Julpynt





Nikitas första, första advent, dagen efter ;) Glömde bort att tända ljuset i söndags :)



Väldigt intressant ljus de där :)



Behöver jag ens säga hur vacker julkort det blev? Resultatet får ni se när julkorten kommit fram till alla :)


Duktiga tjejen!

Vi övar på att gå, och Nikita går stadigt  när man håller henne i en hand, hon är oftast väldigt feg när man håller i en hand men nu har vi gått långt och bara hållt i ena handen, och ibland stöder hon sig inte ens mot den! Kommer hon verkigen kunna gå snart? Fan vilken känsla! :)

Vi har busat och lekt så jag är helt svettig så nu måste jag ta en paus, vi jagar varandra runt sängen och Nikita skrattar så högt så man kan inte låta bli att inte skratta själv! Hon är så himla go den där ungen så jag förtår inte hur man ibland kan tappa tålamodet på henne :)

God morgon

Idag är det igen sol med blå himmel så måste ut idag igen, synd bara att det är så jäkla kallt ute! Lite innan 9 vakna Nikita idag igen, fy så skönt de är! Även om jag gärna skulle ligga och dra mig halva dagen så känns de skönt att inte sova bort hela dahgen men ändå få sova lite längre :)

Vi övar just nu på att säga "tacktack" hon lägger en sak i min hand och jag säger tacktack, hon kommer till t sen är hon tyst. Hon verkligen älskar att ge oss saker, men framförallt i munnen, allt ska in till våra munnar :) Kom på att jag har nog inte skrivit upp det och så har hon gjort länge :)

Får inte sitta längre, hörs kanske sen :)

städhjälp

Nikita är en riktigt duktig städhjälp, jag hänger upp tvätt, Nikita drar ner tvätten :) Men jag har iaf fått gå runt och plocka utan att hon börjat skrika, wow! Hon har sina perioder idag, vill inte äta, vill inte sova, men nu fick jag henne precis i säng, hoppas på att få i henne lite mat när hon vaknar också.

Tänkte fråga Natalie & co om dom ville följa med ut och åka pulka med oss sen :) Undrar hur Nikita kommer reagera av att åka pulka, kommer nog bli ännu roligare om hon får ha en kompis med sig i pulkan :)

Dags att lägga in lite bilder kanske, ifall ni glömt hur Nikita ser ut ;)




Såhär blev 10 månaders kortet sen, dock är hon 10 månader och en vecka på bilden men som tur är växer hon inte såå mycket på en vecka längre :)
(man måste ge henne nått att titta på annars sitter hon inte still en sekund!)

 
Här har hon krypit mellan bordet, igen! Hon gör de jätte ofta och kommer sen inte ner igen :)


Här har vi min lilla städhjälp idag, hon kanske inte tyckte mamma hade tillräckligt att göra? Hon slängde iaf ut allt som fanns i det skåpet :)


Så länge man är inomhus så är det faktiskt fint och lite mysigt, synd att värmen inte fanns på vintern för det är ju den finaste årstiden, även den jobbigaste! :)

Snacka om snöstorm, och idag är det superfint med blå himmel och sol, jag bara måste ut idag!


God morgon

Här vakna Nikita vid 9, men som vanligt låg vi och drog oss till 9.30, sköönt :) 9 tycker jag är en precis lagom tid att vakna! Hon har ju iofs tagit bort ett sovpas på dagen och sover bara 1 gång mellan typ 11-13 på 1-2 timmar.

Vi hitttade en pulka igår till Nikita, en vanlig pulka och ingen bebispulka, kändes bättre så och så kan hon ha den nästa år och vi kan åka pulka med henne, vi och vi, jag :)

Blir lite svårt att skriva, Nikita leker med min hand, hon lägger en clementin i den och tar tillbaka den, och tar jag tillbaka min hand blir hon sur och ska bestämt ha tillbaka den! :) Så får väl försöka uppdatera mer senare! Har inte haft någon ork eller energi alls, inte till nått annat än Nikita. Igårkväll / natt diskade jag i 2 timmar för de va så mycket disk och jag har inte haft energi på jätte länge, idag tänkte jag storstäda och skura golven också så får väl se hur de blir med de ;)

2 små ostadiga steg

Idag tog Nikita 2 små ostadiga steg fram till Linnéa förut, så sött! Min lilla pluttiga bebis håller på att lära sig gå! :) Sitter vid andrés dator och tittade på gamla bilder, hittade en liten liten fis som är det vackraste jag sett även att hon såg ut som en kines, fy så tiden går fort!


Inte ens en vecka ♥


Fy så jobbig natt!

Det som började så bra igårkväll, kanske va därför? Nikita somnade snabbt i sin säng vid 19 igårkväll, vaknade till vid 20 men somnade snabbt om igen, och sov ända till 2.30 då var visst jag fortfarande öppe men skulle precis gå och lägga mig. Var sådär fruktansvärt trött så jag typ ville gå under jorden, kunde ändå inte somna förrens efter 3. Vid 5.15 vaknar Nikita, totalvägrar somna om och är vaken i 1½ timme, när man då sovit i 2 timmar så trodde jag att jag skulle dö! Till slut somnar hon om igen och sov till 9, men snacka om att jag är trött idag! Tagit Chi San och hoppas på effekt NU!

Och så är jag barnvakt idag, åt en nästan 5 månader bebis! Det söta är att dom är typ lika stora, Nikita är verkligen en liten 10 månaders :) Och Nikita är såå nyfiken, hon ska fram hela tiden och klämma o känna, ta hennes napp och försöka stoppa tillbaka den igen. Och hon är såklart jätte svartsjuk, Linnéa kanske kommer sno Nikitas mamma! :) Nikita försöker verkligen komma bakom Linnéa när jag håller henne, inte lätt o va så liten ju :)

Hämnas gör hon också, innan har hon nästan bara lekt med äldre barn, den enda som varit yngre har varit Linnéa så hon ska ta allt Linnéa leker med, hela tiden! Men det får hon inte utan hon får lära sig att inte ta saker någon annan leker med, och visst lyssnar hon, iaf för de mesta :)


Julklappstips

Hittade en billig sida med bra och roliga leksaker, kommer förmodligen beställa hem nått därifrån ;)

http://www.hikmet.se/Default.aspx

Julmys

Idag har vi varit inne i stan, trots att vi va inne 10.30 var det massa folk, vi hann som tur var åka innan alla hade slutat så jag överlevde :) Ville ju köpa en julgran från rusta som skulle kosta 149, jo men den var pytteliten och den jag egentligen ville ha kostade 349:- så lite skillnad på pris. Så julgranen fick vänta, får nog köpa en dagarna innan jul istället :)

Nikita fick en julklapp, en födelsedagspresent och en docka nu. Hon såg jätte glad ut när jag tog en docka och skulle lägga den i vagnen så hon fick hålla den i affären, i bilen påvägen hem blev hon rastlös så hon fick en tidig julklapp istället :)

En andra tand tittade upp idag, precis när jag kände över den först kändes inget och när jag drog fingret tillbaka igen sprack den igenom :) Så hon har varit lite gnällig idag, denna gången märktes mer att det var nått än när första tanden kom. Som knappt kommit upp nått alls, den är precis över tandköttet fortfarande och växer långsamt upp :)

Vi har kollat på idol kväll, och shit vad jag älskar Jay Smith! Jag kommer bli förvånad, på riktigt om inte han vinner! Har älskat hans röst från början men förra veckan slog nog allt :)



Lite julklappar har det blivit, beställde en större från nätet idag som vi inte hittade inne i stan :)


Hittade en julstjärna på rusta för 49:- hade viljat ha 2 till egentligen men jag är lite för snål för sånt ;) Köper hellre fler paket till Nikita :)



Nästan ett första steg :)

Men det kanske inte räknas när hon egentligen inte tänkte ta ett riktigt steg? Hon höll sig i mitt ben när jag låg ner och hon skulle till mitt ansikte, och däremellan va de lite för långt för att kunna hålla sig så hon släppte taget tog ett steg och höll sig igen :) Men det var ändå häftigt o se :)

Och ett videoklipp när Nikita försöker sätta på korken igen :) Det roliga va att hon försökt i kanske 5 minuter att ta på den där envisa korken, och lyckas precis när jag zoomar in :)


Torsdag

Idag har vi knappt, men lyckats, tagit oss ner till byn och hem igen. Så kallt och så mycket snö, jag ville typ döda snön med vagnen, jag ska inte gå ut med vagnen en enda gång förrens snön är borta igen, åh vad jag inte hade saknat den! Samtidigt kan jag inte låta bli att tycka att det är mysigt och fint :)

Nikita somna så fort vi kom innanför dörren vid 12 och vakna precis, och sitter i soffan och leker med en clementin :) Och så sitter hon och kastar iväg den och vill att man ska kasta tillbaka den igen :) Min lilla sötnos.

Igårkväll/natt ville Nikita inte sova, mellan 00.30-01.30 ungefär höll hon på att böka, hon helt plötsligt bara ställde sig upp mot antingen mig eller andré, jag la ner henne och hon somna om, efter en liten stund gjorde hon samma sak igen, ja och samtidigt "prata" hon också :)

Jag vill åka och handla massa julsaker, och julpynta hela hemmet och köpa julklappar att lägga under granen, det måste ju va för jag är mamma för alla andra år har jag inte brytt mig :) Men vill att Nikita ska få riktiga jultraditioner med tomte och kalle anka. Men vi kommer nog inte ha tomte i år, kanske inte nästa år heller men om några år iaf :) Jag längtar efter att få se Nikita öppna julklapparna och se hur hon reagerar :)

titta titta

Det är ett ord Nikita ofta säger nu för tiden, ofta trycker hon också in något i ansiktet så man verkigen måste titta, men sött är det! Idag blev stumpen lidande, hon lekte med en stor penna och tryckte in i ansiktet och sa titta titta, han verkade inte vara ett dugg intresserad av den där pennan :) Haha!

Snorig som bara den är hon fortfarande, förstår inte hur det får plats så mycket snor i en sån liten näsa! Och jag får inte ta bort det heller, får ta med nässugen ibland men inte så jag får ut allt. Torkar jag av näsan blir hon riktigt förbannad! Envisa unge :) Igår var jag över hon Natalie en sväng när Nikita somnat på eftermiddagen, och när jag kom hem igen hade Nikita skrikit hela tiden och andré fick inte tyst på henne, och hon va jätte varm när jag tog henne så smörje tandköttet och hon fick en panodil, hon blev genast mycket piggare så det är skönt.

Nu vill hon inte längre ha falukorv heller så nu vet jag inte alls vad jag ska ge henne. Rån och gurka äter hon men det kan ju inte va speciellt mättande, hon vill tutta typ hela tiden och eftersom hon inte vill ha nått annat så får hon de men det finns knappt nått kvar så hon får inte i sig mycket mer än närhet på dagarna. Finns knappt något på kvällarna heller så får försöka hitta nått annat i mat hon tycker om helt enkelt. Hm.. vad brukar barn INTE tycka om? Hon äter ju inte det barn brukar tycka om utan hon äter de barn inte brukar tycka om :)


God morgon

9 verkar vara nya vaknatiden igen, och det är riktigt skönt! Framförallt när jag bara får svårare och svårare att somna på kvällarna, låg 1½ timme igår innan jag somna! Gick och la mig senare än jag borde och har inte fått mycket sömn inatt, men jag får ju iaf ihållande sömn ;)

Om det kanske kunde sluta snöa så kanske man kunde ta sig ut, vill inte gå ut i världens snöstorm! Igår när Nikita blev uttråkad tog vi på oss och gick ut på balkongen, där det varken blåser eller snöar. Men eftersom stumpen följde med ut så va ju han roligare att titta på än snön :)

mmm.. clementiner

Clementinerna låg visst i soffan, och Nikita blev överlycklig när hon satt här bredvid mig och fick syn på dom. Nikita bara älskar bollar och jag har hittat den perfekta julklappen till henne, åh vad jag längtar efter att få se den glädjen i hennes ögon!



Precis inna bilden tog sa hon "mma titta" med världens leende :)
Hon har börjat prata jätte mycket, och försöker härma det jag säger, inte det pappa säger ;)


Ingen öf idag

Fy vad Nikita är snorig, helt täppt i hela näsan och har jätte svårt för att andas, vill inte äta alls utan bara ha tutten, vilket är jätte svårt eftersom hon måste ta pauser för att andas, plutt :( Tur att vi har en nässug! Och näsdroppar som känns som dom inte hjälper alls. Och jag var också täppt och hade lite ont i halsen när jag vakna så det kändes dumt o gå ner dit då i snön och bli sjukare.

Idag sov hon inte lika länge som hon gjort nu i 3 dagar, men kort innan 9 är ju inte så fel att vakna heller :) Dock är jag svintrött så kommer nog gå och sova med Nikita en stund när hon somnar :) Hoppas verkligen det dröjer länge innan hon slutar ta just den napen på förmiddagen, så skönt när man är så trött att kunna gå och sova 1 timme eller 2 :)

Nu vill flufff ha lite uppmärksamhet så bäst jag släpper datorn ;)

Datapaus

Jag sitter typ aldrig vid datorn längre, bara en liten stund på morgonen och en liten stund på kvällen, ibland kollar jag nått på dagen men inte så ofta längre, därför den dåliga uppdateringen! Och jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om heller :)

Idag fick jag sovmorgon igen, Nikita sov bara 1 gång på 1 timme igår också, och det resultera i att hon sov till 9.30 men vi gick inte upp ur sängen förrens 10. Älskar att kunna ligga och dra mig på morgonen även att Nikita ligger och petar i ögonen och drar i håret, det är mysigt :) Idag igen sov hon bara 1 gång men på 2 timmar med mig förut, så får se hur länge hon sover imorgon. Vi måste iaf ta oss ner till öf imorgon, dom ska prata om hur man sköter tänder och sånt på dom små och det är ju intressant nu när sessan äntligen fått upp en tand, den växer lååångsamt, knappt kommit upp alls och det är över 1 vecka sen den sprack igenom. Men det är väl för hennes tandkött blivit så hårt, stackars fis. Och jätte täppt i näsan på de, hon kan knappt andas genom den, ingen feber än och har fortfarande i sitt liv aldrig haft feber! Bara lite täppt näsa och hosta någon gång annars har hon hållt sig frisk!

Trött va hon ikväll när jag la henne, hon orkade inte ens sätta sig upp när jag lagt ner henne, vilket hon alltid gör även om hon lägger sig ner kort därefter. Skrek inte ens i 10 sekunder innan hon blunda och somnade. Skönt efter några kvällar av sömnsvårigheter för liten, hon har verkligen inte viljat sova!

Nu är det bekräftat, jag kan inte laga mat. Nikita fick köttbullar utan salt och potatismos precis som vi åt men vi åt biffar med salt, hon tyckte inte om de. Hon ska ju såklart hålla skeden själv och hon stoppa in den i munnen men spotta sen ut allt. Så ja jag kan helt enkelt inte laga mat, eller så är det bara Nikita som är så sjukt kräsen? Leverpastej rån börjar hon äta igen, vissa dagar äter hon upp nästan hela, vissa dagar leker hon bara med de. Och falukorv äter hon iaf fortfarande, till frukost, mellanmål, middag, mellanmål och kvällsmat, hon borde väl tröttna? Gurka tycker hon om också, men det sultar hon lite på sen spottar hon ut de också. Men hon har ju energi som heter duga så jag lugnar mig med de! Hon äter när hon är hungrig.

Hon håller på att lära sig klättra ner för sängen också, när jag lagade mat var pappa och Nikita i sängen och då försökte hon ta sig ner och lyckades nästan helt själv. Hon tar ner fötterna mot golvet och sen kasar sig neråt :) Så med andra ord kommer jag snart inte få ligga och snooza på morgonen utan gå upp direkt och se så nikita inte gör massa bus :)

Borstar tänderna gör vi morgon och kväll än så länge, skönt om man kan få in de också i rutinerna. Hon får borsta själv och efter en liten stund tar jag tandborsten men hon håller fortfarande kvar stenhårt i den, här ska hon göra allt själv! Hjälper henne när hon ska dricka gör jag aldrig längre, bara ställa fram flaskan så sköter hon de helt själv :) Min lilla bebis har ju blivit jätte självständig, jag får väl kalla henne för bebis iaf till 1 års dagen va? Förstår inte hur tiden kan gå så fort när jag bara är hemma om dagarna, men vips säger de så är den dagen också slut.

Wow vilken sovmorgon!

Jag kan säga att jag blev chockad, på riktigt när jag såg vad klockan var när jag gick upp. 10.55!! Senaste tiden har de varit sovmorgon om hon sovit till 9, fy så skööönt! Tror det är för hon sov bara 1 gång igår på 1 timme, hon brukar sova 2 gånger eller 2-3 timmar på dagen. Och ändå så ligger andré fortfarande och sover, men han hade nog ingen aning om att klockan va så mycket när Nikita vaknade heller :)

Just nu sitter vi och leker på Nikitas rum, eller ja Nikita kröp precis ut efter katten, men nu kom hon in igen :) Hon har rivit ut alla sina böcker och sitter och bläddrar i :)

Jag fick 3 bilder igår när jag skulle ta 10 månaders kort, men tror inget av dom blev så bra så får ta nya idag och lägga in :)

10 månader

Ja idag blir visst Nikita hela 10 månader, helt sjukt! Jag som fortfarande inte vill acceptera att hon gått förbi 6 månader, nu är hon snart 1 år! Men å andra sidan, så kul allting är nu! Hon är med hela tiden och man kan verkligen leka med henne! Hon förstår och pratar och är bara helt underbar!

10 månader och kan:

- Vinka hej då, när hon vill
- Klättra, på allt. Hon har vid flera tillfällen försökt klättra upp på bordet!
- Matstrejka, så fort det börjar gå bra med maten strejkar hon, nu lever hon på endast falukorv och bröstmjölk och jag får inte stoppa in nått i hennes mun, allt ska hon stoppa in i munnen själv. Hon vill även ta mat med skeden själv, inte ens det får jag göra längre :)
- Tar upp flaskan och dricker helt själv, men det har hon iofs kunnat ett bra tag :)
- Stå upp och klappa händerna samtidigt
- Dansa när hon håller sig mot nått och det hörs musik
- Klappar händerna när hon hör musik
- Väldigt självständig och har varit större delen av sitt liv
- älskar att riva ut saker från lådor och skåp
- Har inte riktigt vågat ta sitt första riktiga steg än men det känns som det inte är så långt borta
- äter och vaknar numera 1 gång per natt
- Äntligen fått upp sin första tand som hon ibland får borsta själv när jag borstar mina tänder
- Älskar att leka med bunkar i olika storlekar, hon lägger den lilla i den större
- plockar upp saker med tumme och pekfinger ibland

Och som alltid, livet som mamma är underbart!

Idol

Just nu sitter vi med Natalie och äter oss tjocka i soffan till idiol :) Vi har ätit tacos och myst idag så det blev en bra fredag! Idag fick jag till och med ner andré till glimten, så vi va där några timmar och Nikita ville åka rutschkana typ hela tiden, ganska jobbigt för ryggen :) Hon klättrade upp på den där flera gånger :) Och vilken envis vilja hon har, ärvt nått från sin mor kanske? :)

Idag vinka hon åt Robert Natalie och Kevin när dom skulle gå, hon har vinkat några gånger innan men inte riktigt åt någon när man vinkat åt henne :)

Bvc

Det gick bra idag, lillpluttan har ökat! 7710g och 69cm var hon för 1 månad sen, nu väger hon hela 8050g och är 70,5 cm :) Därmed hoppade hon upp igen på kurvan, hon ligger nu tillbaka där hon började när hon föddes. Och hos barnläkaren gick det också bra, hon är frisk och vi pratade om maten och hon sa att så länge hon är rörlig och har energi och ökar i vikt så får hon i sig så mycket hon behöver. Dom är ju väldigt små så en potatis i hennes mage är mycket medans en potatis i min mage är väldigt lite, hon sa också att framförallt tjejer i den åldern matvägrar, vänder bort huvudet och visar att dom inte vill ha, och ger man dom då uppmärksamhet och fortsätter med skeden så vägrar dom bara ännu mer och får mer uppmärksamhet. Så istället när hon inte vill ha ska jag ta bort det och erbjuda om en timme igen eller när hon säger till att hon är hungrig. Hon sa också att jag kunde försöka sluta amma henne helt på nätterna eftersom hon ökar i vikt så behöver hon inte äta på nätterna, så ska försöka dra ner ännu mer så hon verkligen bara får äta 1 gång på natten och när hon vaknar får hon frukost istället för tutten.

Men nu känns de iaf bättre, för hon är väldigt rörlig, hon är inte still en sekund när hon är vaken så hon har ju massa energi! Och nu ligger hon och sover och samlar på sig ännu mer energi :)  När hon sen vaknar ska vi bort till Nikitas mormor en sväng, var längesen vi träffade henne nu :)

Trött morgon

Kl 2 inatt hade jag fortfarande inte somnat, låg och vred och vände mig hur länge som helst så gick upp och åt några rån och det hjälpte ;) Men Nikita sov iaf till efter 9, eller det var då hon satte sig upp för hon inte ville sova längre, men i typ 1 timmes tid hade jag varit vaken av att Nikita legat och gnällt och gnällt och gnällt hela tiden, fick tutten hela tiden, tutta en stund, vände sig om, börja gnälla. Har tagit chi san så hoppas jag blir mänsklig snart.

Fy vad jag blir trött på matstrejk, hon ska äta själv ingen idé o försöka ge henne nått, men när hon mest sitter och leker med maten och det hon stoppar i munnen spottar hon ut igen så känns de väldigt jobbigt. Hon som ätit så himla bra i flera veckor nu, och just nu när vi ska ner och väga henne så ska hon börja strejka! :( Hoppas ändå på att hon ökat tillräckligt så hon hoppat uppåt på kurvan igen. Hon känns mycket tyngre så jag hoppas :)

Vi ska träffa barnläkaren idag också, och då ska jag fråga henne vad jag ska ge henne istället för bröstmjölk, känner att mjölken bara blir mindre och mindre, och som mest är det på kvällarna då dom förut var sprängdfyllda, nu när hon ätit från båda så är dom helt tomma. Måste väl finnas nått annat än välling gröt och ersättning? Jag hoppas de iaf.

Clementiner

Vilka minnen det ger när jag sitter och äter clementiner, åt kilovis förra året med Nikita i magen, godare än godis! Och Nikita fick inte bara i sig i navelsträngen förra året, i år får hon i sig både i mjölken och hon tycker om att äta de själv, men leka med en hel clementin är roligare, till slut går det hål på skalet och då sitter hon och sultar i sig :)

Idag har jag varit riktigt duktig, vi har både varit i lekplatsen i typ 10 sekunder, Nikita tycker fortfarande inte om att gunga, och det är typ det enda hon skulle kunna göra i denna lekplatsen. Sen tog vi en liten promenad och sen har jag storstädat typ resten av dagen. Nikita har också varit duktig, hon har inte skrikit trots att jag sprungit omkring överallt, hon har snällt krypit efter och kollat vad jag styrt med, annars skriker hon så fort jag börjar gå, ibland till och med så fort jag bara rör mig. Väldigt skönt har de varit o kunna gå iväg utan att dra med sig en unge och slippa höra henne skrika.

Just nu ligger snuttan och sover, och pappa jobbar över idag. När han kommer hem sen måste jag dammsuga, det är så jobbigt att Nikita är livrädd för damsugaren, för andré måste alltid vara hemma när jag ska dammsuga, och det är oftsat mitt på dagen jag har mest energi att kunna dammsuga. Men Nikita blir helt livrädd bara jag öppnat städskåpet, stackars plutt. Jag skulle kunna dammsuga när hon sover, men första napen hon tar sover oftast jag också, andra napen hon tar sitter jag oftast bara i soffan vid datorn och tar de lugnt och njuter av lugnet :) Visst är de hur kul som helst med en liten hemma, men det är väldigt krävande och jobbigt ibland också :)


äta själv

Nikitas matvägran fortsätter, några falukorvbitar har jag fått i henne idag, allt annat spottar hon ut eller vrider bort huvudet. Så hon fick skeden med mat på och då gick de mycket bättre, hon skulle till och med ta maten på skeden själv några gånger, och när jag tog skeden för att ta mer mat så blev hon arg först, hon skulle göra allt själv. Efter en liten stund fick jag hjälpa henne, men jag skulle inte mata henne det klarar hon själv :)



Jag har nästan fått duscha för Nikita idag, hon skrek lite till och från men det gick ändå :) Och när jag hade handduken över huvudet så drog hon ner den för ögonen och upp igen, sa jag tittut då skratta hon, så sött! Hon blir ju bara mer och mer ett barn, hon är ju ingen bebis längre, inte ens lite ibland! Tänk att min lilla snutt blir 10 månder, helt sjukt!

allt möjligt

Dåligt uppdaterat här ja, har suttit hela dagen typ och fixat med design, både till mig och till Natalie, men blir inte nöjd! Jo med min men inte med hennes :)

Nikita har börjat matstrejka igen, suck! Falukorv som den är får jag i henne iaf, och majskrokar. Mjölken i tuttarna är tömda under dagen och fylls bara på på kvällarna så kan inte amma henne på dagarna heller när hon matstrejkar. Jo hon fick i sig ett smörgåsrån med, när de va leverpastej på smutta hon bara lite på de sen kasta hon de på golvet, men med smör gick det mesta ner :) Hoppas på att hon inte vill äta för tanden, orkar absolut inte gå igenom världens matstrejk igen, fy vad jobbigt det var!

Det känns också som att första riktiga steget inte är så långt borta, idag har hon stått själv flera flera gånger och så fort hon tappat balansen har hon ställt sig upp igen :) Men hon slår nog inte riktigt rekordet på 10 sekunder, men hon står 10 sekunder flera gånger :) Så duktig så!

Hon började också förra veckan, eller om de till och med var ännu tidigare, att klappa händerna så fort hon hör musik, skitsött! Även om jag bara går och nunnar på en låt så börjar hon klappa händerna :) Dansar till musiker gör hon om hon står mot nått och musiks sätt på, helt underbart sött! :)

Favoritleken är att krypa efter henne och krypa ifatt och pussa henne i nacken, som kittlas :) Då skrattar hon högt. Ja hon är snål med skrattet, jag måste verkligen anstränga mig för att gå henne skratta medans andré får henne att skratta hur lätt som helst, skitunge! :)

Jag fattar inte varför jag fortfarande inte kan sova på kvällarna, även om jag är svintrött kan jag inte sova! Har inte somnat innan 2 på jag vet inte hur länge, sen upp klockan 8-9, nästan varje dag går jag och lägger mig med Nikita vid 11-12 och sover en timme, annars orkar jag inte dagen. Men idag skippade jag den för att hoppas på att kanske kunna gå och lägga mig och somna lite tidigare idag, men jag är trött men inte så trött så jag skulle kunna somna, skit irriterande! Tänk att jag för 10 månader sen sov 13 timmar varje natt och nu sover typ 6-7 timmar varje natt. Snacka om att jag sov bort hela mitt liv förut ;)

Några bilder

Här kommer några bilder från helgen:


Skönaste minen och morgonmys med mamma


I bilen påväg in till stan


Ska lägga in några bilder från festen, och när vi satt på resturangen där jag och andré åt när vi gift oss ♥


"Heej katt"

Haha, jag och Nikita sitter på golvet och leker och springandes kommer stumpen, hon tittar på honom när han kommer fram och säger "heej katt", vet inte om de va de hon menade men hon sa så jätte tydligt! Skitsött! Framförallt när jag alltid säger hej katt till stumpen :) Och vi säger inte kissen utan katten :)


God morgon

Vi har varit vakna ungefär 1 timme men låg och slöa oss i sängen tills för en liten stund sen, skönt :) Panik hade jag inatt iaf, vaknar av att Nikita skriker letar efter henne och kan inte hitta henne, då har hon hamnat på golvet. Men hur? Jag hade inte flyttat henne utan hon låg i mitten, alltså måste hon krypit över mig och sen dunsat i golvet utan att jag vakna? Men innan jag förstog nått hade jag verkligen panik, vart var mitt barn?

Vi har hittat en frukt Nikita tycker om, förra årets cravings, clementiner. Det åt jag som godis när jag väntade Nikita så kanske inte så konstigt att hon tycker om de? Så nu blir det att köpa hem massa clementiner :)

Jag älskar min lilla fina familj ♥

Det var väl på tiden

Igår när vi åkte in till stan upptäckte jag att Nikitas första tand äntligen spruckit igenom. Hon har såå länge i perioder haft symtom för att få tänder och jag vet inte hur många gånger jag sagt att vilken dag som helst får hon tänder, nu när hon knappt hade symtom för de alls kommer den första upp :) Man har sett på nedre käken att 2 tänder är på g, men det var 2 månader sen. Men för några dagar sen var de en stor buckla på tandköttet där tanden nu kommit fram så hade den inte kommit nu hade de ju varit nått fel :)

Vi har haft det jätte trevligt, det blev lång tid hemifrån och det kändes när man kom hem. Vi åkte runt lunch igår och kom hem för kanske 1 timme sen. Först åt vi på resturang och sen var de några från andrés familj och vänner som var med och festa. Nikita var hur duktig som helst och sov igenom världens liv och reagera inte ens, hon sov 5 timmar i sträck på kvällen utan att vakna en enda gång. Skönt att vi lyckats avvänja henne från att vakna på kvällen annars hade jag väl fått springa upp och ner för trappan hela kvällen :)

Så gårdagen blev över förväntan och andré har verkligen hur skön familj och vänner som helst! :) Och jag har tagit såå mycket roliga bilder, skulle vilja visa er alla men nej riktigt så elak är jag inte ;) Men det kommer in några bilder lite senare, får inte sitta här längre för hjärtat mitt.

God morgon



Runt 7.30 vakna Nikita idag, men vi låg kvar i sängen till efter 8 och drog oss. Båda tuttarna var helt tomma idag på morgonen så det börjar märkas att vi dragit ner på amningen, hon ammas knappt alls under dagarna längre och det är jätte skönt. Ibland om hon är ledsen eller trött som hon vill tutta lite men det är mest för närheten. Men det är ju inte smärtfritt o sluta amma heller, tuttarna spänner ju som jag vet inte vad och blir stora som bomber!

Fått i Nikita liite frukost, har hittat en fruktpuré hon tycker om, konstigt nog :) Det är massa frukter i och fullkorn så hon blir mättare av den också, lite sån fick jag i henne och hon snutta lite på ett rån med leverpastej på. Testade ge henne spagetti och köttfärssås igår, men nehe det tycker hon såklart inte om. Hon fick smaka lite spagetti och köttfärsås från mig för några dagar sen och det var jätte gott så jag trodde hon skulle tycka om det faktiskt.

Idag ska vi in till stan och fira andré, blev inte så mycket firande på hans födelsedag utan de blir idag istället, och så blir vi bjudna på resturang :)

Fotografering!

När min modell vaknat så blev det såklart massa bilder! Sen igårkväll har jag tagit 150 bilder! :) Jag ääälskar o fota och jag älskar att typ alla bilder blir perfekta! :)

Här kommer en hel drös med bilder! :)


Lite bilder iaf

Det blev inga bilder när vi var ute, glömde helt bort det när vi tog oss en promenad till affären :) Men det blev några på en sovande Nikita som somnade 2 minuter innan vi kom hem, som tur var fortsatte hon sova när vi kom hem också så jag slapp handskas med en riktigt övertrött gnällbebis :)

Oredigerade bilder, ah vad jag älskar min kamera! :)


God morgon


Hoppas på att solen fortsätter vara framme idag så vi kan ta fina mysiga bilder i snön och solen :) När solen skiner på snön, då är det iaf vackert men tycker inte om snön för de :)


Jag har en ny bästis!

Min kamera, jag älskar den! Den tar helt otroligt vackra bilder, kvällstid! Åh vilka vackra bilder jag kommer kunna ta på Nikita! Vi kommer vara ute hela dagen imorgon så Nikitas mamma kan fotografera allt! :) Haha. Men kameran ville laddas i 5 timmar innan man använde den så Nikita somnade innan jag fick börja pilla på den, men 2 vackra bilder blev det iaf, helt oredigerade direkt från kameran! :)


Min vackra orchidé jag fick av pappa och hans blivande när vi flyttade hit, helt otroligt att den fortfarande är så fin! Jag kan ta hand om en blomma *stolt* ;)


Och min vackra stumpen, visar också precis hans fina färg som den gamla kameran inte gjorde lika bra :)


Bästa träningsverktyget, ever!

Jag sätter Nikita långt ner på magen och lyfter upp rumpan, nikita skrattar så tårarna rinner och man kan inte sluta för hon skrattar så mycket, min rumpa och mina lår gör ont! :) Haha!

Nu har jag fått brev om att kameran kommit, klär på oss massa massa kläder, kommer ut och det var inte alls så kallt som jag trodde, så klä av massa massa kläder igen och dra vagnen i snön, blä! Kommer ner till konsum för att hämta ut mitt paket, då har jag glömt leget hemma, och får inte hämta ut de utan leg! Bajs på min otur, och gå ner igen orkar jag inte så får vänta tills andré kommer hem, typiskt! Men fick ju motion och frisk luft :)

Vitt

Idag är snön sådär vacker som den kan vara ibland innan man tröttnat på den, alldeles vitt ute men det snörar inte och ser inte ut att blåsa så mycket heller, så idag ska vi ta oss ut på promenad! Förhoppningsvis också gå ner och hämta min kamera idag, blir arg om jag varken får sms eller brev om den idag :)

Nikita ska få leka i snön idag också, vi va ute på eftermiddagen igår så det  var svart ute då. Ska ta vinterbilder på henne någon dag också, innan det blir sådär blaskigt och äckligt överallt!

Åh Nikita va så söt när vi satt och åt frukost tillsammans förut, hon fick leverpastejmacka, hon stoppar in de i munnen men det kommer ut lika fort igen så hon får inte i sig speciellt mycket. Sen hade hon tappat några bitar i haklappen och då satt hon och la ner resten av mackan i haklappen, skitsött! Och hon kastade ner resten på golvet så hon fick inte i sig mycket alls, men något iaf :)

Har inte riktigt kommit på än hur jag ska lägga in bilderna från mobilen till datorn men försöker med de senare :)

Deprimerande!

Vadå inte komma mer säsonger av desperate housewives, tänk på mig! Jag kommer inte överleva utan desperate housewives i mitt liv, jag börja stormtjuta när han sa det! Fy vad det är synd om mig nu! Vilken tur att jag har Nikita, måste snart gå och pussa lite på henne så jag blir lycklig igen! :)


Uppleva snö

Tänk känslan första gången man upplever snö. Jag orkade inte sitta inne mer idag så tog med mig Nikita ut i lekparken och satte ner henne där, hon satt och tittade runt omkring sig med stora ögon, kände lite på snön och fortsatte kolla runt sig. Igår var ju världen grön och nu när man kommer ut är det helt plötsligt vitt överallt! :) Men eftersom kameran inte kommit, eller jo den har kommit men har varken fått brev eller sms så kan inte hämta ut de än.. så blev det inga bilder. Och just idag har Nikita gjort dom mest knäppa saker, så fick bli värdelösa mobilbilder på knäppungen istället, ska försöka lägga upp dom sen :)

Nikita sover, hon somnade ganska lätt ikväll igen, men hon låg ett bra tag och bara tittade på mig, och jag skulle blunda. Så fort jag öppnae ögonen kom en liten hand och drog över ögonlocket och tog bort handen när jag blunda igen, ah hon är så underbart söt! :)

Tävlar

Just nu på minbebis.com kan man vinna fina julklappar till dom små liven. Jag är med och tävlar var det du också här! Tävlingen avslutas 21/11

God morgon i snöovädret

Usch o fy, jag ville bara slänga mig i sängen och dra över täcket när jag såg snön, inte redan! Det snöade sist i slutet på april, den var borta typ 6½ månader bara! :(

Men lite glädje av den fick jag, när Nikita fick syn på dom stora snöflingorna som flög ner där utanför fick hon stora ögon och blev jätte glad, och är hon glad är jag glad :)

Stumpen verkar tycka det är kallt på balkongen också, han vill gå ut men så fort han kommer ut vill han gå in igen, men golvet är ju svinkallt där ute så förstår honom. La en filt på golvet där ute så nu liggen har där och myser. Han vill gå ut en stund varje morgon, helst innan man kommer upp ur sängen :)

Utforskning pågår

Nikita utforskar verkligen allt nu för tiden, idag tog vi oss ett bad tillsammans och annars sitter hon stilla och plaskar lite och leker med en badanka men idag skulle hon ställa sig upp, krypa i vattnet, titta på allt runt omkring, jätte sött! Det var ganska svårt att krypa och ställa sig upp i vatten, men det såg fruktansvärt sött ut! :)

Nikita har i flera dagar varit mycket mer krävande än annars, hon vill sällan leka själv längre utan vill att man underhåller och stimulerar henne. Hon äter bara bättre och bättre, dom senaste gångerna hon fått mat har hon ätit upp allt jag lagt upp! Nu äter hon en halv burk istället för en 3e del så det känns jätte skönt. Hon  skriker inte alls mycket när man ska lägga henne, hon gnällskriker när man lägger ner henne sen lägger hon sig ner och tittar på mig en stund och sen somnar hon, idag har hon inte ens skrikit 10 sekunder i sängen så det känns också jätte skönt. När hon sen vaknar på kvällen somnar hon om direkt igen utan att vi går in, så vi har flyttat fram vanan att vakna vid 12 till att vakna vid 1 istället. Vissa nätter äter hon inget mer och ibland äter hon 1 gång till.

Men tuttarna vill ju sprängas på kvällarna, hon åt ju som mest på kvällarna och nu när hon inte längre får äta på kvällen så sprängs mina tuttar, dom blir typ 3 gånger sin tömda storlek! Och hon äter mer från den ena tutten så den andra blir bara mindre och mindre, förhoppningsvis spänner den väl inte lika mycket sen när jag slutar amma då :)

Verkar som kameran kommer i morgon, så blir väl för oss att ta oss ut i snöstormen då! Suck, nu ångrar jag enormt att jag inte gick ut och gick idag som jag tänkte! Jag vill inte ha snö redan, den har ju precis försvunnit!

Min nya älskling

Det blev en Casio Exilim EX-H15 med 14,1 pixlar och 10x optisk zoom, låter som en bra kamera iaf så det får vi hopps :) Men visst kommer jag ha lite seperationsångest till min förra kamera :)



Min kamera är död! :'(

Jag kanske inte tyckte om min kamera så mycket och ville ha en ny, men idag dog den och jag blev verkligen ledsen! Jag som älskar att fota och Nikita som utvecklas varje dag! Mitt i familjefotografin också, så åkte den i golvet och gav upp.

Positiva är att jag fick gå köpa en ny! Hoppas den kommer på typ tisdag! Vill ju egentligen ha en systemkamera men den får duga sålänge :)

Min kameras sista bilder:

Mina fina, älskar er!



Så vi fick iaf någon mer familjebild innan den dog, hade den gått sönder 3 månader innan hade vi haft den på försäkring men nej. Längtar massor efter min nya kamera!


Söndag

Men idag blir det iaf inte en tråksöndag som det brukar, vi ska in till stan och fira andré :)

Klockan 8 vakna operasångaren idag, letade efter en snooz knapp men hittade ingen. 7,8,9 vaknar hon nu, men vanligast är kring 7. Och hon vaknar fortfarande på nätterna, nu vaknar hon flera gånger på kvällen men hon får somna om igen utan att vi går in, för går någon av oss in skriker hon läänge istället för att somna om på 2 minuter. Men däremot tar jag med henne till sängen, oftast, när jag går och lägger mig. Jag har svårt för att somna annars men när inte hon ligger i sängen kan jag ligga i timmar och fortfarande inte somna, så brukar hämta henne ändå. Och hon verkar sova mycket bättre mellan oss också eftersom hon sällan vaknar i våran säng på nätterna.

Maten går det också bättre med, hon äter nästan 1 burk om dagen nu, ja inte åt gången då tyvärr. Men det är nog dubbelt så mycket som hon åt förut, så det blir bättre! Rödspätta är favoriten, sen är de nog pasta med grönsaker. Varken gröt, välling eller fruktpuré får man i henne, men jag har mina små knep för att få i lite fruktpuré iaf :)

Nu ska vi göra oss iordning, hoppas du får en bra dag!

Busunge!

Pappa plockar i, Nikita plockar ut, så sött! :)

Älskade unge, som jag älskar dig!


GRATTIS min älskling!

Idag fyller mitt hjärta gubbe, hela 30! Nej nu måste jag väl ändå hitta en yngre va? ;) Finast i världen, snällast i världen och bäst i världen, det är min man det. Hur kunde jag få sån tur att få just dig som min man?



Mina 2 fina, som jag älskar er! ♥

Av mig fick han en såndär bra rakhyvel, tyckte verkligen han hade stort behov av en sån, och glad blev han ;)


Det är dags för fredags myyyyys


Ikväll ska vi va lite nyttiga ;)
Och vi åt lax idag så det blev en nyttig fredag!

Nikita sover, och snart börjar idol och mys med mitt stora fina hjärta! :)


Ah unge, du är ju bara för underbar!

Igårkväll lite innan läggning för Nikita fick hon vara utan blöja en stund, och andré tror ju att allt förstörs av lite kiss någonstans, jag tycker mest det är söt när hon kryper omkring helt naken :) Så andré tjata som vanlig om blöja och hon var naken 10 minuter kanske, sen tog jag på henne en blöja och satte mig i soffan och kolla på tvn. Efter en liten stund säger andré men ta på henne blöjan då. Jag börjar asgarva eftersom hon tagit av sig blöjan själv och sitter och leker med den, andré säger men det är inget kul ta på henne blöjan. Och jag garvar fram att hon faktiskt tagit av den själv :)






Min helt underbara unge! I eftermiddag har hon varit lite extra krävande och viljat bli underhållen hela tiden, och när jag kom på nått blev det tråkigt 2 minuter senare. Puh nu är jag helt slut! Hon är ju väldigt duktig på att leka själv så brukar inte leka i timmar i sträck med henne men ikväll :) Men det är ju så himla kul, allt är så kul! :)

Jag älskar min underbart vackra dotter


God morgon

Tänk om man alltid kunde vara såhär glad och fin helt nyvaken?



Gick och la mig alldeles för sent igår, kunde inte somna och just den morgonen vill Nikita gå upp kl 7. Men samtidigt så är det lite mysigt o gå upp tidigt på morgonen när man är sådär jätte trött, kommer nog gå och lägga mig med Nikita när hon ska sova sen :)


Jag älskar dig

Åh andré, min underbara älskade fina man. Jag älskar dig så det gör ont i hela kroppen, när jag tänker på dig känner jag ett pirr i hela kroppen och känner mig som en nykär liten fjortis. Första gången jag såg dig ville jag ha dig, du var ju hur snygg som helst! Och sen den dagen växer känslorna för dig bara sig större och starkare för varje dag som går.

Och tänk vad vi lyckats med, du och jag. Vi har tillsammans skapat den mest perfekta varelse som funnits på denna jord, vi skapade henne med kärlek, vi väntade på henne tillsammans och gav henne liv. Vi ger henne allt vi kan och älskar henne så som ingen annan kan.

Att få ha er i mitt liv, finns inget mer jag kan önska, allt är så perfekt bara ni 2 finns i mitt liv. Dom 2 vackraste, underbaraste och bästa människorna på hela jorden. Aldrig någonsin igen vill jag leva utan er, ni är hela min värld.

Varje morgon vaknar jag lycklig, med vetskapen att den där vackra ungen som väcker mig på morgonen är verkligen min dotter, och att veta att den bästa mannen i världen är min, just min! Varje kväll kan jag inte låta bli att tänka på hur lycklig jag är, jag är bara så lycklig!



18 maj 2007, 18 maj 2009 och 5 Juni 2010, dagarna jag alltid kommer minnas


20 Januari 2010, den absolut bästa dagen i hela mitt liv
Min vackra underbara unge, vi älskar dig mer än allt ♥


En höstig blogg

Helt otroligt, den är fortfarande inte rosa. Vet inte hur länge jag försökt med en ny design men det vill bara inte bli bra, så den får duga sålänge :) Lite småsaker kvar att fixa till men hjärtat mitt vill inte att jag ska sitta här längre :) Hon fick leka med mariekex papper och då blev hon tyst och lugn för en stund :)

Vet inte vad hon har kommit in i nu, vissa dagar får jag inte ens röra mig en cm utan att hon börjar gallskrika, går jag ut från rummet skriker hon som man kan tro att någon slagit henne eller nått. Väldigt jobbigt då jag måste gå omkring och bära på henne eller höra bebisskrik, vilket skär i hjärtat. Men när pappa är hemma så får han gå ut ur rummet utan att hon reagerar, även om jag inte är i samma rum.

Mor&Dotter

Du är hela min värld, jag älskar dig mer än allt annat!

Det finaste mina ögon någonsin sett är du, det finaste mina öron någonsin hört är ditt skratt, att bara få ha dig i mitt liv är helt underbart och alltid kommer jag finnas där för dig.


RSS 2.0