Tävlar

Jag är med och tävlar om valfritt tryck från Studio Nele hos Evelina

Ny vecka, Nya rutiner

Jag har planer på att börja med mer fasta rutiner till Nikita, ena morgonen vaknar hon kl. 8 och nästa morgon vaknar hon kl. 11 så tänkte börja få in mer rutiner när det gäller mat och sömn. Så jag ställde klockan på 9, men glömmer telefonen i vardagsrummet igårkväll så vi vakna inte av den utan sov till 10. Så så bra går det för mig när jag ska börja med nya rutiner :) Haha. Jag har försökt få i henne lite frukost, yoghurt och rån, men fick nog knappt i henne en tugga, hon vägrar verkligen o äta. Så idag ska vi testa köpa annan gröt, för gröt gillade hon när hon va mindre iaf. Jag blir galen på ungen snart om hon fortsätter matstrejka, hon kan inte leva på min bröstmjölk hela sitt liv och hon behöver mer än bara den, men hur ska jag få henne att äta något annat om hon totalvägrar?


Min lilla hund, sådär kryper hon omkring jätte ofta, men helst ska de vara knäskydden dom är godast :)


Bilder

Nikita får syn på sin docka för första gången, spännande sak det där :)



Nikita fick en ny mössa när vi va i stan, och det fanns i rosa men tyckte den gråa passade henne bättre, och hur söt är hon inte i den? :)


Nikita kunde fortfarande ha sin söta dinosariepyamas, men den var precis på gränsen till för liten så hon fick ha bena och fötterna utanför, men trodde inte hon skulle kunna ha den mer :)


Och katten är såå intressant, så fort han kommer nära kryper eller krålar hon efter honom, hon drar honom i pälsen så han till och med får ont och skriker men han är så snäll så han gör inget, han bara ligger kvar där. Så jag är väldigt glad över att dom funkar så bra ihop, och lite spännande är hon ju :)



Jag och Nikita i min nya hårfärg, känns väldigt ovant än så länge :)

Nikita ställde sig upp flera gånger i spjälsängen förut, hon ställde sig även mot våra högtalare förut men dom är inte sådär jätte stadiga som lite vingligt var det. Hon lyckades också slå i huvudet i bordskanten idag. Hon ställde sig upp mot soffan med bordskanten i nacken och precis när jag han reagera tappade hon balansen och fick den i bakhuvudet :( Stackars lilla bebis.

Varje dag och varje sekund jag får spendera med dig känns så värdefull, allt får så mycket mening sen du kom in i mitt liv ♥


Ett år sen igår

Glömde ju nämna igår att det var en av dom finaste och häftigaste dagarna i mitt liv, för ett år sen. Jag var gravid i vecka 17+3 och jag låg varje morgon och försökte och försökte känna dom där sparkarna och just den morgonen fick jag mig en första spark, det pirrade till i hela kroppen och det var en sån magisk fantastisk känsla!

Lite senare samma dag var det också dags för första ultraljudet, vi skulle få se det lilla miraklet som låg där inne, hur det kändes går inte ens beskriva, det var så häftigt och otroligt coolt att få se att det låg nått där inne, som gjorde volter och lekte med fötterna, ja det var bara så otroligt underbart och jag längtar såå tills jag får uppleva allt igen!

17+3
Tänk att den där lilla plutten är Nikita, endast 11cm mellan huvud och rumpa. Jag kan inte tänka mig alls att det där är Nikita, att det va just Nikita som låg i magen, just henne jag kände hela dagarna. Livet är så magiskt och underbart!



Och Nikita ett år senare utanför magen. Och tänk allt som hon kan, allt som hon lärt sig fast hon bara funnits lite mer än 1 år, så himla häftigt! Jag älskar dig, nått så obeskrivligt och jag kommer alltid göra allt för att du ska ha det bra, bara du har det bra så har jag det bra ♥ 


Och Nikita i magen vecka 17+0, som jag saknar tiden då jag städigt bar på dig, då jag hela tiden kände dig, minsta rörelse kände jag av, och det var såå underbart att vara gravid, men att bli mamma slår allt i världen, att få se sitt barn växa upp och utvecklas är också helt magiskt. Barn är det bästa som finns!


Sovmaraton

Idag har jag varit barnvakt till 2 av mina småsyskon, dom fick komma hit så vi lättast kunde gå till lekplatsen och leka. Vi är ju inte vana att gå upp redan vid 7 så vi va trötta idag när dom kom. Ändå sov inte Nikita förrens 11.30, men då sov hon i 2½ timme. Hon sover aldrig mer än typ en timme som längst. Sen vid 15 när jag amma nikita somnade vi båda, fast det  var inget jag planerade. Vi sov i 2½ timme (!) till och sen väckte andré oss. Så inne i någon sovperiod? Eller hade hon tänkt att vara vaken hela natten och vända på dygnet? :)

Matstrejken fortsätter, idag lyckades jag få i henne en liten portion med yoghurt med banan och päron och sen fick hon ett rån, men det mesta av det hamnade på golvet. Hon fick smaka blåbär och hallon puré också men det var inte heller populärt, förvånad jag blev. Det är väldigt jobbigt när hon inte vill äta något, och verkligen inte nått. Men det positiva är väl att jag börjar få mer mjölk i tuttarna igen, men den är ju inte lika tjock längre.

Jag och andré tog oss en kort promenad, jag tyckte vi behövde komma ut och få lite frisk luft :) Vi gick inte så långt men det var rätt skönt ute i regnet :)

Brunhårig har jag blivit nu också, ska försöka ta en bild imorgon :)



xperia mini

Gissa om jag blev glad idag när vi kom hem från stan och ett paket kommit och det var min nya mobil, jag är förälskad! Självklart skulle jag ju bar ha den lilla :)

Nikita har varit smågnällig hela dan idag också, men inte när vi va i stan :) Mat vill hon inte ha, spelar ingen roll vad man än serverar, hon vill inte ens smaka. Men jag vet ju att hon behöver få i sig mer än bara bröstmjölk. Idag köpte vi lite andra maträtter och fruktpuréer som inte hon smakat innan så få väl se.

André är för en gångs skull ute och partajar så jag sitter här själv, finns  inget o kolla på på tvn så tur att jag har en ny mobil o pilla på :)

Några bilder till från dagarna som varit

Nikita fick sitta i framsätet med pappa medans mamma fixar om bältet på bilbarnstolen :)


Jag tror det var gårdagens Nikita ;)

Nikita ville inte somna igårkväll och när hon blir tyst ligger hon såhär, jag står och fotar där hon egentligen ska ligga med huvudet, älsklingen då :) När jag sen la henne vanligt vakna hon och ville inte riktigt somna om.


Idag satt vi inne på Nikitas rum och lekte, jag fixade iordning där inne igår :)


Finast i världen ♥

En obeskrivlig lycka och oändlig kärlek



Mitt fina hjärta häromdagen, har ett ursött videoklipp från samma tillfälle, då hon försöker få på sig sina byxor på huvudet :) Hur sött som helst!


Städkväll

Vid 18 ungefär fick jag mig ett ryck, har i flera dagar tänkt att jag ska dammsuga, men Nikita hatar dammsugaren så antingen får jag bära henne när jag dammsuger eller låta henne skrika, och det känns hemskt så bäst är när andré är hemma som han var ikväll. Men när jag var för nära henne börja hon skrika iaf.

Jag har nu städat Nikitas rum och vardagsrummet, och även att jag städa toan och köket häromkvällen så är det stökigt igen, som tur var inte sådär jätte stökigt iaf :) Men det är iaf dammsuget i alla rum för 1 gångs skull :)

Men det känns så skönt när det är städat, har verkligen viljat spy på hur det sett ut när jag varit sjuk, såå skönt att man är frisk igen så man orkar göra nått :)

Nu håller vi på och lägga Nikita, men hon vill inte riktigt somna. Vi har flyttat in hennes säng i vårt sovrum eftersom hon ramlar ur våran säng och vi fortfarande inte skaffat babyvakt. Men tror hon har svårare att somna där inne när andré sitter där än va de va när hon sov i sitt rum och jag satt med henne där.

Ska bort till Natalie snart och hjälpa henne färga sitt hår och sen spela lite kort, ett nytt true blood avsnitt hade kommit så imorgon kväll blir det mys :) Jag älskar true blood

Sömn

Nu är jag trött, och för en gångs skull för jag sovit för mycket! Det är helt underbart ju :) Nikita vakna vid 9.15 idag och när hon blev trött vid 10.30 somnade jag med henne och vakna 12.45 haha :) Men då skönt det är, så förmodligen kommer jag inte gå och lägga mig tidigt ikväll heller, det blir bara senare och senare, suck.

Nu ska vi göra oss iodning och gå bort till Natalie & co och spela lite kort och Nikita leka med Kevin :) ♥

Tack

Tack för allt fina Wictoria för allt ♥

Nikitas gårdag med Kevin

Nikita fick tag på min kortlek när jag vände mig om för en sekund, så hon fick den så köpte vi en ny :)


Sitta på knä och så med stöd mot soffan :)


Kevin och Nikita leker på golvet


Kevin försöker alltid pilla Nikita i ögonen, det uppskattas inte av den lilla damen, men får har han handen för nära munnen blir han biten :)


Knäppisungar ♥


Nikita är glad för hon får stå upp och Kevin är glad för han gör dumheter :)


Efter allt lekande blir man trött, pluttis! Dom somna typ samtidigt, och sov nästan lika länge :)

Sen var det ut i lekparken och leka istället, ser lagom roade ut :)

En muppig bild på mig och mitt hjärta

Och en muppig bild på Natalie och hennes hjärta :)


Trött bebis

Nikita somnade 19 igår, ändå sov hon till 9 idag och jag blev riktigt chockad när jag kollade på klockan och va säker på att klockan inte va mer än 7. Ändå så var hon trött och gnällig kl. 11 så jag testade ge henne tutten i sängen för att se om hon skulle sova mer, och jo hon somna igen. Det är flera månader sen hon sov såhär mycket sist. I flera veckors tid har hon sovit 10-11 timmar på natten och knappt nått alls på dagen. Men ska inte klaga för man får mer gjort här hemma när hon sover :) Däremot så saknar jag henne när hon sover för mkt.

Jag håller på att tvätta, skulle vilja tvätta en till maskin men vi har ingen plats att hänga upp för mer än 1 maskin, och knappt ens det, så ett nytt tvättställ måste snart inhandlas också.

Kollat runt på att köpa mobil med abonnemang, man kan ju köpa en där man får ringa för hela månadsbeloppet och sen spärra den där så man inte kan ringa för mer. Det är faktiskt väldigt skönt att inte ha någon mobil, men ibland kan den verkligen behövas. Så ska prata med karl och se vad han säger om den idén.

Pust o stön

Jag har ju varit sjuk sen i tisdags, var typ frisk igår men hade fortfarande ingen energi, så idag fick jag ta en veckas städ, och då har ingen av oss lyft ett finger här hemma, inte ens plockat undan en liten sak. Så det var stökigt, och idag när jag hade lite energi kvar så tog jag tag i det. Tänkte först dela upp det och ta ett rum varje dag, men har ingen ro i kroppen för det. Under tiden Nikita gnäll och uttråkad var vaken och med mig så städa jag köket, diska och laga mat. Och stå och dansa och sjunga för att försöka underhålla den uttråkade bebisen lite, hon tyckte nog mer jag var dum i huvudet. 

Men innan vi städa gick vi bort till Natalie & co, och jag fick leka med Natalie och Nikita fick leka med Kevin. Nikita ser så liten och pluttig ut då, det känns bra :) haha. Har massa överdrivet söta bilder på dom från idag, men det får vänta tills i morgon.

Sen gick vi hem för att laga mat som också blev städa, sen mötte vi upp dom igen i lekplatsen så dom fick leka av sig ännu mer. Det resulterade i en trött Nikita, hon sov för det första 14 timmar inatt (såå underbart!) vakna då vid 10, sen sov hon i 1 timme från 13-14 och ändå somna hon kl. 19, hon som aldrig somnat innan 20 förut :) Så imorgon får jag nog räkna med att gå upp runt 7, men jag fick ju lång och skön sovmrogon idag så får väl göra det utan att klaga :)

När Nikita somnat gick jag bort och spela lite kort hos Natalie, väldigt skönt o sitta där på kvällarna och snacka skit utan barn, fast ändå veta att dom sover och det är typ 30 sekunders gångväg mellan oss så när hon vaknar kommer jag hem fort iaf :) Det är bland det bästa med att ha flyttat hit faktiskt :)

Och när jag kom hem här, och det såg ut som någon verkligen krigat här inne så fick jag absolut ingen ro i kroppen, så mitt städa ett rum om dan blev att vardagsrummet och toan blev städade, har förberett en maskin tvätt tills i morgon, så det är vårat sovrum och Nikitas rum kvar att städa. Hennes rum är det kolsvart i och hon har ingen lampa än så det får jag ta imrogon. Tänkte också fixa där inne så man kan leka där inne på dagarna istället för att lägga ut en filt i vardagsrummet :)

Nej nu ska jag krypa ner hos mina hjärtat som ligger så sött och sover, god natt ♥

Bildinlägg


Nikita syr gardiner med sin mormor, som för övrigt är helt underbar! Jag var ju sjuk hela veckan som varit och har inte orkat göra nått, knappt orkat ta hand om Nikita så hemmet har verkligen sett förjävligt ut, och jag har viljat men inte orkat. Så när mamma var här och sydde gardiner börja hon diska lite, sen sydde hon färdigt och fortsatte diska, jätte mycket. Fast egentligen hade hon inte tid så hon blev jätte stressad. Tyckte det var vädligt gulligt av henne iaf :)


En koncentrerad bebis, kanske också ska sy när hon blir äldre? :)


Ställde sig nästan upp i spjälsängen igår, inte riktigt. Ja då börjar det jobbiga när hon ska sova sen, att när hon inte vill sova så ställer hon sig upp istället :)



Jag ska bli som min pappa när jag blir stor, alltid sitta vid datorn och ha hörlurar på mig :)


Jag fick lite hjälp när jag packade skötväskan, det var bara det att jag precis packat färdigt den, vände mig för 1 sekund och tittar tillbaka och hon har redan hunnit riva ut allt :)

Min lilla hund som stoppar allt i munnen och drar, och försöker på så vis få bort en bit, skitkul när hon lyckas få bort en bit tycker hon :)



Gårdagens Nikita innan bilresan


Och på bilresan såg hon inte så road ut heller. Så vi satt och lekte med kameran och tog typ 500 bilder på oss :) haha.


Men det var inte roligt om inte mamma också var med på kortet :)



Kärleken till sitt barn är verkligen störst i världen, den kärleken går inte beskriva den måste upplevas ♥

Kommer ALLTID gör ALLT för dig, ALLT för att du ska ha det bra, ALLTID


Gårdagen

Det blev som jag misstänkte, en mycket trevlig kväll igår. Var först och hälsa på en nära vän som jag inte träffat på ett bra tag, kändes som vi åkte så fort vi kom dit fast vi va där nästan 1 timme. Sen åkte vi vidare till mig bror där nästan hela min familj satt samlad, min pappa och hans blivande kunde inte komma eftersom hon är allergisk mot katter, och dom har 3. Men vi mötte upp dom lite senare. Men jag träffade iaf alla mina syskon samtidigt :)

Sen gick vi ner och kolla på fyrverkerier. Påvägen ner gick då jag, pappa, min bror jocke, min bror fredde med sina och höll i handen, och jag och andré med barnvagnen också. Såg väldigt gulligt ut när vi alla gick där med våra och höll i handen faktiskt :) Nikita sov sig igenom fyrverkerierna, fast det lät högt och var musik med. Jag höll i henne och höll en filt över öronen så det dämpade nog ljudet iofs.

Påvägen hem var vi så trötta, men jag kunde inte somna i bilen iaf. Var så övertrött så jag satt och babbla om massa saker som jag knappt kommer ihåg vad jag sa :) haha. Och när vi kom hem så var de såå skönt o tvätta bort sminket och få lägga sig i sängen.

När väckarklockan (nikita) ringde runt 9 i morse var jag inte ens mänsklig. Jag halvsov fortfarande när jag skulle upp och byta blöjan, höll på att falla igen för jag var så trött. Och när jag ska byta blöjan kör Nikita en favorit i repris, hon kissar när jag tar bort blöjan och jag märker inget, så lägger under en ny och märker då, så jag försöker i mörkret torka upp det där, och då bajsar hon och kletar ut det, och skriker. Men jag hade tålamodet kvar och torkade upp allt, och när jag ska vända henne för att torka ryggen har hon kiss i håret också, då gick jag in till andré så fick han duscha henne istället så gick jag och la mig, och sov till 12. Det var skönt! Men jag tyckte synd om andré, jag som tänkte ge honom sovmorgon idag.


Lördag

Nikita sover numera exakt 11 timmar, och vaknar 2 gånger, en vid 00 som alltid och en någon gång mitt i natten. Men nu mera vill hon inte sova vid 20 som hon typ alltid gjort, nej hon ska vara vaken till 21. Och sen sover hon till kl. 8 varje morgon. Jag som bara går och lägger mig senare och senare blir bara tröttare och tröttare. Varje kväll bestämmer jag mig för att gå och lägga mig senast 23, 00.30-01.00 går jag istället och lägger mig. Och sen förkylning på det. Mina ringar under ögonen kan nog inte ens 1 kg smink dölja.

Och imorse var en såndär rolig morgon, när Nikita vakna ligger hon och knäpper upp sin blöja, och lyckas få av den, lagom när hon fått av den vaknar jag så jag skulle gå upp med henne och ta på henne en ny blöja. När jag sätter henne i knät precis innan jag ska ställa mig upp kissar hon, både på mig och i sängen. Och när jag lägger ner henne på skötbädden, bajsar hon och sen ligger och smetar runt det där med fötterna. Och skrek, och skrek och skrek och tålamodet testades lite för mycket för en trött mamma.

Men sen så fick vi en nöjd(are) bebis. Vet inte vad det är med henne nu, hon har varit i en utvecklingsfas i typ 4 veckor, och när hon verkar kommit ur den blir hon ännu mer gnällig och ingenting hjälper. Jag försökte ge henne något nytt o titta på, hjälpte inte. Jag försökte ge henne gröt, ville inte ha, jag försökte amma henne, ville inte ha, försökte söva henne, ville inte sova, hon fick ett bad var nöjd 2 sekunder sen var det gnäll igen. Men nu till slut somnade hon om igen, så var nog att hon var trött då.

Men i eftermiddag blir nog dagen lite bättre, eller mycket bättre. Vi ska åka till norrköping och kolla på någon sak som är där i augusti varje år, och kommer få träffa hela min familj samtidigt. Jag har nog aldrig träffat alla mina syskon, mamma och pappa på samma ställe samtidigt faktiskt :) Och då också med min lilla familj. Ska också träffa en mycket saknad människa! Jag kommer typ träffa alla som står mig närmast hjärtat, förutom 2 st :) Så förhoppningsvis blir det en bra dag :)

Massa bilder, igen!

Ja en blogg är ju roligare med mycket bilder, men eftersom jag är som jag är och väntar typ 1 månad mellan varje gång jag lägger in bilder så blir det en del på en dag, nu kommer massa till :) Svaret på din fråga; ja Nikita kommer bli fotomodell :)


Hur söt är inte den där blöjrumpan? :)




bilder + 7 månaderskort




Hon ville inte ställa sig upp igen, så jag fick ställa henne upp istället, men hon stog iaf i några sekunder.  
Hon försökte också gå ett steg men tappade balansen direkt och ramla med ena benet upp i luften, såg sjukt sött ut :)



Nikita skulle klä på sig andra kläder innan månadskortet, hon fick nästan på sig byxorna ;)


Hm, hon fick på sig tröjan men dom där byxorna alltså :)



7 månader

Vägrar kolla in i kameran :)

Försöker ändra ställning så kanske kortet blir bättre :)


Har beslutsångest om vilken det får bli som förstoring, men det dröjer ett tag till innan jag förstorar månadskorten :)


Sen blev det tråkigt och tvättställningen var mycket roligare o kolla på :)


Står (nästan) själv

Nikita försökte ställa sig upp mot mig som låg ner i sängen, meen lyckades inte riktigt, så när jag tog fram min hand så tog hon tag i min tumme och ställde sig upp och stog så jätte länge :) Min duktiga lilla bebis :) (Jo för mig är hon bebis ett tag till :)..)

En sak till

Som Nikita kan är ju säga "mamma". Hon har sagt det minst 1 gång om dan, och hon säger inte mamama, utan hon säger verkligen mamma jätte tydligt. Igårmorse fick hon lägga sig i sin spjälsäng när hon böka runt för mycket (tidig morgon alltså) och då när hon vakna så gnällde hon lite först, sen skrek hon mamma en gång och blev tyst, så himla underbart det är o få höra det från hennes mun! Jag älskar dig så obeskrivligt mycket och kommer alltid göra allt för dig, ALLT! ♥

7 månader av gränslös kärlek och oändlig lycka

För exakt 7 månader sen låg vi fortfarande kvar på förlossningen, med en liten plutt vid bröstet så himla underbart! Känns som det var igår, samtidigt som det känns som vi alltid haft Nikita. Det var också ett år sen igår vi skrev in oss hos barnmoskan och fick höra hjärtljuden första gången, det var magiskt.

Tänk att jag för 7 månader sen gjorde en sån fantastisk sak som att föda barn, jag har fött barn. Jag är en av dom kvinnorna man så länge har beundrat för dom fött fram ett liv, och jag har lyckats med det! Häftig känsla faktiskt :)

Nu får det inte gå fortare, jag har inte accepterat att hon är 6 månader än, och nu är hon 7! Nej det går jag inte med på. Men det är ju såå himla roligt, och att få se alla framsteg hon gör dag för dag är så fantastiskt, jag älskar att vara mamma och ännu mer att få vara mammaledig så jag får vara med henne precis hela tiden och få se precis alla framsteg hon gör.

7 månader gammal och fått sin första förkylning, dumma mamma som smittat henne! Som tur var är hon inte lika dålig som jag är, hon är lite snorig och har lite hosta, jag däremot kan inte andas och mår bara blää.



Påväg att sätta sig upp själv..


.. Men nej ställa sig i krypställning är roligare :)


Såhär står hon typ jämt o gungar, hon har flyttat fram någon fot ibland men inte mer än så :)


7 månader och det här kan hon:

* Sitta själv
* Sätta sig upp, utan stöd.
* Ställa sig upp, med stöd.
* Krypa, men gör det aldrig, kasa sig fram går fortare än så länge :)
* Står med både händer och fötter på golvet och gunar.
* Sover ca 11 timmar varje natt och 1-2 gånger / dag på ca 20 minuter.
* Är inte riktigt lika mammig längre, men hon har sina perioder då hon tror hon sitter ihop med mig.
* Är väldigt glad och oftast nöjd.


Satt sig upp själv för första gången, så duktig!


Mina fina igårkväll. Nikita ville inte somna och när pappa tog över blev hon tyst, när jag går och kollar sitter dom såhär :) (andré konsentrerar sig på filmen därför han ser så sur ut :)..)


Gränslös kärlek ♥


Sådär

Nu börjar det likna nått här inne, har fixat i flera timmar men blir inte som jag vill, men nu orkar jag inte fixa mer. Så jag vet att det ser lite smålustigt ut lite här och var men det får va sålänge :) Och blir bloggen låst igen håller jag på igen med designen så ni vet :)

Sjuk som fn är jag också, så andre fick komma hem från jobbet och ta hand om Nikita. Jag kom knappt upp ur sängen och Nikita var riktigt gnällig så jag orka verkligen inte idag. Jag hatar o va sjuk! Och framförallt när jag inte kan pussa och krama nikita som jag brukar, eller känna hur hon luktar! Abstinens som heter duga kan jag säga!

Igår satte Nikita sig upp helt själv, hon har försökt några gånger men inte lyckats riktigt. Hon har satt sig upp med stöd men nu satte hon sig helt själv. Och hon ställde sig upp med stöd igår också. Vi låg i sängen och jag låg på sidan, och stumpen låg vid mina ben, och Nikita ställer sig upp genom stödet från min höft, såg skitsött ut :) (Katten är ju väldigt intressant, så hon försöker äta upp honom så fort hon får chansen) Men sen ramla hon bakåt så tur att vi låg i sängen :)

Te med honung och nezeril är mina droger idag :) Och bilder kommer senare :)

förändring

haha, fick en kommentar på förra inlägget, det är ju inte alls tisdag idag utan onsdag :) haha.

Jag försöker få en ny desgin, blir inte som jag vill riktigt men just nu orkar jag inte fixa mer :) Så om bloggen blir låst igen håller jag på med designen igen :)

Tisdag

Redan tisdag? Och imorgon blir mitt hjärta 30 veckor. Och jag minns såväl när man gick in i vecka 30, då var det ju inte alls långt kvar tills bebisen kom, och nu är hon helt plötsligt 30 veckor utanför magen också?

Våran metod på kvällarna fungerar inte alls lika bra längre, så det slutar med att hon ändå får skrika sig till sömns "/ Vissa dagar går det jätte bra och vissa kan hon skrika hur länge som helst känns de som.

Hon får nu inte längre plats i våran säng, så idag blir det att bära in hennes säng i vårt rum. Hon ligger absolut inte still och både igår och idag när jag vaknat så har hon stått i krypställning och gungat typ 10cm från kanten. Tråkigt, kommer verkligen sakna att sova med henne ju!

Och igår när jag vakna kunde jag varken prata eller svälja, det var hemskt. Jag hade så ont o halsen. Väldigt jobbigt när Nikita gjorde nått hon inte får och jag skulle säga ajaj och det kom inte fram ett ljud. Och när hon var duktig försökte jag säga det också, men kom inte fram nått ljud så fick klappa händerna istället :) Har fortfarande ont i halsen men inte lika. Dricker massa te med massa honung i :)

Min mobil har hon nu lyckats döda helt. Den är stendöd och går inte att ladda, så för tillfället har jag ingen mobil. Vilken tur att det knappt är någon som vill mig nått ändå :)

Ska försöka göra en ny design här, igen. Så får väl se hur det går sen också :)

Mamma, Mamma

Idag sa hon det igen, vid frukostbordet sa hon mamma 2 gånger, jätte tydligt. Och det värmer i hela kroppen och pirrar till i hela kroppen, hur underbart som helst. Även att hon inte förstår att jag är mamma så är det helt underbart o höra ♥


Min första orchide

Sen vi va här och kollade på lägenheten har jag sagt flera gånger att jag skulle vilja ha en orchide i köket. Och igår kom Nikitas morfar och "mormor" annelie förbi för att kolla på lägenheten och då hade dom med sig en orchide, precis en sån som jag ville ha och jag har inte ens sagt till pappa att jag ville ha en sån :) Tyckte de va rätt så roligt faktiskt :)


Nu när vi har det städat i alla rum här hemma ska jag nog passa på att ta efterbilder sen när Nikita somnat, så kommer bilder på hur vi bodde förut och hur det såg ut här innan vi fått iordning och som det ser ut nu :) Den där bänken ute på balkongen är väldigt tråkig, men den är stumpens säng och klösbräda så vi får väl ha kvar den tills han lärt sig att klösa på en vanlig klösbräda :)


God morgon

I flera dagar har jag bara gått och väntat på att en förkylning ska slå ut, först hade jag munblåsa i några dagar, så fort den försvann fick jag munsår, och nu när den försvann vakna jag med världens halsont och är helt tjock i halsen och har väldigt svårt att andas, ingen feber än så länge och jag hoppas jag slipper den!

Första jobbdagen efter semestern för andré. Och när hans klocka ringde i morse 5.30 hade jag ingen lust att gå upp med våran lilla operasångare. Hon låg och sjöng och sprattla en stund, sen somna hon om och sov lite till och från och böka och hade sig till 9.15. Fast egentligen ska jag inte klaga med tanke på att dom flesta bebisar tycker det är morgon vid 6-7. Tidigast jag har gått upp med Nikita är väl runt 6, men då har vi lekt i kanske 1 timme sen gått o lagt oss igen :) Och jag som vill ha en till, hur skulle de gå? Tänk om den bebisen aldrig sover, jag skulle ju dö om inte jag fick sova mycket :) Så jag får nog stå ut och vänta ett tag till innan :) sen nöjer jag mig iofs så bra med Nikita, hon är absolut helt perfekt och jag tror inte man kan få en till sån perfekt bebis. Och hur kan man älska en till bebis precis lika mycket? Kärleken till Nikita är ju så enorm så den inte ens går att beskriva, någon som inte har barn kommer aldrig få uppleva den gränslösa kärleken.

Ja just det, igår sa Nikita MAMMA första gången, bara mamma och inget mer före eller efter! Det pirrade till i hela kroppen och jag blev helt ivrig. Men eftersom andré inte hörde så tror han inte på mig! Och när jag försökte få henne att säga mamma igen så kolla hon på mig som om jag vore helt dum i huvudet och sen lyfte hon ena ögonbrynet, haha :) Mammas älskade unge, jag som var såå rädd för att hon skulle säga pappa först :)

Bildbooomb


Utvecklas varje dag

Det går så fort nu, allt händer på samma gång med gnällungen. Men det är såå kul fast jag är fruktansvärt trött och hoppas verkligen hon börjar sova som vanligt snart igen. Hon sover typ 20 minuter om dagen, igår hade jag väldigt tur då sov hon 2 timmar i sträck! Sen vaknar hon tidigt och sjunger höööga toner, ännu högre än förut, och sparkar så man vaknar på ett såntdär mysigt sätt :)

Sen ligger och hon krålkryper sig framåt, än så länge kryper hon iaf inte så fort och inte så mycket heller. Hon ställer sig mer upp med både armar och ben i golvet och rumpan upp i värdet och står och gungar så, och det ser ut som hon vilken sekund som helst kommer stupa framåt men nej inte än.

Hon försöker hela tiden sätta sig upp när hon ligger ner. Och hon är inte som smarta bebisar och ställer sig i krypställning sen sätter sig upp utan hon ligger på rygg när hon försöker, och hon lyckas nästan. Hon behöver såå lite hjälp för att komma upp helt. Hon har satt sig från krypställning till sitta 2 gånger. Hon försöker också ställa sig upp så fort hon får chansen.

När vi åker i vagnen, så ser det ut som hon försöker hoppa över kanten eller nått, hon ska alltid tugga på kanten och sen försöker hon ställa sig upp, men som tur var lyckas hon inte än. Måste antingen köpa ny vagn och det är nu, eller byta tillbaka till sittdelen igen, men jag tycker inte om den. Tycker bara om liggdelen på våran vagn så har bytt tillbaka till den igen. Kan ju försöka se om jag kan fästa dit selen där på något sätt :)

Hon blir riktigt förbannad när hon inte får som hon vill, typ slita i alla kablar hon ser och pilla på dvd, eller äta papper. Hon älskar att leka med papper och reklam, och så biter hon hela tiden av en bit och blir hysterisk när man försöker få ut biten från munnen, hon försöker verkligen äta upp hela tidningen, haha! Så viljan och envisheten värkar hon än så länge fått från mig, och då kommer vi inte få det lätt sen alltså :)

Hon har blivit lätt att lägga, jag sitter där inne tills hon somnar och hon gnäller inte alls. Igårkväll somna hon när hon ammades och reagera inte alls när jag la ner henne. Och idag somna hon först när hon ammades men vakna sen och låg och lekte lite i sin säng, hon lyckades släcka sin nattlampa också :)



Fler bilder är på ingång.

Krypsteg

Idag tog Nikita sina första riktiga krypsteg, såå duktig! Hon tränar och tränar, och hon tar sig framåt sakta men säkert, inom kort går det nog fortare, ååh så kul! :) Jag är såå stolt över Nikita!

Hemsk natt

Denna natten har nog varit en av dom värsta med Nikita, sist hon bökade runt såhär mycket var hon typ nyfödd och gjorde inte speciellt mycket ljud ifrån sig. Hon somnade vid 20.15 igårkväll, 21.30 vaknar hon första gången så hon får tutten och somnar om. vid 23 vaknar hon nästa gång så hon får tutten då också och somnar om. När jag gick och la mig 00.30 vakna hon till och fick tutten igen, sen låg hon och vred och vände sig, ville ha tutten nästan hela tiden och vid 4 hör jag att hon bajsar. Sist jag bytte bajsblöja på natten var nog när hon va 2 månader. Sen ville hon inte somna om, hon låg och sparka och "sjöng" sina jätte höga toner, så hon fick lägga sig i sitt rum och sov där till 7 och sen vakna hon 8.30 och jag är så trött!

Nej nu får jag inte sitta här längre.


Gnäll

Idag har jag fått hanskas med världens gnälligaste bebis, hela dagen har hon viljat sitta ihop med mig, hade hon kunnat hade hon krypit tillbaka in i livmorden. Samtidigt som jag hade en sån dag då jag ville städa och diska hela dagen, så försöka underhålla henne samtidgt som man går och plockar och diskar. Gå och kissa själv? Nej hon skriker tills man kommer tillbaka. Så ikväll är jag verkligen helt slut och vi har precis njutit av en god middag med lite rödvin till, eller jag drack några klunkar och andré drack coola. Vi köpte en pytteliten flaska till mig, tycker verkligen jag förtjänar ett glas rödvin, det har jag tyckt i flera veckor så jag har tjatat om det där rödvinet, men det var inte så gott som jag mindes :) Haha.

Skönt det känns med att sömnmetoden att sitta i hennes rum funkar, hon var så himla trött ikväll men ville ändå leka med alla saker hon har i sängen, och hon verkligen ansträngde sig för att hålla ögonen öppna, sötnos! Nu kollar hon inte hela tiden så jag är där inne, hon vet att jag är där inne och skriker därför inte. Det var lite gnäll men inte mycket. Så skönt att hon inte behöver skrika sig till sömns nu iaf.

Vi fick sänka sängen idag, hon ställer sig i krypställning överallt hela tiden och hon har flera gånger försökt sätta sig upp men det går inte riktigt än, men snart så :)

Jag är så stolt över mitt hjärta, vad vore livet utan dig och hur har jag en gång kunnat leva utan dig? ♥

Städmorgon

Jag gick och la mig alldeles för sent igår, vågar inte ens skriva när. Jag satt och skrev om Nikitas utveckling och tiden bara sprang iväg och till slut vart jag så trött så jag såg inte ens vad jag skrivit. Om Nikita har ätit nått inatt vet jag inte, kan inte komma ihåg att jag vaknat någon mer gång än när hon vakna vid 9.30. Så då sov hon ungefär 9 timmar inatt utan mat också, så duktig! Hon la sig vid 20 men vid 00 vill hon alltid ha mat, nästan alltid samma tid :)

Och nu innan klockan blev 12 har jag hunnit äta frukost med familjen, diska, damma vardagsrummet, plocka iordning i alla rum och dammsuga alla rum förutom Nikitas, de tar jag när hon vaknar. Och så har jag tvättat en maskin tvätt och hängt upp. Så det blev en effektiv morgon idag. Och samtidigt försökt underhålla en mammig bebis som inte ville sitta och titta på utan vara på mig. Ja så har vi lekt också massor! Men så skönt o få det gjort! Ska nog försöka få med mig Natalie ut på en promenad senare också, solen skiner lite då och då idag iaf :)

Jag ska försöka få min gubbe att hänga upp lite tavlor i Nikitas rum också, får väl se hur det går med de sen :)

Sovmorgon

Idag fick jag underbar sovmorgon av mitt lilla hjärta, vid 10 vakna jag av att hon låg och sparka och sparka på min rygg, och så trycker hon ner tårna också, så mysigt :) Då tömde hon båda tuttarna vilket hon inte behövt göra förut, och jag är säker på att hon har inte vaknat för o äta sen vi gick och la oss vid 1, alldeles för sent jag som tänkte lägga mig senast 22, får bli ikväll istället.

Så inatt sov hon rekord länge, hela 9 timmar utan mat och ihållande sömn för mig, gud så skönt! Hoppas det håller i sig. Välling vill hon fortfarande inte ha, hon smakar inte ens på det längre när man kommer fram med flaskan, lite tråkigt för hade gärna viljat att hon skulle dricka välling, då hade hon kunnat få det i sin säng när hon skulle sova. Istället för att halvt somna vid min tutte och sen få bära över henne till sin säng så hon blir klarvaken igen.

Testade en ny nattningsmetod igårkväll. Hon hade bara sovit 2 napar igår, en på 20 minuter och en på 30 minuter så hon var trött vid läggning, så först somna hon efter 5 minuter och sen vakna hon efter 1 timme och var hungrig. Sen la jag ner henne i sin säng och satte mig brevid sängen och höll en hand på henne, och hon somna mycket fortare än hon brukar. Men så fort hon höll på att somna öppnade hon ögonen för att se om jag var kvar. Får väl se om den metoden funkar bättre än o låta henne skrika till sömns, det är ju så hemskt.

Nu sitter hon och leker på golvet, jätte duktig är hon! Men vi har kuddar runt henne för ibland tappar hon balansen och då ska hon upp direkt. Älskade lilla unge, så fort allt går! ♥

Duktig!


Nikita låg och lekte med bollen, och ser bara söt ut!


Men sen hittade hon sina fötter istället, och dom är ju mycket roligare! :)



Nikita låg och titta på mig upp och ner förut, haha sötnos!


Här äter hon kalops med ansiktet och pekar vart skeden ska in :)


Och förut, jag stog i köket och gjorde varma mackor och Nikita låg på sin filt, och när jag tittar på henne typ 2 minuter senare är hon i hallen, duktiga tjejen! Fast hon kröp inte dit, hon ställde sig i krypställning försökte krypa och sen la sig på mage och kråla sig fram en bit, och sen upp i krypställning igen och försöka igen. Såå duktig!

Och vips så var hon i köket :) Sen fick hon gå tillbaka till filten igen, det är nog det sötaste jag sett i mitt liv, när hon går. Hon tar stora bamsesteg samtidigt som hon tar ministeg, ja det är så sjukt sött så jag nästan kan börja gråta när jag ser de :)

Och ett klipp till när hon är i hallen och nästan i köket :)


videoklipp / bilder

Det är ju så rolig att ha filmklipp på Nikita, så borde filma lite oftare, även att kameran suger. Vill ha en systemkamera! :)


Nikita leker med sin bok



Nikita sitter upp och leker
 
Det blir lite ostadigt när man ska tänka på balans och undersöka samtidigt :)

Nikita verkligen älskar när vi får reklam, hon blir helt galen när hon får leka med de! :)



"Dagens" Nikita i förrgår




Mor och dotter framför det fina väggordet
"Dröm om morgondagen, minns gårdagen, lev idag"


Nikita sitter hos jättenallen


Men fick syn på våtservetterna som är mycket roliga o leka med :)


Nikita ville åt min ellos tidning. Hon lyckades få tag på den en gång men sen tog dumma mamma och la den på ett svårare ställe. Så hon gav upp direkt :)


Sitta upp själv och leka är kul, hon kan sitta hur länge som helst själv nu, så duktig!


Stumpen har kommit på att den där kattklössaken är till för honom, det tog bara 3 år att komma på det :)



En bild på när busungen fick leka med en tidning, det bara lyser lycka i hennes ögon ♥ :)


Nöjd igen

Efter mys, bus och tutte blev det en nöjd bebis igen. Hon var nära på att sätta sig upp själv och behövde bara pyttehjälp för att lyckas, från liggande ställning. Och när hon satt upp tog hon stöd från mig som låg ner och lyckades ställa sig upp för att försöka äta upp katten. Duktiga tjejen!

Åh allt går så fort nu, jag hinner ju inte med! Min bebis ska ju inte kunna allt det där som Nikita kan, när försvann min bebis? Det är nästan läskigt när man tänker på hur fort tiden går, varje dag! Så fort gick ju inte tiden innan, inte ens i närheten!

Idag fick jag en sån där mysig puss av Nikita. Hon gapade och försökte äta upp min mun, massa dregel men så mysigt! Pussas och kramas med henne är absolut det allra bästa som finns.

Jag älskar min fina dotter mest i världen!

Sista semesterveckan

Nu är det sista semesterveckan för andré, ska bli så skönt när han börjar jobba igen! Vi har inte gjort ett skit på semestern förutom flyttat. Skulle ju vart mysigt o gjort nått men så blev det inte.

Idag vakna mitt hjärta vid 8, men vi låg kvar och myste till 8.30. Den där ungen har kommit på att sova gör bara bebisar, och hon är ju inte en bebis inte. Igår sov hon i 30 minuter vid 3, sen var hon vaken resten av dagen. Hur trött hon än var vägra hon sova, hon totalvägra! Så när hon fick välling som hon inte ville ha och gå och sova vid 20 igårkväll trodde jag hon skulle sova liite längre, men nej. Det är bara att inse att min bebis är ingen bebis! Snyft!

Och idag har hon på sig en tröja i storlek 80, men som tur var är den jätte stor och ser mer ut som en klänning :)

Nej nu måste jag ta min gnällunge <3

Trött

Idag blev det ingen sovmorgon här, eller jo för andré som fortfarande ligger och snarkar. 8.15 vaknar jag av att Nikita ligger och sparkar mig i nacken, och när jag kollar så ligger och också och slår på pappa. En klarvaken bebis så det var inte ens någon idé att försöka hitta en snoozeknapp på henne idag.

Ätit har hon inte heller gjort, vad jag vet så har hon inte ätit sen 00.30 ungefär, jag har iaf inte vaknat nått mer inatt. Men ändå vill hon inte ha, hon verkligen hatar att äta på morgonen. Så hon får nog lite gröt sen när vi ska äta frukost.

Igårkväll var Nikita så himla trött, det är ju bara bebisar som sover på dagen, och Nikita är ju ingen bebis. Vid 14 sov hon i 10 minuter, sen var hon vaken nästan hela dagen. Och när hon sen lyckas somna igen, sov hon 30 minuter och sen vakna. Men då var hon riktigt trött så vid 19 fick hon lägga sig för natten. Då vakna hon vid 22 och andré fick göra välling när jag gick och hämta henne, hon drack 10ml bara sen ville hon inte ha mer. Så det var ju nödvändigt o försöka ge henne nått som mättar mer.

Tråkigt väder är det också, tycker den här sommaren bara sa vips så var den borta. Och när det väl var varmt och sol så var det för varmt och man kunde inte andas. Jag har typ solat 1 gång i sommar, jag älskar o sola. Så jag är lika blek som Nikita och alla andra man träffar är jätte bruna :)

Nu ska jag gå och fixa lite frukost till mig och mitt hjärta.

Gårdagen


Nikita nyvaken, med världens kalufs i huvudet :)

Min fotomodell nybadad och underbart vacker!



Igårkväll gick jag och Nikita med mamma & co ner till torget en sväng, Nikita somnade påvägen ner men vakna efter en stund så vi fick gå hem så Nikita kunde somna.

Jag står och lyssnar på min lillebror och Nikita är trött.


En skeptisk Nikita, glad mormor och tjurig morbror :)


Nikita ville inte vara hos morbror Kevin så mamma och Jerry satt och försökte ge Nikita andra saker att tänka på istället :)



Det var trevligt igår, lite dött där nere men vi gick ju därifrån rätt skapligt iofs. Jag smakade till och med 4 klunkar öl, och jag kände mig som världens sämsta mamma när Nikita låg och sov i vagnen brevid, ännu värre kände jag mig när hon vakna och inte sov för natten. Men jag har inte rört en droppe alkohol sen maj 2009 så jag tyckte nog att jag var värd de faktiskt :) Och jag vet att det skadar inte Nikita alls, men kändes väldigt dumt ändå.

På kvällen fick Nikita välling istället, hon tittade väldigt lustigt på mig när hon trodde hon skulle få tutten men fick en flaska istället :) 70 ml fick hon iaf i sig och var superövertrött så när jag la ner henne i sin säng somna hon väldigt fort, då gick jag över till Natalie och spela lite kort med henne och Victor, supertrevligt var det. Och jag var så övertrött så satt och skratta åt precis allt! Haha. Vid lite innan 1 ringer andré och Nikita hade vaknat så jag fick gå hem till en pigg och glad liten tjej som inte ville sova :)

Så när telefon ringer i morse fick vi lite halvpanik, vi ska sälja skötbordet idag eftersom det tar sån plats på Nikitas lilla rum. Och jag hade glömt säga till andré att vi skulle möta upp dom på morgonen, så det blev lite stressigt när dom ringer då. Så stressa ner med skötbordet och får inte in de i bilen, så jag och Nikita kunde inte åka med som vi tänkt från början.

Usch så trött jag är, när Nikita ska sova nästa gång kommer jag nog göra detsamma faktiskt.

Städ

Idag fick vi en sovmorgon, vid 10 ringde det på dörren och vi låg fortfarande kvar i sängen, men Nikita var klarvaken. Vaktmästaren som kom med våran dörr, som inte passade när vi flyttade in men nu så, skönt att kunna stänga om sig på kvällarna.

Jag och Nikita var borta hos Natalie & co förut en sväng, men Nikita blev jätte trött och ville inte sova så fick gå hem och lägga henne och hon somna på 2 sekunder. Då passade jag på att dammsuga överallt förutom hennes rum och tog tag i disken. Det märks när man dammsuger att det är mycket större :)

Jag vill köpa möbler o ha på balkongen så man kan göra iordning där ute också, har nätgardiner jag vill hänga upp där också, köpa en stor matta o lägga på golvet och köpa lite hyllor att ställa ljus på så kan man vara där ute med stumpen ibland också. Han är jämt där ute så vi får alltid ha öppet ut till balkongen, jag har funderingar på att ställa ut hans låda där också, men då måste den verkligen vara öppen jämt. Så vi får väl se hur det blir.

Nu krålar sig Nikita fram till mig, och sjunger lite för mig :)


Bad

Jag och Nikita tog oss ett bad tidigare ikväll, det är så himla mysigt o bada med henne! Hon brukar ligga på magen, på min mage och så ställde hon sig i krypställning på min mage, haha! :)

Vi tog oss en promenad idag också men inte lika rask som igår. Men i backen gick jag snabbt och det kändes! Och som jag flåsa, shit var dålig kondition (stavning?) jag har. Fast det har jag alltid haft, till och med när jag var yngre :)

Nikita somnade i sitt rum ikväll igen, vi hade sagostund och sen fick hon gå och sova. Snart dax att flytta ner delen på sängen, hon ställer sig i krypställning hela tiden och vill inte riskera att hon därifrån lär sig sätta sig eller resa sig upp och ramla ut. Så det får vi nog fixa i morgon.

Jag har städat som vanligt, och förberett en maskin tvätt tills imorgon. Det känns som det blir mer tvätt när man har tvättmaskin, men det är nog för jag slänger allt direkt i tvätten och det gjorde jag aldrig förut :)

Nikita satt upp rekordlänge idag, hon satt i flera minuter och när hon tappade balansen ville hon sätta sig upp igen. Har inte satt henne upp nu på jätte länge, och sista tiden har hon mest tränat på att krypa så har inte blivit så mycket att sitta, men nu har hon blivit jätte duktig. Min lilla bebis, som är så stor men ändå så liten.






Förut när jag satt vid datorn och Nikita låg på golvet hörde jag hur nått började prassla, så jag funderade på vad de va hon lekte med, och när jag kollar så har hon hittat skötväskan som stog öppen och rivit ut 2 blöjor och 2paket våtservetter som hon lekte med, skitunge! :)



Jag försökte läsa lite förut, Nikita var lite smågnällig och ville inte ligga själv så la mig brevid henne. Hon fick också en bok att läsa, precis lika dan fast annorlunda text. Men ändå skulle hon ha min, även när jag bytte bok ville hon ha den jag läste från början. Hon ville kanske också läsa om vad som ska hända härnäst i hennes utveckling?


Tävlar

Tävla om ett presentkort värde 400:- hos Bimago.se

Bimago.se - Tavlor, målningar och väggdekorationer!
Tävla om ett presentkort värde 200:- hos Veganlife.se

Veganlife.se -  Vill sprida budskapet om vegan- och miljövänliga produkter.
Produkterna innehåller inga ingredienser från djur och är inte djurtestade.



God morgon träningsvärken

Det tog visst nytta igår på min raska promenad, jag har sån träningvärk i rumpan och låren så det är sjukt :) Kanske man ska göra fler gånger då, så man får lite fastare rumpa? :)

Nikita är superduktig, hon ligger och tränar på att krypa, benen gör rätt men armarna hängeri inte riktigt med, och när armarna gör rätt hänger inte benen med, snart! Wei jag längtar massor tills hon kan krypa, så himla roligt! :)

Nikita




Äntligen börjar hon äta med aptit igen, idag fick hon en stor mellis med magno och hon gapade stort och åt upp allt, sen fick hon biffstroganof och hon gapade och åt nästan allt, fast det var en stor portion :) Så skönt!


Hemma från en promenad

Jag och Nikita har precis varit på en promenad, vi var borta i över en timme och gick i rask takt hela tiden, jag var genomsvätt när vi kom in, men det är skönt då vet man att man gjort nått. Det som inte var lika skönt va att Nikita vad supergnällig då så jag fick knappt duscha för skitungen :)

Nikita fick en nattlampa och en leksak, men bruksansvisningen från lampan var roligare, hon verkligen älskar papper och tidningar :) Eftersom Nikita sover på sitt rum på kvällarna så är det skönt med en sänglampa, bara babyvakt kvar sen får hon sova i sitt rum hela nätterna. Nu bär jag in henne i våran säng när vi går och lägger oss, förutom inatt, då fick hon sova i sitt rum till kl. 3. Men det är ju en bit mellan vårat sovrum och hennes så är rädd för att inte höra henne när hon vaknar.

Nikita ställer sig upp i krypställning hela tiden nu, och nu har hon börjat gunga sig fram och tillbaka, skitsött! Jag som trodde hon aldrig skulle krypa, kanske hade fel då? Förmodligen har jag väl fel med att hon kommer gå tidigt också, jag är fortfarande säker på att hon kommer gå tidigt, men det återstår att se :)

Nikita


Första underbara bilden på mig och min dotter ♥



När fick du sammandragningar?
typ 2 dagar innan hon föddes, som sen försvann och kom tillbaka dagen efter igen.

Vad gjorde du den dagen?
Var hos tandläkaren och försökte sova, men vakna så fort jag somna av att jag fick en värk

Hur länge höll du ut?
13½ timme från första värken

Hur tog du/ni er in?
Med bilen

Hur mycket var du öppen?
½cm

Tog du epidural?
nej, hann inte.

Vem hade du med dig till förlossningen?
andré

Hur var sällskapet du hade med dig på förlossningen?
Kunde inte vara bättre

Var förlossningspersonalen bra?
Helt underbara och supertrevliga!

Hur var du då du låg där inne med värkar?
Jag hade ont och tyckte synd om andré för han inte fick sova, eftersom jag skrek varje gång jag fick en värk typ.

Fick du föda vaginalt eller kejsarsnitt?
Vaginalt

Fick du tjej eller kille?
Finaste dottern i världen

Vad fick hon/han heta:
Nikita agnes Gaines

Hur gick det att föda? och hur många krystvärkar tog det innan hon/han var ute?
Jag hade krystvärkar i 30 minuter innan hon kom ut.

Fick då hålla honom direkt?
Ja, och hon blev tyst så fort hon kom upp till mig :)

Hur mådde du efteråt?
Hade ont och blev chockad över hur magen såg ut. Kändes väldigt overkligt också.


Vilket datum och tid kom hon/han ut?
20 Januari 2010 kl. 07.34

Vilken vikt och längd fick hon/han?
3180g och 47cm

Fick du sy?
Nej

Hände det något "men"?
nej

Vad kommer du minnas bäst av hela förlossningen?
Konstigt nog minns jag det mesta, men det jag aldrig kommer glömma är hur det kändes när man fick upp den där varma slajmiga saken på bröstet, helt underbar känsla!

Vad hände som du inte ville skulle hända?
Ingenting, hela förlossningen var perfekt!


Invigt tvättmaskinen

Här har vi invigt tvättmaskinen, låter gör den iaf! Tog nästan 1 timme, och kläderna var vädligt blöta när den var klar, men hellre de än o springa upp och ner för trappor med massa tvätt och boka tvättid hit och dit, och den är bara tillfällig :) Kändes väldigt ovant att hänga upp kläder i lägenheten precis från tvättmaskinen :) Så ut på balkongen så står det inte ivägen heller, underbart med inglasat :)

Nikita låg här på golvet och gnällde och när jag precis skulle ställa mig upp och ta henne hade hon somnat pluttan, det var längesen hon somnade på golvet sist. Flyttade över henne till våran säng, kanske skönare att ligga där än på golvet :) älskar min lilla tös så det gör ont i hjärtat! ♥

Får jag en dotter till, kommer hon få heta Nellie ♥

Sitta i soffan


Hon satt här så snällt och fint brevid mig tills jag tog fram datorn, då försökte hon ta den istället :)


Morgonmys

Sitter och har morgonmys med Nikita, som försöker äta upp min dator :) Inatt kollade jag på klockan när hon vakna, och hon sover inte alls länge i sträck, runt 23 vakna hon första gången, sen vakna hon vid 3 igen och 8.30 låg hon och slet av mitt hår och sparkades och rev, jätte mysigt.

Nu gnäller skrikbebis så har inte tid och sitta här längre.

Min dotter, mitt allt ♥



Kärleken till dig mitt barn är obeskrivlig. Finns inga ord i världen som kan beskriva kärleken jag känner till dig. Gränslös, oändlig, störst i världen, allt känns så ynkligt mot det jag verkligen känner för dig. Du är den enda som kan få mig att göra precis vad som helst, för dig kan jag göra allt.

Mamma älskar dig mest i hela världen mitt hjärta ♥


Tvättmaskin

Vi har varit inne i stan och köpt tvättmaskin, en begagnad o ha sålänge :) Sen åkte vi förbi andrés bror, hans dotter fyllde år så åt lite tårta och så, mysigt.

Igårkväll trodde jag jag skulle dö, jag var så trött men kunde inte få någon ro i kroppen. Jag som skulle gå och lägga mig tidigt började städa och plocka och diska här kl 21 eller nått och var klar kl. 00.00. Jag städar och diskar varje dag så förstår inte hur det kan bli så stökigt! Sen tog jag iofs och städade i garderoben där all skit fått flytta in som man inte riktigt visste vart man skulle göra av, vek in massa tvätt och så vidare. Så nu är det bara lite tvätt kvar att vika in så är det fint här hemma igen :)

Sen var det inte så lätt och somna igårkväll, Nikita vakna vid 23 och ville vara vaken en stund. Hon var fortfarande vaken när jag gick och la mig så fick hon tutten, sen vände hon sig om men ville ha tutten 2 sekunder senare och så höll hon på att böka i en halv timme eller nått. Och jag ville vända mig om, men nej jag fick ligga i någon konstigt ställning med båda armarna uppåt så Nikita kunde vända sig om var 5e sekund och ta bröstet. Jag är fortfarande svintrött så får väl se om jag kanske går och lägger mig tidigt ikväll :)

RSS 2.0