Grattis Sandra!

Idag fyller Nikitas gudmor år! Som vi saknar henne, var riktigt länge sen vi sågs nu, men jag hoppas vi ses snart iaf! Vi har pratat väldigt länge om att hon ska komma hit och sova över och vi ska ha filmmys och sånt, hoppas det kan bli av i sommar! :)

Det roliga är att just idag, öppnar Nikita sin garderob och öppnar en låda där hon drar fram en klänning hon fick av sandra för ganska längesen men den är fortfarande för stor, och den låg inte ens överst i lådan men den fick hon fram och skulle absolut ha på sig! Hon har bara öppnat garderoben när hon ska hämta blöjor innan så blev ganska chockad, samtidigt komiskt att hon gör de just idag :)


Nikita står och visar upp sin fina stora klänning


Sen gick hon och hämta en sko och skulle gå ut :)

Vi har varit och lekte med Becca och Linnéa. Zeline var inte hemma så det var lugn lek idag, Nikita är mycket lugnare när hon leker med Linnéa, som alltid är glad så kanske är därför :) Nikita ligger och sover nu och när hon vaknar ska vi äta god mat och sen hitta på nått med Natalie&Co. Vi vet bara inte vad vi ska göra än, andré vill inte se brasan men det vill vi andra, så ja det märks vad det blir helt enkelt!

Lördag morgon

Jag och Nikita har en mysmorgon och pappa adré fick sovmorgon idag. Vi har ätit frukost och suttit och myst en stund och nu sitter vi och leker på hennes rum. Funderar på om vi ska gå till Natalie&Co och dricka kaffe så får andré sova ostört. Nepp fortfarande ingen bebis för hennes del, och imorgon har hon gått över en hel vecka!

Igår var vi på ÖF hela dagen, enda till 15.30 då vi åkte hem och la Nikita som somnade på 2 sekunder! När hon sen vaknat grillade vi kött och sen gick jag och Nikita till mamma och lekte. André kom dit sent på kvällen när Nikita var jätte trött så han fick typ vända i dörren :)

Nikita har nu lärt sig att blåsa där hon får ont. Igår slog hon i foten lite så jag sa att hon skulle blåsa på foten och det gjorde hon sen sprang hon iväg och var glad :) Varje gång man säger att hon är duktig klappar hon händerna. Ber man henne slänga nått slänger hon de antingen i papperskorgen vid andrés dator eller i den i köket. Hon vet var flera kroppsdelar finns som öga, näsa, mun, mage, navel, snippa, rumpa, hand och fot. Hon är himla duktig min lilla tjej!


Skogen


Nikita åkte rutschkana helt själv idag, min stora tjej!

Idag när vi vakna hade jag så himla stor lust att gå ut till skogen! Underbart väder och något att göra samtidigt som vi får frisk luft. Vi tog med oss Natalie&Co ut också :)


Nikita fick gå själv tills vi kom till alla bilar och sen när vi kom fram till gruset, det gick lite långsamt där, va ju roligare att leka med grus!


Fina älskade ungar! ♥


Kevin hjälper Nikita att dricka vatten, sötungar!


Det var inte så lätt att gräva med spadarna i jorden direkt ;)


Kevin utforskar skogen, och hitta en stor pinne! :)


Och fortfarande inte en bebis, utan en enorm mage! 4 dagar över tiden kan inte vara roligt! Men vacker som få är hon! ♥


Tillbaka från skogen gick vi till lekplatsen en snabbis också, Natalie och dom skulle ner till BM och förhoppningsvis åka in till förlossningen och föda barn :)


När dom andra gått åkte Nikita kanske 20 gånger till innan vi gick in, det ville inte Nikita men vi skulle in och äta och sova och jag sa att vi kunde gå ut sen igen, så när hon ätit gick hon fram till dörren, och blev förbannad när jag sa att hon skulle sova först också, men hon somnade snabbt ändå :) Så vi får gå ut och leka mer sen när hon vaknat igen :)


Bättre aptit


Haha, Nikita går i sina stora stövlar, dom är väldigt tunga så kan inte vara så lätt att gå i när man är så liten! Dom är lite stora så jag hoppas hon kommer kunna ha dom ända till hösten! :)

Nikita verkar ha fått bättre aptit nu dom senaste dagarna, även hemma men inte så mycket! Idag har hon ätit väldigt bra för att vara henne, hon har desstuom fått i sig en hel banan, hon gillar inte någon frukt alls, har fått i henne lite äpple och någon bit kiwi men annars föredrar hon grönsaker. Igår testade vi köpa yoghurt så vi köpte den danomino och den verkar hon tycka om, men den var jätte god! :)

Desstuom har trotset lugnat ner sig en hel del, hon kan ta ett nej utan att bli hysterisk, men däremot har hon börjat bitas. Inte mig eller andré, men Kevin och Zeline. Hon verkligen hugger efter dom och det ser så roligt ut men hon bits hårt!

Idag har vi lekt med både Kevin och Zeline och Linnéa. Vi lekte med Kevin på förmiddagen tills ungarna skulle sova och sen lekte vi med Zeline och Linnéa efter middagen. När ungen sov gjorde jag rent i dammsugaren, den luktade spya när man dammsög innan, inte så mysigt! Gjorde rent filtret till den och den blev hälften så stor när jag gjort rent den, äckligt! Funderar på att köpa såna där doftsaker man kan ha i dammsugaren så det luktar gott när man dammsuger! Och framsteg, när jag dammsög Nikitas rum med henne på armen skrek hon inget alls, hon verkar inte vara riktigt lika rädd för dammsugaren men hon ville inte vara på golvet när jag dammsög. Men skönt att hon har så litet rum så det går fort att dammsuga där inne, och kunna dammsuga när hon sover är väldigt smidigt! Är alltid livrädd för att hon ska vakna men det gör hon som tur var inte :)

Förändringar


Jag bara älskar dom här spiralljusen, vi har liknande såna i sovrummet också men jag tyckte dom här passade bättre till köket! :)


Jag gjorde iordning i tältet med så man iaf kan komma in där, och faktiskt är alla kvar där inne, men dom ligger inte riktigt så längre ;)

Vi började dagen med att gå bort och leka med Natalie&Kevin. Vi fick lunch där också och Nikita åt bra, det gör hon ju oftast inte hemma! Sen hem för att sova och ta det lugnt och sen kom 2 av mina syskon hit så mamma kunde jobba lite. Den 3e fick hon ta med sig :) Så Nikita fick leka av sig ordentligt idag också, vi gick ut en sväng och det var riktigt skönt ute trots klockan va ganska mycket. När vi kom in var det en trött Nikita som vinka sa hej hej och gick in på rummet, hon ville gå och sova! Och nu ikväll har jag sett desperate, hur bra är det inte! Nästan varje avsnitt nu för tiden börjar jag gråta! Jag hoppas verkligen dom kommer göra iaf 1 säsong till!! :)

Ostbågar


Det är inte bara Nikita som tycker om ostbågar, stumpen gör det också! När Nikita låg och sov tog jag fram påsen men den låg visst kvar när hon vakna så hon var helt nyvaken när hon börja äta ostbågar, sen skulle hon dela med sig till Stumpen också, såklart! :)


Nikita och Stumpen äter ostbågar

Vi har haft ännu en superbra dag! När vi vaknat till liv gick vi bort och lekte med Natalie och Kevin, och sen åkte hela familjerna ner för att köpa glass som vi åt på torget medans papporna sprang efter barna. Fick mysa ännu en gång med finaste magen, hennes envisa bebis vill inte titta ut, han var beräknad igår! :)

Sen hem och lägga Nikita, när hon sen vaknat och ätit ostbågar fick hon ett bad, jag lagade mat samtidigt så när hon badat klart fick hon mat direkt. Hon tog 1 timme på sig att bada och äta, vet inte vilket av det som tog längst tid faktiskt :) Dock skulle hon nog ätit innan badet för hon kan kladda ner sig när hon äter ;) Sen klädde vi på oss och gick och lekte med Becca, Zeline och Linnéa. Sen har ju vädret varit helt underbart idag också! Skönt att det hållt i sig så länge! :)

Nikita fick en stor påse med nallar igår från andrés moster, jätte fina gosedjur! Nikita blev superglad för alla och kramade om nästan allihopa och sen slängde hon sig på högen! Dom flesta fick flytta in i prinsesstältet och några i sängen :)


Hm, vilken ska jag krama nu?


Nikita helt nybadad sitter och äter, jag fick inte ens torka henne innan hon skulle börja äta! :)
Och hennes stora blåmärke och skrapsår på hakan, inte nog med det idag på torget ramla hon och fick ett sår i handen som hon ville att vi skulle blåsa på och hon blåste på det själv också. Hon försökte också pilla bort såret men det gick inte :) Stackars skruttfisa! ♥


Detta klippet glömde jag ju i förra inlägget, när Nikita knuffar ner Kevin från trappan, men det får bli i detta inlägg istället :)


Öland dag 4

Dags för hemfärd, vi äter frukost och sen packar vi bilarna så mamma kunde städa stugan. Vi skulle besöka Borgholms slott innan vi lämna Öland och där utanför tog vi en fika innan den låånga bilresan börja. Vi tyckte vi gjort av med för mycket pengar denna resa så vi gick aldrig in, dessutom var de lagom tajming för Nikita att sova just då.


Första bilden är när man kommer in från baksidan, vardagsrummet och rakt fram matsalsbord, ett litet kök rakt fram till höger och där nere fanns det 2 sovrum och toan, där uppe var det en balkong, en hall där det fanns ett bord med 4 stolar och ett sovrum med spjälsäng som vi fick ha.

Vi flyttade dock ihop våra sängar till en dubbelsäng och Nikita fick ligga inners för att slippa kanten som blev, den fick jag ligga på för andré tog upp en säng och Nikita 1 säng :)

Man ser lekplatsen vid det vita huset till vänster, så man såg det från baksidan på stugan

När mormor är inne och städar knuffar Nikita ner Kevin för trappan och  skrattar jätte mycket, hon tyckte de va ännu roligare när han satte sig där igen så hon kunde knuffa ner honom igen :)

Nikita roar sig själv i bilen

Lite från slottet, nästa gång får vi nog gå in och kolla :)

Nikita tyckte de va jätte roligt och springa omkring där, och jag ser jätte sur ut men det är jag inte! Har nog bara väldans tandvärk, som jag har fortfarande hela tiden. Eller tanden är ju borta men där den brukade sitta, nu kliar det dock nått enormt så det läker ju iaf! :)
Nikita slog sig först på en stol så hon fick världens blåmärke, när vi gick där på gruset snubbla hon framlänges och skrapa hakan i gruset och fick sår, lilleplutt!


Vi hade hela tiden tur med vädret och det var alltid sol och blå himmel, helt underbart! Det blåste iofs ganska mycket om man var nära havet men det hade nog inte varit så kul om det regnat hela tiden! :)

Såhär sammanfattar vi Öland, med en väderkvarn. När vi kom in i Öland såg vi jag vet inte hur många, det fanns väderkvarnar överallt, i rondeller, vid minigolfbanor, folk hade små och stora på trädgårdarna, så när vi åkte hem var jag tvungen att iaf få med en på bild, den är inzoomad och tagen från bilen :) När vi sen kom hem upptäckte vi att mammas granne hade en väderkvarn på trädgården, det tyckte vi va lite komiskt :)


Öland dag 3

Denna dag har gick vi massor igen. Vi gick först bort till affären som ligger 2km därifrån, sen gick vi 2 km till och tänkte gå till en jätte stor fin kyrka och titta i, men det var stängt så vi gick vidare till havet och ungarna lekte vid vattnet, förutom Nikita som sov i vagnen. Skönt väder var det men vid havet blåste det väldigt mycket! Riktigt tur med vädret har vi haft och vi har mest varit ute och lekt eller gått! Över 1 mil har vi gått på 2 dagar!


Påväg till mataffären fanns det massa får och lamm :)

Påvägen tillbaka säger min lillebror Kevin som tagit så bra hand om Nikita, att när vi kommer hem sen så måste jag ta allt ansvar för Nikita. Först förstog jag inte riktigt vad han mena för jag får alltid ta allt ansvar för Nikita, men sen kommer han inte kunna hjälpa till. Han ser till exempel om hon är snorig, då går han och hämtar papper och när jag ser det då har han redan börjat torka av henne. Han förstår att hon inte ska klättra i trappan för hon kan ramla ner så han är jätte noga med grinden. När hon gör nått hon inte får försöker han få henne att göra något annat. Han är verkligen jätte duktig med henne för att bara vara 9 år. Dom andra syskonen vill gärna hjälpa till men det blir inte riktigt rätt så man måste hela tiden va med och kolla vad dom gör, för dom ser inte om hon är påväg till trappan eller så utan dom låter henne klättra där och förstår inte riktigt att hon faktiskt kan ramla ner eller ramla igenom och slå sig.

På eftermiddagen sen åt vi påskmat, riktigt god mat igen! Sen spelade vi kubb, vi bytte lag och sida några gånger men det var alltid från samma sida lagen vann! Nikita tyckte inte det var roligt att hennes mamma skulle spela, riktigt mammig blev hon och hon blev helt förstörd bara jag flytta mig en cm ifrån henne, väldigt jobbigt! Jag fick ha henne på armen medans jag kasta med den andra, blev mer störd av att höra henne skrika när jag skulle kasta :)

Det har varit hur bra som helst, men nu börja det bli väldigt skönt att det närma sig hemresan! Det tar på krafterna att ha 4 barn runt sig när man är van vid 1 som oftast är snäll och glad men som nu varit riktigt jobbig emellanåt men det kan man ju förstå. Ännu mer nu när ännu en tand spruckigt igenom. På tisdag börjar dom vanliga rutinerna igen och det blir nog skönt för Nikita. Hon har iaf somnat precis samma tid på dagen nu, men det har gjort att hon missat fikan. Men det gör inte så mycket tycker mamman som inte vill ge henne massa sötheter hela tiden. Hon fick sitt första påskägg idag, tänkte köpa majskrokar till henne men det fanns inte i affären här så hon fick ostbågar istället, det var mumsigt. Hon fick en sån liten påse och åt upp nästan hela själv :)


Kyrkan, den var verkligen stor! Tråkigt att den inte va öppen för den är nog fin invändigt!


Nikita låg och sov så gott i vagnen medans vi satt vid blåsiga havet!


Fina svanar var ganska långt bort, men det blir bra bilder även när det är full zoom :)


Nikita fick ett påskägg med ostbågar i när vi kom hem, det gillades!


Nikita och william spelar fotboll


Spralliga vackra älskade unge!


Första bilden tar Nikita helt själv och vinklar kameran själv, andra bilden tryckte jag på knappen och då såg hon ut såhär :) Sötnos!


Nikita har till och med lärt sig blåsa bubblor, säger man blås så blåser hon och hon lyckades få fram några bubblor, hon blir överlycklig! :) ♥


Öland dag 2

Vid frukostbordet kom vi in på samtalsämnet lösa tänder. Då fråga jag mamma ungefär när man tappar dom första tänderna, alltså vilken ålder, då svarar min lillasyster Miranda 6år; -När dom är lösa? Kan du ingenting? Med jätte spydig röst, haha som vi garva! :)

Denna dag var vi i trollskogen och gick runt, hela 4,5 km gick vi där. Väldigt mysigt och man gick vid havet nästan hela tiden, det som inte var lika skönt var väl att vi inte kunde få med oss vagnen, vi hade aldrig tagit oss fram med den där inne, och Nikita som är världens mammigaste ville inte att någon annan än jag bar henne. Jag bar henne kanske 4 km och resten gick hon, andré tog henne lite, och tessan lyckades ta henne en stund. Jag höll henne framåt så hon märkte inte riktigt att hon bytte famn där, och varken jag eller tessan sa nått så hon inte hörde att hon inte va hos mamma, då gick det bra tills hon började misstänka att nått var fel :) När vi nästan kommit runt somnar Nikita upprätt i min famn, jag var helt slut i armarna och det kändes som jag skulle tappa henne vilken sekund som helst så andré fick ta över men hon somnade om direkt igen som tur var. Så då sov hon 1 timme, hon vakna när vi skulle gå in och handla lite.

Vi köpte hink och spade och en boll, det uppskattades. Det låg en sandlåda inte många meter därifrån vi bodde, med jätte fin sand så det är också perfekt, ingen trafik alls där ute i skogen. 5 små stugor ligger på rad, med ganska stor gräsmatta till varje och jätte mysiga hus. (Bild på de kommer)

På eftermiddaggen grilla vi gott och ungarna har lekt ute större delen av dagen. På kvällen satt vi vuxna och spelar poker medans barna sover. Nikita somnade ganska fort ikväll också, det trodde jag inte för hon ville inte sova först men när hon sen la sig ner för att somna så gick det fort. Hon har med sig sin älskade nalle, igårkväll när jag la henne hade jag inte nallen där uppe men då kunde hon verkligen inte somna, när jag hämta den somna hon direkt! Men jag lägger alltid den bredvid henne när hon håller på att somna så det har ju blivit en trygghet.


Fint det är vid havet!

Ett skepp som låg på stranden

Tessan bär Nikita som är oventande om vem som håller henne, jag gick bakom och gömde mig hela tiden :)

Ett gammalt träd, 800-900 år någonting stod det att det var, ganska häftigt! :)

Nikita traskar omkring vid det stora gamla trädet, bakom sig har hon pappa, platsmorfar och morbror :)

Leka med Kevin var nog det bästa med Öland tycker Nikita

Fina stenar fanns det mycket av! Mössa eller solhatt hatar Nikita att ha på sig, så det åker av ofta ofta!

Sover gott i pappas famn

Pappa andré försöker lära sig spela gitarr :) ♥


Öland dag 1

Vi åkte hemifrån vid 12.30. 3½ timme tog resan med 2 pauser. Nikita sov ca 10 minuter  bilresan ner och skrek kanske 2 timmar av resan. Hon tyckte inte om att åka så långt. När vi tog pauserna blev hon helt galen och sprang omkring massor, och sen blev hon skitförbannad när vi satte oss i bilen igen, klart det inte är kul att åka så långt!


Nikita äter baconsnaks i bilen och myser med nallen

Vi bodde i en stugamitt ute i skogen, jätte mysigt! På kvällen sen gick vi och kolla på havet som låg en bit bort, Nikita tyckte de va superspännande att titta på vattnet och hon var nog ganska sugen på att bada såg det ut som, men det var nog en aning för kallt ;) Nikita var riktigt övertrött på kvällen, hon ville inte sova och jag försökte lägga henne ganska många gånger innan hon somna efter 22. Då somna hon iofs väldigt fort, hon var nog ganska trött :) Så idag har det mest blivit åka bil och ta det lugnt!


Påväg till stranden, min lillebror tyckte nog jag var för långsam för han vände så han kunde gå bredvid mig en stund :)



Min vackra mamma fick avsluta första dagen från Öland!


Hemma!!

Det var riktigt härligt att få komma hem! Vi har haft det helt underbart men nu var det skönt att komma hem, och den långa bilresan var väl inte sådär superrolig heller, som tur var ville Nikita sova större delen nu påvägen hem. Vi har bott mitt ute i skogen utan teckning så har inte ens kunnat kolla bloggen från mobilen, snacka om absinens! André har klarat sig utan både bil och dator, helt otroligt! ;) Skriver inlägg dag för dag från öland frampå! Har tagit ungefär 100 bilder per dag när vi varit där nere. Ja allt har varit helt underbart, men man blir slö i huvudet av att gå från 1 litet lugnt barn till 4 spralliga tjatiga ungar! :)

Gör oss redo

Vi packar det sista och gör oss redo att åka. Vi skulle åka någon gång mellan 12-15, förhoppningsvis precis när Nikita vill sova, det skulle va perfekt! Nikita vakna 5.30 inatt, och hon låg och prata, blev förbannad på mig när jag vände mig om och försökte sova, så jag tänkte att jaha, nu kommer väl dom tidiga mornarna men nej hon somnade om efter en stund och vid 9 vakna hon när jag var påväg upp.

Hon och stumpen har fått skinka, eller ja Nikita har gett nästan all sin skinka till stumpen, och sen blev hon ledsen när den tog slut, hon fick mer skinka och stumpen fick en bit, men ändå gav hon bort den med till stumpen :) Haha!

Mycket packning har det blivit, men så blir det när vi inte riktigt vet hur länge vi ska va borta, och desstom ha barn! Blöjor köper vi påvägen så vi slipper packa ner massa blöjor hemma men det blir nog fullt ändå. Sen min bror och hans flickväns packning, ja det blir nog fullt! :) 2 fulla bilar kommer vi va som åker, min mamma, hennes sambo och deras 3 barn, vi 3 och min bror och hans flickvän. Det kommer bara vara 1 av mina syskon som saknas där nere :)

Jag kom på igår att mamma har ju gratis internet på telefonen så ska försöka låna hennes mobil så jag kan blogga lite, såå länge klarar jag mig nog inte utan bloggen ;)


Ont

Fy vad synd det är om mig idag! Jag verkligen hatar tandläkaren och dra ut en tand är det värsta som finns, inte bara de man blir ruinerad också! 2 såna där enorma sprutor och så dela dom tanden i 4 bitar, jag trodde dom dela den i 2 delar så när dom tagit ut 2 trodde jag de va klart, men det var de inte! Envis jäkel va de också! Har ont i hela käken nu ju! När jag var yngre drog jag ut 8-10 mjölktänder för att fixa tandställning som sen aldrig blev av. Hur klarade jag av de då? :)

Och så mycket blod det kommit, så har hela tiden fått gå med papper i munnen och torka munnen, då gick Nikita in på toan, hämta toapapper sen kom hon till mig och torkade sin mun med papper precis som jag gjorde, haha!

Nya H&M katalogen kom idag, och Nikita titta i den direkt när jag lagt ifrån mig den för att visa vad hon ville ha :)


Har precis pratat med min bror, vi ska samåka med dom ner till Öland så sparar vi bensin båda två, tur att man har en kombi! Som jag längtar! Men nu så är det mesta nerpackat och snart bär det av! Jag hade ju planerat att spara pengar på mobilen (Jag har en gräns på 200:- eftersom jag får ringa för hela månadsbeloppet) Men denna månad satte jag på 150:- för att ändra nu i dagarna så jag kunde blogga från mobilen nere i öland, men det tyckte inte 3 eftersom man tydligen bara kan ändra maxgräns 1 gång per månadsfaktura, väldigt dåligt tycker jag! Så denna månad förlorar jag 50:- eftersom jag hade fått ringa upp dom utan att det kostat extra, men men då vet jag de till nästa gång iaf :) Vet inte än hur länge vi ska va där, antingen till söndag eller måndag iaf :)

Ego bilder


Jag försökte vinkla kameran och Nikita tar kortet, sen gick hon runt för att kolla på kortet sen tillbaka igen och tog ännu ett kort, haha! :)

Nu är det inte långt kvar, imorgon åker vi!! Jag har försökt packa, men Nikita som ska hjälpa till packar upp, hon la också ner sin använda blöja i en väska, haha! :) Sen har jag dessutom åkt på världens tandvärk! Fick som tur var tid idag så jag hoppas jag kan få dra ut den denna gången! Så ont som jag haft i den skittanden! Sist jag skulle dra ut den, dagen innan Nikita föddes, hade dom inte tid att dra ut den då så nu hoppas jag dom har tid för de!

Håller på med maten och min lilla sitter och leker för sig själv. Hon sover mindre och mindre på dagarna, från att sova 1½ - 2 timmar varje dag sover hon nu inte ens 1 timme, idag sov hon 40 minuter och igår 50 minuter. Den sovstunden vill jag inte att hon ska sluta med än! :)

Planering

Nedräkningen har börjat, om 2 dagar åker vi till öland! Det ska bli riktigt härligt, och bäst av allt är ju att värmen tänkt hålla i sig! :) Så vi har planerat det mesta inför resan nu, mycket man ska tänka på att få med sig när man har barn med sig :)

Idag igen var det sådär underbart väder så vi gick ut på morgonen och efter en kort stund kom min lillebror förbi med en påse bullar från mamma som precis hade bakat! Vi gick in och drack, åt bullar och sen gick vi bort till mamma och lekte ute tills Nikita skulle hem och sova. Jag har haft sån otrolig huvudvärk hela dagen och inte ens värktabletter har hjälpt. Känns som en förkylning som spökar men det tycker jag inte om så nu dricker jag C-vitamin! Kan inte bli sjuk precis när vi ska åka ju! :)

Nikita har utvecklats ännu mer nu, hon säger hej till typ alla hon ser. Om någon är nära henne och vinkar till henne backar hon flera meter och sen vinkar hon och säger hej, haha! När hon ska borsta tänderna säger hon "aa", låter för himla sött! Ofta hon vill borsta tänderna mitt på dagen, då ställer hon sig vid micron och säger aa :) Nytt läte är "dä", ska vi ta på henne skon pekar hon på foten och säger dä, typ allt vi ska göra säger hon dä. Blöja vägrar hon fortfarande, frågar man om hon ska ta på sig en blöja säger hon nej och springer iväg! Men hon vill heller inte sitta kvar på pottan, inte längre stunder iaf så hon får ha blöja ett tag till ;)

När hon gör nått hon inte får säger hon nej flera gånger till sig själv och sen gör hon det hon inte får iaf. Kattvattnet har blivit jätte roligt och leka med tycker Nikita, så står hon och säger nej 5-6 gånger och sen doppar hon handen i vattnet!

Kameran har varit med hela dagen men trots det har det inte blivit en enda bild! Så jag bjuder på en gammal bild på mina fina älsklingar! 10 september, Nikita var 7månader och 3veckor på bilden!


Det kallas kärlek ♥


Underbart väder

Jag älskar verkligen solen, våren, fåglarna, blommorna och den blåa himmlen, helt underbart! Idag känns det igen som det vore sommar ute, helt underbart! Vi har varit ute större delen av dagen, vi gick först hem till Natalie&Kevin och lekte en stund och sen gick vi ut och lekte. Sen in igen för att äta och ut och tog en liten picknick när det var meningen att vi skulle ta en promenad :) Våren är helt klart bästa årstiden på hela året!




Och så tog jag en "smygbild" på vackraste magen, 39+0 :) På söndag är bebis beräknad och snart ska man få mysa med  en bebis igen :) ♥

Som ni ser har vi haft det helt underbart idag! Nu ska jag hänga tvätt på balkongen och sen ska jag nog bara njuta av solen på balkongen, disken får nog vänta några timmar, kanske kan bada Nikita sen och ta de då? Ja nu känns det viktigare att njuta av livet :) ♥

Motion

Vilken motion det blev idag, först 30 minuters promenad till Becca&Co, sen 30 minuters promenad hem, sen 30 minuters promenad dit igen och påvägen hem tog vi en omväg så det blev 1 timmes promenad, hela 2½ timme ju! :) Och så underbart väder det varit idag, och det ska hålla i sig!! :) Nu måste jag ju ta igen allt så nu bakar jag kaka ;) haha!


Nikita och Linnéa äter grönsaker och matar varnadra, även katten var sugen :)

När vi kom dit låg båda 2 och sov, så det var väldigt lugnt, men kort efter vi kommit vakna Linnéa så det var lugnt och skönt en stund, det hördes sen när Zeline vaknat då kom trotsen fram hos Nikita också ;) Men när hon var bara med Linnéa var hon jätte lugn och snäll. Kanske lite trött också eftersom vi gick så fort Nikita vaknat :)


Till och med stumpen mår bättre när det är vår, han är framme och kelar hela tiden och han låg till och med kvar när Nikita skulle byta blöjan bredvid honom, men hon låg ju iofs och klappa på honom :) ♥


Underbar vårdag

Helt otroligt! Jag lyckades igår få min man att skura golv, idag fick jag honom med på promenad!! Vi tänkte gå till Nikitas farmor och farfar för att gå ut med hunden, men när vi kom fram var det ingen hemma så vi gick vidare till Becca&Co. Var där och lekte en stund och sen gick vi hem för att äta och sova sen ska jag och Nikita gå tillbaka dit igen :) Så typiskt, när vi gick hem somna Nikita i vagnen, men vakna när vi kom till porten, jag bärde upp henne och la henne i sängen, hon somna om igen och då ser jag att hon kissat igenom, skitblöjor! (Vi hade nyligen bytt så den låg väl fel eller nått) så upp och byta blöjan och sen ville inte Nikita somna om igen. Så vi åt först och sen la jag henne igen och då gick de bättre.


Pappa drog vagnen frivilligt nästan hela tiden :)


Zeline och Linnéa låg och busa på govlet, helt underbart att höra dom skratta så!
Och Nikita gick omkring och drack vatten, hon är ofta nakenfis där för alltid ska hon hälla vatten på tröjan så den blir blöt :)


Och Linnéa vill smaka vatten men det får hon inte, nej sa Nikita bestämt och gick därifrån! Vadå utnyttja att hon är större? ;) Men Linnéa springer nog snart hon med, så stadig hon har blivit och jag har till och med fått se henne ta ett litet steg, blir lika ivrig som jag var när Nikita höll på att lära dig gå! Häftigt med barnutveckling, även andras barn :)


Mys lördag

Vilken bra dag det blev! Vi skulle få fikagäster runt 15-16 tiden och hade städdag innan, jo jag storstädade för 3 dagar sen men Nikita kan stöka till! Jag vet inte hur, men jag lyckades få min man att hjälpa till, och han städa mer än jag gjorde! Där vi bodde förut städade vi typ varannan gång men här har det blivit bara jag som städar och han hjälper till ibland, väldigt skönt är det iaf ;)

Jag var tvungen att få bildbevis, det är första gången han drar fram skurhinken, dessutom självmant på 4 år! ;)


Min fina man lär sig skura golv!

När vi städat färdigt gick vi ut och lekte tills dom kom, annars skulle det bli stökigt på en gång igen ;) Pappa följde också med ut, och han gick in för att kolla i lekstugan, då stänger Nikita in honom där och han fick inte komma ut igen :)



Det slutade med en väldigt trevlig kväll, vi har ätit pizza och chips och haft det väldigt trevligt! Bara suttit och pratat i timmar om allt och inget, supermysigt! Dom åkte hem nu för inte så länge sen så det blev visst sent. Men det är skönt det med ibland :) Ska nog gå och sova nu, så trött jag varit hela dagen! Och ändå la jag mig tidigt igårkväll och fått sova 10-11 timmar inatt, men det är nog därför jag är så trött, fått sova för mycket! :)

Lek hela dagen lång

Det var en trött Nikita som somnade fort ikväll! Hon har verkligen lekt från morgon till kväll, först ÖF i förmiddags, sen hem för att sova och äta och sen tillbaka igen. Sen åkte vi direkt till Zeline&Linnéa och lekte tills Nikita skulle hem och sova. Så nu har Nikita fått leka av sig ordentligt! Hon har inte trotsat lika mycket idag som hon brukar, men när vi kom och lekte med Zeline trotsa dom i takt, som vanligt ;)

Igen är hon inne i en vägrar äta hemma period, välling har hon slutat med också så jag hoppas det är dom envisa tänderna som bråkar igen. Hos Becca&Co eller på ÖF äter hon ganska bra, men inte hemma. Vääldigt jobbigt när hon är så liten, men jag försöker stänga av dom känslorna för att inte visa Nikita hur ont det gör när hon inte äter. Men jag håller tummarna för det är en kort strejkperiod och inte en såndär som håller i sig i veckor, ibland månader!


Vitsippor

Härligt vårtecken det är när blommorna börjar komma fram, jag blev överlycklig igår när jag såg genom balkongen att det nu var vitt utanför och inte för att det va snö utan för vitsipporna, underbart!

Vi har varit nere och lekt på ÖF sen klockan 9 så vid 12 gick vi hem för att sova/äta och sen ska vi tillbaka igen. Påvägen hem stannade vi och plockade vitsippor, det tyckte Nikita va skitkul och skulle direkt stoppa dom i munnen. Nikita somnade snabbt när vi kom hem idag, det var myyycket barn på ÖF idag!


Smidigt med kopphållare på vagnen ;) Och blommorna fick stå på micron sålänge, har ju saker på köksbordet och vardagsrumsbordet så dom får stå där :) Dom hjärtarna gjorde min lillasyster, ett till mig och ett till andré :)


Dagens Nikita, är inte rosa någonstans! ;) ♥


Trots


Nikita orkade inte gå runt staketet så hon försökte klättra igenom den, haha!

Hur länge ska hon vara i den här trots perioden? Tycker det hållt på länge nu! Men nu kan hon utan anledning bli skitförbannad, slåss och spottas utan att nått har hänt. Vi kan sitta och leka och ha det jätte kul och helt plötsligt får hon utbrott! Vet inte alls vad jag ska göra när hon blir sån. Jag har försökt krama och pussa, jag har ignorerat, jag har försökt lugna ner henne men sen är det som att vända på en hand och hon blir jätte glad nästa sekund. Och ännu värre är det om hon gör nått hon inte får, eller inte får sin vilja igenom!

Men hon är också mycket mysigare mellan trotset ;) Hon kramas och pussas väldigt mycket och är en riktigt busunge som hittar på massa lustiga saker så visst får man skratta många gånger om dagen med henne i sitt liv :) När hon ska sova pussas hon jätte mycket och nu har hon börjat gosa sin näsa mot min näsa innan hon ska sova också, hur sött som helst! ♥

Utelek

När jag skrivit förra inlägget frågade jag Nikita som stog i bara blöja om hon ville gå ut, hon nickade och gick och hämta sina skor ;) Så vi klädde på oss och gick ut. Jag trodde det skulle vara tråkigt väder för det var mulet och ingen sol när vi va inne, men efter en kort stund kom solen fram och det blev riktigt skönt. Vi tog en liten promenad och sen lekte vi ute i 2 timmar, det var skönt! Mat när vi kom in och nu somna Nikita! När vi varit ute en stund fick vi lekkompisar, Natalie och Kevin kom ut och lekte :)


En färgglad Nikita som inte vill sitta i vangen mer utan gunga :)
Vi körde på gräs, grus och i sanden och det gick faktiskt bra! På vissa ställen i sanden var den lite svårkörd, men det är nog alla vagnar ;)


Nikita åkte karusell, och sen kom kompisen Kevin :)




Nu ska jag nog bara njuta av lugnet, sätta på en kopp kaffe och bara vara, kanske slänga mig i duschen också. Så skönt när Nikita sover, framförallt då hon sover 1½ - 2 timmar, det är skönt! Men sen är det för länge för då saknar jag henne :) Mitt älskade hjärta ♥

Knäppkatt

Nikita är inte speciellt intresserad av kartongerna som följde med vagnen, konstigt nog. Men stumpen, han hoppa ner i en av dom igårkväll och va där nere en bra stund, haha! Min lilla knäppis!


Nikita sprang ifrån mig när jag knäppte upp hennes blöja i morse och satte sig bredvid stumpen som låg och sov :)

Nikita har dragit ut mig till hallen flera gånger nu på morgonen så vi ska väl ut och leka lite. Synd att solen inte vill titta fram! Lär ju gå en runda till med nya vagnen också! :)

En riktig hemmafru

Jag har verkligen varit en riktig hemmafru idag, tagit hand om Nikita hela dagen, när hon sov storstädade jag överallt och ikväll bakade jag scoones som andré tjatat om läänge nu ;) Känner mig som en riktig hemmafru nu! Haha :)

När jag höll på att dammsuga vaknar såklart Nikita, jag hade halva vardagsrummet och hallen kvar så jag tänkte att jag tar iaf klart vardagsrummet så får jag väl dammsuga hallen med henne på armen, men hon somna om igen och sov sammanlagt 2 timmar, hon hade bara sovit 40 minuter när hon vakna. Skönt det så jag fick städa färdigt innan hon vakna :) Jag tänkte de att jaha nu kommer jag inte ens kunna dammsuga när hon sover, när ska jag då hinna dammsuga? Men jo än så länge kan hon sova igenom oväsen, tur de! :)

Har ju hittat såå söta skor jag vill ha till Nikita, jag och barnskor! Jag blir helt galen, vill ha allt för det är så sött allting! Men denna månaden blir det inte, vi åker ju till öland om ca 1 vecka så pengarna lär gå åt ändå ;) Sen vill jag ha nya skor till mig, ett par sandaler och ett par tunnare skor, har redan hittat dom jag vill ha :)


149:-


199:-

Bilder lånade: Dinsko.se


Och dessa, jag är helt kär! 249:-
Bild lånad: Deichmann


Nya vagnen

Vi åkte och hämta ut vagnen så fort andré kom hem men då ska ju såklart dom börja strula med att jag inte skaffat nytt leg sen vi gifte oss, alltså har gamla efternamet på den. Har kunnat hämta ut paket med faktura innan, men inte nu när jag skulle betala med postförskott skitförbannad blev jag när vi inte fick hämta ut paketet, så hem för att hämta papperna som det står mitt nya och gamla efternamn och då gick det bra att hämta ut.

Nikita var på vangen direkt, vi hann inte ens montera ihop den innan hon klättra på den och direkt la sig i vangen, inte tillräckligt snabb med kameran just då ;)


Nikita hjälper pappa montera ihop den, och smakar på den, tror den fick godkänt faktiskt :)

Vi invigde vagnen och gick bort till mamma en sväng. Och det var skillnad från våran stora klumpiga vagn! Men jag trodde den skulle va mer lättkörd än den är, jag tyckte den drog åt höger hela tiden, andré tyckte den drog åt alla håll ;) Körde lite på grus och även där gick det bättre än jag trodde, jo jag är nöjd med vagnen. Väger lite, liten ihopfälld väldigt liten och smidig vagn, desstuom jätte snygg. Nu är Nikita riktigt färgglad i vagnen iaf, svart, röd, blå, rosa, svart, vit, grå ;)

En dansande städhjälp


Brukar inte ha MTV på om dagarna, men hade den på förut när jag plocka lite, när en låt Nikita känner igen kom gick hon och hämta mig och ville att vi skulle dansa framför tvn, nästan för sött! Sen gick hon och hämta sopkvasten och börja sopa lite här och var, och dansa lite. Min söta unge ♥

Nu äntligen sover liten, fyy va jobbig hon blev när vi kom hem från ÖF. Hon ville först gå och lägga sig vid 11.30, så fort vi kom hem. Så jag la henne i sängen, hon somna men vakna när jag skulle ut, somna om och vakna igen och då har vi försökt i säkert 1 timme så jag orkade inte vara där inne mer när hon ändå bara vakna när jag gick ut. Nu har vi försökt 1 timme till innan hon somnat, men nu sover hon iaf. Vissa dagar är hon omöjlig att lägga, och när hon väl somnar vaknar hon när man ska gå ut och det är bara börja om igen.

Vagnen har redan kommit! Vi beställde i måndagskväll och fick mejl igår att den skickats, och nu redan framme! Det stog 5-7 leveransdagar men det gör ju inget! Synd bara att det är så tråkigt väder, men blir nog en promenad ändå så vi kan inviga den ;)


Och en slängpuss från Nikita :)

Dessa underbara lockar

Som jag älskar Nikitas underbara lockar! När hon är nybadad blir hennes lockar helt underbart vackra! Och såhär fina blir dom bara av att självtorka, sen när hon haft mössa för mycket blir håret lite rakare men jag hoppas verkligen dessa lockar håller i sig läänge! :)


Inte var det lätt att få en bra bild på lockarna, hon vägra vara stilla i mer än 1 sekund! Men man ser iaf dom underbara lockarna! :)

Imorgon blir det ställa klockan så vi kan komma till ÖF när det öppnar istället :) Då kommer hon ju garanterat vakna tidigare bara för de! :) Men skulle jag inte ställa klockan lär jag ju få den sovmorgonen till 10 jag ville ha ;)


Den här vagnen blev det förresten, den kommer nog i början av nästa vecka, skönt nu när det är vår!


Hoppa studsmatta


Nikita igår när hon hoppa studsmatta och sparka boll med morbror William.

Runt 9 är Nikitas nya vaknatid, och den har hållt i sig riktigt länge nu, det är skönt! Men någon gång ibland är det såå skönt när hon sover till typ 10 så man får en liten sovmorgon ibland men klaga ska jag inte göra :)

Nikita har lärt sig säga Nikita, eller nästan iaf. När hon ser sig i spegeln eller en bild på sig själv säger hon "ta" alltså dom 2 sista bokstäverna i namnet :) Och när hon är vid kattmaten och ska leka med vattnet eller maten säger hon nej flera gånger. Jag säger aldrig ajaj längre jag säger nej istället. Min lilla fisunge ♥

Jag har försökt städa lite här hemma, tänkte ha en städdag idag när solen inte ville vara framme idag igen, men så fort jag blev klar på ett ställe kom Nikita och stöka till där igen, sen till nästa jag precis städat så jag skippar det. Tar det när hon sover istället. Det enda jag kan göra när hon är vaken är disken, den river hon iaf inte fram direkt ;)

En sommardag i april!


Nikita springer till pappa som precis kommit hem från jobbet :)

Såå himla härligt väder det varit idag! Jag visste väl att jag inte taigt fel på dag ;) Vi har varit ute hela eftermiddagen/kvällen och lekt hos mamma, riktigt härligt! Jag har hoppat studsmatta så jag knappt kan gå, shit så jobbigt det är, men så kul! :) Har nu lovat min bror att komma och hoppa med honom varje dag det är fint väder ute, snacka om bra motion :) Kameran har används flitit idag, min andra lillebror ville vara fotograf idag så han har taigt kort på allt möjligt :)


När vi kom dit satt dom och lekte med såna kritor man målar på marken med, Nikita tog dom och målade kinderna med :)




Nikita och favoriten Kevin :)


Nikita hoppar studsmatta och sparkar boll med William :)


Roligt o få hela studsmattan för sig själv, vilken motion jag fått idag! Sprungit efter Nikita överallt, och när hon va på studsmattan sprang hon fram till kanten och stanna så jag sprang runt runt den där ifall hon inte skulle stannat, det tyckte hon va skitkul och jag tyckte de va jobbigt! Sen hoppa jag säkert 30 minuter sammanlagt, benen känns nu som spagetti ;) Men vilken härlig dag vi haft, älskar såna här dagar! Och den här våren/sommaren kommer definitivt bli bättre än alla år innan, nu när man får spendera dom med älskade Nikita ♥


Nu ska vi köpa barnvagn, internet är bra de! :)

Läsa saga


Nikita läser en saga för mamma och pekar och säger titta, precis då tog tiden slut så minnet blev fullt ;)
(Det är så hon låter när hon vill läsa saga på dagen)

Vi har varit och lekt med Natalie och Kevin en stund, först ute sen gick vi in till dom och lekte. När dom var ute satt Kevin och visade hur man grävde ner sig i sanden ;) Och Nikita hjälpte till, hon hällde även sand på mig en gång som satt precis där :)


Kevin: "Såhär ska du göra"
Nikita: "Såhär menar du?"


God morgon

8.45 slog den lilla upp sina ögon idag, glad som alltid och busa runt i sängen. Vi har sovit med öppen balkongdörr inatt, mest för stumpen låg där ute när jag gick och la mig och jag orkade inte försöka få honom att komma in så den fick stå öppen. Det var vädligt skönt men imorse var det ganska kallt faktiskt :)

Jag förstår dock inte vart den där solen är som skulle komma? Kanske tog jag fel på dag men jag är säker på att det skulle va idag :) Jaja, håller regnet sig borta kan vi gå ut och leka en stund iaf.

Det glömde jag skriva igår, när vi skulle åka till Nikitas farmor och farfar igår sa jag att vi skulle åka till farmor och farfar och hälsa på vovven, då gjorde hon ljudet för bil och sen titte som betyder hund :) Det är så häftigt att jag kan förstå henne även när hon inte använder riktiga ord och förstår precis vad hon menar. Kan inte förstå hur mycket hon utvecklats sen hon fyllde år, det har hänt otroligt mycket i hennes utveckling! Men jag har också märkt att hon tar efter mycket som Zeline gör, hennes trots blir värre eftersom Zeline också är inne i trotsig ålder, och hon gör samma dumheter som Zeline gör så man märker verkligen hur hon tar efter henne :)

Mera lek

Nikita har inte bara lekt ute med Kevin idag, när hon sen sovit en stund gick pappa och Nikita ut och mötte Becca&Co och dom kom hit och lekte. Helt slut blev Nikita av allt lekande så hon somnade efter 19 idag, trots att hon sov ungefär 1½ timme på dagen. Det var väldigt skönt att först få en paus när Nikita sov, och när hon sen vakna tog andré henne ut så jag kunde diska och plocka undan alla miljoner leksaker Nikita har i hela lägenheten. Ganska onödigt dock för nu ser det lika dant ut igen ;) 3 små ungar kan stöka till! :)

Imorgon ska jag nog flytta ut, såg att det skulle bli upp mot 16+!! :) Helt underbart ju! Kanske ska ta en promenad också och hitta lite fina vårblommor så kan dessutom Nikita sova ute. Hon börjar dock få svårt att somna någon annan stans än i sin säng, inte ens vagnen går bra om hon inte är jätte super trött. Så får väl se hur det blir med den promenaden :)


Nikita ute och leker häromdagen ♥


älskade vår

Jag älskar verkligen våren, fåglarna, solen och värmen. Alldeles lagom varmt, inte för kallt och inte för varmt utan lagom, åh det är helt underbart! jag vill vara ute hela tiden! :) Vi gick ut och lekte ungefär 1 timme med Natalie&Co så Nikita hade lekkompis ute, det är ju mycket roligare att få leka om man har någon med sig ut :) Kameran hade jag med, men inget minneskort så det fick bli några mobilbilder på finisarna!


Nikita och Kevin leker under rutschkanan :)


Och gungar tillsammans :)


Min dator ville inte samarbeta med mig idag, var knappt att jag fick dit några bilder för datorn hade skaffat en egen vilja men nu så :) Och nu har jag inte tid att sitta här längre, snart vaknar liten som sovit över 1 timme och då är det full rulle till kvällen :) ♥



Helt underbar dag

Idag har vi absolut haft en toppendag! Helt underbart väder, för det mesta glad unge och trevligt sällskap! När Nikita vaknat åkte vi till Becca&co och gick en kort promenad till sjön där vi hade picknick och ungarna fick leka av sig. Va där ungefär 2 timmar sen åkte vi hem och åt och sen tillbaka och leka igen. När vi kom innanför dörren ikväll hann jag inte ens få av mig jackan innan Nikita var på sitt rum påväg till sängen, hon var trött idag!


Pappa fick köra vagnen idag :)


Mina fina vid sjön ♥


Zeline och Nikita satt och lekte så snällt i sanden, tog lång tid innan dom börja bråka faktiskt :)


Inte lätt att få en bra bild på 3 busungar :)


När vagnarna var sådär nära varandra tog Zeline tag i Nikitas hand och det var så sött! Sen kom en hund förbi så dom tittar på den och jag fick aldrig någon bild på när dom höll varandra i händerna men nästan :)

Älskade ungar! Zeline kommer ofta upp till mig och kramas eller sätter sig i mitt knä, hur mysigt som helst men då blir Nikita svartsjuk så jag tar upp Nikita också så båda sitter i mitt knä, men det går inte dom med på så det blir nästan alltid bråk mellan dom :) Dom bråkar väldigt ofta med varandra, men det är också väldigt ofta dom kramas och pussas och leker, det är hur sött som helst! Och Linnéa, hur snäll som helst och är alltid glad, och så har vi våra älskade trotsungar ;) ♥

En bra start

Vilken bra morgon jag fick, när Nikita vakna tog andré henne och dom gick upp och åkte iväg, lite ledsen blev hon eftersom hon är så himla mammig och aldrig vill att jag ska få sova på morgonen längre :) När dom kom tillbaka för att väcka mig öppnar jag ögonen och ser Nikita springandes mot mig med öppna armar, pussar och kramar och sen hade älskling dukat fram frukost! ♥ Dagen kunde inte startat bättre än så! :)

Nikita är i en så himla rolig period nu! Hon hämtar allt man ber henne om! Vi tog av blöjan i soffan och andré fråga om hon skulle gå och hämta en ny blöja, nej svara hon. När jag fråga hoppa hon ner från soffan och gick till garderoben där vi har dom men hon kunde inte öppna, så jag gick och öppna och satte mig igen för att se om hon hämta en blöja ändå och det gjorde hon, hon till och med stängde garderoben när hon tagit fram en blöja! När vi fått på den slängde hon den andra blöjan :)

Hon ska alltid pilla ut alla våtservetter om dom ligger framme, igår låg dom framme och hon tog upp dom så jag fråga om hon kunde gå och ge dom till pappa. Hon gick till sovrummet men istället för att ge dom till honom slängde hon dom i papperskorgen! Haha som jag garva :) Hon hittar på så knäppa saker!

Idag blir det Becca & Co, vi skulle visst till och med ta en liten promenad! Jag var tvungen att känna på andrés panna när han kom hem och sa det imorse ;) Nikita vill knappt äta alls hemma, inte mycket man får i hennes lilla mage, men där! Hon äter och äter hur mycket som helst! Så när Niikita vaknat och vi ska dit tar vi med oss mat så hon kan äta där! :) Vi har redan varit ute en sväng i det härliga vädret! Blåste lite då men annars var det riktigt skönt!

Gamla videoklipp på Nikita

Åh satt och kolla igenom bilderna på datorn, och hittade flera söta klipp på Nikita när hon va mini mini! Och så tjock jämfört med nu, och så rakt hår! Är glad över att jag filmat ganska mycket när hon var såhär liten, kan inte förstå att hon varit så liten! :) Och så fort det går, flera bilder det känns som jag tog igår som jag tagit för flera månader sen!


Nikita 6½ månad! Och så liten, fast dom där kläderna kan hon iofs fortfarande ha :)


Nikita nästan 7 månader och pratar lite :)


Här 11 månader, jag höll på att garva ihjäl mig när jag såg klippet, åh så sött! ♥



ÖF

Typiskt, när öf är öppet vaknar Nikita runt 9 då det öppnar, men annars kan hon vakna tidigare, typ som igår 7.30 och idag 9. Men vi stressade iordning oss åt och gick ner och va där innan 10 iaf så liten fick leka av sig lite. Vi tänkte gå dit i eftermiddag också men andré hade glömt nyckeln på jobbet så vi åkte hem med honom så Nikita kunde sova lite.

Igårkväll hade jag det himla trevligt, när Nikita äntligen (!) somnat efter 2 timmar från att jag försökt lägga henne, gick jag bort till Natalie och spela kort och snacka skit, kände på bebissparkar och gosa med finaste magen! Måste ju passa på för inte länge hon kommer ha den :) Det var för längesen sist! ♥


En trött Nikita visar upp sin mössa tillsammans med jackan, tycker rosa och blått tillsammans är så fint, speciellt turkos färg :)

Och ett kort klipp från igår hos mamma, jag höll på att garva ihjäl mig när Nikita försökte gå med den där enorma stöveln! Fick ju tyvärr fram kameran för sent men sött är det! :)



Blåser iväg!


Nikita leker ute, älskar stilen när hon ska ställa sig upp! ;)

Vi kom precis hem från mamma, vi har varit där och lekt sen 10. Helt ensam hemma var hon och det är inte vanligt! Så vi kom över och fick fika och prata och lekte, Nikita gick omkring och hjälpte till att stöka ner medans mormor försökte städa ;) Hon stoppade in massa saker i tvättmaskinen och sprang och hämta saker hon inte fick ha och sa nej och sprang iväg när man fråga om hon kunde ge mig de. En riktig busunge har hon varit idag! Några småutbrott när hon inte fick leka med allt men inte alls som hon brukar få! :)

När vi gick dit tog det väl 10 minuter istället för 5 att gå dit, som det blåste! Jag fick vända vagnen igen för det blåste så mycket mot Nikita. Tur att den är smidig att vända iaf! Jag kan också vända bara handtaget på den superlätt men då blir fjädringen fel.

När vi lämnat vagnen ville inte Nikita gå in trots att hon höll på att blåsa omkull flera gånger! Vi va ute och lekte en stund och sen gick vi in så Nikita kunde sova, hon somnade fort! Hoppas hon vaknar med samma underbara humör som hon haft hela dagen :)

Bilder från när vi va ute, såklart tog jag den röda jackan idag så jag inte kan visa hur snygg den rosa va med blåa mössan, men den är tjockare! Hennes ögon passa jätte bra til den färgen så ja, 30:- för en mössa är ju inte så farligt faktiskt :)


Nikita fick en sten hon ville ha  när vi gick hem från mormor, överlycklig!


Nikita gick bort till stenarna som är vid parkeringen där vi brukar vänta på pappa när vi ska åka någonstans, så när vi varit där en liten stund börja hon skrika efter pappa ;) Minsta ljud hon hör i trappan när andré inte är hemma springer hon till hallen och skriker efter pappa :)


Paket

Fick hem mitt efterlängtade paket från hm, vår och sommar kläder till Nikita! Nöjd med allt förutom att mössan skulle nog varit en mindre storlek, men har jag då tur kanske hon kan ha den nästa år också. Den ville hon inte ha på sig inne och när vi skulle ut glömde jag ta kort så får bli imorgon istället :)


En låång tunika som ser ut som ett nattlinne på henne, förhoppningsvis växer hon väl till sig lite till sommaren ;) Älskar legginsen!


En till tunika och ett par till leggins :) Hon är röd i pannan för hon inte fick sin vilja igenom :)


Älskar bilderna! Så där nära har stumpen aldrig varit frivilligt mot Nikita, hon höll på att pussa massa på honom och han undra nog va hon höll på med ;) Mina fina älsklingar! ♥


När Nikita vaknat idag efter napen så smög hon ut från sitt rum och kom och satte sig i mitt knä i soffan och kramades, sen gick hon och pussa på stumpen som låg brevid! ♥



Vi har haft ännu en riktigt mysig dag med mycket bus, lek och kärlek! Vad var livet egentligen innan man fick barn, jag kan verkligen inte förstå hur jag en gång kunnat leva utan henne! Hur orkade man komma upp på morgonen utan att få mötas av det vackra leendet? Hur orkade man kämpa dåliga dagar när det ändå inte fanns nått som betydde så mycket! Som jag älskar dig mitt älskade vackra barn, du är det bästa som någonsin hänt i mitt liv och jag kommer alltid vara stolt över dig, vad du än gör för val i livet! ♥

Magen efter graviditeten

Ungefär såhär har min mage sett ut det senaste året, tills jag började träna magen inåt istället för situps och jag ser redan stor skillnad, idag är magen nästan helt platt, och huden har blivit fasatare också, har haft en sån där mysig degmage man kan dra ut hur långt som helst ungefär innan :) Hittade en tråd på familjeliv som skriver om den metoden Här kan ni läsa den tråden! :)


Februari 2010 ungefär 1 månad efter förlossningen


Nu nästan 15 månader efter förlossningen

Magen ser mer vältränad ut också även att jag fuskat vädligt mycket, man ska helst göra 1000 om dagen, jag gör nog inte ens 500 tror jag. Jag gör dessutom inte varje dag och märker redan stor skillnad, jag får nu emellan knappt 1 finger mellan magmusklerna, innan fick jag emellan 2!

Öppna förskolan

Idag blev jag väckt på det sötaste sättet man kan bli, med flera pussar! Klockan va runt 8.30 men vi låg kvar och busa och myste i sängen till 9, då kom jag på att det är onsdag så vi flög upp och gjorde oss iordning för att gå och leka på ÖF. Jag fråga Nikita om hon ville ha välling, mm sa hon så jag gjorde iordning, när det är klart säger hon nej och blir förbannad och går där ifrån. Iofs hade hon fått tutte på morgonen innan vi gick upp men ändå :)

Sen stressa ner så vi va där innan 10 iaf, det stänger ju vid 12 men hon som jobbar där går vid 11 eller nått sånt är det :) Så en stund fick liten leka av sig iaf :) När vi kom hem åt vi lite och lekte på Nikitas rum tills hon skulle sova och nu precis somna hon. Hon drack iaf vällingen när vi kom hem, 60ml blev det idag, igårkväll däremot drack hon över 100ml så det är väldigt bra för att vara henne!


Nikita äter gurka och stumpen tigger, även att han inte tycker om det! Hon gick direkt fram till honom och skulle ge honom gurka och blev förbannad när han inte ville ha! Söta unge! ♥


Videoklipp

Vet inte riktigt var hon fått det där ifrån, men hon går alltså och snyter sig i handduken! Jag höll på att garva ihjäl mig när hon går fram till spisen, drar ner handduken och börjar snyta sig med den, sötunge!



Nu sover min lilla älskling så jag passar på att dricka mitt kaffe jag satte på förut men glömde bort :) Kan inte riktigt bestämma mig om jag ska sitta här under tiden Nikita sover och bara vara eller om jag ska ta tag i alla måsten! Helt sjukt hur den lilla tjejen kan stöka till här hemma! Allt river hon fram, vart hon än är så drar hon fram saker! Förstökte få henne alla lägga tillbaka sakerna i skåp och lådor igen, nej sa hon skaka på huvudet och sprang där ifrån, skrutt! ♥ Kan man annat än börja skratta när hon gör så? :)

Jag tänker på det varje dag, hur lyckligt lottad jag är som fick bli Nikitas mamma, varje dag får hon höra hur värdefull hon är, hur älskad hon är, varje kväll precis innan hon somnar berättar jag för henne hur mycket hon betyder, och jag får alltid svaret med en puss. Det värmer nått otroligt när hon pussas och kramas utan att man frågar om det, jag älskar allt med att vara mamma, även trotset! Det är så häftigt att se hur hon har en så stark vilja, att hon kan bli så förbannad över en så liten sak som inte pilla på tvn till exempel! Min otroliga lilla unge, som jag älskar dig! ♥

Fullt upp!

Puh, den här dagen har gått i 110 och jag har knappt fått sitta på hela dagen! Det känns i benen nu! Vi vaknade vid 9 idag och vid 11 hade jag redan plockat, diskat, tvättat 1 maskin och varit ute och lekt! Sen ville inte Nikita vara ute mer, hon ville knappt ens ut så vi gick in och börja plocka ännu mer och det slutade med storstäd och har dammsugit hela lägenheten, dammsög hennes rum med henne klängnades på armen och livrädd, väldigt jobbigt! Tog resten när hon sov och städade konstat i 2 timmar och verkligen stresstäda för att hinna tills hon vakna. Hon var snäll och vakna när jag nästan precis var färdig och då för att hon inte skulle stöka till gick vi ut och lekte tills pappa kom hem.

Jag har desstuom haft alla mattor på balkongen, täcken och kuddar har fått vädras på balkongen, jag fick även dammsuga där efter ha tagit mattan i vardagsrummet där ute. Jag dammsög den i 30 minuter och efter de skaka jag av den och det var helt sjukt hur mycket som gömmer sig i den mattan! Mina hårnålar som jag letat efter låg där, hittade säkert 20 stycker i mattan! Och jag som skyllt på Nikita ;) Tänkte skura golven ikväll när Nikita somnat men nu när jag satt mig ner kommer jag nog fortsätta sitta här, kan ha nått o göra imorgon när Nikita sover också! :)

När pappa kom hem gick vi in och åt och sen åkte vi och lekte med Becca&Co en sväng innan hem för läggdags. Zeline och Nikita bråkar ganska mycket nu för tiden, hela tiden ska dom slåss eller ta saker från varandra! När Becca sa till Zeline gick hon fram till mig och satte sig i mitt knä, då blir Nikita svartsjuk så hon går fram och slår på Linnéa som hon annars är så snäll mot! Puh, detta trots! Och hela tiden försöka prata lugnt och förklara att man inte får slåss utan att tappa tålamodet!

Vilket helt underbart väder det varit idag, man får sån härlig energi! När vi va ute i lekplatsen förut hittade Nikita en kompis, hon va 2½ år och pratade jätte mycket, och allt hon skulle göra sa hon bebis med, alltså Nikita :) Hon va jätte söt! Nikita tyckte de va roligare att vara ute och leka då med när hon hade någon att leka med ute :)

Välling fortsätter hon att dricka och ikväll efter vällingen tog hon min hand och gick in på sitt rum, la sig i sägen och gjorde ljudet som säger att hon vill läsa saga, så sött! Men vi gick upp och borsta tänderna och bytte blöjan och sen tillbaka till sängen för sagostund! Hon är så duktig min lilla tjej! ♥

Välling

Ja, Nikita har börjat dricka välling igen! Igår drack hon 70ml på morgonen och 70ml på kvällen, idag har hon druckit 60ml. Det är framsteg mot innan då hon drack mellan 10-50ml :) Och när man frågar om hon vill ha välling smaskar hon med munnen och ställer sig vid micron där vi gör iodrning vällingen!


Nikita inviger sitt förkläde :) Tyckte de såg så sött ut när hon skulle ge katten mat i förklädet så va tvungen att ta kort! :)


Bildbevis på att min fina man faktiskt följde med ut och lekte igår, och faktiskt det var han som sa att vi skulle gå ut! Han är inte den som vill vara ute direkt så visst blev jag förvånad! :) Mina fina små älsklingar! ♥


Lösenordsskyddat

Lösenordsskyddat inlägg

Lekdag

Vi har verkligen haft en lekdag idag, först ÖF i morse, sen hem för att sova och äta sen tillbaka till ÖF och lekte igen, sen hem till Zeline&Linnéa och leka och trotsa och sen hem. Hon fick lägga sig tidigt idag, och somnade ganska fort, ville inte läsa saga heller. Vid 18 så sov hon och har sovit utan ett ljud sen dess, förmodligen en tidig morgon imorgon!

Nikitas hemska trots har alltså fortsatt, hela dagen. Och varje gång hon får sånt utbrott har jag lyckats ha tålamod och lugnat ner henne utan att själv bli upprörd, känns bra! Jag hoppas denna period snart är över och längtar så inte tills trotset blir värre ;) Har läst på familjeliv att det verkar vara väldigt vanligt att dom har en trotsperiod vid 14 månader, det var ganska många som skrev det just 14 månader så det är helt normalt! Tur att hon emellanåt är den glada snälla unge hon faktiskt är som pussas och kramas och skrattar :)

Ska gå och lägga mig tidigare än vanligt ikväll, är så trött och vet att Nikita kommer vakna tidigt imorgon! :)

Öppna förskolan

Idag vakna Nikita tidigt! Kort efter 7 slog hon upp ögonen och jag hade precis vaknat till för att vända mig om, svintrött! Från att sova till 10 ena dagen till 7 nästa, och ändå somnat samma tid på kvällen! Men då kom vi ner till ÖF tidigare iaf, efter 9 var vi där inne, bara en till som va där då. Jätte lugnt för att vara fredag! Nikita fick massa av sina utbrott, utan anledning så jag frågade hon som jobbar där vad jag ska göra när hon blir så, och det enda jag kunde göra va att visa kärlek och krama om henne. Inte så lätt eftersom hon då försöker ta sig ur mitt grepp och blir verkligen hysterisk, får verkligen kämpa för att hålla tårarna inne när hon blir så. Det är inte lätt o veta vad man ska göra när man inte vet varför hon blir så!


Hej då mamma!



Jag tänkte att Nikita skulle sova i vagnen under en promenad och sen gå tillbaka när hon vaknat, det tyckte inte hon så vi gick hem. När vi precis var här utanför då somnar hon i vagnen :) Så när hon vaknat blir det dra med sig pappa andré ner till ÖF så Nikita får leka av sig ännu mer, och få ännu mer utbrott ;) Var inne på bvc också och vägde o mäte, och som jag trodde hade hon inte kommit över 9kg. 8830g och 75cm är hon nu, hon tappade ännu mer på vikten och nu sa hon att Nikita inte får tappa mer på vikten, men när man kollar på henne så ser hon välmående ut så hon är inte undernärd iaf, känns skönt o veta. Vi kom däremot fram till vad som kunde va problemet så det ska vi testa nu, vad det är tänker jag inte gå in på här! :)

RSS 2.0