Vecka 23 (22+0)

Tiden bara springer förbi och det känns som det var någon månad sen jag plussade i vecka 5! Ja snart är jag verkligen 2 barnsmamma, till 2 fina töser! Om en vecka ska vi på 3D ultraljud med :)
'
Jag mår fortfarande väldigt bra, inga kämpor alls bara att magen växer och sparkarna blir tydligare. Förutom de känner jag mig inte alls gravid faktiskt, min kropp är nog gjort för att bära barn :)
'
Magen på morgonen vecka 22+0 och magen på kvällen vecka 21+6
Och jävlar vilken mage jag hade med Nikita i vecka 22+0 :)
Alla bilder med henne i magen är tagna på morgonen :)

Hos barnmoskan

Igår va vi hos barnmoskan och kolla så allt var bra med bebis, tog även blodprov och Nikita blev jätte ledsen när hon stack mig i armen och tog blod från mig, snuttan då :) Och när hon skulle mäta magen och lyssna på hjärtat försökte hon dra ner min tröja hela tiden, haha. Hjärtat slog på 150 slag/minut som sist och sf-måttet vet jag inte för de sa hon inte, de va lite tidigt att mäta magen med så kom inte med på dom sträcken. Vägde mig inte men häromdagen låg jag på samma vikt som jag starta igen, suck. Kommer nog inte gå upp så mycket den här gången, och med Nikita gick jag upp 17kg.
'
Vi ska snart gå bort till Natalie och leka med kevin och alex, än så länge älskar hon fortfarande bebisar och är jätte snäll mot alex, ger honom leksaker och pussar och blir inte avundsjuk när jag håller i honom, utan hon vill antingen komma upp med eller hålla honom själv då :) Men det vänder väl sen i februari när hon får ett syskon. Kevin däremot är hon inte lika snäll mot, varje gång vi är där biter hon honom, igår bet hon hela tiden så han har bitmärken lite överallt stackarn, är så jävla trött på hennes bitande så jag vet inte vad jag ska göra med ungen!

Detta trots

Fy vilken hemsk trotsperiod nikita hamnat i, hon är verkligen hemsk. Bits och nyps så fort hon inte får som hon vill får världens utbrott och gör allt hon inte får. Dessutom är vi hos min bror i norrköping, han kommer ju aldrig vilja skaffa barn, haha.

Nikita har också kommit in i en pussas period och så fort någon går ut eller vi ska gå ut ska hon pussas. När tessan gick till jobbet stog nikita vid dörren och pussa henne hej då och sen lät de precis som hon sa fick en puss och peka mot dörren. Puss lärde hon sig säga igår, nya ord kommer var och varannan dag nu men inte direkt några meningar.

Vi har varit här sen i söndags och stumpen har fått flytta hit med, med 3 andra katter men de går faktiskt bättre än jag trodde, stumpen är mest i köket och när har vågar sig ut står de alltid en katt där när morrar på honom så går han tillbaka igen :)

Mvc sen och lyssna på hjärtat, sen hem och på fredag till söndag ska andré ha nikita.

Vecka 22 (21+0)

Ny vecka igen, tiden går så otroligt fort! Kan inte fatta att jag redan gått över halva tiden, helt sjukt! Och nästa helg är de bara 4 månader kvar till hon är beräknad, men jag vet att hon kommer komma i Januari, bara för jag vill ha en februari bebis :) Magen är fortfarande rätt liten och man kan tydligt se sparkar på utsidan av magen, hur mysigt som helst. Känner mig fortfarande inte alls gravid så bara väntar på att alla jobbiga kämpor ska komma, men med Nikita mådde jag också väldigt bra under hela graviditeten, men med henne började jag känna mig tjock vid den här tiden, det gör jag inte nu :)
'
Lilla magen vecka 21+0
'
Och Nikita i magen :)

Lösenordsskyddat

Lösenordsskyddat inlägg

Magen vecka 20+4

En lite försenad bild på magen, men har inte haft tid att ta en bild, kom på de nu i morse att jag inte tagit någon bild på magen än :)
'
Bebis i magen vecka 20+4
'
Nikita i magen vecka 20+0
'
Vad ju som sagt större med Nikita i magen, både större mage och vägde mer. Har både ökat och minskat i vikt den här gången sen jag vart gravid, men från startvikten har jag nu gått upp 0,5 kg. För ett par veckor sen var jag nere på minus 1,5 kg så nu börjar jag iaf öka igen, förhoppningsvis.

Vecka 21 (20+0)

Halvägs, redan! Shit va fort det går, och jag mår fortfarande väldigt bra känner bara av graviditeten med sparkarna och magen som växt lite grann :) Har dock inte haft tid att ta bild på magen än så den kommer senare eller imorgon, ska snart in till stan och träffa sandra och vara barnledig! :)
'
I förrgår fick andré känna första sparken och igår hjälpte Nikita till att smörja in magen, mysigt! Jag känner henne tydligt flera gånger om dagen och har även känt en och annan kullebytta, mys! Sammandragningar får jag inte heller lika ofta längre.

Baby Born

Ett av paketen innehöll en baby born docka till Nikita, men den var mycket billigare än dom brukar vara, anledningen är att den docka inte kan äta och bajsa, jag hade en baby born när jag var liten som skulle kunna bajsa, jag mata den en gång men den bajsa aldrig så det gör ingenting att hennes docka varken kan äta eller bajsa :)
'
Och hon blev verkligen överlycklig när hon såg vad som var i den där stora paketet :) Hon fick även ett badkar till för hon älskar vatten, att bada och dockor. Hon fick ge dockan vatten och sätta den på pottan igår, det var populärt :) Idag fick hon även bada dockan, det var ännu mer populärt :)
'
Hon är så förståndig och så försiktig med dockan med, hon kommer nog bli värdens bästa storasyster ♥

Morgon mys

Skrev ett långt inlägg förut, sen strula blogg.se och allt försvann. Vi sitter och leker på Nikitagnälls rum och väntar på att mamma ska höra av sig så vi ska in till stan en sväng, och hämta mitt leg, äntligen färdigt. Har 2 paket att hämta ut sen med :)
'
Mys med en vaken bebis i magen som sparkar omkring :) När jag frågar Nikita vart är och bebis namn pekar hon på magen, oftast lyfter hon upp tröjan med och säger där. Hon pekar även på magen och säger bebis ibland :) Såg att bebis namns betydelse är "Det finaste som finns" och det är ju rätt passade då sina barn är det absolut finaste som finns :)
'
Nikitas underbara trots fortsätter, jag blir galen på henne emellanåt, men försöker tänka att hon också mår dåligt nu under seperationen mellan mig och andré, klart det blir konstigt när pappa helt plötsligt inte kommer hem från jobbet och dom träffas bara en stund då och då. Men dom träffas iaf nästan varje dag. Hon äter mycket sämre med, och vissa dagar vill hon bara ha välling, och när jag erbjuder något annat mosar hon bara sönder det och slänger de.

Lösenordsskyddat

Lösenordsskyddat inlägg

7 oktober

Bokade in en tid hos selbing i Linköping för tillväxtkontroll i 3D. Drygt en månad kvar dit och jag längtar! Få se min lilla skatt ännu en gång innan hon föds och få se så allt är bra med henne :)

3D ultraljud

Jag är såå sugen på att beställa tid för 3D ultraljud, ville verkligen göra de med Nikita i magen men pengarna fanns inte till de då, de gör dom egentligen inte nu heller men om jag sparar så :) Men frågan är vilken undersökning jag ska ta, tillväxt ultraljud eller den dom kollar efter missbildningar, de lutar nog åt de senaste faktiskt. Jag vet att det skulle vara värt pengarna och så häftigt de skulle va att verkligen se hur hon ser ut redan nu. Idag har jag haft en såndär riktigt bebislängtan, tittat på bebiskläderna jag köpt och bara längtat tills jag får hålla den där lilla lilla plutten i min famn och lukta på bebis, i 10 minuter sen är hon lika stor som Nikita :)

Nikita är bara världens sötaste mot bebis i magen, när jag håller på magen kommer hon med sin lilla hand och ska känna och blir jätte super glad om bebis sparkar precis då, hon leker titt-ut med bebis och pussar och blåser på magen, helt underbart! Bebis har redan ett namn som vi kallar henne för, men de hålls hemligt tills hon föds ;) Frågade om Nikita kunde säga de och hon sa direkt Lea, alltså Linnéa. Och så likt Linnéa är de inte men sött ändå :) Hon tjatar ofta om Linnéa men vet inte om de betyder nått mer eller om hon bara saknar Linnéa väldigt mycket, när vi är där säger hon Lea till henne och pekar på henne, men de betyder nog också Zeline tror jag :)

Syskonvagn

Från början va jag osäker på om jag behövde en syskonvagn, eller om de räckte med bärsele och Nikita fick gå själv när vi skulle någon stans, men sen kom jag på att jag kommer vara ensam med 2 barn så kommer behöva en syskonvagn ändå. Om Nikita springer iväg och inte lyssnar och jag måste springa efter med barnvagnen känns ju inte så bra :) Och jag vill säkert ut och gå då med så ja de är bättre med syskonvagn, och hittade en häromdagen som jag blev förälskad i, förhoppningsvis kan jag köpa den i november.

Dessutom ingår allt och priset är väldigt bra för en ny vagn med alla tillbehör. Och ja jag hade köpt den med rosa även om de va en pojk i magen, men nu slipper alla klaga över att det är rosa i den :) När jag berätta om vagnen för andré sucka han och sa att han inte va förvånad över att den var rosa med, haha :) Och skötväska har jag ingen nu så passar ju perfekt att man även får med den :)

Lösenordsskyddat

2 Lösenordsskyddat inlägg

Bilder på mitt lilla ♥

Lilla magen vecka 19+0


Min älskade lilla dotter vecka 19+0 ♥

Älskar mina barn så obeskrivligt mycket, ni är det absolut bästa i livet♥
Och tänk att min lilla lilla tjej ska bli storasyster, helt otroligt!

En liten lillasyster <3

Nikita ska alltså få en liten lillasyster. Becca va med på ultraljudet och hon sa nästan direkt när vi kolla efter könet en flicka va och när hon svara ja jag tror de höll jag på att börja gråta. Jag tyckte innan jag såg en snopp 2 gånger men de va de inte :) bilder på magen och tjejen kommer sen bloggar från mobilen för första gången. Fick även bild på dom söta små fotarna och vi fick se henne i ansiktet där blev de tyvärr ingen bild. Första bebiskläderna köptes igår och helt otroligt inget rosa ;)

Barnmoskan

Igår va vi hos barnmoskan och kolla så allt va bra med bebis, bokade själv in mötet för jag gått ner i vikt och mått så dåligt ett tag och hon är helt underbar. Den jag hade med Nikita sluta precis när jag blev gravid och på inskrivningen var de en vikarie, såå glad över att ha en så bra och förstående barnmoska. Hon fixade även så jag får en kurator eller nått o prata med.

Vi pratade bara lite och lyssnade på hjärtat som slog så fint, 150 slag/minut. Men hon sa att det lät lite hackigt men det var för hjärtat fortfarande är så omoget. Och imorgon ska vi äntligen på ultraljud!! Hoppas bebis vill visa kön och hon vill säga de :) Är så nyfiken så jag dör snart!

Bebis känner jag flera gånger om dagen nu, igår kväll hade hn gympa eller nått där inne i magen med kullebyttor och sparka först på ena sidan, sen flytta hn sig till andra :) Hjärtslag, ultaljud och sparkar, det absolut bästa med att vara gravid. Hade jag inte haft magen och sparkarna hade jag inte känt mig gravid alls :)


Lösenordsskyddat

Lösenordsskyddat inlägg


Nikitas språkutveckling

Senaste tiden har det kommit så himla mycket nya ord, tänkte sammanfatta alla ord hon kan, om jag kommer ihåg alla ;) Uppdaterar från senaste listan när hon va 18 månader, bara sen dess har det kommit massa nya ord.

Dom hon kunde innan; Mamma, Pappa, momo (sagt 1 gång och jag filmade!), tisse, titt-ut, tutte, nej, ja, här, tack, där, titta, docka, bebis, mun, häpa (näsa), pa-pa (lampa), pah (hoppa), hej, hej då, wie, blä, aj, ajsh (oj), ajaj, bamt (varmt), pappe (papper), bota (borta), bublo (bubblor) bö (bu)
Och dom nya; Dato (dator), kaka, tut-tut (när man står i vägen), äpple, vovve, öra, stumpen, mom (kom), viwi, Lea (Linnéa), tii (kiss), bit (när hon eller någon annan bits)

Dom jag kom på nu, över 40 ord! Sen är ju inte alla tydliga ord men man hör vad hon menar iaf :) Hon lägger inte ihop ord till meningar än utan det är mer mamma mom, som betyder mamma kom. Men hon förstår allt känns de som, vad man än säger så förstår hon.

Och när Stumpen vill ha skinka och jag inte ger honom de står hon och tjatar och tjatar och säger kisse och pekar på skinkan och visar tydligt att hon vill att jag ska ge honom skinka, så inte bara stumpen som tjatar utan även hon :) Och när han ändå inte får skinka så pekar hon på sin macka så jag lägger på en skinka på hennes macka, så hon ger den till stumpen. Hon är inte dum hon :)

förjävlig

Idag har jag ingen rolig unge, inte igår heller. Hon är verkligen förjävlig idag! När vi varit vakna i 20 minuter hade hon gnällt och skrikit 19 minuter, desstuom kissat 5 gånger och när jag då efter 5 gången sätter på henne blöja, då vill hon kissa på pottan. Hon klättrar upp på bordet och leker med kattmaten/kattvattnet. Hon slår och springer efter Stumpen och hon bits. Hon ska ha kaka, hon får en kaka och blir förbannad, ska inte ha kaka, tar bort kakan igen och hon blir förbannad för hon ska ha kakan. Underbart med trots! Och tålamod kan man ju inte få för mycket av iaf. Såna här dagar det är så roligt att vara ensamstående, tänk avlastning en sån här dag, hur underbart vore inte de?

En spark

Nikita sätter sin hand på magen och precis då sparkar lillebror/lillasyster, Nikita börja skratta ♥ Helt underbart!
Hon tittade på magen precis innan korten togs, sen när jag tryckte så titta hon på mig :)


Hon såg när jag tog på nagellack på mina naglar, då skulle ju såklart hon också ha nagellack, inte det lättaste att måla naglarna på en som aldrig sitter still, men jag lyckades :) Hon är jätte stolt över sina naglar :)

älskade barn

När Nikita lyfter upp tröjan bara för att pussa på magen, det är lycka för mig. Jag älskar er! ♥


Vecka 19 (18+0)

Fredag och ny vecka igen, snart halva tiden ju! Och bara 1 vecka kvar till ultraljud!! :)

Känner mig knappt gravid, kan ha alla mina kläder igen, som jag inte kunde för några veckor sen, kan även stänga jeansen! Sammandragningar som ibland gör ont och sparkar som jag känner varje dag utanför magen, annars känner jag mig inte gravid alls, skönt! Jag hade tur den här gången med. Börjar få en svag hormonrand precis där jag fick den med Nikita, helt sne!


Och magen, innan frukost denna veckan med ;)


18+0 med Nikita i magen, syns att jag hade mer fett på kroppen med Nikita iaf ;) Vägde 8,5 kg mer i den här veckan än nu.

RSS 2.0