En soffpotatis


Mitt fina hjärta igårkväll, snacka om en soffpotatis :)

Idag var Nikitas mamma trött när hon skulle få liv i mig :) Hon börja med att blåsa i ansiktet så det kommer pruttljud, sen bet hon mig i ansiktet. Och sen klättra hon ner för sängen vid fötterna, gick till nattduksbordet och tog min telefon och börja skrika "mamma" bara högre och högre. Haha, sötunge, inte lätt o ha en överdrivet trött mamma ibland :)

Vi ska snart gå bort till Natalie och Kevin, vi sitter vid frukostbordet och Nikita sitter och matar stumpen med smörgåsrån, som han inte ens vill ha :) Tror vi ska gå ner och handla lite mer garn senare också, mitt garn är typ slut! Och det är jätte smidigt o sticka när Nikita ska sova, för då ligger hon först och tittar på vad jag gör, som är så tråkigt o titta på så hon somnar, hon har skrikit mycket mindre om jag stickat när hon ska sova :)

Nu varje gång stumpen mjauar härmar Nikita honom, men om jag frågar vad säger katten, säger hon tisse och kollar sig omkring efter katten :) Sötungen! Nej nu har lillsnurp ätit färdigt så nu ska vi klä på oss och borsta tänderna och gå bort och leka lite :)


Nikita fick redan igår inviga sin otroligt söta jacka :)


Min fina ♥


Den helt underbara jackan fick hon igår också, ah jag älskar den! Så fort hon kan gå, om hon gör de innan de blir för varmt ute, kommer hon få använda den! Med dom skorna, typ när det är lite för varmt för overall men för kallt för en tunnare jacka! Och i höst/vinter sen kommer den passa perfekt :) Tänk de, med hennes söta pälsmössa! Jag dör, det är för sött! :)


Dessa coola byxor fick hon, dom är i storlek 92 men hon kan typ ha dom, lite stora är dom såklart :) Tycker de är så stor skillnad på storleken vart man köpt de, vissa kläder kan hon ha 68 i och vissa 86, ganska stor skillnad ändå :) Men allra bäst passar 74 än, så jo hon är väl ganska liten för sin ålder :) ♥

Jag har hunnit med att få sovmorgon, leka med Nikita, sticka och sitta vid datorn :) Jag ska sticka vita och gråa lappar typ 10x10 cm och göra en randig stor filt, med ett svart mysigt tyg på baksidan. Jag stickar typ 2 sånna lappar på kvällen, började för 2 dagar sen :) Så får väl se hur lång tid de tar innan den är klar, har väl säkert tröttnat innan den blivit färdig :)


Ett bra kalas!

Jag är nöjd med kalaset, och Nikita verkade också väldigt nöjd! :) Trött som bara den var hon ikväll också, hon somna direkt och reagera inte alls när jag gick ut, plutt! :)

Bakningen gjorde jag igårkväll, sockerkakssmet i muffinsformar
Nikitas och min "cupcake", färdig grädde med strössel på, blev supergott och verkade uppskattas av alla faktiskt :)


Nikita funderade på va de där va för gott, och sen skulle morbror kevin också smaka på det där goda, tyckte Nikita iaf :) Så fort vi kom ut i köket och hon såg dom där börja hon smaska och sträcka sig däråt, hon tyckte om dom med andra ord! Men nu blir det inte sötsaker på ett helt år ;) haha!


Tycker Kevin blev så söt på dom bilderna :) Nikita vill fortsätta lägga pussel på första bilden, och gitarren fick hon av sin morbror Fredde, skitcool va den. Det roliga va att andré sa att hon önska sig en gitarr, så hade dom hittat den :)



Detta fick hon, superbra saker! Och pengar som läggs undan så vi kan köpa en barnvagn till Nikita :) Tycker alla ger så bra saker, hur kommer ni på allting? :)

Sötunge! Och supertrött, kort efter de gick hon och la sig, hon va trött! :)


Städning pågår

Här har vi städat och städat hela morgonen, och ändå så städade vi massor igår, och för en vecka sen var det jätte städat överallt! Förstår inte hur de kan bli så stökigt! Nikita har knappt fått vara i vardagsrummet idag, för hon är precis som sin mor när det gäller stöka ner :) Och idag tog andré premiären med dammsugaren, första gången han dammsuger här, det var väl ändå på tiden ;) Och Nikita livrädd och fastklistrad på mig, livrädd för att jag skulle tappa henne, dammsugaren är ju livsfarlig enligt henne! :)

Nikita verkar utveckla språket jätte mycket nu, kanske därför hon inte går än, för hon håller på att lära sig prata :) Igår höll hon fram en gris, då frågade jag va säger grisen och hon svarar "nöff" jag blev chockad och frågar igen, hon svarar "nöff" vi började precis härma va grisen säger. Och när stumpen mjauar härmar hon honom också :) Dockan verkar också fått ett namn nu, dede. Och oftast säger hon tisse till stumpen, ibland titta :) Hon säger därmot mamma till pappa också, så det håller vi på att träna på :)

Nej nu är min paus över dags o fortsätta städa och underhålla en riktigt utråkad unge :) ♥

Var är magen?



Syns de när jag fråga vart är magen? :) Hon vet nu skillnaden på magen och naveln :) Desstuom stog hon mega länge själv, satte sig på huk, ställde sig upp igen, och fick syn på dockan i docksängen så hon satte sig och kröp bort till den :) 2 steg tog hon idag, igen! Jätte stolt efter va hon också! Men jag förstår inte när hon tänkt börja gå? :)


Nikita med en av sina älskade dockor :)

Idag har vi (jag) städat större delen av dagen, jag plockade undan alla leksaker från vardagsrummet och vips så såg de superstädat ut! Hur kan något så litet stöka ner så mycket? Jag har också försökt städa Nikitas rum, när hon varit vaken, haha! Allt, precis allt jag plockat bort eller ställt iordning kommer hon fram till och stökar ner! Så jag har städat på samma ställe säkert 10 gånger, och det syns inte alls nu ändå! Men tills imorgon ska alla henens leksaker vara på hennes rum iaf, så blir det typ bara hennes rum och plocka på imorgon :)

Och en sak till, Nikita vinkar när man säger godnatt eller hej då :)

God morgon

Idag  väckte någon granne oss med världens borrande, eller nått,  jag var svintrött så jag hoppades på att Nikita inte skulle vakna, men det gjorde hon. När jag fortsatte blunda kröp hon över mig, tog min mobil och kröp tillbaka igen, och satte sig och prata med telefonen, som hon gör när katten är på, så satte på den åt henne och hon satt och lekte med den i säkert 30 minuter, bra sak den där! :)

Det var ju meningen att vi skulle ner till öppna förskolan idag, men det hinns inte alls med idag. Dels har André vagnen i bilen, jag ska baka inför kalaset imorgon och städningen jag skulle tagit igår står fortfarande kvar. Hela 20 stycker blir vi imorgon, och det är bara från min familj och andrés familj, och Nikitas gudmor! Snacka om stora familjer båda två :)

Solen skiner och himlen är blå, det lilla jag ser av den, så ut ska vi iaf försöka ta oss iaf :) Nu längtar jag verkligen till våren!

Stickat halsduk!




Jag började sticka den igår eftermiddag / kväll och den är redan klar. Var ju hur kul som helst o sticka, iaf nu men kommer väl tröttna snart! Jag tröttnade på att bara sitta vid datorn hela tiden, hela dagarna, förutom då jag leker med Nikita. Och Natalie kom på att hon skulle börja sticka så ja då hängde jag på då :) Ska testa virka också :) Frågan är bara, vad ska jag sticka nu? Jag vill sticka benvärmare till Nikita som jag letat efter sen hon va liten liten bebis! Men det känns lite för krångligt än så länge :)

Världens goaste unge har jag idag, hon är lite hängig till och från och där hon fick sprutorna är hon jätte röd och jätte varm så hon kommer upp ibland och lägger sig på mig och kramas och gosar en liten stund, sen går hon och leker igen. Men hon hade ingen feber iaf. Jag tror däremot att hon hade feber igårkväll när jag gick och la mig. Hon va jätte varm och la sig jätte nära mig och tog på sig mitt täcke, hon ligger aldrig nära mig på kvällen, inte ens när vi ammar. Så vi gick upp så hon fick en panodil innan vi la oss igen.

Och nu kröp hon fram till mig vid datorn och lekte tittut bakom dataskärmen, ååh så sött! Hon vill ju inte leka långa stunder med mig direkt, och försöker jag leka med henne vänder hon ryggen till eller kryper därifrån. Vill hon att jag ska leka med henne kommer hon fram till mig och tar mig i ett finger och vill att jag ska följa med, hur sött som helst!


Frisk luft i solen

Vi skulle gå ner till byn och möta upp Natalie och Kevin och gå omkring lite, men precis när jag skulle gå ringer andré, som har vagnen i bilen så nehe, det blev inget med de. Tänker inte gå ner och bära henne, även att hon bara väger 8,5kg så är hon tung! :) Så vi tog på oss och gick ut här utanför istället, Nikita stog hur länge som helst, ja och höll mig i handen såklart. När jag släppte ville hon direkt ha tillbaka min hand, även att hon kan stå länge själv. Jag hade hoppats på ett första utesteg men det fick jag inte :)


3 meter gick hon ungefär, ja hon höll i min hand såklart, sen ville inte hon gå mer :)


När vi kom in igen fick både stumpen och Nikita majs, dom åt ungefär en halv majsburk :)
Och när man är stor och ett helt år behöver man ju inte sitta i barnstolen längre, mycket roligare att stå på mammas och pappas stolar :)

Nu sover mina 2 bebisar så jag ska passa på att diska lite. På fredag ska jag baka typ hela dagen inför kalaset på lördag, undrar hur de kommer gå ;)


Vad hände?

Vart tog min mini mini fluff vägen? Den där lilla tjockisen som bara låg där, och som till och med kunde ligga med hela kroppen i mitt knä! Alla sa att första året gick så fort, men såå fort kunde det väl ändå inte gå? Och även en dag då vi inte gör nått utan bara har de tråkigt, ändå så blir det kväll och Nikita ska gå och sova fast det känns som vi nyligen gått upp. Jag hoppas verkligen inte att andra året går lika fort som första, då kommer jag snart vara gammal!



Fick ingen bra bild alls på oss igår, nästan alla bilder blunda Nikita på, men ville mest visa hur stor min lilla tjej har blivit!


Vad hände med den där lilla mini?
Och vilka former jag hade där, har gått ner typ 10 kg sen dom bilderna togs, det syns mest på min rumpa och mina lår, min rumpa har typ blivit platt i profil, min fina rumpa! Min mage har varit helt platt 1 gång sen förlossningen, det var häromdagen på morgonen, sen åt jag en gång och den puta ut igen. Den som jag vill bli av med vill inte försvinna, men min rumpa den försvann direkt! :)


Så pytteliten och såå vacker! älskar den bilden, men kan inte alls förstå att det där verkligen är Nikita, hon har förändrats jätte mycket och hon blir verkligen bara vackrare och vackrare, hur det nu är möjligt! ♥
(Hon var inte ens 2 månader på bilderna)


Bvc


En trött tjej igår påväg till bvc :)



Igår var vi ju på bvc, 8125g vägde hon för en månad sen, nu 8460g så hon hoppade upp ett steg på kurvan! :) 73,5cm var hon också, men tror hon sa att hon va de förra gången också, eller så va hon 73cm förra gången :) Hon sa  iaf att hon ökat så fint nu så hon inte behöver mat på natten längre, så nu ska jag försöka sluta amma. Men vet inte alls hur jag ska gå till väga, om jag bara ska sluta sådär och inte ge henne tutten nått mer, eller om jag ska ge henne på kvällen och morgonen men försöka sluta på natten, eller om hon i början bara ska få på natten?

Jag tänkte igårkväll att nej inatt ska jag sova utan Nikita i sängen, öppnade hennes dörr och våran dörr så jag skulle höra om hon vakna och gick och la mig. Hon vakna men somna om igen, hon vakna somna om igen, hon vakna somna om igen. Jag låg och vred och vände på mig hur mycket som helst, så till slut gav jag upp. Inatt var jag alldeles för trött för att få en sömnlös natt så jag gick och hämta henne och somna på 2 sekunder.

Hon har nog lättare att sova utan mig än jag har o sova utan henne. Eftersom hon sover ändå på dagen och kvällen i sin säng utan mig, och jag sover aldrig utan henne. Nu ångrar jag att jag skulle sova med henne i sängen när hon va bebis, men det var ju såå mysigt! Och så smidigt när hon vakna hela hela tiden för mat. Så jo jag förstår ändå varför hon sov i våran säng från början :)


Morgonbus med mitt hjärta!



Talking Cat


Nikitas favorit, hon är helt galen i den!

För några dagar sen visade jag den katten på mobilen, den härmar vad man säger och man kan slå den och sånt, Nikita tycker den är jätte överdrivet rolig. Så fort hon ser min mobil blir hon helt galen, och tar man inte fram katten så blir hon förbannad, på telefonen :) Ah det är så sött! Och hon sitter och pratar, väntar på svar. Hon slår honom med knytnävarna och pussar på honom. Ska filma de någon gång för det är så sött!

När vi vakna i morse och jag skulle kolla vad klockan va på mobilen, ja då skulle hon leka med katten, den får hon ju vara våldsam mot, som hon inte får mot stumpen. Han springer så fort hon kommer nära nu, för hon är så hårdhänt mot honom, och ändå säger han inte ifrån. Han har sagt ifrån 2 gånger under hennes liv, men det hjälper inte. Hon verkligen älskar katter :)



Morgonmys med min älskling, som såklart ska leka med katten på mobilen :)


Nikita slår med både knytnäve och handflata på katten :)


Sega måndag

Nikita vaknar numera kl. 10.00, men det känns lite bättre än 11 faktiskt, då känns det inte som man sover bort halva dagen, när hon vakna 9 var nog bäst, annars sover man ju bort förmiddagen också :) Men jag som älskar att gå och lägga mig sent och sova länge på morgonen klagar inte :)

Men det känns som vi precis gick upp, är så himla seg idag. Nikita sover en kortis, hon brukar sova mellan 30 minuter, och 2 timmar! I förrgår sov hon 30 minuter, och igår sov hon 2 timmar, snacka om att sovmönstret ändras hela tiden! Jag ska nog göra en kopp kaffe och lägga mig på spikmattan så jag vaknar till liv idag, jag har iaf tvättat 1 maskin tvätt, lekt lite med Nikita, sen har jag suttit här. Jo vi lagade mat också :)

Imorgon ska vi ner och mäta och väga liten, denna gången måste hon ju ökat! Jag tycker hon börjar bli större i ansiktet och låren börjar bli lite rundare igen! Hon tappade alla sina veck och blev pinnsmal då hon va sjuk innan jul, min stackars lilla fis!

Nu håller vi på att sluta amma, det går inte bra alls! Innan åt Nikita kväll, natt och morgon, ibland kunde hon få tutten mitt på dagen men inte så ofta, och oftast dög vatten istället. Sen jag sa att vi sa sluta amma har hon viljat ha tutten precis hela tiden. Och hon blir verkligen förbannad när hon inte får den. Jag försökte vira in dom i bandage eftersom Nikita kan få fram tuttarna helt själv, men det gick inte bra :)  Hon vill knappt ha välling längre heller, men vi ska testa köpa den från 8 månader eller från 1 år, den hon har nu är från 6 månader, men har iofs funkat hittils :) För lämna bort henne ett par dagar tills mjölken sinat klarar jag inte, jag mår inte bra av att vara ifrån henne! Jag har svårt för att lämna lägenheten även när hon sover! Helt sjukt hur man kan vara så beroende av en annan människa :)


Min tuffing


Såhär snygg vad min älskling igår, tröjan fick hon av natalie i födelsedagspresent :)



Nikitas trehjuling hon fick av sin faster och våran nya säng (nattduksbordet fixade vi idag så de ser inte ut riktigt så)


Skratta i sömnen

Den här dagen svingade förbi fortare än fort! Känns som vi nyss klev upp, och ändå hunnit ta en promenad i solen, plocka iordning lite och nu är mina småsyskon här och leker. Låter ungefär som man sitter på ett dagis, värdens liv, men det är mysigt :) Jag älskar barn, så länge dom inte skriker och tjatar ;)

Åh igårkväll när vi skulle gå och sova börja Nikita skratta, sen va hon tyst en stund så börja hon skratta igen, åhh vad varm jag blev i hela kroppen och fick tårar i ögonen :) Första gången jag hör henne skratta i sömnen :)

Den här helgen har verkligen gått fort, igår var vi inne i stan och hämtade en säng, vi fick andrés systers säng och hjälpte henne montera ihop hennes nya säng vi va och köpte. Nikita fick en jättesöt gosedjur som gjorde pussljud när man tryckte på magen, hur söt som helst. Och så fick hon en trehjuling (stavas de så?) som var den sötaste jag sett!

Så inatt sov vi (iaf jag) skönare än innan, sängen var mycket mjukare än den vi hade innan och det var sköönt med 20 cm extra plats! När vi lagt oss så låg vi längst ut på kanten båda två, och när jag försökte lägga mina ben mot andrés som jag alltid gör var han inte där, vi låg säkert 1 meter ifrån varandra, och Nikita tätt intill mig, haha! :)

Nikita var jätte duktig igår, hon stog upp helt själv, satte sig på huk och ställde sig upp igen och stog en bra stund, kan hon börja gå snart? Hon tar ett par steg varje dag nu så det måste ju vara inom kort hon går! Varje gång hon tar ett steg får jag ett pirr i hela kroppen, är det NU hon kommer lära sig gå? Men nej, direkt sätter hon sig ner. Men precis varje steg hon tar pirrar det till i kroppen, en sådär mäktig häftig känsla! Kanske för det gått så fort och det känns som vi låg på bb för någon månad sen :)

Nikitas 1årsdag på eftermiddagen


När vi väntade på att Nikitas kompisar skulle komma lekte vi, Nikita matar sin docka i vagnen, hur sött som helst och jag dör snart för den där ungen är fööör söt! :)


Nikita stog upp (länge) och borstade tänderna


Vi klädde på oss kläder, vad dålig jag är, såg nu att jag inte tog en enda bild på hela Nikitas outfit den dagen, men hon hade bara på sig det en kort stund, sen skulle hon få äta tårta och efter de fick hon krypa i blöjan :)


Dukningen, och Nikitas fina prinsesstårta med ett hjärta, passade henne perfekt! Men det fanns inga roliga 1års ljus alls i den här lilla hålan, tur att vi bara hade ett litet kalas, så kanske jag kan få ett finare 1års ljus till nästa kalas :)


Nikitas lilla söta tårtbit, hon fick faktiskt 2 såna små bitar :) Och hon älskade de!


Första skeden såg hon lite skeptisk ut

Men sen ville hon ha mer och mer :)

Sen lekte ungarna av sig och jag tror dom alla hade det roligt tillsammans, Nikita var helt slut på kvällen så jag tror nog hon hade en väldigt bra födelsedag! Och inte nog med Julafton för mindre än 1 månad sen, fyllde år igår, idag hade hon dessutom namnsdag, Agnes :) ♥


Nikitas 1årsdag på morgonen


Heelt nyvaken, hon va vaken på första bilden :)
Och direkt kom det upp 3 paket i sängen :)


I ett paket låg en tågbana, som vi köpte för länge sen på extrapris, endat 99:- gav vi för den, tror de kosta 399:- innan :)


Såhär såg den ut när den var färdig, den såg ut så i 2 sekunder :)


I det andra paketet låg en docksäng som Nikita skruvade ihop helt själv och sen bäddade ner sin docka.
(Okej då jag skruva, men när jag satt i den sista skruven och skulle ta skruvmejseln var hon där snabbt och satte dit skruvmejseln själv)


Och det tredje ett prinsesstält, som jag tänkte ha i Nikitas rum, det fick inte plats där inne :) Så den får stå i vardagsrummet, men det gör inte så mycket :)


Torsdag?


Nikita nyligen, hon har staplat dit alla ringar, jag gav henne en ring och hon satte dit den, även den minsta ringen gick fort :) Det ska sitta en gul anka på toppen som är någonstans :) Det var alltså den jag babblade om igår.

Dumma andré, bara för att han varit hemma och varit pappa ledig varje fredag i ett år nu känns de ju som torsdag, för han inte är hemma! Tur att han iaf jobbar kort dag, och Nikta börjat sova lite längre så man får sovmorgon också :) Lite innan 10 vakna hon idag!

Ska försöka lägga upp ett inlägg med bilder från igår :)

En bra födelsedag!

Jag tror Nikita haft en superduper födelsedag! Zeline, Linnéa och Kevin var här och lekte med Nikita, tror hon tyckte de va jätte kul o få leka med dom samtidigt, aldrig hänt förut :) Bästa som finns är ju när Nikita är lycklig, och det tror jag absolut hon varit idag! Det blir mer firande nästa helg för lilltjejen, då ska vi ha ett lite större kalas med min familj och andrés familj :)

Har tagit massa bilder idag, får lägga in dom sen eller imorgon :) Det blev för många bilder så ska gå igenom vilka som blev bra.

Nikita bara älskade tårta, hon fick 2 små bitar och åt upp nästan allt! Min stora lilla prinsessa ♥ Hon verkar vara nöjd med sina presenter också, en färgglad tågbana, en docksäng och prinsesstält av oss, hon ska få något mer till nästa helg som hon får öppna på kalaset :) Hon fick en skitsnygg tröja av Natalie och en bok med flera småböcker i av becca och anders och en sån sak med massa ringar på man staplar, jag får visa på bild sen :)

1 år!

Födelsedagsbarnet ligger och tar sig en powernap och jag passar på att sitta här en snabbis innan jag ska städa iodrning det sista innan gästerna kommer.

Nikita har varit så glad idag, mesta delen av dagen iaf. Hon har varit lite ledsen till och från, jag som hoppades på att  hon inte skulle va ledsen en enda gång idag! Men lite trött och envisa tänder, så kan man väl förstå det :) Vi har lekt och busat så jag är helt genomsvett, Nikita också! :)

Vi har tagit månadskort och massa massa bilder utöver det också. Hon har stått upp massor idag men inte när jag tog fram kameran, så fort den kom fram satte hon sig igen, skitunge! Jag fick 1 bild av 50 som hon stog på vid månadskortet, vilken tur att den blev helt underbar! :) Absolut en förstoring!



1 år och kan:
*
Säga flera ord som hon förstår vad dom betyder; Mamma, Hej, Titta, Tutte, Tisse, Tatt (katt), Titt-ut andra ljud som hon också gör men som bara är ljud är Pappa och dadda
*
Kan härma kossan och säga Muu efter den
* Vet var Lampan, naveln, munnen, mamma, pappa och katten är om man frågar henne, då pekar hon så glatt.
* Förstår vad ordet sova betyder
* Smaskar med munnen när hon är hungrig eller känner doften av mat
* Matar sina dockor med sked och smaskar med munnen
* Bäddar ner sina dockor i dockvagnen
* Stå upp i ca 30-40 sekunder
* Tagit sina första steg, som mest 8 steg efter varandra
* Ställa sig upp själv utan stöd och stå en stund
* Vinkar när vi säger godnatt till pappa, eller om vi ska gå hemifrån någon
* Borstar tänderna med pyttelite tandkräm morgon och kväll, först borstar jag och sen ska hon borsta själv
* Äter bättre och helt själv, tar mat på skeden och stoppar i munnen
* Pussas och kramas, både när man ber om en och ibland kommer hon bara och kramar eller pussar en, det värmer hjärtat!
* Leker väldigt självständigt
* Ger mig saker om jag pekar på något och frågar om hon kan ge mig den
* Sover fortfarande mellan oss på nätterna, men i sin säng på dagarna och på kvällarna
* Ammas på kvällen, 1 gång på natten och på morgonen
* Dricker välling morgon och kväll

För ett år sen låg vi på bb men världens minibebis, och jag kunde inte sluta titta på henne. Jag var så obeskrivligt lycklig och inget annat fanns, ingenting annat än henne brydde jag mig om. Jag sov inte på 3 nätter, 2 nätter innan hon föddes och första natten när hon va nyfödd, jag kunde inte äta någonting alls, det var en sån obeskrivlg känsla som aldrig kommer kunna beskrivas! Lycklig, ordet känns för svagt för hur jag kände mig den dagen! Och som jag älskade henne, redan från första sekunden. Och nu älskar jag henne bara mer och mer för varje dag, och varje dag gör hon mig så stolt genom att bara finnas.

Ibland kunde jag känna att jag saknade att vara gravid, sparkarna och få höra hjärtljuden hos bm. Det gör jag inte längre, jag kan titta på henne precis när jag vill, hon sparkas även utanför magen och lägga huvudet på hennes bröst och höra hennes hjärtslag och hur hon andas, det finns inget bättre.

Jag är evig tacksam att jag fick bli din mamma, det finaste barnet i hela världen är du! Jag älskar dig till världens slut och tillbaka! ♥

Snart 1 helt år!

Vi ska snart gå och lägga oss, lite sent :) Tänkte bara skriva ett litet inlägg för imorgon på Nikitas dag kommer jag inte sitta vid datorn förrens hon sover för natten. När hon tar sin första nap imorgon ska jag städa färdigt, Nikita ska ha ett minikalas imorgon med sina 3 kompisar med föräldrar, och hon ska få smaka tårta för första gången i sitt liv. Så jag har städat som en idiot idag, och andré och Nikita fick åka iväg när jag städade :)

Ja tänk att man sitter här nu, för ett år sen var allt så annorlunda, man hade ingen aning om vad som väntade, morgondagen fanns inte och tiden stog stilla. Snart skulle vi bli föräldrar! Kan inte förstå hur fort det gått, hon kommer ju snart bli tonnåring och flytta hemifrån! Hoppas det dröjer lääänge dit :)


Min fis igårkväll med rumpan upp i vädret :) ♥
Fortfarande kan jag börja gråta när jag tittar på henne när hon sover, hon är så himla vacker och det är min dotter, helt ofattbart att hon växte och utvecklades i min mage!



Morgonlek med Nikita älskade dockor :)



Så fort hon ser Stumpen flyger hon på honom, stackars lilla stumpen :) ♥

Dessa paket väntar bredvid sängen på Nikita imorgon, hon får paketen i sängen och sen ska jag bara leka hela dagen, städa när hon sover och sen kommer hennes kompisar, hoppas det kommer bli den bästa dagen i hennes liv! Det är hon värd efter ha gjort alla mina dagar dom bästa det senaste året! ♥


God morgon

Så skönt att Nikita sover till 10.30-11.00 nu för tiden, tycker det är hur skönt som helst som har börjat gå och lägga mig lite för sent :) Men det vänder nog det med snart! Men hon sover aldrig så länge om andré ska gå upp med henne på morgonen, då vaknar hon 9-10 ibland även 8. Men så fort jag ska gå upp med henne sover hon till 10-11 :) Måste ju betyda att hon tycker om mig mer :)

Åh idag blir jag ännu mer sådär, va de nu heter. Idag var de ett år sen värkarna startade på riktigt, och ikväll vid 22 var det 1 år sen vi åkte in till förlossningen, och vi kom hem med en bebis. Jag älskar o tänka tillbaka på den tiden, hur spänd och förväntansfull man var. Hur skulle bebisen låta, var de en tjej som vi trodde? Vem skulle hon likna, hur skulle hon sova om nätterna? Det var ett år sen precis jag fick bedövning för tandvärken och direkt fick jag förvärk, efter förvärk som kom regelbundet. Vid 18 tiden blev förvärkarna till värkar och vi ringde till förlossningen som tyckte vi skulle åka in. Svinhalt ute var det, andré var säkert jätte nervös när jag sitter och skriker varje värk och vill gasa på så vi inte föder i bilen :) Jag tyckte så synd om honom den dagen, han var verkligen det bästa stödet jag kunde ha!

Men så brottom hade vi ju inte behövt ha, när vi börjar närma oss börjar värkarna avta, jaha då är det väl bara vända och åka hem igen då tänkte jag. Men sen när vi va framme och jag börja röra på mig så kom dom igång igen. Dom gjorde en undersökning och jag hade öppnat mig ½ cm bara, så det var ju en bit kvar.

Min gnällfis är fortfarande jätte gnällig, men hon vill inte att jag ska leka med henne, utan jag ska sitta på hennes rum och titta på när hon leker, hon plockar upp alla dockor från vagnen, ger dom en puss och en kram, slänger ner dom på golvet, tar upp dom en och en och pussar och kramar dom och lägger tillbaka dom i vagnen igen, iiih så sött! :) För ett år sen låg hon i min mage, och nu sitter hon där helt själv och leker, och är den mest otroliga unge jag träffat!

Gnällunge!

Min glada unge var bara här en kort stund, nu är det tillbaka med att gnälla hela tiden, vara på mig precis varje liten sekund. Jag har tvättat, vikt tvätt, hängt tvätt, lagat mat, pratat i telefon, allt samtidigt som jag höll i en riktigt gnällbebis, slå de då! :) Snacka om att man ibland önskar man kunde klona sig själv, eller iaf få någon extra arm eller två :)

Nu somna hon iaf, skönt det! Jag ska då passa på att diska efter maten, Nikita åt som aldrig förr. En hel fiskpinne med massa spenat, hon älskar de! Har aldrig sett henne äta med sån aptit! Tur att jag också älskar spenat och fiskpinnar så vi äter de samtidigt, tillsammans :) Känns mycket lättare med maten nu när hon kan äta typ all mat jag äter, oftast äter vi samtidigt och hon får precis samma mat som mig.

Snart är det ett helt år sen mina värkar började, som senare avtog. Vid 15 fick jag riktigt panik och ringde hem andré, jag hade precis läst på Tovas blogg hur hennes lilla kille kom så snabbt så hon fick föda helt själv. Jag stog i duschen och värkarna blev bara kraftigare och kraftigare, och vilken panik jag hade. Jag ringde till förlossningen och hon sa att jag skulle avvakta lite tills jag fick mer regelbunda värkar. 2 timmar senare avtog dom och mina värkar blev till tandvärk. Samma dag skulle vi och kolla på våran bil vi skulle köpa, så jag satt där och pep lite då och då när jag fick en värk, haha :)

Minns hur jag sen gjorde allt för att dom skulle komma tillbaka igen, vi gick ut och gick i snöstormen i rask takt i hopp om att dom skulle komma tillbaka, jag börja dammsuga hela lägenheten, fick inte ens en förvärk. Jag fick bara ondare och ondare i den förbannade tandjäveln! Nu ville jag in och föda barn, jag ville inte vänta längre!

Förvärkar

För ett år sen minns jag hur jag hade förvärkar och sammandragningar hela dagen. Imorgon var de ju ändå 2 veckor kvar tills beräknad förlossningsdatum, så trodde inte de va något mer än så. Men bara 3 dagar senare var hon ute. Det trodde jag aldrig för ett år sen! Jag tog ju knappt några bilder alls på magen sista veckan, tråkigt nog. Tog inte ens bild 38+0 fast hon föddess 38+1. Men såhär liten var jag iaf för lite mer än 1 år sen :)


Den såg tung ut, och det var den också! Och då var jag bara tjock tyckte jag, nu efter tycker jag att jag hade jätte vacker mage :) Åh tänk att det var min lilla Nikita som låg och buffa och sparka där inne helt fantastiskt! :)


En promenad

Vi kom ut i kylan på en promenad, det var inte alls så varmt jag trodde det skulle va, men det blåste iaf inte så mycket. Fick med mig Natalie ut på en promenad också, förhoppningsvis kommer vi ut imorgon också :) En hel timme var vi ute och Nikita sov som en stock i vagnen.

Nu sitter vi på Nikitas rum och leker, och jag får leksak efter leksak :) Men hon vill inte att jag ska leka med henne, hon vill bara kunna ge mig saker, så ja jag får väl sitta här och glo då :)


Morgonbus


Nikita står och slänger bollar över hela rummet, hihi! :)


Måndag

Det är ju faktiskt lite illa när jag nästan skulle kunna skriva god morgon 11.30, Nikita vakna klockan 11 idag :) Och när hon skulle väcka mig var jag redan vaken men låg och blunda, och hon försökte väcka mig på sötaste sättet. Hon pillade lite på mitt öga, och sen fick jag en puss på munnen. När jag då öppna ögonen blev hon super duper glad :)

Nikita har vaknat med ett strålande humör och hon sitter och leker och är glad, min tjej verkar vara tillbaka igen! :) Tänk o ha så mycket energi när man nyligen klivit upp :)


Sånthär kvällsmys hade vi igår kväll när  Nikita vaknade för nattmålet, hon somnade om direkt som hon brukar och så låg vi och myste i soffan en stund tills jag också gick och la mig.


Åh min lilla bebis, finns inga ord! ♥

Tog visst lite tid o skriva detta inlägg, hehe! Nu sitter vi och äter frukost, och snart ska vi gå bort till Natalie och Kevin och leka. Idag SKA jag ut och gå, det är asfalt och sol ute, måste ju passa  på då! :)


Rengöring med wow effekt?

Vi testade köpa nya våtservetter när vi va i stan sist, då såg vi inte att dom var parfymerade, jag köper aldrig parfymerade, och vi testade dom en gång, direkt fick Nikita röda prickar på hela rumpan, så istället använder jag dom för att torka av. Idag testade jag torka av spisen med dom, och det var verligen wow effekt, jag behövde inte ens gnugga, det försvann direkt! Och hur ska det kunna vara bra för en känslig bebis rumpa? Det tyckte jag var dåligt, däremot kommer jag använda dom när jag städar :) haha!

Min gnällfis fortsätter ha ont i alla tänder som ska komma upp samtidigt, hon har varit rätt så gnällig idag också. Idag fick hon både alvedon på tandköttet och panodil, och då verkade det funka iaf, för kort därefter fick jag tillbaka min nöjda glada tjej.


Även det ska hon göra själv, hihi. Hon doppade verkligen topsen i locket, som jag gjorde utan lock på och sen in i munnen, sötnos! :)

Borsta tänderna morgon och kväll med pyttelite tandkräm har hon börjat med också, först tyckte hon inte alls om det men nu så, och direkt efter ska hon borsta själv, och hon försöker verkligen göra likadant som jag gör! :)

Tänk att du snart är ett år, ett helt år! Jag minns hur jag så mycket längtade efter dig, tyckte alla fick sina bebisar nu, men inte jag! Det var en evighet till 1 februari då du var beräknad, jag var så trött på att vara tjock och hungrig hela tiden. Men att det skulle bli så fantastiskt, härligt och otroligt häftigt trodde jag aldrig! Att bli förälder, är absolut det bästa jag gjort!

Tack för att jag får vara DIN mamma älskade unge! ♥

Spenat och fiskpinnar



Woho, det verkar som Nikitas matstrejk ÄNTLIGEN är över! Helt underbart glad är jag för det! Hon äter spenat och fiskpinnar med glädje och världens aptit, hon visar mer och mer att hon vill ha mat och äter bara bättre och bättre. Dessutom dricker hon fortfarande välling morgon och kväll, ungefär 50 ml åt gången, och hon visar på dagarna att hon hellre vill ha vatten när hon är törstig än bröstmjölk! Det känns såå underbart! Änltigen, äntligen, äntligen!!




Nikita klättrade upp på tvbänken idag också, faktist första gången :) Hon passade på när mamma satt och pillade på telefonen, haha skitungen! Sen var jag ju tvungen o få det på bild också, såklart! :)

Det känns inte som hon kommer våga gå innan 1 årsdagen, vilket är på torsdag!! Däremot tror jag hon går snart, inom några veckor faktiskt. Igår ställde hon sig själv igen utan stöd, det var någon/några månader sen sist hon gjorde det, och hon tar ett par steg själv lite då och då, vill alltid att man ska gå och hålla henne i en hand så hon kan gå runt och runt, överallt! Så hon visar verkligen att hon vill gå, men hon är för feg! Jag tror absolut hon kan gå, om hon inte va så feg! För när hon står och går är det stadigt och hon vinglar inte fram, hon tappar sällan balansen utan sätter sig ner, så ja en riktig fegis! :)

Älskade unge, när blev du så stor? Att du blir ett helt år om bara några dagar är så overkligt, det finns inte! Du var ju nyfödd häromdagen och det var inte alls längesen du blev en månad, nu är du nästan 12 månader! Helt sjukt hur tiden går, och jag hoppas andra året inte går riktigt lika fort, så man kan få hänga med också!

Jag som älskade dig till max när du låg i magen! Och nu, älskar jag dig bara mer och mer för varje dag, och jag är såå stolt över dig! Det absolut bästa jag någonsin gjort i livet är du, och jag ska uppfostra dig till den bästa!

Min prinsessa




Idag har mitt lilla hjärta prövat mitt tålamod alldeles för mycket! Hon har från att hon vakna vid 10.30 tills hon somna 15.30 gnällt och skrikit precis varje sekund, hela tiden. Vad jag än gjorde så gnällde hon eller skrek hon. Hon hade sån tandvärk, hon var hungrig men ville inte äta, pga tandvärk, hon var trött men ville inte sova, pga tandvärk. Panodilen hittar jag inte, och alvedonen hjälper inte. Jag har verkligen blivit galen idag! Absolut värsta dagen sen Nikita kom till världen, utan tvekan! Men någon sån dag måste man väl ha också när hon annars är världens snällaste? :)


Såhär hittade jag Nikita igårkväll, Stumpen kröp under där och Nikita följde efter, han gick dock iväg när kameran kom fram :)


Busunge! :) ♥


Vi lekte bara på Nikitas rum idag, så slipper man ha alla leksaker utspridda i hela lägenheten, vi va där inne drygt 5 minuter på morgonen, sen skulle nikita bara vara på mig, och gnälla och skrika. Stackars lilla fis, inte lätt o få massa tänder ju! :(


Gnissla tänder

Nikitas tand där uppe har kommit igenom, bara 2 till som håller på att komma och förstör hennes matvanor, sovvanor och humör. Hon Håller hela tiden på att gnissla tänderna mot varandra, ah vilket hemskt ljud det blir! Jag verkligen hatar det ljudet, även att det kommer från henne :)

Verkar som det funkar med välling, fortfarande. Hon dricker mellan 10-50 ml morgon och kväll, och jag testade hälla i grädde, då blev det ännu godare tyckte lill fuffen :) Sköönt! Tycker hon börjar få tillbaka lite hull på benen och ansiktet, så förhoppningsvis har hon ökat bra nu igen! Fast hon knappt ätit så mycket sen hon va sjuk där innan jul. Förstår inte hur dom kan överleva?

Hon håller helt själv på att dra ner på amningen också, jätte duktigt. Hon vill hellre dricka vatten på dagarna, men på kvällar och nätter och när hon är trött vill hon ha tutten. När hon blir 1 ska vi försöka få henne att sova hela nätter i sin säng, lyckas vi med det ska jag sluta amma helt. Men det känns fortfarande bättre o ge henne mat på nätterna, eftersom hon äter så lite på dagarna.

Vi var ute och åkte pulka med Kevin, Natalie och Robert idag. Nikita som fortfarande inte tycker om pulkan, ramla såklart ut ur pulkan, på en grusig väg så hon fick 2 små sår i ansiktet, och ville absolut inte sitta i pulkan mer. Vi åkte 2 gånger, och Nikita tyckte inte det va kul, snuttan då :) kameran fick jag inte med mig ut, men fick några bilder på mobilen, som jag inte vet vart den är för tillfället :)

Jag är duktig och skurar överallt i köket, har gjort rent fläkten som inte alls var så äcklig jag trodde, och nu rengör jag ugnen. Den däremot var riktigt äcklig, så den ska jag nog rengöra oftare :)

Tänk att minifuffen snart blir ett helt år, helt galet! Men jag älskar tiden med henne, jag älskar att se henne utvecklas och jag är hellre där jag är idag, än där jag var för 1 år sen! Helt otrolig känsla, och att jag är förälder har nog inte sjunkigt in helt än!

Spikmatta

För någon vecka sen köpte jag en spikmatta, helt otroligt hur skönt det är. Och hur det faktiskt funkar, jag sover som en prinsessa varje natt efter jag legat på den och Nikita har väldigt svårt att få liv i mig på morgonen. Jag har mycket lättare att komma till ro på kvällarna och somnar mycket fortare om jag legat på den. Trodde aldrig det skulle kunna ge sån effekt direkt :) Och det är så skönt när man precis lägger sig, och efter en liten stund blir det helt varmt på hela ryggen.


Hallå?

Nikita har ju märkt hur jag ibland sätter telefonen mot örat och pratar, så när jag lagt på vill hon alltid ha min telefon, för att antingen sätta den mot sitt eget öra, eller mot mitt öra igen. Jag säger även hallå varje gång, och Nikita försöker härma :) Hihi, sötunge! Hon sa tittut rätt idag också, det var väl på tiden :)


Min knäppunge!


Och så alltid i munnen, fast hon inte får! :) ♥


Var är borsten?

Jag blir galen, jag letar och letar men förstår inte vart ungen gömmer sakerna. Som jag garva när jag väl hitta den, dock hade jag slutat leta efter den då ;) Nu är den bort igen och denna gången ligger den inte på samma ställe :)


Ganska bra gömställe om man inte vill borsta håret :)


7-8 steg!

För 2 dagar sen släppte Nikita taget och tog 7-8 steg, sen satte hon sig ner så hon hade säkert kunnat gå mer :) Vi var hemma hos min mamma och mina småsyskon fick se det, så dom springer ut i köket där mamma sitter och skriker att Nikita kan gå! Men nja riktigt gå kan hon väl inte än, men hon tar sig några steg då och då :)

Mina 2 lillebröder kom hit nyss, dom leker med Nikita och hon är jätte glad! Kanske ska passa på att göra något här hemma då när jag har lite barnvakt :) Hon vill inte vara vid mig när dom är här, dom är ju mycket roligare o leka med än en tråkig mamma hon träffar varje dag :)

För 1 år sen..

Det kommer nog bli en del inlägg som handlar om 1 år sen, men Nikita fyller ju snart 1 år! :)

Ikväll / natt för 1 år sen var första gången jag fick en såndär riktigt förvärk, gjorde så ont så jag nästan hoppades på att det skulle startat, men det var ju några veckor kvar innan hon skulle födas, hon var ju beräknad 1 februari och jag trodde inte hon skulle komma en dag för tidigt, inte för sent heller.

Men just den kvällen kommer jag ihåg så väl, hur jag satt i köket och hade så fruktansvärt ont och drack hallonbladste och kände panik över hur ont det egentligen skulle göra att föda barn. Samtidigt var jag så trött på att vara gravid, jag ville bara få det överstökat, se vem som bott i min mage så länge, höra hennes skrik och vakna flera gånger om natten för att byta blöjor och mata, jag ville inte vakna flera gånger om natten för att gå upp och kissa.

Som jag längtade efter lillhjärtat, och trots att det gått 1 år kan jag inte förstå att det var just Nikita som låg i min mage, att det är hon på ultraljudsbilderna, och att det var henne jag kände sparka och röra sig där inne. Livet är så fantastiskt och det finns absolut inget som är så häftigt som att vara förälder!

God morgon

Snacka om förändrade sovmönster för lilltjejen här hemma. Hon har nu haft lustig sömn i någon vecka, hon kan vakna vid 8 eller vaknar hon vid 12. Ibland sover hon inte middag förrens vid 17 på dagen och ibland vid 14. Hon somnar allt mellan 19-23 så idag tänkte jag försöka vrida tillbaka hennes vanliga sovmönster, så istället för att hon skulle vakna vid 12 ställde jag klockan på 9.30. Men det behövdes inte idag, då vaknar hon istället 8.40. Förhoppningsvis tar hon en vanligt powernap runt 13 på typ 1 timme, så hon kanske somnar vid 19 ikväll som hon brukar. Tänk vad dom där tänderna kan ställa till! Och inte har dom tittat fram än heller, men det kommer väl. Hennes 2 där nere har inte kommit upp helt än heller fast det var 2 månader sen dom sprack igenom.

Jag sitter och dricker morgon kaffe och försöker komma till liv, kunde av någon anledning inte somna igårkväll så idag är jag trött. Kommer nog med ett litet roligare inlägg senare :)

Världens bästa leksak


Hon får titta på den, men inte stoppa den i munnen, så hon vände sig med ryggen mot mig för att stoppa in den i munnen, haha skitunge! :)

Några uppdateringar blev det iaf, ser lite bättre ut än att ha alla bilder i samma inlägg :)


Klättra upp på bordet

Jag låg ner på golvet bredvid bordet, och Nikita ställer sig på min mage och lyckas då komma upp på bordet, sen satte hon sig och kolla på tvn :) En riktig klätterapa!


Dockagn

Igår börja Nikita också gå med dockvagnen, hon ställde sig mot den själv och börja gå, ååh jag dör så söööttt!! :)


Min smarta busunge!

Igår klättra Nikita upp till mig i soffan, satte sig bredvid mig och doppa sin gaffel i tallriken, och börja mata mig samtidigt som hon smaska med munnen, åh det var så sött! :)


Min goa unge, jag älskar dig!


Nikita kör bil

Igår lärde sig Nikita ta sig framåt på sin fina bil, jätte kul tyckte hon! :)





Nikita och Stumpen


Såhär fin var Nikita första dagen på året! :)


Mitt barn

Hela tiden påminner Nikita mig om att hon är faktiskt ingen bebis, hon är ett litet barn. Ett väldigt smart och försående barn. Hon härmar mig när jag vinkar och leker tittut. Hon dansar världens sötaste dans, och skakar också på huvudet när hon dansar. Hon klättrar upp och ner för soffan helt själv, och älskar att slänga ner saker från soffan, sen ner för att hämta det igen. Hon plockar upp saker från govlet om man pekar mot saken och räcker fram handen.

Sötast idag var när hon hade pusskalas med mig, hur mysigt som helst. Sen fick jag en såndär stor mysig puss på kinden med mycket tunga, så jag torkade bort dreglet med tröjan, då pussa hon mig och tog min tröja, torka av mig mun, pussa mig igen och torka av :) Haha, det var bara så hiimla sött! :)

Hon fick titta på mig mobil, men inte stoppa in den i munnen och jag kollade hela tiden var hon gjorde. Så ringer andré och när vi lagt på så sätter hon mobilen vid mitt öra igen, hihi sötungen! :) 

Nyss klättrade hon upp i soffan och satte sig bredvid mig och kolla på tvn, tror min lilla tjej börjar bli trött. Hon sover så himla dåligt, igårkväll när hon somnat vakna hon efter en kort stund, somnade om och vaknade efter en kort stund igen. Som tur var sover hon bättre på nätterna när hon ligger mellan oss.  Syns tydligt vilken av tänderna som kommer komma först, hennes högra framtand är det som kommer först, samma som kom först på nedre käken :) Hoppas dom kan komma upp snart så jag kan få tillbaka min glada tjej som numera gnäller typ hela tiden.

Vällingen var nog bara tillfälligt, hon drack iofs 45 ml igårkväll, lite senare på kvällen fick hon igen men då ville hon inte ha, och idag ville hon inte ha. Så får väl se, har haft väldigt mycket mjölk i tuttarna idag så kanske var därför hon inte ville ha välling. Hoppas på det :)

Välling och annat babbel

Jag är på riktigt chockad! Igårkväll när Nikita hade somnat, sov 1 timme och vakna igen och ville inte somna om, hon ville knappt ha tutten heller så testade jag o göra välling. Hon drack det självmant och såg jätte glad ut, hon fick i sig 20 ml igår, kanske inte så mycket, men det är iaf 20 ml :) Och idag testade jag ge henne igen, och hon drack 50 ml! Vore ju så otroligt underbart om hon ville dricka välling, isf skulle jag kunna dra ner på amningen igen och till slut sluta amma, visst älskar jag att amma men det vore skönt att slippa tänka på det någon kväll och bara få släppa det, slippa tänka på om hon får i sig tillräckligt, när hon kommer vakna, om jag kan gå bort till Natalie en stund eller om hon vaknar direkt och jag får gå hem igen för att amma. Och jag skulle ha mer koll på hur mycket hon äter, hur mycket bröstmjölk per dygn hon får i sig har jag inte en blekaste aning om.

Kaffe, det har blivit min nya drog. Jag har varit så trött senaste tiden så jag till och med börjat dricka kaffe igen, nu dricker jag typ 3 koppar kaffe om dagen, innan drack jag aldrig kaffe! Slutade dricka det i början av graviditeten, för 1½ år sen pga illamående, sen kändes de så onödigt att börja dricka kaffe igen. Nu är jag sugen på det hela tiden, så jo man blir nog beroende ganska fort. Men det hjälper, har dock märkt att jag inte längre kan dricka kaffe på kvällarna, kan absolut inte somna då :) Smart jag är va! :)

Just de, min duktiga man har börjat banta nu, äntligen. Jag pratade om att han absolut skulle börja banta när Nikita föddes, eftersom han va skengravid och gick upp 10 kg med mig under graviditeten :) Men igår tränade vi till och med tillsammans, det ska vi försöka göra 6 dagar i veckan o börja med. Och jag ska försöka dra ner datatiden vi har nu, 1 dag i veckan vill jag att vi inte ska sitta alls vid datorn utan umgås med varandra, vi 3 istället. Visst jag sitter också väldigt mycket vid datorn, men jag leker också med Nikita mellan varven :) Och senaste tiden har jag tröttnat på datorn.

Sover sämre gör tjejan absolut, nu somnar hon inte före 14 på dagen, och på kvällen kan det ta upp till 1 timme innan hon somnar. Men det är tänderna där uppe som spökar, hon är alldeles svullen på hela överkäken ju, stackars fis! Hon kom fram och gav mig världens puss, och direkt efter börja hon trycka ner tandköttet mot min kind, det var inte lika skönt :) Haha! Jag fick typ 10 pussar på rad, hur mysigt som helst eftersom hon ofta är snål med pussar, och man får bara om man frågat i typ 10 minuter efter en puss :) hihi, sötnosen!

Nu somnade min trötta fluff äntligen, som stått i kanske en halv timme och dansat till Jay Smith, hon älskar honom lika mycket som jag gör! Det är mammas flicka det! :) Skönt att hon fått nått mer från mig än mitt humör iaf :)

Blir galen!

Ungen vägrar äta, vägrar sova, gnäller mest hela tiden, gnuggar tandköttet hela tiden, men tänderna vägrar komma upp. Ingenting får jag i henne, hon vägrar sova och det tar mellan 30 minuter - 1 timme innan hon somnat när jag försöker lägga henne, oavsett om det är på dagen eller kvällen. Jag får i henne ett par teskedar mat samanlagt under en dag, mestadels ost. All riktig mat får jag inte i henne alls! Hon har fortfarande knappt ätit sen hon va sjuk, och jag fattar inte vad fan i helvete jag ska göra, vad jag ska ge henne! Nu vill hon inte ha grädde heller, utan ja hon lever på ost, lite smörgåsrån, en liten bit skinka det är typ de man får i henne på en hel dag! ¨

Hon somnade ikväll efter typ 40 minuters skrik, vaknade efter 40 minuter, skrek 20 minuter, sen hämta jag henne och hon var helt förstörd, jag trodde hon skulle somna om igen, men nej hon kryper omkring och är klarvaken. Och jag orkar inte  bråka mer med henne så hon får väl vara vaken en stund då.

Känner mig verkligen som typ världens sämsta mamma, jag kan varken få mitt barn att äta eller sova, jag blir orolig och därmed också irriterad, typ hela tiden. Hennes armar och ben blir bara smalare och smalare, men hon äter väl när hon är hungrig, antar jag.

Nyårs bilder!


Såhär vacker var min prinsessa igår i klänningen hon fick av sin faster i julklapp! :)


En kärlek som aldrig kan beskrivas, den måste upplevas!


Fick aldrig med en helbild på min outfit igår, spegeln var alldeles för skitig för det ;)


Vi påväg över till grannen för nåyrsfirande!


Vi försökte få en bild på när kevin och nikita kramades, ingen av dom var samarbetsvillig ;)


Dom rymde från kramfotograferingen och kröp in på kevins rum istället, sååå sött!


En prins och en prinsessa



Pappa var också fin, men jag ville att han skulle rakat sig först ;)


Nikita hittade en lek och lär hund på golvet, vilket var väldigt intressant och roligt :)


Och hon hitta en rolig bobbycar :)


Kevin väntar på mat och kollar så Nikita inte gör massa hyss :)


En trött Nikita som snart ska sova :)


Nikita fick låna deras resesäng och sova i, hon var så trött så hon somnade fortare än jag trtodde hon skulle göra


Innan 12slaget väckte vi barna för att gå ut i kylan och kolla på raketer och fira in det nya året.





Inväntar raketerna och det nya året :)


Förra året låg hon i min mage, iår kunde vi mysa och kolla på raketerna tillsammans.
Men raketerna var läskiga tyckte Nikita :)

Efter raketerna gick vi till min mamma för att säga gott nytt år där också, vi stannade inte så länge eftersom Nikita inte ville somna om, trots att hon var jätte trött. Min stackars lillebror hade magsjuka, en lustig sort då han bara hade otroligt ont i magen, tyckte så synd om honom så jag låg inne hos honom och klappa honom på ryggen, samtidigt som Nikiita bara skrek för hon va så trött, snacka om att känna sig otillräcklig!

Det blev ett lyckat nyår, även om vi alla blev väldigt trötta där vid 20 så var det riktigt mysigt och trevligt! :)


RSS 2.0