Videoklipp Nikita och Stumpen

Imorse så fort vi kommit ur sängen skulle Nikita ge stumpen mat, så jag gick och hämta kameran för att filma hur sött det är! :) Nu är den så full så hon behöver ganska mycket hjälp att hälla upp, men annars klarar hon det nästan helt själv med bara lite hjälp :) Idag skulle hon också pilla lite i maten och hon tyckte nog inte stumpen fått tillräckligt med mat ;) Och avslutar med en puss! Mina fina små älsklingar!


Hittade ett till klipp som jag filma för ganska länge sen när Nikita pussar sig själv, supersött! :)


Idag har varit en väldigt seg dag, vi började med sovmorgon och blev väckta av pappa andré som ringde och väckte oss runt 10 :) All lek igår gjorde visst liten trött tror jag :) Sen blev det innelek eftersom solen inte ville komma fram och vi var ganska sega idag. Nikita har haft världens trotsdag. Vi har lekt och busat och hon har skrattat ena sekunden, helt plötsligt bara slänger hon sig på golvet och är hysterisk, slår huvudet i golvet och slår på huvudet, sekunden efter ställer sig upp skrattar och springer iväg! Hm.. måste nog vara mammas hurmör hon fått faktiskt ;)

I eftermiddag åkte vi och lekte med Zeline och Linnéa. Zeline är ganska exakt 1 år äldre än Nikita, alltså mycket större, starkare och har bättre balans än Nikita, men jäklar va hon kan säga ifrån den lilla tjejen. Dom hade världens bråk förut och Nikita försökte skalla Zeline, det såg väldigt sött ut så man fick försöka hålla sig för skratt. Dom bråkade om en gåvagn! Sen blev dom sams igen och lekte. Nikita var jätte söt mot Linnéa och gick fram och pussa och krama och klappa henne i håret, så sött! Hon försökte också bära henne, men det går inte så bra :) Hon är för det mesta en riktig ängel och hur snäll och go som helst, men vissa stunder är hon verkligen förjävlig! Men det visar bara att hon utvecklas, och även denna utveckling är häftig att följa! Skrika har hon också börjat med nu, så högt så det skollrar i öronen! Den lilla tjejen! :)

Imorgon blir det ÖF igen, förhoppningsvis hela dagen. Vi ska också förbi bvc som ligger precis där och väga och mäta Nikita, jag hoppas hon nu kommit över 9kg men det tror jag faktiskt inte. 1år vägde hon 8460g, alltså 2 månader sen.


Nikita springer fram till spegeln så fort skorna kom på, pussar och vinkar hej då och springer iväg igen. Varje gång vi ska gå ut går hon fram till spegeln, pussar och säger "hej hej" samtidigt som hon vinkar, sen ställer hon sig vid dörren :)



Jag har kommit igång med träningen ordentligt nu, så härligt! Jag tränar hemma, ben och mage ett par gånger om dagen. Gör 20-30 av varje övning och det tar typ 10 minuter! Jag har ständigt träningsvärk men då vet man att man gjort nått också! :) Nu jäklar ska jag få tillbaka min rumpa, men denna gången förhoppningsvis med mer muskler! :) Sen har jag delade magmuskler efter graviditeten så även att jag väger 5-6 kg mindre än innan jag blev gravid har jag en liten putmage så jag ser ut att va gravid i vecka 15 ungefär. Har hittat en övning som ska få bort den, istället för sitt-ups som istället förvärrar tränar man magen inåt, ganska jobbigt men effektivt! Har gjort det i 3 dagar och ser redan skillnad! :) Här kan ni läsa mer om den metoden!

Vårbilder

Vi gick ut så fort Nikita vaknat, men Nikita ville inte gå, inte sitta och titta på saker eller gunga, så vi gick bort till mamma och lekte istället. Vi var ute nästan hela tiden vi va där, mycket roligare o ha någon att leka med ute :) Nikita fick hoppa stutsmatta för första gången, det var ren lycka i hennes ögon när hon börja hoppa och hon skratta högt, helt underbart! :) Såg dom första vårblommorna, som Nikita förstörde! :) Så fort vi kom innanför dörren ville jag gå ut igen, så härligt det varit ute idag! När vi gick bort till mama tog jag inte med mig vagnen, det var helt vindstilla och sol och jag hade en tunn tröja och vårjackan på men svettades!



Vilken glädje att få hoppa studsmatta! :)
Nikita skulle inte ha mössa idag, och det behövdes inte heller, helt vindstilla och skönt ute! :)


Nikita hitta en boll som hon bar och sparka på! :)


Sen gick vi in och åt lite mat, sen ut för att leka igen, denna gång med mössan! :) Nikita hittade mossa också!


Jag älskar dig mitt lilla hjärta! ♥


Och det fanns en katt här också! Lilla fina kissen :)


Så fort vi kom innanför dörren ville jag ut igen, men jag ville inte gå ut själv och Nikita verkade inte så sugen på att gå ut igen eftersom hon sprang iväg när jag skulle klä på henne, så vi lekte inne resten av kvällen. Jag hade dessutom städhjälp, hon hittade papper på golvet så hon börja torka av tv-bänken, min hjälpsamma lilla tjej :)

Vi har verkligen haft en underbar dag, hoppas på en lika bra imorgon igen! ♥



Lycka!

Fy så det är härligt med sånt här väder, jag blir verkligen glad! Och får sån härlig energi! Ska nog ta vårstädning någon dag snart, kanske fråga mamma om hon har tid och va barnvakt så man slipper städa samma ställe 10 gånger :) Och med tanke på hur bra hand min lillebror Kevin har om Nikita så kommer jag nog inte vara så orolig, hon älskar honom! Varje gång dom träffas frågar han gillar du mig, mm säger hon och nickar med huvudet :) Frågar min andra bror säger hon nej och skakar på huvudet, haha! Det är så sött! :)

Vi kom ner till ÖF och lekte, när vi kom hem igen tänkte jag att vi kunde leka ute i det sköna vädret, det ville inte Nikita så vi gick in och kolla desperate housewives och sen fick hon gå och sova. Hon vakna efter 20 minuter och hade rullat ur sängen, som tur var somnade hon om på 2 sekunder igen så jag kunde fortsätta diska och städa. Man hinner ju så himla mycket när dom sover, dock ser det lika dant ut när hon vaknat igen men ändå :)

När Nikita vaknat igen ska vi gå ut och leka, jag vill ut ut ut och njuta av den underbara solen! Visst är det väl för härligt när man kan hänga ut tvätten på balkongen? Åh jag älskar vår! :)


Mina älskade ♥
Nikita är så hjälpsam, varje morgon ger vi stumpen mat och nu när vi precis gått upp ska hon direkt till kattmaten, öppnar skåpet och tar fram kattmat och försöker hälla upp till stumpen, och blir superglad när stumpen kommer och äter, så sitter hon och tittar på och klappar honom lite sen går hon därifrån, hur sött som helst!


Såhär blev det i vardagsrummet med duk på bordet, idag satte jag dit ljuskaktusarna jag fick av sandra när jag fyllde 20, blev hur nöjd som helst! Vilken skillnad det blir med duk, som egentligen är en gardin ;)


Mina knäppa ungar

Haha, jag höll på att garva ihjäl mig igårkväll när stumpen hoppar ner på spikmattan och försöker lägga sig bekvämt. Jag trodde han skulle springa därifrån när han hoppar från soffan ner till den, det måste ju gjort ont! När jag skulle hämta kameran gick han bort så fick inget kort :)

Nikita vaknade tidigt idag, hon har vaknat mellan 8.30-9 senaste veckorna, har varit väldigt skönt precis lagom tid, men idag vakna hon innan 8 och stog och dansa i sängen! Jag fick också världens morgonpuss, mysunge! Hon har blivit jätte pussglad nu, hon pussas hela tiden och det är hur mysigt som helst! Till och med mormor fick pussar när vi va där häromdagen :) Ja hon är så snål så ingen annan än jag och andré brukar få pussar :)

Nu ska vi nog klä på oss, äta något och gå ner till ÖF och leka en stund. Det var ju ett tag sen sist :)

Regn

Vi har varit ute och lekt lite, gått runt och gungat. Men sen börja det regna så vi gick in igen. Härligt med regn, och inte snö!! :) Nikita var dock inte så sugen på att vara ute idag, så det gjorde inte så mycket att det börja regna :)


Nikita ville gunga, sen skulle hon ner och sen ville hon upp till gungan igen, snacka om beslutsångest :)


Min vackra unge! Hon skulle smaka kaffe, som hon alltid vill när jag dricker de, men det får hon inte så hon tryckte ner hela ansiktet i muggen och hoppades på att då få smaka, istället fick hon 2 fina streck i ansiktet :) Sönos! ♥

Nikita har blivit mycket snällare mot stumpen nu iaf, skönt det. När hon får skinka ska hon dela med sig till stumpen, och tycker det är jätte kul. Hon brukar ta fram kattmaten från skåpet och försöka hälla upp i stumpens matskål, ganska sött faktiskt. Hon pussar och kramar och försöker bära honom också. Skönt att hon inte bara slår och drar honom i pälsen iaf :)

Nu sprang hon in i köket och stängde dörren så bäst o se vad ungen pysslar med :) ♥

Prinsessan


Nikita utforskar och säger hej då till mamma :)

Vi har haft en riktigt mysig dag med god mat och mycket folk :) Det var flera från min pappas sida som inte träffat Nikita än som hon fick träffa idag, och alla sa att hon såg ut som en söt liten prinsessa :) Hon gick omkring mer än jag trodde hon skulle göra med tanke på hur mycket folk det var :)


Nikita lär sig geografi, superkul tyckte hon de va! :)


Puss! ♥


Tranås söndag!

Min farfar fyller hela 80 år på tisdag, så idag blir det till tranås för att fira lite! Mina 2 bröder och pappa kommer också, himla trevligt! Kul o få träffa farmor och farfar igen, vi ses ju inte sådär jätte ofta men nu var de bara 1 månad sen sist :)

Nikita har utvecklats i talet jätte mycket, räknade ut igår hur många ord hon kan nu, hela 11 st. Om hon inte skulle glömt bort ord skulle hon kunnat fler, vissa ord säger hon bara ett par gånger sen är det som hon glömmer bort de igen. Ord hon kan säga är;
Mamma, Pappa, Titta, Tisse, Tack, Titt-ut, Tutte, hej, hejdå, här, nej och blä.
Men nej, det där är visst 12 ord ;) Om blä räknas som ett ord vill säga!

Hon använder andra uttryck som;
Eh eh eh; Hon vill något, då tar hon alltid handen för att visa vad det är hon vill.
appa; navel och öga
hä-ppa; näsa
mm och nickar med huvudet; Ja
titte; Alla djur förutom katter
mmm; tycker något är gott, annars säger hon blä

Jag verkligen älskar att få följa Nikitas utveckling! Älskar att jämföra barn utveckling också, just för att se hur olika alla barn utvecklas! Helt otroligt! :)

Mysdagar


Nikita hade 2 toffsar i håret igår, hon tyckte dock inte det var så kul så dom fick bara sitta kvar i 2 minuter kanske :) Men söt var hon! Klippe även Nikitas lugg, då blötte jag den innan jag borsta ner den så när man drar ute den går den till ögonbrynen, det syns inte! :) ♥


Inte haft mycket tid över till datorn denna helgen. Igår var vi iväg med mamma, i en stoor mataffär och vi fick inte plats med vagnen, Nikita ville inte sitta i kundvagnen så jag fick bära henne mest. När jag släppte ner henne bara sprang hon iväg, utan att titta om jag följde efter henne. Och hela tiden sprang hon åt andra hållet än vi skulle. Mamma hitta en rosa söt sak och fråga om Nikita ville ha den, nej säger hon och skakar på huvudet och springer därifrån :) Och hon som säger att Nikita är bortskämd ;) Vi fick också smaka massa saker när vi gick och handla, och Nikita fick smaka soppa, blä säger hon då. Så pinsamt, vilken väluppfostrad unge man har, haha! :)

Idag har vi varit hemifrån hela dagen, eller iaf jag! Vi åkte till becca & co i morse, sen kom andré och hämta Nikita och la henne så jag fick va där ensam under tiden hon sov, ganska skönt faktiskt :) Sen kom dom tillbaka och lekte igen. Vi gick ut och lekte också, och medans Becca och Zeline leta efter Zelines sko hon gömt gick jag och Nikita ut så länge, då ville hon inte gå ut utan vände direkt. När däremot Zeline följde med tyckte hon de va mycket roligare :) Söta älskade barn!

Vi åt även middag där, tacos! Sen åkte vi hem när Nikita skulle sova. Nu lägger jag massa kuddar i ryggen så hon sitt/ligger i sängen när vi läser sagor, mycket mysigare! Och så fort jag lagt ner boken tar hon min hand och lägger i håret och vill att jag ska stryka henne i håret. Hon gjorde så igår när vi satt och fika med mamma, då sa hon igen att Nikita är bortskämd! :)

Vi har släckt ner hela lägenheten förutom Nikitas rum, där har vi lågenergi så gör inte såå mycket iaf. Har det fortfarande släckt förutom där andré sitter :) Tände massa ljus, så mysigt!


Videoklipp

Vi har varit borta och lekt hos Becca & co idag igen, riktigt mysigt! Zeline och Nikita var så överdrivet söta, dom satte sig i en datastol bredvid varandra, Zeline la armen om Nikita och Nikita ger Zeline en puss på kinden, aaaw :) Pappa andré skulle fixa iordning sig innan vi skulle åka så jag och Nikita gick ut och lekte och väntade på honom ute. Fick även ett videoklipp när Nikita går ute, och hon ska absolut hålla i handen även att hon kan gå helt själv :) När hon går där det finns bilar gör de dock inget alls att nikita tycker om att hålla handen :)



Sådär låter hon när hon vill någonting :)


Åh titta mamma, massa stenar! :)

Jag hade kunnat få en riktigt söt bild om jag varit lite snabbare, när pappa andré sen kom ut ville hon hålla honom i handen också, så hon fick mellan oss och höll oss i händerna, fyy så sött! Men jag hann inte fram med kameran innan Nikita ville upp till pappa :) ♥

Imorgon kommer vi nog ha världens mysigaste dag, först ställa klockan så man kan bli männsklig innan min mamma kommer hit och hämtar oss och sen åker vi in till stan, bara jag mamma och Nikita! Har inte varit själv med min mamma utan syskon inne i stan sen.. aldrig? De ska bli hur kul som helst! :) Och nu är de inte långt kvar tills vi ska till öland med dom, inte ens 1 månad :) Och ännu bättre, snart ska vi köpa barnvagn också till Nikita, men en mer resevagn som vi ska ha med oss när vi ska någonstans så vi kommer fortsätta ha den vi har också.

Mys

Imorse blev jag nog väckt på världens sötaste sätt. Nikita tar tag i min hand och gör så jag vänder mig på rygg, sen öppnar hon mina ögon och fram med världens leende och säger pappa :) Jag kunde inte annat än börja dagen med att skratta! Min lilla knäppis!


Vi har inte kommit utanför dörren idag, isf blåser vi väl bort? Och solen verkar ha svårt för att komma fram mellan alla måln så det har fått bli lek inne och på balkongen istället, men det går ju lika bra de :) Nikita har fått hjälpa till att tvätta, eller hon ställde sig på sin pall och titta i tvättmaskinen när jag la i tvätten och hon fick trycka igång tvättmaskinen :)

Nikita skulle ut på balkongen så fort vi vaknat, och stumpen följde gärna med :) Hon försöker bära honom på andra bilden, han väger ungefär 2kg mindre än henne :)


Det är nog inte alla som borstat tänderna på balkongen idag :)


Sen åt vi frukost och Nikita hällde ut sitt vatten i knät, bara byta om med andra ord. Hittade denna söta klänning och kom på dessa leggins, men jag ville ha dom rosa som är 74, dom här är i 68 men dom passade iaf, nu satt dom som dom skulle, i sommras var dom lite stora och slappa vid vaderna :) Hon sprang ut på balkongen igen men fick faktiskt gå in och ta på sig skor ♥

Världens goaste pussunge har jag fått, så fort jag pussar henne i typ pannan eller någonstans ger hon mig en puss, och när jag då vill ha en till säger hon nej och vänder bort huvudet och skrattar. Har fått massa pussar idag, mitt lilla hjärta! Jag har nog världens goaste unge faktiskt! ♥

Vackert!

Jag fick 3 bilder av becca som hon framkallat, en på Nikita när hon va runt 6 månader, en på andré för 2½ år sen och han var smal! ;) Och en så otroligt vacker bild från bröllopet, när jag sitter och ammar Nikita. Den bilden i headern älskar jag men den här var helt otroligt vacker!


Såhär fint kylskåp har vi nu, en teckning Nikita och Zeline målat och Nikitas hand och fot, Nikitas första teckning och bilden på bröllopet när jag ammar Nikita ♥


Jag tog kort på kortet så blev inte så jätte bra, kan inte fatta att det verkligen hänt, att jag verkligen varit så vacker, så lycklig och haft en så liten Nikita i famnen. Jag saknar den dagen och skulle så gärna vilja uppleva den igen, samtidigt som jag fortfarande är så himla lycklig, jag fick verkigen min dröm uppfylld! ♥


Massa lek

Vi tog iaf igen våran innetråkdag igår! Först gick vi ju ut i morse och lekte, gick in och åt lite klädde på oss och gick ut igen och lekte, inte så länge dock för Nikita blev gnällig. Vi gick in igen och lekte på balkongen, vi åt till och med lunch ute :) Sen gick vi bort till Becca & Co och lekte några timmar! Dom är så söta, det är verkligen tripp trapp trull i längd, men Linnéa som är 5½ månad yngre än Nikita väger mer :) Fick massa ursöta bilder på dom, men vågar inte inte visa dom för alla 3 har bara blöja på sig :)


Nikita, överlycklig som precis fått gå ner för trappor och får springa ute :) ♥

Nikita sover och flera kanaler på tvn vill inte funka! Typ 4an och 5an funkar men inte resten! Jag som tänkt kolla på 6an ikväll. Och min man vill inte kolla på film heller, taskigt! :) Får väl sitta här och glo och hoppas kanalerna kommer tillbaka helt enkelt :)

Just nu är Nikita inne i en så otroligt rolig tid, hon vill gå ute, hon går omkring i affärer, man kan fråga henne saker och hon svarar ja eller nej, hon älskar att läsa böcker och gör små framsteg varje dag. Jag är så lycklig som får följa alla dessa roliga framsteg! Det absolut bästa jag gjort! ♥

Vår!

Härligt det var att vakna upp imorse, solen lös in och Nikita var på strålande humör. Vi gick och la oss innan 23 igår och Nikita vakna vid 9. Jag vaknade med sån härlig energi så vi la i en maskin tvätt, åt frukost, klädde på oss och gick ut :) Nikita älskar att gå i trappor, jag orkade inte bära henne för trappan häromdagen och sen dess älskar hon att gå i trapporna här. När vi kommit in vill hon ut igen för att fortsätta gå i trapporna. Och äntliigen går hon mer ute också så jag slipper bära henne hela tiden.

Vi ska snart ut och leka igen tänkte jag, får ju ta igen när jag fick va inne hela dagen igår och bara tycka synd om mig själv! :) Nikita har verkat klara sig från de jag hade iaf, skönt. Däremot är hon lite snorig men det är de enda.

Desperate housewives

Idag har varit en riktig desperate housewives dag, jag började kolla på säsong 4 häromdagen och såg klart hela idag, det har gått på hela dagen ungefär. Blev ganska krångligt i hjärnan sen när säsong 7 gick på tvn :) haha.

Jag mår bättre iaf, är helt slut men det är det ända. Ganska ont har det gjort i mammahjärtat att inte kunna leka med Nikita som jag brukar, jag försökte men blev yr och kände mig svimfärdig direkt. André har varit en riktigt ängel och varit iväg med Nikita ganska många timmar idag, ungefär 4½ timme och 2 av dom sov jag. Men dom andra timmarna när jag var vaken saknade jag henne jätte mycket! Jag hoppas jag är helt frisk imorgon så vi kan gå ut och leka som vanligt igen, och hoppas verkligen Nikita inte smittats!

Jag ska snart gå och sova och hoppas på att Nikita tänkt ta sig en liten sovmorgon imorgon, men de tror jag inte för hon sov i 2½ timme idag! :) Som jag älskar min familj, mest i hela världen! ♥

Ensamt

Sitter här nu helt ensam, andré fick komma hem från jobbet idag när vi gått upp vid 8. Igår var jag helt slut hela dagen, hade ingen energi alls och på kvällen mådde jag riktigt illa, jag trodde de va för jag sovit ganska liten den här veckan och jag brukar må illa när jag är för trött. Så gick och la mig lite tidigare än vanligt men kunde inte somna för jag mådde så otroligt illa. Lyckades somna en kort stund sen vakna jag och fick gå upp och spy, går och lägger mig och fick gå tillbaka upp och spy igen, samtidigt vakna Nikita och hysterisk skriker efter mig. Ja fy jag som verkligen hatar att spy, över 2 år sen sist. När vi klev upp imorse orkade jag inte ens lyfta upp Nikita så hon fick gå själv från sängen, och jag mådde så illa igen så jag bad andré komma hem. Han klädde på Nikita och sen åkte dom härifrån så jag fick vara ensam. Gick och la mig och sov 2 timmar och nu mår jag mycket bättre igen, mår varken illa eller känner mig orkeslös! Typiskt just idag när det ska bli 12 grader ute, om jag inet blir sämre ska jag nog ta mig ut iaf!


Mitt vackra hjärta på balkongen igår ♥


God morgon

Nikita vakna ungefär 8.30 men vi låg kvar och drog oss i sängen till 9. Så mysigt att man kan göra så :) När vi sen gick upp såg jag att stumpen hade fått 3 matskålar istället för 2. Den 3e stog i ett skåp i köket så var tvungen att fråga andré om han tagit fram den, men de hade han inte. Det är ju såna saker som bara är för sött! :)

Tänk att min lilla tjej blev 14 månader igår! Jag tror nog inte tiden går långsammare andra året än första, känns som det går ännu fortare för det händer så mycket roligt precis hela tiden! Hon har länge vinkat när man säger hej då, men igår när vi satt på balkongen sa hon hej då och vinka och gick in, kom tillbaka efter en kort stund sa hej då och vinka igen och gick in. Så sött! Hon säger hej mer och mer också, så duktig!

Hon har börjat försöka lyfta stumpen också. Han väger 5-6 kg så inte så lätt för lilla henne att lyfta, haha :) Hon försökte också lyfta upp Linnéa när vi va där sist, hon väger mer än Nikita! :) Och hon kan fylla i ord när vi läser böcker, favoritboken fyller hon alltid i när vi läser, så sött! Hon säger tisse till katter och titte till hundar.

Hon har en riktigt jävlig vilja och får hon den inte igenom slänger hon sig, slår huvudet i golvet och skriker! Hon visar tydligt vad hon vill, både med kroppen och ett visst ljud hon gör. Det känns som hon lär sig något nytt varje dag! Och hon är inte ens lite en bebis längre, jag har faktiskt lyckats sluta kalla henne bebis och säger barn istället!

Får se vad vi hittar på idag, solen är inte framme nu men jag hoppas den tittar fram lite senare sen. Ner och handla lite ska vi göra, om det är skönt ute tar jag nog de samtidigt som Nikita ska sova så kan vi samtidigt gå en runda! Hon tycker inte det är kul att åka i vagnen längre, någon minut och sen vill hon komma upp igen, om hon inte är trött.

Balkongen

Vi kom aldrig ut och lekte, eller gick ut och gick när Nikita skulle sova men ut på balkongen kom vi. Vi satt här ute och lekte en stund, åt kiwi och myste, sen efter ett tag gick vi bort till mamma. Hon bor ungefär 5 minuters gångväg så vi tog inte med oss vagnen så nikita fick gå lite också. Hon ville dock ut på vägen hela tiden så hon fick hålla handen, men ändå riktigt duktig va hon :) Sen massa lek och bus hemma hos mamma, både inne och ute och Nikita gjorde väärldens vurpa ute, hon skulle absolut springa ner för den backen! :) Sen grillade vi, supergott va det! Och mamma rensade ut Mirandas gamla kläder, så nu har vi en massa kläder att gå igenom när Nikita blir lite äldre, tills dess får det stå i källaren :)



Nikita somnade så fort vi kom innanför dörren, hon va jätte trött men har inte varit gnällsig och jobbig ändå. Jag passade på att dammsuga och skruva golvet på balkongen medans Nikita sov, gjorde ju iordning här ute precis innan den där onödiga snön kom tillbaka. Så nu sitter jag här ute, lyssnar på fåglar och njuter av blå himmel och sol, snön på marken ignorerar jag för idag är det vår! Skönt ändå så mycket det smält bort! :)


Min lilla skrutt, hon sitter och gör pruttljud med tungan andra bilden :)


Sen gick vi in en sväng för att hämta massa leksaker :) Min lilla knäppis ♥

Ikväll ska jag nog ta ut värmeljus och sitta här ute när Nikita somnat en stund! Hoppas vi kommer kunna göra iodrning mer här ute i april/maj. Vi ska få ett bord och 2 stolar, och vi tänkte köpa en grå matta att ha över hela golvet, och så har jag tänkt köpa skenor man egentligen har tavlor på att ha värmeljus på vid fönsterna. Det blir nog bra när det är färdigt! Det kommer nog gå mest i vitt och blått eftersom balkongen är blå, men lite grått och svart måste jag nog ha ;) Det kommer ju bli som ett extra rum sen i vår och sommar här ute, för det är en ganska stor balkong! :)

Sol!

Jag förstår inte riktigt va den där snön skulle hit o göra? Hade den inte kommit hade säkert all snö varit borta nu istället! Tror den bara kom för att jävlas med mig! :) Skönt att den håller på att försvinna igen iaf!

Igår fick jag med min man ut, det kan ju va för han tagit bilen till festen han skulle på och var tvungen att gå och hämta den, ganska lat :) Jag lyckades till och med få honom att gå en liten runda med oss i solen medans Nikita låg och sov, riktigt mysigt var de! Glömde ju då såklart kameran och ville ha bildbevis på att han faktiskt följde med ut på promenad! Vi tog även med oss andrés pappas hund ut :)



Solen lyser ute idag också och jag ska försöka få med min lata man ut idag igen, annars går jag nog själv när Nikita ska sova sen. Ska snart klä på oss och gå ut och leka iaf :) Det var meningen att jag skulle få sovmorgon idag men det tyckte inte Nikita, hon stog utanför dörren och gnällde och var ledsen så då gick jag upp istället.

Fredagsmys

Nu äntligen sover lilltjejen! Jag la henne 19.30 och har försökt få henne att somna hon somnade för en kort stund sen! Hon ville inte sova idag! Vi har alltid mysstund på kvällen innan läggdags, innan hon lägger sig i sängen sitter hon i mitt knä och vi läser 2-5 sagor. Har vi inte läst hennes favoritbok blir hon ledsen så den läser vi minst 2 gånger om dagen, ganska tjatigt :) Sen lägger hon sig i sängen och hon tar direkt min hand och lägger på hennes huvud och vill att jag ska stryka handen över hennes hår. Ikväll igen fick jag en godnatt puss utan att jag fråga om en, och när hon precis la sig i sängen fick jag en slängpuss :) När hon inte kan somna ligger hon och pekar på mina ögon och säger "appa" sen pekar hon på min näsa och säger "haa-ppa" och sen pekar hon på min min och så om igen :)

Vi har myst i soffan och tittat på tvn, busat och lekt lite och bara myst! Vi kramades och jag pussa henne på kinden, blää säger hon då! Haha :) Trots våran riktigt dåliga start på dagen slutade dagen riktigt bra, och nu ska jag plocka fram chipsen och dipen, fixa naglarna och njuta av livet :)


Min älskade soffpotatis, jag älskar dig! ♥


Öppna förskolan

Denna morgon kunde inte startat på ett sämre sätt tror jag! För de första, Nikita vaknar runt 7 och bökar omkring vid mina tuttar precis hela tiden och gnällde och klängde, 8.30 gick vi upp, svintrött, pms och gnällig unge, tittar ut igenom fönstret och höll på att börja tjuta när jag ser äckelsnö över allt, och det snöa fortfarande! Jag som tänkt gå till öppna förskolan på morgonen ångrade mig ganska fort. Svindåligt humör, sur unge och försöka dra vagnen i massa snö, nej! Och inte nog med de, just idag då ska Nikita strula med maten och även att hon fick typ 5 olika saker ville hon inte äta nått alls.

Vi blev dock på bättre humör efter en stund och busa och lekte hemma, Nikita älskar sitt prinsesstält och hon kryper in där och vill att man ska hitta henne :) Vi lekte tills jag blev helt genomsvett och verkligen inte orkade mer :) Sen kom pappa hem vid 13 och då åkte vi till öppna förskolan så Nikita fick leka av sig lite idag ändå :) När vi varit där åkte vi och handla och Nikita fick springa omkring i affären, annars sätter hon sig bara ner men idag gick hon runt överallt där inne :) Hon fick till och med gå till bilen själv, men jag höll henne i handen så hon inte sprang iväg :)

Ikväll blir det bara jag och Nikita, mannen i huset ska på fest! Så vi har köpt gurka, dip och chips och lyxa till det ikväll :) Nikita får iaf smaka lite gurka, och kanske något chips ;) Ja hon har ju en ganska elak mamma som inte vill att hon äter allt för onyttiga saker! Mysigt med en riktig tjejkväll! ♥


Gos


Nikita kramar, pussar och klappar stumpen, min små fina älsklingar! ♥

Idag har Nikita varit riktigt uttråkad, så vi hade inte varit vakna länge innan vi ringde Natalie och Kevin och fråga om dom ville gå ut till lekplatsen med oss, så vi gick ut och lekte en stund. Sen gick vi hem till dom och fortsatte leka :) När vi kom hem igen somna Nikita och när hon vakna var hon uttråkad igen. Försökte få henne på bättre humör men hon va inte så sugen på att leka med tråkiga mamma så vi gick bort till mormor istället.

När vi skulle gå hem trodde man nästan att någon gett henne en energidryck, klockan va runt 20 och hon sprang omkring fram och tillbaka, pilla på allt hon inte fick och var bara jobbig så vi gick hem. Hemma fortsatte den enorma energin och för att få henne att varva ner innan läggdags så läste vi 5 böcker och sjöng 3 vaggvisor. Hon blev lite lugnare men tog ganska lång tid innan hon somna.

Hon va så söt, hon titta mig rakt in i ögonen och sen tar hon en hand på varje kind och ger mig världens puss! Fick massa pussar och alla med stängd mun, sista pussen när hon inte ville ha mer sträckte hon ut tungan haha :) Min älskade lilla unge, som jag älskar dig! ♥

Underbart med fredag imorgon! Det blir en heldag till öppna förskolan så min uttråkade dotter får leka av sig ordentligt :) Va 2 veckor sen vi va där sist, förra fredagen var vi i stan och onsdagar när det är öppet kommer vi aldrig dit, kanske för det stänger vid 11 och Nikita vaknar efter runt 9.30 :)

Puss!

Åh ikväll när jag la Nikita fick jag en puss utan att jag gjorde pussmun eller fråga henne, desstuom med stängd mun och gjorde pussljud, sötnos! Hon började häromdagen pussa sig själv i spegeln med stängd min och pussljud, och ungen som hon speglar sig i, egenkär den där ungen :) Tänk att en liten puss eller kram kan värma så i hjärtat! :)


Nikita provar sina nya stövlar och pussar sig själv ♥

Upptäckte en ny tand idag, på överkäken. Trodde dom där nere skulla komma före, som jag sett precis under tandköttet i någon månad nu, sega tänder! Så hela 5 tänder har hon nu :) Undrar hur länge man kommer ha koll på hennes tänder, inte så länge till tror jag :) älskar att följa hennes utveckling, även dom här små framstegen :)

Träningsvärk

När jag försökte kliva upp i morse gjorde varje litet steg ont, har nog aldrig haft sån träningsvärk! Inte bara långpromenad igår utan jag tränade även gärnet på kvällen sen, och det känns! Men så härligt, då vet man att man gjort nått :) Ska försöka få fastare kropp till sommaren, magen vill fortfarande inte vara helt platt och är elastisk fortfarande, och rumpan är nästan platt, det tycker jag inte om! Men jag vill inte gå ner i vikt utan bara få mer muskler i kroppen! :)

Efter träningen igår la jag mig på spikmattan, bästa köp jag gjort på länge faktiskt! Helt underbart, låg i nästan en halvtimme och jag sover i så djup sömn så jag inte ens vet om Nikita vaknat någon gång inatt. Sen på morgonen lägger jag mig på den igen och det räcker med 5-10 minuter och från att vara trött och seg till världens energi! Desstuom sol som lyser in genom fönstren! Livet känns sådär extra bra på våren och jag känner mig verkligen lycklig på våren!

Vi gick ut i solen och Nikita invigde sina stora klumpiga gummistövlar! Hon blev till slut riktigt förbannad när hon varken kunde krypa eller gå framåt, desstuom blåste det kallt så vi va inte ute så länge. Skönt det också när det blir vår att kunna gå ut mer. I vintras var de inget roligt alls ute, man kom inte fram med vagnen, Nikita tyckte inte om att åka pulka eller gunga, eller sitta i snön så det var inte kul alls att va ute då. Men nu, lovely! ♥

Nikita har fått ta sig ett bad idag, jag var tvungen att diska men det tyckte inte Nikita, smidigt då att bara sätta henne i badbaljan på diskbänken, när jag diskat upp sista glaset ville hon gå upp, bra tajming :) Hon har alltid så lockigt hår så när hon precis badat ser man hur långt hår hon fått, det går ner över axlarna nu när det är rakt, men jag föredrar hennes otroligt vackra lockar! :)


Nikita fick en handduk till håret idag, så söt du är mitt hjärta! :)

Efter badet skulle hon inte ha en blöja på sig, som vanligt alltså. Jag gick och hämta en blöja och fråga om hon skulle ha den på sig, då sätter hon sig på golvet, kissar ett par droppar och går vidare igen, skitunge! Vadå protestkissa? :)

Nikita blev omöjligt runt 14 så hon fick gå och sova, hon verkade inte trött men det var hon nog för hon somna jätte fort, skönt de. Jag passade då på att ta en dusch, varför går jag inte in och duschar på dagen när hon sover för? Annars gör jag det sent på kvällarna och tar en snabbdusch för att inte störa grannarna för mycket :)

Nej nu ska jag plocka undan lite innan min stökunge vaknar igen! Känns som det inte är någon idé att städa alls för Nikita kommer direkt efter och stökar ner igen :)

Långpromenad




Vi kom precis hem från en riktigt skön långpromenad i solen! Först gick vi ut och lekte en stund, sen gick vi till Natalie och Kevin och lekte, tror dom hade saknat varandra faktiskt! Men Nikita var blyg när vi kom dit :) Sen när barna skulle sova gick vi hem och jag gick ut med Nikita i vagnen så hon kunde sova ute istället. 1½ timme gick jag, och när jag ringde andré och han undra vart jag var sa han är du ända där borta! Med förvånad röst :) Han är inte mycket för långpromenader inte :)



Riktigt häärligt var det ute, Nikita hade bara sin vårjacka och en filt på sig men hon va riktigt varm ändå när vi kom hem :) Ska köpa en vårmössa till henne nästa månad, tror det blir en turkos/blå randig från hm faktiskt :) Har fått hem stövlar jag beställde till Nikita häromdagen, supersött! :)

 
Bild lånad: Nelly.com



Underbara morgon!

Solen lyser in och nästan all snö är borta, Nikita är på strålande humör som alltid och väckte mig idag genom att krypa tätt intill mig och ta mitt täcke över sig och bara låg så och mös, hur underbart mysigt som helst! Idag har jag planerat att leka hela förmiddagen och när det blir lite varmare gå ut och leka och när Nikita ska sova ska jag ut och gå med henne i vagnen! Underbara sol ♥

Nu har hon lärt sig säga nej när hon skakar på huvudet istället för eeh, som innan betydde nej. Igår tog hon sin kamera och satte den mot öran som en telefon och gick runt i cirklar och prata massor, när jag pratar i telefon går jag runt i cirklar :)



Den här mysiga bilden togs för nästan exakt 1 år sen, min lilla fis!


Och den här mysiga bilden! Kan inte förstå alls att Nikita verkligen varit så liten, och tjock! Fast på dom här bilderna ser hon inte så tjock ut :) Älskade vackra unge ♥


Måndag

Ganska dålig uppdatering, men får inte sitta så mycket längre, jag får sitta korta stunder i taget sen springa efter en liten och tillbaka igen, hehe! :) Det ger väldigt mycket motion att ha en liten som springer omkring, men att det skulle va såhär kul trodde jag aldrig! :) Som förut, hon smög in i prinsesstältet och satte sig knäpptyst, då vill hon att jag ska leta efter henne, och jag går runt och letar efter henne (fast jag såg att hon gick in i prinsesstältet) och hon sitter där inne på helspänn, och när jag tittar in skrattar hon högt! Ah det är så härligt! :) Hon är verkligen min lilla solstråle!

Skönt med måndag igen och rutinerna som vanligt, även om vi inte gör nått speciellt så blir jag mindre rastlös på vardagarna än på helgerna, just för på helgerna vill jag göra nått hela tiden! Så det är också skönt när det blir vardag! :)

Igår va första gången hon smaka min köttfärsås, jag tror de fick godkänt faktiskt för hon åt iaf :) Och kladdigt blev det, andré fick äran att torka av henne, eller ja ta av bodyn och slänga henne i duschen :)


Hon vill inte va med på kort så hon säger nej och skakar på både huvudet och handen, haha :)

Förut va hon världens sötaste, jag satt på golvet och titta på tvn och Nikita lekte lite bredvid mig, så kommer hon fram med öppna armar och ger mig både en kram och en puss, åh va de värmer i hjärtat! Som jag älskar den här vackra lilla sötungen!!! ♥ Ganska givmild på pussar och kramar har hon varit idag, jag har fått ett par stycken, hon pussa dockan flera gånger och kramade den hårt, hon pussa och krama sin nalle! När jag frågar om jag får en puss säger hon nej, men om jag bara gör en pussmun får jag oftast en puss :)



Så gör hon riktigt pussljud som hon fått från slängpussarna! :)


Klädprovning

Jag var ju faktiskt tvungen att testa jackan och regnbyxorna idag, ganska stora men det gör inget, hellre de än för litet :) När vi ändå var i farten testade jag 2 av hennes jackor hon hade förra året, ena 62 och andra 68, och dom passade, både två! Hur liten är hon? Den i 62 köpte vi i mars/april så vi har haft den i snart 1 år, inte trodde jag att hon skulle kunna ha den detta året också!


Min vackra i sin nya jacka och regnbyxor :)


68 till vänster och 62 till höger, snacka om liten tjej! :)


Den här helt underbara klänningen hon fick av Natalie i julklapp fick hon testa idag, hon gick omkring en stund med den så gick hon in och satte sig i prinsesstältet, åh min vackra prinsessa! :)

Nikita har ganska länge gett oss saker vi pekat på och frågat om man kan få den, men aldrig om man frågar om man kan få en sak, tex tvdosan som hon slängt ner på golvet. Nyss sprang hon iväg med min telefon, la den på golvet och börja leka med något annat, jag frågade om hon kunde ge tillbaka mammas telefon och hon tog upp den på en gång och kom med den, så duktig! :) Både pappa och Veronika som vi va hos igår sa att hon är ju mycket roligare nu än hon va sist dom träffades, innan va hon så blyg mot alla förutom mig och andré men nu går det bättre! :)

Solen verkar vilja sticka fram lite mellan målnen idag så det blir kanske ut och leka och testa dom nya skorna och regnbyxorna! :) Skönt det ska bli att slippa dra på den där overallen hela tiden vi ska ut, åh jag älskar våren som är påväg! :)

Nike

Vilken tur att inte jag beställde skorna jag ville ha, dom var inte alls som jag trodde, mer inneskor utan någon sula utan bara tyg under. Dom hade hon inte kunnat ha ute. Vi åkte in till stan idag och kollade efter skor, fick syn på dom jag ville ha men dom var inte alls lika fina i verkligheten och det var inneskor mer, så hittade ett par sååå tuffa Nike skor istället, så fick hon ett par rejäla skor som hon kommer kunna ha i vår och sommar och förhoppningsvis i höst också, dom är 2cm större än hennes fötter tror jag det var, dom skulle va 1½ större men det fanns inte. Men hon gick omkring med dom i affären och verkade trivas i dom. Testade även ett par gummistövlar men det blev det inte att köpa idag. Även att dom var lite stora och ganska tunga gick hon bra i dom också, från att inte gå i skor alls till nästa dag och gå i alla skor som finns, hur små eller stora dom än är ;)



Hon fick ett par regnbyxor också, så nu kan vi gå ut och leka även om det är blött och blaskigt :) När hon fyllde år fick hon en jätte snygg jacka av andrés moster som hon nog kommer kunna ha lite i vår iaf, ganska stor är den så hon kommer kunna ha den nästa vår också, vilket är super :)


Bilder lånade : Lindex


När vi varit och shoppat och ätit åkte vi till andrés kompis och träffa chanell, Nikita var rädd först när vi kom dit och chanell var nyfiken, när hon väl kom ner på golvet lekte dom massor, hur söta som helst. Chanell var jätte försiktig vid Nikita även när hon tog chanells leksak, helt underbart söta! :)


Sen kom en kisse och titta ut genom det jäättestora fönstret, som Nikita flera gånger dunka huvudet i, med flit. Ingen aning om varför faktiskt :)


Nikita somnade i bilen på hemvägen, och fortsatte sova när vi kom hem, sov 1 timme ungefär sen vakna hon, och vägra somna om. André försökte lägga henne men det gick inte, sen testa jag att lägga henne men nej hon vägra, så hon fick sitta uppe en stund, fick ett rån i soffan och la sig vid mig och titta på tvn, sen börja hon snarka med rånet i ena handen, sötnos! Hon har sovit där en stund nu men hon får ligga där tills jag går och lägger mig, orkar inte bråka med henne mer ikväll :) Vi har haft en hur mysig dag som helst med utelek, fika med mamma, stan, shopping, fika hos andrés kompis med vovven och fika hos min pappa, inte illa :)


1 månad

Så länge har Nikita kunnat gå idag, hon gick inte hela tiden då, men nästan. Och för varje dag gick hon bara mer och mer och nu kryper hon inget alls längre. Så häftigt och det är så mycket roligare nu när hon går, hon får för sig så mycket hon ska göra och hon gömmer både saker och sig själv :)

När vi gått upp tog jag bara av henne blöjan och lät henne gå utan, då gick hon fram direkt till pottan och satte sig på den, men hon gjorde inget :) Sen när jag fråga om hon ville ha en blöja då skulle hon ta på den själv :) Ska köpa en ny bättre potta till henne snart och börja potträna henne lite mer :)

Solen skiner ute och snön har nästan smält bort helt så efter frukoten blir det att gå ut o leka! :) Häärligt med våren som börjar komma!


Pyamas + skor + skor


Haha, Nikitas pyamas har en såndär fot, och sen sin sko och sen skulle hon på med min sko!


Och sen till spegeln för att visa sin kompis, undrar hur många gånger om dan hon går dit? Hon kan bara gå dit för att säga hej och vinka sen går hon därifrån igen :) Men ganska sött är det faktiskt :)

Imorgon kommer nog min mamma hit och dricker kaffe, det är inte ofta hon kommer hit, mest vi som går till henne :) Sen hoppas jag på att vi ska åka in till stan och köpa skor och regnbyxor till Nikita och hälsa på min pappa om han är hemma. Han skulle jobba en massa den här veckan, kommer inte ihåg om det var imorgon också :) Men nu är det iaf fint och städat inför helgen, skönt det. Nikitas rum och sovrummet kvar imorgon, ville inte städa där nu när mina 2 älsklingar ligger och sover i varsitt rum :)

Nu ska jag gå och sova, god natt! :)

Lösenordsskyddat

Lösenordsskyddat inlägg

Videoklipp

Nikita älskar sin gitarr hon fick av sin morbror när hon fyllde år, såhär sitter hon ofta och diggar musiken till den :)



Haha knäppis! Fick inte med de på bild, men hon pussade sin spegelbild flera gånger, så sött! :)



Vilken vilja ungen har, jag vet jag har skrivit det många gånger förut men nu är det hemskt! Får hon inte sin vilja igenom slänger hon sig, slår huvudet i golvet tills hon får ont, skriker och är helt omöjlig! Hon har desstuom börjat vägra blöja! Ska man byta blöjan på henne vill hon inte ha en ny, ibland vill hon det men imorse fick jag inte ta på henne en blöja, inte ens om hon fick göra de själv! :) Och om jag frågar vart typ ögat eller magen är så svarar hon nej och skakar på huvudet, haha!

Slängpuss!

Åh Nikita lärde sig idag göra slängpussar! Så nu får jag iaf slängpussar när hon inte vill pussas ;) Och riktigt pussljud gör hon också, hihi så sött! Hon ville dock inte visa det för kameran, men hoppas att få med de någon annan dag :) När jag försökte få en godnatt puss ville hon inte pussas, så jag pussa henne ändå och då torka hon av munnen, haha! :)


Såhär underbara lockar fick Nikita när hon badade idag och jag inte borstade håret utan bara lät det självtorka, helt underbart! :) ÄLSKAR hennes vackra lockar!

Vi kom ut en sväng när solen fortfarande var framme, blåsigt och inte lika skönt som igår men solen värme. När vi varit inne en stund försvann dock solen, jag som ville ut igen! Så det blev innelek resten av dagen.



Nikita innan hon skulle sova på eftermiddagen, jag frågade om hon var trött och ville gå och sova..


Då gick hon och häma sitt täcke och la sig på nallen igen, sötnos! :)


Nikita har också hunnit med att måla lite idag, samtidigt som hon titta på tv. Hon vill nästan aldrig måla om man ger henne papper och penna men sitter jag och skriver vill hon ha pennan direkt och måla :)

Nikitas senaste är att gå och gömma sig, sitta helt knäpptyst tills man hittar henne. Hon går också och gömmer saker, så tar hon min hand dit hon gömt något, haha :) Hälla nappflaskan upp och ner och sen hämta papper för att torka upp det har hon också börjat med, ganska sött det också faktiskt! :)

Inte ville hon somna ikväll heller, i över 1 timme låg jag där inne och försökte få henne att somna, öppnade dörren och la mig bredvid henne igen och hon somna på 2 sekunder, tänker inte på att ha dörren öppen när jag är där inne, men när jag går ut lämnar jag dörren lite öppen.


Skor!

Nikita har ganska länge varit intresserad av skor och försökt få ner fötterna i alla skor som finns. Men nu är det ännu värre, hon ska ha på sig alla skor hon har och dom minsta är 20/21 och hon skulle behöva typ storlek 18. Dom är jätte mycket för stora men ändå ska hon gå i dom, och ser jätte klumpig ut. Jag har kollat lite efter ett par nya skor till Nikita att kunna ha i vår och förhoppningsvis sommar också, vill inte lägga ut flera hundra på ett par skor hon knappt kommer kunna använda. Men jag hitta världens världens finaste skor igår, jag fick tårar i ögonen för dom var så söta! Lite för dyra för ett par barnskor tycker jag, men om hon kan ha dom i vår och sommar så sparar man dom sen och har dom resten av livet, dom första riktiga skorna vi köpte till henne.


Hur underbara är dom inte? :)



Nikita skulle idag ha sina fina skor på sig som hon inte får leka med, storlek 6-12 månader och hennes fötter va precis lika stora som den rosa foten på undersidan av skon, älskar dom här skorna! :)

Igår gick vi ut en gång till sen, det var ju så skönt. Jag tänkte gå till skoaffären för att kolla på skor och få reda på vilken skostorlek hon har, men det var lunchstängt när vi kom dit så vi gick vidare till Becca & co. Där stannade vi hela eftermiddagen och kvällen och Nikita igen hoppade över napen på eftermiddagen, hon var alltså vaken från 10.20 - 20.00 det är inte illa för en 1 åring faktiskt! Hon var inte sådär trött och gnällig och jobbig som hon lätt blir utan hon lekte omkring där tills vi gick hem. Då somnade hon på 2 sekunder i vagnen :)

Solen skiner här idag också så det blir utelek idag också. Lite roligare att gå ut nu när hon leker med saker som finns på marken, innan var de typ gå ut och gunga som hon inte ens tyckte om. Tycker det är så tråkiga lekplatser här överallt, lite roligare saker hade det gärna fått finnas! :)

Sol och blå himmel

Underbart, det är till och med skönt ute, inte sådär kallt och blåsigt utan riktigt skönt med en värmande sol! Vi klädde på oss och gick ut, idag tog jag tofflor på Nikita istället för skor och då gick hon. Hon lekte med barr och grus och snö och sand ute, jätte kul. Blää sa hon och stoppa det i munnen, haha :) Hon skulle sen till ett ställe i lekplatsen och när jag satte ner henne skulle hon inte vara där utan skulle gå in istället.





Foton!


Nikita kan  faktiskt vara snäll mot stumpen ibland och inte bara drar honom i pälsen och knuffar ner honom från sängen :)


Nikita häromdagen, ser ni inte rosa någonstans! ;)



Nikita verkligen älskar sin kompis som bor i spegeln, hon går dit flera gånger om dagen och vinkar och pussar sen går hon där ifrån igen :)


Nikita skulle absolut ha på sig sina för små tofflor, och hon gick och gick och gick bara runt runt runt, så gick hon fram till spegeln och kollade på fötterna och såg att hennes kompis i spegeln hade lika dana också då blev hon jätte glad och gick därifrån igen :)

Helt otrolig är hon, och riktigt busig! Hon har nu börjat prata, massor! Bebisspråk då alltså, hela tiden och hela jag smälter, det är så sött. Jag har försökt filma de för det är så underbart men då slutar hon på en gång! Förut sprang hon in i köket och blev knäpptyst och när jag skulle kolla va hon gjorde va hon inte där, jag kollade i sovrummet och i hennes rum men hon va inte där heller, då hade hon gått in i sitt skåp i köket som stog öppet och satt sig där inne helt knäpptyst, haha så sött! Och riktigt busmin när jag hitta henne :)

Idag sa hon det äntligen, tack! Och hej (hon har sagt hej flera gånger innan men nu var de flera månader sen sist) så 2 nya ord att skriva upp, däremot har hon slutat säga flera ord så hon kan inte så många fler än innan :) Men kul är det ändå när det kommer ett nytt ord :)


Kräm!

Varför har jag inte tänkt på att testa de innan? Jordgubbskräm, det fick Nikita smaka av Zeline igår och hon åt en sked iaf, testade köpa hem de och igårkväll satt hon mest och lekte med de, åt lite men kladda mest. Idag gav jag henne, i vardagsrummet på en stol hon absolut skulle sitta på, hon åt upp allt jag hade på tallriken, och det var ganska mycket! Blir alltid lika glad när jag hittar nått Nikita tycker om :)

8.30 vaknade liten idag också, fast lite mer lagom tid än 11 tycker jag faktiskt :) Har suttit nu i flera timmar och letat efter en barnvagn, ja jag har tagit ganska många pauser för att leka med Nikita :) Hon ville titta på min telefon och det brukar hon få göra om hon inte slänger den eller äter på den, däremot ringde hon sin mormor och la på igen, så hon ringde upp och fråga va jag ville :) Pratat med pappa har hon fått göra också, hon tittade jätte mycket på telefon, va gjorde pappa där inne? :)

Pussas vägrar hon fortfarande, fick en puss idag, en! Innan dess va de nog en vecka sen! När jag frågar svarar hon eeh och skakar på huvudet, joo mamma vill ha en puss eeh och skakar på huvudet, så sött! Dock inte lika sött att hon aldrig vill pussas, tur att hon kramas hela tiden iaf! :) Mitt lilla barn, det händer så mycket just nu och har gjort ganska länge, och fortfarande lika kul :)

Underbart!

Medans mina älsklingar fortsätter sova sitter jag ute på balkongen i den underbara solen och njuuuuter! Helt underbart med sol, som dessutom värmer! Jag bara älskar inglasad balkong! Just nu är det varmare här ute än inne, hur underbart är inte de?


Stumpen njuter här ute i solen med mig också! Han fick också bli borstad i solen, vilket han bara älskar! :) Idag är det våår, och hoppas den sista snön smälter nu! :)


Fel sida

Idag var det visst en liten tjej som vakna på fel sida. Hon har den här veckan vaknat mellan 10-11 men idag vakna hon 8.30. Jag lyckades övertala andré att gå upp med henne så fick jag ligga kvar :) Men det gick inte så bra att sova för Nikita var riktigt gnällig. När jag gick upp och skulle äta frukost ville hon först inte sitta i sin stol, när hon gick med på att sitta på sin stol satt hon och gnällde och ville ha nått, allt jag erbjöd ville hon inte ha, då skulle hon ha min gaffel.

Sen har hon bara fortsatt vara trotsig och gnällig vad man än gjort. Har hon inte fått som hon vill har hon verkligen slängt sig så hon slått i huvudet i golvet. Så nu fick hon gå och lägga sig, och hon somnade faktiskt, det trodde jag inte. Så nu ligger Nikita och sover i sitt rum, andré ligger och sover och stumpen sover på balkongen :)

God natt!

Tiden sprang förbi idag också, tycker inte om hur fort tiden går! Snart kommer jag ha en tonåring här hemma som bara trotsar! :) Vi kom aldrig bort till mamma ikväll, efter napen Nikita tog blev hon gnällig och trött så vi stannade hemma och lekte istället. Hon va i köket med mig i 5 minuter när jag gjorde nått, och när jag tittar ner på golvet har hon öppnat flera skåp och lådor och slängt ut innehållet, va snällt när man precis städat där ;) Men det är sååå sött! Haha!

Nu ikväll kom jag på att vi köpte en gardin vi skulle ha till sovrummet från början, men vi behövde en till som aldrig blev av att köpa, men nu kom jag på att jag skulle göra dukar av den istället, en till köket och en till vardagsrummet, blev riktigt bra faktiskt! På vardagsrumsbordet har jag inget så det ser lite tomt ut, vet bara inte vad jag ska ställa där än. Men köket blev riktigt bra tycker jag :)


Nu ska jag gå och sova, god natt! :)


Tacomys

Nikita ligger och sover och när hon vaknar blir det tacos, gott! :) Mysig helg blev det! Ikväll lutar det åt att gå bort till mamma igen, det tycker absolut Kevin att vi skulle göra, hehe :)

Vi va ute och lekte en stund förut, men inte så länge för det blåste så dant ute, synd för annars var det riktigt skönt i solen. Jag försökte få Nikita att gå men nej, vägrar! Inte ett steg, inte ens om hon får hålla sig i. Hon satte sig ner direkt och satt istället och lekte med grus, vilket var superkul tyckte hon! Hon försökte också smaka på det flera gånger, tur att man är snabb ibland ;) Men nu hoppas jag att våren är påväg och det inte kommer någon mer snö förrens december!! :)


Lycka! ♥


Fotografier




Fredagkvällen

Spenderade vi hemma hos min mamma. Dom hade halv 8 hos mig och vi kom lagom till den gudomligt goda efterrätten :) Mina småsyskon är helt galna i halv 8 hos mig och tittar alltid på de innan läggdags :) Sen satt vi och drack och prata skit, lyssna på bra musik och barna lekte.

Nikita var trött där på kvällen men hon ville inte sova, gick ut med henne i vagnen 2 gånger men inte ens då ville hon sova, så hon fick vara vaken då. Klart man inte vill sova när man kan leka med sina morbröder och moster :) Hon la sig på sin mosters golv så som hon ligger när hon sover, så jag fråga om hon skulle sova nu, då börja hon vinka till mig, så sött! :)

Dom har också en katt, men andra katter är inte lika roliga som våran, vet inte varför. Däremot är hon aldrig elak mot andra katter som hon är mot våran. Men när hon hitta en kattleksak så sa jag att det var en kattleksak, då gick hon raka vägen till katten och la den framför honom! Det måste ju varit att jag sa katt i ordet, för hon har aldrig sett en kattleksak förut då våran katt inte leker med sånt! :)

Vi har börjat våran lördag med mysig frukost hela familjen, även stumpen som satt bredvid och ville ha skinka :) Och nu för en stund sen kom Nikitas morbror Kevin, så dom leker för fullt. Nikitas nya favorit, hon skrattar när hon ser honom, jo skrattar! Hon skrattar inte ens när hon ser pappa som hon varit ifrån en hel dag :)

Storstädning!

Puh, jag är alldeles slut! I förmiddags städade jag klart köket och plockade undan de mesta i vardagsrummet. Efter de gick vi ner till öppna förskolan så liten fick leka av sig lite. På fredagseftermiddagen är det inte för mycket folk utan sådär lagom tycker jag :) Visst är det roligt när det är mycket folk och barn också men blir inte så stimmit då :)

Nu har jag bara Nikitas rum kvar att städa och dammsuga över allt så är jag färdig, riktigt skönt är det! Hon ligger just nu och sover och även om jag inte tror hon skulle vakna om jag städa där inne så vill jag inte att hon ska vakna, så skönt när hon sover :) Sen blir det iofs mycket extrastäd när hon ska hjälpa till, jag plockar i, hon plockar ut :)


Såhär låg Nikita när jag gick och la mig igårkväll, hon ligger alltså vid min kudde och har fötterna i andrés nacke, kan ju inte va bekvämt? :)


Imorse hittade Nikita en ny bra låt på mammas dator, som hon satt och dansa till! :)


Det gör ganska ont i mammahjärtat att se hur hennes ben och armar blivit ännu smalare igen, men hon har knappt ätit alls när hon varit sjuk! Och jag som tänkte att falukorv är hennes favoritmat har gett henne det hela tiden, idag kom jag ju på de att det är spenat och fiskpinnar, det blev skillnad, nästan 1½ fiskpinne åt hon och jag fick till och med mata henne! Det är mycket för att vara Nikita så det kändes riktigt bra! Jag försöker ge henne grönsaker till mellanmål eftersom hon inte alls tycker om frukt, ingen frukt alls, som tur var älskar hon broccoli! :)

Världens goaste

Vilka knäppa sätt Nikita börjat väcka mig på nu för tiden. Igår vad jag så säker på att andré va hemma och väckte mig. Hon peta mig i örat och när jag tog bort handen börja hon igen, jag var helt säker på att det var andré, men när jag vänder mig om möts jag av världens leende från Nikita :) Haha! Idag väckte hon mig genom att göra pruttljud på min kind! Dessutom sovmorgon till 10, helgen kunde nog inte starta bättre :)

Hennes glada humör vändes dock fort, nu är hon istället sur och trotsig! Tänkte gå ner med Nikita till öppna förskolan sen i eftermiddag så hon får leka av sig lite, då kanske hon inte är lika trotsig :)

Igår stog Nikita vid spegeln och spanade in sig själv, och så stog hon och peka spegelbilden på ögat och sa appa sen peka hon på näsan och sa appa :) Alla kroppsdelar är fortfarande appa :)

Städa ut alla sjukdomar tänkte jag göra idag, jag har fortfarande inte fått tillfälle att städa sen Nikita blev sjuk. Igår stog jag och diska i 2 timmar på kvällen och plockade undan i köket, nu tänkte jag börja med vardagsrummet, men jag har ju min lilla städhjälp som tycker om att städa, bara ge henne en trasa så får jag nog städa för henne :) Nu är hon bara lite snorig och lite hostig så till helgen har det nog försvunnit helt, skönt! :)

Lösenordsskyddat

Lösenordsskyddat inlägg

Vill du ha lösenordet? Fråga så kanske du får det!

Lek!

Vi kom nyss hem från Becca & co, vi har varit där hela eftermiddagen och lekt och pratat. Nikita tycker det är så kul att få leka med en som är äldre och en som är yngre! Väldigt häftigt och se hur dom är mot varandra också :) Mycket trevligt var det även att Nikita var så trött så trött. Hon somnade i vagnen när vi gick dit, men när vi nästan var framme, så hon sov i 5 minuter innan vi kom fram. Sen försökte jag få henne att somna flera gånger men hon vägra! Och nu när vi åkte hem somna hon så fort bilen starta typ, snacka om en trött liten!

Zeline och Nikita fick leka med trolldeg. Nikita stoppa det i munnen flera gånger, hon fick även en bit i munnen som hon sen svalde, det kan ju inte varit gott! Hon stoppa in en bit till i munnen och då sa hon blää och tog ut den igen :) Haha!


Utelek

Riktigt skönt var de ute, jag gick ut med Nikita till lekplatsen här utanför en liten stund, första gången hon tyckte de va kul att gunga! :) Men hon vägrar gå ute, hon vägrar till och med stå ute. Blir bättre till våren och sommaren när snön smält och det är lite varmare, kan ju inte va lätt o gå när man är klädd i en tjock overall och stora klumpiga skor!

Nu har min röst kommit tillbaka, och jag har fått läsa kanske 10 böcker? Så fort jag läst en bok går hon och hämtar en ny! Så sött det är! :) Just nu ligger hon och sover, riktigt duktig va hon för hon va jätte trött så jag la henne, hon ville inte somna och en bajsblöja senare kröp  hon in i sin säng själv och la sig, så sött. Jag gick in och la mig bredvid och när hon precis höll på att somna testa jag att gå ut utan att stänga dörren, hon tittade på mig men låg kvar och det hjälpte. Så nu ska vi låta dörren stå ganska mycket öppen när hon ska sova, hoppas det hjälper! Jag lägger alltid en nalle precis bredvid henne så hon inte ska känna sig så ensam.


Mobilbilder på min vackra ♥
(Hon va varm om händerna så jag lovar hon frös inte om händerna! :)


Kladd

Just nu sitter kladdungen och äter lunch, jag har redan ätit upp men hon ska leka och kladda så dant med maten så det tar lite längre tid för henne! :) Men jag låter henne leka och kladda precis så mycket hon vill, för hon får faktiskt i sig mer då än om hon inte får kladda.

Nikita tog en låång sovmorgon idag, jag vaknade före henne vid 11.10 och direkt efter vakna hon, snacka om en trött liten! Inte så konstigt egentligen för som hon börjat bråka med mig på kvällarna, jag lägger henne hon somnar, hon vaknar igen och kryper ut från sitt rum, har jag stängt dörren helt står hon vid dörren och gnäller. Så vaknar hon flera flera gånger på kvällen tills jag går och lägger mig med henne i våran säng.

Idag vakna jag utan röst, jag har haft lite ont i halsen några dagar men inget mer, igår hade jag svinont och idag kunde jag inte prata alls, inte kul när Nikita både ville sjunga och läsa böcker, det kom inget ljud! Nu har jag fått tillbaka lite av rösten men helt plötsligt kan den försvinna!

Solen skiner och det ser ut att vara riktigt skönt ute, idag ska vi nog ta oss ut på en promenad iaf, kanske lagom tills Nikita ska sova? Nu vill jag ha vår och värme och slippa den här snön!!


Tydlig

Jag slutar aldrig förvånas över hur Nikita utvecklas! Nu har hon börjat nicka, och samtidigt säga mm lite snabbt, det ser bara så sött ut så jag måste ju filma de! Så frågar man henne nått så svarar hon mm samtidigt som hon nickar nöjt!

När det är nått hon vill tar hon alltid tag i min hand och drar den dit hon vill ha hjälp eller nått annat. Vill hon läsa, tar hon min hand till boken hon vill läsa, om jag förösker förkorta sagan då drar hon dit min hand och gnäller till, haha! Hon vill alltid läsa favoritboken och det är så häftigt att hon börjat peka där jag alltid pekar samtidigt som jag läser!

Förut tog hon min hand till sitt vatten, då förstår jag inte alls vad hon mena eftersom hon alltid dricker själv, så hon börja smaska med munnen, då ville hon alltså att jag skulle hålla flaskan!

Hon har också börjat dra in mig i sitt prinsesstält. Om jag sitter på golvet kommer hon bakom mig och försöker knuffa in mig i prinsesstältet, haha! Det är så otroligt häftigt allting! :)

Omöjligt!

Vi sitter här och äter frukost, eller rättare sagt jag försöker få Nikita att äta! Hon fick falukorv, ville inte ha, hon fick smörgåsrån, ville inte ha, hon fick extra smör på smörgåsrånet, smaka lite, ville inte ha, hon fick en bit bulle, hon vill inte ha, hon fick vaniljvisp, hon vill inte ha, hon fortsätter smaska med munnen va ska jag ge henne då? Jag får ju iaf i henne vatten! Nu är jag trött på hennes förkylning som gör att hon inte vill äta!

Jag trodde hon skulle vara lite bättre idag, hittade en huskur mot halsont igårkväll med kallt vatten honung och citron. Så jag testade och trodde hon aldrig skulle dricka de där, men hon älskade de och drack upp nästan allt! Ska ge henne den kuren idag igen så hoppas jag på en frisk unge! :)

Jag vill komma ut, vi har knappt varit ute sen Nikita blev sjuk i torsdags, skulle va så skönt o få komma ut lite. Men vill absolut inte riskera att Nikitas hosta blir värre så vi får väl vara inne och leka helt enkelt!

Galen!

Lösenordsskyddat inlägg

Skriv en kommentar och fråga om lösenordet om du vill ha det så kanske du får det! :)

RSS 2.0