Vattenfärg

Nikita har idag målat 3 fina teckningar i vattenfärg, det var populärt! Första målade hon bara på teckningen, andra målade hon på händer, mage och ansikte. Så jag passade på att måla hennes händer och fötter och göra avtryck :) Något som jag tänkt göra sen hon va bebis :)



Hon fick ett bad sen ;)

Igår åt vi middag hos min mor, mötte henne på ica och min älskade storebror var med :) Men eftersom Nikita vägrat sova på dagen och inte ville sova där heller gick vi hem vid 18, hon somna precis när vi kom till porten här hemma, men hon fortsatte sova  och sov till 8.30 i morse med vällingvak 2 gånger, först på kvällen och en gång tidigt i morse.

Jag passade på att plocka undan när hon somnat igår kväll, det är nog inte alla som putsar speglar och städar toan efter 22 på kvällen. Det första jag gjorde när jag vakna var att fortsätta, hoppas hon tänkt sova idag så jag kan dammsuga med, så jobbigt att hon är så rädd för dammsugaren fortfarande!

Lösenordsskyddat

Lösenordsskyddat inlägg

Nikitas potträning

Det har ju verkligen gått över förväntan med hennes potträning och jag är förvånad! Hemma har hon aldrig blöja längre om hon inte ska dricka välling och eller sova. Hon sätter sig på pottan och kissar eller visar mig att hon vill kissa på pottan, hon kissar även på toan och båda är roligt. På pottan får hon hälla ut kisset i toan och spola, på toan får hon torka med papper och slänga i toan och spola och det är ju det roligaste med att ha kissat :) Bajsat har hon faktiskt gjort 1 gång på pottan, hon satte sig där utan att jag fråga och bajsa, men alla andra gånger händer det olyckor om hon inte haft blöja :) Hon har även kissat på Zelines potta när vi varit där och kissar på toan hos sin mormor.

Jag tror att även om vi får henne blöjtorr eller nästan blöjtorr så tror jag hon kommer backa i det när bebis kommer, så det är jag redan beredd på. Men visst vore det skönt och billigare att bara ha 1 blöjbarn :)


Mys!

Åh igårkväll när jag höll på att somna la jag mig på magen och kände bebisen hur mycket som helst, kände den säkert i 2 minuter sen flytta den på sig. Men jag tycker inte det känns som fjärilsvingar eller en fisk som jag hört att det ska göra. Men det är väldigt svaga rörelser :)

Idag går vi dessutom in i ny vecka 13+0, äntligen. Har ju stått still på denna vecka i 2 veckor nu eftersom jag blev bakflyttad 6 dagar. Jag har fått må ganska bra hela graviditeten, illamående till och från i 2 veckor kanske och har inte mått illa alls sen vecka 8-9. Fortfarande känslig mot dofter och jag vill spy om jag inte håller andan när jag öppnar kylskåpet, andré känner inte den doften och jag har aldrig känt den förut men fy va hemsk den är :) Brösten har redan blivit mörkare och även precis vid naveln, får nog en såndär fin hormonrand snart :) Magen svullnar inte upp lika mycket längre och jag kan äta frukost utan att magen blir 3 gånger sin storlek :) Och jag bara älskar att vara gravid ♥

Busfabriken

Idag gjorde vi premiären på busfabriken, så Nikita fick leka av sig ordentligt i 2½ timme. Det jag inte hade planerat var att jag skulle få så mycket motion, men jag fick klättra där inne överallt och åka rutschkana om och om igen :) Tur att jag inte är höggravid än tänkte jag ;) Men sammandragningar som bara den fick jag, hela bilresan hem hade jag sammandragning efter sammandragning, dom kom tidigt denna gången alltså, kommer inte ihåg alls när jag fick det med Nikita men tror det var mellan vecka 20-25. Vet inte varför men typ alla bilder blev suddiga, även om vi båda stog stilla. Men bilder blev det ju iaf :)



Åka rutschkana är alltid roligt, men sitta ner och åka ska hon inte göra :)


Sen hoppa hon på hoppmattan och hittade en liten springa att titta ner i :)


Vi klättrade överallt för att komma till den rutschkanan, och det gick jääätte långsamt ner, så när vi åkt ner springer Nikita upp halvvägs, hann inte stoppa henne, så sätter hon sig mitt i rutschkanan och åker en gång till, hjärtat i halsgropen ;)

Jag trodde Nikita skulle slockna på 2 sekunder i bilen när vi åkte hem, hon sov bara 20 minuter påvägen dit men så fel hade jag, hon är fortfarande vaken men nu börjar hon varva ner och somnar nog snart, välling drack hon bara någon klunk så hon somnar nog när hon dricker resten.

Har förresten känt bebisen idag igen, myyys! :) ♥

Bebissprattel

Idag kände jag bebisen vecka 12+5, är ganska säker på att det var den, litet litet sprattlande långt ner i magen, kände samma 2 gånger :) Åh va jag längtar till man kan känna sparkarna på magen, det mysigaste med att vara gravid :)


Gjorde ett flick/pojk test idag jag hitta på familjeliv. Man skulle ta 1-2 teskedar bikarbonat i en plastmugg och kissa i den. Om det inte blir någon reaktion alls väntar man en flicka. Om det blir reaktion även små reaktioner väntar man en pojke. Mitt skummade och pyste som bara den, så enligt testet väntar vi en pojke och förhoppningsvis får vi veta om det stämmer 9 september, inte för det spelar någon roll alls men kul o veta :) Enda anledningen till att jag inte vill ha en pojk är för namnet, har inte ett enda killnamn jag vill ha, jo ett jag är förälskad i men andré hatar det, Timothy! Tjejnamnet är redan klart :)

18 månader

Nikita blev ju visst hela 18 månader förra veckan, helt sjukt! Och vilket otroligt litet barn hon blivit, med enorm vilja! Va längesen jag sammanfattade hennes utveckling så jag ska försöka komma på allt hon kan :)

Hon kan dom flesta kroppsdelar
; Hår, öga, näsa, mun, tunga, tutte, navel, mage, snippa, rumpa, hand och fot.

Ord hon kan säga
; Mamma, Pappa, momo (sagt 1 gång och jag filmade!), tisse, titt-ut, tutte, nej, ja, här, tack, där, titta, docka, bebis, mun, häpa (näsa), pa-pa (lampa), pah (hoppa), hej, hej då, wie, blä, aj, ajsh (oj), ajaj, bamt (varmt), pappe (papper), bota (borta), bublo (bubblor) bö (bu)

Hon kan
; Kissa på pottan, kissa på toan, borsta håret, svara på frågor, äta själv, visar tydligt vad hon vill och blir riktigt arg om hon inte får sin vilja igenom, dricka själv ur glas, blåsa om maten är varm och när hon får ont någon stans, ta av sig blöjan och gå och kasta den, hämta saker man ber henne om, göra saker man ber henne om, hjälper till att klä på sig, kan få på sig strumpor, skor och nästan byxor, pysslar om sina älskade dockor och bäddar ner dom i vagnen eller sängen, matar dom, pussar och kramar dom och går omkring och bär på dom, älskar bebisar och kommer bli världens bästa storasyster, säger ajaj när hon gör nått hon inte får,  stöka till men är också duktig på att plocka undan saker när hon är på det humöret, staplar saker efter varandra, bygger ihop lego, borstar av händerna när hon är skitig, lossas snarka, tända och släcka lampan, hjälper till med tvätt, torkar av, spiller hon nått eller kissar på golvet säger hon pappe och springer ut till köket för att få papper så hon kan torka upp, ska alltid ha med sig leksaker när vi ska gå ut, fått bättre sovrutiner sover 1 gång på dagen runt 13-14 på 1-2 timmar och somnar efter 21 på kvällen och sover till 9 på morgonen. Härmar bilen och hunden, vill alltid försöka själv först innan man får hjälpa henne med något, kan sätta på tvn och sätta sig i soffan och titta på tvn, i typ 1 minut sen stänger hon av den igen och går och leker med nått annat, sett på barnprogram 1 gång i hela 8 minuter, sen ville hon inte sitta stilla längre. Klättar i och ur vagnen helt själv. Älskar musik, och framförallt Sabaton och Jay Smith! Det är min unge de :)

Känns som jag glömt massor men kommer inte på mer just nu :)


Min älskade lilla knäppis, allt för dig! ♥


Lösenordsskyddat

Lösenordsskyddat inlägg

2012-02-02

Det gick bra på ultraljudet igår, vi va kvar i stan till kvällen och då var vi hos min mamma tills vi gick hem för att sova så hann inte lägga upp bilderna igår :) Hjärtat slog och först låg den och sov, och när hon mätt klart så vakna den, helt underbart! Men det enda den gjorde då var att ligga och sträcka på sig och sen var det klart, ville aldrig att hon skulle bli klar :) När man precis fick syn på den fick jag tårar i ögonen! Efter ultraljudet kändes det mer verkligt, vi ska få en bebis till, ett till underbart barn! :) Blev bakflyttad 6 dagar så byter vecka på fredagar och har istället bf 2 Februari, wie! Jag ville bli bakflyttad 5 dagar för att få samma bf som med Nikita, men denna gången ska ungen stanna till februari också ;)

Första bilden sover den och andra bilden har den precis vaknat och man ser en hand :) 9 september är det dags för nästa ultraljud och som jag längtar!! :)

Magen 12+0 på morgonen inte ens druckigt ett glas vatten :) Men den har en väldigt konstig form på morgonen, ser finare ut på eftermiddagen :)

Jag fråga Nikita i morse om hon kunde ge bebis en puss, då lyfter hon upp min tröja och pussar på magen! ♥

Hon är jätte duktig med pottan, igår kissade hon till och med på toan. När vi va hos mamma och bytte blöjan testade jag sätta henne på toan och fråga om hon kunde kissa, och så glad hon blev när hon hörde kisset i toan, sen hoppa hon ner och titta i toan och var jätte glad, sen skulle hon sätta sig och kissa igen :) Och idag har hon bara kissat på pottan när vi varit hemma, hon har till och med kommit och sagt  till mig att hon behöver kissa, trodde aldrig det skulle gå så fort, men hon verkar ju absolut vara redo :) Min duktiga tjej!

Bilder från helgen

Nu går det ladda upp bilder igen så här kommer resten av bilderna från helgen.
 
Världens snällaste hund, Nikita kunde hålla den i kopplet och även att hon släppte ibland så sprang inte hunden iväg :) Däremot var hon jävligt elak mot hunden, det tycker jag inte om när hon är!

Nikita fick massa glass, och hon åt upp hela! :)

Älskar Nikitas min! :)

Sen dog tyvärr kameran så blev inga fler bilder från helgen.

Ultraljud

Idag är det dags för ultraljudet, är väldigt nervös. Tänk om den inte lever och har varit dött i flera veckor, eller att det inte ens finns en bebis där. Tiden hit har ju gått så snabbt, redan vecka 12+5 idag, helt sjukt så fort det gått tycker jag. Från vecka 14+0 blir det bilder varje vecka på morgonen, nu har jag tagit eftermiddag kväll bara för magen varit som störst då ;) Och med Nikita började jag i vecka 14+0 för magen knappt syntes innan :)
 
Nikita har kommit in i världens trots, värre än förra gången. Igår hade hon en nej dag hela dagen, vad det än var man fråga henne var det nej. Gjorde hon nått hon inte fick och jag sa ajaj eller nej till henne fick jag ett argt nej tillbaka och hon fortsatte med det hon gjorde. Hon skulle inte ta av sig skorna när vi kom in, blev skitarg när jag fråga henne, och sekunden efter blev hon arg för hon hade skorna på sig. Hon kan allt själv, man får aldrig hjälpa henne längre då får man ett argt nej om man försöker.

Men idag har hon varit duktig, trotsig med men inte så farligt. Hon skulle inte ha blöja på sig, som vanligt så jag satte henne på pottan trots att hon nyligen kissat. Och hon klämde fram några droppar och ställde sig och titta i pottan, skitglad blev hon och jag blev jätte förvånad och visade kisset, sen gick vi och slängde det i toan. Jag ställde tillbaka pottan och gick och hämta papper för lite kom utanför, när jag kommer tillbaka har hon kissat igen i pottan och skulle visa mig när jag kommer in, hon hällde ut allt kiss på mina fötter och på golvet men inte med flit, hon skulle hålla upp pottan för att visa så råka allt hamna utanför :) Så nu när vi är hemma blir det potträning på riktigt, som jag tänkt sen hon va 8-9 månader eller nått ;)

I helgen som var va vi och hälsa på Lina! Åkte dit i torsdags och stanna till måndagen, jätte mysigt var det. Nu hoppas vi det inte dröjer lika länge till nästa gång, tog bara 2 timmar dit så så jätte långt är det inte :)

När vi skulle åka och pappa packade in i bilen klättra Nikita fram och snodde pappas plats, busunge :)

Av någon anledning går det inte ladda upp fler bilder så mer bilder från helgen kommer sen, och förmodligen bilder från ultraljudet med :)


18 månaders kontroll

Vi har varit nere på bvc för att väga mäta och kolla utvecklingen på Nikita. Hon kunde allt hon skulle och en del saker har hon kunnat sen 1årsdagen. Det enda hon fick underkänt på var vikten, som vanligt! 300g på 2 månader så nu väger hon 9500g och är 78cm. Bara ökat 1 cm på längden med och hon brukar öka 2cm. Jag som tycker hon börjat äta bättre nu och hon dricker bra med välling, men den sätter fart på magen lite väl mycket så det kan va därför hon inte ökat, för hon bajsar så dant. Nästa gång vi ska köpa välling skulle vi köpa 6 månaders vällingen istället.

Dagens  bus!

Sömntuta

Jag och Nikita satt i soffan och dela på en glass och jag ser hur ögonlocken blev tyngre och tyngre, men hon skulle fortfarande äta glass, så hon somna med glass i munnen, skruttan :) Nu hoppas jag bara hon tänkt sova för natten, hon somna lite innan 19. Men oftast om man ger henne välling så fort hon vaknar brukar hon somna om igen.
 
En trött unge som snarkar :)

Magen lite svullen i torsdags 10+5. Nu syns även magen på morgonen, med Nikita i magen syntes inget alls på morgonen förrens 14+0.

Mysigt

Vi har haft det riktigt bra med Sandra här! Nikita var blyg i början som vanligt men det släppte ganska snabbt och hon lekte runt som vanligt :) Vi åt tacos, gurka och dipp, godis och kollade på onskan. Och idag var vi nere på torget och lyssnade på spökgrej och Nikita fick godis :) Nästa gång hon kommer har vi bestämt att ha spa, låter himla mysigt så jag hoppas hon kommer vädligt snart igen! Är så otroligt glad över att Nikita har en så fin gudmor som är så otroligt genomsnäll! Hon blir även gudmor till bebis i magen sen med :)

Resten av dagen har vi mest bara slappat, Nikita har lekt och busat tills hon somna på soffan, pluttan :) Nu blir det film och fortsätta slappa resten av kvällen, det är fredag men känns som söndag! :)

Vilken sovmorgon!

Nikita somnade 19.30 igårkväll, vakna vid 7 för välling, hon brukar dricka 150ml men blev inte nöjd så gjorde 100ml till och hon ville ändå ha mer, somnade om och sov till 10.30! Det var läääängesen hon sov så länge! Iofs har hon tagit bort sovstunden på dagen helt nu, det är ibland hon somnar men då är klockan oftast 4-5 och då tycker jag det är för sent för henne att sova.

Såhär hade Nikita vällingmys när hon vakna, hon drack 220ml till vid 10.30 :)

Nu kommer hon med en bok och vill att jag ska läsa :)

Nikita och älskade dockan, eller bebis som hon säger. Hon har älskat dockor länge, och det är så sött när hon bäddar ner dom i vagnen, eller i sin säng, när hon ska mata dom eller bara går runt och bär på dom! :)

När jag sen satte mig i soffan la hon över filten på mig och bädda ner mig i soffan, underbara unge! ♥

vårrullar

Just nu lever jag på vårrullar, så otroligt gott det är! Förstår inte hur jag kunnat leva utan det :) Dessa gravidsug! Med Nikita i magen kunde jag nästan inte äta nått alls innan vecka 12, var knappt hungrig heller men med den här är jag hungrig hela tiden och äter hela tiden känns det som :)

Nikita sitter bredvid mig och äter kex, hon tar 1-2 tuggor på dom sen vill hon ha ett nytt :) Får hon inte ett nytt går hon och gömmer det någonstans så hon tror hon ska få ett nytt, hon är ju inte dum, min lilla skrutt! :) Haha!

Har för mig om att Nikita vaknade vid 7 första gången på hela natten och drack välling och sen sov till 9. Har tänkt vänja bort nattmålet snart men det verkar hon göra själv, skönt det. Och nu känns det att hon ökat i vikt, hon börjar bli tung! Vi ska väga henne nästa vecka och då tror jag allt hon ökat bra :) Hoppas på det med, men nu äter hon iaf mycket bättre än hon gjort tidigare.

Underbara du ♥

Det finns nog ingen som ställer upp så på sin fru som andré gör just nu, helt underbar är han. Igår mådde jag jätte dåligt, spydde första gången under graviditeten och under tiden tog andré och åkte iväg med Nikita så jag fick vara själv, hade inte varit kul att ha Nikita skrikandes vid mig då. Sen när han kom hem ställde han sig och diska och laga mat till mig. Min underbara stora älskling!
Glömde skriva när bebis är beräknad såg jag, 27 Januari en vecka efter Nikitas 2 års dag. Bf datumen skiljer 5 dagar mellan Nikita och denna, Nikita va beräkand 1 februari, så jag hoppas den här tänker stanna tills februari för jag vill ha en februaribebis ;)

Längtar tills på torsdag, då kommer äntligen sandra hit, Nikitas gudmor :) Vi har nog inte setts sen Januari tror jag, jo vi mötte varandra i stan när vi va och handla men det var bara typ 5 minuter så jag saknar henne!

Imorgon ska vi på kalas, Linnéa blir redan ett helt år, helt sjukt va tiden går!! Vet inte vad vi ska ge henne, eftersom hon har en storasyster har dom hur mycket leksaker som helst, kläder, pussel och böcker så vet inte alls vad hon ska få :)

Inatt sov Nikita hela natten, hon vaknade 7.30 första gången på hela natten då fick hon välling och vi somna om till 10, skönt :) Har desstuom fått sova utan att kissblåsan väckt mig, kommer inte ihåg att jag kissade så här mycket när jag var gravid med Nikita, 2-3 gånger varje natt!

RSS 2.0