Min kärlek

Min bästa vän, den jag alltid kan lita på när det gäller allt! Han som gav mig det finaste i världen, han som alltid ställer upp. Han som står ut med mig, även dom värsta pms dagarna. Lyckligaste dagen, i hela mitt liv, och den absolut bästa dagen var den 5 Juni 2010! Vi har haft våra motgångar, det har gått upp och ner ibland men våran kärlek är stark, den kommer aldrig ta slut, och jag vet en sak, är du inte den rätta för mig, då finns inte han!


Lycka är att alltid ha dig vid min sida! ♥

Även att jag vissa dagar nästan hatar dig, blir så förbannad på dig för du inte lyssnat på mig, eller om jag bara gnäller och klagar, eller har humörsvängningar som heter duga, kom då ihåg att jag litar så pass mycket på dig så jag vågar visa alla mina sidor för dig, inte bara mina bra. Jag älskar dig över hela mitt hjärta och kommer alltid alltid göra! Du är den bästaste mannen i världen, jag bara vet de! ♥

Blä!

Nikita brukar numera när hon hittar nått litet på golvet visa mig de, innan hon stoppar i munnen. Är jag snabb då så ger hon mig det istället för att stoppa i munnen. Men idag när hon hitta något stoppa hon de direkt i munnen, blä sa jag då, och bad henne spotta ut de, vilket hon gjorde. Sen in med den igen och jag sa blä igen och bad henne spotta ut de, blää säger hon och slänger den på govlet. En stund senare hittar hon nått nytt på golvet, blää säger hon och visar mig de, haha! :)



Nu har Nikita tagit ner händerna helt när hon går, och kryper nästan aldrig längre! Men ändå är det fortfarande häftigt att hon kan gå!! :)


Ny vecka!

Började med sovmorgon till 10! Skönt, men hon krånglade massor igårkväll. Hon somna runt 19 i vagnen, sen vakna hon efter 1 timme och var vaken någon timme, somna om i några minuter, vakna några minuter somna om igen och vakna. Hon somnade inte in i djup sömn förrens efter 22. Hennes hosta som spökade, och hennes näsa var jätte täppt, stackars min lilla! Vill att hon ska bli helt frisk nu!

Idag har jag iaf fått i henne mat! 3 falukorv bitar åt hon, när hon inte är sjuk äter hon unge fär 1-2 så det var ju super! Hon fick smaka ljummet te med honung i också, det va gott tyckte hon, och bra för hennes hals! :)

Städning är det enda vi planerat idag, nu när Nikita varit sjuk och väldigt klängig och krävande har man inte fått någon chans alls att städa, jag lyckades diska lite när hon bada, men hon vill inte bada så länge så hann inte diska upp allt! När hon sovit har hon sovit i soffan eller på någon av oss så jag hoppas hon låter mig få städa idag! :)


Söndag

Idag blev det att åka till min farmor och farfar och hälsa på, var ju nästan 1 år sen sist! Nikita är inte helt frisk än men hon gick omkring där efter deras katt, var smågnällig emellanåt och lite trött men det gick bra. Äta har hon inte viljat göra på 3 dagar nu, nästan ingenting alls har jag fått i henne. Men jag vet ju själv hur dålig aptit man har när man är sjuk så, hon har energin så än är jag inte orolig.

När farmor skulle laga maten åkte vi till min bror och hälsa på, vi har aldrig varit hos dom och sett hur dom bor, så de va väl på tiden när dom bott där i över 1 år! :) Nikita somnade när vi va där och sov i ca 30 minuter. Hon sov också hela hemvägen på 1 timme och ändå är hon fortfarande trött.

Skönt att vi iaf fått börja sova på nätterna igen, inatt sov hon från 19-10. Hon vakna en stund igårkväll då och var vaken en stund, och jag gick hemifrån på kvällen, var för 1 gångs skull ganska långt hemifrån, ca 30 minuters gångväg hem, men det hade gått bra. Hon hade vaknat några gånger men somnat om igen, skönt! Bra träning för mig att vara ifrån henne lite också! Har sagt till andré att när jag lyckats sluta amma sen ska typ min mamma få äran att vara barnvakt till Nikita så ska vi gå på dejt, vi har fortfarande aldrig fått vara man och fru!

Det här fina möttes jag av när jag kom in i sovrummet igårkväll;


Mina, som jag älskar mest! ♥
(fläcken vid Nikitas rumpa är alltså från mina tuttar! På min sida är det en enda stor fläck, men nu märks de att produktionen minskat rejält!)


Knäppunge! :)

Vagnen står fortfarande kvar i lägenheten, inne i vardagsrummet. Nikita börja gnälla och ville upp till vagnen så jag satte henne där, hon la sig bekvämt och börja titta på gustav som stog på i bakgrunden på tvn, som dom får för sig dom små liven! "Tisse" säger hon och pekar på tvn!


Knäppsötunge! ♥

Nikita sitte här bredvid mig och läsen sin favoritbok, hon vill alltid läsa den på kvällarna nu för tiden, så häftigt att hon kan visa sånt! :) Det är också häftigt att hon förstår så mycket, jag kan fråga henne saker och få ett ja eller nej till svar (mm-m eller eeh) men hon förstår ändå vad jag menar och jag förstår vad hon menar. Tänk att barn och barnsutveckling kan vara så häftig som den faktiskt är! :)

Barnvagnsbekymmer

Vid påsk ska vi åka ner till öland med min familj, supertrevligt kommer det bli! Men vi har ett ganska stort problem, vagnen! Vi ska samåka med min bror och hans sambo ner, och ska vi då ta med vagnen kan vi inte ha med någon packning! Och vagn måste vi ha. Så vi (jag) pratar om att köpa en smidig resevagn som blir mini när man fäller ihop den, den ska ändå gå att köra med och väga så lite som möjligt. Ganska mycket krav med andra ord ;) Har tänkt att vi ska åka till typ babyproffsen för att testköra alla vagnar så man vet vilken man vill ha! :) Men det gör inget om den är begagnad, jag vill bara veta vilken jag vill ha så man kan köpa den på typ blocket!

Jag funderar på den här;


Bild lånad: Blocket.se
899:- ny, inte alls mycket pengar för en ny vagn, men hur bra är den, hur lättkörd är den? Sen ska Nikita sitta bra i den och hon ska kunna sova i den (men behöver inte va fullt liggläge). Någon som har erfarenhet av denna, eller någon liknande? Tips tack! :)


Varför?

Lösenordskyddat inlägg

God morgon

Lite bättre natt än natten innan iaf, men mina tuttar dödar mig!! Hon hade då inte ammat på 24 timmar, då ville hon ha tutten och det fick hon för jag stog inte ut, jag har tryckt ut hur mycket som helst för att lätta på trycket men det hjälper inte! Jag kunde inte röra mig, inte andas och det gjorde ont! Hon skulle däremot bara ha en tutte, den andra fick jag trycka ut massa från vid 3 inatt. Ska nog amma henne på natten i helgen iaf och ringa och höra med bvc på måndag om jag kan få såna tabletter.

Skönt med sovmorgon var det iaf, Nikita och andré gick upp innan 9, och vid 10 stog Nikita vid dörren och gnällde så hon fick komma in till mig, men lite sovmorgon fick jag iaf! :)

André har åkt in till stan så jag och Nikita är själva idag, förhoppningsvis kommer Viwi förbi innan hon åker tillbaka till norge igen! Hon har varit borta i 5 månader, snacka om att jag saknat henne! Och nu kommer jag inte få träffa henne på minst 2 månader till!

När inget duger

Nikita har ju som väldigt förståerligt varit väldigt gnällig, och ingenting har hjälpt. Hon har nu kommit på ett sätt att säga nej, gnäller fram eeeh och slår med armarna, blir jätte sur, ju mer man frågar destå surare och gnälligare blir hon. Det enda hon svarat mm-m till är att jag ska bära på henne. Enda gången hon inte gnäller, men aj mina armar! Hon är kanske liten för sin ålder, men hon är tung! Till slut dög det som tur var att sova på mitt bröst, så där ligger hon nu. Vi tog till och med upp vagnen för att försöka få henne att somna i den men hon ville inte, hoppas hon blir helt frisk snarast så jag får tillbaka min egentid på kvällen, den som är guld värd! Men hon är ju på bättringsvägen iaf, helt feberfri är hon så det är skönt!

Hur kommer det sig att det aldrig finns nått o kolla på tvn när det är helg? Sen blir det söndagkväll och allt man vill se visas samtidgt! :)

Smärta!!

Lösenordsskyddat inlägg Har du fått lösenordet är det precis samma, vill du ha det kan du fråga om det!


Feberfri

Lösenordsskyddat inlägg


Sömnlös natt

Lösenordsskyddat inlägg


Ont!

Det gör verkligen ont i hela kroppen att se liten såhär! Hon blev lite piggare en stund på dagen, och ville verkligen leka men hon orkade inte. Så vi sjöng lite, sen tog hon upp en leksak i sängen och la sig bredvid den för att leka, snuttan då! Lite har hon varit ute och gått idag, hon ville till stumpen förut, och när han gick iväg följde hon efter, tills hon inte orkade mer!




Nu ligger hon här bredvid mig och är helt utslagen, alldeles kokhet, har världens slemhosta och snorar som bara den, jätte synd om min lilla tjej är det verkligen! Ett halvt mariekex är allt jag fått i henne idag, på hela dagen! Hon skulle ha 4 st, tog lite av varje så sammanlagt blev det ungefär ett halvt. Hon har fått i sig bröstmjölk iaf och tuttat så mycket hon kunnat, men ibland har hon verkligen inte kunnat för hon är så täppt. Hon har somnat flera flera gånger idag, men inte sovit långa stunder alls. Som längst var de 40 minuter.



Tittat på film har vi gjort idag, hennes första film! Om barbie och prinsessor, dom första 5 minuterna satt hon helt inne i tvn, sen ville hon inte titta mer för stunden, och efter en liten stund satte hon sig och titta igen.

Torsdagmorgon

3 gånger inatt har Nikita vaknat och varit kokhet och ledsen, inte kunnat äta för hon var så täppt i näsan, knappt andas alls för hon hostar tills hon nästan spyr när hon andas genom munnen, snacka om att mammahjärtat värker o se henne såhär! Jag har fått sätta mig upp med henne på bröstet när jag skulle amma så det täppta släppte lite, alla 3 gångerna gjorde jag så, och shit så trött man va när man fick sitta vaken och amma!  8.30 vakna hon, och nu har hon somnat på mitt bröst igen. Hon blev arg på sig själv när hon hostade så hon höll på att spy bara för hon försökte andas, så hon börja slå sig själv på huvudet, stackars fis! :(

André har fått precis samma, också feber och hostar och täppt i näsan, så jag hoppas jag slipper de! Skulle inte orka ta hand om en sjuk när jag själv är sjuk. Har tyvärr inget roligare o skriva om, denna bloggen handlar verkligen om Nikita, så är hon sjuk är det en sjukblogg, matstrejkar hon är det en matblogg ;) Synd är det om min lilla liten iaf! ♥

Stackars min lilla!

Hon blev lite bättre där en stund på dagen och lekte på som vanligt, idag tog jag aldrig tempen för hon hatar den verkligen, vilket jag också skulle göra! Men när jag lagt henne vaknar hon helt förstörd efter någon timme, alldeles kokhet igen, hon fick en ny panodil och nu ligger hon helt utslagen på soffan, och har världens slemhosta, min lilla tjej :( Önskar sååå mycket jag kunde ta hennes sjukdom!!


Saft har hon fått ikväll också, ville få i henne vätska och för en gång skull ville hon varken ha vatten och knappt tutte, testade med saft men det är inte sådär jätte populärt! Vilket absolut inte gör nått, vatten är ju bästa drycken alltid :)


Feber

7.30 vakna Nikita idag, snacka om att jag var död när vi gick upp, inte komma in i en vakna tidig period igen, 9 är ju så skönt o sova till ;) Dessutom när jag skulle sätta på mitt morgonkaffe för att vakna till liv hade vi ingen mjölk, tur då att Natalie bor precis här så vi kunde komma över och dricka kaffe :) Första gången vi satt i köket och ungarna gick iväg själva till Kevins rum, det visar bara hur stora våra små liv blivit! :)

Efter 12 somna hon igen och sov i knappt en timme, när hon vakna har hon feber. Alldeles varm och helt hängig, hostar gör hon också. Hon verkar dock må lite bättre nu, och ingen panodil har vi hemma så andré får köpa med sig de när han kommer hem från jobbet, vilken borde vara snart! Hon leker iaf lite, även om hon inte är helvild som hon brukar va! Håller tummarna för immunförsvaret tar över denna sjukdom fort också! :)


Städhjälp

Som jag misstänkte tyckte Nikita att det var super kul att få hjälpa sin mor att städa ;) Hon fick en egen trasa och torka av skåp och golv med den, och när hon va färdig öppna hon skåpet bredvid soporna och slängde in trasan där, haha så sött! :) Sen hitta hon skräp på golvet så jag öppna till soporna och fråga om hon kunde slänga den där i, hon kommer och slänger den och stänger sen skåpet, så duktig så! Jag fick inte bara hjälp med att städa, hon va desstuom snäll och lugn så jag fick städa överallt! Är så stolt över min fina dotter, bättre unge finns inte ♥

Jag frågade förut när hon va utan blöja en stund om hon ville ha blöja, mm svara hon och nicka på huvudet, är du helt säker på att du vill ha en blöja, mm svarar hon och nickar på huvudet, vi gick och hämta en blöja och hon tog på den nästan själv som hon brukar, så duktig! :)

Nydushade sitter vi nu och leker på Nikitas rum, hon gömmer min telefon och drar min hand dit hon gömt den för att jag ska hitta den, knäppis! :) Ska fortsätta leka med min tjeja nu :)

Förmiddagsnap

Så skönt, Nikita tog idag en lite tidigare förmiddagsnap, istället för eftermiddagsnap :) Hon somnade nu vid 12 efter maten, hon åt inte sådär jätte bra men det kan bero på att hon va trött. Annars sover hon inte förrens efter 14 så jag tänkte inte alls på att hon kanske ville sova nu. Men iofs vakna hon 1 timme tidigare än hon brukar så kanske därför :) Snabbt somna hon iaf och jag fick gå ut utan att hon vakna!

Igår fick Nikita sin första feber, hon har ett riktigt bra immunförsvar och det måste ju va för hon ammas fortfarande ;) Just när jag gjorde maten och den höll på att bli klar, skulle göra potatismos precis då, då blir Nikita jätte gnällig och alldeles röd och varm, hon kokade nästan! André låg i soffan och hade feber och Niikita ville bara vara vid mig så jag fick göra potatismos med en unge på armen, och duka fram och äta med en unge på armen. André gick över till Natalie och hämta en panodil och 20 minuter senare var hon pigg och glad igen, och inte alls varm. Våran termometer är fel, den visar annars att hon har 35, men hon brukar ligga på 37 som den alltid visade innan, men igår va de på 37 så hon va 2 grader varmare än hon brukar. Hoppas det braiga immunförsvaret håller i sig även till vuxen ålder så hon inte är sjuk hela tiden som vuxen istället.

Vi har lekt en stund med Natalie och Kevin, och nu när lilltjejen sover ska jag passa på att städa. Jag fick lite hjälp att torka av golvet förut, noggran är hon också, hon såg en fläck, som inte går att få bort, och hon gnugga och gnugga över den där fläcken hur mycket som helst, och blev arg när den inte gick bort, haha så sött! Ska låta henne vara med mer när jag typ dammar av och sånt, så hon blir städintresserad när hon blir äldre ;) Jag älskade o diska när jag var liten, alltid när jag kom hem till min farmor fick hon lägga ner ren disk som jag kunde diska, synd att inte de höll i sig! Haha!


Sötaste ugnarna kramas! Ah dom är så söta mot varandra, och nu när Nikita börjat gå kramas dom mer, och lite mer våldsamt också så dom ramlar oftast, haha! Men det är så sött, och Nikita fick en puss av Kevin förut, utan att vi fråga dom! :) ♥


Tisdag

Ingen sovmorgon här idag inte, lite innan 8 slog damen upp sina ögon. Och vi har redan hunnit med massa lek och bus och nu sitter vi och äter frukost, som vanligt är det bara Nikita som äter och jag dricker kaffe ;) Och Nikita får iaf i sig mer än smör nu, kom på att man kan göra en dubbelmacka av rånet och det funka! :)

Hur många gånger jag idag fått sjunga imse vimse spindel vet jag inte, hon älskar den! Och så gör hon hela ramsan själv, jag behöver inte göra den. Och så fort den är slut börjar hon gnälla och tar fingrarna mot varandra för att visa att hon vill sjunga den igen, tur att någon tycker jag sjunger bra iaf ;) haha!

Appa är ett nytt ord Nikita använder, till sina kroppsdelar. Hon kunde säga öga, hon kunde nästan säga näsa, nu är allt appa. Magen, naveln, öga, näsa, mun och snippan. När hon går omkring utan blöja pekar hon på den och säger appa :) Vet inte alls var hon fått det ordet ifrån :)

Vissa kvällar ångrar jag verkligen att jag tog bort sidan på sängen, på ett sätt. Hon skriker sällan när hon ska sova, och hon ligger kvar i sängen om hon får ha kroppskontakt med mig, men jag kan få ligga där inne i timmar på kvällen, och så fort jag går ut vaknar hon och om jag inte går tillbaka kliver hon upp och kryper ut, blir pigg vill inte somna om så det är ganska jobbigt. Dessutom ska hon alltid alltid alltid vakna när jag ska sätta mig och äta, eller gå in och duscha, och just dom gångerna vägra somna om! Jag vet inte vad jag ska göra heller, för jag vill inte stänga in henne på sitt rum och gå ut därifrån, men jag vill heller inte sätta tillbaka sidan på sängen för de har varit väldigt skönt att inte ha den där också.


Nikita torkar golvet, och foten ;) Jag förstår inte hur nått så litet kan stöka till så mycket som hon gör, jämt är de saker precis överallt, även om man precis storstädat! Inte ens jag lyckas med o stöka ner så mycket som hon gör, och jag kan stöka ner! :)


God morgon

Lite innan 9 slog den vackra upp sina ögon och idag var första gången på över en vecka vi vaknade själva i sängen, men jag trodde faktiskt andré skulle va hemma idag igen, han hade förmodligen feber igårkväll igen. Han var kokhet och ville ha både extra täcke och vetekudden. Så får se vad vi hittar på för mys idag :)


Nikitas favoritlåt just nu, hon säger liknande titta 1 miljon gånger och tittar på datorn när hon vill höra den låten, skitsött är de! Och hon blir alltid superglad, även om hon innan varit arg eller ledsen blir hon glad av den låten :)

Hon är så tydlig med allt! När hon vill sjunga kommer hon och sätter sig i mitt knä, vi sjunger 2 ramsor för jag har glömt alla barnvisor ;) Och så visar hon med händerna om hon vill sjunga imse vimse spindel, som hon lärt sig hela på nu, eller om hon vill sjunga klappa händerna när du är riktigt glad.

Hon har till och med börjat hjälpa till att ta på sig blöjan! Hon brukar få springa utan blöja en stund på morgonen och när jag sen går och hämtar en blöja lägger jag den bara på golvet så försöker hon ta på den själv, fixa den så den sitter rätt och knäppa den ordentligt är de enda jag behöver göra, så skönt :) Ja tänk att hon till och med blivit så stor så hon hjälper till med blöjan! Igår satte jag på en blöja och en tröja på Nikitas nalle, det tyckte hon va superkul och skratta och försökte ta av nallen för att sen klä på den igen, jätte sött!

Nu vill min fis ha uppmärksamhet :)

Tack för maten

Vi har precis ätit, eller jag och Nikita, andré är så kräsen så vi äter sällan samma mat ;) Nudlar med wokade grönsaker fick Nikita, jag hade någon stark sås till. Nikita älskade nudlarna, iaf o leka med :) Och när hon ätit färdigt ställde hon tallriken på vårat bord sen försökte hon ställa sig upp i stolen, haha :) Jag försökte få henne o säga tack, men hon vägrar! :)

Shit va ungen börjat riva i skåp och lådor, eller lådor har hon väl gjort sen hon börja krypa men nu har hon blivit lång också, hon når upp till alla skåp och ska riva i allt, spelar ingen roll hur mycket man än säger till henne! Blir att köpa såna där barnlås iaf till soporna då ;) Men som jag längtat efter de, och det är ju så mysigt när man letar och letar efter en sak, och hittar den någon heeelt annan stans för Nikita har lagt den på ett annat ställe, ah det är så sött!! :) Än så länge tycker jag de är hur kul som helst att hon går och når överallt! :)


Sovmorgon helg

Denna helgen tog vi äntligen sovmorgonsystemet ;) Förra helgen blev det inte så eftersom andré skadat benet och inte riktigt kunde ta Nikita själv, och i veckan som varit har andré varit hemma, men inte kunnat ta hand om Nikita själv, men igår fick han sova lite längre och idag fick jag sova lite längre, det var skönt! Även att jag vakna vid 10 och var trött så känns de iaf att man fått sova en stund längre :)

Jag och Nikita vaknade friska idag iaf, vilken tur! André hostar men tror inte han har feber idag, så det är ju också skönt. Måste va den där c-vitaminen vi drack igår, hjälper varje gång :)

Nikita va jätte mysig mot stumpen förut, hon är annars ganska elak och drar honom i pälsen, knuffar ner honom från sängen eller slår honom. Förut la hon sig bredvid honom och börja klappa honom försiktigt, så la hon huvudet mot honom, typ som jag brukar göra, och han fick massa pussar, med öppen mun, Nikita fick massor av katthår i munnen! :) Det är nog enda gången hon varit snäll mot honom hela tiden utan att vi sagt till, kan bli riktigt arg på henne när hon är så elak mot stumpen, som blivit livrädd när hon kommer! Han kommer alltid fram och myser med mig när hon sover, stackarn! Tur att han har balkongen har får vara helt ifred på :)


Fredagens Nikita! :)
Kan inte fatta att hon redan gått i över en vecka! Och jag tycker fortfarande det känns häftigt när hon bara går iväg, eller när hon bara ställer sig upp och går, det är så sött, kan inte förstår hur fort det gått, för 1 år sen låg hon bara där, hela tiden och sov sov sov, åt åt åt och ville ha ny blöja var 5e minut, så häfitg!! :) ♥


Just nu

Har jag en sovande liten tjej i knät. Hon somnade i sin säng vid 20, och vaknade efter en stund och var alldeles förstörd, hon var varm men bara skaka, tror hon fått feber. Vill inte bråka med henne med o ta tempen. André har också feber och jag känner mig inte helt frisk jag heller, suck! Meen inte så konstigt när vi varit hos min mor idag och firat henne, fullt med folk och mina 2 små bröder va sjuka med halsont och feber.


Jag hoppas iaf vi alla 3 vaknar pigga och krya imorgon :)

Finner inga ord, jag bara älskar varje sekund av mitt liv, varje liten sekund med dig gör allt så lätt, jag älskar dig Nikita, och jag är så stolt över att få kalla dig för min, helt otrolig är du och alltid kommer jag göra allt för dig, min vackra dotter ♥


Taco fredag

Nikita har visst sovmaraton idag, hon har nu sovit i 2 timmar och när hon sovit i 1 timme börja vi med maten, men hon får väl sova då :) Det blev tacos till middag idag, mummsigt :) Nikita får helt enkelt äta när hon vaknar, hon är inte sådär jätte glad i tacos, men grönsaker tycker hon om så det är ju bra! :)

Igår kväll hade jag världens mysspa här hemma, med ansiksmask, hårinpackning, fila fötterna och ett varmt bad med lavendelolja i, och när jag precis lagt mig bekvämt i badet och stängt av vatten, japp då vaknar Nikita. Som tur var kunde andré ta henne en stund så jag fick iaf ligga i 5-10 minuter ;) Och sen la jag mig på spikmattan och blev en helt ny människa. Och idag har jag gjort iodrning naglarna ;) Sköönt, det är verkligen lyx när man är småbarnsmamma! :)

Vi har varit och lekt på öppna förskolan idag, men vi va bara där på förmiddagen även att jag hade planerat att gå dit på eftermiddagen också, men Nikita ville sova när vi kom hem (det stänger mellan 12-13) och när vi kom in på hennes rum kröp hon själv upp i sängen så hon va visst trött snuttan :)

Igår fick vi det städat här nästan överallt, jag skicka in andré och Nikita på henens rum så jag kunde dammsuga också! Hatar att hon är så rädd för dammsugaren! Men det gick bra, och när jag stängde av dammsugaren så kom dom aldrig ut, och när jag då gick in och kolla va dom gjorde hade Nikita krypit upp i sin säng och höll på att somna, vilket hon sen inte ville göra när hon fick syn på mig ;) Däremot lyckades andré få henne att somna lite senare, han har inte lagt henne någon gång sen vi tog bort sidan på sängen så jag trodde aldrig de skulle gå med tanke på hur mammig hon är, men så fel hade jag ;)


Nikita virade in sig i sin morgonrock som låg på soffan 2 gånger igår, så mysigt!  :)


God morgon

Idag fick vi en kort sovmorgon, 9.20 vaknade snuttan, men då hade hon bosatt sig på mina tuttar så den senaste timmen sov jag inte speciellt mycket. Det går inte sådär super bra att sluta amma med andra ord, men snart så :)

Nikita äter just nu frukost, smör! Jag frågade vill du ha ett smörgås rån och hon börja smaska som bara den med munnen, så fick hon en stooor klick smör på, hon har inte rört rånet bara smöret, haha :) Men jaja det är ju bra att hon får i sig fett.

Jag tog ett litet snack med Nikita igår om varför hon inte kan gå när jag har kameran framme, vi diskuterde en stund sen gick hon iväg, jag tog fram kameran och hon fortsatte gå, det var ju snällt för idag verkar hon tagit ner armarna! Hon ställer sig också upp själv nu när hon tappat balansen och kryper nästan aldrig, men ändå blir jag jätte uppspelt när hon går,  framförallt om hon inte gått på ett tag :) Hon kan till och med gå när hon håller i något!


Tycker sistsa bilden blev så bra! :) Och alltid handen rakt upp, den handen hon alltid skulle hålla i handen innan hon började gå :)


Skötväska


Woho, vi fick paketet idag, vilken tur för då kan jag och Nikita gå förbi mamma imorgon och fira henne med present :) I paktet fanns även denna snygga skötväska, som egentligen är en sportväska men jag tänkte direkt på en skötväska när jag såg den :) Och jag vet att fler skulle använda den som just skötväska så satte dit den där söta musen Nikita fick i födelsedagspresent så vi vet vilken som är våran ;)


Och ja det är så sött, måste skriva ner allt så jag inte glömmer nått nu när det händer så mycket med Nikita, har varit väldigt slarvig med att skriva hennes utveckling sista tiden så tur att jag skriver ner allt i bloggen, kanske mindre kul för er o läsa bara ;) Men iaf, Nikita håller på att lära sig imse vimse spindel nu, vi började med den för 1 vecka sen? Hon kan rörelsen när spindeln klättrar upp för trån, och när regnet faller ner och när solen stiger upp, sen ska spindeln klättra igen ;) Det är så sött!

Det är faktiskt illa när en 1åring hjälper till mer än en 30 åring, Nikita hjälper till att torka av sig själv och bordet och hon hjälper till att klä på sig! :)

Något fel på kameran?

Jag börjar faktiskt undra, nått fel måste de ju va! Så fort, och jag menar verkligen så fort den kommer fram, kan inte ungen gå! Hon kan inte, hon kan ha gått hela dagen hur fint som helst, och tar jag fram kameran, hon sätter sig och kryper, nästintill varje gång!! Jag rensade bilder på kameran, och kunde då inte ta kort, då gick hon och gick, jag tog fram och skulle ta kort, hon sätter sig ner! Jag vill ha fler kort på när hon precis börjat gå och har händerna rätt ut fortfarande, det ser så sjukt sött ut!! Men nej, det ska jag inte få ha!! :)

Nybadad tjej i världens finaste morgonrock :)


Hon vägrar till och med titta på kameran idag, hur mycket jag än försökte! Och vad gjorde hon när jag stängt av den? Ställer sig upp, går mot mig, och tittar på kameran!! Skitunge!! :) ♥


Öppna förskolan

Vi har varit och lekt på öf idag, men på onsdagar stänger de vid 11 så det blev inte så länge, men en stund fick liten leka av sig iaf :) André som är handikappad fick köra ner oss för jag orkade inte gå, så tog vi med oss Natalie och Kevin också :) Dom va så söta när dom satt där bak, blev jätte glada när kevin kom in i bilen så satt dom och titta på varandra hela vägen, hihi :) Dom kan vara riktigt söta mot varandra ibland! :)

Det va ju lite sött när hon hittade en bil och börja låta som en bil och körde den fram och tillbaka, hihi :) Hon brukar inte direkt härma nått om man inte frågar henne! Hon börjar bli så stor och jag förstår inte när det hände, men oj så kul det är just nu i hennes utveckling! Detta är nog den roligaste tiden, förutom att hon slutat pussas!! Hon vägrar och frågar man om en puss får man en smäll istället, skitunge!! :) Hon kan ju inte redan sluta pussas!!

Vi har precis ätit lunch, Nikita åt bara smör till frukost idag. Ja hon fick det på ett smörgåsrån men hon slickade bara i sig smöret, sen sträckte hon sig efter smöret och ville ha mer, kan ju inte va gott o bara äta smör sådär! :) 

Hon har blivit så duktig och ska torka av efter hon ätit, hon ska ha en tvättlapp själv och torka sig runt munnen, sen tar hon den och torkar på bordet, haha det är så sött. Jag tog ner henne från stolen när jag torka henne idag och då torka hon golvet istället när hon va klar med munnen, haha! :) Och nyss stog hon och hällde ut vatten på sängkanten, hon fick en bit papper och började torka upp det, så duktig!! :)

Dom där tänderna fortsätter bråka idag också och Nikita är riktigt gnäll ibland, och sekunden efter jätte glad, snacka om humörsvängningar! Och hon äter väl inte sådär jätte bra just nu, men det går över, snart äter hon bättre igen och hon har blivit större i ansiktet och om låren så jag är inte så orolig än :)

Imorgon fyller min mor år, jag har ju en sak till henne men har inte fått hem den än, så jag hoppas den kommer idag annars får den komma imorgon, annars blir jag arg! Över 1 vecka sen jag beställde hem de.

Äntligen!!

Har haft en riktigt jobbig gnälltjej här hemma idag, som dessutom tvärvägrar sova! Vid 9 gick vi upp i morse, sen dess har vi lekt, skrattat, och gnällt och gråtit. Så i 7 timmar i sträck har hon varit vaken, lite skillnad för 1-2 månader sen då hon somnade ungefär 2 timmar efter vi gått upp! Försökte lägga henne för 2 timmar sen men det gick inte, hon skulle bara inte sova så jag gav upp. Nu däremot somnade hon rätt så fort, men jag fuskade och gav henne tutten för jag orkade inte!


Nikita fick springa omrking och lufta rumpan en stund förut :) Och under tiden lekte hon titt-ut med pappa, och sprang iväg :) Haha sötunge! Riktigt busig emellanåt är hon!!


Haha, där kan man väl inte sitta? :) ♥


Dagens Nikita


Dagens gnällunge! Fler tänder spökar som bara den och vi har en riktigt gnällig unge emellanåt, men också väldigt glad så det växlar snabbt! Så fort jag tagit bilderna och tagit ut minneskortet från kameran, då gick hon till mig, typ 2½ meter, sen gick hon tillbaka igen, skitunge! Så fort kameran inte är framme kan hon gå, men kommer kameran så går det inte!! :)

Nikita gör ju verkligen allt på samma gång, nu säger hon pappa till andré och mamma till mig, innan hette andré också mamma :) Hon har lärt sig borsta håret, eller ja hon vet att man borstar håret med en borste men det går inte så jätte bra :) Och idag när jag klippte naglarna höll hon fram ett finger i taget, ibland skulle samma nagel klippas 2 gånger :) Hon ska hela tiden hjälpa till att klä på sig, hon stoppar själv ner benen i byxorna och försöker ta på sig strumporna själv. Hon säger "appa" och pekar på mitt öga, det heter nuförtiden appa istället för öga som hon kunde säga för några dagar sen, min näsa heter pappa haha :) Och när jag försöker rätta henne så säger hon det mer utdraget, aaaappppaaa :) Sötnos!

Vi ska snart dra oss bort till Natalie och Kevin, hon ska övningsköra och hade ingen barnvakt så jag och Nikita ska se till honom 1 timme så han inte gör massa hyss :) Men det går nog bra! Nu ska vi få i oss lite mat i magen innan vi ska iväg :)

En städ måndag

Inget ovanligt egentligen, jag brukar städa på måndagar när Nikita sover och andré jobbar, men idag är han hemma från jobbet. Han halkade innan helgen och fick benet under sig så han har blivit handikappad och haltar fram, stackarn! Så för ovanlighetens skull städar jag trots att han är hemma, brukar nästan aldrig göra de. Mycket roligare o överraska med ett rent och städat hem, än när han är hemma och vet att det blir rent och städat :)

Har redan hunnit diska helgens disk, tvätta 2 maskiner, dammsuga och skura golvet på Nikitas rum, och då tagit ut alla hennes 1 miljon leksaker, som just nu står i hallen. Tänkte försöka städa in dom nu när hon ligger och sover, tur att man inte har en lättväckt unge :)

Fint väder är de ute, tråkigt att det är så jäkla kallt! Men ut ska jag försöka ta oss, iaf mig och Nikita! Kanske fråga Nikitas mormor om hon vill bjuda på en kopp kaffe så hon kan få se att Nikita faktiskt lärt sig gå :) Dock tvärvägrar hon gå hemma, bara lite ibland. Men ställer jag henne upp när vi är hemma blir hon förbannad och slänger sig på golvet, hon ska inte gå hemma, punkt slut! :)

Nikita har ju också lärt sig att det finns en knapp på bläckpennor, som hon mer än gärna trycker på. Imorse när jag bytt blöjan fick hon leka med en bläckpenna, hon måste ha nått  o titta på när man byter blöjan annars vill hon inte ligga kvar :) Och när hon ändå låg där så snällt gick jag på toan och när jag kom tillbaka hade hon målat sig på benet och magen, skitungen :)


Nikita dansar och klappar händerna till musiken som spelas av bondgården, väldigt populär av våran tjej :)
Så är hon fin i små hjärtan idag på alla ♥ dag :) 



She looks like an angel


Jag kan fortfarande börja gråta vid tanken på att det är min dotter, min vackra underbara busiga fina dotter! Helt otroligt!! ♥

Sagostund ikväll, vi har det på rutin nu varje kväll så läser vi 1-2 böcker, hur mysigt som helst! :)

Hon älskar böcker med flikar som hon öppnar :)


Vart är katten? Så pekar hon på katten, hon brukar även klappa katten, den katten, stumpen slår hon mest på!


Och efter sagostunden kryper Nikita upp själv i sängen, men hon lägger sig inte ner utan hon ligger och leker och busar först, sötunge! Och det är så sött så jag kan inte hålla mig för skratt, och sen nej men Nikita nu måste du ju sova, och så busar hon igen, ah det är så sött! :)


Bus i sängen, och kramas med sin speldosa :)


Älskar den här bilden, helt oredigerad, jag höll min hand på nått sätt över blixten, men inte med flit :)


Nikitas kofta

Jag bara älskar Nikitas kofta hon fick av sin gudmor, den är helt underbar! Och det jag älskar ännu mer med den är att det är storlek 92 och bamsestort på Nikita, hon kommer alltså kunna ha den lääänge! Och kläder som passar bäst just nu är 74 så det är ett tag kvar hoppas jag innan hon växt ur den! Men jag är lite nervös över att Nikita kommer växa jätte mycket på kort tid. Så blev det för min lilla syster som var väldigt liten första året, så sa det pang och hon bler helt plötsligt stor för sin ålder! Det vill jag inte :) Det är flera som frågat vart den är köpt, men det vet jag inte eftersom de inte va jag som köpte den :)


Nikita har blivit jätte kramig, hon krama till och med koftan när hon fick på sig den :) När jag skulle lägga henne förut tog jag fram en nalle och fråga om hon skulle lägga sig ner vid mig och hålla om nallen, och det gjorde hon!! Synd att man inte hade kameran där inne för fy så sött det var! Hon låg och höll om den flera gånger och tog upp den och krama den. Jag har tänkt försöka göra den nallen till henens snuttenalle, framförallt nu när vi håller på att sluta amma så hon har något som känns lika tryggt som mina tuttar :) Det är den man kan lägga i micron så den blir varm också :)



Vi har varit borta en stund och lekt med Kevin idag, men var inte där så länge för både jag och Nikita blev hungriga :) Och Nikita lekte med Kevins lek och lär hund, så sött! :) Dom har blivit såå söta mot varandra, precis som syskon ibland. Dom kan pussas och kramas utan att vi frågar, och dom bråkar om samma saker väldigt ofta, men det är så sött! Och Nikita har nu börjat säga ifrån mer om Kevin tar nått hon hade, riktigt humör den lilla damen har emellanåt ;)


Det ska börjas i tid!


Många sura miner har det varit idag! Här för att mamma satte ner mig på golvet och tog kort på mig!

Nikita har lärt sig manikyr idag!

Först fila sin egen nagel, sen mammas nagel. Hon blev lite chockad när hon tryckte på knappen och den börja låta och snurra, haha sötnos! Så Nikita har fått fila sina nalgar med mammas nagelfil idag! När hon blivit lite större ska jag lära henne allt jag kan om naglar och manikyr! :)


Dagens (gående) Nikita


Dagens Nikita i vårat städade kök, hon på bilden är inte oskyldig!! ;)
(Hon håller i ett rån på bilden, därför hon går med den handen rakt upp!)

Nikita fortsätter att gå och gå, hon ställer sig mot möbler och väggar och går, och hon går när man ställer henne upp, men hon ställer sig oftast inte själv och går, men snart! :) Hon kan ju gå, och hon går, men inte hela tiden! :)


Som sagt, Nikita står nu mera mest på benen! :)

Idag var vi inne i stan på kalas. Och även där gick Nikita omkring, hon går inte sådär jätte mycket hemma, här har hon ju varit i alla rum och sett allt, men när vi är någon annan stans går hon hela tiden! :) Ibland blir hon riktigt förbannad när hon går, tappar balansen man ställer henne upp och hon tappar balansen, riktigt sött o se! :)

Just nu leker hon med ett hårspänne, tänk att man kan ha så kul med ett hårspänne! Hon lägger den under kudden, och tar min hand så jag ska kolla under kudden, så blir hon jätte stolt. Sötnos!! :)


Dagens Nikita, hennes kläder köpte jag när hon va 5-6 månader, och hon kunde ha  dom då också, förstå så liten hon är! Det är storlek 6-9 månader!! Då borde jag ju nästan få kalla henne för bebis fortfarande? Hon använder ju liksom bebiskläder :)


Min busunge i bilen påväg in till stan! :)
(När vi satt i bilen såg jag ett ännu en tand är påväg nu, den som jag trodde skulle komma upp med första framtanden för mer än 1 månad sen :) Det märks, Nikita är en riktig gnäll till och från! :)


Sent!

Oj, det blev en sen läggning för Nikita idag, och de va inte alls meningen! Vid 19 gick vi in och lekte en stund på Nikitas rum innan läggdags, hon gick och hon ställde sig upp och gick, och hon hämtade saker och var bara för söt! Tiden sprang iväg och när jag trodde klockan va 20 va klockan närmare 22! Så Nikita var riktigt trött när vi la henne, hon la sig till och med i sängen själv, hon brukar ligga en stund på mig mage för att gosa först, men det orkade hon inte med ikväll, somnade på 5 sekunder! Sötnos! :)

Är riktigt trött idag, Nikita va jobbig inatt och när jag gick och la mig vid 1 börja Nikita hysteriskt skrika, i 1 timme skrek hon, sen fick hon tutten igen, och så fort jag rörde mig lite eller hon tappa taget börja hon skrika, hon har sovit med tutten i munnen typ hela natten, så jag har vaiit ganska stel idag! Tur ändå att hon sov till 10, även att jag egentligen hade viljat att hon vakna 9 så vi hade kunnat komma iväg till glimten (ÖF) lite tidigare :)

Det blir ingen barnvagn imorgon. Den kändes inte bra i slutändan, och jag börja prata om att köpa den andra sen ändå när vi får mer pengar, så kändes lite onödigt. Då är de bättre o ha den vi har och spara till den vagnen jag verkligen vill ha :) Jag vill åka till en vagnaffär och känna och klämma på alla vagnar så jag vet helt vilken jag vill ha, men absolut lutar de åt en brio race! :)


Denna är det jag vill ha! :)



Och denna va de vi skulle titta på men lite annorlunda. Och jag vill ha en suflett!


En gående Nikita

Riktigt än kan jag nog inte säga att hon går, för hon ställer sig inte upp och går, men idag har hon gått mer än krypigt, hon har nog i sträck tagit närmare 50 steg och hur många meter hon gått idag vet jag inte. Hela tiden gått och gått, när hon tappat balansen har jag ställt henne upp och hon har gått och gått, helt otrolig känsla har de varit! Idag fick jag några fler steg filmat, först åker hon rutschkana helt själv, sen ställer jag henne upp och hon går iväg, min duktiga tjej!! :) Hon har till och med lärt sig svänga idag! :)


Vi kom precis hem från glimten, vi gick dit i förmiddags, min tjej tog sovmorgon och vakna vid 10 och efter de gick vi ner, lekte en stund och när det stängde 1 timme gick jag och Natalie med barn och fikade, tills det öppnade igen. Sen blev Nikita supertrött av allt gående så vi fick åka hem och lägga henne, hon somna så fort jag lagt ner henne i sängen.


 


13

Nikita har gått mer än någonsin idag, släppt taget själv flera gånger och bara gått. Hon har flera gånger stannat när hon hållt på att tappa balansen, för att sen fortsätta gå igen, vilken känsla! Helt overkligt! Först tog hon 8 steg efter varandra, sen tog hon hela 13 steg mot mig och hon hade säkert kunnat gå ännu längre, men jag tappade balansen när jag backade :) Min duktiga tjej, snart snart snart går hon, de måste hon göra! :)

Inte 13 steg, men ett par steg iaf. Första och ända videoklippet jag har på Nikita när hon går, var framme med kameran säkert 10 gånger, men då vägra hon, la jag bort den tog hon flera steg! Skitunge! :)


Dagen blev bättre!

Tur att man har en helt underbar vän som man bor typ granne med, som dessutom satt på för mycket kaffe precis i rätt tid! Vi gick bort till Natalie och jag blev direkt på bättre humör :) Nikita har fått leka av sig och vi har fått prata av oss :) Desstuom har jag fått mysa lite med bebismage, åh vad jag längtar tills han kommer ut, få lukta på mini bebis igen! :)

Vi gick hem för Nikita skulle sova, när jag la ner henne i sängen låg hon och prata, och efter en liten stund börja hon smaska med munnen så jag fråga om hon va hungirg och ville ha mat, då smaska hon med munnen igen, så hon fick komma upp och äta lite. Broccoli, makaroner och ostsås, borde koka broccoli oftare, ungen älskar de verkligen :) När fuffen sen ska sova igen, ska jag städa köket ännu en gång, jag städar köket varje dag på Nikitas sovtimme, men så fort hon vaknar syns de inte! Helt sjukt hur nått så litet kan stöka till så mycket! :)

Deprimerande!

Idag har jag en dålig dag, men nu var de ett tag sen jag hade en dålig dag sist! Den började 6.30, Nikita skrek och skrek och skrek, jag försökte trösta henne, försökte ge henne tutten, massera magen, kolla om det va blöjan men inget av de hjälpte, och jag har ingen aning om varför hon va så förstörd! Sen när hon skrikit i kanske 30 minuter, då vill inte hon somna om! Jag somnade visst om efter ett tag, det gjorde Nikita också. Då drömmer jag världens jobbigaste dröm om andré som sluta med att han lämna mig! Skitjobbigt! När jag vaknar ligger jag på rygg, Nikita på mage på min mage och har huvudet typ vid min navel, och rumpan bredvid mitt ansikte, skön ställning?

Inte nog me de, när Nikita får liv i mig igen, så kollar man ut och det är vitt överallt och snöar, va fan hände med min vår då? Jag som var säker på att snön skulle försvinna nu! Skitväder!! Dessutom är mjölken slut så jag kan inte ens dricka mitt morgonkaffe! Denna morgon kunde nog inte bli sämre! Så vi hoppas på en bättre eftermiddag och njuter av att solen faktiskt var framme massor igår! ;)

Mycket bättre

Är väldigt glad över att jag tog bort sidan redan nu, läggningarna är helt annorlunda! Hon får fortfarande ingen tutte precis innan läggdags, så när jag lägger ner henne protesterar hon lite, men hon lägger sig ner direkt, skriker lite sen ligger hon bara och tittar. När vi hade sidan på spjälsängen kunde jag inte ens röra mig utan att jag börja skrika, idag kunde jag till och med städa hennes rum när hon låg där, och hon låg kvar och bara titta på vad jag gjorde. Jag vill helst ha det städat på hennes rum när hon ska sova, men ikväll skulle vi va barnvakt åt mina småsykon :) Men det vore ju kanon om jag fick städa samtidigt som hon försöker somna, ganska långtråkigt o bara ligga där och titta, tills hon somnar! :) Så duktig min lilla tjej är ♥


Duktig och otroligt vacker! ♥

Ikväll var nog Nikita ganska trött, hon har lekt med barnen på öf, hon har lekt med Zeline och Linnéa en liten stund och hon har lekt med sin moster och sina morbröder :) Full energi sen hon vakna! Hon har blivit jätte duktig på att äta också, och tidigare ikväll åt hon 3 stora broccoli, hur lätt som helst, hon fick först en jätte stor men när hon ätit upp den fortsatte hon gnälla och ville ha mer så jag koka 2 stora till, och hon åt upp dom båda två :)

Sen gick hon ungefär 2 meter mellan möbler förut, från andrés datastol till sängen, men andré var helt inne i datorn så han såg de inte! Åh vad jag längtar tills hon verkligen går, hela tiden! Det är jätte kul nu när hon håller på att lära sig och man vet att snart kommer de, snart går hon, men när? Varje gång hon tar ett steg tänker jag är det nu hon kommer gå, sen sätter sig så nej :)


Såhär fin var min liten idag, tills hon åt mat! Även att hon hade en stor handduk till haklapp för jag inte orkade ta av henne kläderna, vilket jag fick göra när hon ätit färdigt och hade hela måltiden i knät typ :)
( Hon ska ge mig tv dosan som någon slängt ner på golvet :)


Öppna förskolan

Vi kom nyligen hem från öf, så Nikita har fått leka av sig lite :) Hon tycker verkligen om att åka rutschkana, och hon klättrar nu upp helt själv, åker helt själv och går runt igen för att klättra upp och åka igen :) Tagit ganska många steg idag, men bara 1-2 i taget :) Det var så sött förut, hon stället sig upp helt själv och man verkligen såg på henne att nu ska jag börja gå, hon tar ett steg och det ligger saker ivägen så hon tappa balansen direkt, snutt då :)

Och nu blev snuff uttråkad så ska leka lite med henne innan hon ska sova en stund :)

God morgon

Natten gick bra och Nikita sov faktiskt bättre i sängen utan sidan, eller störst skillnad var när hon skulle somna efter hon fått mat vid 23, hon la sig ner på en gång, låg och titta lite sen somna hon. Hon vakna till när jag var påväg ut men inte ens då börja hon skrika :) Hon har börjat ropa på mig när hon vaknar för mat, så istället för skrik hör man "mamma" flera gånger från hennes rum, ah va det värmer hjärtat! :)

Jag tänkte sova med t-shirt inatt så Nikita inte skulle kunna få tag på tutten på hela natten, men de va så obekvämt! Men hon sov sen igenom hela natten och väckte mig genom att säga "mamma, tutte" och drog mig i täcket, haha så sött! Hon fick lite tutte sen gick vi upp och gjorde välling, som hon nu inte ens vill smaka på!

Verkar som det blir att köpa vagn på lördag. Vi tänkte först köpa en ny brio race, men jag hitta en billig brio sulky på blocket, men då är det utan suflett. Men det finns att köpa till suflett om man vill ha de, annars har hon ju ett parasoll för solen sen i sommar :) Det kommer nog bli måånga promenader när vi precis köpt de, skönt också att det snart är vår! :)

Nikitas utveckling

Nikitas utveckling har ju nu en längre tid stått ganska stilla faktiskt, hon har tagit något steg, gjort nått litet men inget mer på väldigt länge tycker jag. Men nu händer ju allt på samma gång, jag hänger inte med! Hon har försökt säga "öga", vilket hon till slut lyckades säga, och "näsa" när jag upprepat de då hon pekat på mitt öga eller min näsa, näsa var dock svårare att säga men hon försökte, gång på gång :) Hon vågar mer och mer släppa taget och hon vågar sig nu på att gå mellan möbler, även om det behövs mer än 1 steg. Barns utveckling är verkligen häfitgt, och jag är så glad över att jag får se de på så nära håll, andré får ju de mesta berättat och efter ett par dagar kanske får se nya framsteg, jag får ju se dom direkt! :)

Jag testade idag ta bort sidan på spjälsängen, bara för att testa. Och hon somna bättre än hon gjort innan. Jag ska fortfarande ligga precis bredvid henne tills hon somnar, men hon la sig ner mycket fortare även om hon inte somna direkt. Ingen tutte ikväll heller och hon la sig ner efter en kort protest. Får se hur natten blir nu, dörren står lite öppen så hon kan komma ut om hon inte skulle börja skrika :) Jag har en känsla av att hon kommer sova bättre utan sidan på spjälsängen faktiskt.


Min snutt ikväll, så liten men ändå så stor ♥


Mjau

Nikita brukar säga mjau när stumpen mjauar men aldrig efter mig. Idag när vi läste en bok som det var katter i och jag sa mjau sa hon tisse och pekade på katterna och sen sa hon mjau själv, så sött! :) Nu kan hon härma 3 djur, grisen, kossan och katten :)


Nikita sa mjau precis när kortet togs, synd att jag inte filma istället! :)

Upptäckte förut vilken låt som är Nikitas favorit, vi lyssnade på musik och när Jay Smith - Like a prayer spelades börja hon dansa och blev jätte glad, och sluta dansa så fort den va slut. Det är mammas flicka de! :)

Frukost

Just nu sitter vi och äter frukost, vi och vi, Nikita äter och jag dricker mitt morgonkaffe :) 9.30 gick vi upp ur sängen då hade Nikita varit vaken en liten stund, precis lagom tid! Hon sov visst inte i sitt rum inatt. Hon fick tutten efter 23 igår, somnade om i sin säng. Och när jag gick och la mig hämtade jag henne. Dock åt hon inget alls när hon kom till oss, inte förrens imorse men det var inte mycket, jag hade till och med massa mjölk kvar i ena tutten, det brukar jag inte ha! Men hon äter nog mer än jag trott, eftersom hon inte fick tutten igår (hon äter mest från 1) så blev den ganska snabbt full, och till slut var den större än när mjölken rann till, helt enorm! Hoppas på att mjölken sinar fort iaf från dagarna! :)

Vart tog våren vägen? Jag var helt säker på att den var påväg, men i det här vädret blir man ju bara deprimerad! Jag vill ha sol och värme nu, är så trött på vintern!

ungefär 10 minuter efter vi klivit upp ställde sig Nikita upp 2 gånger själv, hon står upp jätte ofta, men inte när kameran är i närheten, och hon har nu börjat gå mot väggarna, väldigt mycket, och så sött de är! :) Kommer inte ihåg när andré börja gå men vet att han också fyllt 1 år, så om han va tidigare än mig kanske hon tar efter honom, som hon gjort med allt annat förutom humöret! ;)


Prostest!

Ikväll var första kvällen Nikita fick lägga sig utan att få tutten precis innan, hon var förbannad! Hon skrek konstant i 20-30 minuter, sen skrek hon lite då och då för hon var helt slut och jätte trött, men hon skulle ha sin tutte! avvänja nattmålet tar vi sist, jag ska försöka ikväll att ge henne tutten innan jag går och lägger mig och gå och lägga mig utan henne och försöka få henne att sova hela natten i sin säng. Har en känsla av att jag till slut kommer hämta henne iaf! Men jag ska iaf försöka!

Hon dricker ju inte sådär supermycket välling direkt, vanligast är 30 ml men nu kan det också va en klunk och hon inte vill ha mer. Ikväll testade jag varm mjölk, det var inte populärt ;) Så hon fick välling ändå men drack inte speciellt mycket, iofs hade hon nyligen ätit :)


Nikita skulle stå upp och dricka välling, och hon skulle stå upp och torka sig själv :)


Och sen satte hon sig på huk, haha så sött! :)
Idag var första gången hon vågade sig på att gå mot mig när jag höll fram händerna, hela 2 steg tog hon och blev arg när jag då backade bakåt så hon satte sig ner, men det är ändå framsteg :)


Ett nytt ord?

Det kanske visst var menat att hon skulle säga "här" som jag skrev om i förra inlägget. Om jag frågat om jag kan få en sak säger hon här när hon ger mig de, och frågar jag vart något är svara hon här. Det har hon gjort hela morgonen :) Men tack vill hon inte säga, som vi tränat på att säga tack och hon bara tittar på mig :) Haha!

Lek och bus på Nikitas rum




Det händer mycket med Nikitas utveckling just nu, allt på samma gång! Hennes djurpussel hon har är från 1½ års ålder, men Nikita har förstått hur man ska göra. Hon brukar försöka sätta pusselbitarna på dom tomma platserna men det brukar ju sällan bli rätt. Idag visade jag henne var kossan skulle stå, när det bara fanns 2 pusselbitar på, hon tog bort den och jag fråga vart ska kossan stå, hon sätter tillbaka kossan precis där den ska stå, och rör den tills den åkte ner rätt :) Hon har ju verkligen välutvecklad finmotorik iaf :)


Jag frågade sen vart är hästen, då tog hon tag i hunden och sa häär. Tror inte de va just de ordet hon mena eftersom vi inte sagt de så mycket :)


Nikita älskar gitarren hon fick av sin morbror :)


Nikita borstar inte tänderna på toan som man ska göra, hon borstar dom i köket vid micron. Jätte lustigt att jag kommer ihåg de morgon och kväll om tandborsten står på micron, men är den inte just där kommer jag aldrig ihåg de! :)

Hon har också lärt sig den ramsan "klappa händerna när du är riktigt glad" när jag sjunger de börjar hon klappa händerna, och när det sen är fötterna tar hon upp dom och börjar klappa dom :) Helt sjukt sött!


Resultatet


Har inte tagit någon bild nyligen så blir visst ingen för och efter bild, men så stor skillnad på håret blev det nog inte :) Även att slingorna såg vitblonda ut när jag sköljde ut de.

Jag har filmat Nikita massor idag, det borde jag göra oftare! När jag sen skulle kolla på klippen blev Nikita jätte intresserad och härmade alla ljud hon gjort i filmen, och när jag frågat typ vart är kossan började hon sen leta efter kossan, haha! :) Jag skulle haft 2 kameror så jag kunde filma när jag visar henne ett klipp på sig själv :)

Hon har också stått upp i typ 40 sekunder och stått och bläddrat i en bok, jag skulle precis fram med kameran när hon satte sig ner, skitunge! :) Och en 4e tand sprack igenom idag, den andra framtanden där uppe :)


Så tydlig

Igårkväll fick jag för mig att jag skulle lägga i lite slingor i håret, andré fick faktiskt hjälpa till lite när man skulle få ut håret ur dom små hålen, jag trodde han skulle tvärvägra :) Däremot hade inte mitt hår återhämtat sig sen förra blekningen så jag bara nudda mitt hår och det lossna stora tovor. Så inatt sov jag med hårinpackning och nu har jag klippt bort det mest förstörda. Jag klippte även Nikitas lugg igår, typ 1 cm men bara luggen! :)

Nikita stog bredvid mig när jag klippte mig, och hon stoppa in nått i munnen så jag fråga vad hon hade i munnen, då tog hon ut de och kolla på de och slängde de på golvet, haha! :) När jag var klar tog hon min hand och gick bestämt ut i köket, ställde sig vid sin stol och börja smaska, någon var alltså hungrig :) Jag brukar inte ge henn frukost direkt när vi gått upp för då vill hon sällan ha.


(Jag städade visst aldrig under Nikitas stol igår, men till min ursäkt blir jag latare på helgerna;)..)
Andra bilden leker Nikita titt-ut :)
Sötnos!
Och anledningen till att hon har uppknäppt body är för jag frågade vart magen är, och då skulle hon visa magen och blir arg när hon inte fick upp tröjan för att visa, sötnos! :)


Sen att gå

Vi va hos min mamma igår kväll och spela lite kort och hade det trevligt. Då frågade jag henen typ när jag börja gå, jag trodde jag var mellan 12-13 månader men jag var tydligen väldigt sen, och hade precis som Nikita tagit första steget tidigt, så Nikita kommer väl också vara lite senare med att gå, men hon kan ju så mycket annat så det gör inte så mycket, hon tar sig ju iaf framåt om hon håller sig mot nått, förut gick hon och höll sig i väggen, haha! :) Men 2 steg tog hon idag igen, hon tar ju ett par steg väldigt ofta, men inte mer än så!

Vi sitter och har lite mys i soffan, andré ville se melodifestivalen, vilket jag inte är sådär jätte intresserad av, men jag får iaf mysa med min älskling :) Nikita sover, men vakna för en liten stund sen av en bajsblöja, trodde inte hon tänkt somna om igen men det gjorde hon. Tror tänderna börjar spöka igen, hon verkar väldigt gnällig faktiskt så blir inte förvånad.


Trotsunge! :)

Ska inte trotsåldern börja vid 3 års ålder, eller övar hon sig bara? Nikita har ibland fått ett sånt jäkla humör, får hon inte sin vilja igenom slänger hon sig framåt på golvet och skriker, helt hysterisk kan hon bli ibland. När jag tycker hon är för hårdhänt mot stumpen och tar bort henne därifrån blir hon helt hysterisk och bara skriker, slänger sig och fortsätter skrika!

Samtidgt som jag ibland blir jätte irriterad när hon gör så gång på gång, tycker jag för de mesta att det är häftigt o se, hur hon säger ifrån och verkligen visar att nått är fel. Synd bara att hon verkar fått min envishet och vilja!

Nikita har ju sen hon typ kunde sitta upp vid 6 månader älskat kläder. Hon tog dom alltid över huvudet. Och hon vet nu att en tröja/body ska sitta på överkropper och byxor, strumpor och skor på underkroppen. Hon vet att strumpor och skorna ska sitta på fötterna. Nu när vi klär av och på henne hjälper hon till. Hon hjälper till att stoppa ner benen i byxorna, strumporna försöker hon ta på sig själv, likadant med skorna.

På tal om de kröp hon precis ut i hallen och försöker ta på sig sin sko! :) Var tvungen att springa ut och hämta kameran för det är ju så otroligt sött!


Hon lyckades med liite hjälp, jag knäppte upp skon och rättade till skaftet lite, sen fick hon på sg den själv. Så fort hon fått på sig den tog hon av den för att försöka igen, haha! :)


Lycklig!

Idag har jag känt mig riktigt lycklig, den där extra glädjen har liksom hållt i sig hela dagen, vilket känns underbart! Och ändå var jag superduper trött när Nikita vakna imorse, och ville bara fortsätta sova, så kom jag på att jag skulle få spendera ännu en dag med henne, med mitt fina barn och jag blev på strålande humör! Jag har lekt mer än vi brukar, typ sådär hela tiden idag, när Nikita sov i hela 2 timmar städade jag hela lägenheten, förutom hennes rum. Det tog vi tillsammans ikväll innan hon skulle sova :) Det är så mysigt och underbart att vara förälder, och vissa dagar är mycket bättre än andra helt klart! Jag hoppas på ännu en sånhär dag imorgon, då det dessutom är helg! :)

Och nått jag lärt mig idag är att jag måste njuta mer, och sluta ta allt förgivet! Idag har jag verkligen levt livet och det har varit helt underbart! Sitta och leka på Nikitas rum, höra hennes skratt och läsa sagor, helt underbart!

Det märks nu att våren är påväg, det är så underbart, kanske också därför jag är så glad, jag älskar verkligen våren! I vår ska det bli riktigt måånga promenader, och förhoppningsvis kan vi köpa en ny vagn till våren också, då lär de ju bli ännu mer promenader :)


Gårdagens vackra Nikita i halsduken jag stickade :)

Du var det barn jag alltid önskat mig, det barn jag aldrig vågade drömma om att få, hur just jag kunde få turen att få bli din mamma förstår jag inte. Allt jag vill är att du ska vara lycklig, frisk och må bra, hela tiden varje dag! Du gav mitt liv en sån enorm mening, och jag är evigt tacksam för att just du kom i mitt liv. Och jag verkligen älskar att få se dig utvecklas, få lära dig vad som är rätt och fel, höra dig skratta och se dig sova.
Jag älskar dig min fina vackra underbara dotter, mer än du någonsin kommer kunna förstå! ♥


Nikita och pottan

Nikita leker alltid med pottor, om Kevins potta är framme leker hon med den, hos Zeline leker hon med hennes, men hon sätter sig sällan på den som man ska göra, utan hon ska ner med fötterna i den. Idag när hon var nybadad kom jag på de att jag skulle ta fram hennes potta och så satte jag henne där, hon gick ur igen eftersom hon satt "fel" så hon stoppar ner ena foten i pottan, och sen kissar hon! Haha, det var så sött, och hon märkte hur henens fot blev blöt! Sötunge!


Nikita ska ha ena benet med i pottan :)

Hon har ju länge vetat att strumpor och skor ska vara på fötterna, och idag  när jag skulle ta på henne strumprona la jag henne ner, så lyfter hon upp ena foten först, så frågade jag om jag fick den andra foten också, hon lyfte den foten med, vad duktig du är sa jag och hon börja klappa händerna, haha! Sötnos! :)


Dom vackraste små fötterna jag sett i hela mitt liv, och alldeles skrynkliga efter badet ♥


Morgonkaffe

Förut drack jag aldrig kaffe, jag slutade med de när jag blev gravid med Nikita och mådde så illa, sen kändes de så onödigt att börja igen :) Och nu dricker jag det varje morgon, är så himla trött hela tiden, och ja man blir faktiskt piggare av kaffe :) Och nu när Nikita börjat vakna tidigare, 8-9 så måste jag gå och lägga mig tidigare också, men antingen är det tvn jag fastnat vid, eller datorn, eller nu stickningen :)

Nikita sitter och äter majs till frukost, med välling och vatten. Stumpen tycker om majs, så han fick också några, det tyckte Nikita va kul så hon kasta ner typ alla hennes majs till honom, skruttunge :)

Bara för jag tänkte bjuda på några bilder har jag glömt vart jag lagt kameran! :)

Just de en sak till, Nikita va jätte duktig igår och börja städa. Hon la ner allt hon fick tag på från golvet i en av hennes lådor, jätte sött! Så nu ligger det både böcker och pussel och bollar, i den lådan hon har plastsaker, typ som teasetet :)

Broccoli

Nikita sitter och mumsar i sig broccoli till mellis, vilken tur att hon tycker om nått som är nyttigt :) Frukt får jag inte alls i henne, nu va de iofs ett tag sen jag testade, men innan har hon inte viljat ha nått alls :)

Idag när Nikita vakna efter 8 låg stumpen nere vi fötterna, så hon kröp ner dit och när han hoppa ner och gick ut i köket gjorde Nikita desamma, men hon ångra sig och kom tillbaka till mig, tog min telefon och kröp upp i sängen igen, hihi sötungen, ja hon sa också mamma en miljon gånger idag också :) Mysigt sätt o vakna på faktiskt! :)

Igår köpte jag pennor till Nikita, och en mapp att spara alla hennes teckningar i sen. Hon målar ju gärna med pennor om dom ligger framme, men dom här färgglada pennorna var inte alls lika roliga att måla med som mammas bläckpenna är :)

Solen skiner ute så vi ska nog försöka ta oss ut faktiskt :) Vi ska nog också bort och leka med Natalie och Kevin sen. Och Nikita har en riktigt klängig dag idag, hon ska vara på mig vad jag än gör och vart jag än är, men trots de lyckades jag underhålla henne så jag kunde ta gårdagens disk :)

God morgon

8 slog den vackra upp sina ögon idag, därefter sa hon mamma en miljon gånger innan hon fick mig upp ur sängen, sötungen! :) Ganska mysigt sätt o vakna på faktiskt :) Sen vi skaffa större säng och Nikita fått mer plats i sängen, för jag och andré ligger fortfarande längst ut på kanterna av någon anledning, vanan förmodligen :) Men nu har hon fått världens skönaste sovstil, antingen lägger hon sig med huvudet neråt och fötterna typ vid min kudde, eller som inatt och igårnatt, huvudet vid mitt huvud, och fötterna vid andrés huvud, haha :)

Jag fattar inte, varför vill inte ungen gå? Det är över en månad sen hon tog första stegen, hon ställer sig upp helt sjäv flera gånger om dagen, hon tar ett två steg då och då, men sen nej sätter sig ner! Ah det är så frustrerande, jag vill att hon ska gå nu!! :) Jag har också slutat bära så mycket på henne, så om hon vill följa med mig får hon gå och hålla mig i handen, eller så får hon krypa efter :) Nu vill jag att hon ska börja gå!

RSS 2.0