter rånet! Precis som barn ska göra :)

Tänk att det redan är bara 2 dagar kvar till julafton? Så fort tiden går, trots att jag verkligen längtat! Tiden brukar ju alltid gå mycket långsammare när man längtar och väntar, men nej inte längre! Och imorgon ska vi in och köpa dom sista julklapparna, och kläderna till julafton och ev en klänning till Nikita att ha på nyår. Vi ska också, äntligen, köpa 2 ramar så jag kan hänga upp två förstoringar på Nikita och en på våra händer, som jag framkalla när hon nog inte ens var 1 månad :) Men jag hade tänkt från början att ha dom till min kära fotovägg jag tjatar om hela tiden, men tror just dom passar bättre in i sovrummet och ger det lite liv. Det är ju stor skillnad när man händer upp ett foto på väggen, jag älskar foton!! :)

Känns som någon lagt grus inanför ögonlocken idag, igår också. Jag är så trött och fattar inte varför jag inte går och lägger mig tidigare? Dessutom dom senaste kvällarna jag gått och lagt mig har Nikita vaknat och flera gånger varit ledsen så jag fått vara vaken ännu längre för att trösta eller massera hennes mage. Inte lätt o va liten ju!

Sökt jobb

Puh, idag har jag ringt och ringt, försökt få tag på mina betyg och ringt. Pratat med en del väldigt otrevliga människor, men inte fått tag på mina betyg. Synd att jag inte brydde mig ett skit om dom när jag hoppade av skolan, men vadå det enda som fanns i mitt liv då var min bebis i magen, att börja plugga eller jobba fanns liksom inte i mitt liv. Och allra helst vill jag gå hemma mycket längre, men vi har inte råd med de, tyvärr.

Men jag fick tag på dom till slut, och lämnade cv, så dom skulle höra av sig om dom behövde en vikarie kvällar eller helger, perfekt! Får väl ringa igen om ett tag om jag inte hört nått :) Skönt det ska bli att få semester sen, men oj vad jag kommer sakna Nikita, börjar redan få lite ångest faktiskt.

Snuttan sover, igen. Och så trött hon var, hon sov inte alls länge förut, utan vakna av en bajsblöja. Senaste 30 minuterna var hon omöjligt, bara skrek och gnällde hela tiden så hon fick gå och sova igen, jag slumra till jag också ;) Men ligga på en nallebjörn med en unge på magen var inte sådär jätte bekvämt så jag vakna nästan direkt igen.

Nikita verkar må bättre och bättre, jag får knappt i henne någon mat, men mer än innan. Ost och julskinka äter hon, äpple vill hon inte ha, det slänger hon ner på stumpen istället :) Men jag får i henne vätskeersättning, som hon nu tycker om, om hon får dricka ur sugrör. Och ger henne morotsdryck, äppledryck och grädde flera gånger i timmen också. Och hon är lika pigg som hon brukar och kissar som hon brukar, så hon är nog nästan frisk iaf :) Sköönt :) Undrar bara hur mycket tösen gått ner i vikt nu, tror inte hon gått upp nått eller stannat, utan hon har nog minskat på vikten.

11 månader och kan:

* Dricka ut sugrör (lärde hon sig idag)
* Haft sin första sjukdom, tyvärr :(
* Går när man håller i en hand, håller man i både släpper hon själv ena handen
* Går med allt, igår var det en stol som stöd
* Har fegat sig lite med att stå själv, hon står inte lika länge längre, men när hon väl står, så är det mycket stadigare
* Kan säga och förstår enstaka ord, som "titta" "tutte" "mamma" "dä" (=där)
* Peka, kan peka mot till exempel katten om man frågar henne vart är katten
* Både vinkar till stumpen och klappar honom
* Säger ofta hej, men nästan bara till stumpen
* Vädligt snål med pussar o kramar, om det inte är dockan som ska få dom
* Matar sin docka och samtidigt smaskar och tuggar med munnen själv
* leker tittut, och försöker varje gång säga tittut själv, men bokstäverna har inte blivit helt rätt än :)
* Favoritleken är att lyfta på tröjan och blåsa pruttljud på magen, roligast på mamma som är jäätte kittlig :)
* Dansar och klappar händerna till musik
* Smaskar och tuggar med munnen när hon känner att det luktar mat, vilket är hur sött som helst!
* älskar att stöka ner och slänga ner saker från fotöljen eller soffan
* Roligt är det också att plocka ut saker ur leksakslådan, och sen lägga tillbaka det igen


Jag kan gå, men då ska jag hålla mig i också, annars är det läskigt :)


11 månader!

Helt sjukt, våran lilla tjej blir visst 11 månader, bara 1 månad kvar till 1 år, hur är det möjligt? Men jag måste ju säga att det är såå mycket roligare att vara mamma till en 11 månaders liten, än när hon va någon vecka och bara låg där, gjorde ingenting utan bara låg där :)



Denna månaden ville jag ha ett stående månadskort, det ville jag ha förra månaden också men det lyckades inte, hon skulle inte stå! (fast hon kunde) Men denna gången så :)


Men nej mamma jag vill faktiskt inte stå, så jag sätter mig igen :)


Men visst lyckades jag få en stående bild! Jag har en inställning på kameran som gör att när den tagit en bild tar de ca 5 sekunder innan jag kan ta nästa, blir mycket bättre bildkvalité då. Så varje gång jag taigt en bild stog hon hur fint och snällt som helst, men så fort jag kunde ta kort satte hon sig, skitunge! :) Men jag fick iaf några bilder när hon stog, denna blev nog bäst tror jag.


Sen blev det jätte tråkigt o ta kort ju, så det blev den sista. Jag har tänkt att jag ska förstora en riktigt bra bild och hänga upp i hennes rum. Får väl se vilket år vi får pengar över till de :)


vårdcentralen

Idag blir det vårdcentralen igen, plutt är fortfarade inte bra i magen och vill knappt äta. Inatt när jag tänkte gå och lägga mig vid 1 vakna Nikita och hade jätte ont i magen, jag fick vagga och massera hennes mage i en timme och 2 blöjor senare somna hon. Varför måste just hon vara sjuk, och inte bara någon dag utan hon är på 4e dagen nu. Hon kommer ju ha gått ner som f-n tills imorgon då vi ska ner och mäta och väga igen. Men hela min kropp säger att vi kommer få åka in med henne och ge henne dropp.

Hon är mycket slöare än vanligt, men leker gör hon iaf. Men hon sitter ner och förflyttar sig knappt alls, vilket hon alltid gör annars, då är hon överallt samtidigt! Får fortsätta tvinga i henne vätskeersättning och morotsdryck och försöka få i henne lite mat.

Vilken matblogg jag har fått helt plötsligt, det trodde jag aldrig faktiskt, men har man en matstrejkande tjej hemma så blir det visst så ;)

mm.. grädde!

Ja min älskling tycker om grädde! Hon har ätit typ sådär 15 teskedar grädde bara sådär, och hon kunde äta ännu mer men ville inte riskera att hon skulle spy upp allt då, men det är ju jättebra! Hon har inte ätit knappt nått alls idag heller, sammanlagt under dagen blev det kanske 2 TESKEDAR mat, under hela dagen. Hur kan hon ha fått tillbaka sin energi? Jag fattar inte!


Det var även grädde på golvet! :) ♥


Igårkväll fick hon vispad grädde, vilket var roligare o leka med än o äta, men lite fick hon i sig igår också!

Helt bra i magen verkar hon inte va men det är betydligt bättre och hon har tillbaka energin. Men jag fortsätter ge henne vätskeersättning och även morotsdryck så hon får i sig nått. Men det är inte alls populärt så jag får ta upp det med ett sugrör och släppa det så långt in i munnen som möjligt så hon sväljer på en gång. Men det känns jätte hemskt o göra det, men det är ju för hennes bästa och för hennes skull jag gör det.

Nikitas mormor var här en stund förut, var väldigt längesen sist! Ja okej någon vecka men det kändes som väldigt länge :) Vi ska dit imorgon och hjälpa till o baka (äta) julgodis ;) Inte Nikita dock, men hon får de i andra hand sen genom mjölken ;)

Jag har eller ja håller på att göra iodrning i Nikitas rum, det verkar som det blir bra! Måste ju ha plats och ställa hennes 2 stora klappar, en julklapp och en födelsedag :) Bild på det kommer nog upp i morgon :)

Bläddra i en bok

Nikita ville komma upp i soffan så jag lyfte upp henne, hon hitta direkt almanackan jag använde igårkväll för att skriva om Nikita utveckling, och sätter sig och bläddrar i den, hur sött som helst! En stund senare bläddra hon, tog pennan och "målade" lite och sen bläddra igen, hur sött är inte de? Ibland blir jag verkligen förvånad över hur smart hon är! Eller hur smart alla barn är när dom är så små!


Nikita läser vad jag skriver om henne, så jag inte missar nått :)


Men mamma här har du ju glömt o skriva ju!


Tillbaka?

Nikita vaknade för ungefär 1 timme sen, men vi låg och drog oss och mös i sängen till 9 :) Skönt att man fortfarande kan göra det, men när hon inte vill vara kvar längre försöker hon klättra ner eller så försöker hon klättra över mig.

Det verkar som det är tillbaka på Nikita igen, om det ens försvann. När vi varit öppe i 10 minuter hade jag redan bytt 3 fulla bajsblöjor, fluffan då :( Men hon verkar inte hängig eller ha ont så det är ju tur de.

Helt otroligt, jag har helt tappat bort min borste! Nikita har fått leka med den, men jag vet inte om det var då den försvann? Helt spårlöst, har letat överallt i hela lägenheten, hur är det möjligt? Så jag har inte kunnat borsta håret alls utan får sitta och re ut håret med fingrarna :) Hon har även lyckats tappa bort min favoritpenna, helt spårlöst borta den också. Skitunge!


På bättringsvägen

Nikita verkar må bättre, skönt! Hon har inte bajsat mer idag men hon spydde lite förut. Kissat har hon också gjort och vi har försökt få i henne så mycket vätskeersättning som möjligt. Har även fått i henne mat som har fått stanna, också väldigt skönt! Energin har hon inte fått tillbaka helt, men hon är fortfarande aktiv, men inte lika mycket som hon brukar. Nu har hon somnat, väldigt fort i min famn på sitt rum när vi hade kvällsmys, snuttan.

Och inte nog med de, känns som jag håller på att få mjölkstockning på de också, har så j.. ont i tutten bara man nuddar den, och klumpar har jag haft nästan hela tiden men aldrig som varit ömma. Kändes också som jag höll på att få feber förut, men tog en alvedon och de verkar ha hjälpt, än så länge. Hoppas inte jag åker på en mjölkstockning nu! Har också suttit med vetekudden över tuttarna för att hålla dom varma.

Men imorgon är en ny dag och jag hoppas på en bättre sådan, 4e advent, redan! Herregud va de inte nyss sommar? Det känns som det inte var alls längesen det var julafton heller. Och jag satt och längtade så mycket efter denna julen, när bebis var född och hon skulle få massa julklappar och få uppleva sin första jul, och jag längtar fortfarande! :)

Mitt stackars älskade hjärta! :(

Fy vad jag önskar att jag kunde byta kropp med Nikita just nu! Hennes mage blir bara värre och värre, de lilla man får i henne kommer ut efter bara någon timme och igårkväll bara skrek hon för hon hade så ont i både mage och hennes röda lilla rumpa. Jag fick gå och bära och vagga henne i 1½ timme igårkväll, satte jag mig ner börja hon skrika, fy som jag tyckte synd om henne. Och när vi fått i henne lite bröstmjölk som hon knappt alls fick i sig, då spyr hon som världens fontän.

Vi va på vårdcentralen idag och fick några tips, vi ska försöka få i världens kräsnaste unge vätskeersättning, det kommer ju säkert gå bra. Hon verkar ju iaf tycka om morot så vi köpte morotsdryck och ska försöka ge henne vätdskeersättningen med den. Nej att de kunde göra så ont för mitt lilla hjärta hade ont visste jag inte.

Hoppas sååå mycket att det gått över tills hon vaknat, hon somnade precis helt utslagen efter en väldigt orolig natt med många blöjbyten. Och just magsjuka som är det värsta som finns, jag hatar o va magsjuk så jag tycker såå synd om min lilla bebis :(

Jag älskar att jag KAN amma!

Jaha, nu har Nikita fått diaré också, jag har sen igår morse bytt närmare 10 bajsblöjor, hon äter ingenting knappt och är inte riktigt lika vild som hon brukar. Har sammanlagt fått i henne 1½ rån, sen igår morse. Hon vill knappt ens ha bröstmjölk så hade jag inte ammat henne nu vet jag inte vad jag hade gjort faktiskt. Vatten dricker hon iaf, så vätska får hon i sig iaf.

Men vissa dagar, typ som nu, känns de så skönt att jag faktiskt kan amma, jag har mjölk i tuttarna men kanske inte så det mättar. Både jag och Nikita älskar o amma och har gjort sen start så jag ser ingen som helst anledning att ens försöka amma innan hon är 1 år. Sen att vissa höjde ögonbrynen för jag amma henne när hon va 4 månader (!) fortfarande en bebis, så skiter jag i de. Visst jag känner mig inte bekväm i att amma ute o sånt längre, som jag kunde förut. Och hon får inte tutten så fort hon vill ha den, vi ammar mest på kvällen, natten och morgonen, och jag älskar de. Den bästa stunden på dagen är när vi ligger och myser bredvid varandra och jag har henne sååå nära mig. Jag älskar närheten från henne och jag är så glad över att jag har kunnat amma tills nu.

Och som jag envisades med att få amningen att fungera i början, när mjölken rann till och Nikita tog fel tag, och jag hade så ont så jag bara skrek, det börja blöda från ena vårtan och det gjorde så ont. Så misslyckad jag kände mig för jag inte kunde ge mitt barn mat, jag skulle inte ge upp. 1 vecka senare fungerade amningen perfekt, och jag är såå glad för att jag verkligen kämpade för att få det att fungera, hur jävla ont det än gjorde!

Att amma för mig har alltid varit en självklarhet, även när jag var liten. Precis lika självklart som jag skulle ha barn och jag skulle föda vaginalt. Men att det kunde va så mysigt och underbart att amma som jag tycker att det är trodde jag faktiskt aldrig. Första målet var att jag skulle helamma henne i 6 månader, hon helammades nästan i 8 månader, pga att hon inte ville äta innan, vi försökte ge henne mat men hon ville inte ha, så jag nästan helammade henne i 8 månader, nästa mål var att amma henne som jag gör nu tills hon blir 1 år, och sen bara amma henne en stund på kvällarna, mest för närheten, men hur länge vet jag inte. Men varför sluta med något som fungerar och vi båda trivs med så bra?

Men nu får hon inte längre tutten när hon blir ledsen, som hon alltid fick förut. Så när hon blir ledsen vill hon ha tutten, sin tröst och sin trygghet, men där har jag satt gränsen, hon får heller inte somna för natten med tutten i munnen.

Jag älskar att jag kan amma, jag älskar närheten och värmen av att amma och jag älskar att få ha mitt hjärta så nära. Jag förstår inte alls hur man inte kan trivas i o amma, men det är jag de :)

Klicka!

1 klick = 1 vaccin donerat av pampers, gå in och klicka HÄR nu!


Sovmorgon

Idag fick jag sova till 10, sköönt! Men jag var rädd för att hon skulle sova ännu längre, sover man längre än 10 känns de ju som man sover bort halva dagen :) Hon tar sin första nap lite för tidigt och orkar inte hålla sig vaken till 19-20 utan blir trött 17-18 istället, vilket känns lite för tidigt. För somnar hon då tar hon en nap på ungefär 1 timme, sen vägrar somna om. Både igår och i förrgår somnade hon på mig, igår somna hon vid 17.20 och sov till 19.40 och skulle absolut inte sova, så vi satt och gosa, jag försökte lägga henne igen efter 20, men hon ville absolut inte, vid 21 testade jag igen, och 30 minuter tog det innan hon stängde ögonen, hon låg bara och tittade och pratade lite för sig själv. Sånt där mysigt bebisprat som gör att hjärtat smälter och man får tårar i ögonen, ja det händer varje gång :) Till slut somnade trötta tjejen och sov till 1 innan hon fick mat.

Och i morse när vi gick upp och förbi hennes dörr med väggordet på säger hon "titta" och pekar och såg jätte glad ut, åh goa unge :) Tänk att hon kan se en förändring så fort :) Igår hängde jag upp 2011 almanackan i köket, med en katt på. Och hon blev jätte glad och sa titta och peka flera gånger, när jag lyfte upp henne så klappa hon katten som var på bilden :) Sötunge! När jag sen fråga vid matbordet vart är katten peka hon mot den, som hänger bakom henne. När vi va i sovrummet, bredvod stumpen fråga jag vart är katten och hon peka ut mot köket där den hänger :)

Äter gör hon knappt alls längre, på några dagar har jag inte ens fått i henne en portion, sammanlagt! Häromdagen fick jag sammalagt i henne kanske 2 teskedar mat, helt sjukt hur hon överlever? Och har den energin när hon inte äter. Igår var jag en sån hemsk mamma så hon till och med fick pizza, fett och gott tyckte hon de va, men ändå åt hon knappt nått alls.

Whoho, jag har hittat våran lampa till köket, och den var faktiskt billigare än jag trodde den skulle gå på. Förstår inte hur de kan va så dyrt med lampor, tyckte till och med vissa va dyra från ikea, dessutom hade dom ingen som ens liknade lampan jag vill ha. Hade hoppats på att hitta lampan till vardagsrummet på samma ställe, men det gjorde jag inte :)

Så älskad från första stund

ÄNTLIGEN sitter den öppe, jag köpte den när Nikita var nyfödd, hon va nog inte ens en månad! Och jag har längtat efter att få sätta upp den men visste inte vart. Om man sätter den på tapeten kan tapeten gå sönder när man tar ner den, känns inte bra när det va nytapeserat, andré ville inte ha den på dörren just för den skulle komma i hallen då, men vi har alltid hennes dörr öppen, och är den stängd så visar de att det är hennes rum, och hon är verligen ÄLSKAD, och har varit sen allra första stund! Redan innan hon flyttade in i min mage ville jag ha henne, och jag hade ingen aning om att man faktiskt kunde älska sååå mycket!


Före..



Och efter.. Jag är supernöjd!
Lite sne men det gör absolut ingenting! :)


Sin första teckning

Åh så sött, jag la fram ett papper och gav Nikita en penna mest för att se hur hon reagerar, jag trodde hon skulle slänge ner pappret och stoppa pennan i munnen, men nej hon drar pennan fram och tillbaka över teckningen, med 3 olika färger, en i taget :) Men när hon målat färdigt var pennan påväg in till munnen, såklart!


Man ser knappt nått, men man ser några streck iaf :)
Jag hjälpte inte till med pennan en enda gång, bara att ge henne den i handen :)


Igårkväll var de såå mysigt, vid 17.40 somna Nikita på mitt bröst, och det var så mysigt så jag kunde inte väcka henne, hon fick sova på mitt bröst en hel timme, och när hon vakna va hon hur mysig som helst och bara låg där och mös med mamma :)  Så hon fick gå och lägga sig vid 20 igår, och hon sov till 9.30  :) Så skönt att hon börjat sova så mycket! Trots att tänderna verkar jävlas med henne igen, förut var hon otröstlig så hon fick alvedon på tandköttet och en stund senare var hon glad som vanligt! Tycker mig se nått på nedre tandköttet också, får väl se om det tar lika lång tid att spricka igenom igen.


Fluffen ligger och sover med tutten i mun :)

Nyvaken och gó!


Gårdagens Nikita, kom på att jag hade den klänningen som Nikia fick av sin mormor när hon va typ 3 månader, storlek 74, men den satt ju perfekt på min lilla tjej :)


Knasunge ♥



Peka har hon börjat göra, framförallt mot Stumpen :) Och häromdagen när Stumpen var ute på balkongen och Nikiita skulle äta satt hon och kolla ut genom fönstret och fick syn på stumpen, och blev jätte glad och satt och peka och sa titta flera gånger. Sen titta hon på va jag styrde med och några minuter senare frågade jag vart är katten, och hon direkt pekar ut genom fönstret! Min smarta lilla unge :)



Nybadad

Jag har löst problemet, Nikita har verkligen blivit livrädd för badkaret, även när jag badar med henne sitter hon fastklistrad på mig och skriker om jag bara rör mig lite, hemskt! Efter en liten stund märker hon hur skönt det är att bada, men innan dess är det verkligen panik. Är vattenkranen på inne på toan när vi går in börjar hon skrika och klamra fast sig på mig.

Men idag kom jag på lösningen, bada henne i badbaljan på diskbänken. Visst var de lite läskigt i 2 sekunder, sen var de bara kul och sitta där och plaska, och jag kunde samtidigt ta dagens disk, hur smidigt som helst ju! Och jag slapp en unge klängades och gnällandes vid benen. Hon badade läänge idag till och med så hela hennes fötter blev små russin :)


Har hon inte bara världens vackraste nacke? Hur mjuk som helst och man kan inte låta bli att nyypa :)


Hon sa "titta" precis när jag tog kort :)


Tänk om man hade så blankt och mjukt hår :)


Jag har den vackraste ungen som någonsin funnits, åh vad jag älskar dig min fina fina underbara dotter! ♥


Nystädat?


Ja visst syns det att jag städade igår? ;)


Inte så liten och oskyldig som hon ser ut ;) ♥


Klättra upp i soffan

Idag kom Nikita på tekniken att komma upp i soffan, med hjälp av skivan på mitten av bordet, där hon alltid kryper emellan. Och hon som inte skulle lyssna igår när hon va för nära kanten så hon ramla ner från soffan, men till slut lär dom väl sig?


Nyss kommit upp för soffan, hon sitter som sagt aldrig stilla ;)
Tänkte att jag skulle ta en bild när hon va påväg upp men det hann jag inte ;)



Igårkväll var Nikita så trött och gnällig så hon fick lägga sig vid 19 igen, somnade nästan direkt och sov till 8.30. Det är stor skillnad på när hon somnar 19 än när hon somnar 20, mycket skönare när hon somnat vid 20 ;) Misstänker flera tänder, hon är såå gnällig, hela tiden, dålig i magen, äter knappt, klänger hela tiden och biter ivrigt i allt som kommer nära hennes mun. Men jag ser inte om någon är påväg upp än.

Jag fick inte en till kväll med andré i vardagsrummet, han satt och försökte fixa datorn hela kvällen, och det verkar som det är grafikkortet som det är fel på, lagom såhär innan jul och jag inte har någon inkomst alls längre.

Städat hem och sovande unge

Alla leksaker ligger i lådan igen, dammsugit och skurat golvet i köket där de som mest behövdes, diskat och plockat, hängt upp tvätten, Nikita ligger och sover. Nu då? Ta det lugnt i 5 minuter och njuta av mitt rena väldoftande hem kanske? Sen kommer väl gubben hem med dataabstinens som heter duga, han kommer nog ändå spendera hela kvällen där inne, och försöka fixa datorn. Men har jag tur får jag umgås en hel kväll med honom här inne igen! :)

Busunge

Nikita hittade clementinerna som stog på bordet, och ville gärna ha en. Så hon fick en med skal på för hon brukar leka med dom, men hon lyckades så bort ganska mycket skal, och hon vill helst smaka på skalet, vilket hon inte får. Så när jag inte såg tog hon en skalbit, sen kröp hon mellan soffbordet och var knäpptyst, så hörde jag henne smaska lite, då sitter hon där med en bit clementinskal i munnen ;) Tänk va smarta dom är för att vara så små! :)

Sovmorgon

Skönt att få sova till 09.45 och bli väckt av världens gladaste unge:) Hon har visst börjat gå och lägga sig vid 20 igen och det resulterar i att hon sover till nästan 10. Igår tog hon sin första nap på dagen vid 15, hon har nog inte somnat någon gång efter kl. 13. Så hon ville inte sova när klockan var 19 igår.

Nikita sitter och leker på golvet, med såklart dockan! Jag frågade nyss om dockan får en puss och direkt fick dockan en puss. Vi får fråga 10 gånger minst innan vi kanske får en ;) Snålunge :)

Andrés dator gick sönder igår, eller egentligen i förrgår men han fick igång den sen ett tag till men sen la den av igen. Tråkigt för alla mina älskade bilder på Nikita och magen ligger på den datorn, som tur var har jag framkallat när hon var nyfödd och magbilder, och har ganska många av dom nya på denna dator, tack gode gud för de!

Men jag kan säga att det va väldigt skönt att både diska, plocka, laga mat, kissa och äta mat utan att ha en unge ståendes vid benet och gnäller. Det kändes till och med ovant att ha andré i vardagsrummet så länge, det var rekord sen vi flyttade hit. Han bor verkligen vid sin dator så jag tycker nog det är skönare att den är sönder! Hemsk jag är va ;)

God morgon

Jag valde rätt morgon att låta andré få sova ut, i fredags gick vi upp båda för att gå till öppna förskolan och igår sov jag, idag vaknade jag vid 9, gick upp och kissa och la mig i sängen igen och trodde Nikita skulle vakna, jag somnade visst om och vaknade 10.15! :) Det var många månader sen hon sov så länge, och så sköönt! :)

Sent i gårkväll började jag stääda vardagsrummet, det är lite roligare o städa på kvällarna när Nikita sover, så det är städat till morgonen iaf. Nu syns de knappt att jag städat med Nikitas leksaker överallt och kuddarna som ska ligga på soffan ligger på golvet, busunge! På dagarna ser de inte ut som jag städat efter 10 minuter, då har Nikita lyckats dra ut allt överallt igen!

Klättra mellan bordet gör hon ofta, om man märker att det är tyst en längre stund så ligger hon där, eller såklart gör bus! Men nu har hon iaf lärt sig ta sig ner också :)

Just de, inatt drömde jag om att Nikita lärde sig gå, hon tog många ostadiga steg efter varandra och sen kunde hon gå, det var en magisk känsla, och jag tror de kommer va ännu häftigare när det verkligen händer! Tänk att lära sig en sån stor sak att gå, och ändå på så kort tid in i livet!

Bloggtorka?

Hej, vi lever! Jag vet verkligen inte alls vad jag ska skriva om här längre, känns väldigt tråkigt för jag saknar min blogg. Tiden finns knappt alls då jag har en väldigt uppmärksamhetskrävande tjej här hemma, men hon har blivit mycket bättre, jag kan för de mesta lämna rummet utan att hon blir helt förtvivlad, vilket känns väldigt skönt. Men ska jag in på toan då är hon där nästan före mig, skitkul o va där inne med mamma tydligen ;)

Idag har hon gått och gått och gått, hur mycket som helst, och hållt i ena handen såklart. Hon är alldeles för feg för att släppa taget helt, men det kommer. Jag försöker locka henne till att ta ett steg men hon sätter sig direkt. Märker hon att jag försöker släppa taget då hon knappt ens stödjer sig mot min hand så sätter hon sig, men det kommer förhoppningsvis innan 1 års dagen, fast jag tror hon kommer va över 1 år när hon börjar gå, varför vet jag inte :)

Mata dockan är en favorit just nu, som hon utvecklas den där ungen. Frågar man vart munnen är pekar hon direkt på dockans mun, nu börjar vi träna in ögon och näsa, vilket också är munnen enligt Nikita ;) Hon pekade på min mun när jag frågade vart mammas mun är, så duktig är hon. Sötaste är när Nikita tar sin sked och stoppar den mot dockans mun och tuggar och gör smaskljud, jag tror jag dör varje gång för de är så sött! Hon är ju bara en liten bebis, ska väl inte förstå sånt :)

Sovrutinerna har ändrats, hon sover bara 1 gång om dagen som är mellan 20 minuter -2 timmar och somnar numera kl 19.00 på kvällen istället för 20.00 men ändå sover hon till 9 istället för 7-8 ;) Underbart!

Haft sitt första spänne i håret, hade hon häromdagen! Hur sött som helst, och som jag visste blev hon bara helt underbart söt! Jag vill köpa någon röd rosettspänne o ha till jul, jag kommer nog äta upp henne då :)


Och några bilder på tjejen som växer så det knakar och man hinner inte riktigt med


Nikita var helt underbart vacker som vanligt en kväll jag skulle hämta henne ♥


Fina grimasen :)



Nikita leker med båda sina dockor


Visar dockan hur man ska äta


Tuggar med munnen också så dockan verkigen ska förstå hur man ska göra


Min underbara gris satte sig i gåvagnen :)



Hur sött är inte de? :)


Och en från idag, när hon inviger snyggaste koftan hon fick av sandra, som var stor som ett hus :)
Hon passa superbra i den tycker jag! :)





Tack fina sandra!

Nikitas gudmor sandra var här igår, helt underbart o se dom tillsammans! Det var längesen dom träffades och Nikita var lite blyg i början, men de va nog inte mer än 10 minuter :) Dom lekte och busa och som det värmde i hjärtat! Och som varje gång sandra kommer hit eller vi kommer till henne så har hon köpt nått till Nikita, helt underbar är hon! Igår fick hon en skitsnygg klänning, och kofta! Och koftan skulle jag gärna använda själv, om den inte var lite för liten ;) Jätte mysig va de också så även att den är i storlek 92 kommer hon nog få börja använda den snart ;)


Usch för denna natt

Svårt o somna igårkväll, inget ovanligt alls. Nikita som senaste tiden vaknar vid 9 vakna vid 6 och var hysterisk, hon skrek och skrek och skrek och skrek och slogs med armar och ville bara ha tutten, men jag skulle ligga på ett speciellt sätt också, hela kroppen värkte och minsta rörelse börja hon panikskrika, 1 timme höll hon på så och jag trodde jag skulle dö av trötthet. Vid 7 somnade hon iaf om och sov till 9. Hon var också jätte gnällig igår och väldigt klängig hela tiden, verkade ha ont så hon fick en panodil och alvedon på tandköttet, en stund senare va hon hur glad som helst så vet inte om det är nya tänder på g, eller om de bara är dom andra som gör ont när dom växer.

Nikita är ganska snål med både pussar och kramar, när hon väl pussas eller kramas så värmer de verkligen hela hjärtat. Men igår, då både pussar hon och kramar docka. skruttunge! Hon säger inte hej så ofta heller, och vinka bara när hon själv vill. Men idag när vi gick upp och hon fick syn på stumpen, då sa hon hej flera gånger och vinka för fullt, haha! :) Och i denna stund sitter hon och drar upp min tröja och blåser på magen så de blir pruttljud, haha en riktig liten busunge vi har :)

Tofs

Hihi, idag fick jag allt på en liten tofs i nikitas hår, fy så sött! Den fick faktiskt sitta kvar mycket längre än jag trodde, kanske va för hon fick leka med en godispåse sålänge? Men godis får hon inte, inte förrens hon är något år :)



Först en liten tofs i nacken


Sen en mitt på huvudet :)


Och när jag tog bort tofsen fick hon en tuppkam :)


fotografier

Lite snålt med bilder senaste tiden va? :) Min dator har varit segast i världen så det har tagit 30 minuter bara att få dit texten på bilderna, suck! Nu tar de väl ytterligare 30 min innan dom laddats upp också :)

Nikita tycker väldigt mycket om sin docka, och ska mata den med de mesta faktiskt, häromdagen var de en stor bodylotion hon försökte få in i munnen på dockan :)

Både pussa och bita dockan är mysigt :)


Hon har 2 småttingar där, men det syns bara 1 :) Om ens de, den är inte stor :)


Nikita och stumpen leker i "kojan" man ser bara stumpens läskiga öga på bilden :)

Ett par bilder när vi bakade pepparkakor, det gick utan vatten! :)

Här visar Mirandra upp pepparkakorna innan dom ska in i ugnen :)




Och en nyvaken pepparkaksmonster, jag fick inte ha en enda pepparkaka för mig själv, alla skulle hon ha! Sammanslagt fick hon nog i sig en hel stor pepparkaka :)


Såhär låg snuff innan läggdax, goa unge ♥


Matstrejkarnas drottning

Ja är de någon som vet hur man matstrejkar så är de min dotter, hon strejkar inte i timmar eller dagar, nej hon strejkar i veckor och ibland månader! Det är under hennes strejkperioder jag mår som sämst, oroar mig ständigt och har svårt att sova som resulterar i mindre tålamod och tjurig mamma. " Hon äter när hon blir hungrig " är de många som säger, jo okej men när blir hon hungrig då? När kommer hon märka att hon inte kan endast dricka bröstmjölk? Därför jag blir så orolig när strejken börjar, jag vet inte när hon kommer äta nästa gång.

Häromdagen hittade jag 2 recept med broccoli hon tyckte om, jag blev så glad. Äntligen hittat någon måltid som jag själv kan laga och slippa köpa dessa dyra burkmaträtter. Men idag var det vägran igen, jag hörde hennes mage kurra men ändå ville hon inte ha, inte fick hon bröstet heller utan hon somna istället, hungrig. 2 timmar sov hon och när hon vakna åt hon lite gran, sen fick hon både sked och tallrik själv, och det är visst det som gäller nu. Det räcker inte att bara hålla skeden, hon ska även doppa skeden i maten, och kladda lite med den andra handen såklart. Hoppas det kan va så enkelt och denna korta matstrejk redan är över.


Äta helt själv är det som gäller nu


2a advent

Åh vad jag längtar till julafton, har inte längtat så efter julafton sen jag var liten! Jag vill så gärna ge Nikita alla paket, se glädjen i hennes ögon och samla familjen, julen är ju såå mysig hur kan jag inte längtat efter den tidigare? :)

Busungen står bredvid mig och lägger upp massa kort från en kortlek i soffan från golvet, sen ska hon komma upp i soffan för att kunna kasta ner korten igen, och när alla kort är ner klättrar hon ner för att börja om igen, skitkul tydligen ;) Hur sött som helst, verkar visst som vi får en riktig liten busunge! :)

Min tur att få sovmorgon idag igen, skönt o få sovmorgon 2 dagar på en helg, det tillhör inte vanligheten :) Och då får också andré och Nikita egentid med varandra :) Oftast åker dom iväg på morgonen för att låta mig sova ostört men idag lekte dom på hemmaplan. Jag älskar min lilla familj så det värker i hela hjärtat

Titt-ut

Nikita har länge älskat när man leker titt-ut med henne, och hon har flera gånger visat att hon vill leka titt-ut, men idag när vi lekte titt-ut skulle hon också säga det. Det lät mer titttitttitttitt..aa :) Men snart kommer det väl rätt från hennes mun :)

Sitta vid datorn får jag inte göra idag, så får sitta korta stunder åt gången, men bara om nikita hittat något o leka med :)

God morgon Lördag

Kort efter 9 vaknade prinsessan idag, som låg och busa runt i sängen. Hon var påväg till kanten flera gånger men stannade precis innan och satte sig upp, däremot när jag satt mig upp vågade hon ta sig ner själv :)


Dykt ner från soffan har hon gjort idag, hon lekte med en kudde som låg i soffan och stupade rätt ner, som tur var med kudden före så hon slog sig inte, men hon blev iaf lite rädd.

Just de, jag ropade på stumpen förut när han skulle in från balkongen, sånt "kisskiss" ljud, och Nikita försökte härma mig, skitsött :) Det blev dock inte riktigt helt rätt ;)

Ensam kväll

André åkte iväg på julbord vid 17 idag så fick en ensam kväll igen, men Nikita var iaf vaken till 19.30 idag så helt ensam var jag inte! Och hon är så himla go, på bara några timmar har vi busat, lekt och Nikita har lärt sig saker. Ligger jag på rygg på golvet tar nikita upp min tröja och "pruttblåser" mig på magen :) Och hon skrattar högt hela tiden, och det kittlas så mycker och så är hon så go så man kan inte annat än skratta, till och med till tårar :)

Sen har hon lekt med mammas gamla kortlek som låg på bordet, hon drog först ner alla kort på golvet, sen plockade hon upp dom igen för att kunna kasta ner dom igen, skitsött. Sen har hon lagt flera av korten i min julmust som stog på bordet, jag kunde inte annat än skratta då heller för de va bara för sött!



Sen har hon tagit sig ner från sängen, alldeles själv utan ens lite hjälp eller stöd och det gick hur bra som helst, därefter tog hon ett litet steg vid sängen, men inget "nu ska jag försöka ta ett steg" men ändå ett steg :)

Hon har börjat äta igen, mammas mat med ostsås och broccoli med potatis/makaroner har blivit en favorit, hon äter som bara den, och kommer de in för stor broccolibit spottar hon ut allt :)  Söta unge, hon tycker också om russin som hon äter massa ikväll av också!

Hon är jätte lätt att lägga, vi har fortfarande sagostund på kvällen och sen ska hon ha en hand på mig, helst hålla mig i handen, då somnar hon direkt, det började hon med för 3 dagar sen nu och hon somnar bara fortare och fortare, hur skönt som helst! Det värsta som finns är när hon är ledsen av olika anledningar, även om det bara är för hon inte vill sova.

Jag bara älskar min vackra underbara unge ♥

Fredag med lång sovmorgon

Idag fick jag ligga kvar i sängen, vid 12 kom andré och Nikita in och väckte mig :) Det var skönt att få sova nästan 10 timmar en natt :) André hade gått och lagt sig vid 19 igår så han var nog ganska utvilad han också när Nikita vaknade efter 9 :) Jag märkte inte ens när dom gick upp, jag vaknade till när Nikita vakna och somnade om igen och en stund senare vaknade jag till och då låg inte dom i sängen. Och idag är det den bästa dagen på hela veckan, men jag som skulle städa igår hade inget vatten på hela dagen (8-16) så det blev det inget med, och fy vad handikappad man är utan vatten! Men idag tänkte jag ta och både dammsuga och skura golv, får ju passa på när andré är hemma och kan ta Nikita under tiden :)

Nikitas sovvanor ändras visst från dag till dag, igår vakna hon 9.30 och somnade vid 13, sov 40 minuter hon som sover minst 1 timme och sov inget på hela dagen och lyckades ändå vara vaken till 21. Medans idag vakna efter 9, somna 12.30 och sover än och klockan är 14.30 :) Men jag hoppas hon vaknar snart för jag börjar faktiskt sakna henne :)

Beställde julkorten igår så hoppas dom kommer nu i veckan så man kan skicka dom så fort som möjligt, har också gjort inbjudningskort till Nikitas 1års kalas som också ska skickas iväg snart. Hoppas verkligen dom blir lika bra framkallade som på datorn :)

Torsdag

Godmorgon.. Sitter och funderar på om någon ställt om alla klockor här hemma eller om Nikita verkligen vaknade 9.30? Så underbart sköönt! :) Jag saknar inte det minsta nätterna  hon sov till 7-8, trött jämt!

Idag kommer min lillasyster hit och bakar pepparkakor med mig, ska bli spännande :) Men jag köpte en färdig deg, kan inte göra en själv ;) Tänkte att vi skulle bjuda över mamma m. familj i typ  helgen och bjuda på peppasrkakor.

Fluffen min ska nog bli designare när hon blir stor, hon står här med ett måttband runt nacken och glor in i dataskärmen, rätt som det är smyger sig en liten hand fram ;) Hon är bara så himla go min lilla tös!

Fruktsallad

Nikita sitter just nu och mumsar i sig fruktsallad, det var visst jätte gott! Vilken tur att jag igår satt och kollade efter lätta goda recept :) Äpple, kiwi & russin blandat med äppeldryck och vaniljsocker, blev supergott :)


Tänk om man kunde va såhär vacker när man sitter och äter ;)


Ostsås och broccoli

Med potatis testade jag laga idag, och mitt lilla hjärta åt! Hon fick en stor portion och åt 2/3 av maten! Haha! Imorgon ska jag testa göra broccoli omelett :) Hon fick också smaka äppeldryck idag, vilket hon också tyckte om! Skitbra eftersom hon varken får i sig tillräckligt med järn eller c-vitamin :)


Klättra ner från soffan

Det har Nikita hunnit med 2 gånger idag, hon kryper fort fram till kanten sen lägger hon sig ner och drar försiktigt ner benen på golvet, hon ser jätte smart ut när hon gör de :) Men jag höll vid hennes axel för hon va vääldigt nära kanten :) Brukar dom inte lära sig klättra upp först :) Men det kommer väl det med snart :)

Nu är jag på riktigt trött på nikitas matvägran, det är ju inte bara någon timme eller någon dag hon strejkar utan i veckor! Satt igårkväll och letade efter mat som ungen kanske vill äta, så idag ska vi testa på att göra broccoli, ostsås och potatis, hennes far tycker ju om både broccoli och ostsås, och det är hans smaklökar hon fått så kanske kan gå :) Ska också testa göra fruktsallad och se om det går ner, hon äter ingen frukt alls just nu. Hon brukar smutta lite på clementin men inget hon äter så.

RSS 2.0