Höstfotografering


En bra födelsedag igår

Pappa och hans blivande fru, min äldsta bror Jocke och hans flickvän och Natalie robert och Kevin kom hit och firade mig igår, var hur trevligt som helst! Av pappa fick jag en skitsnygg och skön kofta, av min bror fick jag en jätte snygg typ vas med ett ljus i, och av natalie fick jag världens bästa nagelförstärkare. På kvällen satt jag och Natalie och spela kort, såg på film och prata skit till sent på kvällen :)

Idag fick jag sovmorgon igen av hjärtat, han tog Nikita som visste att man skulle ställa om klockan så hon vakna vid 9 (8) istället för 8 som hon vanligast vaknar.

Och sötaste idag kort efter jag gått upp:

Krypa upp och sätta sig i lådan är kul, haha! :)

Hon var jätte duktig igår, som vanligt, och tog flera steg när jag bara höll henne i en hand, det brukar vara tvärnit om man bara håller en hand. Hon får bättre och bättre balans för varje dag, känns coolt att första riktiga steget inte är så långt bort, samtidgt som det känns så overkligt, kommer min lilla bebis verkligen kunna stå och gå på egna ben? :)

21 år med drömlivet

Ja inte trodde jag för bara några år sen att jag skulle ha ett så perfekt liv redan vid 21 års ålder. Kändes som jag nyss blev 20, känns som bara månader sen. Men tänk så mycket jag hunnit med på ett år, vara gravid, föda barn, uppfotstra barn, gifta mig och vara ständigt lycklig.

Jag borde uppskatta alla dagar lika mycket, jag märker ju hur fort livet går förbi och hur kort det egentligen är. Man borde inte klaga och se allt negativt med livet, bara det positiva. Livet blir ju faktiskt så mycket enklare!

Tänk att jag, lilla osäkra jag, har lyckats! Jag lever verkligen mitt drömliv. Jag har i flera flera år sagt att jag vill inte jobba, jag vill vara hemmafru och ta hand om min dotter medans min man jobbar in pengarna så jag kan shoppa. Dock sa jag att jag ville ha en rik man, men all den kärlek som jag får av den mannen gör mig rikast i världen. Jag ville ha en dotter, alltid viljat ha en dotter. I flera år en dotter vid namn Nikita, när jag hörde andrés efternamn ville jag direkt ha det efternamnet till mitt barn.

Jag har inte alltid viljat gifta mig, när jag var liten ville jag det, men inte sen. Tills den dagen jag träffade andré, och allt kändes bara så rätt, det känns verkligen att han är den rätta.

Och tänk att lilla osäkra jag har lyckats föda fram ett liv, en helt otrolig känsla att jag gått igenom en hel graviditet och förlossning! Känner mig så stolt över mig själv, och jag är hur stolt som helst att jag lyckades helt utan bedövning! Jag kan nog inte riktigt förstå att jag gjort det, känns så stort och overkligt fortfarande, trots att det är mer än 9 månader sen.

Jag lever i en dröm, som jag aldrig vill vakna ur, jag är sååå himla lycklig och jag får så himla mycket från dom 2 jag älskar mest. André och Nikita, ni är dom bästa ♥

nikitas underbara lockar

Under bara  några dagar har Nikita fått jätte lockigt underbart hår! Hon har alltid haft lite små vågit hår men oftast bara när det varit blött, men nu blir det bara lockigare och lockigare för varje dag, såå underbart sött!
Du är perfekt hjärtat, glöm aldrig det!♥

Nikita tog upp dockan i knät och krama den länge förut, hann inte få fram kameran under kramen med dockan är rolig o leka med. Hon kommer nog få en docka i antingen julklapp eller födelsedagspresent, en lite mindre. Och som inte är hennes mammas gamla :)


Världens goaste unge, förstår inte hur man någonsin kan tappa tålamodet och bli arg på dig, framförallt inte med det där underbara söta ansikte!


Kort tv-tittande innan läggdags, hon som aldrig intresserar sig av tvn annars :)


Underbar bild, blir en förstoring till min fotovägg som jag tjatar om men som aldrig blir av :)

jag älskar dig Nikita, du är det finaste människa på denna jord, den mest perfekta varelse som funnits och jag älskar dig mer och mer för varje dag, varje sekund. Och få följa dina stora framsteg du gör varje dag är en helt otrolig känsla. Det är du som är perfektion ♥


Öppna förskolan

Idag lyckas vi äntligen få med oss pappa också :)

Efter Nikitas mätta mage trodde jag faktiskt att hon skulle sova längre, men nej hon vakna vid 23, jag gick in och när hon märker att hon inte kommer få tutten blir hon hysterisk och slänger sig bakåt. Hon blev verkligen skitarg, så jag gick ut istället, och då blev hon hysterisk för jag gick ut. Hon  skrek i protest en stund, somna, vakna, somna. Sen vakna hon efter 00 när jag gick på toan, då både hörde hon och såg mig så då tog jag upp henne och la henne hos oss, efter ett tag kom jag på att det hade ju varit bättre o lägga henne i sin säng igen men jag tog mig inte upp igen :)

Igårkväll däremot gick jag inte ens in när hon vakna, då somna hon om på någon minut och sov vidare.

Nu ska vi göra oss iordning för att gå :)

Whoho!

Jag är överlycklig just nu! Ikväll ska vi börja avvänja Nikita från att vakna första gången på natten. Hon har ju vaknat kl.00.00 sen hon va nyfödd tror jag, alltid samma tid. Ibland sover hon hela natten sen och ibland vaknar hon en gång. Men ikväll fick jag i henne så mycket mat så hon inte ens ville ha tutten! Min bebis är helt MÄTT, HELT MÄTT!! Jag är såååå lycklig :)

Hon brukar bara få bröstmjölk på kvällen eftersom hon varken tycker om gröt, välling eller ersättning. Men ikväll fick hon:

- En halv burk mango (liten burk) Hon tycker inte om det egentligen, så fick lura henne med vatten, hon trodde hon skulle få vattenflaskan i munnen men då kom det in en sked mango emellan, men det funka :)
- En stor portion (för att vara henne) couscous kyckling och tomatsalsa med en stor klick smör och mycket grädde. Portionen blev nästan dubbelt så stor ;)
- Ett halvt rån till maten som jag sedan doppade i maten och det var gott :)
- En halv kokt morot

Så nu när jag la henne, när hon la sig ner för att somna tog de 2 sekunder och hon sov djupt (syntes på andningen) och när jag öppnade dörren reagera hon inte ens vilket hon alltid gör annars.

Tänk att man verkligen kan bli så lycklig över en egentligen så liten sak? Men att veta att hon verkligen är helt mätt känns bara så underbart! :) Ska köra samma metod imorgon kväll också :)

Klappa händerna

Nyss lärde sig Nikita att klappa händerna, vi gick upp för en liten stund sen och hon har redan klappat händerna 3 gånger :) Jätte superduper sött ju :)


Mys

Desperate housewives, cougar town, varmt bad med ett glas rött (jordgubbssaft ;).. ) och slutligen paradise hotel en väldigt mysig kväll. Nikita somnde lätt och jag ska snart gå och lägga mig, måste verkligen börja gå och lägga mig tidigare.

Imorgon blir det förmodligen och förhoppningsvis öppna förskolan igen :)

Bilder

För några dagar sen fick Nikita testa världens sötaste nalle puh tofflor, tråkigt nog var dom på gränsen till för små.

-Vad har du satt på mina fötter mamma?

Förra veckan (?) Nikita och moster Mirandra

Både Mirandra och Nikita älskar att öva på att gå, varje gång vi kommer dit tjatar Mirandra om att få gå med Nikita :)



Hon snor alltid nappen från dockan, och försöker ofta sätta tillbaka den igen, eller stoppa in den i sin egen mun :)


Sötaste ungen i mitt diadem :)


Kladdungen sitter och äter :)

Hela golvet va fullt ;)



Nikita kommer bli en shoppaholic, detta handla hon för mina födelsedagspengar ;)

älskar skorna, fanns en sån mössa som var ursöt men fanns i stolek 68 - för litet, 86 - för stort. Men denna mössan var väldigt söt den också :) Hade viljat ha en vit sån halsduk men de fanns inte.



Mot öppna förskolan!

Idag har jag tagit tummen ur.. och gjort oss iordning så vi kan gå ner till öf idag, det var några veckor sen vi var där sist men jag skyller på att som faktiskt knappt har öppet ;)

Lustig smak

Jag tror jag kommit på de, Nikita har ärvt sin fars speciella smaklökar. Han tycker om konstiga saker som typ oliver, avokado, lax, sill, men inte "vanligare" saker. Idag testade jag rödspätta till Nikita, hon åt och åt, och jag blev så chockad och glad så jag fick tårar i ögonen, haha! :) Så hon har förmodligen bara en lite speciella smaklökar. Men nu har jag iaf 2 rätter hon tycker om, gröt och välling får jag väl försöka prägla med, vet inte vad jag skulle kunna ge istället eftersom hon måste få i sig mer järn.

Det blev spontant in till stan idag, det blev en låång dag. Jag fick 500:- av andré i födelsedagspresent, det första jag gjorde va att gå och leta efter nått till Nikita, hon fick en mössa, halsduk och skor. Sen hittade jag ett par jeans till mig själv, äntligen! Jag är såå kräsen när de kommer till jeans och dessa var dessutom på rea ;)

Hälsade på Nikitas morfar och "mormor" annelie påvägen hem, men hon var tråkig och sov under hela tiden vi va där. Hon somna 18.20 och vakna när vi kom hem lite innan 21, så hon ville inte somna om igen och fick sitta och leka av sig efter ha suttit i en bil och vagn hit och dit hela dagen. När jag natta henne höll jag själv på att somna, är så trött så ögonen går i kors. Men sen kom jag på att det är ju bättre att jag går och lägger mig lite tidigare istället :)

Har jag verkligen psyke att ens försöka dra ner på amningen?

Vissa dagar går ju bättre än andra när det gäller att få i Nikita lite mat, idag är inte en sån dag. Jag bestämde mig för att inte amma förrens ikväll efter middag utan hon skulle få äta vanlig mat, ha det kunde ju jag glömma. Hon ville absolut inte ha gröt, lyckades få henne smaka pytte lite, sen blev hon hungrig och trött, ville ha tutten men jag vägra. Så gav henne fruktpuré, ville inte ha, vatten, ville inte ha. Hon var svintrött och skrek och skrek helt hysteriskt i 30 minuter, sen stog jag inte ut längre. Tanken att veta att hon ligger där och är hungrig och jag kan ge henne tutten som både kommer få tyst på henne och mättar henne, eller envisas och låta henne ligga där och vara trött och inte kunna somna för hon är hungrig.

Varför kan hon bara inte äta för? Det är så jävla frustrerande o försöka mätta henne på endast bröstmjölk och hon inte blir mätt, hon måste ju känna av att det mättar mer när hon får i sig vanlig mat. Vet inte hur många timmar jag suttit och bara gråtit för hon inte får i sig mat som hon ska, 3 månader har vi trälat med de här, när ska hon lära sig?

Bad uppdate

Va, har jag en blogg? Jag glömde till och med bort min bloggs 1 års dag som var den 22 oktober. Tiden går verkligen fort, känns inte alls som jag bloggat så länge?

Vi lever, Nikita fortsätter utvecklas och det går för de mesta bra med maten. Hon äter några tuggor gröt till frukost med mango och grädde, plockmat eller burkmat till lunch, fruktpuré till mellis ibland annars ammas, och middag som oftast är burkmat. Idag åt hon ärtor och spagetti, hon hade smör på heela magen och var verkligen kladdig, hälften låg i knät, resten på golvet så tror inte hon fick i sig så jätte mycket faktiskt :) Bild kommer imorgon för vet inte vart kameran ligger just nu ;)

Igår hade vi supermysdag. Först bort till mamma och träffa min äldsta bror och hans flickvän, sen följde dom med hit och vi hyrde film och åt massa chips o godis :) Umgås ju inte för ofta med mina äldre bröder, tyvärr. Men den ena bor 1½ timme åt ena hållet, och den andra bor typ 1 timme åt andra hållet.

Fyller ju snart 18.. eller va de 21 kanske? Då ska vi försöka samla ihop våra familjer och bjuda på en tårta iaf, andré fyller en vecka efter mig, och han blir riktigt gammal, hela 30! Jag måste ju snart byta till en yngre, mindre skäggig och utan ölmage, haha! :) Nejdå, andré är den finaste i mina ögon och som jag älskar den människan! Kunde inte skaffat en bättre pappa till mitt barn eller en bättre man. Han hade kunnat få sitta lite mindre vid datorn, men ingen är väl perfekt? Jo min dotter men annars :)

Nej nu är jag trött och de e bara massa svammel, försöker uppdatera mer i morgon ;)

9 månaders kortet

Hann aldrig ta 9månaderskort igår, så de fick bli idag istället. Och det är ju inte lätt o ta kort på en bebis som hatar att vara stilla, det går inte! Så fort jag satte ner henne kröp hon iväg, och självklart kom stumpen också och då vill man ju inte sitta och ta kort heller!



Bästa bilden jag fick på henne på förmiddagen, hon kollar in stumpen.


- Men mamma, jag har ingen lust o sitta still o ta kort, vill ju leka med stumpen!

Försökte ta kort nyss igen, då kommer stumpen fram och distraherar igen :)


Sen kom mamma på det, gåvagnen. Ställde den mot väggen så hon inte kunde gå iväg och där stog hon, stilla och glad :)


Plockmat

Idag har vi ätit samma lunch, precis samma bara att jag hade krydda och ketschup på. Falukorv, makaroner och ärtor. Och dom gröna ärtorna var väldigt intressanta tyckte den lilla tjejen som var överlycklig när hon fick äta samma mat som mig och sitta och plocka själv. Hon satt till och med och skratta flera gånger, så underbar! :) Tror vi ska börja med att hon får plockmat till lunch och vi äter samma sak då och burkmat till middag :)



9 månader

Mitt älskade hjärta blir redan hela 9 månader, hon har funnits längre utanför min kropp än innanför min kropp! Varje dag fyller du mitt liv med glädje och skratt, jag är så lycklig över att få ha dig i mitt liv! Och det känns som du lär dig nått nytt varje dag! ♥

Vid 9 månaders ålder kan min tös:

* Ropa mamma om jag går ut ur rummet eller om hon inte ser mig
* Ställer sig upp mot allt, precis allt hela tiden
* Går längs möbler
* Ställer sig upp mot gåvagnen och går riktigt fort med den
* kramas och pussas
* Lyssnar på ajaj och förstår vad det betyder
* Tar nappen från dockans mun och försöker sätta tillbaka den igen
* Stå upp helt själv i nästan 10 sekunder
* Ställa sig upp helt alldeles själv
* Har börjat äta vanlig mat utan att protestera vad man än ger henne
* Somnar lätt i sin säng på kvällarna men sover fortfarande i våran säng på nätterna
* När hon är vaken är hon inte still en sekund
* Vaknar runt 7-8 istället för 9
* Sover oftast 2 gånger på dagen, men numera är det kortare napar än tidigare
* Älskar kläder, så fort hon ser ett klädesplagg försöker hon trä de över huvudet
* Försöker klättra upp på bordet, hon lyckades när hon stog på mig en gång
* Kan dricka själv ur flaskan, även om den ligger på golvet tar hon upp den och dricker, supersött är de :)
* Hoppa, hon älskar o stå o hoppa. Nikita hoppade över de när hon va midre och när vi busade någon dag så  fick hon hoppa, och hon skrattade högt :)

Tänk att jag för 9 månader sen älskade dig till max, var så lycklig så jag inte visste vart jag skulle ta vägen, och jag älskar dig bara mer och mer för varje dag, hur är det möjligt? Du är det vackraste mina ögon någonsin vilat på och få spendera alla mina dagar med dig är bara så underbart. Kommer alltid göra allt för dig, kommer alltid se till att du har de bra, att du får det bästa! Älskar dig mest i världen!



Nikita ligger och sover igårkväll ♥


Nikita äter rån med smör på :)


Nikita går med gåvagnen :)


Äntligen, känns underbart!

I 2 dagar har Nikita varit så super duktig! Hon har ätit gröt till frukost, med grädde på ska de va, hon har ätit en 3e dels burk till lunch och lika mycket till middag, och ätit fruktpuré! Hon är så himla duktig och det känns bara såå underbart!

Vi var nere på bvc idag och vägde henne igen, hon hade iaf gått upp till 7710g nu, och växt 1 cm, så 69 cm är hon nu. Så hon har iaf ökat även om hon är påväg ner ett snepp till på kurvan, men det är inte så konstigt eftersom när hon är vaken är hon inte still en sekund, hon kryper, ställer sig upp, går mot möbler och gåvagnen så hon gör ju av med många kalorier om dagen.

Sen läggningen, igår gnällde hon lite när vi gick in på hennes rum och hon visste att de va läggdags, sen ingenting mer och sov 15 minuter senare. Idag gnällde hon inget alls, hon satt och lekte en stund i sängen sen la hon sig ner. Jag var där inne i 30 minuter idag men hon somnade efter ungefär 15 minuter, men hon tittade om jag var kvar flera gånger så jag stanna en extra stund. Det gör mig inget, älskar att se henne när hon håller på att somna och sen sover :)

Så på väldigt kort tid har de både blivit bättre med maten och sömnen, det är väl på tiden efter 9 månder, som mitt stora hjärta blir imorgon! :)

Nu börjar snart desperate, känns som de nyss var tisdag? Tiden går verkligen hur fort som helst! :)

God natt

Ska alldeles strax gå och sova, ska bli riktigt skönt. Varit vaken sen 8 och gått 2 långpromenader idag, så de ska bli skönt!

Idag testade jag igen att ge Nikita gröt, hon har fått sin mat som hon tycker om 1-2 gånger om dagen i någon vecka men idag fick hon gröt, med grädde på och hon åt. Inte allt men hon åt :) Sen fick hon vanlig mat till lunch och middag med grädde i så idag har hon ätit duktigt! :) Imorgon ska jag försöka prägla med välling igen, men ska testa varje kväll utan att tvinga henne, bara hon smakar på de varje kväll så är jag nöjd. Testade igår att hälla i bröstmjölk i nappflaskan, hon såg väldigt fundersam ut, smaka lite till, såg väldigt fundersam ut igen, tittade konstigt på flaskan och vände den och verkligen granskade den :) Så får se hur de går!

Det är verkigen full rulle hela dagarna när Nikita är vaken, och det är så kul! Ena sekunden är hon i köket, nästa sekund i vardagsrummet och går med gåvagnen, nästa sekund jagar hon stumpen, ja så himla kul de är! :) Så bäst hon får i sig mycket fett med tanke på hur mycket hon rör sig om dagarna!

Videoklipp på Nikita som leker


Bilen/gåvagnen är jätte lätt så inte så bra för en liten som inte har så jätte bra balans, men för bara några dagar sen kunde hon inte ens ställa sig mot den utan att den åkte iväg :)


Nikita


Onsdag eller torsdagskväll Nikita hade precis sovit en stund men var fortfarande trött, hon sitter och kollar på 2½ män med mig :) Hon va vaken typ 5 minuter sen somna hon om igen.


Nikita idag ♥






Nikita går med gåvagnen, fort går det också! :)


7.30 nya vaknatiden

Det var bara någon vecka sen hon alltid vakna vid 9, sen blev det 8, men nu är det visst 7.30. Igår vakna hon 5.30 satte sig upp i sängen och börja prata, och när andré ligger kvar i sängen (han går upp mellan 5.30-6.00) ville jag typ dö. Nikita fick då lägga sig i sin säng men när hon inte somnat på 10 minuter gick jag och hämta henne igen och tack gode gud somna hon om! Hon sov också bara 40 minuter igår runt lunch, hon brukar numera sova 1 timme första napen och hon tar nästan alltid 2. Skönt var de men nu är väl de också över, och jag somnar bara senare och senare på kvällarna, antal timmar sömn inatt 5½ timme. Innan nikita föddes 13 timmar, behöver jag säga att jag är trött?

Nu ställer hon sig mot gåvagnen och går också, hon tog måånga steg med den igår, skitsött! Det händer så mycket i hennes liv just nu så kanske inte så konstigt att sömnen förstörs? Hoppas det återgår till 9 när det lugnat sig i utvecklingen på Nikita :)


Duktig!

Idag har Nikita kissat på pottan (andra gången hon satt på den) och så tog hon rekordet i att stå själv, hon stog mellan 5-10 sekunder på golvet, annars står hon alltid i sängen. Hon försökte ta tag i mig men jag flyttade på mig och hon stog kvar ändå! :) Älskade lilla unge!

Såå trött

Det blir bara tidigare och tidigare mornar, och senare kvällar. Jag kan inte somna på kvällarna längre, har varit ett bra tag men nu kan jag inte gå och lägga mig innan 1, spelar ingen roll hur trött jag är jag ligger vaken och vrider på mig tills klockan är efter 1. Igår gick vi och la oss 23.30 och vid 00.40 gick jag upp en sväng för jag kunde verkligen inte somna, gick och la mig lite innan 1 och somna kort därefter. Jag fattar inte varför jag har så svårt för att somna.

Jag sitter i soffan och är knappt vid liv och Nikita kryper efter katten och lyssnar inte när jag ropar på henne. Tänk om man bara haft hälften av den energin? :)

Bildinlägg


Mys! Det bästa med hösten/vintern


Skruttan ♥


Mitt fina hjärta!


Så fort balkongen är öppen så är hon där, sätter man ner henne i vardagsrummet tar det 2 sekunder sen sitter hon där igen, idag kröp hon ut flera flera gånger! :)

Gardinen är såklart också rolig o pilla på! :)


Sådär ja

Jag satt och åt morot häromdagen och Nikita blev riktigt intresserad och ville ha den direkt, hon brukar inte reagera alls så när jag äter nått. Hon har fått en kokt hel minimorot en gång men inte så populärt, det är ju faktiskt inte alls lika gott som okokt :) Så hon fick smaka och hon tyckte de va jätte gott. Inte för hon fick i sig nått men ändå.

Idag när vi åt lunch åt jag morot och hon fick mat så titta hon med stora ögon på min morot, hon ville hellre ha den, och det fick hon doppad i sin mat, och hon gapa och hon åt och gapa och åt, med min morot som sked! :) Hon har haft matstrejk nu i kanske 5 dagar, sammanlagt har vi inte fått i henne många skedar och 2 dagar har hon helammats. Så idag fick jag i henne ganska mycket, hon fick även hålla själv :)




Min duktiga stora tjej!

Idag när vi låg i sängen ställde hon sig mot mig och släppte taget och stog säkert 5 sekunder! Häftig känsla o se sitt lilla barn stå helt själv! :) Första stegen är nog inte allt för långt borta, tror det var igår hon tog ett steg med knappt nått stöd alls, jag höll en hand på rumpan som stöd bara, hon brukar vägra ta ett steg om hon inte håller i sig i båda händerna. Åh vad jag längtar ♥

God morgon, igen :)

När Nikita ville gå upp i morse var det mörkt ute, men jag trodde ändå klockan va iaf 8, men nej nu har vi en snart 9 månaders bebis och inte sover man till 8-9 då utan vid 7! Usch o fy o blä, hon har liksom vaknat som tidigast 6.30 sen hon föddes för att vilja gå upp, den gången somna hon efter 30 minuter och sov till 10. Skönast va när hon alltid sov till 9, känns som det var längesen nu.

Så vid 9 var vi jätte trötta båda två, och när jag försökte få henne att somna i våran säng låg hon bara och böka runt istället, så la henne i sin säng och jag hann till våran säng så hade hon somnat, hon var trött alltså :) André ringde och väckte mig efter 11 och jag kunde inte somna om, och nu vid 11.30 vaknade Nikita igen :) Känns ovant o vakna före henne :)

Solen skiner och himlen är blå så idag måste vi nog ta oss ut på en promenad, det var längesen nu. André sa att det var -11 imorse när han åkte till jobbet, vintern närmar sig alltså med stormsteg så bäst o passa på att gå ut när man fortfarande kan! Kommer ihåg förra vintern hur man fick dra den där jäkla vagnen i flera meter snö, det gick inte!

Nu lek och gos med min dotter, det absolut bästa i livet! ♥

Tråkdag

Varför är alltid en söndag så himla tråkig? Man gör aldrig nått o känner sig extra trött och seg just bara för att det är söndag :)

Nikita vaknade vid 00 igårkväll och blev pigg och ville leka, jaja hon fick sitta och leka en halvtimme då sen gick vi och la oss, det är ju bra vanor hon får ;) Det blev inte riktigt lika tidigt som jag trodde, vid 8 ville hon inte sova längre, trött men det var andrés tur o sova så gick upp och Nikita var gnällig hela tiden, så vid 9 gick vi tillbaka till sängen, låg och böka till 10 och Nikita höll på att somna flera gånger men ville inte riktigt så då gick andré upp så jag fick somna om :) Hon somnade inte förrens efter 12 och hon brukar somna 2 timmar efter vi gått upp ungefär.




Men trött blev hon fort efter lite lek mitt i natten, så hon satte sig i mitt knä och kolla på tvn :)


När jag tos sista bilden tänkte jag direkt på den här, inte ens 2 månader och vilken tjockis! Min vackra unge ♥


Bilder från idag


Mor&dotter mys, fy fan vad jag älskar den där ungen! :) ♥

Jag tog fram flyttkartongen med dvd filmer idag när det inte fanns nått o göra, den underhöll Nikita i några timmar ;)

Världens finaste lilla volangrumpa! :)



Knäppunge ♥

En trött Nikita som absolut skulle krypa i soffan, sen tog hon sig en liten paus

En ledsen trött Nikita, hon somnade kort därefter vid 18 så imorgon blir det nog tidigt.. Typiskt att jag fick sovmorgon idag då ;)

Nikita ställer sig upp själv någon gång ibland och igår slog hon rekordet, hela 2 sekunder! Haha! :) Men hon står själv säkert 5-10 gånger om dagen men det är bara typ 1 sekund åt gången :) Men snart så!


Friterad banan

Hittade ett recept på internet igår, och var ju bara tvungen o testa eftersom jag aldrig ätit friterad banan. Skitgott verkligen! KOmmer absolut göra igen! :) Lätt o göra va de också.

1 banan
2dl vetemjöl
2dl kallt vatten
1 msk bakpulver
olja att fritera i (går bra med rapsolja)

Oljan ska va typ 180 grader varm, man kan se om den är varm genom att doppa en brödbit. Sen doppar man bananen i smeten och friteras 2-3 minuter tills bananen fått gyllenbrun färg. Serveras med vaniljglass, kolasås och ev. sirap

Storstäd, på riktigt!

Min ork har försvunnit, den har varit bortblåst i över en veckas tid nu, dom där råttorna som kommer hela tiden har man försökt ignorera även att dom funnits där och bara förökat sig. Förberede en maskin tvätt, i helgen som bara stått och väntat på att få bli tvättad, idag trycke jag igång den och vips kom massa energi. Jag har städat precis alla rum, dammat dammsugit skurat golven, jag har diskat monsterdisk och försökt underhålla en humörsvängningsbebis som hette duga. Äntligen någon likhet med mig, ja självklart ska hon då få mina hemska humörsvägningar, om inte ännu värre! Hon har varit glad någon minut, skitsur nästa, så glad nästa igen och humöret har växlat hela dagen. Ibland kunde jag inte gå en meter i från henne och ibland kolla hon inte efter mig på några minuter. Så ikväll kommer jag nog sova gott :)

Jag städade konstant utan paus från 15.40 - 19.00, det var då gnällungen somnade och sen kom andré hem innan hon vakna så han kunde ta henne när jag fortsatte städa :)

Tävlar

Nu tävlar vi igen :)




Vinn färglinser och få lika snygga ögon som Bea!


Stumpen och Nikita


Dom går väldigt bra ihop faktiskt, Visst stumpen har sagt ifrån 2-3 gånger när hon varit alldeles för närgången, men hon kan krypa över honom utan att han reagerar så :) Hon va så söt förut, fick det tyvärr inte på bild men hon la huvudet mot stumpen, det såg bara så mysigt ut :)


Hon blir helt galen när hon ser stumpen, hon reagerar inte alls så med andra katter :)


Klappa försiktigt :)



Och en liten puss också, vet inte hur många gånger hon pussat stumpen, men reaktioner får hon efteråt när hon har katthår överallt :)



Jag älskar mina små bebisar ♥


Grå / vit


En grå mamma och en vit dotter..


.. Med volangrumpa! Är det inte bara för sött! :)


Skruttan

Såhär kan det se ut nu för tiden när man står och lagar mat:


Nikita ställer sig upp mot precis allt nu för tiden, hon ställer sig upp genom att ta tag i byxorna, har man mjukisbyxor på sig åker dom ner på någon sekund av att en bebis står och drar ner dom, haha! :) Hon går jätte fort när hon håller sig i möbler och testar mammas tålamod hela tiden genom att försöka ta allt som ligger på bordet, och allt är ajaj!

Vi har haft mys och bus och Nikita var så trött så hon inte visste vart hon skulle ta vägen, hon bara gnällde och slängde sig bakåt men ville inte somna vid mig så hon fick somna i sin egen säng och somna på 20 sekunder ungefär! :)


Trötter

Idag var jag trött när Nikita började gnälla och vända på sig vid 7.30, försökte få henne o somna om men det gick inte. Hon har ju iofs sovit 12 ½ timme så får väl inte klaga då :) Dock så va de ju inte ihållande sömn utan hon har vaknat hur många gånger som helst, tror hon inte blivit helt mätt inatt. Väldigt tråkigt men finns inte så mycket jag kan göra åt de.

Det var ju synd att jag inte kunde sova för natten när jag somnade vid 20, det hade varit skönt! Istället gick jag och la mig närmare 1 och kunde inte somna, låg och vred och vände mig hur länge som helst innan jag somna.

Idag ska vi nog försöka ta oss till öppna förskolan, men här är det fortfarande snorigt och Nikita har också börjat hosta så vet inte om det är en så bra idé kanske.

Fuskat ikväll

Vi åkte iväg och handla vid 19 och i bilen påvägen hem somnade skruttan, när vi precis var framme, så somna hon om i famnen när vi gick in och jag la henne då i våran säng för att klä av henne så hon fick sova i våran säng ikväll. Vid 20 var jag så trött, så gick och la mig. Jag tänkte sova för natten men vakna en timme senare och var hungrig och kunde därför inte somna om. Har aldrig gått o lagt mig så tidigt så är inte förvånad över att jag inte kunde sova längre, hoppas bara jag kan somna snart då jag tänkt gå och lägga mig.

Jag har varit helt slut idag, har inte orkat göra nått alls. Så tur att jag har en helt underbar make som städa hela hemmet i helgen :) Dock syns det knappt nu, men ändå :) Tror det är en förkylning som spökar och hoppas den inte bryter ut, har ätit fruktsallad ikväll för att få i mig c-vitamin :)




Veckans bild


God morgon

Här vakna vi med 2 rinnande näsor, hoppas det stannar det och inte blir febria också. Nikita har fortfarande aldrig haft feber så tycker inte hon behöver det än heller :) Klockan 9 väckte Nikita mig, tyvärr inte på lika sött sätt som igår utan drog mig i håret och sjöng höga toner i örat, mysigt :)

Ny vecka igen, asså tiden går så himla fort! Men det gör ju det när man har roligt, och med en liten hemma har man verkliigen roligt hela tiden! :) Längtar såå tills i morgon, desperate housewives och cougar town, kvällen är räddad! Trodde tiden skulle gå lite långsammare då när jag längtar efter nått men nej, de går bara snabbare :)

Får se vad som händer idag, skulle viljat gå till öppna förskolan med Nikita eftersom vi inte var där alls förra veckan, men det får bli imorgon istället :)

Just nu kollar Nikita sig omkring, hittar nått hon vet att hon inte får leka med, jag säger ajaj hon går till nästa sak hon inte får leka med, skitungen! Haha ♥

Våra kvällsrutiner

Jag försöker hela tiden hitta nya lösningar för att få Nikita somna i sitt rum, i sin säng, utan skrik. Jag hittar metoder som funkar 1-2 nätter sen måste jag hitta en ny. Jag måste hela tiden ladda på med massa tålamod innan, annars klarar jag det inte! Ikväll tog det 35 minuter, men hon somnade utan att skrika sig till sömns.

När vi går in på hennes rum på kvällen och tänder lampan och drar ner persiennerna så vet hon att det är läggdags. Hon börjar då skrika direkt för hon vet att hon kommer få sova i sin säng och inte få somna i våran säng vid tutten som hon helst vill. Då har vi sagostund och läser 2 böcker. Sen lägger ner henne i sängen och sjunger några vaggvisor, och idag la jag upp hennes nallar så jag kom i samma höjd som henne och la mig bredvid henne så hon kunde känna mig. Hon låg och pilla mig på ögat jätte länge, sen somna hon utan någon protest alls. Så får väl se hur länge denna metoden funkar. Annars får jag väl börja om från början att bara sitta bredvid henne och hålla en hand på henne. Senaste tiden har de inte funkat utan hon blir mer arg och ledsen när man lägger en hand på henne. Det är ju inte lätt o va liten.



Lite kvällsbus innan läggdax



Nikita går och håller sig i soffan, hon vågar inte släppa än :)


Försökte få en pussbild på oss, gick inte bra! :)
På bilden hon pussar mig har jag kameran fel :)


Sätta sig ner kan hon också, hon böjer knäna och slår sig väldigt sällan!



Pratande bebis

Är inte van vid att få gå upp med en pigg glad bebis kl. 7.00 inte, men jag hade lovat andré sovmorgon just idag så visst valde han rätt dag ;) Vi gick dock och la oss igen när tösen börja bli trött framåt 9. Sen sov vi till 11 och andré ligger och snarkar än.

Det är så sjukt underbart, Nikita säger mamma hela dagarna och jag svarar henne varje gång, så i morse satt hon upp och tittade på mig och sa "mamma.. mamma.... mamma... mamma" tills jag tittade på henne och hon blev jätte glad, jag verkligen kände lyckoruset i hela kroppen, helt magisk känsla! :) Hon sa också mammapappa imorse :) Pappa har hon sagt någon gång innan men inte sådär jätte tydligt.

Igår var vi och hälsade på en liten bebis på inte ens 3 veckor, myys! :) Och så välutvecklad, han kunde redan le med hela ansiktet och det var ju bara för sött! :) snacka om en bebislängtan här ;)


Nikita står upp i lådan :)



Sen satte hon sig ner :)


Det absolut sötaste jag vet är när bebisar har tröja, blöjor och strumpor på sig, och sen krypa på det, jag dör så sött!




Min älskade vackra unge, du är det finaste mina ögon någonsin tittat på, att få spendera mina dagar med dig gör att allt blir så lätt, jag älskar mitt liv och jag älskar att just du kom in i mitt liv ♥


Nikita sitter inne på sitt rum och leker ♥




Just nu försöker hon klättra upp i soffan också, hon vill åt kablen till datorn som ligger där, och hon slänger ner allt som är i närheten för att försöka ta sig upp, sötnos. Så stolt hon blev när hon äntligen fick tag på den, men hennes mamma va elak och tog ifrån henne den direkt :) Just nu försöker hon dessutom ta sig under bordet, hann ta kort så kan visa vad hon håller på med för nått :)



Hon kryper under bordet där det finns en extra skiva eller vad jag ska säga, så hon kryper mellan bordet typ :)

Nu har hon lärt sig o vinka också, hon bara började vinka, men ville inte visa pappa utan vinka när han gått ut ur rummet, så sött! :)

1 oktober

What!? När hände de, vart tog sommaren vägen? Det går verkligen fort när man har en liten hemma, men det kan ju inte va oktober redan! :) Jag fyller ju gammal i år, denna månaden, hela 21 och fortfarande inte vart på systemet, de är illa ;)

Kl. 8 vakna Nikita efter massa bök och bråk med maten, var bara att byta sida så hitta hon en ny tutte att tömma :) Nu äter hon riktig mat 2 ggr om dagen och resten bröstmjölk, men det är framsteg! :)

Idag blir det visst städning även att andré är hemma, vi får besök lite senare idag. Som tur var är det inte så stökigt som det kan bli på bara någon dag ;)

Nej nu ska jag leka med mitt hjärta! :)

RSS 2.0