Styrketränat?

Jag förstår inte riktigt varifrån Nikita får sina muskler. Hon måste nog ha styrketränat när hon låg i magen så stark som hon är. Nu kan hon stå också. Hon ligger på mitt bröst och jag har en kudde i knät som hennes fötter är mot. Då spänner hon benen så hon bara har huvudet kvar mot min kropp, och det var inte bara någon sekund utan det var ett tag. Ska man verkligen va så stark? Inte konstigt att jag fick ont när hon sparka på revben och slog på kissblåsan så stark som hon är :) Jag lovar att hon kommer gå när hon är 9 månader.

Här håller vi på att möblera om, vi och vi jag och sessan sitter framför dator och André möblerar om. Vi har kommit fram till att vi inte ska flytta till den 3an ändå. Det blir stor skillnad på hyran och vi vet inte riktigt än hur mycket Nikita kostar på 1 månad. Och hon blir ju inte billigare utan dyrare och dyrare ju äldre hon blir. Och man vill inte direkt sitta i en lägenhet och knappt kunna komma utanför dörren om man inte bara ska gå en promenad. Jag vill dessutom börja spara 500:- i månaden till Nikita tills hon blir 18 så hon kan köpa fina saker när hon flyttar hemifrån och kan fixa körkort och bil. Något jag önskar mina föräldrar gjort, så därför ska hon få det. Allt jag önskar att jag hade ska Nikita få. Och allt jag hade som jag ville ha ska hon också få. Men ska försöka att ändå inte skämma bort henne. Kommer bli svårt :)

Vi har iaf kommit fram till att vi ska bo här i kanske 1 år till och sen när jag börjar plugga och får bättre inkomst flytta till en 3a. Så ser planen ut just nu iaf men får se om den ändras eller inte.

Ska lägga in bilder snart, när jag orkar :) Tänkte göra det igår så det kommer väl :)

Amningste

Beställde nyss hem amningste. Har märkt att Nikita får ont i magen när hon ätit. Inte varje gång men det blir oftare och oftare. Jag dricker ingen mjölk och äter ingen choklad så vet inte vad jag skulle sluta med för att se om det blir bättre heller. Typ det enda jag äter är panpizza just nu och jag dricker bara vatten, coola ibland men inte i större mängder.  Hoppas det hjälper annars får jag testa såna droppar man kan köpa. Vill inte att min sessa ska ha ont i magen ju.

Vi va ute och åkte en sväng med bilen, fortfarande är vi lika nöjda :) Stort plus är ju att baksäterna också är sköna, det var dom verkligen inte i volvon.

Nu ska vi mysa ner oss framför datorn och se på film, snuffsan ligger på mitt bröst och sover, och vaknar till ibland och ligger och ålar sig, tror det är för magen. Bara hon inte får kolik, då kommer mitt hjärta dö. Jag får ont i hela kroppen nu när jag vet att  hon har ont, usch nej det vill jag verkligen inte! Där hoppas jag hon fått mina gener, vi hade inte kolik från mammas sida, men på Andrés sida har alla haft kolik. Och hon är ju än så länge jätte lik André, så skulle inte förvåna mig.

God morgon

Sessan somna sen, men vakna när jag la ner henne men till slut somna hon. Då va klockan lite efter 3, men sen fick jag iaf sova till klockan 7, så skönt det va. Sen gick vi och la oss igen efter mat och blöjbyte och sov till lite innan 9, nu ligger hon och sover på mitt bröst och jag funderar på att krypa tillbaka till den varma sängen.

Idag ska jag nog ha en riktig mysdag med mina älsklingar, eller iaf med Nikita. Vill ju att det ska bli varmare så man kan gå riktiga långpromenader men det är idag man lever så får väl njuta även att det är kallt ute.


Den vakna familjen

Jag är svintrött och vill inget annat än få sova! Nikita ligger och vägrar sova, vill inte ens bli nersläppt utan ska ligga på mammas bröst, lägger jag ner henne använder hon sitt hungerskrik så mamma ska ta upp henne och ge henne tutten och när hon fått tutten har hon den bara i munnen men äter inte. Pappa går omkring och plockar och donar klockan 02.40? Lilla älsklingen ska inte du också sova? Jag somna runt 22 någonting i några timmar, sen när Nikita ville ha mat var jag fortfarande halvdöd så André fick komma och lägga henne vid bröstet så somna jag om igen.

Men nu vägrar hon somna, hon ligger med helt klarvakna ögon och mamma vill inget hellre än sova just nu! Men det kommer jag inte få göra på någon timme ser det ut som om man kollar på Nikitas vakenhet.

Idag ( igår, lördag ) var vi och hälsade på mamma o Jerry och min mormor och morfar va där. Vi fick lite pengar så jag ville in till stan för att köpa en sängmobil, badtermometer och vanlig termometer. Jag hittade termometrarna men en sängmobil som jag ville ha, va lite för dyrt. 800 :- skulle dom ha för den jag vill ha. Och den billigaste var det 2 nallar som hängde ner, för nästan 300:- och hur rolig ser den ut då? Ska kolla om jag hittar nått billigare på blocket istället.

Idag vart det bad för snuffsan igen. Och nu vet jag varför hon skrek så mycket sist. Det är nått fel på våran dusch så vi kan inte få så varmt vatten vi vill, märkte nu att varmaste man kan få är 34 grader. Inte konstigt att hon skrek skulle jag också göra. Så fick hämta varmvatten från köket och hälla i tills det blev 38 grader. Det var nog både rätt skönt och lite läskigt. Ibland låg hon och såg ut att trivas och ibland skrek hon. Sen vart det mys i handduk och filtar utan blöja på mamma en stund, åh så mysigt :) Sen låg vi mage mot mage när hon fått på sig blöjan och det är ju såå mysigt. Tyvärr kom min hunger och förstörde allt så fick lägga ner henne till slut ändå.


Myspys efter badet ♥

Det värkar som hon fått sin pappas gener när det gäller håret. Hon fick värsta krullet förut när hon badat :) Det tycker ju jag är sjukt sött, men det tycker nog inte hon när hon blir lite äldre och får stå och platta och platta och det är lika lockigt ändå :)

Nu äntligen föll ögonen ihop, hoppas på att hon somnar också så jag med kan få sova.



Mammas lilla trollunge ♥
i sin nya fina pyamas hon fick av bästa Sandra.


Kärlek, lycka!

Jag lever i min dröm, detta var min dröm. En dröm jag trodde aldrig skulle hända. En dröm som för bara 1 år sen var för långt borta så det kändes som det aldrig skulle inträffa. I min dröm var jag lycklig med André, och vi älskar varandra enormt! Tillsammans har vi skapat världens finaste perfekta dotter, som dessutom heter Nikita, som också var min dröm. Vi har även dom 2 finaste katterna i världen! Visst att Nitro har sina nackdelar har han även sina bra sidor.

Jag kommer snart explodera av all kärlek och lycka jag känner just nu! Och den växer sig bara starkare och starkare för varje dag. Jag kan bara sitta och titta på våran perfekta dotter och börja stormtjuta, inte för att jag är ledsen, utan för jag är såå himla lycklig över mitt liv. Mitt perfekta liv! Skulle inte vilja byta ut mitt liv mot något. Nu för tiden har pengar helt tappat värde, så länge jag har saker så det räcker till min dotter så skiter jag i om vi har mer pengar över till oss. Bara hon har det bra, så har jag det bra!

Alltid kommer jag sätta min dotter först, kommer alltid älska henne mer än ord kan beskriva, kommer alltid finnas där för henne och trösta henne när hon har det svårt. Skratta med henne när hon är glad. Livet har helt plötsligt fått en helt annan mening, detta är meningen med livet och jag älskar varje sekund jag får uppleva detta. Detta är kärlek och lycka på riktigt!

Kärleken till våran perfekta dotter växer sig större och större för varje dag som går ♥




Vackra prinsessan med stoora nappen i munnen. Fanns mycket intressant att kolla på när man låg i babysitten framför tv:n :)




Snuffsan igår i bilen, obeskrivlig kärlek!


Graviditet / förlossning

När blev du gravid: Graviditeten startade 28 april och blev gravid runt den 12 maj 2009
När fick du reda på att du var gravid: i Juni
var bebisen planerad: Ja
Mådde du illa mycket: nja, vissa dagar och när jag tänkte på mat ( i början av graviditeten )
Hur blev ditt hår: tappade mer hår. 
Hade du mycket halsbränna:  2 gånger under hela graviditeten, har haft det mer efteråt.
Grät du för ingenting: ja, o framförallt till sorgliga filmer
Var du känslig: ja
Vad tyckte du inte om för mat: matpajer
Vad gillade du för mat: morötter, morötter med dip, clementiner, julmust, pepparkakor, chips, jos
Rökte du: nej slutade röka när mensen var 1 dag försenad (28 maj 2009)
När kände du bebisens första sparkar: 28 augusti -09 ( vecka 17+3 )
När började dina förvärkar: runt vecka 20, blev mer smärtsamma vecka 26-28
Var du ofta orolig: till och från
Låg du inne nästan hela tiden: för det mesta ja 
Samlade du på dig gravidtidningar&Böcker: o ja, det vill jag nog påstå :)
Sparkade bebisen mycket: ja, o kitlade mamma på sidorna :)
Fick du bristningar: ja, på tuttarna och låren, slapp på magen :)
Hur kommer det sig att du behöll bebisen: varför skulle jag inte behållt bebis när hon var planerad?
Blödde du någongång: bara när jag öppnat mig 4 cm på förlossningen
Levde du på som vanligt: ja, fast blev mer osocial och ville bara prata graviditet i början 
Hur gammal var du när du blev gravid: 19
Hur tog dina föräldrar det: Mamma verkade inte förvånad, pappa tog det bättre än jag trodde han skulle göra
Hur tog din partner det: Han blev jätte glad, som sagt så var det planerat
Vart bodde du/ni: i en etta på 55 kvadrat, men snart blir det en trea istället
Hur ofta gick du till Mvc:
första besöket var i vecka 16, sen va det ungefär varannan vecka, tills årsskiftet då vart det varje vecka.
Vad var ditt sista sfmått: 34 cm
Hur många gånger åkte du in till förlossningen: 1 
Hur många ultraljud gjorde du:
1
Hur började din förlossning: med värkar
Hur många timmar tog din förlossning: 13½ från första värken, sen hade jag haft regelbundna förvärkar 1 timme innan dom övergick till värkar
Födde du Vaginalt eller kejsatsnitt: Vaginalt 
Hur mycket var du öppen när du åkte in:
nästan 1 cm  
Vilken smärtlindring tog du:
Testade lustgas men tyckte inte om den så blev utan smärtlindring
Hade ni förberett bb väskan: Ja, jag packade ner det sista på måndagen när jag fick värkar som avtog.
Hur var din partner under förlossningen:  Helt underbar, hade aldrig klarat det utan honom där!
Hur lång tid tog det att krysta ut den:  30 minuter
Blev det komplikationer: Nej
Fick du sy:  Nej
Hur var vikt och längd: 3180 g 47 cm lång 
Ögonfärg:
blågrå
Hårfärg:  mörkbrun
Ammade du: Ja
Ammar du: Ja
Hur gammal är bebisen nu: 10 dagar
Vad tyckte du om förlossningen: Jag är nöjd med min förlossning, det mest smärtsamma och det underbaraste jag någonsin kommer vara med om!
Hur är ert förhållande nu: Perfekt! Som nykära igen :)
Hur mycket gick du ner när du ammade: Sist jag vägde mig hade jag gått ner 9 kg ( fast sista gången jag vägde mig som gravid var 2-3 veckor innan hon föddes så har nog gått ner mer )
Vilken vecka födde du i? 38+1


God morgon

Inatt sov snuffsan nästan hela natten i sin säng. Men tror hon fick ont i magen så hon fick komma och lägga sig hos oss, en liten stund tänkte jag. Sen vaknar jag och stackarrs lilla Nikita ligger tätt intill både mig och André och har sin filt på sig. Hon var helt genomblöt av svett stackarn. Därför vill jag inte ha henne i sängen för blir dom för varma kan det leda till plötslig spädbarnsdöd.

Så jag gick upp för att byta pyamas, den andra var blöt rakt igenom och jag vill inte att hon ska bli sjuk pga en blöt pyamas. Det var väl 1 timme sen ungefär och efter det vägrar prinsessan somna om. Hon kunde ligga i sin säng och prata en stund men sen vart hon kelsjuk, och klart mamma inte kan låta bli att mysa med en mysig bebis :)

Idag ska vi hälsa på Nikitas mormor och plastmorfar och min mormor och morfar kommer dit också. Sen ska vi nog inte ha besök eller hälsa på någon på 1-2 dagar. Blir så nervös för att hon ska bli sjuk när hon kommer till så många olika miljöer.

Familjen på flykt

Idag var vi först hos kallesson och angelica en sväng. Sen kom vi på att vi skulle åka in till stan och köpa blöjor som är billigare där, André fick köra bilen, och vi komma ut lite. Väldigt sköna baksäten på nya bilen, och vi båda är riktigt nöjda :)

I stan åkte vi till Nikitas faster och hennes farbror kom dit för att titta på Nikita. Dom tyckte hon va med väldigt mycket för att vara så liten och väldigt stadig för att bara va 9 dagar ung. Och som mamma till världens finaste dotter blir man såklart stolt när andra också påpekar hur mycket hon kan för att va så liten, hon är verkligen perfekt!

Det blev nog mycket för lilla prinsessan idag. När vi kom hem var hon helt slut och ville bara ha tutten och sova. Sen fick hon nog lite ont i magen stackarn. Och usch vad ont det gjorde i hela kroppen, försökte massera magen, och slog på rumpan. Det verkade hjälpa för så fort jag sluta börja hon skrika igen. Sen ville hon ha tutten och då somna hon. Sen sov hon i kanske 2½ timme sen väckte jag henne för blöjbyte och mat och hon somna om direkt. Nu ligger hon och sover sött i sin nya fina pyamas hon fick av Sandra :)


Mormor och Nikita


Mormor, moster Miranda och morbror kevin tar kort på Nikita


God morgon

Prinsessan har varit såå duktig inatt! Hon har sovit i sin säng hela natten och viljat ha mat 2 gånger. Jag vakna före henne idag också, men tror hon vaknar snart för hon har inte ätit sen klockan 6.

Det blev en kort sväng med bilen igår ändå. Vi åkte hem till Nikitas farmor och farfar en stund. Och jag satt och var jätte nervös, dels för att ha Nikita i bilen men också för han skulle köra in i nått och göra en buckla på bilen.

Trött är jag idag, så tror jag går och lägger mig en stund igen när Nikita vaknat och jag gett henne mat och ren blöja.

Hämtning av den nya bilen

Vi skulle hämta ut bilen vid 14.00 och det tar högst 10 minuter o gå dit. Men André skulle till banken först så han gick vid 13. Han hade lite brottom så jag fick väcka Nikita, som ändå skulle vaknat när som och gav henne mat och bytte blöjan och mat igen. När hon ätit färdigt la jag upp henne på bröstet ifall hon skulle rapa. Hon är lite dålig på att rapa efter måltiderna. Och denna gången fick jag världens spya över hela mig. Hon spydde nog upp allt hon precis fått i magen. Men vi hann precis bli färdiga tills André kom hem så gick vi ner dit.

André var som ett litet barn på julafton, men det är väl klart när man köper en ny fin bil :) Så André tog bilen hem och jag gick med barnvagnen själv första gången. Skulle ringa André när vi va hemma så han kunde hjälpa mig upp med vagnen, men precis då kom våran snälla granne och hjälpte till :) Tur att man har snälla grannar. Så jag ringde André och sa att han inte behövde komma hem än om han inte ville. Så han var ute och åkte ett tag, sen kom han hem för att hämta kläder till innebandyn sen åkte han igen. Jag har alltså inte fått åka med i bilen nått än. Han sa att vi kanske kunde åka en sväng sen ikväll, men vet inte om jag vill sätta Nikita i bilen när det är sånt här väder och mörkt ute så jag får helt enkelt vänta tills i morgon.

Jag tänkte att jag skulle duscha förut, kände mig inte speciellt fräsch. Så tänkte att när Nikita ändå sover så passar jag på. Jag duschade med öppen dörr, såg till så Nitro var där inne ( det är han jag inte litar på riktigt när det gäller Nikita ) och stressade mig igenom en dusch, sprang ut hit för att kolla så hon andades. Usch vad jobbigt det är att vara så orolig hela tiden.

Nu kommer snart pappa André hem, tror jag om han inte åker ännu mer med bilen :)


Första gången jag lämnar lägenheten

utan Nikita, var när jag gick ner i tvättstugan. Jag var inte ens borta i 5 minuter men ändå saknade jag henne så jag höll på att gå sönder! Jag är beroende av våran dotter :)

Utan amningsnapp

Nikita har blivit jätte duktig. Nu har hon lyckats få rätt tag om tutten så jag behöver inte använda amningsnappen längre. Det är någon gång ibland det kan göra lite ont och då använder jag den. Typiskt, André som köpte en ny amningsnapp igår som såg annorlunda ut, iofs fick jag inte på den och den var bara jobbig.

Jag fick på mig min ring igen, oj som jag längtat efter att ha den på fingret och inte runt halsen. Och Nikita brukar alltid nocka in huvudet i ringen också, så nu slipper oroliga mamman oroa sig för det iaf :)

Uan amningsnapp

Nikita har blivit jätte duktig. Nu har hon lyckats få rätt tag om tutten så jag behöver inte använda amningsnappen längre. Det är någon gång ibland det kan göra lite ont och då använder jag den. Typiskt, André som köpte en ny amningsnapp igår som såg annorlunda ut, iofs fick jag inte på den och den var bara jobbig.

Jag fick på mig min ring igen, oj som jag längtat efter att ha den på fingret och inte runt halsen. Och Nikita brukar alltid nocka in huvudet i ringen också, så nu slipper oroliga mamman oroa sig för det iaf :)

God morgon

Snuttan vakna 06.40 och tyckte vi sovit färdigt. Jag är så glad över att hon sover så bra på nätterna. Igårkväll när jag ville gå och lägga mig ville hon inte sova. Jag ville gå och lägga mig efter 23 men tänkte att jag väntar tills hon vaknar. Sen väckte jag henne vid 00 för att byta blöjan och ge henne mat. Då vägra hon somna om, så hon var vaken 1½ timme, sen la jag henne i spjälsängen och hon låg och prata lite sen somna hon. Hon fick sova en stund i våran säng inatt igen. Gav henne tutten i sängen och orkade inte gå och lägga henne i sin säng. Men på natten sover hon ändå högst 3 timmar i våran säng så det är duktigt tycker jag!


Idag ska vi hämta ut den nya bilen. André har nog verkligen sett fram emot det, han har till och med skaffat en nedräknade på hur många timmar, minuter och sekunder det är kvar tills han ska hämta ut den :) Så bäst att försöka vara tyst så man inte väcker honom, då kommer han sitta och säga hur lång tid det är kvar varje gång minuterna tickar ner.

Nikita ligger med stora ögon och tittar på mig och har hicka. Hon är så himla fin och jag är så lycklig att just hon kom till just oss, skulle inte kunna önska mig något annat! Nu när jag fått henne känner jag att jag är bara glad över att jag gjorde aborten för 1½ år sen som jag till och från mått rätt dåligt av. Men vi var inte redo för att skaffa barn och då hade vi inte fått just henne! Det har varit en lång längtan, i flera år. Har viljat ha barn väldigt länge men inte än, men det har ändå varit en längtan. Nu sitter jag här med världens finaste dotter i famnen, och livet är hur underbart som helst!

Bröstmjölk överallt!

Så fort Nikita river sig lite någonstans eller där hon har ett litet sår från sticket i måndags så blir det bröstmjölk på. När jag har något sår blir det bröstmjölk på. Nikitas filt är helt nermjölkad och igår när jag vakna var det en STOR fläck där jag legat med tuttarna, Nikita hade inte ätit på ett tag då. Så här har vi verkligen mjölk överallt :)

Fick sova en stund förut, eller typ 2 timmar och jag sov jätte tungt. När André skulle väcka mig reagera jag knappt utan tänkte mer låt mig va jag vill sova, sen hör jag honom säga Nikita är hungrig, då vakna jag till liv. Det kändes väldigt obehagligt att sova så tungt att jag inte ens hörde Nikita. Men det känns som jag sovit en heeel långt natt, skönt!

Amningscravings?

Min diet som jag bara måste ha är vatten och bananer. Och det är nästan lika stort sug som gravidcravingsen var, så det är nog amningscravings :) Det ända jag äter är panpizza ( tyckte ej om under graviditeten ), mackor, filmjölk och såklart bananer, det enda jag dricker är vatten så det är ju bra :) Förut när jag var gravid drack jag jos för flera hundra i veckan så där sparar vi iaf in lite pengar, men dom går åt ändå.

I morgon ska vi hämta ut bilen, måste det fortsätta snöa? Är vädret såhär i morgon ( som det förmodligen kommer va ) så vill inte jag ha Nikita i bilen och då får inte jag va med när André ska provköra den, fusk!

Idag var Natalie, Robert och STORA Kevin här. Sist man såg Kevin var han både stor men ändå liten, idag när man såg honom var han jätte stor :) När Kevin föddes var Nikita 2-3 veckor ung bara och inte ens 1 cm lång :)




Stor vs liten :)
Natalies öga ser värsta läskigt ut :)





Pappa André matar Nikita första gången. Hon vart lite tuttig så jag pumpa ut lite mjölk så pappa kunde mata. Så fina ni är mina älsklingar!


Nitro

Vi kan inte ha kvar honom längre. Det  funkar inte. Han trotsar och tar sönder saker hela tiden. Han har varit rätt jobbig hela tiden men eftersom han varit så kelig och mysigt lika mycket så har det övervägt att vi behållt honom, men han tar sönder allt. Och sen när vi ska flytta vill vi ha lite nya möbler men han skulle bara ta sönder det också.

Och det är skitjobbigt för jag vill egentligen ha kvar honom.



Första bilden som jag tog på honom.
 


Varför kunde det inte funka för, jag vill inte göra mig av med honom egentligen. Varje gång han gjort nått han inte får tänkte jag att han är ju kattunge det går säkert över och blir bättre. Men det blir inte bättre, han gör bara mer och mer saker han inte får. Men det är väl för att få min uppmärksamhet. Förut hade han all min uppmärksamhet nu har han den typ aldrig. Men jag kan ju inte direkt släppa min dotter heller för att mysa med honom. Och jag försöker mysa med honom när Nikita sover, men det är också då jag passar på att göra allt annat som jag inte kan med en dotter i famnen.

Jag hoppas någon i närheten kan ta honom så man iaf kan hälsa på honom. För jag tänker inte avliva honom heller.

Min älskade fina dotter ♥


Fina prinsessan innan vi skulle gå ut igår.



Hon drog sig neråt och la huvudet under min tutte, men jag flyttade upp huvudet igen :)


Min älskade dotter, du är ju så fin!



Mamma och Pappa älskar dig finis unge!



Hon log massor mot mig förut. Lyckades få lite på film, men jag är väldigt kass på att filma och drog ner kameran utan att tänka på det, så tillslut filmade jag bara munnen och neråt :)


En vecka

En vecka har bara sprungit förbi, var tar tiden vägen? För 1 vecka sen låg vi fortfarande i förlossningssalen och Nikita låg och tutta lite men fick inget grepp. 1 vecka, och det känns som det var någon månad sen jag fick veta att jag var gravid. Jag vill ha en dosa så man kan spola tillbaka och playa tiden, då skulle jag spela denna tiden om och om igen, från att hon kom upp på bröstet tills nu.

Jag är världens lyckligaste, jag har världens bästa André ( utan honom hade jag aldrig klarat det här ) och jag har världens bästa dotter som är så snäll och gnäller lite när hon vill ha mat. Nu gnäller hon inte när man byter blöjan heller, tar fram en skål med varmt vatten och torkar med det istället för iskalla våtservetter och då ligger hon hur snällt som helst, Min lilla ängel ♥

God morgon

Idag vaknar vi före tösen. Hon har varit jätte duktig inatt, hon fick sova i våran säng några timmar för jag ammade henne i sängen sen fick hon sova i sin egen säng. Jag tror både hon och vi sover bättre då. Nu har hon sovit sen halv 6 så snart dax för mat, tycker mina tuttar iaf.


Pappamys

När Nikita hade ätit tänkte jag att jag skulle hoppa in i duschen, får ju passa på så fort hon somnat :) Och då kände jag att hoppas hon inte börjar skrika nu för jag är riktigt Nikitig ( hon är mammig och jag Nikitig :) ) då säger André att jag ska komma och lägga henne på honom istället :) Men hann inte ta något kort för han vill inte att hon ska ligga på mage för länge, men sålänge man har koll på att hon andas så är det ju ingen fara så.

Vi har kollat på Patrik 1,5 nyligen. Den var faktiskt bra :) Och just nu sitter jag och tänker på framtiden. Tiden går för fort, jag njuter och njuter men tiden springer ifrån mig ändå. Jag skulle aldrig vilja lämna ifrån mig Nikita, skulle vilja ha henne hos mig hela tiden men det skulle jag få ångra sen om jag satt med henne hela tiden. Men det går inte låta bli att komma och pussa på henne när hon sovit närmare 1 timme. Då kommer abstinensen :)

Satt och läste lite om nyföddas utveckling och såg att det stog att i slutet av första månaden kan dom börja lyfta huvudet lite om dom ligger på magen, Nikita gjorde ju det första natten när hon inte ens var ett dygn gammal. Tänk att för 1 vecka sen låg jag och hade ganska regelbundna värkar och försökte sova. Och sen när André kom till sängen beslutade vi att klocka värkarna. Om 1 timme exakt för 1 vecka sen åkte vi in till förlossningen.


Talk to the hand

Förut när skrutt låg och sov och sovit ett tag måste mamma fram och pussa lite, hon reagera inte alls, men när jag sa att "mamma älskar dig gumman" la hon en hand över ansiktet precis som "talk to the hand" haha, älskade skruttunge ligger nu och myser på mitt bröst och jag vill ut o gå igen. Mycket roliga att gå nu när man har barnvagn. Man känner sig så himla stolt när man går där med barnvagnen :)

Duktig

Varje gång Nikita rapar eller bajsar säger jag alltid att hon är duktig, så nu när andre rapar och fiser säger han "duktig" :)
Min lilla ( stora ) älsking.

Magen från 5 augusti - 25 januari


Vecka 14+0



vecka 15+0



vecka 16+0



vecka 17+0



vecka 18+3



vecka 19+0



vecka 20+0



vecka 21+0



vecka 22+0



vecka 23+0



vecka 24+0



vecka 25+0



vecka 26+0



vecka 27+4



vecka 27+6



vecka 29+0



vecka 30+0



vecka 31+0



vecka 32+0 ( med en en rumpa precis under revbenet )



vecka 33+0



vecka 34+0



vecka 35+0



vecka 36+0 ( fixerad och klar )



vecka 37+0


vecka 38+1 mitt i en värk


Dagen efter förlossningen


5 dagar efter förlossningen ( ser ut o va gravid i typ v 18 - 19 :)

I 8 månader och 8 dagar bodde Nikita i mig. Hon blev till runt den 12 maj 2009 och stannade till den 20 Januari 2010. Du är kärlek !

God morgon

Såhär utvilad har jag inte känt mig sen helgen innan Nikita kom till världen. Gick o la henne efter mat och blöjbyte runt 00.30 sen sov hon i sin säng till hon ville ha mat nästa gång, då somna jag med tutten i munnen så då fick hon sova hos oss. Sen vakna hon vid 4 o ville ha mat och ville inte somna om så la henne på mitt bröst o då somna hon. Sen ville hon ha mat runt 7 så då gick vi upp. Men hon sov iaf i sin säng hela kvällen igår. Då vart mamma stolt :)

När jag vaknar ligger Nitro precis brevid henne så blev lite nervös ifall han gjort henne nått, för han börja busa med min hand när jag fixade till Nikitas täcke, då fick han hoppa ner fort.

Igår kväll lyckades Nikita ta tutten utan nappen och vi lyckades få in mer än vårtan :) Men det gjorde lite ont så tar nappen på dagarna och försöker utan på nätterna då det är som mest jobbigt att få på den och få den att sitta rätt.

Välutvecklad

Vi har fått en riktigt välutvecklad bebis. Det tog bara 3 dygn innan naveln lossnade, och det hade läkt jättefint, nu har hon en smilegubbe till navel :)

Första natten lyfte hon huvudet i 5-10 sekunder, och nu håller hon huvudet 10-20 sekunder. Nu kan hon nästan rulla över från rygg till mage, det är inte mycket till innan hon kommer lyckas. Brukar inte dom va rätt många månader innan dom kan det? Hon är bara 5½ dygn gammal och jag tycker hon kan väldigt mycket för att vara så liten. Ögonen försvinner inte hur som helst heller utan hon kan kolla mig i ögonen en stund ibland, med båda ögonen.

Min älskade dotter, du är helt perfekt! Finns inget jag skulle vilja ändra på med dig! Hon sover bra, hon äter bra, hon skriker knappt utan gnäller mest när det är nått som är fel. Ända gången hon skriker till är när man byter blöjan och det blir kallt. Vill ha sån dom har på sjukhuset med värme över skötbordet, måste va jätte skönt o ligga där utan kläder utan att frysa :)

Jag älskar dig Nikita, kommer alltid göra allt för dig, allt för att du ska ha det bra och kommer aldrig låta något hända dig. Du är så älskad gumman, av både din mamma och pappa!

Och nu har hon dessutom lärt sig sova i spjälsängen, eller somna där utan att gnälla speciellt mycket, det är nu hon brukar va jätte mammig och det brukar inte gå att lägga henne där. Stolt, det är bara förnamnet vad jag är!

Första badet

Det uppskattades inte, usch vad hemskt det var. Hon skrek från hon kom i vattnet tills hon kom i handduken, så blev bara att blaska av henne lite snabbt sen upp och mysa istället, det uppskattades mer. Nu ligger hon och sover men vaknar nog snart, hoppas mina tuttar iaf :)


Stackars lilla skruttunge ♥


Vackra unge, funderar på att förstora denna bilden!



Mysigaste som finns att ligga hud mot hud under en stor mysig filt :)


Mamma och Pappa älskar dig mest !

 


Stolt!

Nikita var jätte duktigt idag. Det blev lite stressigt där ett tag, vi är ju inte vana vid att ha med oss det lilla livet. Så när vi va påväg in kom vi på att jag glömt massa saker vi skulle ta med oss. Så vi kom in lite sent. Och man skulle helst ha ammat henne innan så dom skulle vara lugnare på kontrollen så fick sitta i väntrummet och amma, och när vi gick in där hade hon tutten i munnen :)

Hon hade gått upp 35 g. Nu vägde hon 3215 g. Och när dom skulle sticka henne i handen var jag mer nervös. Hon frågade om jag skulle svimma, men nej jag ville bara inte att min älskade dotter skulle få ont ju. Men hon reagera inte alls, så duktig hon är!

Sen var vi en sväng och hälsade på några kompisar i stan. Så idag har vi verkligen varit ute i farten. Hon sov nästan hela tiden vi var borta så jag trodde hon skulle vara pigg när vi kom hem. Hon fick tutten så höll hon på att somna så då la jag ner henne i spjälsängen för att tidigt lära henne att kunna somna där också. Så somna hon till sen vakna hon igen så fick hon tutten igen. Och sen gick jag o la henne igen när jag såg att ögonen höll på att slockna, hon låg och gnällskrek lite i någon minut, sen fick hon testa nappen för första gången, då somna hon. Är stolt både över henne och mig som lyckades låta henne ligga där och skrika utan att springa o ta upp henne. Men det är svårt.

När hon sovit färdigt ska jag ge henne lite mat, byta blöjan sen ska vi se om vi kan bada henne lite. Hon har ju inte gjort det än så får se vad hon tycker om det.


Morgonmys med älskade Nikita




Pappa byter blöjan och tar på nya kläder :)



Lycklig liten familj, älskar er!


God morgon

inatt fick jag sova 4 timmar i sträck, sen krångla tuttarna för mycket så vi gick upp istället. Funderar på om jag inte ska pumpa precis innan hon ska äta o ge på flaska. Nappen funkar hur bra som helst, när den äntligen sitter rätt, som brukar ta rätt lång tid.

Nu ligger hon på mitt bröst och kikar lite, tror hon somnar snart o då ska ja passa på att äta frukost. Det sitter fortfarande i sig sen graviditeten att jag måste ha frukost, helst direkt när jag vaknar. Men nu måste Nikita äta innan jag kan göra det. Och på morgonen kan hon äta i 1-2 timmar med korta sovpauser innan hon är nöjd.

Jag är så lycklig att jag har dig Nikita, tack André för att du gett mig det finaste i världen!

Lite bilder från dagen

Just nu ligger Nikita och sover på pappas bröst, så jag kunde gå och fixa tvätten. Jobbigt nu att inte ha tvättmaskin här hemma utan måste boka. Hon är ju så liten så hon druknar i storlek 56 och bodysar i storlek 50 gick åt snabbare än jag trodde. Så dom som bara är nerkissade och nerblodade ( från naveln ) tvättar jag förhand i handfatet. Dom som är nerbajsade tar jag i tvättmaskinen på torsdag.


Pappa och Nikita innan barnvagnspromenaden



Idag var hon rosa och fin, igår hade hon blåa kläder :) Min lilla sötsak,
mamma älskar dig mer än ord kan beskriva!



Ligger och myser på mammas bröst, hur underbart som helst!



älskade unge med rumpan upp i vädret :) Min lilla trollunge :)



I morgon ska vi på efterkontrollen. Då kommer min lilla älskling få ett stick på handen. Min lilla pluttunge. På fredag ska vi äntligen hämta ut bilen :) Kommer kännas mycket tryggare att ha med Nikita i bilen då :)

Nu ligger hon och äter, eller mest tuttar lite :) Det är väldigt ofta hon sätter i halsen och det är lika obehagligt varje gång. Blir så irriterad på min ena tutte, den vill verkligen inte som jag vill. Tutten stannar inte kvar i nappen så när jag inte har tålamod med den så handpumpar jag den istället.

Nu ska vi snart gå o sova ska bara låte snutt äta klart. ( det har tagit närmare 1 timme o skriva detta inlägg :)

Bilduppdatering

En sista bild på magen uppdaterad

http://charlottegaines.blogg.se/category/forlossningsberattelse.html

Nysattack!

När pappa Andre hade bytt blöjan och jag precis skulle ta över för att ge henne tutten nös hon 6 gånger i rad, lilla pluttan.

Har fått till ny header, Nikita måste ju finnas med mer än som en ultraljudsbild :)

Nu ska familjen mysa till Johan falk, jag som tänkte förra avsnittet att inom några avsnitt kommer jag ha en bebis i famnen, och visst har jag en mätt och belåten sovande bebis i famnen :)

Min älskade vackra ängel ♥


Barnvagnspremiär

Idag blev det att vi kom ut i kylan. Var riktigt skönt att få lite frisk luft. Och var hela tiden tvungen o känna så hon inte kändes för varm i nacken och inte för kall i ansiktet. Vi gick in på ica sen gick vi och mötte sandra vid station. Vi fick 2 fina pyamasar av sandra, och 2 mössor på min beställning. Roligt att hon får så mycket saker! :)



Pappa med vagnen



Mamma med vagnen

Vi bråka om vem som skulle gå med vagnen, men tyckte vi fördela det bra ändå :) Och jag sa det är faktiskt jag som har klämt ut henne :) haha.

Snuttan var vaken jätte länge förut, säkert 2 timmar. Så ville hon ha mat, sen byta blöja, mat igen, mysa lite på bröstet med öppna ögon och kika lite på sandra, sen äta igen. Sen var hon riktigt trött :) Jag fick till och med gå in och duscha, men då hade hon vaknat men för 1 gångs skull dög det att ligga på pappa en stund också.

God morgon

Ja usch vad ont det gjort i hela mig hela natten. Men inatt fick jag iaf sova nästan 4 timmar i sträck. Sen hade hon ont igen, så la henne på bröstet och vi båda sov så i 2½ timme, mysigt och stelt :)

Sen lyckades hon göra världens bajsblöja så nu verkar magen va bättre, så skönt! Nu har hon precis ätit och ligger i spjälsängen, men hon ligger och pratar så hoppas hon somnar snart.

Nitro är nog lite svartsjuk på lilla Nikita som får all min uppmärksamhet. Förut hade ju Nitro nästan all min uppmärksamhet. Han gör allt han inte får när jag är i samma rum. Går upp på bordet och sånt. Så jag får försöka räcka till till honom också.

Nu vakna hon så får gå o ta upp henne.

Magknip

Min stackars älskade dotter har massa magknip, hon har nästan inte bajsat alls på fleera timmar. Hon brukar ha svårt för att rapa också även att man slår på rumpan och drar handen på ryggen. Det gör verkligen ONT i hela mig när hon skriker så av att hon har ont. Testade ta en tops med babyolja på i rumpan men det kom bara lite. Hoppas verkligen hon gör världens bajsblöja snart så hon slipper ha så ont.

Några tips på vad man kan göra för att få igång magen igen?

Idag var Andres familj och kollade på fina Nikita. Kändes väldigt dumt för fick många fina saker, men bara till mig själv. Fast det va för Nikita kommer få så mycket ändå.

Imorgon ska vi nog ta barnvagnspremiären. Vi tänkte gå förut men var tvugna att pumpa däcken, så vi gick ner till statoil, men dom hade ingen sån pump så vi gick hem igen så åkte André o fixa det.

Nu ligger älsklingen o sover och Nikita ligger på mitt bröst o myser. Hon luktar verkligen hur underbart gott som helst! Kärleken till henne växer sig starkare för varje sekund, det gör ont att älska någon så mycket, ofta jag sitter och tittar på min helt perfekta dotter och börjar gråta av lycka för hon är just våran, just vi är föräldrar till henne! Livet är så underbart så det finns inte, vill leva såhär för resten av mitt liv.

Ta en kö-lapp

Det är många som vill träffa den nya lilla familjemedlemen, såklart! I torsdagskväll efter vi kommit hem kom mamma ( mormor ) och Kevin, william och Miranda hit och kollade på henne. Och igår var Natalie här och tittade på henne, min älskade lilla plutt. Idag kommer Andrés familj och tittar på henne, i morgon kommer sandra, och på måndag kommer Anders och becca och deras söta dotter :) Så vilken tur att jag också fick en helt underbart söt dotter så jag slipper kidnappa deras :)

Jag lever verkligen i nuet nu för tiden. Innan levde jag mer i framtiden när bebis skulle komma. Nu försöker jag verkligen njuta till max med den lilla gobiten, vill inte sitta och tänka tillbaka och ångra att jag inte spenderat mer tid med min dotter. Vill inte att André ska känna så heller så jag försöker göra så han rapar henne iaf. Än så länge har han bara bytt 2 blöjor, en kissblöja och en liten bajsblöja.

Jag verkligen ÄLSKAR livet som mamma, det är det mest fina och underbara jag fått uppleva. Kommer alltid göra allt för att min älskade dotter ska ha det bra. Kan sitta och titta på våran underbart vackra dotter och tänka hur glad jag är att just HON kom till oss, då vet jag iaf att hon alltid kommer ha det bra, alltid vara älskad, och alltid få pussar och kramar. För mig kommer hon nog alltid vara min lilla bebis. Hur kan man älska en annan människa så mycket, det är verkligen helt magiskt!


Världens bästa pappa, världens bästa mamma och världens bästa dotter, älskar er så himla mycket!
Första familjebilden. ( Den allra första syns bara Nikita och våra näsor :)



Pappa rapar Nikita, dom ser lite trötta ut :)



Världens finaste dotter med världens stoltaste mamma!



Söta Natalie med älskade lilla Nikita



Älskade unge, du är bara för söt! Mamma och Pappa älskar dig mest av allt!!


Ömma tuttar

åh vad dom ömmar, och känns som igenting hjälper. Jag smörjer med bröstmjölk innan och efter amning, och mitt emellan också, låter dom vara ute i det fria för att lufta dom ordentligt och ändå gör dom så ont. Men nu har vi iaf kommit på tekniken med den saken man sätter på tutten innan, så nu gör det bara ont precis när hon suger till och inte hela tiden som det gjorde förut.

Försökte även pumpa inatt men det kom nästan ingenting, så skrutt får nog inte i sig så mycket som jag först trodde. Men den riktiga mjölken rinner väl till snart så då hoppas jag hon får i sig mer.

Nu ligger hon och sover igen. På dagen går det bra att ligga i spjälsängen, bara hon får vara på mig en liten stund och det tackar man ju  inte nej till och ha den mysungen på sig. Så jag passar på och plocka lite och läsa lite när jag kan lägga ifrån mig henne, för på nätterna och kvällarna vill hon inte bli lämnad, då duger inte ens pappa.

Hon låter ju så otroligt sött när hon sover, för hon ligger och nunnar lite för sig själv i sömnen, men skönt det då slipper jag gå fram hela tiden för att kolla så hon andas. Nu kan jag iaf lämna henne här inne själv korta stunder utan att ha panik över att nått händer, det känns skönt. Nu ska vi äta lite här, hörs senare :)

Snuttan sover

Så jag passar på att blogga lite. På kvällarna och nätterna vill hon vara vid mig hela tiden, och vill tutta hela tiden. Stackars mina tuttar, dom är så ömma och enorma, och ändå har mjölken inte runnit till än. Trodde den gjorde det igår, för började göra jätte ont och kände mig lite febrig och jag såg hur tutten växte, men det är fortfarande råmjölk.

Hon är så snäll och helt underbar och gnäller nästan inget, hon skriker bara om hon är hungrig eller fryser som hon alltid gör när man byter blöjan. Hon tycker inte om att få dom kalla våtservetterna på sig, men vem skulle vilja ha iskalla våtservetter på sig när man fryser?

Har haft en rätt jobbig natt, men har iaf fått sova ca 3 timmar. Sammanlagt denna vecka har det nu blivit 7 timmars sömn ungefär. Jag som brukade sova 11 timmar per natt förut. Men amningen gör så jag inte behöver sova lika mycket så det är ju skönt. Hade jätte ont i tuttarna inatt, och har börjat få lite såriga  bröstvårtor. Men hon tar fel tag om tutten, hon får bara in själva bröstvårtan fast mer egentligen ska in. Men köpte någon sak man sätter på bröstvårtan under tiden jag ammar, då gör det inte lika ont som tur var.

Kan bara ligga och titta på henne, hon är så himla vacker. Jag fick världens leende från henne förut i sömnen, och tåtarna bara spruta ut. Hur kan man va så otroligt fin som hon är? Det är ren lycka! Jag njuter varje sekund av att vara nära henne, och vill bara pausa tiden så man får njuta ännu mera nu när hon luktar så himla gott. Blir nog premiär bad ikväll tror jag, annars blir det imorgon. Hon är väldigt torr för hon hade knappt något fosterfett när hon föddes.


Tack igen för alla fina kommentarer!

Tack

Tack för alla fina kommentarer, ska försöka svara så fort jag orkar och får tid. Förlossningsberettelsen blev färdigskriven runt 16 men hann inte publicera den förrens nu. Just nu myser jag och njuter för fullt med våran fina dotter.

Förlossningsberättelse

Jag började klocka värkar kl. 21.20 19 januari efter att ha haft ganska regelbundna värkar sen typ klockan 18.00. Hade förvärkar innan sen ca klockan 17.00. Jag mätte värkarna och dom varade ca 1 minut och det var mellan 2 - 4 minuter mellan värkarna. Så jag ringde in till förlossningen klockan. 21.45 för att se vad dom säger. Fick en värk precis då och hon frågade vart jag bodde ( det tar ca 45 min till förlossningen ) och hon tyckte vi skulle åka in för jag lät ansträngd när jag fick värken.

22.10 åker vi härifrån jätte nervösa, men jag trodde vi skulle får åka hem igen, eller jag hade den inställningen för att inte bli besviken. Vi kom fram runt 23.00 fast vi hade kört i 60-80 för det var riktigt halt ute. När vi började närma oss började värkarna avta lite, dom kom mer sällan och stannade inte lika länge. Fick även någon mildare förvärk emellan dom så vi tänkte att vi kommer ju få åka tillbaka nu för dom lär ju sluta.

Så fort vi gick ut ur bilen fick jag en värk, och påvägen till förlossningen fick jag 2 till. Vi kom fram till vårat förlossningsrum 105 och blev kopplade med ctg kl. 23.40. Värkarna kom ganska regelbundet och bebis hjärtslag låg på 148 slag / minut.

Klockan 00.00 kollade dom om jag öppnat mig något, det var knappt 1 cm, men hon sa att man kunde säga att det var 1 cm, långt kvar tänkte jag. Hon sa också nått som mjukat upp sig, från början är den ca 3 cm och när hon kände var den bara ½ cm så det hade hänt mycket på kort tid tyckte hon. Men det är fortfarande osäkert om vi ska få stanna, men eftersom vi bor så långt ifrån så ville dom inte skicka hem oss än.

Klockan 00.10 gick André för att parkera om bilen och få i sig nått att äta. Då hade jag panik när jag satt där inne själv och bara ville att han skulle komma tillbaka NU.

00.15 fick jag 2 panodil och en sovdos står det i förlossningsjournalen. Men den gjorde ingen nytta alls, eftersom jag inte sov nått alls den natten.

00.45 bad jag dom värma min vetekudde, vädligt skönt att ha den i svanken under och efter värkarna. Hade ont i svanken även när jag inte hade värk, men inte så farligt.

00.48 kom André tillbaka, helt underbart att se honom komma in genom dörren och jag kände mig genast mycket lugnare.

02.10 Blev värkarna ännu kraftigare och tätare, och jag tänkte i varje värk hur ska jag stå ut med det här? Nu andades jag inte igenom värken lika bra som jag gjort med dom innan, jag grät och skrek mig mest igenom dom. Men så fort värken var över så tänkte jag att men så farligt är det ju egentligen inte, för jag lever ju. Men när värken kom igen undra jag hur jag skulle överleva även denna värken. Usch för dom värkarna, kände jag då.

03.40 Gör en till undersökning för att se om jag öppnat mig mer, har bara öppnat mig 1½ cm nu, och inte haft någon blödning och vattnet har inte gått än. Sen får jag hoppa in i badet, testade även akupunktur, fick en nål i huvudet och var först rädd för att komma emot den mot något, men sen lossnade den i sängen ändå utan att jag märkte nått, så hade nog inte behövt vara så rädd för att inte komma emot den mot något. Fick akupunkturen precis innan jag klev ner i badet, för jag skulle bli mer avslappnad. Först trodde jag den hjälpte för dom 2 första värkarna i badet gjorde inte lika ont, men nu efter tror jag mer att det var vattnet som var lindringen till värken.

04.05 gick jag upp igen, hade då varit uppe och kissat 2 gånger på den korta tiden, jag kissade säkert 50 gånger den natten innan bebis kom ut.

06.15 Fick jag en blödning, blev först väldigt nervös fast jag vet att det kan vara ett bra tecken, och visst var det de. Har nu öppnat mig 4 cm. Får nu förfrågan om lustgas eller ryggmärgsbedövning och jag sa att jag ville börja med lustgas, var ändå väldigt nervös för den där sprutan mellan kotorna, usch. Tyckte inte om lustgasen alls, och tyckte inte alls om att andas i masken så låg mest bara och höll i den.

06.50 ber jag om ryggmärgsbedövning och när hon går ut för att få tag på narkosläkare börjar jag känna hur det trycktes neråt, kändes som jag började få krystvärkar. Försöker andas igenom värkarna, som varit vädligt hemska nu ett tag, dom kunde jag inte andas igenom alls, utan bara skrek och grät. Hittade tillslut en ställning som funkade i värkarna, fick ligga på vetekudden och dra kroppen upp och ner så svanken masserades med värmen. När jag ligger i en värk och sen kommer "tillbaka till verkligenheten" är det helt plötsligt massa folk där inne. I journalen står det att dom kommer in till mig 07.05.

( vet ej vad tiden är nu ) Men jag får krystvärkar och krystar för fullt och känner hur vattnet sprutade ut som om någon slängt ut en vattenballong, precis då gick en barnmoska förbi precis där vattnet kom så hon fick en liten dusch.

07.10 ctg igen

07.22 Hade jag ännu fler krystvärkar, tror det var nu dom började bygga om sängen och tog bort nederdelen och satte upp ställ där jag kunde lägga benen.

Jag blir frågad igen om jag vill ha mer lustgas men det vill jag inte, så det blev utan bedövning, det trodde jag aldrig.

Runt 07.30 - 07.34 Hörde barnmoskan säga till en annan som stog där att det är nog bara en krystvärk kvar, så när jag fick värken tog jag i lite extra för nu ville jag ha ut bebis, det gjorde så j'vla ont! Kort innan detta kände jag hur halva huvudet var ute, och hade krystvärk men fick inte krysta, det var nog det som gjorde mest ont, vad jag kommer ihåg iaf. Vet iaf att jag tänkte det just då.

07.34 Tar i allt vad jag kan och upp kommer en kladdig, mjuk, len och varm helt underbar skrikande bebis. Hon var så tyst när hon låg där och skrek, och jag hade handen på hennes rygg så kände både hjärtat och andningen, men hon slutade skrika väldigt fort utan låg mest och nynna för sig själv och en barnmoska kommer med världens fart och skakar om henne för att se så hon verkligen andades. Och nu frågar jag om det var en pojke eller flicka, André kollar efter och säger att det var en liten flicka som vi trodde. Lyckan svämmade över.



Hon var verkligen den vackraste jag sett, barnmoskan sa också där någonstans att hon hade mörkt hår, och precis när hon kommit ut sa en barnmoska vad mörk (..) är. Så min tanke blev nått i stil med "har jag klämt ut en neger", men jag tyckte inte hon var så mörk, mest blå. Men ändå den vackraste jag någonsin sett. André fick såklart klippa navelsträngen.

07.45 Nu fick jag krysta ut moderkakan, men hade ingen ork till att krysta fast behövde knappt ta i, den ena tryckte ut den på magen och den andra drog lite försiktigt. Sen kollar dom om jag spruckigt nått, hade fått två små rivsår på varje sida och dom frågade om jag ville att dom skulle sy, men jag ville mest att dom skulle låta den delen av mig vara ifred så jag slapp sys!

08.50 får hon grepp om tutten och börjar suga, och barnmorskor kommer in och kollar och alla säger att hon har helt rätt sugteknik.

10.00 Kommer dom in och mäter och väger henne. 47 cm lång och 3180 g. Jag fick gå in o duscha för att kissa, fy f a n vad ont det gjorde fast jag stog där med vatten hela tiden, usch. Kan fortfarande inte kissa utan att duscha och det gör fortfarande ont, men inte som då, det var verkligen hemskt.

Vi satt och kollade på våran älskade prinsessa, allt kändes så overkligt, som man bara hade drömt allt. Och André säger, men det är nog en Nikita, och inte var det en Tove iaf, det tyckte in André heller.

Hade aldrig klarat av detta utan André, han kände säkert att han inte kunde göra nått när jag hade så ont, men det gjorde han. Bara hans närhet och han påminnde mig hela tiden att andas och andades med mig. När han stog riktigt nära och jag hörde hans hjärtljud kunde jag verkligen slappna av.

Tyckte lite synd om honom när jag hade krystvärkarna, för då tog jag hans hand och tryckte mot mitt bröst allt vad jag kunde, och jag hade väldigt kraftiga krystvärkar, så behövde inte göra så mycket själv utan kroppen gjorde det mesta.

André somnade runt 01.00 och jag försökte också somna men så fort jag höll på att somna fick jag en värk och vakna till igen. När jag fick ondare värkar klockan 02.10 väckte jag honom och fråga om inte han kunde vara vaken med mig, det var allt han fick sova. Fast han vaknade också hela tiden när jag fick en värk, eftersom dom var ju inte direkt ljudlösa. Och när jag inte har värkar sa jag att jag tyckte synd om André, för han fick ju inte sova nått.

Jag kommer göra om det här igen, om jag kan. Men jag har ändrat mig om 2:an. Har alltid viljat ha 2 års skillnad mellan dom, men tror mer på 5-10 år istället :)




Stolta, trötta och lyckliga nyblivna föräldrar, allt känns magiskt!



Sammanfattningsvis hade jag värkar i 13 timmar, och krystvärkar i 30 minuter. Hade bara sovit 4 timmar sammanlagt under måndagen. Inte ihållande sömn, har fortfarande inte sovit nått så inatt måste jag väl få någon sömn annars tuppar jag väl snart av. Den störta lycka jag någonsin känt var när mitt barn som levt i mig i 36 veckor och 1 dag kom upp på bröstet. ( Jag födde asså i vecka 38+1, men började få värkar som avtog i vecka 37+6, hade då värkar i 2 timmar som sen gick över till tandvärk. Vecka 38+0 började värkarna och höll i sig till hon var ute. Det var det mest smärtsamma jag varit med om och det mest underbara. Jag tyckte så synd om alla som gick omkring där på förlossningen och hade ont. Men det är så värt det!

Uppdate:

 
Sista magbilden mitt i en värk!

Några bilder sålänge

Skrutt ligger och sover, och mina tuttar ömmar jätte mycket. Inatt ville hon ha mat varannan timme och åt i 1 timme. Hon åt klockan 00.00 - 01.00 sen ville hon ha mat 02.00 - 03.00 så fortsatte det till klockan 06.00 då ville hon absolut inte släppa tutten så fick amma 2 timmar, och båda är söndersnuttade nu.

Det känns fortfarande så overkligt, kan verkligen inte förstå att hon är våran, att hon har vi tillsammans skapat, hon har vi väntat på så länge, just hon. Våran Nikita, hur kan man älska någon så mycket som man precis la ögonen på? Det är ren lycka och kärleken svämmar över.


Stolt trött pappa med världens finaste dotter Niktia



På hemfärden i den stoora overallen :) Hon druknade verkligen i den, men köpte 56 för jag inte skulle behöva köpa en ny direkt, men ser ut som jag får köpa en mindre ändå :)



Mammas ängel i spjälsängen, älskade bebis ♥


Nikita Gaines

20 Januari 2010 07.34 kom världens finaste dotter till världen! Och vi är lyckligare än någonsin. Är just nu jätte trött för har bara sovit ca 30 min sen i måndags, då jag sov 4 timmar, så förlossningsberättelse och bild kommer senare.
Vi mår bra och hon är helt perfekt!


Klockar värkar

Sitter och klockar värkar idag igen, började få förvärkar fast lindriga som satt mest i svanken när tandvärken försvann. Sen fick jag lite kraftigare runt 17 - tiden någon gång, sen gick jag in o duscha och det hjälpte lite, dom kom inte lika ofta. Och sen vid 18 - tiden ungefär började dom kännas som igår, och nu gör dom bara ondare och ondare. Har fått 3 värkar sen jag nu började klocka och dom är på 57 - 58 sekunder och det är ca 3 minuters mellanrum, men det känns ändå inte som vi behöver åka in än. Just när jag har värken känns det väl som det, men vill inte åka in och få vända igen. Och vattnet har inte gått heller. Och igår avtog dom efter några timmar så det kanske dom gör idag också.

Behöver vi åka in ska jag försöka hinna skriva det innan vi åker.

Äntligen några timmar sömn

Jag fick en tid vid 10.40, tiden dit kändes som en evighet, försökte sova men slumra bara till sen vakna jag av smärtan igen. Kommer till tanläkaren vid typ 10.30 och då är det världens väntetid för det finns bara 1 läkare och det var rätt många i väntrummet. Så vid 11.08 fick jag komma in, och 11.10 fick jag bedövningen. Efter 17 tommar och 13 minuter konstant smärta kom jag till himlen. Det var seriöst det skönaste jag varit med om när den där bedövningen började verka.

Men eftersom det bara var 1 läkare och rätt många där hade han inte tid att dra ut tanden, så han rensa ut tanden och "filade" vid roten med nått sen la dom på någon sak som skydd, så ska jag dit och dra ut tanden den 18 februari.

Så fort jag kom hem sprang jag till sängen,  var så jävla trött och somna som ett litet barn. Hade såklart mysigt sällskap av Nitro som låg och sov tätt intill. Även att jag bara sovit typ 2-2½ timme känner jag mig utvilad efter denna hemska natt. Bedövningen är fortfarande i, men känns att den är påväg bort, det kitlas på hela läppen :) Nu ska jag försöka äta nått, stackars bebis har bara fått 3 mackor på typ 12 timmar, men är ändå inte hungrig.

Tack för alla fina kommentarer, ni är underbara!

Ingen sömn..

Har inte kunnat sova alls  i natt. Var vaken när Andrés klocka ringde, satt då i köket med en handduk över ansiktet och skrek av smärta. efter 6 någon gång lyckades jag somna till men vakna igen, var vaken ett tag sen lyckades jag sova tills nu. Och nu gör det ännu ondare så blir akut till tandläkaren idag för jag står inte ut mer, 14 timmar av konstant smärta, jag orkar inte mer. Vid 4 inatt försökte jag även dra ut tanden, men lyckdes inte.

Fortfarnade ingen sömn

Har legat nu i flera timmar och försökt sova, men det gör så jävla ont så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Tyvärr menar jag tandvärken. Visst om man kunde få vila från smärtan iaf några sekunder, men nej har haft ont precis varje sekund sen kl. 18.00, jag har jättesvårt att äta, kan inte sova. Det kommer ju inte komma någon bebis då. Funderar till och med på att leta fram ett snöre och dra ut fanskapet. Värktabletter fungerar lika bra som att andas, hjälper inte ens lite. Vetekudden, nja det vill jag väl inte påstå, det kan va rätt skönt att ha den där ett tag, men sen blir det för varmt men hjälper mot just smärtan gör den inte.

Borsta tänderna - funkar inte
Borsta med koksalt - funkar inte
skölja med koksalt - funkar inte
värktabletter - funkar inte
vetekudde - funkar inte
sömn - kan inte somna

Någon som vill komma hit och dra ut en tand?

God natt

Nu orkar jag inte ha ont längre, och ingenting funkar! Inte ens vetekudden mot kinden hjälper. Vadå smärtadag? Men jag önskar att det varit värksmärtor istället för tandvärksmärtor.

Nu på kvällen har jag även fått några små förvärkar och kraftiga sammandragningar, så får väl se om det fortsätter till värkar igen.

God natt.


Värkar till tandvärk

Jag hatar tandvärk! Och det vägrar gå över, hjälper inte ens lite med panodil. Så jag föredrar verkligen att ha värkar, den smärtan gör så jag kommer närmare min bebis, tändvärken gör bara att jag knappt kan äta. Och jag kan ju inte föda barn utan att ha massa mat och energi? Så det är säkert tandens fel att värkarna avtog. Vi va ute och gick en bra bit i rask takt, sen har jag dammsugit, fick inte ens en förvärk! Fick knappt sammandragningar heller.

Men värkarna har iaf gjort lite nytta och bebis har sjunkigt ännu mer nu. Man känner huvudet precis innanför, känns lite läskigt faktiskt, så nu blir det definitivt inget mer sex på väldigt länge!

Jag har alltid trott att jag kommer få en låång utdragen förlossning, så antar att jag hade rätt. Kommer väl ligga i värkar i 3-4 dygn till jag inte står ut mer o får förlösas med kejsarsnitt eller nått, skulle inte förvåna mig för jag absolut inte vill föda med kejsarsnitt.

Fortfarande hemma

Och bebisen ligger kvar i magen. Värkarna börjar avta också, suck! Dom kommer fortfarande, men inte lika intensiva och inte lika länge. Sen tar det längre tid emellan dom, så får väl se om det händer nått mer ikväll.

Vi har precis ätit, och idag åt vi kebabrulle och andré kebabtallrik för att samla energi. Har också köpt en stor godispåse för att få energi :) Skulle behöva röra på mig så värkarna kommer tillbaka så det händer nått någon gång.

Snart hoppas jag

Jag har ringt till förlossningen, fast jag visste redan att jag inte skulle behöva åka in än eftersom dom inte är regelbundna. Hade världens panik innan andré kom hem men så fort han kom innanför dörren blev jag lugnare. Så nu är det bara o vänta på att värkarna ska bli regelbundna.


Förvärkar eller riktiga värkar?

Jag börjar faktiskt bli osäker. Visst att jag vet att värkarna gör ondare än såhär, men när dom precis börjat så gör dom ju inte lika ont. Har suttit och klockat förvärkarna/värkarna och dom är allt från 8 sekunder till 1 min 30 sekunder, och från 1 minuts mellanrum till 4 minuters mellanrum. Men dom kraftiga större förvärkarna/värkarna är det kanske 5 minuters mellanrum. Jag får först 1 liten och sen 1 stor. Men dom är inte regelbunda alls så därför känns det inte heller som det är riktiga värkar.

Men förvärkarna jag hade igår gjorde inte ens hälften så ont som dom gör idag, jag får tåtar i ögonen för varje värk och måste verkligen tänka på att andas. Men jag skulle hellre vilja hålla andan, det gör jag alltid när jag får ont, men försöker andas djupa andetag.

Och jag vill inte ringa in till förlossningen än, för om vi då får åka in för dom vill kolla om förlossningen startat, så skulle jag bli så besviken om vi fick åka hem igen, så jag avvaktar lite med det.

Men om det skulle vara förvärkar borde det väl hjälpa med vetekudden? för den ligger på hela tiden, och måste gå och värma den hela tiden så den bräns mot magen.

Blandade käsnlor, jo tack. Jag vill veta om det är riktiga värkar eller bara förvärkar! Påminner lite om mensvärk, gör ont i ryggslutet och det känns typ där bebisen har sitt huvud, svårt o förklara men ja.

2 veckor till Bf!

Idag är det endast 2 veckor kvar, 14 dagar. Så det är lika stor chans att bebis kommer nu, som 2 veckor in i februari, spännande.

Förvärkarna fortsätter, och igår när jag gick och la mig började dom göra ondare, och dom höll i sig länge också. Hade en förvärk i kanske 1 minut och sen gick det kanske 30 sekunder så kom det en igen och varade länge, men sen avtog dom lite. Blev väldigt nervös när dom kom så tätt och höll i sig så länge. Sen gick jag och hämta vetekudden mellan förvärkarna och den hjälpte lite, eller rätt mycket för då när jag fick en förvärk kändes det som vanlig mensvärk, så skönt :)

Idag ska vi åka och titta på våran bil ( den är inte våran än, kanske inte kommer bli det heller men säger ändå våran ) och se vad dom säger. Det är bara sommardäck på den bilen, men jag tycker att om vi ska testköra den så måste dom ju byta till vinterdäck, och jag tycker ändå att vi ska testköra den.

Bebis är nog trött idag efter all gymnastik inatt, hn har knappt rört sig alls sen jag vakna. Fick några små rörelser precis när jag vakna, men sen somna hn nog om igen :) Min lilla bebis, kan inte förstå att det ligger en liten människa i min mage :) Tänk att det kommer in en sån liten sak, och 9 månader senare kommer det ut en stor bebis :) Rätt coolt egenltigen.



Nu sitter jag med vetekudden på magen, men den hjälper inte sådär jätte mycket. Mycket prat om förvärkar nu, men ja har jag ont så måste jag skriva att jag har ont. Och det kan sätta igång till riktiga värkar, så man vet ju aldrig :)

God natt

Nu ska jag äntligen gå och sova, har varit trött hur länge som helst, men mitt chokladbegär har hållt mig uppe. Och vilken besvikelse det var att ta första tuggan kladdkaka. Smeten var god och smakade ungefär som den brukar, men kanterna på kladdkakan blev iaf goda.

Nej kladdkakan var så inte god så ville inte ha hela den biten. Men det hjälpte iaf mot mitt chokladbegär :)

Nu har Nitro jätte mega damp, och jagar stumpen, trots att han gång på gång fräser åt honom. Nitro springer efter ändå, så då slängde jag in honom i köket så får han va där och leka själv, eftersom han inte vill låte storebror va ifred!


När jag skulle kolla på videoinlägget så börja hn va så aktiv igen, och det kändes lite läskigt för ibland gjorde hn exakt lika dant som på filmen, samtidigt :)



God natt!♥


Bebis nattgymnastik

Ja det blev dålig kvalié men ville inte resa mig för att hämta mobilen och lysa med, men det syns tydligt ändå. Trodde faktiskt hn skulle sluta när hn hörde kameran som vanligt, men denna gången lyckades jag få med riktiga sparkar :) Min mysunge ♥



Direkt efter jag stängt av så somna hn, och nu ligger hn och sover, min lilla fis, som jag längtar efter dig!
      ( Det var inte länge hn sov, 5 minuter senare är hn lika aktiv igen! )

När chokladbegäret tar över

Satt och tänkte på vad jag ska äta, är så fruktansvärt sugen på choklad. Sen kom jag på det att det finns ju recept på kladdkaka utan ägg i, så ja mitt chokladsug tog helt enkelt över och tänkte att det är ju värt att testa iaf.

Så på med ugnen och i med alla ingredienser klockan 02.20 på en söndagsnatt. Är man gravid så är man. Hur kommer det här sluta? Jag tyckte det var för sent att baka kladdkaka klockan 22.00 på kvällen, men nu är det verkligen mitt i natten för dom flesta, och jag tänkte faktiskt snart gå och lägga mig, men nu måste jag va vaken i minst 30 minuter till :)

Men så skönt, Nitro har varit väldigt lugn idag, och jag har inte orkat leka med honom, men nu fick han sitt dampryck, så förhoppningsvis håller han på tills jag ska gå och lägga mig så han är för trött för att leka då :)

Bebis är fortfarande vaken, såhär länge brukar hn inte va vaken utan sömn, hn ligger fortfarande och har gymnastik i magen, lilla älskling!

Fortfarande vaken

Jag hade rätt om att jag skulle va vaken till efter klockan 02.00, fast jag tänkte gå och lägga mig tidigare. Älsklingen hade riktigt svårt att somna, han låg i sängen i säkert 1½ timme utan att sova. Men sen somna han lite innan 00.00 stackarn, han kommer ju va jäätte trött i morgon. Och nu går han upp 05.20, det skulle jag aldrig klara av! Då skulle jag gå och sova typ vid 18.00 eller nått :)

Förvärkarna och dom kraftiga sammandragningarna bara fortsätter och fortsätter, sitter med vetekudden på magen så dom gör inte så jätte ont nu, men den börjar bli kall och jag orkar inte gå in i köket och lägga den i mikron precis nu. Men skulle vilja hitta nått gott o äta, men det är det snålt om tycker jag! Tänkte förut att jag kan ju baka kladdkaka igen, men har inga ägg. Så hepp det sket sig.

Nu när jag sitter här och skriver har bebis kvällsgymnastik, och det gör ont när hn hela tiden slår på blåsan, men kan ändå inte låta bli att tycka att det är rätt mysigt! Måste passa på och njuta nu, även när det gör ont, för jag vet att man kommer sakna det sen!

Blir galen på dessa förvärkar!

Jag har tappat räkningen på hur många kraftiga förvärkar jag haft idag! Den där mensvärksliknande känslan gånger typ 50 ligger dom väl på nu, en del lite mildare och endel kraftigare. Hur ska jag klara av min förlossning? Jag får mest panik över att dom gör så ont nu, och att vila hjälper inte för det har jag gjort hela dagen. Vetekudden hjälper väl lite, och när jag duscha fick jag också förvärkar, men då hjälpte det också lite när jag spola precis där det gjorde ont.

Så en förlossning tror jag definitivt  inte är på g, men man vet ju aldrig. Men alla säger att man vet när förlossningen startat, men om jag inte gör det då? Tänk om vattnet går utan att jag märker det? Tänk om dom riktiga värkarna kommer men jag tror att det är förvärkar som är kraftigare, eftersom jag knappt tål smärta. Men jag tror nog att mina tankar är normala, tror inte det bara är jag som tänker såhär precis innan förlossningen. Tänk att nu är man nere på 2 små veckor, det är ju ingenting! Men det känns som det var läängesen det var nyår, så kommer väl ta ett tag ändå dom är två små veckorna.

Det märks att jag även samlar på mig massa kalorier, eller kolhydrater ( blandat alltid ihop dom ) för jag vill äta onyttig mat hela tiden, typ som pommes och pasta. Men nu äter jag iaf inte så mycket som jag gjorde där ett tag, det skulle vi inte ha råd med att jag åt 10 stora måltider, minst om dagen! Sen var det ju alla mellanmålen också. Nej jag förstår fortfarande inte hur det fick plats!

Nu ska jag käka pommes :)

Johan falk

Jag har precis kollat på Johan falk, det är ju så bra. Och man tröttnar aldrig, och denna gången märkte jag även en till sak som jag inte visste förut :)

Under tiden jag kollat på Johan falk har jag varit duktig och vikt och hängt in tvätten. Ibland kan det ta upp till 2 veckor innan vi orkat hänga in den :) Men det är bättre att jag gör det, för André viker inte in det utan knölar in det. Så det finns ingen plats till allt, och det är mycket skrynkligare när man ska använda det.

Jag ska väl inte va uppe sådär jätte sent hade jag inte tänkt, men skulle inte förvåna mig om det blir efter 2 ändå, som vanligt. Måste snart vända tillbaka dygnet lite mer, måste ha bättre rutiner nu när man snart ska få bebis tycker jag.

Stumpen, Nitros förebild?


Dom ligger till och med på samma ställe i soffan :)

Min "normala" katt?

Jag har märkt några gånger att den pluppen i handfatet varit nertryckt några gånger, men ändå inget jag tänkt på så. Men idag när jag gick in på toan så fick jag svaret:


Och det vart väldigt spännande när man satte på kranen lite försiktigt :)


Ni glömmer väl inte bort att gissa?

Gissa när bebisen kommer :)


Föda ensam?

Grattis Tova till sonen :) Hon fick igår förlösa sin son HELT ensam på toan, då går det fort! Så nu är jag livrädd för att få föda ensam. Vad gör man egentligen i den situationen? Jag vill absolut inte föda utan André, men skulle ju föredra att ha barnmoskor där också. Har tänkt på det hela eftermiddan/kvällen. Att tänk om det går så fort så man föder ensam!

Idag har jag haft riktigt kraftiga förvärkar och sammandragningar heela dagen, och ont gör det! Och bebis hela tiden med sina små fötter vid mina revben, eller ja hn håller sig till det högra :)

Idag har vi gått till singel men åkte med kallesson tillbaka :) Lata älsklingen, men lite motion fick vi iaf. Jag tyckte vi skulle gå till affären också, men det gick ju inte, för André skulle handla snus på hemköp. Och det är ju ica som ligger närmast, fast det är typ 2 minuters skillnad :)


Söndag

Idag bli väl en seg söndag igen som vanligt. Vi har ätit frukost och sen har vi kollat på film, mys söndag helt enkelt :) Får väl se vad som händer idag, jag vill åka in och föda :) Har så kraftiga förvärkar med sammandragningar hela tiden nu känns det som. Men skulle inte förvåna mig om det fortsätter såhär men att jag ändå kommer gå över tiden, stackars mig! Jag kommer verkligen dö av smärta när jag ska föda, förvärkarna gör just nu skitONT hur kommer det då kännas sen? Jag vill inte ens veta.

Nu ska jag flörta med älsklingen och fråga om vi kan åka en sväng, vill göra nått, är så trött på att bara gå hemma nu.

Bloggfel?

Förut när jag försökte komma in på bloggen kunde jag inte logga in, då stog det bara att websidan inte kunde visas, men nu kom jag iaf in.

Idag har Viwi och hennes lillebror wilhelm varit här en stund, var typ 6 månader sist eller nått :) Sen nu ikväll var Natalie och Robert och såklart deras söta son kevin här :) Dom gick nu för inte så länge sen.

Vi har också varit hos Andrés mamma några timmar, sen åkte vi hem till min mamma och blev bjudna på varma mackor :) Min mamma ska börja plugga nu, så kommer hon ha Andrés mamma som lärare :) Lite komiskt faktiskt, för dom har aldrig träffats, så första gången dom träffas kommer bli genom skolan :) hehe.

Älsklingen ska snart gå och lägga sig, och jag lär ju snart göra honom sällskap. Vill försöka gå och lägga mig samtidigt som honom iaf på helgerna när han är uppe ett tag längre. Det är ju så mysigt att ligga i sängen och prata om precis allt!


Lördag

Idag sov jag länge, skönt. André va uppe någongång halv 11 eller halv 12 eller nått sånt babbla han om när jag vakna o gick in o kissa :) Jag vakna lite innan 12 tror jag han sa :)

Så har vi ätit frukost, älskar när vi äter frukost tillsammans :) Då är ju också hela familjen samlad, för självklart sitter ju Stumpen och Nitro där, det kan ju ramla ner nått. Och jo idag gjorde det faktiskt det, jag tappa en macka som jag precis smörat och då var Nitro snabbt fram, men han fick inte äta på den ändå.

Idag har vi ingenting planerat än så länge, så får väl se vad som händer.

God natt

Dom flesta som uppdaterar sina bloggar ofta gör det på dagen när alla läser, men jag är inte som alla andra så jag uppdaterar min blogg massa gånger på kvällen / natten istället :) Men då har ni iaf nått att läsa på morgonen sen, för då är det dåligt med uppdateringar tycker jag allt :)

Jag har haft en mysstund med bebis :) Filmade magen idag också, och under hela filmen som var på ca 1½ minut så rörde hn sig, men det syntes inte alltid, för ibland rörde hn sig längre ner i magen där jag inte filma.

Jag trodde hn hade somnat, men nu när jag sitter och skriver blev hn jätte aktiv igen, men klart hn känner igen det ljudet nu :) Tror även hn känner igen ljudet från sin speldosa, som jag försöker spela för henne / honom så mycket som möjligt. Sen borde hn också känna igen när Nitro spinner, eftersom han ofta ligger på magen och spinner :)

Nu ska jag och min mysiga lilla bebis krypa ner hos min mysiga lilla älskling, skulle precis skriva snarkande lilla älskling men precis då sluta han snarka, kanske va att han visste att jag skulle skriva det, för han tycker inte om när jag säger att han snarkar :) Min lilla ( stora ) plutt ♥

Bebis testar mamma smärttålighet

Nu har jag ju kommit på varför hn sparkas så mycket vid revbenen och slår på kissblåsan och typ ryggslutet, hn försöker bara testa min smärttålighet, för lite smärta måste man nog tåla för att orka stå ut under alla timmarna på förlossningen.

Kroppen är skapt för att kunna föda, men det är ju en alldeles för stor sak som ska ut genom ett alldeles för litet hål, men det är ändå inte den smärtan jag är rädd för. Utan värkarna. Kan förväkar göra såå ont, och om man jämför dom med dom riktiga värkarna så känns dom knappt, hur ont kommer det då göra?

Jag hoppas verkligen att André kommer kunna hålla sig lugn, iaf framför mig, men det tror jag nog att han kan, och hoppas det för annars kommer han väl stressa upp mig.

Vad underbart det är när bebis busar runt  i magen och bara sitta och titta när hn drar sitt ben och sin fot över hela magen. Och hur man ser tydligt att det sticker ut en liten fot där :) Tycket det känns som hn har små fötter, men på ultraljudsbilden ser det ut som hn har jäätte stora fötter :) haha. Stora fötter eller små fötter, 10 tår eller 4 tår, för mig kommer du ändå vara helt perfekt!

Förväkar av godis?

Har suttit och vräckt i mig en påse godis, fast jag åt inte precis hela på en gång :) Men nu när jag satt och åt det sista fick jag såna riktigt onda förvärkar. Och jag tror bebis sparkas mot en nerv eller nått, för helt plötsligt domnar ena skinkan bort, sen blir det normalt igen. Svårt o förklara hur det känns, men skulle tro att det har o göra med nått bebis gör :) Jag skyller på det iaf :)

Älsklingen var faktiskt jätte duktig idag, jag köpte godis, men det gjorde inte han. Och han har inte ens smakat en enda! Så duktig han är :) Han börjar nog sin banting lite tidigare, för han vet att sen kommer vi hårdbanta :) Haha, eller jag kommer väl inte hårdbanta så mycket, beror på hur mycket jag går ner. Men det är mest för att kunna stötta André och göra det lättare för honom, och att äta lite nyttigare med mer motion har aldrig skadat faktiskt :)


Men jo det är bebis fel att det gör så ont, nu ligger hn och sparkar och jag vet inte vad vid min kissblåsa, och så börjar hn slå mot ryggslutet ungefär, och där gör det svinont när hn kommer emot. Det är ju inga lösa smällar man får heller, taskigt o misshandla mamma sådär :) Men okej, för din skull bebis, kan jag nog stå ut med all smärta, den går ju alltid över :)

Nattdusch

Jag tänkte att jag skulle hoppa in i duschen lite tidigare, men sen fastna jag framför american pie som gick på 3:an, så hoppade in i duschen vid 00.00 :) Hade iaf sällskap under tiden av Nitro. Han brukar vara där inne ett tag men brukar vilja gå ut, så jag lämnade dörren lite öppen, inte så han kan gå ut men så han kan öppna den. Men han satte sig bara och kollade på dörren ett tag sen gick han och la sig under elementet. Nästa sekund jag kollar har han gått o lagt sig på vågen istället, sen låg han där och sov tills jag duschat färdigt :)

Älsklingen somna sen och ville inte bli väckt mer, så något mer mys fick jag inte, fick inte ens en godnatt puss den snåljåpen :) Och just nu ligger han på rygg och snarkar :)

Fredagskväll = Fredagsmys ♥

Jag försöker njuta av all tid med min älskling nu innan bebisen kommer. Vet att man inte har samma tid för varandra sen så får passa på nu :) Därför dålig uppdatering idag, men ville hellre spendera min tid med min älskling, som just nu ligger i sängen och vilar.

Fast han är vaken, och ligger och pratar med mig så jag kommer inte på något att skriva :) När han inte är hemma eller sover kommer jag på hur mycket som helst o skriva om, även om det kanske är ointressant, men när han är hemma och vaken kommer jag inte på nått :)


Fredag

När jag stängt av datorn inatt satt jag och busa med Nitro i 20 min. Han fick bara springa och springa och till slut var han helt död, han orkade inte ens lyfta på sig, så vad skönt tänkte jag o få sova. Men under tiden jag kissa, borsta tänderna och klädde av mig så samlade han kraft. Och började busa igen, men han var väldigt trött så visst att han inte orkade busa lika länge, men var får han energin ifrån?

När det äntligen blev tyst var väl klockan 02.00, men jag kunde inte somna för det. Låg bara och titta på min älskling och tänkte hur lycklig han gör mig, och hur lycklig jag är som får just hans kärlek, och då kom ju såklart mina hormoner fram så låg och grät massor, men för att jag var lycklig. Sen blev jag hungrig också, så vid 03.00 var jag uppe och åt, kissade en sista gång, sen sov jag som en stock fram till klockan 11.00 :) Har inte ens vaknat av att behöva kissa, så skönt :)

Äntligen fredag, och då kommer min älskade hem tidigt :) Men jag saknar fortfarande idol på kvällarna, kändes mer att det var fredag då.

God natt

Nej nu ska jag gå och lägga mig brevid en snarkande sak :)

Stumpen har faktiskt kommit hit, han sitter på ryggstödet och tvättar sig, och Nitro försöker komma upp dit eller nått låter det som :) Mysigt att ha Stumpen där, och ännu mysigare när han spinner :)

Sov så gott underbara ni ! ♥

Videoklipp

Bebis ligger och sparkas jätte mycket! Så tänkte att jag skulle filma lite, men hn blev stilla, och så fort jag stängde av kameran börja hn sparkas som bara den. Lyckades få en liten bit med, vet inte hur man förkortar men hn rör sig lite då och då, och ungefär mitten av filmen kan man tydligt se hur hn drar sitt ben, min lilla mys :)


Nej, nu orkar jag inte längta längre!

Nu får du komma ut min lilla älskling, mamma orkar inte gå och vänta längre. Jag längtar så himla mycket att bara få mysa och gosa med VÅRAN bebis, som VI tillsammans har skapat. Jag längtar så mycket efter att få byta blöjor, torka spyor, få stora ömma tuttar som läcker massa mjölk, spendera mesta delen av min tid till att amma den mest fina bebis. Jag vill ha ut dig nu min mysunge! Som för tillfället inte är så mysig, hn ligger och slår HÅRT på min kissblåsa och det gör ont!



Här är bebis 17+3 veckor ung


Men okej då, du får väl komma när du är redo, om du lovar att du kommer ut senast den 10 februari, då får du iaf fint personnummer :)
Och visst har väl tiden börjat gå snabbare igen, men inte så snabbt som det gjort innan. Men det är väl för nu längtar man extra mycket när man snart är där.


 Första bilden som togs på oss :)



Men nu försvinner också alla kvällar hur fort som helst. När jag vaknat sitter jag bara och väntar på att klockan ska bli 15.30 så älsklingen slutar, även om han inte kommer hem direkt då, och sen när han kommit hem så tar det 3 minuter sen går han och lägger sig, ungefär så känns det. Men tiden innan känns som ett dygn eller nått.

Men ikväll passade jag iaf på att mysa lite extra med min älskling, när vi såg på film förut satt jag och höll honom i handen under nästan hela filmen, och precis innan han skulle gå och lägga sig stog jag och krama och pussa på honom i säkert 5 minuter :) Så fick han en ryggmassage för han varit så duktigt och rört på fläsket :)

Bilder på mina små pojkar

Jag stog och gjorde mackor förut, och dom kan ju ha tur och få någonting,
men det hade dom inte.





Men Nitro verkade hitta något ändå :)



 
Nitros nya sovställning, ser inte alls bekväm ut :)
Men han låg så väldigt länge.


Mvc

Dålig uppdatering nu på eftermiddan/kvällen, men ville spendera min tid med min älskling istället, och nu ska han snart gå och lägga sig. Han tänkte väl gå och lägga sig tidigare egentligen men var tvungen o se kniven mot strupen :)

Vi var på mvc idag, och det gick bra. Vi var tillbaka på kurvan igen, såg nu att förra gången låg vi på 32 cm, denna gången 34 cm, så bebis hade visst sträckt på sig sa hon :) Hjärtslagen låg på 148 slag / minut och lät fortfarande hur fint som helst :)

André har varit duktig idag och spelat innebandy :) Jätte duktig var han, han sprang mycket mer än jag trodde han skulle göra :) Och när dom spelat i 2 min ungefär var alla helt slut :) haha. Rätt skönt att bara sitta o titta på :) hehe.


När kommer bebisen?

Så kom igen nu och gissa när bebisen kommer :)

Datum:
Tid: ( morgon, eftermiddag, kväll, eller natt )
Vikt:
Längd:
Kön:



Jag gissar:
Datum: 1 februari
Tid: På morgonen
Vikt: 3434 g
Längd: 49 cm
Kön: Flicka

André gissar:
Datum: 28 januari
Tid: På kvällen
Vikt: 3600 g
Längd: 47 cm
Kön: Flicka

Denice- Hampus mamma gissar:
Datum: 3 februari
Tid: På natten
Vikt: 3525 gr
Längd: 50,5 cm
Kön: pojke


1 Februari 2010

Det måste vara meningen att bebis ska titta ut just det datumet. Jag vill att bebisen ska komma just det datumet och när mamma kom med järntabletter så räknade jag hur länge dom skulle räcka, om jag tar dom varje dag utan att glömma någon, så tar dom slut den 31 januari. Så det måste ju vara meningen att bebis ska komma den 1 februari då, tycker jag iaf:)

Nu ska jag gå in på namnsidor och se om jag hittar några andra fina namn, men blir det en flicka så SKA hon enligt mig heta Nikita, men då kanske hon inte ser ut som en Nikita alls. Och om det blir en pojke så måste vi ju ha något favoritnamn, även om det kanske inte kommer bli just det namnet.

Vaken, och pigg :)

Nu är jag vaken, fast ja jag har varit vaken i ungefär 1 timme, då ringde min mamma och väckte mig och frågade vart jag var. Då hade hon kommit hit och lagt ner järntabletter i brevlådan :)

Jag hade rätt om min dampkatt igår kväll. När jag började klä av mig började han självklart busa lite smått. Och när jag gick och la mig fick han världens dampryck, suck! Idag ska han inte så sova någonting på kvällen, han får sova på nätterna istället. Men inatt fick han inte ha sina leksaker. Annars brukar han få ha dom i köket på nätterna men inatt bar han ut alla leksaker ut hit så då fick han inte leka med dom alls. Men då lekte han med soffan istället, mtt lilla damp!

Idag ska vi till Mvc igen och höra på det lilla hjärtat :) Sen direkt efter ska André vara så duktig o spela innebandy :)

God natt

Jag blev klar med disken, duktig jag är :) Men när jag trodde jag var helt klar så vände jag mig om, jaha ännu mer på bordet också. Sen när jag kom ut hit stog det 2 glas här också så, jag var inte helt klar då som jag trodde.

Älsklingen sa förut när han gick och la sig vid 20.00 att det var ungefär 6 timmar kvar tills jag skulle gå och lägga mig, nej då jag ska inte va uppe så länge, och nej men 5½ timme längre. Sen kommer jag inte komma i säng nu direkt heller så ja, älsklingen hade nog rätt på 6 timmar. Så kommer jag förmodligen bli väckt runt 08.30 i morgon igen som jag blivit nu i 2 dagar, och när han väcker mig så är det oftast runt 08.30 - 09.00 vadå ha en inbyggd klocka :)

Mycket bloggande blev det ikväll också, men har man tråkigt så har man :) Men nu har jag iaf slagit rekord, eftersom jag uppdaterat jätte mycket i 3 dagar nu :) Men det vänder väl snart. Nej nu ska jag fixa mig för natten, God natt, sov så gott!

Desperate Housewives

Har fått några kommentarer om vart jag kollar på dom nya avsnitten desperate housewives, det gör jag här det är gratis att kolla, och man behöver inte bli medlem. Bara söka på desperate housewives så kommer det fram, avsnitt 11 är det som inte visats på tv än. Negativa är att det inte är med svensk text, men jag som inte är speciellt bra på engelska förstår ändå. Men det är väl just för att det är desperate skulle jag tro :)

Börjat diska :)

Ja här är det inte konstigt att man står och diskar klockan 1 på natten :) haha. Har diskat upp stället fullt, men ser ingen skillnad. Och det får plats väldigt mycket på stället. Hur kan det bli så mycket disk?

Jag hade egentligen inga planer på att ta disken inatt, utan tänkte "spara" den till i morgon, som jag också gjorde igår :) Men nu när jag vart hungrig och det inte fanns några djupa tallrikar rena, eller någon sked så tänkte jag att då diskat jag upp lite av disken iaf. Men nu väntar jag på att det ska torka, sen ska jag gå och fortsätta med disken, om inte orken försvinner igen, som det brukar göra. Den kommer fort, och försvinner lika fort.

Videoklipp på Nitro

Lyckades få 2 små videoklipp på Nitro när han utfoskade vad jag höll på med, sen ville han hjälpa till och städa, men där har jag redan dammat :)



I bakgrunden är det som alltid när jag städar, Sabaton i högtalarna :)




Blivit mycket bilder och sånt på Nitro senaste tiden, men har man en myskatt som även är en dampkatt så har man :) Tycker inte om att han varit så lugn idag, det kommer han väl ta igen inatt istället. Han har knappt busat alls idag, det var bara lite precis när André kom hem. Och min lilla bebisplutt håller på att bli könsmogen, hans pung ser större ut. Så får väl sen när jag får pengar kastrera honom och hoppas att han lugnar ner sig lite då. Och jag hoppas jag hinner göra det innan han börjar märka ut sitt revir och kissa lite här o var, då skulle nog inte André vilja ha kvar honom, men nu är det för sent att ångra sig! Så det så :)

 

 


Nitro kommer nog sakna magen sen



Nu kom han upp och myste en stund igen, men det var en kort stund sen hörde han nått från köket, och det kan ju vara mat även om pappa ligger och sover och mamma sitter här, vem vet kanske Stumpen lyckats få fram annan mat än torrfoder :)

Jag älskar dig



Kom precis på att vi har inte sovit ifrån varandra sen typ påsk eller nått. Inte konstigt att jag har svårt o somna om inte du ligger i sängen.

Jag kommer ihåg såväl när vi varit ihop i 7 månader, då hade vi varit ifrån varandra 6 nätter och  7 dagar :)

Tiden med dig har varit den lyckligaste i mitt liv, och jag är så glad för att jag har dig min ängel! Tack för att du kunnat förlåta mig för all skit jag gjort mot dig, du är den bästa som finns!! ♥

Våran nya bil

Som förhoppningsvis blir våran denna månad :)


En passat 1.8 t -00 Skönt med kombi när man ska ha barnvagn :)


Då är det illa..

Vi har för mycket disk för att kunna diska. Det är disk ivägen så man kommer inte åt, finns ingen plats någonstans. Och jag diskade lite igår, nästan hälften. Och i förrgår tror jag vi diskade upp allt, hur kan det bli så mycket disk? Andrés svar, jo för du äter för ett helt fotbollslag :) Nej jag äter för mig och en liten bebis, syns inte de :) haha.


Äter du nu igen?

Väckte nog gubben när jag var i köket och skramla, så när jag kom hit och satte mig fick jag kommentaren:
" äter du nu igen? "
"Men ja det var ju längesen jag åt ( ca 1 timme ) och det är faktiskt bara kladdkaka" :)

Men idag har jag inte ätit såå mycket, åt mer igår och i förrgår så det kommer väl nu ikväll antar jag :)


Jag börjar sakna dig

Vi har precis kollat klart på en film, kommer inte ihåg vad den heter men var faktiskt bra :) Och nu ska älsklingen snart gå och lägga sig.. Känns som han precis kommit hem och nu ska han gå och sova. Han packar ner kläder för att spela  innebandy i morgon med jobbarkompisarna, tycker det är kul för honom, mest för att han får röra på fläsket :)

Idag kom älsklingen hem sent, eller senare än han brukar. Runt 16.00 ringde han så åkte vi och handla, sen har tiden försvunnit. Jag saknar dig ju, och nu får jag inte ens träffa dig den där viktiga timmen på lunchen, det gör mycket.

Jag har varit lite duktig idag och dammat av lite här i vardagsrummet. Fick lite städhjälp av Nitro :) Spännande när man ställer fram en skål med vatten i :) Han såg jätte rolig ut, men när jag skulle filma så sluta han. Det såg ut som han inte sett vatten förut, och doppa ner hela tassen :) Skulle varit roligt att få med det på film, men nej.

Kan råmjölken ta slut?

Jag kan inte sitta utan bh länge, för då sitter jag och klämmer ut mjölk ur tuttarna. Nu kommer det mycket från båda två :) Skit coolt ju. Sen kom jag på det att tänk om råmjölken tar slut, så inte bebis får någon. Fast jag tror att kroppen producerar sånt men finns det någon möjlighet att den skulle ta slut om man klämmer ut allt? :)

Sitter och dricker hallonbladste. Mmm så gott det är :) Men nu har jag bara 2 påsar kvar, och jag är helt beroende av det så vill köpa mer. Men finns inte här så då måste jag åka in till stan. Hittade inte ens på internet, inte just den jag har med påsar.


Någon som vet någon sida på nätet där dom säljer detta hallonbladste?


Nitro

Började busa med mig hand, men somna. Fast när jag tog fram kameran så vakna han till.


Sen vart han busig igen och börja bita i min tumme :)

Nu ligger bebis och har gymnastik. Det ser lite läskigt ut för det syns tydligt när det kommer ett ben, man sen knät och foten :) Fast man ser ändå inte att det är just det, men jag vet att det är knät och foten med tanke på hur hn ligger :) Min Mysunge, mamma älskar dig!

Nu fungerar hjärnan igen :)

Efter några timmar sömn kan jag faktiskt tänka igen :) Förut tryckte jag på allt möjligt här i bloggen, men sen glömde jag bort vad jag skulle göra :)

Jag fick faktiskt sova för Nitro. Han följde med mig till sängen, men började busa med min hand. Men sen hoppa han ner och gick o la sig någon annan stans, så skönt :) Sen ringde älsklingen o väckte mig vid 13.00.

Nu ligger Nitro och myser på min mage, och bebis ligger just nu och sover. Annars brukar hn ligga o sparka på Nitro när han ligger på magen :)
Mysungar ♥

Idag känner jag också den där jobbiga längtan då jag knappt står ut, jag vill ha min bebis nu! Men nej jag tror inte det kommer en bebis närmsta tiden, fast jag i morse fick många kraftiga förvärkar, men dom höll bara i sig 5-10 sekunder någonting så det är nog ingen fara.


Trött

Är så trött, funderar på att gå och sova snart igen :) Och Nitro har varit lugn hela morgonen så går jag och lägger mig kommer han förmodligen börja busa.

Märkte förut att det kommer mer mjölk från tuttarna, från den ena kom det jätte mycket :) Vad coolt :) Men jag förstår inte dom som vågar smaka, tror inte jag kommer våga göra det :) Det är ändå något som kommer från kroppen, känns lustigt om man skulle smaka på det :)


Nu kom Nitro hit och börja mysa, ska väl flytta mig till sängen och hoppas han fortsätter mysa, min lilla myskatt.

God morgon

Vaknar tidigt idag igen. Men idag blev jag väckt på ett gulligare sätt än igår. Fick en blöt nos strykandes mot heeela ansiktet :) Sen ville Nitro under täcket och efter 20-30 min gick vi upp. Då var jag för hungrig för att ligga kvar. Så jag kommer nog gå och lägga mig en stund till sen, skönt att kunna sova på dagen också :)

Lustigt det där med mat, jag äter som en häst och bli aldrig mätt. Jag känner att jag är helt full med mat och det inte  får plats mer men känner mig inte mätt ändå. Men igårkväll ( natt ) åt jag nattmacka och drack fruktsoppa till, då blev jag proppmätt efter bara 2 mackor :) Och jag var jätte hungrig innan. Så jag blir asså mätt om jag dricker fruktsoppa till :)

God natt

Blivit mycket bloggande idag, kan bero på att jag haft tråkigt, men det kanske har märkts i inläggen :)
Nu ska jag gå o ta något att äta sen krypa ner hos min älskling. Nitro har slutat busa nu, men han lär väl börja så fort jag lagt mig i sängen den lilla busen.

Sov så gott ! ♥

Nitro sover ♥



Ser inte ut o va skönaste sovställningen direkt. Och tror han ligger och drömmer för han rycker massor, lite läskigt faktiskt.  Men nu vakna han såklart när jag höll på med sladden till kameran, och blev busig. Så han börja leka med Stumpen och det låter som han inte hade någon större lust med det. Stumpen både morrar o fräsen, lilla plutten. Så nu kommer väl inte Nitro vilja sova mer på några timmar, det är som han vet att jag snart tänkte gå och lägga mig. Busunge! I morgon ska du inte få sova alls på kvällen, du får sova på nätterna istället :)

Min Stora Kärlek

Jag älskar dig mitt mysmongo! ♥


Små ändringar

Gjort endel ändringar, men blir ändå inte precis som jag vill, men det får duga tills vidare. Har suttit nu i några timmar och försökt få det mer som jag vill, men svårt när jag inte vet helt hur jag vill ha det ändå :) Så jaja det får duga tills vidare.

Idag känns det inte som jag träffat min älskling typ nått, gjorde det inte igår heller. Men han kommer hem senare och går och lägger sig tidigare, och som jag saknade honom när han inte kom hem på lunchen idag. Han är ju skitnervös för att förlossningen skulle sätta igång nu om han är på jobbet, eftersom han denna veckan ska vara i horn. Hoppas det bara blir den här veckan så han kommer hem tidigare och kommer hem på lunchen sen igen! Får inte vara borta så länge förstår du väl? :)

Tänkte att jag skulle försöka klippa lite på Stumpens klor förut när vi låg och myste. Han hade klorna utanför så tänkte klippa dom utan att röra honom, men nej då han förstog allt och drog in klorna när jag kom med kloklippen :) Framtassarna vässar han iofs på våran träsoffa i hallen, men baktassarna är klorna jätte långa, kan inte va skönt o gå med så långa klor. Men dom kommer iaf inte mot marken när han går, för då hade jag sövt honom eller nått för o klippa klorna :) Så länge han inte har ont får han väl ha långa vassa klor då :)


Bild på magen vecka 37+0

Precis när jag skrivit det förra inlägget om att jag inte hade haft knappt någon förvärk alls fick jag världens förvärk :)



Ser ut som jag börjat få bristningar vid kärlekshantagen,
har inte sett det förut, men det ser bara ut så på bilden inte i verkligenheten, konstigt :)



Magen från min synvinkel, vadå snett streck? :)


Vecka 37

( Info : Libero.se )

Barnet:
Vikten är oftast mer än 3 kilo. Barnet räknas som fullgånget och många föderi den här veckan. Det är barnet själv som bestämmer när det är dags att födas. Forskning visar att graviditetslängden finns programmerad i arvsanlaget. Det är nedärvt från dig och din partner och har bestämts efter vad som är en normal graviditetslängd i just ert fall. Har du inte packat din bb-väska är det hög tid att du gör det. Låt den stå redo så att du inte behöver tänka på om du fått med dig allt när värkarna väl startar. Det är mycket barn i magen och moderkakan är mellan 20-25 cm i diameter. Den väger ungefär ett halvt kilo och det är av stor betydelse att den fungerar fullt ut.
Mamman:

Hos rökande mödrar ses ofta kalkinlagringar i moderkakan. Följden blir att den inte fungerar lika bra. Nu när barnet behöver extra mycket näring kan det hämma tillväxten och kanske leder det också till att barnet inte orkar med ett förlossningsarbete lika bra som den annars skulle ha gjort. Du kan känna hur barnet trycker och pressar nedåt mot underlivet. Många barn sjunker ännu djupare ner. Ditt bäcken är något vidgat och barnets skallben har förmågan att omforma sig för att passa in i förlossningskanalen. Det kan vara svårt att hitta bekväma ställningar att sitta och ligga i. Magen är hela tiden i vägen. Du väntar på det första riktiga tecknet på att förlossningen startar. Hur känns en värk, kan vattnet gå utan att jag märker det, vad gör jag om det startar med en blödning? Det är många frågor som din barnmorska alltid kan ge dig lugnande svar på.

Egna anteckningar:
Jag har börjat tänka mycket på förlossningen nu, man vet ju inte vad som väntar. Det mest spännande är ju att man inte har en aning om när bebisen kommer, hur lång tid det kommer ta, när och var förlossningen startat, hur den kommer starta. Och nu räknas bebis som fullgången så det känns ju skönt. Nu ska hn bara ligga där inne och växa och samla på sig mer fett. Mensvärken försvann sen, skönt det! Tycker knappt jag haft förvärkar heller. Idag har jag nästan inte haft någon sammandragning alls. Fick bara lite när jag bytte sängkläder.

Bild på magen kommer snart!


Klantigt!

För ett par år sen, nyårsafton 2007 - 2008 skulle jag öppna en flaska, men hittade ingen kapsylöppnare. Och eftersom jag då var arg av någon anledning ville jag inte be André hjälpa mig att öppna den heller. Så jag tänkte att jag skulle öppna den där med tänderna, och mina tänder var inte så starka som jag trodde att dom skulle va så jag fick bara ont i tanden och kapsylen var fortfarande kvar.

Sen fick jag hjälp med att öppna den ändå, då tappar jag flaskan när vi är påväg ut ( tror inte det var meningen att jag skulle dricka den, för hade inte ens druckigt 1 klunk av den ) Kul tänkte jag, 20 :- åt helvete ungefär.

Det jag inte visste då var att inom kort skulle jag få världens tandvärk och tandbitar började lossna från tanden. Men det tog ändå några månader innan jag märkte det. Så jag gick väl så i kanske ½ år innan jag gick till tandläkaren, och då hade det såklart blivit ett stort hål. Så tandläkaren kom fram till att hon inte ville borra utan skulle lägga något däri som skulle vara kvar i 1 år. Vad skönt, jag kunde tugga på den sidan igen.

Men efter 1 år hade det inte hänt något, så fick förfrågan om jag ville dra ut tanden eller göra en rotfyllning. Jag ville inte dra ut den så det blev en rotfyllning. Dom började på den i december 2008, 1 januari 2009 var det året jag skulle få börja betala att gå till tandläkaren, men eftersom dom hade påbörjat den innan skulle jag slippa betala för den. Tur tänkte jag.

3 gånger skulle det ta att göra rotfyllningen, och när jag skulle dit sista gången, var jag väldigt omogen och oansvarlig så jag glömmer självklart bort tiden, och kommer på det lång tid efter. Då skämms jag så mycket så vågar inte höra av mig dit igen.

Nu ångrar jag att jag inte var mer ansvarsfull och gick dit. För ungefär 1 år sen skulle jag fått den helt färdig, men nu istället har jag bara ett stort, då menar jag stort hål, rakt ner i tandköttet. Och nu har det också börjat göra ont, så kan inte tugga på den sidan.


Ångrar att jag inte tog ut tanden? Ja. Blir förbannad så fort jag ser någon annan försöka öppna en kapyl med tänderna? Ja!



Min tand ser asså ut såhär, ( där pilen pekar )det är hål ner till roten.


Min duktiga lilla Nitro

Jag tänkte att det var dax att klippa lillens klor igen, mest är det för han ska vänja sig nu när han är liten. Stumpen går det verkligen inte klippa klorna på, hur mycket man än håller fast honom, men hans klor blev inte klippta när han var liten.

Men iaf, annars brukar jag bara få klippa 1 tass i taget och sen tycker Nitro att det räcker. Men nu gick det hur bra som helst o klippa alla 4 tassarna, sålänge han fick leka med mitt halsband med förlovningsringen i. Var lite nervös för att han skulle lyckas slita av kedjan men det gjorde han som tur var inte. Min duktiga lilla pojke !

Sova

Jag gick o la mig och sov igen vid 10.30, var så sjukt trött. Sen blev jag väckt av André som ringde 12.30. Men jag visste att han skulle ringa på sin lunch så jag hade ställt in mig på att få sova till ungefär 12.30 :)

Var iaf lite effektiv innan, bytte iaf sängkläderna. Brukar annars göra det när vi tvättar men blev inte så dom sista gångerna så det var dax nu. Och det är ju så skönt o krypa ner i nya sängkläder :)

När jag gick o la mig hade Nitro fortfarande damp, det har han haft hela morgonen, men sen när jag gick o la mig kom han upp och myste lite, sen gick han o la sig vid mina fötter. Det har han börjat med nu på senaste tiden. Han kommer upp en stund och snuttar på filten, så ligger han där i 15-20 minuter någonting sen går han ner till fötterna o lägger sig.

Tycker faktiskt lite synd om honom sen, och om Stumpen. För innan vi flyttat till den nya lägenheten kommer dom få sova i hallen, köket o toan. För jag vill inte ha dom här inne på nätterna eftersom Nitro brukar hoppa upp i spjälsängen på natten, och jag är så rädd för att han kommer lägga sig på bebisens ansikte o kväva bebis. Så jag tänkte först om vi skulle ha bebis i sängen ändå tills vi flyttat men eftersom Nitro är så busig på kvällarna så skulle han säkert attakera bebis så fort hn rör sig, det brukar han göra med mig.


God morgon

Här är vi vakna tidigt, men inte frivilligt. Blev väckt av våran underbara katt vid 08.30, inte på det mysiga sättet som han brukar väcka mig på, utan att han hade världens damp och sprang i soffan och lekte med alla leksaker som låter. Och sen gick han in på toan och försökte få bort brunnslocket så då gick jag upp. Så nu sitter jag o äter frukost och bebis har morgongymnastik i magen.

Igårkväll såg jag ännu ett nytt avsnitt desperate housewives. Tycker ju självklart att det är hur bra som helst, men vart tog spänningen vägen? Jag tycker spänningen är nästan helt borta på dom 2 kommande avsnitten. Men det blir väl förhoppningsvis bättre igen!


Bytt sovplats

Förut låg Stumpen aldrig i köket, och Nitro låg typ alltid i köket. Stumpen brukade ligga på den rosa filten i hörnet och Nitro kom oftast bara dit för att busa, och nu ligger dom såhär :) Mina små älsklingar, finaste som finns ♥


Stumpen i köket och Nitro på den rosa filten i hörnet


Man ska inte baka på kvällarna

Jag blev så sjukt sugen på något, så kom på att jag kan ju baka kladdkaka igen. Ja jag ställer mig och bakar kladdkaka kl. 21.30. Haha. Sätter på ugnen och fixar allt och lägger in den i ugnen, och efter 20 minuter har det inte hänt nått med kladdkakan, nej då har jag bara satt på lampan och suttit o väntat på att den ska bli färdig. Så nu får jag vänta 20 minuter till, suck!


Hur mycket mat kan man äta egentligen?

Min mage borde explodera snart av all mat. Har precis ätit revben, men blev inte mätt, så tog en stor tallrik med fil och flingor, blev inte mätt, tog en till stor tallrik med fil och flingor, och jag skulle kunna äta mer. Hur mycket mat får det plats i min lilla kropp? Men är bara bra att jag kan äta, och kroppen samlar väl på sig nu för man ska orka förlossningen. För jag funderar verkligen på hur min kropp ska orka? Jag har typ inga muskler och världens sämsta kondition, så jag vet inte om min kropp kommer orka, så vi får väl se.

Lillplutten sover tungt


Stumpen

Min älskade lilla Stumpelump, mamma älskar dig!



Så skönt det är att han är framme och kelar mer, och han spinner mer också, men han har börjat spinna jätte tyst, lillplutt. vad ska jag göra med mina älskade bebisar när det är dax o åka in? Jag får helt enkelt föda hemma :) haha

Nitro kan faktiskt sitta

Som en vanlig bebis gör med stöd från soffhörnet




Ser inte alls skönt ut o sitta så, men han är ju inte normal heller :)



3 Veckor till BF!!!

Det är helt sjukt att det bara är 3 veckor kvar! Längtar, längtar, längtar! Kom igen nu fortsätt gå fort! Fast nu senaste tiden tycker jag tiden börjat gå så långsamt. Men igår när jag satt o kollade på Johan falk som dom kommer visa 6 söndagar i rad kom jag på det att om några avsnitt kommer jag inte kolla ensam på det, utan ha en bebis utanför magen, då vart jag lite smått nervös :)

Smärtan i nedre delen av magen kommer till och från nu. Hade lite i morse när jag vakna, men inte alls så ont som inatt. Sen gick det över ett litet tag, och sen när André kom hem på lunchen började de göra ont igen, ondare än i  morse, men ändå inte så ont som inatt.

Och tanken slår mig faktiskt att det skulle ju kunna va att livmodern öppnar sig, för endel börjar latensfasen tidigt, och håller i sig flera veckor utan att det händer nått mer. Men jag vet inte. Skulle bara vilja veta vad det beror på, och det hjälper inte med vetekudde, det blev lite skönare men gjorde fortfarande väldigt ont.

Jaja får väl se om det går över eller håller i sig, vi är ju trots allt nära målet nu :) Kan ändå inte förstå att det gott så fort, nyss var det juni och vi fick veta att jag var gravid, och nu helt plötsligt står vi där, och snart, snart har vi våran älskade efterlängtade lilla plutt hos oss! Vissa dagar går bättre än andra när det gäller längtan, men ibland blir det verkligen vill åka in och föda NU! Dom dagarna är lite jobbigare, och så fort man får en förvärk, kom igen nu sätt igång men nej.



Nu ska jag fortsätta tycka synd om mig själv och ha tråkigt, Saknar André. Hans pappa kom med hit på lunchen så kunde inte prata med honom som jag brukar på hans lunch, o därför känns det som han inte varit hemma heller. Och hela den här veckan ska han va i horn, han kommer inte komma hem på lunchen då, och jag som blivit van vid att han kommer hem. Nu kommer ju dagarna kännas ännu längre..

God morgon

Inatt har varit en hemsk natt. Gick o la mig runt 1 o va snivtrött, men kunde inte somna för det. På 1 timme hade jag varit o kissat 3 ggr, förstår inte hur jag kunde va så kissnödig. Sen efter ett tag började jag få riktigt ont i nedre delen av magen, typ mensvärksliknande fast 50 ggr värre! Så jag gick omkring här och hade ont o försökte va tyst för o inte väcka andré, till slut gick jag in i köket o stängde dörren och bara skrek av smärta, visste inte var jag skulle ta vägen, det börjar göra ont där nu igen, men jag hoppas inte det kommer göra lika ont för då vet jag inte vart jag ska ta vägen.

Hoppas eran natt varit bättre :)

Desperate Housewives

Såg nästa avsnitt av desperate housewives förut :) Jag kunde inte vänta till någon gång i vår för o få veta vad som händer, för nyfiken för det :) Men det var faktiskt bra som alla andra avsnitt är, men jag trodde det skulle va mer spännande faktiskt.

Nu har jag precis kollat på Johan falk, 4:e gången jag ser den och finns fortfarande en del saker som jag inte kom ihåg hände :) haha. Snacka om att ha dåligt minne, det var ju inte speciellt längesen jag såg den första gången :)

Jag har varit duktig och iaf diskat idag, tvätten tog jag aldrig tag i, så får väl ta den i morgon. Nu ska jag snart krypa ner i sängen hos min älskling, som gick o la sig för 1½ timme sen men har fortfarande inte somnat, men kan ha o göra med att han smygkollade på Johan falk :) haha.

God natt !

Nitro nyduschad

Stackars lilla Nitro fick sin första dusch idag, och det tyckte han inte om. Han älskar o titta på vatten, så länge han slipper få det på sig, så nu är han jätte sur på mig :) Lilla plutt, han såg väldigt rolig ut, för han var smal där både frambenen och bakbenen börjar, sen hade han bara en stor rund mage :) Sötnos.



Idag blir det lugnt som alla andra söndagar. Jag vill åka o kolla på våran nya bil igen, men det är inte öppet idag. Vi får väl se om vi hinner byta bil innan bebisen kommer, men det tror jag nog. Ska försöka ta tag i disken innan det blir monsterdisk igen. Skulle också behöva vika in tvätten som vi tvättade igår.


Idag..

.. Har jag varit hos Natalie en sväng, sen följde hon med hit. Så har vi suttit och pratat och spelat kort. Jag försökte få hennes son o sova, men han ville verkligen inte fast han var hur trött som helst, men när hon skulle söva honom somna han direkt :) haha. Men jag lär mig väl sen o söva bebisar hoppas jag :)

Annars har det väl inte hänt så mycket idag, älsklingen har varit duktig och diskat och gjort rent i köket :) Och idag för 1 gångs skull åt vi nyttig mat, pasta sallad med fullkornspasta, det ända onyttiga var såsen :) Men gott var det.

Jag har funderat på hur jag ska göra med mina små älsklingar sen när vi måste åka in. För jag vill inte ha dom kvar här och någon kommer o ser till dom eftersom Nitro inte lyssnar när Stumpen säger ifrån, o då blir det synd om Stumpen. Så funderar på om Stumpen ska vara hos Natalie och Nitro hos Andrés jobbarkompis, därifrån han kom från början. För då skulle jag också slippa tänka på att skaffa en till kattlåda, men ja vi får se hur det blir.

Nu ska jag sova, är så sjukt trött idag! God natt!

Det är kärlek på hög nivå



Jag älskar min lilla familj ♥

Och det är så j*vla underbart att mysa med Stumpen igen, och han kelar tillbaka och spinner, det värmer i hjärtat, tror ingen kan förstå vad just HAN betyder för mig. Jag älskar dig Stumpen, och vill inget mer än att du ska må bra! Känns som han har accepterat Nitro på ett annat sätt nu och det känns så skönt, för jag skulle inte klara av att lämna ifrån mig Nitro nu, jag älskar honom också. Och André, den bästa som finns. Och snart kommer den finaste bebisen till världen också, längtar ihjäl mig snart! Jag svämmar över med kärlek !


Mvc

Det gick väl bra hos barnmoskan idag, bebis hjärtslag låg på 144 slag / minut men sf-måttet hade inte förändrats sen sist. tyckte det såg ut som det stog 33 cm, men är inte helt säker. Vi låg iaf långt under kurvan denna gången, men det beror förmodligen på att bebis är fixerad och ligger så långt ner. Hon skulle också kolla om jag öppnat mig något men eftersom min livmoder är bakåt nådde hon inte dit, så vet inte om jag har öppnat mig men det trodde hon inte jag har.

Charlotte Och Magen vecka 36+3



Mamma och Pappa älskar dig, och längtar efter dig!
Älskade barn, så älskad innan du ens blev till ♥


Fredag

Äntligen Fredag, och nu ser man fram emot Fredagen mot vad man gjorde förra, då André redan va hemma :) Och Fredagar brukar bli lite extra bra, för det är nästan alltid på Fredagarna vi ska till Mvc. Det är för André slutar jobba tidigare på Fredagar, och han måste följa med på ALLA besök, det är faktiskt hans Son/Dotter också :)

Idag när jag vakna låg Nitro i spjälsängen igen. Han vet att han inte får vara där, men han reagerar inte när jag vaknar o försöker få ner honom. Tycker inte om att dom ska va i spjälsängen eller i vagnen, just för dom skulle kunna lägga sig på bebisen sen och kväva Honom / Henne som någon annan katt hade gjort. Men känns så taskigt emot både Stumpen och Nitro sen, eftersom jag inte litar på dom kommer dom få sova i hallen / köket. Och då blir det synd om Stumpen för Nitro vill busa med honom på kvällarna/nätterna men det vill inte han. Och Nitro kommer alltid upp och snuttar och myser på kvällen och morgonen. Men jag vill inte sova med bebis i sängen, det är säkert jätte mysigt, men bara för att jag läste att det kan leda till plötslig spädbarnsdöd vill jag inte riskera det. Och både jag och André rör oss väldigt mycket när vi sover, så känns skönare att ha bebis i sin säng.

Tog en bild på magen igår morse som jag glömde lägga in, vecka 36+2


Kvällspromenad

Jag lyckades faktiskt få med mig André ut en liten sväng, men det var så kallt så vi vände efter 100 meter kanske :) Men vi gick i rask takt så lite motion fick vi iaf, skönt med frisk luft också. Nu ligger han i sängen med Nitro och försöker sova, men tror inte han lyckas så bra för han pratar med mig nästan hela tiden :)

Jag har varit lite duktig idag och diskat ungefär halva disken. Förstår inte hur 2 personer kan få så mycket disk på så få dagar, hur kommer det då bli sen med en till familjemedlem :)

Nu är det typ 3½ vecka kvar, jag längtar ihjäl mig! Vem är du som ligger där inne och myser varje dag? Är SÅ nyfiken på dig älskling!

Ny bil

Bilen gick inte igenom besiktningen. Så vi kom fram till att det är nog dax för en ny. Den är ändå lika ung som mig, och för en bil är det nog gammalt :)

Vi åkte och tittade, och hittade 2 vi blev intresserade av. Men blir nog den billigaste av dom, eftersom vi inte kommer få så mycket för våran bil. Det skulle va skönt att ha en nyare bil när vi ska in till förlossningen. Och det skulle kännas säkrare att åka i en nyare bil med lillplutt utanför magen.

Imorgon ska vi till Mvc igen, och få höra hjärtat igen, så underbart!

Kladdkaka

Igårkväll när jag satt vid datorn, fick jag syn på kladdkaka, och var bara tvungen att baka det :) Så idag blev det kladdkaka till frukost, haha. Inte speciellt nyttigt, men gott. Ska snart äta en bättre frukost :)

När jag vaknde idag så hör jag att Nitro är på brunnslocket i duschen. Han vet mycket väl att han inte får pilla upp den men gör det ändå när inte vi ser. Så när han hör mig komma upp så springer han ut från toan. Min lilla busunge! Han kan vara riktigt jobbig ibland, men framförallt när man ska gå och lägga sig och han ska busa. Så igår kväll väckte jag honom så fort han gick o la sig och försökte få honom att leka istället så han skulle bli trött tills inatt. Det hjälpte nog lite, han blev lite busig när andré gick och la sig, och precis innan jag gick o la mig, men sen kom han upp till sängen och snutta på sin snuttefilt brevid mig, lille plutt.

Sitter nu och dricker hallonbladste. Helt beroende av det, måste köpa en till för annars kommer detta te ta slut om några dagar. Idag ska vi besikta bilen, hoppas verkligen den går igenom.

Det är du som är kärlek ♥

Jag älskar dig mest av allt, För mig finns det ingen, ingen bättre än dig! Finns ingen som skulle ställa upp så på mig som du har gjort. Du är min största kärlek och min bästa vän, jag är inte hel utan dig. Tänk att vi snart har en liten bebis, som du och jag har skapat tillsammans. Allt känns bara så magiskt, och det känns som jag lever i en dröm, och isf hoppas jag att jag aldrig kommer att vakna. Jag älskar dig André Gaines, mest av allt!



Tv

Lätt det är att se på tv. Sitter och kollar på Sprängaren som går på 4an, och sen hackade och blev stillbild, men ljudet funkar. Och om man trycker på 4an igen så funkar det i 2 sekunder, sen blir det stillbild. Men bara på 4an. Så irriterande, lätt o se på tv då.

Jag ska väl snart gå och krympa ner hos min älsking, mycket mysigare dom få nätter vi lägger oss samtidigt. Måste bli ändring på det tycker jag. Har gjort fotbad idag också, så skönt :)

Det funkar fortfarande inte, tycker det är konstigt att alla andra kanaler funkar men inte just den jag kollar på, tack.

God natt !


Riktigt seg dag

Usch, det har verkligen varit söndag idag. Mysigt att ha älsklingen hemma, men dagen tar aldrig slut. Nu är det iaf äntligen kväll och jag sitter och väntar på att klockan ska bli 21 så jag kan se på sprängaren som går på 4:an.

Jag rakade benen idag, första gången sen jag vart gravid. Men det var mest för det är så mysigt med nyrakade ben när man har mjukisbyxor på sig :) haha.

Det märks att det är sista månaden, dom flesta säger att den går långsammare och jo det gör det verkligen. 1 Vecka sen vi va inne i stan och handla sista sakerna, känns som det var typ 5 veckor sen eller nått. Jag som hoppades på att det skulle fortsätta gå fort. Det kanske går fortare nu när André börjar jobba igen, då jag ser fram emot helgen igen på ett annat sätt än jag gjort nu när han varit ledig.

Dålig uppdatering idag, men jag uppdaterade iaf mycket igår :) haha.

Titta



Jag fick på mig min förlovningsring! Överlycklig!
Men fick ta bort den efter 1 timme kanske om ens det, men blev ändå glad :) haha.


Vi har precis kollat på Paradiset som gick på 4:an. Har sett den förut, men kom inte ihåg något som hände, så var som att se den på nytt :) Det positiva med dåligt minne :) Men jag är van vid att ha rätt bra minne, siffror kommer jag alltid ihåg, tills nu. Men det ska tydligen bero på graviditeten vet jag att jag läst om. Tänk så kroppen förändras och går igenom, men det är ändå ett stort mirakel. Och att våra kroppar klarar av det, och sen återställer sig är också helt fantastiskt :)

Nu ska jag snart krypa ner i sängen brevid min älskling, mysigt :)


Pannkakor

Det blir pannkakor till middag idag, gott. Andra gången jag gör pannkakor, och lyckades denna gången också. Men första blev mos, både denna gången och första gången.

Har haft sån "mensvärk" idag, gånger 10. Men det gör ont precis där jag brukade ha mensvärk, förutom att det inte gjorde ont i svanken. Började få ont när André kom hem ungefär, sen har det kommit till och från hela kvällen. Som tur är köpte jag en vetekudde för ett tag sen, och det hjälper :) Får väl fråga bm på fredag vad det kan bero på.

Jo, den har sjunkigt :)

Jo den har sjunkigt, det kände jag nu :) Nu ligger livmodern under revbenen, förut låg dom så den var överrevbenen, det är kanske 5-10 cm som den sjunkigt, så då måste hn väl fixerat sig? :)

Vecka 35+4 / 36+0


Visst har väl magen sjunkigt? Den ser iaf mindre ut.


Veckans magbild 36

Är det bara jag eller har magen sjunkigt?

Bildbevis på att mangen försvinner när jag lägger mig ner, fast nu var den större än häromdagen när jag låg på rygg. Då syntes det inte ens att jag var gravid :)


Alla får sina bebisar nu

Älsklingen har åkt tillbaka till jobbet igen efter att varit hemma på en snabb luch. Förstår inte hur jag kan sakna honom så fort han stänger dörren. Men nu har jag ju vant mig vid att ha honom hemma, längtar så tills vi ska få mötaa vår son eller dotter första gången, då får han vara hemma i 10 dagar till :)

Jag har följt ändå rätt många gravidbloggar senaste tiden. Och nu har ungefär hälften fått sina bebisar, jag vill också ha min bebis! Nu dom senaste dagarna är det 3 stycken av bloggarna jag följer som fått möta sina barn för första gången, grattis till er! Jag vill också!

Nu ska jag gå och fixa med naglarna igen, jag kommer nog aldrig bli helt nöjd, och när man har gelé på är det svårare att få dom sådär man vill ha dom!

vecka 36

Idag går vi in i vecka 36, eller 37 om du föredrar att räkna så.
( info : Libero.se )



Barnet:

Ca 2.8-3 kg. Nu räknas barnet som fullgånget. Om förlossningen startar gör den det i tid, varken för tidigt eller för sent. Barnet ökar sin vikt med 200-250 gram per vecka och har mer än en liter fostervatten runt sig. Koordinationen är så utvecklad att barnet har förmåga att gripa tag om saker med handens fingrar. Den tränar inför ett liv utanför livmodern genom att dra in och trycka ut fostervatten ur sina lungor. Den lagrar också näring som behövs för att klara en ansträngande förlossning. De allra flesta barn ligger med huvudet nedåt, endast ett fåtal ligger med stjärten först. Om så är fallet gör man vid den här tiden ett försök att vända barnet.


Mamman:

Du går troligen på ännu en graviditetskontroll. Är det något som fortfarande oroar dig inför förlossningen så prata med din barnmorska. Det är bra om du som skall bli pappa följer med. Även om du skrivit ett brev med dina önskemål kring förlossningen är det vanligt att man också noterar vad du vill i journalen. Denna kommer personalen på förlossningsavdelningen senare att ta del av. De flesta kvinnor känner av allt kraftigare sammandragningar i livmodern. Det är inte farligt utan en påminnelse om att snart startar förlossningen och mötet med barnet närmar sig. Kanske har du slutat arbeta och inlett dina första veckor som föräldraledig. Du kommer att må bra av att få rå dig själv och att släppa arbetet helt. Du behöver också lite tid att förbereda för barnets ankomst och göra de sista förberedelserna inför förlossningen och den stora omställningen till att bli mamma. Nu kan du vila när du behöver det. Ät som tidigare bra mat, gärna med extra kolhydrater så har du lite mer ork om förlossningen skulle starta.


Egna anteckningar:
Jodå förvärkarna håller i sig, och det märks att det snart är dax. Kan inte fatta att tiden ändå gått såhär fort. Snart har vi en ny liten familjemedlem, som jag längtar efter sig min prins/essa! Det är ofta hn försöker ta sig ut genom naveln, det gör ont :) Och när hn slår hårt på kissblåsan, aj aj ! Men det är det helt klart värt, all smärta i världen är min bebis värd, jag kan stå ut med vad som helst, bara jag får en levande bebis. Hn gör så magen åker hit och dit, och ibland ser det riktigt läskigt ut faktiskt :)
Haha vad häftigt! Märkte nyss att mina tuttar börjar läcka råmjölk :) Och man kan trycka ut mer :) haha :) Men det kommer bara från ena tutten.

( bild på magen kommer senare )

God morgon

När André gick upp inatt, 05.35 är natt, så tänkte jag att vad är det för någon som ringer mitt i natten, det var ju fortfarande mörkt ute. Men när han gick upp ur sängen kom jag på det att han skulle upp o jobba, suck. Men jag fick iaf sällskap av nitro, en spinnande, snuttande och lite halvbusig katt :)

Just nu ligger han på min mage och tvättar sig, lilla myspojken har legat på mig sen jag satte mig här :) Han kommer nog sakna magen sen :) hehe.

Förvärkar

Vilka förvärkar jag har nu, dom gör riktigt ont. Hur kommer det då kännas när dom riktiga värkarna sätter igång? Tror jag har så mycket förvärkar nu pga hallonbladsteet och att jag dammusigt massor idag. Men dom brukar inte göra såhär ont, men än så länge kan jag iaf andas igenom dom. Och dom sitter inte i länge så det är ju skönt, men dom kommer ofta. Kroppen förbereder väl sig, det är ju inte lång tid kvar nu. Längtar, och är nervös :)

Dagen

Det var trevligt att få pappa på besök, det händer inte allt för ofta :) Han tyckte magen var enorm, och läskig :) hehe. Och så sa han att han var med på min äldsta brors förlossning och min, så han tänker inte vara med när jag ska föda :) Men det är lugnt, för jag vill bara ha André där.

Jag har fixat med naglarna. Jag köpte ett startpaket på Nail4you för 1½ år sen. Har fortfarnade kvar det mesta, man fick 520 naglar så dom har räckt iaf :) Det är 1 storlek som tagit slut. Så nu har jag fixat naglarna med gelé på och haft händerna i UV-lampa. Jag kände mig verkligen som ett barn på julafton när jag öppnade kartongen igen. Har haft den hos pappa i ett år nu utan att tänkt på den :) 

Älsklingen har gått och lagt sig, men han ska iofs upp o jobba 05.35 stackarn. Kommer sakna honom nu när han varit hemma så länge. Men han är ju ledig på onsdag igen :) Och snart kommer han ju va ledig i 10 dagar, dit längtar jag! Fast bebis får gärna stanna kvar där inne till den 1 februari ändå. Då får hn iaf fint personnummer, 100201 :)  

4 Veckor till Bf

Bara 4 ynka veckor, inte ens en månad. Hoppas tiden går fort !

Idag får vi besök av min pappa, så vi ( jag ) har städat hela lägenheten. Jag fick iaf hjälp med disken, som var 3 koppar och en liten tallrik :) haha. Men det blir ju så skitigt nu när det är vinter, hallen blir ju skitig på några sekunder känns det som. André damsög där häromdan och idag såg det ut som vi inte städat på hur länge som helst. Fast det fanns ju iofs inget damm :)


Bilder på magen

Bilder på magen tagna igår, vecka 35+4. Tänkte ta en bild när jag låg ner också, men magen försvann då :) Blev asså ingen bra bild på den i liggande ställning :)

Min navel ser föjävlig ut :) Och den där randen är helt sne ju :)


Söndag

Dålig på att uppdatera sista tiden, jag vet. Men när det inte finns nått o blogga om så är det inget roligt att läsa ändå :)

Just nu håller bebis på att försöka ta sig ut genom naveln, ont som fan gör det. Framförallt när hn slår hårt på kissblåsan! Hn har blivit riktigt stark nu min lilla skruttunge.

Idag har vi inte gjort så mycket. Jag lyckades få med André ut på kortpromenad förut. Vi va väl ute och gick 10 - 15 min ungefär. Sen diskade jag och dammsög köket. Så lite har vi fått gjort idag också.

Jag är helt beroende av Hallonbladsteet. Idag har jag druckigt 3 koppar. Men kan inte låta bli, är sugen på det hela tiden.

Nu ska vi snart gå och sova, jag har varit så trött sista tiden, fast jag får sova mycket. Men kroppen vilar väl upp sig inför förlossningen.

Lördagkväll

André har varit duktig idag. Eftersom min energi som fanns i 1-2 veckor sen försvann typ helt så började det bli rätt stökigt igen och disken växte. Men igår diska andré det mesta och idag har han damsugit hallen. Duktig gubbe jag har :) Jag diska upp resten sen när jag laga mat, och efter maten tog andré disken igen. Så skönt när det blir rent och fint igen.

Idag var jag förbi Natalie en sväng, André tyckte väl det var skönt att bli av med mig några timmar så han följde inte med. Sen följde hon med hit när jag var tvungen o äta efter 2-3 timmar :)

Har fått såna bröstsmärtor ikväll, och ibland bara hugger det till och jag får jätte svårt att andas i någon sekund. Rätt läskigt faktist, och jag tror inte det har med bebis o göra. Har väl känt så till och från i 40 minuter nu ungefär.
Ska snart gå och lägga mig, är så trött. Fast vi sov till halv 12 ungefär. Skönt med sovmorgon :) Man får väl passa på nu för sen när bebis är här blir det nog inte lika mycket sovmorgon.


Mina älskade pojkar ♥

När vi gick hem igårkväll för att sätta på musik till dom små missarna stog dom faktiskt på samma ställe, så jag sprang fram och tog upp dom båda två :) André lyckades faktiskt få en ganska bra bild :)
( Det kanske inte syns så tydligen men båda två försöker verkligen ta sig därifrån :)






Dom små älsklingarna förut i soffan :)


Nitro ska precis attakera Stumpen, så han hoppar ner


Och Nitro undrar nog vart han tog vägen


Men skönt att få soffan för sig själv :)


Mina älskade små pojkar ♥


Hallonbladste

Jag köpte hallonbladste i onsdag också, men jag tror inte det sätter igång förlossningen tidigare utan det var mest för att det stog att kroppen förbereder sig mer och sen efter förlossningen ska det hjälpa livmodern att läka snabbare, får väl se om det funkar. Men jag blev helt beroende av teet, hur kan något smaka så gott? Och jag vill inte dricka mer än 1 kopp om dagen, och eftersom det bara vad 20 påsar i så kommer dom ta slut typ den 18 januari om jag dricker 1 om dagen, så funderar på om jag ska köpa en till. I morse drack jag 2 koppar, men använde samma påse :) Men jag tror nog det har lite effekt iaf, har fått mer sammandragningar och mycket kraftigare förvärkar, och det började lite smått i onsdags när jag tog första koppen så man vet ju aldrig :)


Fredag

Ikväll blir det väl att se på Mr. Bean tror jag :) Han är ju så skön, så kan ju inte låta bli att titta :)

Idag har varit lugn dag. André diska lite, och jag har fixat med naglarna igen och läst nya gravidtidningen. Eftersom jag har 12 gravidtidningar eller nått så tänkte jag att jag inte skulle köpa den nya, men eftersom det var en extra tidning med förlossningspecial så var jag tvungen :) Det mesta som stog visste jag väl redan, och resten skulle man väl kunnat hitta på nätet, men jag gillar tidningar så :)

När vi va inne i stan i onsdags köpte jag en lotion från bebissakerna i mataffären. Helt underbar var den och min hud blev hur mysig som helst av den, den va väl rätt dyr för så lite kräm men man behövde inte mycket av den, och det är ju bra. Sen torka den snabbt in i huden, dom andra lotionen som inte torkar in får jag damp på, blir så kladdigt när man ska klä på sig och lotionen inte torkat än.

André är långledig tills den 5:e så det är rätt skönt faktiskt :) Men hans första lediga dag var iofs på julafton så.

1 Januari 2010

1 månad kvar, en lite ynka månad kvar, av 9. Det var den allra första tanken jag hade i morse när jag vakna, inte typ att Nitro kom och väckte mig eller nått sånt utan bara att det var 1 ynka månad kvar :)

Igår hade vi det trevligt. Vi kom dit vid halv 4 och åt mat, sen var det väl ganska segt ändå men trevligt. Och min gubbe var inte lika intresserad av alla fina fyrverkerier som jag var :) haha.

Andre blev knappt lite onykter igår, men han började dricka vid 4 och slutade vid 12, och på den tiden drack han bara 2 öl och 3 cider. Sen fick han iofs några Amarola ( stavning? ) så trodde inte heller att han skulle bli så onykter. Runt 22 gick vi hem för att sätta på musik till katterna så dom inte skulle bli så rädda. Jag trodde mer att Stumpen skulle bli rädd och den lilla mer nyfiken, men sen när vi kom hem lite efter 00 var lilla Nitro livrädd, stackarn. Men när vi va hemma så va det intressant att titta ut genom fönstret :) Stumpen låg och sov och reagerade inte alls så det var ju skönt.

Hoppas ni hade ett bra nyår!


RSS 2.0