Mys ♥

Jag älskar er mina små flickor ♥

Norrköping

Nu är vi tillbaka hos min fina bror igen, men blir inte lika långvariga den här gången, antingen åker vi hem imorgon eller på tisdag. Nikita känner igen sig när vi närmar oss här, då säger hon stumpen flera gånger och edde som betyder fredde och dotta, som är råttorna :) När vi går mot Eliin känner hon också igen sig och säger Eliin flera gånger :) När blev hon så stor?
'
Igår fick Nikita leka av sig ordentligt, trots att hon inte sov middag somnade hon sent så hon var nog övertrött, men så glad :) Först lekte vi med Zeline och Linnéa, sötaste barnen i världen är dom 3 alltså, dom pussar och kramar varandra och leker jätte bra nu för tiden, sen gick vi till ÖF och lekte och tillbaka till Zeline och Linnéa efter de, sen när vi varit där mer än halva dagen gick vi bort till mamma och Nikita lekte med mina småsyskon. Men idag var hon iaf trött :) Men hon har fortfarande inte varit gnällig, skönt de!
'
Kameran glömde jag hemma och jag har verkligen blivit jätte dålig på att ta kort, jag har klippt av Nikitas hår och först försvann lockarna, men det räckte med att duscha en gång så kom dom tillbaka, de har jag inte ens tagit bild på och det var kanske 2 veckor sen jag klippte av hennes hår, fy på mig så dålig jag blivit!
'
Men nu har jag skaffat mig internet iaf så jag kan surfa även när jag är hemma. Häromdagen höll jag på att bryta ihop, inga pengar på telefon, inget internet och sitter och tittar på tvn, det knastrar till och det blir myrornas krig, jaha där gick tvn sönder med tänkte jag, men som tur var kom bilden tillbaka efter typ 5 minuter.

Vecka 31 (30+0)

9 veckor och 6 dagar kvar tills hon är beräknad, helt sjukt så fort det gått. Kan inte fatta att jag kommit över vecka 30 nu, minns precis när jag gjorde de med Nikita.
'
Mår fortfarande väldigt bra faktiskt, jag vet att nu hade jag problem med svullna onda händer med Nikita, och det kan jag få ibland men inte alls mycket, vissa dagar är värre än andra men för det mesta är dom som vanligt. Mitt högra revben gillar hon fortfarande att trycka in foten under, men hon är för de mesta snäll och bara har den där och inte sparkar på dom iaf :) Hon ligger med huvudet neråt mot mitt vänstra höftben och så ligger hon till höger i magen, de har hon gjort så länge jag kunnat känna av hur hon ligger, hon gillar helt enkelt min högersida.
'
Känner mig fortfarande inte överdrivet stor, magen är knappt i vägen, kommer i mina vanliga kläder så jag slipper leva i andrés tröjor och mjukisbyxor som jag gjorde med Nikita. Och sammandragningarna har lugnat ner sig nu så det känns också skönt. Kan röra mig som jag vill och fortfarande ligga på govlet och busa med Nikita :) Jag har verkligen inget att klaga på när det gäller denna graviditet :)
'
Magen ikväll vecka 30+0
Nikita i magen vecka 30+0, vet att jag var mycket större i verkligenheten men på bild blev magen mini just den veckan :) ♥ Det syns ju att jag fyllde ut byxorna lite mer när jag vänta Nikita ;)

Lösenordsskyddat

Lösenordsskyddat inlägg

Nikitas utveckling 22 månader

Det har ju kommit så himla mycket ord senaste tiden, men hon sätter inte ihop så många ord än utan det blir mest 2 ords meningar ibland. Ska försöka komma ihåg alla ord hon kan så uppdaterar från förra listan jag skrivit:)
'
Dom hon kunde innan; Mamma, Pappa, momo (mormor), tisse, titt-ut, tutte, nej, ja, här, tack, där, titta, docka, bebis, mun, häpa (näsa), pa-pa (lampa), pah (hoppa), hej, hej då, wie, blä, aj, ajsh (oj), ajaj, bamt (varmt), pappe (papper), bota (borta), bublo (bubblor) bö (bu), Dato (dator), kaka, tut-tut (när man står i vägen), äpple, vovve, öra, stumpen, mom (kom), viwi, Lea (Linnéa), tii (kiss), bit (när hon eller någon annan bits)
Och dom nya; Eliin, Edde (Fredde), Tessa (Tessan), Bebis namn kan hon säga tydligt, men vad det är får ni se när hon föds, tja, hej då är nu dådå, puss, katt, blöja, bajs, min, bagn (vagn), buss, trakto (traktor), dotta (råtta), macka, mat, dolidompa (bolibompa), bysor (byxor), jacka, dos (skor) stumpa (strumpa), tette (täcke)
'
Och ord hon sätter ihop; Hej stumpen, min bagn (vagn), det bajs, byta blöja, mamma mom (kom),  bebis där
'
Hon har kommit in i kan själv, hon ska klä på sig helt själv, man får absolut inte hjälpa henne och hon blir hysterisk när det inte går och till slut får man hjälpa till lite, hon pussas och kramas när hon ska gå någonstans eller när någon annan ska gå, hon kan komma fram till min mage, lyfta på tröjan och säga bebis namn, och ge henne en puss och en kram, hon vet vad hon inte får göra och vad hon inte får ha, så får hon tag på nått hon inte får ha gömmer hon sig någon stans, hon kissar på både toan och pottan nästan varje dag och kan springa naken utan olyckor, behöver hon kissa säger hon tiss och håller sig på snippan, ska hon bajsa säger hon blöja eller går och hämtar en, dockan är favoritleksaken och när vi ska gå ut får alltid dockan följa med, hon brukar bädda ner dockan i vagnen och vilja gå istället för att åka vagn,

Lösenordsskyddat

Lösenordsskyddat inlägg

Vecka 30 (29+0)

Ja ännu en vecka har passerat och jag kan inte fatta att jag snart bara har 10 veckor kvar till bf! Liten är fortfarande en väldigt aktiv bebis som ofta ska lägga foten under mammas revben, det uppskattas inte av mig! När jag försöker knuffa bort foten får jag istället en spark på revbenet.
'
Sammandragningarna fortsätter och har blivit väldigt kraftiga och idag igen kände jag det där trycket neråt så jag åkte in till förlossningen och blev undersökt, fick ligga med ctg och göra ultraljud för att kolla till henne där inne, men allt såg bra ut. Anledningen till alla dessa sammandragningar är för hon är så himla aktiv där inne så det är hon som sätter igång sammandragningarna :) Får väl bara hoppas hon inte tänker va så här vild när hon kommer ut, för då har jag fullt upp :)
'
Dagens mage 29+0
'
Nikita i magen vecka 29+0

Oro

Igår var jag beredd på att åka in till förlossningen, trodde helt ärligt att den höll på att starta. Låg i soffan och bara tog det lugnt och fick sammandragningar regelbundet med ca 3 minuters mellan rum och ett enormt tryck neråt.. En del riktigt kraftiga. Inte alls som dom riktiga värkarna med Nikita men otroligt starka sammandragningar. Men när jag gick och la mig i sängen gick dom sakta över så jag avvakta lite till ifall dom skulle komma tillbaka igen hade jag ringt förlossningen men det gjorde dom som tur var inte. Egentligen borde jag kolla så inget är förändrat med livmodertappen men ska snart till barnmoskan igen så om det inte kommer tillbaka väntar jag tills dess.

Vecka 29 (28+2)

Inte ens 12 veckor kvar till bf, helt otroligt så snabbt det går! Liten är fortfarande ganska snäll mot både kissblåsan och revbenen men är det nått hon ska sparka eller slå på så är de revbenen :) Sitter jag och lutar mig framåt får jag nästan jämt en spark på revbenen. Annars mår jag fortfarande väldigt bra, kan ha alla mina kläder fortfarande och har ökat 5kg sen start, inte alls mycket med tanke på att jag gick upp 17kg med Nikita. Vi va hos barnmoskan förra veckan och hon tycker att magen är jätte liten men vi ligger mitt på kurvan och bebis hjärtslag låg på 130 slag/minut.
'
Jag njuter verkligen av graviditeten, mer än jag gjorde med Nikita för jag vet hur man saknar den där stora magen och dom där mysiga sparkarna sen, men jag längtar som en tok efter lilla bebis! Har gått igenom Nikitas bebiskläder och rensat ut vad lillasyster ska få ärva, jag kan verkligen inte förstå att Nikita kunnat ha dom där pyttekläderna, och att jag snart kommer ta på en bebis dom där söta små kläderna :)
'
Dagens boll vecka 28+2
'
Nikita i magen vecka 28+0

Mitt älskade lilla barn

Jag kan inte säga annat än att jag är så otroligt stolt över min fina lilla flicka, mitt lilla barn! Hon är så hjälpsam och mysig, varje gång vi ska gå ut någon stans ska hon pussa alla som är där och pussa på massa konstiga saker, ibland spisen, ibland mattan, haha :) Hon är bara för härlig som fyller upp mina dagar med mycket skratt och lycka! Hon lär sig nya ord varje dag och det är lätt att förstå vad hon menar.
'
Hon har nu åkt tåg för första gången i sitt liv, hela vägen till Norrköping och sen hem igen :) Jätte duktig var hon på tåget och satt snällt och stilla mest hela tiden. 2 nya hörntänder uppe har kommit upp, har inte märkts på henne alls den här gången, skönt!
'
Det absolut bästa som finns är du ♥

Bebisuppdatering

Ja det är väl nu jag får känna att jag verkligen är gravid, under bara några minuter nyss fick jag en spark på revbenen och en smäll på kissblåsan. Nikita var snäll mot mina revben när hon låg i magen men hon låg också så långt ner och tryckte på kissblåsan med slag, hoppas den här vill vara lika snäll mot mina revben :)
'
Svullna händer får jag till och från, oftast när jag precis vaknat men det brukar gå ner så fort jag börjar använda händerna, vilket gör ont först. Kramper i ben och vader på nätterna har också börjar komma så ja det är väl nu det börjar :) Men jag njuter fortfarande av graviditeten, älskar att vara gravid, känlsan av att det ligger ett litet barn där inne, att jag ska få gå igenom det där underbara som en förlossning igen, helt magiskt!
'
Finns inga ord som beskriver det jag känner för er ♥

Bilduppdateringar

Följande inlägg har uppdaterats med bilder :)
'
http://charlottegaines.blogg.se/2011/november/vecka-28-270.html
http://charlottegaines.blogg.se/2011/october/vecka-27-260.html

Vecka 28 (27+0)

Nu är vi inne i tredje trimestern och jag mår fortfarande väldigt bra, men går jag för fort får jag ont på sidan av magen. Några sparkar mot kissblåsan eller revbenen har jag inte fått än men det är nog inte långt kvar innan jag får en spark på revbenen för livmodern är nästan där :) Riktigt vild tjej är hon, Nikita var mycket lugnare när hon låg i magen. Magen har exploderat tycker jag och nu är jag nog större den här gången än med Nikita :)
Magen vecka 27+0
Hade ingen bild i arkivet från 27+0, alla bilder med Nikita i magen ligger på en hårddisk som inte är våran :)

Tillbaka i Norrköping

Bloggen blir rätt tråkig när jag varken kan uppdatera när jag vill och inte kan ladda upp bilder, men en liten uppdatering från vårt liv kommer här :)

Nu är vi tillbaka i Norrköping igen, jag trivs verkligen här, både hos min bror och hos Eliin! Har intresseanmält mig på 2 lägenheter och idag säger jag upp min lägenhet i hemma och hoppas på att kunna flytta i mars. Jag vill verkligen inte va kvar i den där hålan längre.

Eliin har lärt Nikita säga tja och hon kan nästan säga eliin. Det har varit nästan eliin ett par gånger men oftast är de ea eller lea som betyder Linnéa :) Det kallar hon fortfarande bebis för i magen och när jag säger hennes namn säger hon nej lea :) Hon vill helt enkelt att hennes lillasyster ska heta lea :)

Trotset har lugnat ner sig och det är så skönt! Men ibland kommer det fram men inte alls lika jobbigt som innan, hon tycker verkligen om eliin och kan gå fram och pussa och krama henne bara sådär, men lyssnar sällan på henne när hon säger till :)

Fyllt år har jag med gjort, en helt underbar födelsedag och hela min familj var hos mig och firade mig med tårta och paket :) Så ja helt plötsligt är man 22, gift och ligger i skiljsmässa, har barn och är gravid igen, ensamstående 2barnsmamma vid 22 års ålder var väl inget man planerat direkt, men livet blir ju inte riktigt som man planerar :)

RSS 2.0