Vecka 36 (35+0)

Herregud vad tiden går, vecka 35 helt sjukt ju! Inte ens 5 veckor kvar tills hon är beräknad och om 2 veckor är hon helt färdigbakad. Jag längtar som  en tok och har börjat tänka på förlossningen. Det känns som förlossningen skulle bli precis likadan som med Nikita men det vet jag att det inte blir, men en liknande förlossning vill jag ha iaf :)

Ont i ryggen har jag fortfarande och går jag längre sträckor får jag ont i höfter mage och rygg så nu känns det att jag är höggravid iaf :) Kraftiga förvärkar får jag också väldigt ofta, en del är så jag måste andas igenom dom, så kraftiga förvärkar hade jag inte med Nikita.

I onsdags var vi hos barnmoskan och magen är fortfarande liten men hade växt lite iaf, sf-måttet låg på 31cm och hjärtat 136 slag/minut. Ökat lite till i vikt hade jag med, där väger jag nu 63kg men min våg håller ju inte med deras våg :) Så skulle den vågen komma överrens med min skulle jag ökat 9kg sen start, och vid den här tiden med Nikita hade jag ökat 17kg, slutet av december var sista gången jag vägde mig med Nikita, då vägde jag 74kg.

Bild på magen kommer på måndag, är hos eliin i norrköping och kan inte sätta i minneskortet från kameran i hennes dator :)

Våran julafton

Vi hade en helt underbar dag igår, mycket god mat och trevligt sällskap :) Jag tror även Nikita blev nöjd med dagen, hon busade mest med morfar :) Många fina paket fick hon också och favoriten var helt klart legot hon fick av sin morbror och tessan :) Det sitter hon och leker med nu och lekte med hela kvällen igår.
'
Magen igår vecka 34+1
'
Morfar fick hjälpa till att öppna flera av paketen, men helst ville hon öppna dom med munnen :)

God Jul!

Det blev inte en vit jul i år, inte hos oss iaf. Jag som hatar snön tycker ändå det är tråkigt, på julafton ska det ju vara snö :) Jag ställde klockan och smög upp före Nikita idag, skönt med egentid på morgonen! Hon sover än men vaknar nog snart. Sen kommer pappa hit och hämtar oss så åker vi till tranås och firar jul med min farmor och faster, ska bli hur mysigt som helst! Första gången i mitt liv som jag firar jul med dom.
'
Önskar er alla en riktigt God Jul :)

Och hur gick det?

Hur gick det för Nikita att sova i sin säng hela natten? Inte bra, hon vakna efter 21 igen, fick välling och jag la henne i sin säng igen och hon somna om. va skönt tänkte jag, få sova ensam i sängen utan en unge fastklistrad, när jag precis skulle gå och lägga mig 23.30 vaknar hon igen, och då kände jag att jag orkar inte försöka få henne somna om i sin säng igen så hon fick lägga sig i min säng iaf.
'
Igår va vi i norrköping då fick hon också sova hos mig, men ikväll gör vi ett nytt försök, Nikita somnade på 10 minuter i sin säng och där ligger hon nu, får se om jag får sova ensam inatt eller om hon vaknar precis när jag ska gå och lägga mig igen :)
'

Egen säng

Nu börjar vi om igen, men den här gången ska Nikita sova i sin säng hela natten och inte bara på kvällen tills jag går och lägger mig :) Men under en vääldigt lång tid har hon sovit hela tiden i våran säng eller somnat på soffan. Men nu så ska hon börja sova i sin säng, somna där och sova där hela natten. Jag måste få andas lite, hon ligger nästan på mig hela nätterna, jag knuffar bort henne och hon kommer igen så det blir nog skönt för båda två. Första kvällen och det tog 40 minuter innan hon somna efter hon fått välling och vi läst saga.
'
Fick hjälp med maten idag också, jag som hatar att laga mat blev väldigt glad av min lilla hjälp :) Nikita tog fram en stol och ställde framför spisen och fick vispa i såsen, det var riktigt kul tyckte Nikita. Hon blev lite sur när hon inte fick hjälpa till att salta och peppra såsen ;)

Nikitas städset

Nikita fick en för tidig julklapp igår, ett städset och hon älskar det. Hon blev jätte glad när hon öppnade paketet och såg vad det innehöll och har sen igår gått runt här och städat :) Hon ska alltid hjälpa mig att städa men är fortfarande rädd för dammsugaren, inte som hon va förut men hon går och sätter sig i soffan eller lägger sig i sängen när jag dammsuger.
'
Nikita hjälper mamma att dammsuga under tvn och ställer tillbaka dammsugaren när hon är färdig :)
'
Det har hänt så himla mycket med Nikitas utveckling senaste tiden, hon tar efter nästan alla ord man säger till henne och kan namn på olika katter och inte bara stumpen. Hon kan säga mimmi som beccas katt heter och tingting som freddes katt heter, igår var vi och hälsa på min bror som har en hund då sa hon elvis som han heter :)
'
Vi brukar kolla på bolibompa när vi vaknar och sitter och myser i soffan innan dagen startar igång med lek och ryggvärk. Hon sätter på tvn själv och säger dolidompa när hon ska dricka sin välling i soffan :)
'
Hon är nästan helt blöjtorr hemma, hon tar själv av sig blöjan när hon är kissnödig och sätter sig på pottan, men när hon bajsar säger hon till om blöja det vill hon inte göra på pottan. Det har hänt 1 olycka på väldigt länge och då sa hon blöja precis innan hon kissa. Hemma hos becca går hon också runt naken och även där går hon på pottan eller toan men det har hänt en olycka där med.
'
Hon får gå själv ibland när vi är ute och det går jätte bra, hon gick hela vägen hem från sin mormor (5 minuters gångväg) men det blev nog en kvarts gångväg då :) Och höll mig i handen hela tiden. När vi är ute och ska handla eller gå till becca går hon också själv ibland, och håller i handen när vi går över vägen, om hon inte vill hålla handen då får hon sätta sig i vagnen.
'
Kan inte riktigt förstå att hon fyller 2 år snart, men den här gången har jag lite lättare att acceptera att hon fyller år än jag hade när hon  fyllde 1, nu vet jag ju hur otroligt fort allt går och jag försöker verkligen njuta av den här tiden med henne för den kommer inte igen! ♥

Vecka 34 (33+1)

Herregud, 6 veckor och 5 dagar kvar tills hon är beräknad! Tiden går så himla fort, så bebistiden kommer svisha förbi hur snabbt som helst! Men det är rätt skönt när dom blir mer självständiga iofs :)
'
Ja nu börjar det iaf kännas att man börjar bli höggravid, nu har jag fått riktigt ont i ryggen, hela dagarna och kan inte lyfta upp Nikita knappt alls längre för då känns det som ryggen ska gå av, städa är också världens pina och dammsugning ska vi inte ens tala om. Förutom ryggen mår jag fortfarande bra, så klaga får jag väl inte göra ;) Men sammandragningarna är inte bara sammandragningar längre utan förvärkar, och en del gör riktigt ont! Då kommer man på hur ont dom riktiga värkarna gjorde, fy fan :)
'
Nu känns det också att lilla bebis blivit stor, nu kan hon slå, buffa på kissblåsan samtidigt som hon sparkar på revbenet, mindre skönt! Det är bara högra revbenet som fått stryk men hon ligger för det mesta till höger i magen eller i mitten aldrig till vänster :)
'
Dagens mage vecka 33+1
'
Nikita i magen vecka 33+0
'
Nikita och magen i en sammandragning vecka 32+4:)

Vecka 33 (32+1)

Igår gick vi ju in i ännu en ny vecka, men jag är i norrköping med kameran hemma så magbild blir det inte förrens imorgon.
'
Jag börjar faktiskt bli nervös när jag tänker på förlossningen nu, vem kommer jag ha med mig och vem kommer vara hemma med Nikita? Becca kommer med all sannolikhet följa med in på förlossningen, hon har ju gått igenom det 2 gånger själv och är så lätt att vara öppen med så jag tror hon är ett väldigt bra stöd på förlossningen, följer andré med eller inte vet jag inte än faktiskt. Det lutar åt att Nikita kommer vara hos Anders, med Zeline och Linnéa, han är helt otrolig med barn och hon är trygg där så då behöver jag inte tänka på hur hon har det när jag ligger där och har ont :)
'
Fortfarande mår jag väldigt bra, kan inte förstå egentligen hur jag knappt kan känna av graviditeten när jag leker med Nikita, bär omkring på henne och har världens mage. Men framåt kvällen börjar jag nu få ont i ryggen, men inte så konstigt eftersom jag bär fortfarande väldigt mycket på Nikita. Men jag lägger mig bara på spikmattan i 5 minuter så går det över, hur man kan leva utan en spikmatta förstår jag inte, jag älskar min! :)
'
Kommer fortfarande i mina kläder, och varje gång jag går förbi en spegel reagerar jag på hur stor magen har blivit, men egentligen hur fort har inte tiden gått? Jag har svårt att förstå att jag kommit över 30, alltså jag har varit gravid i 30 veckor och har som max 10 veckor kvar :) Men jag älskar min vackra mage och alla dessa buffar och knuffar man får därinifrån :) Jag älskar verkligen att va gravid men jag längtar som en tok efter lilla liten ♥

Mvc

Det blir mycket uppdatering om bebis här inne nu för tiden, men jag orkar aldrig blogga längre :) Fast jag saknar min blogg när jag inte bloggar, så förhoppningsvis börjar jag blogga mer som förut igen :)
'
Idag var vi på mvc och kolla till bebisen, första gången Nikita inte blev ledsen när jag fick stick i fingret och när hon mätte magen och lyssna på lilla hjärtat :) Nu när jag ställde mig på den vågen visade den 61,8 kg, och jag vägde mig häromdagen på 60 kg, förra gången vägde jag 60kg på den vågen och 55kg hemma, konstigt att det kan skilja så? Bebis mår bra, men magen har knappt växt sen sist vi va där, så vi hamna långt ner på kurvan, från ha legat mitt på hela tiden. Så har den inte växt till sig till nästa gång blir de tillväxtultraljud. Det är väl klart jag ska få en till liten unge som knappt äter och inte ökar i vikt.. Hjärtat låg på 140 slag/minut. Och som jag trodde va järnvärdet lågt, men idag har jag inte varit lika trött som jag varit innan så det är påväg uppåt iaf, dumt att glömma av järntabletterna :)
'
Just nu ligger bebis och har gympa i magen samtidigt som hon har hicka, börjar längta riktigt otroligt mycket nu! Tvättade upp alla bebiskläder häromdagen, och åh jag kan inte förstå att jag snart ska få en liten sak att klä på dom små kläderna på, och jag kan ännu mindre fatta att Nikita faktiskt kunnat ha dom där små söta kläderna!
'
Dagens mage vecka 31+5

Utelek och mormor

Igår gick vi ut i lekplatsen så Nikita fick leka med snön lite, men efter en kort stund börjar hon gå mot sin mormor och säga momo, jag sa ska du gå till mormor? MM momo svara hon och så gick hon :) Så himla söt. Det är ju tur att hon bara bor 5 minuter härifrån eftersom vi inte hade vagnen med oss men med stora vinterskor på orkade hon inte gå så långt så jag fick bära henne :) Tur att man har en lätt graviditet!
'
Vi va hos mormor hela dagen igår, vi gick hem på eftermiddagen för att hämta vagnen ifall Nikita skulle somna.

Lösenordsskyddat

http://charlottegaines.blogg.se/losenordsskyddad/?tmp=06225304

Vecka 32 (31+0)

Inte ens 9 veckor kvar nu, börjar faktiskt bli lite nervös när jag tänker på förlossningen, jag hoppas att jag får en likadan förlossning som med Nikita :) Men latensfasen som tog så lång tid med Nikita kan gärna få gå lite snabbare den här gången.
'
Mår fortfarande hur bra som helst, är bara extremt trött men kom på häromdagen att jag inte tagit järntabletterna på hur länge som helst, kanske kan ha nått med de att göra :) Svullna händer har jag bara ibland, magen växer men är sällan i vägen, sammandragningarna är mer förvärkar nu men annars mår jag hur bra som helst, kan röra mig precis som innan och fortfarande ha alla kläder. 7 kg har jag gått upp nu allt som allt, jag väger nu lika mycket som jag gjorde med Nikita på inskrivningen vecka 16, och snart med Nikita vägde jag 74kg det var i slutet av december jag sist vägde mig och nu väger jag 61, lite skillnad på vikt :)
'
Lillasyster vecka 31+0 och morgonbild för ovanlighetens skull :)
Nikita i magen vecka 31+0

RSS 2.0