Vecka 27 (26+0)

Såhär långt in och jag mår fortfarande super, däremot kan jag få en del onda sammandragningar nu men inte mer än så. Känner mysiga sparkar flera flera gånger om dagen och den växande magen är fortfarande inte i vägen :) Bilden på magen vill inte laddas upp nu så får testa en annan gång, har inget internet kvar nu heller men ska skaffa mobilt sen någon gång, det är nu jag känner hur beroende jag är av datorn! :)
Magen 26+0
Nikita 26+0

Nikitas pott och toaträning

Nikita har blivit så duktig när det gäller pottan och toan. I måndags gick hon utan blöja från morgon till klockan blev 17 och hon kissade inte en enda gång på golvet, hon sa till varje gång hon behövde kissa och visade mig till toan, vi hade ingen potta då. I tisdags igen gick hon utan blöja nästan hela dagen och inte en enda olycka utan hon sa till eller satte sig på pottan och kissade. Hade hon blöja på sig tog hon av sig den för att kissa på pottan. Bajsa däremot vill hon inte göra utan blöja, hon blir jätte ledsen när hon blir bajsnödig utan blöja och säger blöja flera gånger, sen går hon och sätter sig under bordet i köket och säger mamma, de bajs och pekar på blöjan.
'
Hon har blivit så stor min lilla tjej, det går att prata med henne och hon svarar och pratar tillbaka och man förstår vad hon menar, och tänk att denna lilla tjej blir 2 år om mindre än 3 månader, och kort därefter blir hon storasyster! ♥

99

Då var vi nere på 2 siffrigt! Idag är det 99 dagar kvar till beräknad förlossning, och fy som jag lääängtar! Kollar jämt på små bebiskläder när vi är och handlar och kan inte riktigt förstå att dom är sådär små? När jag vakna upp idag hade jag svullna händer som bara den, och det gjorde ont att röra fingrarna, så ja det är väl nu det börjar, men går snart in i tredje trimestern så inte så konstigt om jag inte får må såhär bra resten av tiden med, har väl fått må såhär bra sen vecka 12-13 någonting, har verkligen ingenting att klaga på.
'
Vecka 25+5 tror jag jag är i nu ;)
'
Nu är magen sådär stor så den till och med syns i pösigare kläder, men fortfarande tycker jag den är sådär rund och vacker och jag känner mig vacker den här gången, kommer inte ihåg om jag gjorde de med Nikita men i slutet vet jag att jag bara kände mig fet och ful och ville bara tillbaka i mina vanliga kläder, känns skönt att jag fortfarande kan gå i mina vanliga kläder så jag inte behöver leva i mjukisbyxor och stor t-shirt som jag fick göra med Nikita :) Men tänk i slutet med henne vägde jag nästan 20kg mer än vad jag gör nu!

UT

Här startade dagen klockan 9 och jag blev väckt av att en nyvaken Nikita skulle ta av sig blöjan, när hon inte fick de gick hon upp och gick iväg istället, men kom tillbaka efter någon sekund och la sig och myste innan vi gick upp och åt frukost. Vi ska göra oss iordning och gå ut och möta Eliin, det känns som det kommer bli en bra dag :)
Det här vackra gick jag och la mig bredvid igårkväll ♥

Ännu en bra dag

Vi har haft en mysdag med Eliin med fika på stan, hem till henne för att laga mat och snacka massa skit. Nikita har för de mesta varit på bra humör, men ibland kom trotset fram. Och imorgon blir de en dag på stan med henne :)
'
Det var så himla sött, Nikita tar hunden i en hand säger kom till eliin och tar henne i andra handen säger hej då till mig och så gick dom, hur sött som helst! :)
'

Vecka 26 (25+0)

Jag kan inte riktigt förstå att det bara är 15 veckor kvar till beräknad förlossning, om hon tänkt komma som Nikita är det bara 13 veckor kvar ungefär :) Får fortfarande må hur bra som helst, men i onsdags fick jag dom första riktiga förvärkarna, 3 stycken på rad och de är då man påminns lite hur dom riktiga värkarna känns, aj. Igår kände jag henne hicka för första gången. Hon är en väldigt aktiv och vaken bebis i magen iaf, hoppas hon tänkt bli lite lugnare när hon kommer ut :)
'
Nu känner jag mig sådär rund och vacker om magen och är fortfarande väldigt smal resten av kroppen, vägde mig hemma på samma våg som jag brukar och den visade 55,5kg med kläder och mat i magen, hos barnmoskan sa den 58kg, så sammanlagt har jag gått upp 1,5kg sen jag blev gravid. Craving är fortfarande clementiner, förstår inte hur man kan leva utan dom! :)
'
Inte det lättaste att få en bild på magen när man har en liten dotter som springer omkring :)
Nikita i magen vecka 25+0

Mer utelek

Nikita har varit lite gnällig och trotsig idag, trodde först de va för hon va uttråkad så ut och rasta ungen en timme, men det hjälpte inte, det är nog helt enkelt att vi inte är hemma som trotsen kom tillbaka. Hela tiden testa gränserna. Dessutom har hon svårt att komma till ro och sova här så både ikväll och igårkväll gick vi ut och gick en lång runda så Nikita kunde sova i vagnen, mycket frisk luft och mycket motion har det blivit iaf :) Dessutom har vi varit på stan och köpt nya skor till mamman, nästa vecka när jag får mer pengar blir det ytterligare ett par, hade världens beslutsångest när jag stog där inne så ja de får bli båda 2 :)
'
Nikita gick ungefär halva vägen dit, och en mindre bit påvägen hem, det låg ett dagis på vägen som hon ville stanna och leka på :)
'
Hon åkte ruschkana om och om igen, men vågade aldrig åka uppifrån själv så då fick mamman åka med flera flera gånger :)
'
Sen springa fort till gungorna
'
Sen springa vidare för att klättra upp vid rutschkanan
'
Sen springa till nästa ställe och snurra runt runt runt
'
Hon hade verkligen jätte kul i lekplatsen och det är en jätte bra och fin lekplats, som ligger nära centrum men ändå mot skogen med fin natur :)

Höst och regn

Vi trotsade både mörkret och regnet och gick ut och lekte i lekplatsen här utanför. Vi va ute precis så länge som Nikita ville och jag trodde aldrig hon skulle lämna den där gungan :) Klockan var 6 när vi va ute men de va mörkt som om klockan vore 9 eller nått, vintern är påväg med stormsteg och jag längtar redan till våren igen.
'
'
Mina rosa flickor idag, som jag älskar er! ♥

Vattenfärg

Innan vi åkte till min bror i norrköping fick Nikita leka med vattenfärg, och ta sig ett bad :) Hon verkligen älskar att leka med vattenfärg, sen att den mesta färgen hamnar på kroppen och inte på pappret är en annan sak :)
'
'
Innan vi gick ner till mvc skulle Nikita bestämma ytterkläder, det blev en mysig jacka till stora vinterskor och vintermössan :)
Ja hon frös nog inte när vi gick ut iaf :)
'
Nikita blev jätte glad när vi kom hit igen, både stumpen som sprang och gömde sig när vi kom var ju här och så hade hon massa leksaker kvar här, bland annat sin älskade docka som hon leker med just nu, sen var de ju också fler katter och ökenråttorna :) Och så fick hon säga hej då till pappa här, han körde upp oss hit :)

Mvc

Allt var bra med liten i magen, hon tyckte jag hade en liten mage men när hon mätte hamna jag mitt på kurvan, precis som med Nikita. Då låg jag mitt på kurvan hela graviditeten. Nikita blev ledsen idag igen när jag fick ta blodprov och när vi lyssnade på hjärtat men det gick över när hon också fick ett plåster :) Vikt tog vi också och där vägde jag 58kg, men jag tror inte riktigt de stämmer för sist jag vägde mig för ca 2 veckor sen vägde jag 54,5kg och visst att jag äter bra men tror ändå jag inte gått upp såå mycket :) Tänkte väga mig på min våg med för att se vad den visar :) Jag trivs verkligen jätte bra med min barnmoska, hon är helt underbar och visar verkligen att hon bryr sig, hon sa att vi ska boka in ett möte med min psykolog och bvc i slutet av graviditeten för att jag ska få så mycket hjälp och stöttning som möjligt när liten kommer. Hon fråga även vart Nikita skulle va under förlossningen och om jag hade någon att ta med mig till förlossningen, och som de ser ut nu ska becca ta Nikita och andré följa med till förlossningen, kanske blir det att även becca följer med de vet jag inte än. Men jag hoppas jag och andré kan fortsätta vara så sams så jag vill ha med honom för han var verkligen helt jävla underbar under förlossningen med Nikita och det är ändå hans barn som ska komma till världen, klart jag vill att han ska vara med då.
'
Nu vakna bebis i magen, en riktigt aktiv tjej det där, hon är verkligen hel vild i magen och man ser buffar och sparkar tydligt utanpå kläderna, även när jag har en stor tröja på mig :) Min lilla mysbebis, fy som jag längtar efter dig! ♥

En bra dag

Idag har vi haft en riktigt bra dag, trots att vi inte gjort så mycket annat än storstädat, diskat, lagat mat och lekt på Nikitas rum, och läst massa massa sagor :) Både jag och Nikita har varit på strålande humör idag, underbart att höra henne skratta så! ♥
'
Imorgon ska vi ner till mvc och kolla till lillhjärtat och sen åka till min bror igen, mys! Nikita har tjatat efter stumpen så hon blir nog glad imorgon när vi kommer dit och träffar stumpen igen, och alla andra katter och ökenråttor såklart :) Hon vill definitivt ha en ökenråtta, men det är hon lite för liten för än och jag har ingen ork för de just nu :) Funderar på att köpa en såndär hamster på batterier istället till henne :)
'
Så länge jag har dig och din lillasyster i mitt liv är jag lycklig ♥

Min tjej är tillbaka! :)

Äntligen har detta trots gått över för den här gången. Min glada spralliga hjälpsamma självständiga tjej är tillbaka, äntligen! Visst bråkar vi lite när vi ska gå ut för hon oftast vägrar kläder, men nu är det inte precis varje gång vi ska gå ut längre utan ibland. Hon äter bättre och det märks på henne att hon mår bättre igen, precis som hennes mamma så det hör väl ihop antagligen :) Hon har också fått träffa pappa mycket mycket oftare nu senaste dagarna och hon blir såå glad när han kommer. Mer ord har också kommit, hon lärde sig på 1 dag att säga bolibompa, hon tittar aldrig på tvn men så satte jag på bolibompa och hon blev jätte glad, så nu går hon fram till tvn då och då och säger dolidompa :) Puss och tut-tut säger hon occkså, varje gång hon ska ut pussar hon sig själv i spegeln och säger hej då till sig själv :) tut-tut säger hon om man står i vägen eller nått annat är i vägen :)
'
En bild från när vi va i Norrköping och hon ska mata ökenråttorna :)
'
Hon kommer fram flera gånger om dagen för att lyfta upp min tröja, ge magen en puss och säga bebis, hjärtat smälter varje gång. Som jag älskar mina underbara barn, och som jag längtar efter liten i magen, men ändå njuter jag för fullt av graviditeten, de kan ju va sista gången de vet man ju aldrig :)

Höstfotografering & utelek

Höstfotograferingen för ganska exakt 1 år sen, lilla lilla tjejen!
'
Och precis samma kläder kan hon ha idag, men det syns att hon växt i dom lite mer iaf :)
'
Sen gick vi vidare till lekplatsen och lekte en stund, till hennes händer va iskalla och röda då gick vi in och drack varm oboy och kolla på barnprogram och myste i soffan :)
'

Vecka 25 (24+0)

Fortfarande mår jag jätte bra, känner mig fortfarande inte gravid och kommer i mina vanliga kläder, eller ja dom gamla kläderna är fortfarande för stora över låren och rumpan. Vet inte hur mycket jag ökat i vikt nu men så mycket som jag äter borde jag gått upp iaf :) Jag får till och med gå upp och äta på nätterna nu :) Magen börjar bli stor men fortfarande inte i vägen och bebis ligger alltid på höger sida i magen, på 3D ultraljudet sa han att moderkakan låg på vänster sidan så kanske därför hon alltid håller sig till höger :) Glömde helt bort magen igår så det blev en kvällsbild med svullen mage, riktigt så stor är den inte innan jag ätit.
'
Bebis vecka 24+0
Och magen med Nikita, nu står naveln rätt ut de gjorde den inte med Nikita denna veckan, och de har min navel gjot i över en veckas tid :)

Konstiga sovställen?

För ett tag sen satt jag i sovrummet med datorn, hade hoppats på att Nikita då skulle lägga sig bredvid mig och somna men de ville hon inte först så hon gick ut och lekte i köket. Efter en stund märker jag hur otroligt tyst de blev så jag tänkte att hon kanske gick och la sig och somna på soffan. Gick och kolla och nej ingen unge där, kolla Nikitas rum på toan och såg henne inte, när jag går in i köket ser jag henne fortfarande inte och börjar få panik, när jag kommer lite längre fram har hon somnat under bordet när hon satt och lekte med kortleken, haha skrutt!
'
Min lilla lilla plutt ♥
'
Och idag bara la hon sig på golvet framför soffan och somna, istället för att lägga sig i soffan istället :)

Bvc

Igår va vi på bvc för att mäta och väga Nikita. För 3 månader sen vägde hon 9,5 och var 78cm lång. Och eftersom hon ätit rätt dåligt en längre tid trodde jag inte hon ökat bra den här gången heller, så fel hade jag, hon väger nu 10,3kg och är 81,5cm. Jag blev faktiskt jätte glad när jag såg att det kom över 10 kg den här gången, dom flesta passerar ju de runt 1 års ålder :)
'
Jag tog även upp hennes trots med henne, eftersom varje gång, precis varje gång vi ska gå ut vägrar hon ha kläder på sig, hon protesterar alltid när man byter blöjan och hon bits. Och det har jag tröttnat på för jag vet inte hur jag ska göra, låta henne gå ut i bara blöja eller tvinga på henne och verkligen hålla fast henne? Och hennes förbannade jävla bitande hela tiden är jag ritkigt trött på, ingenting hjälper heller!

Cravings

Och där kom mitt första cravings, jag kände de i hela kroppen när jag skala en clementin att jag skulle bli beroende, japp de blev jag. Fan så gott det är! :) Hade clementiner länge som cravings med nikita också, men med henne var det nått jag var tvungen att ha från början till slut. Och nu har jag ju heller ingen som kan köra till affären 2-3 gånger per dag för jag är sugen på saker så tur att jag inte fått nått cravings förrens nu :)
'
Båda mina älsklingar ligger och sover, Nikita somnade precis i soffan, de vet jag inte om jag tycker om. sover hon nu för natten kommer hon vakna jäätte tidigt imorgon, men förmodligen om en timme eller två och vägra somna om, och sover hon så länge kommer hon va uppe jätte sent ikväll, och väcker jag henne nu kommer hon blir förbannad som fan på mig, så hon får nog sova en liten liten stund iaf tror jag.
'
Idag har hon helt otroligt varit ganska lugn mot mig, inte alls sådär trotsig som hon varit varje dag i månaders tid nu, väldigt skönt faktiskt. men klart hon protesterat och trotsat en del men inte så mycket ändå. Däremot har hon fortfarande ätit väldigt dåligt, men med energin hon har är jag inte orolig, jag vet ju att hon överlever och äter när hon är hungrig.

Bilder på magen ♥

Jag älskar dig lilla liten där inne ♥

TROTS unge!

kan inte denna underbara trotsperiod ge sig nu så jag får tillbaka min lilla tjej igen, känner inte alls igen henne bara stundvis hennes fina sida kommer fram, resten av dagen gör hon verkligen allt för att sätta sig mot mig, och mot andré är hon jätte snäll, trotsar knappt alls och lyssnar på vad han säger, med mig ja hon lyssnar kanske men gör precis tvärtom hela tiden, blir totalt hysterisk när hon inte får sin vilja igenom.
'
Men så ibland kommer den där söta snälla hjälpsamma Nikita fram och gosar ner sig hos mig, busar och leker, men hon är inte framme länge nu för tiden. Igen äter hon dåligt, väldigt dåligt. Men det är väl fortfarande en stor omställning för henne med seperationen såklart, jag mår ju fortfarande dåligt över de så varför skulle inte hon göra de då? Men det är lite lättare att kämpa när man inte har en trotsig unge som sätter sig på tvären precis hela tiden och tålamodet är sämre än sämst.
'
Och ibland kommer den där stora tjejen fram som går in i duschen och stänger om sig för att tvätta sig själv och dockan :) ♥

Vecka 24 (23+0) och 3D ultraljud

Alltså nu hänger jag inte med längre, satt förut och fundera på vilken vecka jag gick in i  idag, för jag vet att jag byter vecka på fredagar, men trodde jag var i vecka 21-22 men nehep nu har vi kommit lite längre än så :) Fortfarande inget nytt om graviditeten, jag mår fortfarande hur bra som helst och har bara ökat 0,5kg sen start trots att jag äter bra nu, förstår inte riktigt varför jag inte går upp mer men jag mår bra och bebis mår bra och det är ju huvudsaken :)
'
Magen har växt till sig och naveln står numera rakt ut när jag står upp :)
Meen som vanligt var jag ändå större med Nikita :)
'
3D ultraljudet var hur häftigt som helst, även att våran lilla tjej inte ville samarbeta :) Hon låg på magen mot mig så fick inte så många bra bilder på ansiktet bara i profil, men jag tyckte se mig väldigt mycket likheter mellan henne och Nikita, åh så jag längtar! Bebis var frisk och allt såg bra ut, hon väger 529g och var precis lagom stor, skönt o höra :)
'
Mammas fina lilla tjej, som jag längtar efter dig! ♥

tillbaka hos min bror

Nu är vi tillbaka hos min bror i norrköping. Åkte hit igår kväll igen efter en barnledig helg. På onsdag blir det tillbaka till kisa igen till fredag då vi ska på ultraljud åh va jag längtar!

RSS 2.0