Dagen

Idag har Nikitas mormor fått vara barnvakt igen, trodde aldrig jag skulle klara av att vara ifrån Nikita så mycket. Men som längst har det nog varit på 1½ timme tror jag :) Idag var hon trött när vi kom dit så mamma gick ut med Nikita i vagnen så hon somna och sov i kanske 2 timmar :) Men hon hade en vaken tid igårkväll vid 22 någonting tror jag på typ 1 timme. Hon vakna och bara skrek och inget hjälpte så hon fick komma upp och titta på solsidan med oss i soffan. Jag fick en välbehövlig sovmorgon i morse till kl. 10 av Nikita, var skönt :)

Nikita har bara börjat skrika så som hon låter när hon får ont flera gånger idag, och jag fattar inte vart hon har ont. Som förut låg jag och amma och hon helt plötsligt börjar skrika att hon får ont, och jag tittade överallt om hon var röd eller nått  någonstans men kunde inte hitta nått, vet inte vad det är för fel på mitt älskade hjärta, ont i hela mig gör det iaf! "/

Min kära bror var här förut och kollade hur vi bodde, han försökte hålla Nikita några gånger men det gick väl sådär. Men hon skrek iaf inte direkt :)

Matstrejka har hon börjat göra också. Hon vill inte äta på morgonen så ger henne gröt istället, men idag vägra hon äta gröt, så fick hon lite mango på istället, och det gick väl bättre, men sen ville hon inte ha gröt med mango utan bara mangon så hon fick i sig lite iaf. Och tutten ville hon inte heller ha. Sen vid middagen fick hon kyckling och grönsaker, det var gott dom 3 första tuggorna, då gapade hon stort. Men sen totalvägra hon. Och då hade hon inte ätit nått sen frukosten, alltså knappt ätit på hela dagen. Okej om hon hade gått upp som hon skulle tidigare men nu blir jag skitorolig för hon inte äter, jag fattar inte varför hon inte äter heller? Mitt lilla hjärta. Men hon dricker iaf massa vatten, hon älskar vatten och så fort hon ser nappflaskan blir hon helt ivrig för hon vet att hon ska få vatten, sötnos :)

Jag är svintrött så ska snart gå och sova, för och eftebilder på lägenheterna är på g :)

Man kan inte lösa problemet när man inte ens vet vad problemet är.

Flyttstäd

Nu ska  vi  ta det sista i gamla lägenheten, blä vad tråkigt!

.

Det är så mycket jag undrar över, men jag ställer bara fel frågor. Får inga svar och allt blir bara fel.

Massa, massa bilder!

Har skrivit på bilderna istället, så slipper jag skriva nu :) Våran vecka som varit i bilder!


Internet tillbaka

Sådär, nu har vi internet igen. Vi fick ju låna mobilt ett tag men fick lämna tillbaka det i förrgårkväll så igår var vi utan internet.

Hemsk morgon blev det, jag vakna av bebisskrik och andré som skriker till och när jag öppnar ögonen ligger inte Nikita i sängen, utan på golvet och jag såg bara hennes ben för hon hade överkastet över sig, som jag lagt på kanten när jag skulle amma från just den tutten. Igår ramla hon ner för första gången och jag vill inte vara med om det igen. Så vi får komma på någon lösning, antingen får vi väl dra in sängen mot kanten så länge eller nått. Min stackars lilla bebis :(

Igår ställde sig Nikita själv i krypställning en stund, nu står hon mer och mer i krypställning så hon kanske börjar krypa sen ändå? Jag hoppas, och jag längtar. Då man hela tiden måste ha koll och ögon precis överallt samtidigt, men det händet ju nått hela tiden då :)

Vi ska snart äta frukost hela familjen, mysigt! :)

God morgon

Lite innan 9 blev jag väckt av att någon låg och pilla mig i håret och klia lite löst på ryggen, men när jag då inte vände mig om direkt blev det slita mig i håret och riva mig på ryggen istället, och när jag då vänder mig om lyser Nikita upp som en sol, och dagen börjar lika bra idag också. Hur trött man än är så känns det så mycket enklare att gå upp på morgonen även när man är svintrött, när man har den där söta ungen brevid sig när man vaknar, eller att hon är det första man ser på morgonen.

Nu blir hon inte lika arg när hon hamnar i krypställning, när jag la ner henne på golvet hamna hon i krypställning och stog kvar så ett bra tag, så sött! Men när jag gav henne beröm la hon sig på magen istället :) Så vi får se om hon kommer börja krypa eller inte, men jag tror inte hon kommer göra det.

Bilder snart kanske? Typ 5 år sen den här bloggen fick in lite bilder, men ladda upp en bild på mobilt bredband tar typ 3 timmar för 1 bild, så ni får helt enkelt vänta ett tag till. Har tagit för bilder i den här och förra lägenheten, så ska jag ta bild på den andra lägenheten tom, och den här hur den ser ut nu. Det saknas dock gardiner i alla rum förutom sovrummet, min mor har tagit på sig att hon ska sy gardinerna åt mig, eller klippa bort det överflödiga och sen sy :) Men hon har inte riktigt den tiden över, så vi får väl se när det blir :)

Nu ska vi snart sätta oss vid frukostbordet hela familjen, det är så himla mysigt att äta tillsammans vid ett matbord, det är inte många gånger vi gjorde det innan, och sista 2-3 månaderna hade vi inte ens nått bord :)

Myskväll

Vi har haft riktigt mys på andrés semester, nästan varje kväll har vi kollat på film och myst, underbart! Ännu mer underbart är att Nikita somnar själv i sin säng på sitt rum efter högst 5 minuter, varje gång! Superskönt! Hon är dock mera lättväckt när hon somnat själv och vaknar alltid efter en kort stund, men det är ändå skönt. Och nu ligger hon i våran säng med pappa och ligger och låter, vet inte om hon är vaken eller om hon håller på att vakna igen.

Idag är en sån dag som livet känns sådär lite extra bra, jag känner mig så lyckligt lottad över att få vara just jag. Livet är sådär magiskt och perfekt igen, underbart!

Jo Nikita vakna igen, hon låg och leta efter en tutte på pappas rygg, men hon verka inte ha hittat något. Och när jag då kommer jag ska ge henne tutten vänder hon sig direkt och fortsätter leta på pappas rygg. Jag lovar om vi båda kunde amma, skulle hon hellre tagit av honom :) Pappa är liite bättre, förutom när hon är trött och gnällig, då är det mamma som duger, eller om det är tuttarna kanske? :)

Vi såg på en sjukt bra film förut, jag vet inte vad den heter, men jag vet att det var 2an så jag vill se 1an på den :) Bästa film jag sett på läänge! :) Men när vi skulle se filmen frågade jag typ 500 gånger vad den hette, men det ville inte riktigt fastna iaf :)

Sitter just nu och äter pommes, och bet av en bit av min visdomstand, som halva tanden har lossnat på och jag har fortfarande inte ont? Och så är man där med tungan, precis hela tiden. Och jag blir galen! Hopppas inte jag får ont heller, tandläkare nu skulle inte direkt passa in i våran budget, jag som vill ha en tvättmaskin snarast! En ny vagn, också rätt akut, en ny bilbarnstol och en ny dammsugare, och allt inom några månader helst :) Tror inte det kommer bli riktigt så men man kan ju iaf önska :)


Den KOMMER bli min, var inne på babyproffsen för ett tag sen för att provköra den lite, och jag vart förälskad totalt, jag bara måste ha den, helst igår! Den gick så sjukt lätt att köra, och då hade jag Nikita över ena armen och körde den hur lätt som helst med den andra, perfekt! Snygg som bara den är den också, så japp den blir min snart! :)


Internet krångel

Internet vägrade funka i min dator så får sitta vid andrés enorma dator, allt är jäääätte stort :)

Nikita sover i sin säng på sitt rum igen, det tar inte alls lång tid för henne att somna där, så skönt :) Det är 3e gången sen igårkväll hon sover där och det är riktigt skönt! Annars när hon blir trött vill hon ligga i våran säng och ammas tills hon somnar, så jag har ju verkligen varit hennes napp.

Vi fortsätter att skruva upp tavlor och sånt på väggarna, ser inte alls ut som vi precis flyttade hit, inte en enda flyttkartong står framme, dock står det ett antal i garderoben men dom kommer vi till någon dag :) Jag håller det alltid rent och städat här, det är skönt ifall man får oväntat besök så behöver man inte skämmas som man jämt gjorde i förra lägenheten.

Vi åkte förbi där förut, jag har inte varit där på några dagar nu. Och jag fick världens ångest bara av att komma nära, och väl där ville jag bara springa därifrån. Jag mår inte alls bra  av att vara där, och jag ska flyttstäda. Och på söndag flyttar det in en i den lägenheten så det måste ju göras. Tänkte börja med det igår men sen blev det inte så.

Min duktiga tjej!

Vi hade verkligen supertur ikväll med Nikita, la en trött gnällig bebis i sängen kl. 20.00 och typ 2 minuter senare var det tyst och hon låg på magen och sov, duktiga tjejen somna själv i sitt rum :) Dock vakna hon efter typ 45 minuter och fick tutten i våran säng, somna om igen och vakna efter någon minut, låg och böka en stund och sen somna hon om, så hon sover iofs i våran säng iaf. Hur lyckades hon nu med detta? :)

Hon börjar mer och mer lära sig att "ajaj" betyder att man inte får göra saker. Hon var framme och höjde ljudet på tv, genom dvd som är på lagom höjd där hon ligger, och då när jag sa "ajaj" blev hon först rädd och sen börja hon gnälla för hon inte fick leka där, sen hitta hon något annat att leka med istället, och rörde inte dvdn mer, duktiga tjejen! Hon lyckades också förut ta sig fram till kablarna till tvn som är kanske 2 meter därifrån hon ligger, och även då lyssnade hon på "ajaj" :)

Här har vi precis haft mys och tittat på ännu ett avsnitt True Blood, så jäkla bra! :)
Jag älskar min fina make och min fina dotter ♥

Uppdatering

Vi har fortfarande inte fått internet här, men lånar ett mobilt bredband så länge.

Vi har kommit iordning i nya lägenheten, och jag känner mig verkligen hemma här. Första gången jag verkligen känner att jag hittat hem, så fort vi går hemifrån vill jag vända igen, vill aldrig någonsin lämna mitt underbara vardagsrum! Finaste rummet i världen, jag lovar!

Nikita växer på, hon förflyttar sig fort framåt, och bakåt nu. Gåstolen använder hon sällan numera. Hade ändå inte tänkt andvända den så mycket längre, vill hellre att hon ska skaffa sig balans. För gåtekniken kan hon. Och blir jätte glad när vi går med henne, och tar stora långa steg, eller korta myrsteg som hon går balansgång eller nått, och alltid på tå! Vi kommer nog ha problem med det sen, det tror jag.

Stumpen trivs han också, och det känns väldigt skönt. Vi har hans soffa ute på balkongen och han ligger helst där, även om det är kallt ute :) Men vi har ju inglasad balkong så det blåser iaf inget, och regnar inte in. När vi flyttade hit honom fick mamma vara barnvakt för andra gången. Det gick bra då också, Nikita fick till och med smaka chockladpudding. För mig hade hon aldrig fått äta det, men det är som det ska vara. När man kommer hem till mormor får man nått gott, men hemma får man aldrig äta nått gott :) haha.

När vi kom hit med stumpen gick han omkring och kollade lite, sen hoppa han upp hos mig och spann, sen gick han och kolla igen, kom upp till mig och spann och så höll han på. Så han verkar verkligen trivas, skönt. Vill absolut inte göra med av med honom än på sisådär 18 år :)

Nikita har varit lite smågnällig här, vi tog ett bad tillsammans förut och sen när hon lekte på golvet gnällde hon lite och när jag precis skulle ta upp henne slockna hon :) Sötnos.

Vi har börjat med mat igen, och nu går det myycket bättre! Hon får äta frukost med oss på morgonen, gröt. Sen får hon banan eller mango till mellanmål och snart ska hon få äta "middag" med oss. Vet dock inte vad vi skulle äta idag.

Nikita har börjat få leka lite med min telefon, den är definitivt inte vattentät :) Hon har lyckats få en lampa på sidan att lysa, hela tiden, även om mobilen är avstängd. Den brukar annars lysa när man är inne på kameran och slutar lysa när man tar kort :) Sen har knapparna från 4 och neråt slutat lysa :) Men jag har ändå haft den telefonen i snart 3 år tror jag, eller om det är 2. Men hade en lika dan kort tidigare i 1 år så börjar faktiskt tröttna på den. Vill ha nya sony eriksson som alla har, så kanske inte alls vill ha den :) Men en ny mobil skulle jag vilja ha.

Inflyttning

Idag flyttar vi in helt i nya, så kommer inte ha internet förrens den sista den här månaden, så därefter öppnas förmodligen bloggen igen. Jag stormtrvis hemma, och känner mig verkligen som hemma i nya lägenheten, helt underbart!

Bloggpaus

Jag har verkligen tappat lusten att blogga totalt, eftersom jag inte får skriva v ad jag vill i den. Allt misstolkaas och blir fel och det ända som händer runt om oss nu är flytt, och läsa om flytt hela dagarna är väl kanske inte det roligaste. Så återkommer förhoppningsvis när vi flyttat färdigt.

Kommer sakna er fina bloggläsare, men kommer fortfarande läsa hos er :) Kramar!

Tävlar

Fina Evelina har nu en rolig tävling på sin blogg där man kan vinna en supersnygg skötväska, var med och tävla där du också!

Bvc

Idag var vi på 6 måaders kontrollen med lillan. Blev något stressigt  när jag fick sovmorgon till 10.45 och andré tog Nikita, för 10.45 skulle vi vara där. Men vi kom bara 10 minuter sent och det var inga problem. Hon hade inte ökat så bra i vikt, och jag blir skitorolig och får skuldkänslor för hon inte får i sig tillräckligt med mat. Vi ska börja med mat nu igen när hon är 6 månader så får hoppas att hon ökar mer i vikt då. Och nästa tid fick vi om 2 månader, om hon knappt ökat i vikt på 2 månader tänker jag inte vänta så länge, så ska boka in en tid om en månad ungefär.

6970g och 65,5cm för 1 månad sen vägde hon 6670g och var 63,5 cm. Längden följer hon kurvan, och ligger precis under, men vikten går neråt.

Barnläkaren tittade på henne också och hon var helt frisk, skönt o höra :)

Och det här kan hon

Glömde skriva i förra inlägget allt Nikita kan nu!

* Sträcker fram händerna och visar med hela kroppen när hon vill komma upp eller komma till mig om andré håller henne
* Hon kan sitta själv korta stunder
* Hon älskar att leka med böcker, och ännu mer reklam
* När man frågar "vart är mamma?" tittar hon på mig. Och frågar man "vart är katten" kollar hon på stumpen. Hon blir också jätte glad när man frågar vart är mamma precis innan hon tittar på mig, hon älskar att få beröm
* Är inte riktigt lika mammig, kan vara hos en del korta stunder
* Kan förflytta sig själv
* Kommer nog aldrig börja krypa, hon hatar när man ställer henne i krypställning
* Ska få mer rutiner på maten och börja äta fast föda igen
* Föredrar att leka med pappa, och mysa med mamma
* Vill aldrig ligga på rygg, utan alltid på magen

Kommer inte på nått mer just nu, men det känns som det är nått jag glömt :)

6 månaders kortet


Det är inte lätt att få en bra bild på henne när hon ligger på rygg, det tar inte ens 2 sekunder innan hon vänt sig om igen. Fick iaf någon sådär riktigt bra bild :)


6 månader

6 månader av gränslös kärlek och oändlig lycka. Kl. 07.34 idag var det 6 månader sen jag fick upp den där varma slemmiga saken på bröstet, och kände hur lyckan svämmade över. Från att känna sån smärta, till att känna sån lycka och kärlek, det är verkligen magiskt med barn. Och jag längtar så tills jag får genomgå det igen.


Flytt

Vi står i och flyttar, och packar, packar upp och monterar. Nikita gnäller och blir rastlös, blir trött och vill sova men vill bli vaggad, så man blir slut! Nu har vi tagit oss en paus för att åka hem och äta.

André lyckades montera upp soffan, och jag hörde honom inte svära en enda gång! :) Jag kan säga såhär, försök få mig ut ur vårat vardagsrum, det går inte! Möjligt om jag ska in till köket eller Nikitas rum, men inte annars. Det är UNDERBART och bara så perfekt ett rum kan bli enligt mig själv! :) Vi ska bara köpa 2 gråa kuddar till soffan och sen är allt som det ska. Kommer också ha en fotovägg i vardagsrummet och ett väggord.


Första barnvakten

Idag fick min mamma äran att var barnvakt till Nikita, för första gången. Hela 1½ timme fick hon ha skrikbebis. Vi skulle flytta soffan, som stog i 3 stora kartonger så andré behövde hjälp med att bära dom. Tiden fick skitfort eftersom vi bar och bar hela tiden så det fanns inte riktigt tid att tänka på mitt lilla hjärta.

Men det gick bra, hon sov i vagnen när dom var ute och gick och när hon vakna skrek hon till och från, och till slut somnade hon i vagnen igen när mamma stog och vek tvätt. Då somna hon för natten så blev inte så mycket mys, men lite blev det såklart. Då kände jag verkligen hur jag hade saknat henne. Det kommer dröja läänge innan jag kommer ha barnvakt över en natt.

Nu börjar det bli tomt här, och fullt i nya lägenheten. Vi tar några kartonger och jag packar om dom medans andré monterar ihop möbler och svär lite för sig själv. Och blir irriterad på mig när jag frågat för femtioelvte gången om det går bra, inte konstigt att han blir irriterad :) haha.

Nikita har sovit på sitt rum första gången idag, på ett litet täcke medan vi höll på. Men hon var lika glad ändå när hon vakna, hon såg först lite förvånad ut :) Hennes rum är helt underbart, klart det är ju rosa! :) Det kommer gå mest i rosa och vitt och vara ett riktigt prinsessrum när jag är färdig.

Nu ska jag se på snabba cash med mitt stora hjärta, han står och tjatar på mig på bäst o lyssna då kanske :)

Jag älskar min lilla familj över allt ♥

Bloggen är öppnad

Samtidigt som det varit väldigt skönt att ingen kunnat läsa om vad vi har gjort, har jag saknat min blogg lite :) Men jag tappade blogglusten och hade ingen lust med att fylla min blogg med tråkiga inlägg så istället låste jag den i några dagar. Och nu om den blir låst igen kommer det vara om jag håller på med designen, var mycket bättre o ha den låst när jag gjorde om designen lite.

Vi har börjat flytta in i nya lägenheten lite smått. Jag har hittat massa små fel som jag stör mig på och som jag ska prata med hyresvärden om. Till exempel är golven jätte fula och märken överallt i dom, ser inte ut som dom blivit förnyade på kanske 15 år. Kaklet i köket har 2 ståra sprickor och håller på att lossna, som då blir vassa glasbitar och när Nikita ska krypa upp där kommer hon väl pilla där och skada sig där. Det är stora märken överallt på diskbänken. Jag fick fel färg på tapeten i köket, fick en blå när jag ville ha en grå. Men nu vill jag hellre ha en vit för det är bara lite av 2 väggar som har tapet, resten är vitt och det ser bara dumt ut. Så visst hittade jag några fel, men vardagsrummet blev iaf perfekt. Det blev bättre än jag trodde! Men där inne fick vi också nytt golv och det är jätte stor skillnad.

Underbaraste maken i världen!

Min älskade make skulle köra sin mamma m. familj till flygplatsen, och jag blev sjukt sugen på glass. Så precis när han skulle åka och hämta dom fick han åka och handla glass till mig först och sen åka, vad jag älskar dig! :) Vi har verkligen ett helt underbart förhållande, och vi försökte komma på förut när vi bråka sist, men nej vi kom inte fram till nått :) Jag har inte känt en enda gång att jag inte vill spendera resten av mitt liv med andré, jag kommer alltid älska honom, det är en sak som är säker! Och visst att jag kan vara tjurig ibland och det går ut över honom, men det är ju han som står mig närmast i livet, och jag vet att han finns kvar för mig hur mycket jag skriker och slår på honom när jag är arg och ledsen. Jag vet att han är den bästa maken i världen, och han är en superbra pappa till Nikita, hon kunde inte få bättre föräldrar ♥

Nikita ligger och sover igen. Hon somna förut och sov kanske en timme, var vaken och jätte gnällig och ville inte göra nått. Så gick och la mig med henne i sängen och hon blev tuttig, fick tutten och somna om igen. Jag sitter och kollar på det okända, väldigt intressant faktiskt :)


"dada"

Godmorgon.

André fick alltså sovmorgon idag, jag tog Nikita som vaknade vid 8, men vi låg och drog oss en liten stund. Och under den tiden "sjöng" hon bara en ton, sen va hon tyst. Och helt plötsligt säger hon "dada", och inget mer och har inte gjort sen dess :) Bara hon inte säger pappa först! :)

Inatt har det för en gångs skull varit svalt och skönt. Vi hade ett fönster helt öppet med gardin som myggnät igen, och fläkten på och inatt var man tvungen att dra på sig duntäcket, det är skönt! Och stackars Nikita har fått nya myggbett, jag har fått 1 och hon ser ut att ha fått 2 om inte mer. Hon har visst blod som myggen tycker om.

Vad som händer idag vet jag inte, det verkar vara molning och lagom varmt ute, så kanske ska försöka få med min make på en liten promenad i friska luften? :)


God natt

Nu ska jag krypa ner i sängen hos min dotter, andré är fortfarande vaken och sitter vid datorn, men jag har ju lovat honom en sovmorgon i morgon så får väl se hur det går :)

Nu vart jag jätte trött, för en timme sen var jag bara rastlös fast det inte fanns nått o göra höll jag mig uppe istället för att gå och lägga mig, kommer jag nog ångra i morgon :) Jag hoppas att Nikita vill ge mig en sån där lagom lång och skön sovmorgon :)

Vi lyckades få det lite svalare här, men när myggen kom stängde vi dom flesta fönstrerna och nu känns det varmt igen, suck. Jag som trodde vi kunde få sova utan fläkt inatt, men det blir det nog inte!

God natt!

Tävlar


Jag är med och tävlar om matset hos majbebis08, var med och tävla du också!
(Klicka på bilden för att komma till tävlingen)

Tävlingen avslutas den 18 Juli


Skönt

Det kom både åska och regn, jag som är nått enormt åskrädd men jag lever ju :) Nu är det skönt ute, 23-24 grader och kommer små skurar lite då och då. Här passar vi på att vädra ordentligt, precis alla fönster står på helt öppna så det börjar komma in sval luft :)

Vi var uppe hos Emelie och tog en fika förut, jätte skönt o sitta på balkongen. Nikita somnade, vaknade till och somnade om igen, vet inte vad klockan kan vart då med 19 någonting kanske och när vi kom hem här var det lite gnäll innan hon somnade själv, fast i våran säng. Hon fick ligga i sin säng först men när hon fastnade med båda fötterna och inte sa nått kände jag att då kan hon ligga i våran säng istället.

Min älskade make är och kollar på trav med sin pappa, fast i datorn :) Hans familj åker till spanien imorgon och ska va där i 2 veckor :)

Trött är jag också, skulle va smart att städa och diska nu när det är svalt i lägenheten, det är ju inget man orkar när det är 35 grader här inne.

Ännu en överdrivet varm dag

Jag hoppas på massa regn nu, så man kanske kan andas igen. Det är så varmt och kvavt och klibbigt! Försöka att inte klaga på värmen är svårt när man har en liten att oroa sig för hela tiden :)

Idag vakna Nikita 4.40 och var trött, men glad. Det tog närmare en timme innan hon somna igen och jag var helt slut. Sen vid 7.30 bestämde hon sig för att inte sova mer, men min underbara make tog Nikita och lät mig sova till 9.45, tack hjärtat mitt. Fick sovmorgon igår också, så imorgon får nog min älskade en liten sovmorgon, om han har tur :)

Vi har varit och hälsat på mini bebisen idag igen. Vi åt grillat där också, och jag fick för en sekund känna på hur det är och va 3 barnsförälder när den äldsta är 1½ år. Zeline kladda ner hela sig och jag höll i lilla Linnéa samtidigt som Nikita var vaken men satt i sin bilbarnstol. Becca var ute och pratade med sin syster och andré och Anders var iväg, så jag fick torka Zeline samtidigt som jag hade Linnéa över axeln, men det var väl inte så svårt ;) Jag har fått en sån bebislängtan, fast jag egentligen skulle vilja vänta så Nikita får den upmärksamhet hon behöver först. Men jag har så mycket kärlek att ge  så det räcker nog till en till ;)

Nikita har precis fått sig ett svalt bad och ligger naken på filten, andré tjatar om blöja eftersom hon inte bajsat idag än ;) Nu ska jag gosa med mina hjärtan ♥

God natt

Jag har suttit och skrivit i Nikitas anteckningsblock, där jag ska skriva varje dag vad som händer. Tur att jag är en aktiv bloggare så jag kan läsa igen vad som hände dom dagarna jag inte orkat skriva, nu var det nästan 2 veckor sen, så då har jag suttit i bloggen och läst och läst om vad som har hänt hela tiden :) Det är verkligen roligt att kunna gå tillbaka och läsa vad som hände då och då, och hur man kände sig just då! :)

Nu är det tack och lov lite svalt ute, så nu har vi alla fönster öppna, bara dom där myggen som inte har nått liv som ska komma in när det äntligen börjar bli lite svalt i lägenheten. Jag gjorde ett myggnät inatt med ett par nätgardiner, men det höll inte så jätte bra tills morgonen, men lite svalare tyckte jag nog det var och Nikita hade bara fått ett stort myggbett i morse, förstår inte varför just hon ska få alla myggbett.

Jag ska ta mig nått o äta, sen ska jag krypa ner i sängen med mina två ♥

God natt!

Lägenheten

Vi fick nycklarna till förrådet idag som också går till lägenheten, det dom har kvar var att städa, men alla rum förutom köket blev bra. Jag valde en ljusgrå tapet där inne, men fick en blå. Och det ser bara jätte dumt ut så vi ska nog måla om den vit så snart som möjligt. Nikitas rum var rosa, men så fint! Jag var rädd för att det skulle bli för rosa, men det tycker jag inte det blev. Sen kanske jag inte kan inreda med bara rosa, men det blir nog bra iaf :) Vardagsrummet och sovrummet blev bättre än jag trodde, så det var ju skönt. Svalt och skönt var det där inne också, men på balkongen kommer man inte kunna va på sommartid. Det var verkligen bastu där ute! Fast den är ju inglasad så man kan ju öppna upp iaf.

Det är bastu idag me, jag är helt slut och trodde jag skulle svimma förut, och mådde fruktansvärt illa! Kan det inte bli lagom varmt ute, först svinkallt så man inte kan va ute utan att frysa ihjäl, sen svinvarmt så man inte kan va ute för man svettas ihjäl. Men på onsdag skulle det visst bli svalare, bara 26 grader. Men det är väl lite lagom tycker jag :)

Jag har tvättat Nikitas babygym som hon inte haft på 1 månad, och vad stor hon har blivit! Hon får ju knappt plats på den längre och alla leksaker ligger utspridda runt om henne :)

Nej om man ska göra ett kallt bad till Nikita och hoppa in i en kalldusch kanske :)

Massa bilder från dagen

Igår åkte ju andré och hämtade anders och becca på bb, och jag bebisgalen som jag är ville såklart träffa bebisen så andré ordande så vi fick hälsa på bebisen idag. Så vi åkte dit kort efter vi vaknat och var där halva dagen. Min bebis blev helt plötsligt enorm mot den där lilla! Har inte sett någon mindre än Nikita i verkligheten sen hon föddes och jag tycker inte hon är så jätte stor, men det är hon!



 Lilla Linnéa 1 vecka och stora Nikita 5 månader och 3 veckor snart.
Vet att folk alltid sa"är dom så små" när dom träffade Nikita som nyfödd, jag tänkte att så jätte små är dom ju inte, men jo bebisar är så himla små nyfödda! Bebislängtan? Vem, jag? Neeeejdåå, abslout inte ;) Planerar bara in min andra nu ;)


Hej bamsebebis och mini mini bebis, och Nikita var 2 cm kortare när hon var nyfödd, så liiiiten!


Bebisarna sover i typ samma ställning och stora Zeline håller koll :)


Zeline och Nikita, skiljer 1 år och 18 dagar mellan dom.


Nikita: "Gå bort, sitt inte så nära"


Systrarna Linnéa och Zeline, söta som bara den är dom!


Min goding


Tjejerna myser i sängen medans pojkarna är någon annan stans :)


Nikita mös med kissebebisen, flera gånger :)


Så söta!


Hålla i tassen så kissen inte springer iväg, sen rulla hon över kissen :)


Han vågade sig fram sen iaf :)


Mysbebisar


Jätte stora "bebisen" ville också leka på filten :)


Träna på att sitta själv, idag satt hon läänge själv, men inte när jag ville att andré skulle fota :)


En mysig kattbebis. Om jag tjatar om en? Nej, jag vet att dom är lite för jobbiga, men skulle dom va lugna och såhär mysiga hela tiden, då hade vi haft många kattbebisar :)


Jodå jag vågade hålla henne, men det var knappt. Det såg ju ut som en liten porslinsdocka som kunde gå sönder när som helst ju. Jag vågade mig till och med på att ge henne lite mat, kändes lustigt att ha nått sånt litet över armen, och sen när jag tog Nikita igen var hon enorm ju :)


Vi står i skuggan och väntar på att bilen ska bli lite svalare, tack gode gud för den som uppfann ac!!


39 grader visade bilen att det var ute, då får man faktiskt klaga! Vi håller på att dö här inne, det är nästan så man till och med längtar efter vintern, men samtidigt är det skönt med en riktig sommar för en gångs skull.



Sen när vi kom hem därifrån åkte vi och hämtade andrés mamma och bror som hade varit och badat, och när vi åkte och handla ringde Emelie och Johan som bjöd på kaffe så åkte vi upp dit och var där hela eftermiddagen, och när vi kom hem fick Nikita ett svalt bad och sen sova. Hon badade länge och plaskade så dant där i, mysigt! Vi har en liten pöl på golvet i köket så som hon plaska :)

Det har tagit nästan 1 timme att skriva det här inlägget med alla bilder och sånt, så blir förbannad om nått blir fel nu ;) Hoppas ni haft en lika bra dag som vi haft! :)

God morgon

Jag är knappt vaken, trodde jag skulle dö i morse när Nikita vakna 6.45 och var pigg, drog mig i håret fera gånger, sparka pappa på ryggen, rev mig överallt. Men hon somnade om igen och sov till 9. När andré kom hem igårkväll kollade vi på hajen tillsammans, men vi såg inte hela, den gick ju så sent. Så vid 00.45 gick vi och la oss, det var bastu så jag kunde inte somna, vi fick ha fläkten på och jag har vaknat flera gånger för att se om Nikita frysit eller svettats. Jag har tagit på och av hennes lakan säkert 50 gånger inatt känns det som, så idag är jag riktigt trött.

Klockan är 9.10 och det är redan skitvarmt, igår var det 35,5 grader här, i skuggan. Det är för varmt, det är som att åka utomlands, men då har man oftast nära till havet där man kan svalka sig, det finns det inte  direkt här. Så ska det bli riktigt varmt idag med, 20-25 grader räcker gott och väl, då är det precis lagom. Från -30 grader för några månader sen, till 35 grader på ändå rätt kort tid, ja då får man faktiskt klaga.

Snuffsan ligger på golvet och tränar på att krypa, nu kommer hon en bit framåt, hon trycker upp hela rumpan så hon står med benen men magen i golvet, så går hon :) Det ser väldigt sött ut, men hon kommer sakta men säkert framåt, sötnos!

Fear

Jag har precis kollat på fear som gick på 3an, smart när jag är ensam med bara Nikita. André fick åka in till stan och hämta Anders och becca från bb, med deras lilla nyfödda, jag ville också följa med! Och jag satt här och skrämde upp mig själv och hoppas på att min älskling kommer nu.

Jag som skrämmer upp mig så i filmer också. Nu ska jag kolla på Hajen som går på 4an, har aldrig sett ettan, bara trean, så får väl se om den är bra :)

Hur lika?

Ja hur lika kommer dom bli egentligen, alla säger att Nikita är så himla lik pappa, jag kan inget annat än och hålla med även om jag önskar att hon var liite mer lik mig, iofs kanske hade hon inte varit lika vacker då? Men dom till och med sover likadant, båda två är glada i mat, och dom har lite små söta veck lite här och var ;)


Mina fina älsklingar, det jag känner för er går inte att beskriva, det måste upplevas ♥




Idag är det riktigt varmt, vi åkte till ett badställe vid 12 ungefär med andrés mamma och lillebror, vi var inte där så länge, det var så varmt och blåste jätte mycket, men inga svala sköna vindar utan varma vindar. Så för Nikitas skull och även för att jag var hungrig, åkte vi hem kort efter vi kommit dit. Det blev kycklingsallad idag igen, lika gott igen! :)

Nikita fick sig ett bad när vi kom hem, 36,5 grader i vattnet hade hon och hon var jätte glad och låg och plaska och prata jätte mycket, så himla sött! Pappa andré fick åka  och handla sallad under tiden Nikita badade, och när hon inte ville bada länge fick jag ta upp henne själv och vira in henne i handdukar för första gången. Annars har jag alltid badat henne när andré varit hemma så har han fått hålla handduken när hon ska upp. Men det gick ju bra.

Sen fick en sval Nikita krypa intill en varm mamma och äta och mysa, jag trodde hon skulle somna men hon ångrade sig, och låg istället och sprattla och prata, och sjöng lite. Och efter maten gick andré och la sig vid henne och då somnade hon, så sött!


Mitt vackra hjärta igår ♥


En riktig städdag

Idag har jag diskat, dammat överallt i vardagsrummet/sovrummet, plockat iordning och dammsugit hela lägenheten, och sen slutligen har jag skurat golvet i vardagsrummet. Sen orkade jag inte göra mer, tog flera timmar. Men nu känns det skönt med ett rent hem, iaf här inne.

Det var också första gången jag var hemma utan Nikita sen den 19 januari. När jag höll på att damma och sånt flög det massa damm här inne, jag grundstädade verkligen överallt här inne så det kom fram en och en annan dammråtta. Så andré fick åka iväg själv med Nikita första gången, dom var borta i 50 minuter och så tomt det var här. Kommer dröja läääänge innan jag kommer ha barnvakt till Nikita, typ 14 år eller nått, haha :)

Nikita vart rätt trött, dom åkte vid 19.40 och hon brukar sova runt 20, så hon var lite gnällig, men inte alls så farligt så det var ju skönt. Också skönt att andré kan ta henne så utan att hon ska vara vid mig hela tiden.

Vi har precis kollat på ännu ett avsnitt true blood, så bra det är! Men jag hatar det på samma gång, skulle hellre viljat ha alla avsnitt så man slipper vänta typ 1 vecka innan nästa avsnitt kommer, men å andra sidan är det nog lika bra annars hade vi adrig lekt med Nikita :) haha.

Jag lyckades även få med min man ner på torget förut, hans jobbarkompis ringde och fråga om han ville med ner på torget, så vi lyckades allt få ut honom. Och jag åt sockervadd, som jag var så sjukt sugen på när jag var gravid, bättre sent än aldrig :) haha.

Nikita hade svårt för att komma till ro ikväll, och jag tyckte det såg så hemskt ut när hon tryckte ner huvudet i madrassen och skrek på sitt hjärtskärande sätt, så jag var tvungen att ta upp henne helt enkelt. Hon fick somna på våran säng istället, men hon somnade iaf själv :)

God morgon

Eller ja, Nikita väckte mig lite efter 8, men vi försökte få henne att somna om men misslyckades, vid 9 gick vi upp ur sängen och då tjata jag på andré om att vi kunde ju gå upp tillsammans, ja det gick väl sådär med tanke på att han ligger och snarkar.

Vad som händer idag har jag ingen aning om, kanske ska försöka få med min man ner på torget, men det lär väl aldrig hända. För jag vägrar sitta inne en hel dag igen.

Jag har blivit kär, i en barnvagn. Jag låg igårkväll och kunde inte somna för jag låg och tänkte på en barnvagn. Så det blir att köpa den, men när vet jag inte. Snart behöver hon en ny bilbarnstol också. Och det är inte billigt när det är nått som barn behöver.

Barnvagn

Nej jag har hittat en annan vagn jag vill ha, jag har kollat in den förut i affären och den är inte riktigt lika rosa som den andra och den ser mycket smidigare ut på nått sätt än den andra. Och jag tycker nog den här är snyggare också, så nu är det bara att flirta lite med min man så kanske vi kan köpa den :)


Datanörd

Ja om man har en mamma till datanörd, en pappa till datanörd, då är det väl ändå kört?



Hon blev helt galen när hon fick sitta i mitt knä och jag hade datorn i knät, och sen blev hon överlycklig när hon fick trycka på alla tagenter samtidigt. Det kom fram en och en annan ruta och hon skrev "zzz aa" någon stans ;)


Spakväll

Ikväll har jag haft riktig egentid igen, när jag la Nikita vid 20 så hoppade jag in i duschen, och kom inte ut förrens efter 21! Det var skööönt, jag har rakat benen, till och med låren! och gjort hårinpackning, nu sitter jag med ansiksmask och har smörj kroppen med brun utan sol. Jag blir ju aldrig brun så varför inte fuska lite så det ser ut som jag kan bli lite brun iaf? :) Det är bara det att jag smeta in ansiksmask, sen smörjde jag kroppen med bus så förhoppningsvis kommer jag ihåg att smörja in ansiktet sen också :)

Nikita fick somna själv i sin säng inatt igen, jag gav henne nappen innan jag gick in och duscha och då sög hon tag, och när jag kom ut duschen låg hon på magen och höll i nappen istället :) Pluttis.

napp eller inte napp, det är frågan

Nikita använde napp när hon var 0-3 månader, sen slutade hon, ville inte ha den alls längre. Men hon har fortfarande ett stort sugbehov så hon hittade istället tummen, jag tycker det är sötare med tummen men lättare o sluta med napp än med tummen. Men hon slutade med den själv, det är sällan numera som den kommer in. Så nu tuttar hon i luften på ingenting alls, eller allra helst mina tuttar hela tiden. Jag vill inte känna mig som en napp precis så jag har försökt då och då och ge henne nappen men nej hon vill inte ha, vi har köpt en större napp, hon leker mest med den. Men idag så sög hon på den, rätt länge samtidigt som hon låg och lekte med fötterna.


Så frågan är, kommer hon fortsätta med nappen eller inte. Jag hoppas hon iaf vill ha den när hon ska sova, just för hon vill sova på mage och har hon nappen i munnen kan hon inte kvävas. Och för mina tuttars skull får hon också gärna ta nappen :)


Sitta själv


Min vacka unge, som jag älskar dig! ♥


Haha, nu fick jag din arm nu släpper jag dig aldrig!


Precis efter bilden tappade hon balansen, därför den blev så suddig :) Hon sitter inga längre stunder själv men ett tag innan hon antingen tappar balansen eller lutar sig framåt :)



Här håller vi på och tränar på "ajaj", hon slängde ner min mobil från bordet, då när jag sa "ajaj" med bestämd röst gick hon med gåstolen därifrån, så tog de väl 5 minuter innan hon va tillbaka där igen och jag sa "ajaj" igen, då sprang hon bort därifrån igen :) Så nu skrattar hon iaf inte när jag säger ajaj som hon gjorde i början :)

Stumpen


Lite för tjock kanske? :)


Ny barnvagn?

Jag älskar fortfarande våran vagn, det enda jag inte gillar är luftdäcken som luften åker ut på. Men frampå vill jag ha en lite smidigare och lättare vagn, våran är ändå rätt så tung. Men den blev mycket lättare när vi bytte till sittdelen.

Har hittat en jag vill ha, rosa så klart! En Emmaljunga Scooter 2.0 candy pink, skitsnygg och ser lite mindre ut och mindre klumpig än våran. Den mörkgråa är också riktigt snygg, men jag vill nog ha en rosa vagn. Så kan inte andré gå ut med henne själv utan då måste jag vara med ;) haha.



Är väldigt sugen på den, och så farligt dyr var den faktikst inte heller, inte med tanke på att man kan ha den i flera år.


Sista dagen

Ja idag är det sista dagen innan andré går på semester, eller ja den börjar nästa vecka, men i helgen är han föräldrsrledig :) Wiiie!

Kl. 9 blev jag väckt av våran egna lilla operasångare, och då låg hon med huvudet mot mig och benen bortåt, så hon hade vridigt sig en hel del :) Hon har fått ännu ett myggbett, stackars bebis :( Hon har hur många myggbett som helst och jag får inga längre, hellre att jag får myggbett än hon, jag kan iaf klia. Men finns väl inte så mycket man kan göra, vi måste sova med öppet fönster på sommaren, det blir alldeles för varmt annars.

Vardagslyx för mamman


Fotbad med bubblor är vad jag kallar lyx!



Pratade lite med mamma förut, förra veckan hade vi planer på att ta en kvällspromenad denna veckan så frågade om vi skulle gå nått denna vecka, så hon ringde vid 21 och fråga om vi kunde gå då, och jag hade precis filat klart mina fötter :)

Jag tog med mig Nikita i vagnen fast hon sov, ifall hon skulle vakna och vilja ha mat så hade de blivit lite jobbigt för andré, han kan ju inte direkt ge henne vanlig mat på kvällen. Så hon fick följa med, försökte ge henne mat innan vi gick men hon ville inte ha. Hon somnade efter en stund i vagnen, och jag och mamma gick och prata om precis allt. Så skönt att både hon och jag fick prata av oss ordentligt. Hon har väl heller ingen direkt o prata med så, så det är nog skönt för henne också. Sen är hon en helt annan människa när hon går själv än om hon tar med sig någon av mina syskon ut. Så det var riktigt mysigt.

Vi tog en riktig långpromenad, jag var inte hemma förrens 23.30 tror jag klockan var. Och vi gick lite efter 21, så det blev en sväng. Så skönt det var ute, precis lagom. När vi sen gått ett varv och var utanför oss tänkte jag följa henne en bit för jag ville fortsätta gå, men när vi var halvvägs blev jag jätte törstig så jag följde med henne hem och drack lite innan vi gick hem igen. Nikita vaknade när vagnen stannade så tänkte att hon vill väl ha mat nu, men nej. Hon skulle bara kolla läget lite, skrika lite när mormor skulle hålla henne, och sen le när hon kom tillbaka till mig och mormor lekte titt-ut, hon skrek och sen sa mormor titt-ut igen och då log hon igen :) Jag testade hålla i henne men sätta henne i mormors knä, och då gick det bättre, tills hon märkte att hon satt i någon annans knä iaf. Visst om hon är mammig på främlingar men inte mot sin närmaste släkt. Det är ju helt otroligt att det gick så bra på bröllopet/dopet som det gjorde.

Nu blev klockan massor ikväll igen så jag ska kolla på dom viktigaste bloggarna sen sova :)

Massa bilder

Gårdagens bilder:


Så söt i sin nya stora klänning :)


Mina 2 ♥



Dagens bilder:


Koncentration på hög nivå, hon blev skitförbannad när jag inte orkade sitta och leka mer så hon inte heller fick leka med den, då kom vi på en annan lösning som dock inte var lika rolig.


Efter ett kort tag fick lillan ont i ryggen så jag fick stå och leka med henne igen, och hon blev förnannad igen när jag inte orkade leka med henne, så gick och busa med henne i sängen men det hjälpte inte, hon var fortfarande sur på sin mor :)


Här testas sittdelen på vagnen för första gången, ett litet skeptiskt leende :)


Dagens motorcykel tjej :)


Här testas sittdelen ute, det spela väl ingen roll om det var sittdel eller liggdel, hon somna så fort vi kom utanför dörren iaf så la ner henne igen iaf.

Men hon vakna efter en stund och då fick hon testa och sitta, men leksakerna är fortfarnade roligast. Men när hon ligger ner så vill hon se allt :)


Pappa försöker sova och Nikita bökar runt i sängen. Just nu leker hon operasångare, hon "sjunger" jätte högt för en trött pappa som har ont i huvudet :)


Ganska nöjd

Sådär, det blev en liten förändring här inne. Jag tröttnar ju så snabbt, och har väl egentligen aldrig varit heelt nöjd, men nu så. Kanske dröjer några dagar innan jag kommer på nått annat jag vill ha så då ändras det om igen :) Nikita sitter i sittdelen på vagnen och leker, hon älskar lära gå bilen som hon fick av sandra i dop present. Hon blev helt galen när jag satte mig med henne och lekte med den, haha sötnos. Kommer bilder lite senare.

Vi gick och la oss en stund förut, hela 2 timmar sov vi. Först fick Nikita paket från goboken så vi låg och läste en stund, sen sov vi i 2 timmar, det var sköönt :)

God morgon

Idag gick vi upp tidigt, Nikita vaknade pigg och glad vid 7.30, och satte igång o "sjunga" riktigt höga toner i mitt öra. Skönt när man inte kom i säng förrens 00.30 för jag fastnade med designen. Men vi låg och drog oss i sängen till 8 iaf och sen dess har jag fortsatt pilla på bloggen. Det blir inte riiiktigt som jag vill ha det.

Jag har fått massa läskiga utslag i mina händer som gör ont och kliar, har ingen aning om vad det är eller var dom kommer ifrån.

färdig

Pust, har tagit en riktig monsterdisk, det var läääängesen det var så mycket disk och jag höll på att kräkas så äcklligt det var. Det är inte direkt så roligt att städa och fixa när det ändå aldrig blir hemtrevligt och när det heller inte är rent så länge. Jag dammsög igår men det syns inte längre. Och då dammsög jag hela lägenheten. Nej nu vill jag flytta!

Nikita sover fortfarande i sin säng, hon har vaknat 1 gång för mat, men la henne i sin säng igen och hon sov vidare utan nått ljud :)

Läggdax

Vi har varit lite väl slappa på läggningen senaste tiden, hon har fått sova i våran säng och somnat med tutten i munnen, så ikväll la jag henne i sin säng och lät henne skrika. Men hon vrider och vänder sig och får ut både armar och ben genom spjälorna så får gå fram och lägga henne till rätta hela tiden. 15 minuter tog det och nu sover hon.

Jag kollar  på supernanny, tycker det borde finnas nått sånt i sverige också :)

Glada nyheter!

Lite förändring blev det, men är inte rikitgt helt klar, men nu vaknade prinsessan igen efter sin 3e nap idag. Hon sov nästan 2 timmar precis innan andré kom hem och han gick och la sig med henne kort efter han kom hem och hon somna om igen och sov säkert 1 timme till.

Min pappa ringde förut och kom med glada nyheter, han sa inget om att jag skulle va tyst om det så jag hoppas jag får berätta det vidare, han har förlovat sig och ska snart gifta sig igen! 3 gången gilt då får vi hoppas :) Tycker det är super kul, för jag tycker verkligen om hans nya tjej. Men dom ska inte gifta sig i kyrkan utan borgligt, men tycker det är kul iaf :) Äntligen, så länge han har viljat hitta en tjej, så hittar han en toppentjej! :)

Naglar

Jag har fixat iordning mina naglar, med bad och filat och pillat upp nagelbanden och målat dom. Skönt att få lite snygga naglar nu när dom växer som ogräs. Jag har inte orkat klippa dom på typ 1 månad och nu är dom sådär lagom långa, och bäst av allt är att jag river Nikita mindre när jag har långa naglar än när jag har korta :)  Men jag hade kunnat va lite smart och väntat ett tag innan jag började med naglarna, för precis när nagellacket torkat då somnar hon efter lite gnäll.

Nu borde hennes tänder komma vilken dag som helst, det märks så tydligt att det kliar i tandköttet och hon är jätte röd och svullen på 2 ställen på tandköttet. Jag som trodde hennes tänder skulle komma upp när hon va
2-3 månader. Men det var så att hon hade 3 vita prickar på tandköttet och jag frågade barnläkaren vad det var och hon sa att det var tänder. Och det verkar som det har gjort ont i tandköttet länge för om vi smörjer med alvedon på när hon gnällt ett tag och stoppat allt i munnen så har det hjälpt.

Men stackars mina tuttar när hon fått dom, iofs biter hon inte ofta, men det händer ibland. Och jag vill inte sluta amma än, då känns det verkligen att man har ingen liten bebis längre. Det känns verkligen som det var nyss vi fick åka in till bb, men det känns som vi haft henne i all evighet. Men hur jag kunde leva utan henne, det förstår jag inte!

Trött

Idag blev en trött mamma väckt av en glad unge som slet mig i håret lite innan 9, det tog ungefär 10 minuter innan hon fick mig att öppna ögonen, jag var så himla trött. Och jag vill ha vinter på nätterna men sommar på dagarna. Hatar när det är varmt när man ska sova, så jag ställde mig i en iskall dusch 2 gånger efter kl. 12 på natten. Det hjälpte några minuter sen var jag lika varm igen. Så det tog ett tag innan jag kunde somna igårkväll ändå.

Min älskling ligger och leker på golvet, hon ser så söt ut när hon får syn på en leksak lite längre bort hon vill ha, hon krålar sig fram på ett så himla sött sätt så man kan inte annat än skratta :) Söta unge, som jag älskar dig!

Var nyss en störande fluga runt mina ben, och när jag väl orka gå och hämta flugsmällaren försvann den jäveln!

Idag är det lite svalare iaf, när det är 30 grader i skuggan är det för varmt. Jag skulle gärna ligga i solen, men Nikita svettas så fort hon kom ut, stackarn. Och i helgen ska det bli lika varmt igen, men måste ändå säga att det är skönt att det är en riktig sommar och inte regn varje dag :)

kvällspromenad

Fick med mig min fina man ut på en liten promenad, men vi va nog ute nästan 45 minuter, skönt. Det är precis lagom varmt nu, och blåste lite lagom sådär. Men Nikita var varm, hon hade kortärmat och lakan över sig men vart jätte varm iaf, pluttis.

Har flyttat alla bilder från kameran och lagt dom i andrés dator, det var några veckor sen nu så det blev en hel del bilder. Har bara suttit vid hans dator 1 gång sen jag fick min och allt är så stort på hans dator, nej jag tycker mycket bättre om min egen :)

Nu ska jag äta lite kycklingsallad igen, mumsigt! Vi ska kolla klart på en film vi började se på igår också, mysigt.

Kycklingsallad

Vi har precis ätit kycklingsallad med couscous, så gott. Den kycklingsalladen var den godaste jag ätit :) Man blir ju så skönt mätt på sallad istället för en flötig pizza.

Jag fick ett ryck och städa med förut, det behövedes verkligen kan jag säga. Man såg inte vårt golv typ så stökigt var det här. Men trots städat så är det inte hemtrevligt och då känns det så meningslöst med att städa också. Men nu är det inte långt kvar, en vecka tidigare ungefär får vi nyckeln, weei!

semester

Som jag längtar tills andrés semester börjar nästa vecka, och är i 5 hela veckor!! Och det enda vi har planerat in är att flytta. Men längtar ändå till semester för jag saknar min man

1 Månad

Tänk att för en månad sen gick vi ut från kyrkan, som nygifta. Det känns som det var igår, samtidigt som det känns som det var flera år sen det hände. Men ändå har jag inte riktigt vant mig vid att jag är gift och heter Gaines och inte Lundqvist, känns fortfarande overkligt. Men iofs hur lång tid tog det inte innan man förstog att man verkligen är förälder? Om man ens fattar det nu.

Idag bad jag snällt om en sovmorgon när Nikita vaknade runt 8, kollade aldrig på klockan men tror det var nått sånt. Hon var hungrig då och somnade med tutten i munnen, så jag sov också och vaknade lite innan 11 av att Nikita river och nyper mig i ansiktet :)

Igår var vi ute nästan hela dagen, men det var så varmt så man var helt slut i kroppen sen. Jag orkade inte göra någonting förutom vara orolig för att Nikita skulle bli för varm. Hon fick bada 2 gånger igår, en gång hemma och på kvällen fick hon bada med Melvin i badkar för första gången. Men hon tyckte nog att de va för kallt så hon ville inte bada länge.

Hon fick sova naken några timmar igårkväll också. Och till slut vart jag lite för orolig så hämtade henne och la henne på mig för då kunde jag känna hela tiden om hon vart för varm eller kall, mysigt var det! Men som hon växer, nu får hon inte alls plats på magen längre utan benen ligger långt utanför, min lilla plutt :( Jag vill ha en bebis, en liten liten bebis. Jag vill ligga på bb med en helt nyfödd liten plutt.

Andrés 2 jobbarkompisar har precis fått barn, ena fick igår. Och jag är jätte avundsjuk, vill också ha en liten ju. Men det tar ju en timme så är hn lika stor som Nikita ändå. Men jag ska försöka vänta, andré vill inte ha en bebis till nu iaf så måste väl övertala honom först :)

Nu ligger Nikita och tränar att gå upp i krypställning, hon lyfter hela rumpan upp i vädret men då håller hon inte upp sig med armarna, och tvärtom. Jag vill att hon ska krypa nu! :)

Pinsamt!

Idag fick jag en såndär lagom sovmorgon till 10, skönt. För när min padda ville upp kl. 5.45 i morse trodde jag att jag skulle dö, så hon låg och prata en stund och sen ville hon ha tutten och somna om. Så jobbigt det är o veta om hon är varm eller kall. Vi sover med fläkt på för det är bastu här inne. Och Nikita sover med bara blöja, hennes händer och fötter är jätte varma men resten av kroppen är kall. Men man vet ju själv att bara för att man är kall betyder ju inte det att man fryser. usch svårt sånt där tycker jag när hon inte kan säga nått heller!

Iårkväll när Nikita somnat skulle jag va snäll mot stumpen och gå ut med honom en sväng. Han får syn på grannkatten som sitter och spionerar på honom, grankatten vågar sig fram men när stumpen ska fram och hälsa springer grankatten tillbaka och lägger sig och bara tittar på stumpen. Så låg dom i säkert 20 minuter och försökte lukta på varandra med 5 meters avstånd :) Till slut vågade sig grannkatten fram och la sig under en bil som var 20cm från stumpen, till slut går dom fram och luktar lite sen vill stumpen gå in.

Porten är låst och jag tog inte med mig nykel. Vilken tur att vi har fönstret öppet tänker jag, tar katten under armen och gå fram till fönstret och står där som en annan idiot och ropar, men andré hör inte. Stumpen klättrar upp på min axel så jag får gå böjd i ryggen tillbaka, och vi bor centralt, det var en hel del som såg mig, men den bjuder jag på. Går tillbaka igen och kollar i bilen om han glömt sina nycklar där, för bilnyckel hade jag med mig för jag skulle hämta nått i bilen. Och under tiden jag letar i bilen går stumpen på grannkatten och ska bråka med honom. Nej inga nycklar där, så går tillbaka igen och kastar grus på fönstret men missar förmodligen för ingen reaktion. Precis när jag ska kasta igen så kommer det förbi en och frågar om jag ville låna hennes telefon, så jag ringer andré och säger "gå ner och öppna eller kasta ner nyckeln" han säger okej, jag tänker då att han kastar ju ner nyckeln eftersom Nikita ligger och sover så jag står kvar där som en annan idiot, stumpen har klöst sönder mig och hoppat därifrån, men det kommer ingen nyckel, då har han ju gått ner och öppnat. Så jag blev skitförbannad, var ju aspinsamt att stå där som en annan idiot och glo på ett fönster.

Så förstå vad jag skämdes, men den bjuder jag på. Hade dessutom en samhall tröja på mig så jag såg nog lite handikappad ut :)

Dagen i bilder


Bäst att hålla i parasollet så det inte flyger bort


Men den där boken var roligare att titta på än att hålla i ett parasoll









Påvägen hem



En utslagen Nikita just nu

Som ni ser så har Nikita varit mycket utan blöja idag :) Vi fick allt några bilder på kallesson och angelica men dom vill inte vara med här så ni får använda eran fantasi för hur dom ser ut helt enkelt :)


Helt slut

Idag är det nästan lite för varmt och då får man klaga, men jag klagar faktiskt inte så mycket :) Är mest rädd för att Nikita ska bli för varm. Hon fick ha på sig solskydd för första gången idag. Jo jag vet man ska inte smörja innan dom är 1 år för dom har känslig hud men just bamses solskydd var okej att ha. Och sitta fullt påklädd i skuggan för att inte bli solbränd vill väl ingen? Så hon fick ligga i en tunn tunn klänning utan blöja i skugga.

Vi var nere hon kallesson och angelica vid deras husvagn idag, var verkligen perfekt där nere idag. Det var skönt i skuggan och det blåste lite lagom. Sen var det mysigt att träffa dom igen, var ett tag sen sist. Och angelica fick ta upp Nikita när hon låg på filten utan att hon börja skrika, helt otroligt :)

Jag passade på att sola en kort stund, men jag var duktig och smörjde in mig först. Och solade inte alls länge, men så skönt! :)

Idag är man verkligen slö i huvudet, och orkar ingenting. Och på den värmen skulle jag på och laga korvstroganof m ris för första gången, nu kom jag på varför jag aldrig lagar mat. Jag kan inte, och då blir det bara fel och jag blir förbannad och står och svär där inne för mig själv, och lägger andré sig i blir jag skitförbannad och då är allt hans fel :) Men det gick ju o äta sen ändå :)

Nikita har varit så trött idag. Och idag när det varit så varmt har hon bara fått bröstmjölk och vatten och inte vanligt mat. En själv blir ju inte speciellt hungrig när det är såhär varmt. Men lite vatten har hon fått i sig idag, som tur var. Hon har också ätit mer idag än vad hon gjorde igår. Nu ligger hon helt utslagen på sängen utan blöja. Tycker det känns så elakt att sätta på en blöja när det är såhär varmt, jag skulle absolut inte vilja ha en blöja när det är såhär varmt så varför skulle hon vilja ha de? Och andré tjatar hela tiden om den där blöjan, för om hon kissar och han skulle få en droppe på sig skulle han va döende.

Blev massa bilder idag också, men just nu vet jag inte riktigt vart kameran är så dom kommer senare idag eller i morgon :)

Mysig kväll

Igår hade vi det så mysigt, igen. Vi åkte upp till Emelie & co vid 19 igårkväll och tiden rann iväg. Vi kollade på klockan 22.45 eller nått sånt, 10 minuter senare var klockan 00.45. Och alla tyckte att nyss var ju klockan 22.45 så tiden sprang verkligen iväg.

Nikita matstrejka igår, när klockan var 19 igår hade hon bara ätit 2 gånger, och jag försökte och försökte ge henne tutten och vatten, vatten fick hon i sig lite av men inte så mycket. Så vid 19 åt hon ordentligt, skönt det. Och idag ska det bli ännu varmare, hur ska det gå?

Nikita sov oroligt inatt också, hon var trött igår så hon somna rätt tidigt, var vaken en kort stund sen somna hon om och sov för natten. När vi kom hem var hon pigg och glad och låg och prata och sparkades och nöp så hon fick lägga sig i sin säng, vi gick bara fram och vände henne när hon la sig på magen och tryckte ner huvudet i madrassen. Men hon somnade till slut. Så sa jag att hon kommer väl vakna pigg vid 5 i morgon så jag får gå upp. Jaha, det skulle jag aldrig sagt. Kl 5 vaknar hon och är pigg, men efter lite bökande somnade hon om, tack gode gud. Sen vaknade hon vid 8 igen och jag var halvdöd, blev ju sent igår med mer än 1 timme senare än vi senast går och lägger oss. Så andré var en ängel och tog henne så jag fick sova till 10.

Nu ska vi äta frukost, mys! :)

Nikita ♥


Satte sig upp själv från bilbarnstolen förut när jag knäppte upp :)
 min duktiga tjej!



En nybadad gladfis ♥



Nikitas första frisyr, men det syns inte på bilden :)


Underbara sommar

Jag verkligen älskar sommaren, även om jag tycker det är varmt och svettas som en gris, och är skitnervös för att Nikita ska bli för varm, men så underbart det är med solen. Jag lyckades allt få med mig mit hjärta till en badstrand idag, vi va där en hel timme :) Fast vi låg aldrig ner och sola eller så utan vi gick 2 små promenader och tog en glass medans prinsessan sov, men mysigt var det.

På vägen dit upptäcker jag nått fel med min tand, det känns som en bitar av tanden lossnat men jag har inte ont så blev lite fundersam. När vi kom hem var jag ju såklart tvungen och titta och då har halva visdomstanden ramlat av, och jag vet inte när eller hur. Har inte ett dugg ont heller tack gode gud. Gå till tandläkaren nu har vi inte råd med alls.

Nikita låg och lyfte rumpan i krypställning förut, så sött. Så låg hon utan blöja också, älskar bebisrumpor :) Jag testade ställa henne i krypställning och hon stog kvar en kort stund, så sött. Börja krypa nu! Jag vill springa efter bebis! :)

Nikita matstrejkar idag i värmen, hon har bara ätit 1 gång, och 2 gånger har jag verklgien försökt ge henne mat i alla möjliga konstiga ställningar men hon vill inte ha. Så tänkte ge henne lite vatten så hon får i sig vätska iaf, när jag gick och diska flaskan och fyllde på med vatten och kommer med flaskan så har hon somnat pluttan. Så vattnet får vänta, förhoppningsvis vill hon ha lite mat när hon vaknar.

Bilder på mitt hjärta


Sovstilen igår på eftermiddagen, sötnos ♥


Igårkväll när en övertrött tjej inte ville sova.


Så överdrivet söt den där ungen är! ♥


Hm, hittat mammas datasladd. Hon ställde sig med rumpan i krypställning men då höll hon inte upp armarna, så tog hon ner rumpan och höll upp sig med armarna istället. Snart förhoppningsvis, som jag längtar! :)

Som ni ser ligger hon helst på magen, både när hon ska leka och sova. Sova tycker jag inte om när hon ligger på magen men leka på magen får hon gärna göra :)


God morgon

kl.9.10 vaknade prinsessan idag så en liten sovmorgon fick jag, helt lagom :)

Igår hade vi det supermysigt, följde med emelie och träffade andra mammor och åt god mat, var så skönt att komma ut och träffa lite folk :) Sen tog vi oss en liten promenad. Nikita var lite små gnällig ett tag men hon var trött. Hon somnade precis innan vi beställde och vakna när jag precis ätit upp så det var skönt att slippa ha henne i knät när jag skulle äta iaf :) Men hon hade svårt för att äta där, trots att hon var hungrig. Och när vi gick promenaden var hon hungrig och trött men ville ändå inte äta. Det blev sent för Nikita igår igen, 22 eller nått sånt tror jag hon somna.

På kvällen när Nikita somnat satt vi och kolla på bröllopsfotografen och åt glass. Den var bättre än jag trodde den skulle va men inte sådär superbra. Jag störde mig rätt mycket på att det var typ bara samma skådespelare som i "smala sussie" och dom hade till och med samma låt med så det störde jag mig på.

Idag vill jag ut till en strand och ligga där hela dagen, vilken tur att jag gifte mig med en som vill sitta inne och vid datorn precis hela sommaren och som hatar att vara ute när jag älskar att vara ute. Men han ställer väldigt ofta upp och åker ut till badställen, men högst 30 minuter kan han stanna :)

Knäppunge ♥


Sötnos, Vilken tur att jag precis dammsugit! :)


Lite för lång sovmorgon

Idag vaknade jag kl. 12.00! Det är inte okej, men skönt var det :) Då sov Nikita fortfarande så fick väcka henne, klockan 12! Vi var uppe här vid 6.30 för Nikita inte kunde andas genom näsan så fick ta fram sugen och Nikita var pigg och glad. Jag la mig med henne i sängen och myste en stund och sen somnade vi båda om och sov tlll som sagt 12.

Igårkväll när Nikita somnat gjorde vi varma mackor och såg på true blood, så mysigt. Och det är ju så himla bra! Det bästa är att vi båda tycker verkligen om den serien, vi har inte riktigt samma filmsmak annars :) Jag ska äta varma mackor till frukost, det är ju så gott och lätt o göra :) Förstår inte varför man inte gör det lite oftare för.

RSS 2.0