Mamma tycker du kan komma nu bebis

Jag har så stor bebis längtan, nu helt plötsligt tycker jag 9 veckor är jätte lång tid, förut var det är det bara så några veckor kvar.

Jag vill också vakna flera gånger om natten och mata min bebis och byta bajsblöja, istället för o gå upp flera gånger o kissa.
Jag vill också trösta en gråtande bebis, istället för att sitta o glo i en dataskärm.
Jag vill också gå vagnspromenader och visa upp det finaste jag sett, istället för o slösa pengar o sitta i en bil.
Jag vill också älska någon så mycket så det känns som jag ska explodera, istället för denna längtan.
Jag vill ha min bebis nu, längtar så mycket och jag hoppas verkligen tiden fortsätter gå fort som den gjort hittils.



Finaste ultraljudsbilden jag sett, är bilden på dig min älskade bebis. Jag har aldrig känt sån lycka förut, känns som jag lever i en dröm, fast det gör jag, detta var min dröm. Att vara lycklig med andré, han jag älskar mest, tillsammans med världens finaste katt och ökenråtta, och vänta ett barn. Livet är helt underbart och jag vill leva såhär för alltid.

God natt

André gick o la sig tidigt idag, han var i säng redan halv 10. Jag var trött då men inte tillräckligt för att kunna somna utan jag hade bara legat där och inte kunnat sova så jag kollade på första Johan Falk filmen istället. Tycker dom ska göra fler Johan falk filmer, dom är ju så bra.

Bebisen ligger och är jätte aktiv, det brukar hn va på kvällrna innan jag ska sova, framförallt när jag lagt mig i sängen. Hn reagerar på andrés röst, det har hn gjort ett tag men man märker det så tydligt nu, så fort han pratar med bebis blir hn jätte glad och sparkar som bara den, pappas lilla flicka/pojke. Stumpen är också pappas pojke, allt andré äter tycker stumpen om, och han testar att äta allt som andré ger honom, visst han äter väl det mesta jag ger honom också men inte allt. Förut smakade han även på advokado, förmodligen för det var andré som åt det :)

Nu ska jag krypa ner i en varm säng och mysa med min älskade, sov gott ♥


En trött Charlotte efter Kevins dop :)


Dagen

Idag har vi inte gjort något speciellt. Vi åkte runt lite förut och kollade på allt folk, trodde inte det bodde så många i kisa :) hehe.

Natalie, Robert och Kevin var här nyss, dom gick precis hem. Vi kollade på någon film och åt pizza.

Trött och bebislängtan, men inte långt kvar nu :)


Kväll

Idag har älsklingen varit duktig och städat lägenheten, diskat och tvättat, så duktig. Jag var väl inte så överdrivet hjälpsam men vill inte anstränga mig för mycket nu när jag inte är helt frisk, vill inte bli jätte sjuk igen.

Efter att försökt hitta något att ha på mig, tjutit många tårar för att jag inte kommer i mina kläder längre, tryckt ihop tuttarna i en för liten bh och sminkat bort dom svarta ringarna under ögonen kom vi äntligen iväg på dopet idag. Dopet gick bra, Kevin var så söt. Han blev lite ledsen när han fick vatten över huvudet :) Sen fick vi smörgåstårta, mums :)



Bild på mig och Natalie idag ♥


God morgon

Hittade den här videon för ett tag sen, måste ju bara lägga upp den på bloggen, den är ju så söt :)



Jag vakna tidigt idag, halv 10 var kissblåsan för full så fick springa upp då möter jag andré som är  på väg tillbaka därifrån, brukar alltid vakna när han går upp på helgerna, så blev lite förvånad för jag trodde han låg i sängen :)

Vi ska tvätta idag också, men det är inte många maskiner i dag heller, tror inte tvättkorgen är full ens, skönt!
Ska börja fixa iordning mig, vet inte vad jag ska ha på mig, kommer ju inte i någonting längre förutom mjuisbyxor och andrés t-shirt :)

God natt

Ikväll har vi kollat på idol och ätit chips och godis, men konstigt nog var varken jag eller andré speciellt godissugna. Kroppen vänjer sig alltså väldigt fort vid att inte äta godis, coolt tycker jag :)

Usch vad jag inte ville att någon skulle åka ut från idol idag, när utröstningen var så satt jag bara och hoppades på att ingen skulle få åka ut. Alla 4 har varit favoriter från början, fast jag har nog Erik och Tove som storfavoriter, men om jag får välja mellan dom två så väljer jag nog Erik, andré Tove. Vi brukar alltid tycka att samma ska vinna så i år för en gångs skull tycker vi nästan olika, iaf om vem som ska vinna :)

Vi ska på dop i morgon, lilla Kevin, Natalie och Roberts son ska döpas, gulligt. Jag har varit på 2 dop som jag kommer ihåg, min lillebrors och lillasysters, men jag kommer inte ihåg nått :) Ska bli kul, fast pinsamt och träffa hela deras släkt och vänner ungefär känns det som :) Men dom flesta på Natalies sida har jag nog redan träffat.

Nu ska vi sova, eller ja andré sova och jag springa upp från sängen 10 gånger sen sova. Svarta ringar under ögonen blir bara mörkare och mörkare, nu ser det ut som jag inte sovit på hur länge som helst. Hoppas kroppen vänjer sig fort vid att inte få sova också så dom fina ringarna försvinner.



Kevin visade hela magen på den här bilden och det såg kallt ut så han fick ett hjärta på magen :)



Kram och God Natt ♥


Bebislängtan

Fixa med bloggdesign är ju ett bra tidsfördiv, men blir lite tråkigt när jag inte kommer på hur jag ska göra för att få det som jag vill, vill ändra på vänstra sidan, men vet inte hur, vet bara att jag inte är nöjd :)

Älsklingen ligger och sover, det har han gjort 2 timmar ungefär nu, så ska nog väcka honom snart så han kan somna ikväll.

Bebisskrutten ligger och leker massor, hela magen gungar fram och tillbaka, känns dom hn försöker komma ut genom naveln. Mina småsyskon trodde barnet kom ut därifrån men bebisen kommer ju med storken :) Ja vad jag kommer sakna att mysa med magen sen, men kommer bli skönt att få tillbaka sin kropp igen och förhoppningsvis komma i sina vanliga kläder igen inom inte allt för lång tid. Jag har bebislängtan, tycker bebis kan komma snart, fast ändå är det bättre om hn stannar där några veckor till så hn är stor och stark när hn kommer så hn blir frisk.


Mamma och pappa längtar efter dig älskade bebis ♥


God morgon

Ja, jag fick sova utan att vakna flera gånger. Iofs för när jag gick o la mig fick jag gå och kissa 3 ggr på en timme, hade druckit massa vatten innan och bebis låg och knuffa på blåsan tills jag gick och kissa. Sen när jag väl somnar efter halv 4 så sov jag ända till 10.45 så skönt. Nu blir jag överlycklig om jag får mer än 2-3 timmar ihållande sömn, förut sov jag 11-12 timmar i sträck varje natt. Vadå sova bort halva sitt liv?



Jag och magen i tisdag, vecka 30+0


Idag är det lite bättre iaf, känner mig inte lika hängig men näsan fortsätter rinna.. Ska till arbetsförmedlingen idag igen, va där i tisdags, sen ska jag dit på torsdag igen, tycker det känns väldigt onödigt, men men.

Äntligen fredag, då är det snart måndag, och då är det snart ny gravidvecka igen :) Och så är älsklingen hemma hela helgen och jag slipper vakna upp ensam i den stora sängen. Fredagar är nog bästa dagen på veckan, sen är det ju idol också, vill inte att någon av dom som är kvar ska åka ut ju, men om jag får välja så väljer jag Mariette.

Sent

oj vad klockan sprang iväg när jag fixade lite med designen, ska nog försöka sova nu, kanske somnar fortare inatt än jag brukar, eftersom jag inte har somnat innan 2 denna veckan, även om jag gått o lagt mig vid 22.


Fortsätter med designen i morgon, tror jag. God natt ♥

Rubrik?

Nej jag kommer nog aldrig bli helt nöjd med min bloggdesign, tänkte fortsätta ändra lite saker, men märkte att hjärnan inte fungerar som den ska, tror det har o göra med att jag fått så lite sömn sista nätterna. Usch jag ser verkligen hemsk ut under ögonen.

Förkylningen håller i sig, jag har snytit upp 2 toarullar på en halv dag, sen kom andré hem och hade med sig nässpray och näsdukar, tack min älskade.

Ska snart gå och lägga mig, även att jag blir irriterad för jag inte kan somna dom första timmarna, men bara o vänja sig, jag kommer ju inte direkt få mer sömn sen men det är det helt klart värt.


Hej då nattsömn

Säger nu hej då till min nattsömn och välkommnar svarta ringar och påsar under ögonen. Jag förstår inte varför jag inte somnar, igår kväll låg jag i kanske 3 timmar innan jag somna, gick upp några gånger och åt o drack vatten. I natt har jag väl vaknat 5-6 gånger och sprungit upp för jag blivit så irriterad på att jag inte kan somna om hur trött jag än är. Sen nu när jag åkt på världens förkylning och har jätte ont i huvet och näsan rinner, skulle det va väldigt skönt att få sova och vila lite, men nej då det får jag inte.


En till Gravidlista

Namn : Charlotte

Ålder : 20

Graviditetsvecka : 30

BF : 1 Februari 2010 

Graviditetssymptom : Kissnödig ofta, trött, illamående, ömma svullna bröst

Positivt gravtest : 19 augusti, men då visste vi redan att jag var gravid, var då i vecka 16 

Reaktion : Överlycklig

Berättade för : Alla nära visste redan om det då. 

Deras reaktion :

Hur jag mådde i början : Förutom illamående och att jag inte kunde äta så mådde jag bra, var orolig hela tiden för att nått skulle hända med min skatt för jag inte åt och gick ner i vikt. 

Första UL : Vecka 17+3, helt underbar känsla!

Andra UL : Har bara fått ett.

Förändrad aptit : Ja 

Första babyplagget/saken : det första var spjälsängen, samtidigt köpte vi madrass och babysitter, kanske kläder då också.

Bebisens rörelser : Kände första sparken i vecka 17+3. Nu sparkas hn jätte mycket, känner röreleser nästan hela tiden, hn sover inga långa stunder heller :) om hn inte sparkas  i sömnen :)

Kön på bebisen : Vi tror det är en flicka, dom trodde det på ultraljudet också, men det känns som det är en liten flicka där inne.

Babynames: Som det ser ut nu vill jag Nikita och andré Tove, så får väl se om det blir nått av dom namnen.

Kroppens förändringar : Större mage, svullna händer, bredare höfter, större bröst,  

Viktuppgång : 14 kg,

Träning : Sitta vid datorn och skriva :)

Mer kisseri : Japp!

Update: Jag hade visst missat en punkt, som jag inte skrivit utan som stog där innan så ändrar det :)


Sjuk

Usch vad jag hatar o va sjuk. Är jätte hängig och har feber och täppt i näsan. Har sovit jätte dåligt inatt, vi gick o la oss lite efter tio, vid tolv gick jag upp och drack vatten och laga mat för jag hade inte lyckats somna än. Sen lyckas jag somna, vakna vid 2, drack vatten och kissa, vakna vid 4 drack vatten och kissa. Sen lyckades jag iaf sova till 10 innan jag va tvungen o gå upp nästa gång, men jag gick o la mig igen och sov till 12.

Jag har så ont i hela kroppen, som tur var så har jag min älskling som fick åka till apoteket o köpa värktabletter, vad skulle jag göra utan dìg? Så nu känns det iaf lite bättre, ska försöka vila så mycket som möjligt och dricka mycket vatten.

Det positiva är att jag känner bara av tandvärken ibland, så om jag har tur försvinner iaf den värken.

Tandvärk

Vi har precis kollat på desperate housewives, så bra det är :) André ligger redan i sängen, han har säkert somnat också.

Har haft sån j*vla tandvärk idag, och varit jätte hängig, usch. Gick o la mig en stund förut, men vakna efter 20 min ungefär. Men då kommer jag förhoppningsvis kunna somna nu, för shit så trött jag är.

Bild på mig idag :)


God natt ♥


Vecka 30

Barnet:

Barnet är 39 cm långt och väger 1.6 kg. Det händer mycket varje vecka. Barnet börjar lägga på sig underhudsfett och huden är mer rosa än röd. Det har fortfarande ganska stor rörelsefrihet inne i livmodern och har troligen inte lagt sig till rätta än, även om det finns barn som redan nu lägger sig med huvudet ner i bäckeningången.


Mamman:

Om din graviditet är normal och du är frisk följer du säkert det så kallade basprogrammet hos din barnmorska. Då brukar det vara dags för ännu en kontroll i graviditetsvecka 31. De flesta kvinnor kan fortsätta att arbeta som vanligt en tid till. Har du ett arbete som är extra tungt eller stressigt kan du från och med nu få beviljat havandeskapspenning på hel- eller deltid. Det gäller också om ditt arbete innebär ansträngande arbetsställningar eller om du utsätts för miljögifter eller skadliga gaser. Handläggningstiden kan vara ganska lång så ansök till försäkringskassan i god tid.

Belastningen på rygg och leder ökar för varje vecka. Om du måste bära matkassar eller något annat tungt, fördela vikten mellan båda dina händer så att du inte snedbelastar. En del kvinnor har väldigt ont av foglossning. Be barnmorskan eller sjukgymnasten om tips på vad du kan göra för att lindra det onda. Det är inte ovanligt att sammandragningarna ökar nu när magen blir större. Din kropp förbereder sig långsamt men säkert på att föda.


Egna anteckningar:
Bebis är fortfarande aktiv och jag får en del hårda sparkar på sidorna, mest på högersidan, Mysigt. Jag har sån bebis längtan, vill att hn ska komma ut nu! Men det är ju inte så lång tid kvar, bara lite mer än 2 månader, underbart! Många önskar sig ett friskt barn, med 10 fingrar och 10 tår, men jag vill bara ha ett levande barn, som inte lider såklart. Sen om hn är frisk och har 10 fingrar och 10 tår är ju det helt underbart! Men som jag skrämt upp mig själv senaste tiden, har hittat många bloggar, av ren slup, där dom har mist sitt barn, oftast i graviditeten, så hemskt o få föda ut sitt döda barn. Förut tänkte jag att det inte skulle kunna hända mig, men det är väl klart att det kan hända vem som helst, därför vill jag hellre ha ett levande barn, än ett friskt. Men som sagt är det friskt är det ju helt underbart !

Färsk bild på magen, bara någon minut sen den togs.


vecka 30+0, idag har bebis levt i mig i hela 28 veckor :) ♥



Magen ser så liten ut på den här bilden :) ♥


Sömnproblem

Blir så trött när jag inte kan somna, igår natt sov jag inte många timmar, var helt slut hela dagen och längtade efter sängen hela dagen, när jag går och lägger mig, kan jag inte somna. Så gick upp igen och diska lite och kolla på tv, så gick jag o la mig vid 2 igen, kunde inte somna då heller så somna väl halv 3 - 3, så hade jag ställt klockan på 10 för jag inte vill vända mer på dygnet.Tycker det är så konstigt att jag inte kan somna längre, för när jag väl somnar så sover jag.

Bebis har varit väldigt lugn idag, hn är nog trött :) Men jag måste känna någon spark lite då och då annars bli jag orolig. Ska snart gå och fixa iordning mig, ska ner till arbetsförmedlingen senare idag.

10 veckor till Bf

Det är inte långt kvar nu, tänk så fort tiden har gått, men jag tror tiden kommer kännas som en evighet nu, för nu har jag sån bebis längtan. Frågade andré igår om vi inte skulle åka in o föda, men det fick jag inte :)

Tog på mig ett linne förut, känns inte som det va så länge sen jag använde de, men nu räckte inte linnet till över magen :)


25+3


29+6

Märkte nu att första bilden är tagen för 1 månad sen, vart tar tiden vägen? Det borde egentligen kännas som en evighet eftersom jag bara går hemma, har gjort det sen i maj, och jag väntar och längtar varje dag efter bebis, men tiden bara springer iväg. Måste passa på att njuta till max av graviditeten, eftersom den nu snart är slut, iaf om det går såhär snabbt.


Sandra är påväg hit, hon ringde o väckte mig i morse vid 10. Nu har jag också börjat få jätte svårt för att somna, men sover hur bra som helst när jag väl somnar, sen vaknar jag för minsta lilla. Häftigt att kroppen ändå förbereder sig på det sättet också. Vi mammor har ju mer tur än pappan eftersom våran kropp förbereder sig för barnet, det gör ju inte pappans kropp på samma sätt. Och jag är så lycklig för att just jag får bära vårat älskade barn i magen, helt underbart! ♥

Till BB-väskan

Eftersom det varit en tråkig söndag utan något att göra passade jag på att skriva en lista på vad jag ska ha med till BB-väskan. Min lista ser just nu ut såhär:

Till Bebis:
- kläder, ytterkläder, tofflor, mössa
- Blöjor
- Våtservetter
- Skön filt
- Nappar
- Snuttefilten
- Täcke
- Nappflaska
- Bilbarnstolen
- Babyolja
- Kroppspuder


Till Mig:
- Mjukiskläder
- Amningsbh
- Amningsinlägg
- Bröstpump
- Tjocka bindor
- Sköna trosor
- Toalettartiklar ( tandborste, tandkräm, schampo, tvål, borste, nagelfil)
- Lypsyl
- Kamera
- Cocoabutter
- Tofflor
- Morgonrock
- Handdukar
- Tofsar, diadem
- Deo


Till andré:
- Ombyteskläder
- Deo
- Kalsonger, strumpor
- Mobil + laddare
- Snus


Viktiga papper:
- Blodgruppspappret
- Förlossningsplan
- Mvc journal
- Patientkort
- Leg


Allmänt:
- Tidningar / böcker ( tidsfördriv )
- Godis + dryck
- Penna + block
- Mynt till parkering


Så ser min lista ut än så länge :)

Tidsfördriv

Hur bor du: I en 1:a än så länge
Brukar du komma i tid: alltid
Hur lång är du: 171  cm
Kan du laga mat: ja
Vad jobbar du med/pluggar du: arbetslös
Vad har du på dig just nu: mysiga kläder
Har du någon fobi: spindlar
Hade du en bra kväll igår: ja, kvällen var bra.
Vilket är ditt senaste inköp: vet inte
Din favoritdryck på morgonen: julmust
Var fick du dina senaste pengar ifrån: födelsedagen
Har du sovit i din egen säng inatt: ja
Vad hade du sönder senast: kommer inte ihåg, va länge sen jag tog sönder nått.
Vem snackade du med senast: André
Varm favoritdricka: Te
Favoritdricka när du är riktigt törstig: julmust
Alkoholhaltig favoritdricka: -
När gjorde du senast något riktigt dumt: vet inte
Saknar du någon just nu: nej, alla mina älsklingar är här.
Vad ska man göra för att få dig irriterad: När jag är gravid krävs inte mycket.
Någon jag stör mig på: -
Intressen: Barn, katt
senaste person du kramade: andré
Senaste person du ringde: mamma
Senaste person som ringde dig: andré
Vad drack du senast: julmust
Vill du ha barn: ja
Längtar du till din nästa födelsedag: ja, då är ju bebis här :)
Har rakat dina ben någon gång: ja
Är du sugen på något nu: nej
Hur många koppar kaffe dricker du en vanlig dag: inga nu för tiden
Använder du hudkräm: ja
Attraheras du av män med skägg: som andré har ja :)
Micro-pop eller poppa själv: micro
Brukar du baka: nej
Röstade du i det senaste valet: nej
Är du nöjd med ditt liv som det är nu: ja jätte nöjd
Vilken låt lyssnade du senast på: sabaton tror jag
Har någon annan sovit i din säng inatt: ja andré, men det är ju hans säng också
Vad tycker du är äckligt: mycket
Har du pengar på mobilen: nej

Jobbig natt

Usch vilken hemsk natt det varit. Stängde av datorn lite innan två, gick och väckte andré som somnat på soffan, han börja prata om någonting om "tipsa", vad fan är tipsa för något? Jag fick bara svaret att jag var iq befriad som inte visste det, och han blev förbannad för jag inte visste vad "tipsa" var, idag hade han ingen aning om att vi ens pratat då :)

När jag fått honom i sängen så är det tyst ett tag, så skönt. Men ja det var bara ett tag, någon minut senare börjar någon jävla idiot spela hög musik, med värdens bas på, klockan 2 på natten, jag fick värdens damp för jag kunde verkligen inte somna med den där jävla musiken. Halv 4 ungefär blir det tyst, då hör man istället massa jävla fjortisar stå här utanför och skrika till varandra och springa i klackskor. Jag visste inte vart jag skulle ta vägen blev så jävla arg.

Så klockan blev väl 4 innan jag somnar, när jag äntligen lyckats somna, då börjar våran katt rriva och gräva i papperskorgen, eftersom det låg revben där i, som om han inte får tillräckligt med mat. Så jag fick gå upp igen, lägga tillbaka halva innehållet från papperskorgen, och jag vill inte ens veta vad som finns där i mer, usch.

Lyckas somna igen, då vaknar jag av att andré går upp och kissar, men då tog det iaf inte lika lång tid tills jag somna igen. Vilken hemsk natt, usch!

Romantisk middag

Eftersom det är helg och vi aldrig äter nått speciellt på helgerna tänkte vi att idag ska vi äta fläskfilé som legat i rödvinsmarinad sen igårkväll, råstekt posatis och rödvinssås. Det var ju underbart gott, det ska vi äta på våran 3 års dag :)

Efter maten var jag så himla trött så sov 2 timmar från 20-22. Rätt skönt men nu kommer jag nog ha svårare att sova sen när vi ska gå och lägga oss.

Måste ju visa bild på dom nyfödda kattbebisarna, när vi var där igår och hälsade på så tog jag med mig kameran för att fota dom små liven. Endast 1 och en halv dag gammla.



Mamman tycker jag är väldigt liten, hon ser nästan ut som en kattunge i storlek, tänk då så små dom är :)



Dom små pluttarna, syns inte att dom är syskon för alla är så olika :)



Den vill jag ha, som låter mest när man tar upp den :)


God morgon

Varit nere i tvättstugan och lagt i 2 maskiner, känns skönt att bara ha en kvar. Då torkar kläderna lite fortare också. Så fint väder det är ute, skönt. Kanske ska försöka få älsklingen med ut och gå?

När vi skulle äta frukost så skulle jag skära bröd, och vi har nya vassa knivar så jag skärde mig i pekfingret, och det slutar aldrig blöda. Känner mig jätte handikappad för så fort jag rör fingret börjat det blöda, stackars mig.


Kvällsenergi

Vet inte var jag fick min energi ifrån, men jag hoppas den stannar.
Efter att ha tjutit massor för Erik hängde löst, till att fortsätta tjuta för jag blev så glad att han kom vidare, gravidhormoner säger jag, fjortis säger andré :) Iaf när jag kollat klart på idol, började jag vika och hänga in tvätt, från förra gången vi tvätta, och det var mest för vi ska tvätta i morgon igen.

Samtidigt så kollade andré på någon dålig film, från datorn men koppla den till tv, så jag kunde inte använda varken datorn eller tvn, så då började jag sortera tvätten, 3 maskiner endast, skönt. Skillnad från sist då det var 8 fulla och en halv full.

Sen började jag diska, det var inte lite disk och den tog aldrig slut, jag var i köket i kanske 1½ timme. Det jag gjorde va diska, diska lite till, torka av spisen och skärde upp köttet vi ska äta i morgon och la det i marinad. Förstår verkligen inte dom som jobbar med att skära kött, ush var äckligt det är, men det måste ju göras så jag passade på när diskstället var fullt och väntade på att disken skulle torka till lite så jag kunde ställa in den.

Har alltså hållt på och städat och fixat i mer än 2 timmar ikväll, utan avbrott. Det känns i min rygg, och mina ben.

Nu ska vi sova, kommer nog sova riktigt skönt inatt, hoppas jag :)


Idol

Chips, godis, clementiner, julmust, bebissparkar, Stumpen, min älskade, kvällen är räddad :)

Shit så bra Erik och Calle var idag, när dom sjöng den andra låten hade jag gåshud från topp till tå och bebis var jätte aktiv. Det brukar hn va när Erik, Tove och Calle sjunger, och ibland när Mariette sjunger :)



Jag hoppas på att Tove och Erik kommer till finalen, 3:a Calle, 4:a Mariette. Dom 4 har varit mina favoriter sen början, + Clara som åkte ut precis innan fredagsfinalen.


Bebis

Det gick bra hos barnmoskan förut. Vi fortsätter ligga mitt på kurvan, asså 28 cm. Hjärtslagen låg på 150 - 152 slag / minut. Hn brukar ligga där om kring, förra gången va hjärtslagen lite lägre, då låg dom på 136. Bebis ligger med huvudet neråt och har ryggen mot min vänstra sida, men det förstog jag redan eftersom jag får mest sparkar på högersidan.

Sf - måtten

v24 - 23 cm
v25 - 24 cm
v26 - 25 cm
v27 - 26 cm
v28 - 27 cm
v29 - 28 cm
v30 - 29 cm
v31 - 30 cm
v32 - 30,5 cm
v33 - 31 cm
v34 - 32 cm
v35 - 32,5 cm
v36 - 33 cm
v37 - 34 cm
v38 - 34,5 cm
v39 - 35 cm
v40 - 36 cm
v41 - 36 cm


Just nu ligger älsklingen och vilar. Vi har precis ätit mat, jag åt grillade revben och andré pizza, gott. Lite senare sen ska vi och hälsa på kattbebisarna igen, jeei :)

Och ikväll klockan 20 blir det som vanligt idol, hoppas på att reza åker ut, tycker inte om henne. Jag hoppas på att Tove och Erik kommer va i finalen, men vi får väl se :)

Stumpen

Just det, måste ju berätta. Igår kväll satt jag och andré o kolla på film, då kom stumpen upp till mig. Han vet att han inte får vara, eller gå på magen, så han försökte lägga sig på mitt bröst istället, men han är ju en så stor katt så han fick inte plats där så han fick ligga på magen också. Men det tyckte inte bebis om så hn låg och sparka jätte mycket på stumpen. Då vänder han sig om och lägger sig med huvudet neråt, då vart det inte lika tungt om magen, men jag såg knappt filmen för stumpen låg ivägen. Efter en stund hoppade han ner, sen kom han tillbaka efter några minuter igen, skulle försöka lägga sig bara på bröstet igen men blev magen nu också, och han har ju märkt de att de rör sig så konstigt när man ligger på magen, så han låg och tittade på mig varje gång han fick en spark, till slut hoppade han ner, och han är ju ingen liten katt utan han vägen ändå 6 kg.



Lilla skrutten var lite mamma sjuk, han märker nog att allt inte är som det ska, innan jag vart gravid ville han aldrig ligga på mig, eller på någon annan. Nu ligger han jätte ofta på mig, min lilla mys kisse ♥

God morgon

Älsklingen skulle ringa o väcka mig idag sa jag till honom igår kväll. Jag sa att han skulle ringa runt 10. Sen när han ringde så säger han, jaha låg du och sov men somna om då, Ja men du skulle ju väcka mig? Då kom han på det, men han ringde iaf runt 11 :)

Idag ska vi ner till mvc. Hoppas allt är bra med bebis.

Nyfödda Kattbebisar

Andrés jobbarkompis katt, var ju gravid. Hon har fått sina kattbebisar nu, helt underbart söta! Dom föddes en igår kväll och två inatt, och en av dom var orange, jag vill ha den ! Så nu har dom 3 helt nyfödda kattbebisar, en kattbebis på 2 månader ungefär, och en kattbebis på 3-4 månader, och sen mammakatten. Fullt hus där alltså :) Så när vi skulle åka därifrån kolla dom igenom mig så jag inte hade en katt med mig hem, vadå inte lita på mig :) haha.

Jag vill ha en kattbebis, försöker övertala andré, och säger att bebis vill ha en kattbebis, men det går inte så bra. Ska nog lyckas :) haha.


Kattbebisarna var till och med mindre än såhär, så underbart söta!


Dom små förändringarna

Jag kommer nog fortsätta göra om små förändringar hela tiden på bloggen, får väl se hur lång tid det tar innan jag kommer på nästa sak som jag måste testa, och blir oftast mer nöjd. Men det är ju ett tidsfördriv iaf :)

I morgon är det fredag, och jag längtar lite extra. Vi har inte ätit en enda godis denna veckan, och jag är sjukt sugen på både godis och chips. Tycker vi är duktiga som lyckats faktiskt, eftersom vi ätit godis varje dag i 7 månader kanske, stackars bebis. Kan ju inte vara nyttigt o få i sig så mycket godis när man ska växa sig stark.

Snart kommer min älskade hem, jeei :) ♥
Och snuttis i magen har hicka, som vanligt :)

Längtan

oj, vad dålig jag har blivit på att lägga upp bilder, det får det bli ändring på eftersom det är mycket roligare o läsa en blogg med bilder än där det bara är text.


Älsklingen var precis hemma på lunchen, tycker det är så skönt när han jobbar i kisa så han kommer hem på lunchen. Förut jobbade han i horn, och då kom han hem senare på eftermiddagen och kom inte hem på lunchen.



Fick första riktiga sparken på revbenet förut, det kändes väldigt obehagligt. Förut vet jag inte riktigt vad bebis höll på med där inne i magen, kändes nästan som hn försökte ställa sig upp, hn tryckte sig jätte mycket utåt på sidorna ( där det kittlas som mest ) men hn slutade när jag hoppade till :) Lilla skrutt där inne ♥

Jag förstår inte hur man kan längta så mycket efter någon man aldrig träffat, jag förstår inte hur man kan älska någon så mycket som man aldrig träffat. Detta är verkligen helt underbart och jag är så lycklig för att just jag får vara med om detta otroliga mirakel ♥

 


Tiden springer iväg

Nu har jag kommit på varför tiden går så fort, för jag ser fram emot varje dag i veckan.

Måndag: 1 mindre vecka till Bf

Tisdag: Går in i en ny graviditetsvecka + desperate housewives

Onsdag: Nu närmar sig helgen

Torsdag: I morgon är det helg

Fredag
: Älsklingen kommer hem tidigare från jobbet, godis, chips och idol ( Fredagar och tisdagar är ju dom bästa :)

Lördag
: Helg, vaknar upp brevid min älskling och vi äter frukost tillsammans

Söndag
: Helg, vaknar upp brevid min älskling och vi äter frukost tillsammans


Den sovställningen ser ju inte skön ut :)


alla sov, förutom jag.

Igårkväll kunde jag vekrligen inte somna, fast jag var trött. André låg och snarka lite då och då, bebis låg och sov, och stumpen sov på soffan, till och med bebis, ökenråttan sov. Jag kanske låg och försökte sova i 2 timmar, gick också upp och åt. Sen när jag väl somna sov jag hur bra som helst, och vaknar själv vid 9.15. Det är inte vanligt längre, så låg i sängen och snoza så gick upp nu för en liten stund sen.

Pratar i sömnen

Haha, jag tycker det är lika roligt varje gång andré pratar i sömnen. Nu för en liten stund sen sa han "Mamma" två gånger, sen sa han att jag skulle gå och lägga mig nu för klockan är 2. Men då var klockan 23, så han hade lite fel på tiden :) Stackarn, jag sitter här o garvar för mig själv, men det låter väldigt roligt när han pratar i sömnen.

Idag ska jag inte vara öppe lika länge som igår, tänkte ta en nattmacka sen krypa ner i sängen. Har ställt klockan på 10 i morgon så jag inte sover till halv 1 igen.

Sov så gott ♥

Glad

Blir så glad när det blir som jag vill när jag designar bloggen :) Allt som jag vill, blir som jag vill, fast jag egentligen inte har en aning om hur jag gör det :) Känner mig rätt stolt eftersom jag inte ens bloggat 1 månad än, och ändå lyckats så mycket med design.

Nu sitter vi och kollar på stockholm - arlanda på 3an. Vet inte vad vi ska kolla på sen, men det lutar åt efterlyst :) Idag har det varit lugnt, jag har fixat med bloggen och andré har jobbat och kollat på tv. Ska gå och lägga mig tidigare ikväll och ställa klockan så jag vänder tillbaka dygnet. Då kanske det är ljust ute lite längre, idag vart det ju mörkt när man hade kommit upp kändes det som, det tråkiga med vintern innan snön kommer. Då lyser det upp lite mer iaf.


Lång sovmorgon

wow, jag blev äntligen riktigt nöjd med min header :) Datumen över ultraljudsbilden är beräknat förlossningsdatum, bilden ovanför andré står för vårat datum. Och datumet över stumpen och mig står för dagen då stumpen flyttade hit. Jag tror det var den 17, är inte 100% säker.

Jag håller på att vända på dygnet nu också, det tycker jag inte om. Både igår och idag vakna jag vid halv 1, fast igår vart jag väckt då. Men ändå skönt att jag kan sova, men jag kan ju faktiskt gå och lägga mig några timmar innan. Men igårkväll fastna jag vid datorn igen och gick inte o la mig innan 2. Men jag tänkte gå och lägge mig typ halv 12.

Mina händer och fingrar svullnar bara mer och mer för varje dag, undra hur dom kommer se ut sen precis innan förlossningen när dom ser ut som prinskorvar nu. Jag har även ont i händerna så kan knappt öppna korkar på flaskor längre, då är det bra o ha andré hemma så han kan hjälpa mig :)

Snuttfisen i magen sparkas och har hicka hela tiden, känns skönt att känna det lilla livet så ofta, blir så orolig om jag inte känner något på några minuter, då måste man trycka på magen tills man får en reaktion där inne :) Stackars bebis plutten.

God natt

André har redan gått o lagt sig, inte så konstigt eftersom han knappt sover om nätterna, men han skulle ju faktiskt kunna gå och lägga sig tidigare :)

Vi har bestämt att vi ska sluta äta godis på vardagarna och bara på helger, men vi har faktiskt lyckats än så länge, har gått 2 dagar, men vi brukar annars äta godis varje dag. André kommer förmodligen gå ner i vikt om vi slutar med godiset, än så länge under graviditeten har väl han gått upp ungefär lika mycket som mig, haha. Min lilla tjockis.

Så har vi ( andré från datorn men han kollade ) sett på desperate housewives idag också såklart, oh så bra det är. Längtar till nästa tisdag redan, och då går jag in i vecka 30, jeei.

Nu ska jag göra min älskade sällskap i sängen, sov gott ♥


Magen

Magen vecka 29+0

Mamma älskar dig skruttunge där inne ♥


vecka 29

Vecka 30 ( 29+0 )



Barnet:

38 cm lång och ca 1.5 kg tung. Barnets hjärna utvecklas och växer. För att få plats veckar den ihop sig allt mer och bildar dess karakteristiska vindlingar och flikar. Barnets lungor är nästan helt utvecklade och det övar på andningsrörelser genom att höja och sänka bröstkorgen.


Mamman:


Kanske känner du att barnet hickar?
Antagligen har ni påbörjat eller kanske redan slutfört någon föräldraförberedande kurs. Det är ungefär 2 månader kvar till förlossningen och mötet med ert lilla barn närmar sig för varje dag som går. Det är mer påtagligt ett barn du bär på, det blir allt större och starkare. Det är naturligt att föreställningarna om barnet och tankarna på hur en vardag med barnet skall bli ökar. Många kvinnor klagar över en tilltagande trötthet. Var noga med att äta bra näringsrik mat, att sova ordentligt och se till att du håller koll på ditt järnvärde. Prioritera en stund ute i friska luften varje dag. Inaktivitet och näringsbrist på grund av en felaktig kost leder bara till ännu mer trötthet och krämpor i kroppen.
En del kvinnor får känningar av bäckensmärtor. Der är en hormonell påverkan på alla fogar och leder, framför allt bäckenet. Det är helt naturligt och ändamålsenligt eftersom det ger förlossningskanalen större möjlighet att bli elastisk och vidgas vid förlossningen. En del kvinnor upplever det som smärtsamt, de får svårt att gå och blygdbensfogen blir mycket öm. Det börjar bli tyngre och du kan känna dig känslig och ha lätt för att gråta vilket inte alls är konstigt. Du går in i den sista delen av graviditeten och det ställer stora krav på dig, både fysiskt och psykiskt. Lyssna till din kropp, var snäll mot den och ha tålamod. Det här är en speciell tid i livet. Sannolikt gör du inte om det så många gånger. Glöm inte att ta en paus mitt på dagen. Lägg dig ner och vila med benen högt mellan varven.

Egna anteckningar:

Jodå jag känner bebis har hicka, jätte ofta. Hn har hicka mellan 5-10 ggr per dag som jag känner, och det är inga korta som går över direkt utan hn har hicka i 1-2 minuter, stackars bebis. Jag blir så irriterad när jag har hicka och det vägrar sluta. Jag känner av att bebis blivit större och starkare. Hn har inte lyckats få in en fullträff på revbenen än, men det är inte långt ifrån. Men hn tycker om att sparka hårda sparkar på sidorna, det kan både kitlas och göra ont.

Usch så mina händer och fingrar är svullna, min förlovningsring satt ganska löst förut, va lätt att få av. Nu sitter den fast och åker in  i huden :) Jag har värsta tjockisfingrarna, men det tillhör väl graviditen :)

Bild på magen kommer upp lite senare, tror inte det är så stor förändring sen bilden igår faktiskt :)

11 veckor till Bf

japp, idag är det bara 11 veckor kvar, så bebis kommer allt ifrån 9 veckor - 13 veckor. Längtar, längtar, längtar !



Såhär ser tjockisen ut idag


SF - mått


Normalkurvan för SF-måtten ligger i följande fullgången vecka:

v24 - 23 cm
v25 - 24 cm
v26 - 25 cm
v27 - 26 cm
v28 - 27 cm
v29 - 28 cm
v30 - 29 cm
v31 - 30 cm
v32 - 30,5 cm
v33 - 31 cm
v34 - 32 cm
v35 - 32,5 cm
v36 - 33 cm
v37 - 34 cm
v38 - 34,5 cm
v39 - 35 cm
v40 - 36 cm
v41 - 36 cm

Observera nu att det är fullgångna veckor, är du i 24+5 t ex, så tittar du på vecka 24.

Vi låg alltså mitt på normalkurvan jag och bebis :) ( markerade med fet text )

Fri från tobak och nikotin

Måste ju ge mig själv beröm, efter att varit rökare i 6 år, snusade varje dag i 1 år, drack alkohol lite för ofta. Nu har jag inte tagit en droppe alkohol sen 2 veckor efter valborg ( ungefär när bebis blev till, hn kanske inte låg i magen ), inte rökt ett bloss från en cigarett sen den 28 maj -09 och inte rört en snus sen den 17 juni -09. Innan jag blev gravid trodde jag inte jag skulle lyckas bli nikotinfri, men jag ville inte att något skulle hända min älskade bebis för mina beroenden, o sluta va så mycket lättare än jag trodde det skulle vara.

I morgon har jag alltså varit helt nikotinfri i 5 månader, jätte stolt. Jag har inget sug efter nikotin längre, värst var 2-3 dagar efter jag sluta sen gick det över, sen dess har jag inte varit nikotinsugen alls. Jag kan fortfarande känna att jag saknar att ha det där under läppen, men det är bara tänka på något annat så försvinner det också. Jag provade onico, som är fri från tobak och nikotin, hade som gräns att bara ta max 1 om dagen och det gick bra, minskade snussuget nått enormt, men sen fick jag höra att det inte heller är bra och finns beroendeframkallande ämnen i det också, så slutade med det med.




Det är ju väldigt många som fortsätter röka och snusa när dom blir gravida, dom skyller på att dom inte kan sluta röka. Men det är klart man kan, kärleken till sitt barn är väl starkare än sitt beroende? Så ser jag det, men sen dömer jag inte dom som röker, men jag tycker synd om barnen. Varför ska dom också bli beroende av nikotin för deras mamma är det?

Man kan läsa överallt hur skadligt det är för barnet, och att det till och med kan sluta med plötslig spädbarnsdöd, och det är väl ingen som vill? Det kan också bli skador på bebisen och dom flesta bebisar är mindre än dom skulle varit om man inte rökt. Så nej jag är så stolt över att jag lyckades, tycker att om man tänker på vad som kan hända med det lilla livet i magen om man fortsätter röka och snusa borde få en o tänka till.

God natt

Jag har precis kollar på heartbreak hotel som gick på 4an. Den är ju så bra :) Älsklingen ligger i sängen och tjatar redan på att jag ska komma o lägga mig fast jag precis satte mig här, min lilla snutt.

Denna dagen försvann också, fast vi inte har gjort något speciellt. Vi var förbi andrés föräldrar en sväng och hans jobbarkompis med kissarna, o jag tjatar massor på andré att vi ska skaffa kattbebis men det är inte så intressant för honom, fast det är ju jag som bestämmer oftast :)

God natt ♥

Gravidfrågor

Namn:
Charlotte
Ålder:
20
Graviditetssymtom:
illamående, trötthet, ömmande svullna bröst.
Positivtgravtest i datum:
19 augusti 2009
Då berättade jag för:
Då visste alla redan, vi gjorde inget gravtest i början pga att vi va så rädda för att det skulle bli negativt så vi visste det då :)
Mina kompisar: 
runt vecka 14 
Resten av familjen:
vecka 11 för familjen o 12 för pappa :)
Mat jag är "beroende" av:
Det går i perioder, först va de morötter, sen morötter med dip, clementiner, julmust, pepparkakor, chips. Inte så mycket mat alltså :)
Mat jag inte alls vill äta:
matpajer, mår illa bara jag tänker på de
Illamåendet började:
vecka 6
Och slutade:
10-11
Första bebisprylen:
spjälsäng
Då jag kände första sparkarna:
28 augusti 2009 ( vecka 17+3 )
Tror att bebisenskön är: 
tror det är en flicka 
Namn vi funderar på: 
jag vill nikita, andré tove. Men det är jag som ska föda ut bebisen så jag bestämmer :) 
Grejer som händer med min kropp: 
Bredare rumpa, mer än dubbelt så stora tuttar, jätte svullna händer, ryggont, magen stor och stramar
Så motionerar jag:
när vi går till bilen och inne i affärer :)
Konstiga grejer jag gör under min graviditet: 
gråter nått enormt till filmer. 
Konstiga kommentarer jag får höra:
får inte höra några konstiga kommentarer
Konstigaste bebisrådet:
inget
Värsta gravidminnet:
vet inte

Sovmorgon

oj vad vi sov länge idag. Jag vakna 12.15 av att jag drömde att klockan var 12.10 :) André har sovit mer än 12 timmar inatt, men det är nog skönt för honom. Vi kollade på Die Hard 4.0 igår, men andré somna på slutet.

Redan söndag igen, var tog den här helgen vägen? o i morgon är det bara 11 veckor kvar, oj vad tiden går fort.

2012

Idag har vi ( andré ) rensat i skåp och tagit ner i källaren, men jag hjälpte iaf till o bära så mycket jag kunde :)

Sen kom vi på att vi ville åka in till stan och se 2012, så vi frågade hans jobbkompis om dom ville följa med, så vi 4 åkte. Shit så bra den filmen var, den är verkligen värd att se. Den va ju 2h 38 minuter lång, men det märkte man inte i filmen utan man kände det i rumpan. Har fortfarande mindre känsel :) Som tur var fick jag iaf inte ont i ryggen. Jag trodde innan att filmen skulle va bra, men inte så bra.



När jag satt och spände mig och va helt inne i filmen fick jag många hårda sparkar av bebis, hn kände väl av att jag var stressad och då blir hn också det. Sen när jag slappna av så sov hn.

Den här dagen har verkligen bara försvunnit. Ikväll blir det lugnt, vi kommer nog kolla på tv och gå o lägga oss rätt skapligt.

 


Kattbebisar

Vi var hos andrés jobbarkompis förut, dom har 1 vuxen katt och 2 kattbebisar. Den minsta kattbebisen är jag förälskad i, vill verkligen ha den katten. Han låg på mig förut på magen och myste, så hade han ena tassen mellan tuttarna,  så mysigt. Deras vuxna katt väntar kattbebisar, hon ska ha när som helst, jätte mysigt för man känner sparkarna. Jag visste inte att man kunde känna det på katter. Det känns ju inte lika mycket som när min bebis sparkar, men hn är ju lite starkare och större. Så jag har bestämmt att om hon kommer få en orange katt så ska jag ha den, inte för att det är så troligt att hon får en orange, hon är typ skölpaddsfärgad ( om det heter exakt så ) men hon har iaf lite orange i sig. Och dom tror att pappan är en svartvit katt eller en grårandig typ.


ungefär såhär ser deras kattbebis ut som jag vill ha :)

Ikväll blir det mys med älsklingen framför idol. Vi köpte godis o ha till idol men det tog slut. O jag är jätte sugen på chips men tror inte älsklingen vill åka o handla igen innan idol, han ligger just nu och vilar. Stackarn fick ju knappt någon sömn inatt. Eller den här veckan, han kanske har sovit 5-6 timmar varje natt. Jag är glad för än så länge kan jag sova utan större problem, behöver inte alltid gå upp o kissa heller längre, men då brukar jag vakna tidigare av att det känns som blåsan ska sprängas eller nått :)

Ryggvärken är fortfarande kvar, men det är lite bättre idag. Men jag måste hela tiden ha en kudde bakom ryggen. Kan knappt sitta i soffan längre utan föredrar fotöljerna isället. Skönare att ha en kudde bakom dom för då kan man ligg/sitta mer.

 


80 dagar

Visst 80 dagar låter kanske mycket, men så fort som dom här 200 dagarna har gått så är det inte så lång tid kvar. Jag och älsklingen låg i sängen igår och pratade om hur allt ska bli sen och att om 3 månader sitter vi där med en liten bebis, så underbar tanke men kan ändå inte förstå att vi verkligen ska få en liten bebis. Förut pratade vi jämt på kvällarna innan vi somna, men nu var det jätte länge sen vi gjorde det så va jätte mysigt.

Bebisfis är fortfarande aktiv, och tycker om att kitla mamma på sidorna. Det är jätte ofta hn drar med foten eller handen lite långsamt så långt ut på sidorna hn kan, där kitlas det jätte mycket, så varje gång hn gör så, så hoppas mamma till, och det tycker väl bebis är jätte kul eftersom hon fortsätter hela tiden :) älskade du ♥

Vissa dagar har jag mer längtan än andra dagar, och idag är en sån dag då jag längtar lite extra. Längtar efter att få se vem du är i min mage, som legat där inne så lång tid men ändå så kort tid och växt till dig för att klara av livet utanför magen. Mamma älskar dig skrutt, mest av allt ♥

Tack min älskling

för att du är så underbar och tycker till du också :) Frågar honom om småsaker på bloggen vilket han tycker är bäst sen lyssnart jag ( oftast ) på honom.

Nu ska vi gå och lägga oss. André ligger redan i sängen och pratar. Stackarn ska upp och jobba om 5½ timme.

God natt ♥

När bebis är här

Har funderat på om jag kommer publicera bilder på bebis sen när hn är här. Vet fortfarande inte om jag kommer fortsätta den här bloggen sen eller starta en ny anonym blogg. Anledningen till att jag är osäker på att publicera bilder på bebis är att det finns så mycket sjukt folk där ute och man vet inte vem det är som läser i bloggen. Men än så länge är det ett tag kvar tills dess, så förmodligen kommer jag ha bilder på min älskade bebis i den här bloggen. Den handlar om mitt liv och bebis ingår i mitt  liv så ja.


Mammas myspojke ♥

 


God morgon

Morgon o morgon men ja jag vakna för inte så länge sen. Skulle ner till tvättstugan och hämta resten av tvätten. Blev nog 9 maskiner igår, jag som trodde det skulle bli fem.

Jag har börjat få så fruktansvärt ont i ryggen, känns som att någon nerv är i kläm för ibland när jag rör mig typ hugger det till. Både igårkväll, inatt och idag har jag haft riktigt ont, hela tiden. Spelar ingen roll hur jag ligger eller sitter. Jag hade så i början av graviditeten, typ runt vecka 12-13, då kändes det också som en nerv var i kläm då fick jag höra att det kunde vara ischias nerven. Men då hade jag bara ont 2 dagar sen gick det över. Men nu gör det ondare än då och nu gör det ont hela  tiden, det hade jag inte då. Men jag kan stå ut för min bebis skull.

Skulle också vilja ha sån där nässpray till gravida  eftersom man inte får använda vanliga nässprayer när man är gravid. Börjar bli trött på att inte kunna andas genom nästan på nätterna, har varit täppt sen också början av graviditen, och nu börjar även det bli värre. Jaja man ska väl klaga när man är i sista trimestern och ha ont, snart är ju bebis här och då går nog allt sånt över får vi hoppas.


bebis ♥

Om 2 dagar har jag varit gravid i 200 dagar. Det är ändå rätt mycket för att ha gått såhär fort, då är det bara 80 dagar kvar till Bf, whooho :) Älskade bebis, tror hn har blivit så stor så hn kan sparka mamma vid lungorna och revbeben. Fick ont där förut på den högra sidan och det har jag aldrig haft förut så jag misstänker att det har med älskade bebis o göra.

Magen börjar bli tung nu, har börjat få jätte ont i ryggen. Igår hade jag stora problem med o gå för det gjorde så ont i ryggen. Men bebis vägen ju ungefär 1½ kg nu, sen väger moderkakan och fostervattnet och tuttarna också. Stackars min rygg, jag har alltid haft en dålig rygg. Ångrar att jag inte tränade ryggen innan jag vart gravid. Men det är ju för sent att tänka på nu. Men all smärta och alla fula bristningar på tuttarna är värt det för min bebis skull. Jag ser positiva saker med dom ändå. Bristningar är mysiga om man inte ser dom.

Min graviditet i siffror :

Uträkning utgår från dagens datum: Ons 11 nov 2009.
Din graviditet startade Tis 28 apr 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 12 maj 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 198 av 280. (70,7%).
Du är i vecka 29.
Du har gått 28 fulla veckor och 1 full dag (v28+1).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 1 feb 2010
Du har 82 dagar kvar till beräknad förlossning

Oj, redan i 8:e graviditetsmånaden av 10 :) Snart snart snart har jag min älskade bebis här! Något jag längtat efter i flera år, men vi har inte försökt för nu när vi vart gravida. Men 9 månader är ändå lagom länge att vara gravid tycker jag, man hinner förbereda sig inför bebisen och man hinner längta efter bebisen. ♥

Rosa

Nu är jag mer nöjd, gillar rosa mer än svart. Så nu vart det bättre, får väl se hur länge jag har det såhär :)

Jag har varit lite duktig idag och varit nere i tvättstugan och lagt i två maskiner. Älsklingen ringde o väckte mig så jag skulle börja tidigare idag, vi har ganska mycket tvätt idag. 5 maskiner. Tur att det finns två maskiner där nere annars hade det ju tagit jätte lång tid.

Min kära katt väckte mig tidigt i morse, vet inte vad klockan var med andré hade iaf gått upp. Stumpen hade världens dampryck och mjaua jätte högt hur många gånger som helst, jag fick damp på honom. Sen när han väl är tyst i någon minut ja då börjar han igen. Ville nästan avliva honom i den sekunden :)

Han är ju lite för tjock för att ligga där uppe, därför måste han ha bakbenen bakåt, ser inte bekvämt ut de där :)

Jag är jätte rädd för sen när bebis är här, för stumpen vill hela tiden ligga i vagnen och i spjälsängen, men det får han inte. Men när vi inte ser ligger han där ändå. Läste på aftonbladet häromdan att en katt hade lagt sig i barnvagnen när deras 3 månaders bebis låg där och katten kvävde bebisen, usch vad hemskt. Och stumpen vägen ändå 6 kg så han är ju en rejäl klump. Så kommer inte lämna barnvagnen med bebis i utan att ha koll på vagnen.


Bloggdesign

Har fixat med bloggen igen, men blir aldrig helt nöjd. Sen är ju inte jag så bra på bloggdesign heller eftersom jag aldrig gjort det förut, så får gissa sig fram :) Men jag vill bara ha svart där uppe och runt om, inte mitt i bloggen mellan inläggen, men när jag ändrar det till vitt så blir det vitt där uppe också, hm ? Måste snart gå o lägga mig tror jag, ska upp skapligt i morgon och fixa tvätten.

God natt ♥

Chanell

Det har länge varit prat om att andrés mammas hund Chanell skulle behöva en omplasering eftersom hans mamma inte har tid för hunden nu när hon utbildar sig till lärare och även har extrajobb som lärare. Vi testade att ha henne i 2 veckor, men nej det funkar inte riktigt. Och jag är ingen hundmänniska och har inte tålamod till hundar som henne.

Men nu iaf har hon fått en ny familj, där kommer hon att få det jätte bra. Dom bor ute på landet så hon kan springa ut fritt utan att gå i koppel. Det finns också en annan hund som bor där och dom är tydligen kopior av varandra i sättet.



Vi var där igår när vi va inne i stan och hälsade på. Och hon som vanligt upp i mitt knä, förstår inte riktigt varför hon alltid ville vara i mitt knä, för det var oftast jag som knuffade bort henne och inte ville kela med henne och andré brukar ropa på henne att hon ska komma o gosa med honom. Hon fick heller inte sova under mitt täcke utan hon fick sova under andrés, så förstår inte varför hon ville va i just mitt knä. När hon sen hoppar ner från mitt knä kommer nästa hund, som är lite större. Han blev lite avundsjuk ju.

Känns iaf skönt att veta att hon har det bra, även om vi inte alla gånger kom så bra överens direkt.

Snart desperate housewives, det ser vi ju fram emot :) har sagt till bebis att hn får komma när hon vill men mamma vore tacksam om hn inte kommer just på en tisdag när det är desperate housewives :) Sen är ju självklart bebis viktigare men om jag får önska :)

arbetsförmedlingen

Jag var på arbetsförmedlingen idag för att prata med en jobbcoach. Förstår inte riktigt varför dom lägger ner massa energi och tid på mig som inte är överdrivet intresserad av att få jobb innan bebisen kommer, visst en till inkomst skulle vara underbart nu innan bebis ankomst men jag tror inte jag skulle kunna få något jobb nu ändå, finns väl ingen som vill ha en höggravid som bara kan jobba högst 2 månader.

Min jobbcoach var också gravid och hon höll väl med mig lite grann i det där, men hon tyckte jag skulle förbereda mig inför sen när jag kan komma ut till arbetslivet igen. Så vi ska skriva cv och kolla på mina betyg och lite såna saker. Jag trodde hon skulle ha ungefär som mig, eller typ mitten av januari till slutet på januari, men hon skulle vist ha vid jul. Bara någon dag efter julafton, tyckte hon va väldigt liten för att ändå va mer än 1 månad före mig. Men magarna växer ju olika och är olika stora.



Jag skulle också behöva börja rensa ut här hemma innan flytten, helst innan bebis ankomst också. Skulle även kunna börja packa lite smått det vi inte använder, typ som prynadssaker. För sen när bebisen kommer vill jag hellre spendera mesta delen av min tid till honom/henne. Och eftersom vi är en sån familj där man antingen planerar flera månader innan, eller gör saker spontant, aldrig liksom planerar saker vi ska göra till helgen utan det har vi antingen planerat sen lång tid tillbaka eller inte planerat alls. Så eftersom vi är en sån familj skulle jag ju faktiskt kunna börja packa saker.

Vi vet ju heller inte exakt när vi får den nya lägenheten eftersom den inte är byggd än. Det ända vi vet just nu om den är att den kommer vara på ca 85 kvadrat och kommer börja byggas efter årsskiftet. Gymmet som ligger där just nu ska flytta ut till nyår och sen börjar dom bygga. Hyresvärden trodde det skulle ta ca 3 månader att bygga.  Ska bli skönt att flytta in till en helt nyrenoverad lägenhet, längtar !




Magen vecka för vecka

Var tvungen o fixa en bild där man ser hur magen växer. När jag va i  vecka 15 tyckte jag magen va jättestor men det vet jag ju inte om den va :) Dom är ju inte tagna samma tid på dagen, men dom flesta är tagna på morgonen, en del med ingen frukost alls och en del med lite frukost. Magen blir ju större på kvällarna av all mat, men nu tycker jag att det inte blir så stor skillnad på morgon o kväll. Bebis fyller ut hela magen helt själv :)



Jag har nästan alltid något att göra nu för tiden, så fort jag inte kommer på något att göra sitter och och myser med magen, med min älskade bebis där inne. Tycker det är häftigt att man kan skilja på huvudet och rumpan och man känner att det är antingen en fot eller en hand, men jag tror när det är en fot får man en hårdare smäll än när det är en hand :) Mysbebis, mamma älskar dig ♥

Vecka 28

Går in i vecka 28 idag, jeei :) det här händer bebisens utveckling denna vecka :     ( info : Libero.se )


Vecka 29

Barnet:

37 cm och ca 1.2 kg. Barnet kissar och dricker 0.5 liter fostervatten varje dag. Dess huvud är stort i förhållande till resten av kroppen och det är fortfarande magert utan underhudsfett. Än kan det fritt ändra läge och slå kullerbyttor i mammas mage. Det är vanligt att barnet vid den här tiden sparkar mycket men en del barn är mer stillsamma än andra. Om du är stressad eller upprörd reagerar barnet troligen på de stresshormoner som frigörs och cirkulerar över till barnet via moderkakan. Prova att lugna barnet genom att ta några lugnande andetag och slappna av. Prata lugnande, stryk över magen och rör dig mjukt så kommer de flesta barn till ro igen. Precis som efter födelsen.

Mamman:

Det är högst individuellt hur stor mage du har. Även om måttet på tillväxtkurvan ligger högt så behöver ditt barn absolut inte vara särskilt stort. Det växande barnet blir allt mer utrymmeskrävande och pressar dina inre organ åt sidan. Livmodern trycker nedåt mot de stora blodkärlen. En del kvinnor får synligare, mer markerade blodkärl på benen och i ljumskarna. Hos en del gravida uppstår åderbråck eller hemorrojder. Stora åderbråck försvinner inte av sig själv. Det går i så fall att operera men inte förrän det har gått några månader efter förlossningen. Några blir bara mer svullna i benen och i fötterna när vätska från de överbelastade blodkärlen tränger ut i vävnaderna. Är det besvärligt kan det hjälpa att sitta en stund med benen i högläge. På Apoteket finns särskilda stödstrumpor att köpa. De underlättar återflödet av blod från fötterna och uppåt.

egna anteckningar:

Ibland kan man få en riktig hård spark i sidan, men det är bara mysigt. Har inte fått några sparkar på revbenen än iaf. Så nyfiken jag är på dig min älskade i magen, tänk vad livet är fantastiskt. Att kunna älska någon så mycket. Varje liten rörelse från dig gör att jag känner sån kärlek och värme. Ibland pirrar det till i magen när du rör dig, framförallt när man tydligt känner att det är en liten fot där innanför, Mys! Nu är det inte så långt kvar tills vi får träffa dig för första gången. Jag hoppas att du är frisk och får ett långt lyckligt liv tillsammans med oss.

Vi älskar dig bebis ♥


Dagens mage

Måste ju visa en bild på magen idag också, nu börjar den växa igen :)


Vecka 27+6


Linköping

Blev att vi åkte iväg till stan när andré kom hem från jobbet, me like. Vi hittade lite saker till slut på net on net. Men vi fick gå två varv för första gången var jag så kissnödig så det gjorde ont, och bebis låg där och sparka på blåsan när den var full, tyckte mamma va taskigt :)

Det blev ingenting till bebis idag, fast jag skulle vilja handla massa saker till honom/henne. Det är ju roligt o handla saker till bebisen fast jag får sån längtan när vi har kommit hem med sakerna, vill ju att hn ska testa sakerna också :)

Måndagskvällen blir lugn för oss med mycket mys hoppas jag på, men tror det blir mys vid tv för mig själv medans älsklingen sitter vid datorn. För första gången fick jag ha datorn före honom, men var nog för han vill testa dom nya sakerna han köpt. Han köpte en sån sak man sätter i tv istället för att ha boxern, blir lite snyggare så, sen behöver man bara ha koll på 2 tvdosor istället för 3 :)



24 misstag

Hittade en länk på familjelivs sida där läkarna hade gjort bedömningar vid ultraljud att fostret är död men det sen visat sig vara levande och friskt. läs mer om det här.

Tycker det är riktigt hemskt att det kan hända, jag vet inte vad jag skulle göra eller ta vägen om något sånt hände mig, usch!

12 veckor kvar till Bf

oj det är bara 12 veckor kvar!? Jag njuter verkligen varje sekund av att bära våran bebis, och nu när tiden går så fort så måste jag njuta ännu mer :) kommer sakna o ha bebis i magen massor sen. Lilla bebis blev nog lite arg på mamma igår, hn låg med huvudet mellan revbenen så man kände huvudet jätte tydligt, när jag kände där vid så kände man en hand och arm komma upp o knuffa på min hand :) sen sparka hn jätte hårt i sidan också, tror inte hn tyckte om mamma då :) Man kände också hur hn låg med rumpan nere på vänter sida så låg hn och sparka mot höger sida, jätte mycket. Mys bebis mamma älskar dig!



Tänk egentligen så fort tiden går, i morgon går jag redan in i vecka 28. Det är ju bara 2 veckor kvar till vecka 30 och då känns det som det inte är långt kvar.  Men som jag längtar efter våran käraste så gör det ingenting att det går fort, ännu mindre eftersom jag njuter varje sekund med våran bebis ♥

 


God natt

Nu ska vi snart gå och lägga oss.

God Natt


Våran bebis

Kommer tydligen se ut så här :) Varken jag eller andré har bruna ögon eller hår :)


Fortfarande trött

Vi har gjort lite nytta idag iaf, eller vi o vi men andré :) Han har rensat massor här hemma och han har diskat. Sen har vi rensat vårat förråd. Mer än halva förrådet var fullt med skräp så nu har vi flyttat skräpet till bilen istället. Tippen var stängd idag så vi får åka och slänga det i morgon istället.

Jag är fortfarande fruktansvärt trött, känns som man e bakis, lika seg som jag brukar vara då. En av fördelarna med att vara gravid är ju att man slipper bli bakis, det är riktigt skönt :)

Det känns ju som klockan är typ 21-22 någonting sånt men klockan är inte ens 18. Jag längtar tills det blir ljusare ute igen, ännu mer för att bebis har kommit till oss då :) Längtar så efter dig bebis ♥


Trött

Usch så trött jag är. Försökte sova lite till men kunde inte somna. Och älsklingen har världens energi och är jätte duktig och diskar och börjar rensa i skåp och sånt, vilket verkligen behövs. Men han somna ju ganska många timmar före mig igårkväll, iofs för att han brukar få sin energi på helgerna, förstår inte hur.




Idag blir en lugn dag, vi har ingenting planerat så får väl se vad vi hittar på senare.

Dom mest älskade i mitt liv


Du är den finaste mina ögon någonsin tittat på, jag älskar dig mer än jag kan säga i ord.
Tack för att du finns ♥


Orginalet :






Finaste katten som finns, jag älskar dig ! ♥




God morgon

Vi gick upp för bara 1 timme sen, lång sovmorgon idag. Vi har precis ätit frukost tillsammans, mys. Idag har vi inget mer planerat än att köra en till vimmerby, annars blir det nog lugnt.

Har följt Fru Evelina´s blogg i ungefär 3 månader. Så har följt med hennes sista trimester av graviditeten, och nu är det något som är fel, kan inte sluta tänka på dom. Hoppas verkligen att allt går bra. ♥


Kram ♥

Dagen

Ursäkta den dåliga uppdateringen idag. Älsklingen blev lite firad genom att det såg inte förjävligt ut när han kom hem, och jag hade diskat :) Sen åkte vi in till vimmerby och handlade lite. Andrés föräldrar var här en sväng också, han fick också biobiljetter, så nu får vi allt gå på bio :) Vi har iaf kommit överens om att vi ska gå på den  år 2012, den tycker vi båda verkar vara bra. Vi har ju börjat få mer lika filmsmak senaste tiden :)

Jag blev också lite firad idag, mina små syskons farmor gav mig ett presentkort på skor, så hittade faktiskt ett par. Har gått i samma skor i 2 år nått sånt nu så kanske va på tiden att byta :)

Nu har vi precis kollat på idol, och andré ligger och snarkar i soffan. Han skulle få dricka några öl till idol ikväll eftersom det är ju hans dag idag, så han köpte några, men han drack bara en, öppnade nästa och tog ungefär en klunk av den sen somna han på soffan, undra om det var alkoholen han inte klarade, eller om det är för han knappt sovit denna veckan och jobbat mer än han brukar. Tror nog mer på det faktiskt :)

Jag ska snart gå och väcka honom så han kan gå och lägga sig i sängen med mig istället. Kan bara inte sova utan honom :) ♥

God morgon

Idag fyller min finste hela 29 år, grattis min älskling ♥ Nu är det bara 365 dagar kvar till 30.


Johan Falk

Vi har precis kollat klart på dom sista 2 Johan Falk filmerna, den sista var också riktigt bra. Tycker 1-3 och 6:an va hur bra som helst, dom andra får godkänt för min del.

Natalie och Robert och deras söta son kevin var här förut, och jag kände mig så social mot dom. Dom satt inne i vardagsrummet och kolla på tv och jag var i köket och diska och laga mat. Så det var iaf diskat när älsklingen kom hem, men det blev disk igen när jag lagat mat som jag inte orkade ta tag i just då.

I morgon fyller min älskade hela 29 år. Bara 1 år kvar till 30 hjärtat :) Han vill väl inte direkt bli speciellt firad men av mig får han bli firad i vilket fall :) ♥

Älskade bebis i magen har varit superaktiv dom senaste dagarna, och det märks att hn börjar bli stor nu, ibland känns det som hon försöker ställa sig upp för jag känner det på båda sidorna av magen. Nu har hn också börjat sparka ut mot sidorna och jag är överdrivet kitlig så det kitlas massor när hn gör så, min lilla älskling. Hn får igen sen när hn kommer ut :) hehe. Idag har jag också haft jätte bebislängtan, kan ha o göra med att Fru Evelina´s vatten har gått idag och snart snart har dom sin prins hos sig. Önskar er allt lycka till ! Och det är egentligen inte långt kvar tills man är där, och jag längtar till och med efter värkarna som jag annars varit livrädd för, man kommer ju bara närmare sin bebis med värkarna. Mamma och Pappa längtar massor efter dig skruttunge och vi älskar dig mest av allt ! ♥

Studiebesök

Har precis kommit hem från studiebesök på brandstationen. Dom på arbetsförmedlingen tyckte att jag kunde följa med dit istället för att bara sitta hemma hela dagarna. Jag tänkte inte på det i morse när klockan ringde så jag nästan flög upp ur sängen, blev så rädd av signalen som inte brukar komma på morgonen längre :)

Natalie och Robert och lilla sötungen Kevin ska komma förbi en sväng idag, dom ringde precis så dom kommer nog snart. Väntar också på att älsklingen ska komma hem på lunchen, klarar mig inte många timmar utan min älskade ♥ Men det är faktiskt inte mitt fel att han är beroende framkallande :)


God natt

Idag har varit en lugn dag. Jag lyckades ta tag i disken men finns fortfarande lite kvar, den får jag ta i morgon.
Pepparkakor, julmust och clementiner är mina nya cravings, vadå jul bebis :) jag brukar inte tycka om det så mycket annars och nu förstår jag inte hur jag kunnat leva utan de ungefär :) men vill inte dricka för mycket julmust så får dricka jos och vatten också när jag blir törstig.

Nu tjatar älsklingen i sängen och vill att jag ska gå och lägga mig, så får väl göra de då :)


Jag älskar dig min snutt ! ♥


God natt !

 


snö

Lyckades somna om några timmar sen igen, och gjorde andré orolig för jag inte svarade i telefonen, men hur skulle jag kunna göra det när jag sov? :) Nu har det börjat snöa här också, i år är nog första gången jag blir glad av snön. Bebis kommer ju titta ut i slutet på vintern så har verligen längtat, känns som det är mindre tid kvar för att det snöar. Jag har fortfarande inte tagit tag i disken, men är på g iaf :)
Idag känns det verkligen som söndag, är jätte seg och sitter fortfarande med morgonrock på mig. Men det är mysigt o gå såhär om dagarna, brukar inte klä på mig innan andré kommer hem på eftermiddagen, jag går ju aldrig ut ändå :)

God morgon

Vaknade för en liten stund sen, eller ja blev väckt av att telefonen ringde. Är fortfarande svintrött man kan inte somna om, suck. Snuttis i magen ligger och har hicka, det har hn haft till och från sen jag gick upp. Köpte present till andré igår, han fyller ju år på fredag. Hade stora problem med att hitta något men lyckades till slut :)
Idag tänkte jag fortsätta ta tag i disken, började plocka och diska här igår men sen blev det för jobbigt så tänkte fortsätta idag så inte andré behöver göra de när han vart o jobbat hela dagen. O han ska jobba på söndag också, det tycker jag inte om. Det kommer bli första helgen på 7-8 månader nånting som vi kommer va utan varandra, nej det tycker jag inte om. Och söndagar som det aldrig finns nått o göra heller.

Desperate Housewives

Börjar om ca en kvart! Har längtat efter det hela dagen, eller ja sen förra tisdagen. Mycket skönare när man har hela serien så man kan kolla när man vill istället för att bara se ett avsnitt och sen vänta en vecka.


Bilder på magen

Här kommer bilderna på magen från idag vecka 27+0, tycker att den har sett större ut, fast den börjar högre upp nu än förut. Tänk att det finns en liten bebis där inne :)



vecka 27

Vecka 28

Barnet:

35 cm och ca 1 kg. Barnet växer och ställer allt högre krav på mammas kropp. Kontakten blir intensivare och känns närmare. Puffar du lätt på magen kan du ibland få en puff tillbaka. Det kan också sparka till som en reaktion på höga ljud, även om fostervattnet dämpar något. Barnet ökar i vikt med ungefär 27 gr/dag och det har börjat drömma. Man vet att det har utvecklat sin förmåga att minnas. Lungorna mognar för varje dag och andningsövningarna blir mer frekventa. Från graviditetens sjunde månad är barnets tillväxt framför allt beroende av dess förmåga att producera insulin. Detta hormon stimulerar till upptag av socker från blodet. Inne i cellerna ovandlas sockret till proteiner och fett. På så vis hjälper alltså insulinet barnet att lägga på hullet under de sista graviditetsmånaderna.

Mamman:

Många kvinnor upplever att de nu blir mer känsliga och får humörsvängningar som de inte känner igen. Det är helt normalt. Situationen du befinner dig i är både känslomässigt överväldigande och fysiskt belastande Ha överseende, sköt om dig på bästa sätt och berätta för din partner om dina tankar och känslor. Det är en spännande tid för er båda och det är viktigt att ni gör varandra delaktiga i det som sker. Kanske känns det verkligare nu för dig som snart skall bli pappa? Det är påtagligt att det är ett litet barn som rör sig där inne och du kan säkert känna hur barnet rör sig när du håller handen mot magen.


egna anteckningar:

 oj, redan i vecka 27 eller som dom flesta räknar 28, jag räknar hellre att jag är i vecka 27 från 27+0 - 27+6 för annars är man ju gravid 41 veckor. Så står det olika vart man än läser, men dom flesta sidor på internet är man veckan efter, men i tidningar står det att man är i vecka 27 från 27+0 - 27+6. Och jag räknar också så för att så räknar mig barnmorska. Bebis har börjat bli mer aktiv igen, men inte som förut men jag känner tydliga sparkar och rörelser en hel del nu, oh så mysigt det är. Börjar få massa bebislängtan nu också, tiden går ju så fort så snart har vi våran lilla skrutt ute, oh som jag längtar. Och om tiden går fort nu, undra då hur fort det kommer kännas som tiden går sen när bebis är ute, eftersom bebisarna växer så snabbt så går ju tiden mycket snabbare när man har barn. Livet är verkligen för kort. Har inte orkat ta en bild på magen idag, så lägger in en magbild senare. ♥


( info: Libero.se )

Uppdaterad :


Gårdagens shopping

 
Jag kunde verkligen inte låta bli att köpa den här söta :) o små tofflor till bb :)


Blev ingen bra bild, för andré ringde precis när jag skulle ta kort så blev lite stressad och jag orkade verkligen inte ta en ny :)
( Det enda som saknas var en klocka på den, det hade vi på den förra )



Den här massagesaken, den är helt underbar :)
( och den va billig )


God morgon

Gårdagen försvann, iaf kvällen. Vi åkte in till stan en sväng och handla lite. Net on net har öppnat där precis och där finns det ju många bra grejor. Vi köpta en ny micro, andré köpte en ny mobil som var väldigt behövligt eftersom hans är från stenåldern. Sen köpte vi en massagesak som definitivt ska med till förlossningen, min nya bästa vän nu när ryggen börjat värka. Jag köpte 2 saker till bebis. Tror det va allt. Jag köpte också aco nagelstärkare, och märkte skillnad direkt. Så den är ju riktigt bra, hade aldrig testat den innan men hört att det är typ den enda som funkar. Jag har fått så fina naglar sen jag vart gravid, dom är lite mjuka bara o vill inte att dom ska gå av nu när dom är såhär. Lägger upp bilder på det vi köpte senare.

God natt

Nu ska vi sova. God natt ♥


13 veckor till Bf

Nedräkningen går fortare än jag trodde att den skulle göra. Men jag tycker att magen krymper istället för att växa, tycker den såg större ut förra veckan. Men enligt sf-måttet har livmorden växt precis som den ska eftersom jag ligger mitt på kurvan, känns skönt. Jag har massa bebislängtan, fast kommer ändå sakna sparkarna där inne sen när bebis flyttar ut. Tycker det är så underbart att känna det lilla livet där inne och veta att det finns en liten bebis där inne som växer sig stor och stark för att klara av livet utanför livmorden. Bebis har börjat få hicka jätte ofta, känner av det minst 3-4 gånger varje dag nu. Förut så kände jag det bara någon gång ibland. Men tycker det är mysigt o känna när hn har hicka för då rör det sig i magen i flera minuter. Förvärkarna har börjat göra mer och mer ont, inte så överdrivet ont men om man jämnför från förut så känns dom mer nu, känner dom även i ryggslutet nu, det har jag inte gjort innan. Men jag behöver inte anstränga mig alls för att få förvärkar, kan bara ligga i soffan så kommer flera stycken. Det var någon kväll jag hade kanske 5 förvärkar på mindre än 1 timme, och då låg jag helt still i soffan, men dom slutade inte. Då blev jag nervös, men det gick över sen så det var ingen fara. Magbild från idag vecka 26+6


God morgon

blev inte många timmars sömn inatt heller. Tänkte gå och lägga mig tidigt igår, men sen fastna jag i massa bloggar. Läste om några som hade förlöst för tidigt och barnen inte överlevt så satt o stormtjöt igår och är livrädd för att nått sånt ska hända mig. Fast nu skulle ju bebisen kunna överleva utanför magen så det blir ju en liten lättnad.

Idag känner jag mig iaf bättre, febern är borta och jag känner mig inte alls lika sliten som jag gjorde igår. Har bara lite ont där dom tog sprutan men annars känner jag inte av någonting, så det är ju väldigt skönt.

sjuk

Idag har vi verkligen inte mått bra. Haft feber och varit helt slut i hela kroppen, känns som en hemsk feber. Jag brukar inte gnälla så mycket när det bara är feber, men idag fick jag till o med ta värktablett, första sen jag vart gravid. Tycker inte om att ta värktabletter, men jag orkar inte va såhär hängig längre. Idag har det varit en riktigt lugn sjuk söndag. Fast idag har jag iaf inte klagat på att det inte finns nått o göra. Blir nog sängen tidigt ikväll, så jag får mycket sömn, o så dricker jag mycket vatten så jag blir frisk snabbare.

3 månader till Bf

vad fort tiden går, bara 3 månader kvar, längtar ! Tycker inte det va så länge sen jag sa att det va 5 månader kvar, men det är ett tag sen. Hoppas tiden går lika fort nu sista trimestern som det gjort hittils.



Bebis, vi längtar efter dig.

God morgon

Både jag och andré va helt slut igår, och vi båda två fick nog feber också. Så vi låg med varsitt täcke i soffan o kollade på film sen gick vi o la oss. Varit uppe kanske 5-6 gånger inatt, har sovit jätte dåligt. Vid 8 tänkte andré gå upp men det fick han inte så han somna om igen så sov vi till halv 11 ungefär. Idag blir väl en riktigt söndag, med inget o göra och jätte sega.


RSS 2.0