Vecka 18 (17+0)

Ny vecka igen, så fort det går. Och igår kände jag första sparkarna utanför magen, igårkväll var hn helvild där inne :) Och nu är det endast 2 veckor kvar till ultraljudet, lääängtar!!

Känner mig fortfarande inte gravid, sammandragningarna och sparkarna påminner mig. Och magen som växer. Jag njuter så länge jag mår såhär bra :)


Bebis i magen vecka 17+0


Nikita i magen 17+0

Barnledig i helgen

I helgen är det första gången jag ska åka iväg utan Nikita och sova utan henne, en hel helg! Mamma hade ju Nikita när jag flyttstädade när hon va 6 månader, i 1½ timme som längst, sen har andré tagit henne någon gång när jag ska sova men då har jag sovit när dom varit borta så vaken är det 1½ timme som längst jag varit ifrån henne. Jag behöver avlastning och komma ifrån och andré och nikita behöver egentid så jag åker iväg så dom kan vara här under helgen, och jag inte kan ta mig till Nikita för då kommer jag nog hem efter någon timme redan ;) I helgen är alltså första gången sen dagen hon föddes jag ska somna utan henne bredvid mig och vakna utan henne brevid mig, jag kommer inte kunna sova!

Sen ska jag också ner till soc på fredag, och förhoppningsvis få veta att dom kan hjälpa mig, kan dom inte de så hamnar jag snart hos kronofogden och blir hemlös om 3 månader tills skiljsmässan gått igenom så soc kan hjälpa mig. Är väldigt nervös inför det mötet.

Sen ska jag också när jag ändå åker iväg fixa ett leg, har inte haft leg på hela sommaren för det försvann i maj någon gång, helt spårlöst borta så jag misstänker vi slängt de när det legat vid reklamen som man glömt kolla igenom innan. Tur var väl att det ändå gick ut nu i september så jag hade ändå fått göra ett nytt, och då med mitt nya efternamn så alla slipper klaga på det också, för ja jag kommer behålla efternamnet.

Nikita pratar mer och mer för varje dag, nästan varje dag kommer det ett nytt ord, sen i förrgår lärde hon sig kaka, eia (miranda) och lea (linnéa) hon tjatar jämt om Linnéa när vi ska gå till Zeline och linnéa :) Boll har hon också lärt sig, och imorse när vi låg och myste i sängen sa jag att hon var en mysboll då sa hon boll och börja leta efter bollen :)

Det går åt mycket mindre blöjor, oftast kissar hon på toan när hon är hemma, men står pottan framme går hon och sätter sig där utan att säga till innan när hon är kissnödig, bajsa tycker hon inte om att göra på pottan eller toan så då vill hon ha en blöja istället, men det går framåt :) Kanske finns hopp om att hon blir blöjtorr tills bebis kommer :)

Kameran har fått vila i veckor nu, tror sista bilden jag tog var på magen förra veckan, måste ju snart ta fram kameran och ta lite bilder igen, det händer ju så mycket hela tiden och storleken på magen vill jag ju ha kvar :)

Lösenordsskyddat

Lösenordssyddat inlägg

Vecka 17 (16+0)

Ja då bytta man vecka igen, som sagt jag hinner inte med. Varje fredag kommer jag på de att juste, ny vecka igen hur långt är det nu då? Helt sjukt att jag inte har någon koll, för jag längtar efter bebisen jätte mycket och jag älskar att känna små rörelser i magen.

Vägde mig igår, gått ner 1½ kg sen inskrivningen för 4 veckor sen, vägde 54 innan jag blev gravid och väger nu 54,5kg. Jag försöker äta men jag kan inte, det tar tvärstopp. Och när jag väl får i mig mat blir jag proppmätt på en gång. Förhoppningsvis vänder det snart.

Känner bara av att jag är gravid fortfarande genom sammandragningar, och den där stramande känslan som kan göra väldigt ont långt ner vid livmodern och ut mot benen. Antagligen bara ligamenten som dras ut men ibland kan jag inte ens gå.

Livmodern är precis under naveln nu, och ligger jag på rygg är det en liten kula som sticker fram där livmodern är, mys!

Vecka 16 (15+2)

Jag hinner allvarligt inte med längre, har inte ens tagit någon bild på magen! Hoppas det kommer fortsätta gå såhär fort, då kommer ju bebis snart :) Jag har väl för mycket att tänka på, men vilken skillnad det är på första och andra graviditeten, första hade jag ju stenkoll på allt, nu har jag ingen aning, jag vet hur vilken vecka jag kände första buffen/sprattlet och jag minns vilken vecka jag var på ultraljud men de är allt, Nikita kommer jag fortfarande ihåg när allt hände :)

Något jag känner den här gången som jag inte hade med Nikita det är att jag känner hur det sliter och drar i hela livmodern och det gör ont och strålar mot båda sidorna av låren ibland. Sammandragningar får jag jätte ofta, även om jag knappt ansträngt mig.

Sprattel känner jag nästan varje dag nu, men har inte känt på utsidan än men med Nikita vad jag i vecka 17+3 när jag kände på magen, och första gången också så det är ju inte långt kvar dit :)

Livmodern känner jag 2-3 cm under naveln och läste att man nu känner den 8 cm under naveln, tur att jag varit på ultraljud annars hade jag varit säker på att det var tvillingar, och det är ju skönt att det inte är de nu :) Även att jag vill ha tvillingar :)

Magen har blivit mindre tycker jag, tror de är för jag glömmer bort att äta, känner mig bara hungrig på natten och då orkar jag inte gå upp och äta. Sen blir jag vrålhungrig på kvällen och kommer då på att jag knappt ätit på hela dagen. Men jag lagar både lunch och middag till Nikita om vi är hemma men oftast något enkelt som hon tycker om för jag inte är så hungrig.

Får väl lägga in en kvällsbild istället i vecka 15+2, åh jag som är så glad över att jag tog så mycket bilder på magen med Nikita, varför kan jag inte göra de den här gången med då, när det skulle va ännu roligare att jämföra! :)


Lösenordsskyddat

Lösenordsskyddat inlägg

Morgon mys

Idag vakna vi precis samtidigt jag och Nikita, skönt att sova till efter 9 idag. Igår igen vakna jag före henne och hon sov 50 minuter till efter jag gått upp.

Igår åkte vi hem. Mamma hade varit här och städat hela lägenheten överallt, jätte gulligt tyckte jag. Kändes lite lättare att komma hem till ett städat hem. Men jag längtar tillbaka till tranås, väldigt mycket. Allt har varit så skönt, jag har sluppit laga mat, inte behövt städa, inte behövt tvätta, Nikita har kunnat sova ute i vagnen, vi har gått massor på stan när vi inte haft nått och göra, det finns mycket roligare lekplatser, ja allt är bättre i tranås och jag vill så gärna flytta dit, nu!
Igårkväll fattade jag nog vad som hänt med morfar, satt och tänkte på honom och börja gråta som en gris, kan inte förstå att jag inte har en morfar i livet utan i himlen. Vad hemskt sen när ens egna föräldrar går bort, eller syskon! Hur skulle jag överleva utan Joakim och Fredrik i mitt liv?

Uppdaterat lösenordsskyddade bloggen

Vila i frid

Inatt gick min morfar bort, känns så overkligt och kan verkligen inte fatta vad det är som hänt. Tråkigt nog gick han inte bort pga åldern, utan cancer. Jag som alltid fått ha min mormor och morfar och farmor och farfar i livet, och nästa gång jag träffar mormor finns helt plötsligt inte morfar med, mest synd tycker jag om min mormor som levt ihop med honom i ca 50 år..

Hemåt imorgon

Vill inte åka hem imorgon, men måste hem och mysa lite med stumpen, som kommer kela i 2 minuter sen går han och lägger sig igen :) Min älskade lilla bebis! Vi har haft det jätte bra och gått mycket på stan och fönstershoppat :)
 
Vi har frampå lite att se fram emot iaf, vi ska till astrid lindgrens värld med mamma & co nästa helg tror jag det var och sen är de ju inte sååå långt till ultraljudet, som jag längtar! :) Det blir nog att åka och hälsa på min bror snart igen, vi bor ju faktiskt inte så långt ifrån varandra, och nikita verkar trivas här hon med.

Hon älskar att leka med hunden, även om hon ibland kan vara lite hårdhänt och vilja ge honom all mat hon ska äta :) Hon har lärt sig säga vovve nu, och voff voff. Kom har hon med lärt sig, eller mom säger hon och drar mig i handen. Om hon håller kopplet till hunden säger hon mom till hunden också när han ska gå dit hon vill. Öra har också kommit och mun när hon pekar på munnen och inte handen :) Så det har kommit ganska många ord på dessa dagar också.

Och nu när jag ligger ner sticker det ut en liten bula längst ner vid magen, och när jag får sammadragning kan man känna hur den lilla knölen blir stenhård :) Känner små bebisbuffar då och då också, himla mysigt att vara gravid när det enda jag känner är sammandragningar typ, och humörsvängningarna som nu börjar lugna ner sig. Nikita går fram och pussar på magen så fort tröjan åkt upp lite, hur sött som helst. Och bebis säger hon och pekar på min, och sin egen mage :) Älskade älskade barn, finns inte ord ♥

Båtpremiär

Vad härligt det är att vakna före Nikita, kunna sitta och ta det lugnt på morgonen när man är morgontrött :) Hon har sovit bra inatt mot tidigare nätter då hon vaknat först vid 2 och sen är det morgon vid 7-8. Inatt var det kissblåsan som väckte mig vid 2 och Nikita sov vidare, sen vakna jag halv 6 och kunde inte somna om, när jag precis höll på att somna då vaknar Nikita för välling. Och idag vakna jag 8.20 óch Nikita sover än.

Igår kväll fick Nikita åka båt för första gången i sitt liv, hon tyckte det var väldigt roligt när vattnet skvätte men när vi var påväg hemåt igen var det tråkigt o åka båt, men det var roligt längre än jag trodde hon skulle tycka :)


Himla mysigt att åka båt! :)

Nikita fick inviga sin fina vinterjacka igår med :)


Matat änderna med gammelfarmor

Igår gick vi bort till min underbara farmor och farfar på förmiddagen, åt lite fika när vi kom dit, sen gick vi ut och matade änderna och lekte i en lekplats som låg precis där, hur fint som helst! Nikita tyckte de va jäätte kul att mata änderna och dom vågade komma ganska nära henne faktiskt :) Sen gick vi in och åt världens godaste lunch innan vi gick hem så Nikita kunde sova i vagnen. Min farmor lagar såå otroligt god mat, har aldrig smakat så god mat som hon gör! Hon får till och med potatis att smälta i munnen! :)  




Och idag har vi bara gått på stan några rundor. Jag och Jessika gick på stan i förmiddags och hittade en vinterjacka för 100:- och en jätte söt klänning för 30:- jag hade världens beslutsångest för jackan, har inte räknat med att köpa en vinterjacka nu, men den var jättefin och 250:- rea, så när jag stog och grubbla om jag skulle ha den tog jessika den och köpte den med till Nikita :) Hon köpte även blöjor och välling, det tackar man ju inte nej till :) Tyckte de va väldigt gulligt faktiskt :)

Jag och Nikita gick ut på en promenad till stan igen när hon skulle sova så hon sover ute i vagnen idag med, hon har gjort de varje dag sen vi kom hit och sover 2 timmar åt gången, skönt! Hon står precis utanför dörren och det går att stänga en dörr typ så kommer ingen in och hunden kommer inte ut, hur bra som helst! Behöver bara luta mig bakåt lite så ser jag henne.

Vecka 15

Gick ju in i ny vecka i fredags men glömde helt bort att uppdatera om det, kom på det igår men glömde det lika fort igen :) Nu är vi i vecka 14+3. Jag hinner inte med längre, känns som jag byter vecka varannan dag ungefär. Nu känner jag livmodern 2-3cm under naveln och den blir stenhård när jag får sammandragningar som jag får när jag ansträngt mig lite. Känner bebisen lite då och då men har inte känt den så tydligt mer som förra veckan när jag låg på magen. Brukar lägga mig på magen på kvällarna och hoppas jag ska känna den så igen men han vägrar :)

Men jag kom iaf ihåg att ta magbilden. 


Morgonbild och kvällsbild vecka 14+0


Tranås

Igår åkte jag och Nikita till min bror i tranås och hälsa på, vi ska vara här i några dagar och komma ifrån hålan lite :) Jag trivs verkligen att vara här, i tranås. Har viljat flytta tillbaka hit sen vi flyttade för 11-12 år sen. Nikita har fått leka med hundar och när vi kom igår åkte vi ut till skogen och bada med några min bror känner. Och idag var vi och hälsade på min barndomskompis som jag inte träffat sen vi flyttade härifrån, hon har en son i nikitas ålder så det va lite roligt :) Nikita var snäll för en gångs skull och väldigt lugn jämfört med honom :) Dom pussades med ett par gånger, så sött! :) Därför den dåliga uppdateringen.
 


Lilla Elvis blir såå fin när han badar :) Och det var inte så lätt att få ett kort på 3 hundar och en liten unge som sprang omkring :)


Nikita åt sand som vanligt :)


Så otroligt snäll och söt hund, han kom fram och kela med mig hela tiden, och slutade jag klappa honom tog han huvudet under min hand :) Hur snäll som helst mot Nikita och brydde sig inte alls om henne hon gick fram och pussa honom på nosen några gånger, då fick hon en puss tillbaka :)

Det var dock en hemskt jobbig natt, Nikita har vaknat och varit jätte ledsen flera flera gånger och tagit sig på armen, så fort hon rörde på den lite bara skrek hon rätt ut, hon verkade ha jätte ont i armen och ända gången hon inte skrek var när hon låg på rygg, men hon vill ligga på mage så hon fick ligga på min mage halva natten, mindre skönt. Sen vakna hon vid sju och skrek och vill ha välling, går upp och gör välling och sen börjar hon leka som ingenting och använder handen/armen igen. Hon gick som tur var och la sig efter en stund och sov till 10. Och nu i eftermiddag fick hon sova ute i vagnen i mer än 2 timmar.

Lösenordsskyddat

Lösenordsskyddat inlägg

Underbara ungar!


Åh världens finaste ungar! ♥

Vi har varit ute och lekt med Natalie, Kevin och Alex en stund, men sen gick vi in för att äta och Nikita somnade direkt efter maten på soffan. Dom åkte rutschkana själva, jag brukar stå där när Nikita klättrar upp och åker ner men idag reagera jag för sent och då hade hon redan kommit upp så hon fick leka där medans vi satt 10 meter ifrån kanske. Sen skulle hon då inte åka ner längre utan klättra ner för stegen, som jag vet att hon inte kan så när jag såg det var jag påväg fram men precis då ramlar hon, hon var högst upp och det var riktigt obehagligt att se, man såg hur huvudet slåg emot trappstegen. Nu har hon ett stort märke från sand i pannan och skrapsår på hakan och ett rött märke på axeln och handleden. Men hon ska få klättra och utforska och vara barn, men det var inte roligt! Det gick väldigt bra och hon verkade mest vara ledsen över att hon blev rädd, och det gick över ganska fort som tur var.


Kvällspromenad

Igår var vi först ute och gick till affären på morgonen 9.30 var vi redan påväg hemåt igen :) Sen på kvällen gick vi en lång runda på 1 timme och 40 minuter, det kändes i mina otränade ben och min stackars mage :) Men det var sköönt! Vi plockade blommor påvägen hem, eller jag plockade dom Nikita pekade på, när hon fick en blomma tog hon bara sönder den :) Ännu ett nytt ord kom igår när vi va ute, träd (tä) som hon sa och peka på hela vägen hem :)



Idag när vi skulle äta frukost skulle Nikita först bara ha skinka, sen satt hon och vänta på att stumpen skulle komma, vilket han alltid gör när vi äter, så hon kunde ge den till honom, då skulle hon ha en ny, ja stoppa i din mun då sa jag och hon svara mm, hon får en ny skinka och snabbt ger hon den också till stumpen, med världens leende på läpparna. Då när hon inte får mer skinka ska hon ha en macka istället, med skinka på så hon kan ta bort skinkan och snabbt igen ge till Stumpen. Hon åt lite smör till frukost resten gav hon till Stumpen :) Men det var inte så länge sen hon drack 220ml välling.

Och i morse innan jag vakna hade hon tagit av sig blöjan, innan hon kissat i den, ändå så höll hon sig och det var precis så vi hann till toan, så duktig! Numera gör hon både nr1 och nr2 på toan och inte pottan. Om hon börjar kissa lite så säger hon till och sen springer hon in på toan, hon är jätte duktig verkligen!

Nikita och Stumpen ♥

Hon är som tur var inte bara elak mot stumpen, hon kramar och pussar honom och försöker bära honom, han väger 6 kg, och tycker inte alls om att bli buren och framförallt inte av Nikita :)


Nikita och Stumpen precis innan vi skulle gå ut och leka med Kevin, måste ju säga hej då till stumpen, det gör hon ofta när vi ska gå ut, vänder i dörren och går och letar efter stumpen för att ge honom en puss och en kram sen kommer hon igen. Åh vad jag längtar tills hon blir storasyster, tänk bara första syskonbilden, ååh! ♥


Fika

Kände inte för att bara sitta hemma idag heller när det är så fint väder ute, så vi gick till ett café och tog en fika. Nikita ville dock varken ha macka eller kaka utan leka istället, hon skulle ha med sig den leksaken hem, stoppa ner den i vagnen och när jag tog ut den la hon tillbaka den, så jag fick sätta henne i vagnen för att kunna lägga tillbaka leksaken igen, hehe. Påvägen hem sa hon bil till alla bilar vi gick förbi och peka, men inte dom som körde förbi utan bara dom som stog parkerade :) Ett nytt ord som kom igår tror jag.
 
Nikita springer runt med favoritleksaken som hade ett väldigt jobbigt ljud när man drog den :)

Jag gjorde lunch till Nikita när vi kom hem eftersom hon inte ville ha fika, men trots att hon åt bra ville hon ha välling efter 30 minuter, jag trodde då hon skulle somna när hon stoppa in sig i täcket, men nej då. Det gjorde hon däremot nu några minuter senare:)

Promenad

Vi passade på att gå ut och gå en sväng i det fina vädret, innan vi var tvugna att gå till tvättstugan då våran skittvättmaskin gått sönder, men vi visste att den skulle gå sönder snart och jag är förvånad att den hållt så länge, men ändå :)



Vi plockade hallon och blommor, som man inte skulle stoppa i munnen, haha :)

Fy vad jobbigt det är utan tvättmaskin, inte nog med att det är jobbigt att gå till tvättstugan med massa tvätt och unge 500 gånger, dessutom ligger inte tvättstugan i källaren som den brukar, utan i ett annat hus. Hängt tvätt känns det som det är de enda jag gjort idag, men skönt är det på ett sätt, nu försvann all tvätt samtidigt istället för att tvätta en maskin om dagen då och då.

Magen

Tänkte i fredags när jag gick in i ny vecka att jag skulle ta morgonbild, men det glömdes bort, kom på det idag innan jag ätit frukost så passade på att ta en morgonbild. Nu har jag inte känt rörelser på flera dagar, men man brukar ju knappt känna nått såhär tidigt. Inte många veckor kvar tills dom börjar kännas på magen ju! ♥
Morgonbild Vecka 13+3
Nikita i magen vecka 14+0

Sol och Bad

Vilken underbar dag det varit. Jag och Nikita har varit på stranden i 4 timmar och badat, lekt och slappat. André fick köra oss dit när han hade lunch och hämtade oss när han slutade igen. Först var hon jätte trotsig när vi va där, men hon var trött också. Efter en stund i sjön och en stund i lekplatsen tog jag henne i vagnen och gick ett varv så hon somnade, då passade jag på att ligga och slappa i  skuggan, det var skönt! När hon vakna igen var det dags för ännu mer bad och sen tog vi en korv innan andré kom och hämta oss igen.


Det första vi gjorde när vi kom dit var att fika, hade hon badat först hade vi nog aldrig kunnat fika :)


Sen plask och lek i vattnet en stund


Sen till lekplatsen och gunga och klättra, igen fick jag sammandragningar när jag sprang efter Nikita


Sen somnade äntligen snuttan en stund


Sen var det dags för bad igen, ser ut som det bara är hon som badar men det var de inte :)


Nikita hitta en sten som hon kasta i flera gånger :)


Sen peka hon på stenen och sa titta


Sen åt hon massa sand, kan ju inte vara gott! Haha :)


RSS 2.0