Duktig!

Nikita ligger och sover, då passade jag på att städa lite. Ser ut som någon släppt en dammbomb här, så de va väl på tiden igen. Man har inte så mycket tid eller ork till sånt längre, varken jag eller andré. Men nu stog jag inte ut längre. Har köket kvar så får se om jag tar de idag eller om 1 år :)


God morgon

7.30 vakna pigga Nikita idag. Jag trodde jag skulle dö så trött jag var så vi låg och åt och myste till 8.30. Skönt, men hon hade gärna fått somna om :)

Nu har hon hittat lampan i taket, hon sitter i min famn och tittar på den och håller på att somna men den är lite för intressant för att somna ifrån, sötnos!

Jag hoppas solen kommer fram idag också, för nu är de helt grått ute!

Underbara vår!

Idag har det verkligen varit vår, underbart! Jag och Nikita gick en promenad med Eliin idag, mycket trevligt :) Nikita behövde inte ens ha mössa på sig idag. Hon låg även utan jacka, men hon hade den under sig och en filt på sig. Hoppas värmen håller i sig, så kanske man kan plocka undan vinter jackan igen.

Nikita har varit svår o lägga och gnällig ikväll igen. Det har alltid gått så bra o lägga henne annars men nu 2 nätter har hon nästan skrikit sig till sömns. Stackars fis. Men förmodligen är hon väl så trött när hon ska sova. Nu sover hon nästan inget på dagarna längre utan vill mest leka i babygymmet. Då blir det inte lika mycket dator för mig och de är ju bra :)


Gnällig och trött

Ikväll är första kvällen som Nikita inte kunde somna. Konstigt då, hon var fruktansvärt trött, hon hade ont i tanden som är påväg och hade magknip. Hon har knappt sovit idag. Högst 20 minuter 2-3 gånger. Hon somna vid bröstet och vakna 2 minuter efter jag lagt ifrån mig henne. Plutt!

Jag tog en låång skön dusch! Älskar o duscha nu för tiden. Det är min egen tid och äntligen finns det varmt vatten. Jag trodde inte jag skulle få duscha eftersom Nikita var gnällig när jag gick in i duschen, men jag hörde inget. Och när jag kommer ut ligger hon såhär hos pappa, mysunge!


Jag älskar er, det är Ni som är Kärlek!


Nikita fick ett litet bad förut med, hon älskar o bada :)


Tävlar

"Jag är med och tävlar om ett presentkort
värde 250:- hos Ida.p design, tävla hos
Muppsan du oxå"

God morgon

Idag vakna Nikita lite innan 8 och ville inte somna om. Men hon låg och prata med lakanet och sparka på mig som vanligt så jag fick inte heller somna om en liiten stund. Jag hade som vanligt mjölkat ner hennes pyamas så tog av den i sängen innan vi gick upp. Då när vi bytte blöjan fick hon en liten massage. Och när hon låg på mage höll hon upp hela armarna som hon gjorde en armhävning och var på väg att vända sig om, men dynan på skötbordet var ivägen så hon kom inte runt, då la jag henne på mage på en filt istället men hon hatar o ligga på mage om det inte är på skötbordet :)

Inatt gick André upp och jobba vid 3 igen, stackarn! Och han gick och la sig efter 23 igår, han kommer ju inte va mänsklig när han kommer hem.

Nu ligger snuff och kollar på ztv, vilken ztv nörd hon är :) haha.

Trött bebis

Idag har jag inte suttit knappt nått vid datorn, 5 min i morse sen skulle vi se film.

Nikita vaknade vid 9, sommartid 10 idag efter en sen kväll igår. Vi var och firade Andrés moster som fyllde år och Nikita var jätte trött och gnällig men kunde inte riktigt somna, utan ville helst sova på mig. Och bilresan hem sov hon knappt heller så igår när vi kom hem va hon riktigt trött. Det var hur trevligt som helst igår, och så god mat! Jag åt tills jag ville spy ungefär för de va så fruktansvärt gott! Andrés moster är riktigt duktig på att laga mat!

Vi började kolla på film i morse men sen ringde min kära bror och var i kisa. Så vi åkte och hämta honom så fick han ta lite kort på Nikita och vi satt och prata, sen körde vi tillbaka honom igen. Trevligt och träffas ibland iaf :) Sen åkte jag till Natalie och co och satt där i några timmar. Sen åkte vi hit och kollade på en annan film.

Nikita har varit väldigt trött idag. Hon har inte sovit alls mycket, sammanlagt 2-3 timmar under dagen så när jag la henne somna hon nog innan jag hunnit bädda om henne. Men vi lyssnade på vaggvisorna tills dom var slut iaf. Jag la henne vid 20 och hon sover än. Fast hon brukar vakna vid 00, så får se om hon vaknar nu snart. Tycker det är så jobbigt o behöva ställa om klockan. Framförallt när man har rutiner för dom små. Så egentligen la jag henne vid 19 och riktigt då brukar jag inte lägga henne.

Nu ligger hon och låter lite så hon vaknar nog nu :)

God morgon

Nikita har börjat vakna tidigare nu. Vid 7.30 - 8.30 brukar hon vakna, men klagar gör jag verkligen inte eftersom hon sover 20 på kvällen! Och när hon vaknar så kan hon ligga kvar i sängen och kolla på lakanet vääldigt länge. Men hon ligger och sparkar och slår med armar och pratar. Inte så lätt att fortsätta sova med andra ord! :)

Är såå glad över att hon är så lätt som hon är. På morgonen när man vill äta frukost o klä på sig är de bara sätta på ztv till henne så kan hon ligga där och kollar. Men de ska va ztv annars blir hon arg :) Bestämmd liten dam de där som vet vad hon vill :)

Igår åkte vi in till stan och shoppa lite. Nikita behövde en ny jacka så det hittade vi, och hon råkade få en dress från hm också, men hur söt som helst så var tvungen :)


Dagens Nikita, första gången hon har storlek 62 i alla kläder, förutom strumporna som är för nyfödda, men hennes fötter är såå små så dom kan hon nog ha ett tag :)


Igårkväll var de klädtestning :)


Är det bara för att det är min dotter, eller är hon verkligen sååå vacker?


Jag älskar dig vackra unge!


God morgon Fredag!

Idag bestämmde sig skrutt att vakna 7.30, jag ville inte gå upp då. Så efter lite lek i sängen tog andré henne och lät mi somna om, tack hjärtat! Sen kom han och la henne hos mig så hon kunde äta vid 9 så somna vi om igen och vaknade precis.

André är hur duktig som helst och står redan och diskar! Hur orkar han? :)


Såhär såg mitt ben ut när jag gick upp, en liten bebisfot :) Såå gulligt!


Bajsunge ♥

Idag har Nikita lyckats bajsa ner hela sig själv och mig 2 gånger. Så 2 body, 2 strumpbyxor och 2 av mina byxor fick vi slänga i tvätten. Hon bajsade självklart ner sig när vi va hos andrés mamma och just den dan jag inte hade me mig extrakläder. Så hon fick låna sin kusins kläder, som hon totaldrunkna i :)

Nu sitter vi och myser till lyxfällan. Jag, andré och stumpen knöla ihop oss på mindre än halva soffan :) Nu ska jag tillbaka till mina älsklingar!


Bildbeviset + bilder


Här ser man en av dom, små små är dom också :)


här ser man 2 småttingar :)



Igårkväll nybadad och nyduschad, mys! Underbara veck!!



Häromdan fick hon syn på sig själv i spegeln, väldigt roligt att spegelbilden rör sig precis samtidigt som man själv rör sig :)


Läkarkontroll 2 Månader

Idag vakna vi vid 9 och gick upp och bytte blöjan och gick och åt frukost i sängen. Jag skulle bara vila ögonen och somnar och vaknar igen vid 10 då gick vi upp igen.

Nikita satt och log och prata med mig så såg jag 3 små vita prickar som syntes under tandköttet, och när jag kände över kändes de som tänder så frågade läkaren, och jodå Nikita håller redan på att få tänder! Inte konstigt att hon dreglar så mycket :)

Natalie och co kom förbi en sväng förut så gick vi en liten promenad. Fast de va inte så fint väder så vi gick inte så länge. Men vad skönt att snön smält så mycket så man kan gå på trottoaren med 2 vagnar!



3 tänder påväg och stark i nacken, min lilla börjar bli stor!


Fy f*n

Vad finns det för idioter egentligen? Såg nyss ett klipp där en barnvakkt misshandlar en 11 månader pojke utan anledning. Se klippet här. Hon hade även egna barn? En del borde inte få barn, jag förstår inte hur fan man kan va så hjärtlös att göra illa ett litet hjälplöst barn. Hade det varit min unge hade jag torterat henne till döds! Ingen kommer få röra ett hårstrå från mina barn ostraffat!

Vart är världen påväg?

Nikita

Ligger och leker i sängen och blir helt still när hon får syn på kameran, haha! Sen blir hon pratglad, älskade unge!




Nikita låg på skötbordet utan blöja en stund, visst ser hon rätt nöjd ut på bilden, det är för hon fick kissa utan blöja :) Hon passar nästan alltid på att kissa när man byter blöjan :)


Och så var de den där fina kameran igen. Vackraste ungen mina ögon tittat på!


Nikita 9 veckor

Inatt har jag mjölkat ner 2 av Nikitas pyamasar. Fick gå upp mitt i natten och byta pyamas för hela ärmen var blöt, och när jag vaknar nästa gång är andra pyamasen och nermjölkad så hon fick sova i blöja, sååå underbart mysigt!! Sen vakna vi 7.40 och gick upp. Men Nikita somnade igen vid 8 så jag la mig med henne. Och vaknar av att sandra ringer vid 10 och har stått och knackat på dörren men ingen öppna :) haha.

Sandra åkte hem nu vid 13. Trevligt o träffas ibland, det händer ju inte för ofta nu för tiden tycker jag! Men Nikita var väldigt osocial och har mest ätit och sovit. Hon har sovit jätte mycket nu på förmiddagen. Fast inga längre stunder men hon somnar 5-10 minuter efter jag tagit upp henne igen, min lilla fis ♥


God natt

Jag la en trött Nikita vid 20 som somnade väldigt fort. Jag förstår inte vad jag gjort för att få nått så fint och värdefullt! Har jag tur så sover hon som vanligt till 9 i morgon. Hur kan hon sova så mycket? Hon sover 13 timmar och äter 2 gånger. Sen tar hon en till nap på ungefär 1 timme vid 10-11. Hon sover 3-4 gånger på dagen, men nu börjar hon vara vaken mer på kvällarna.

Nu har jag även skrivit till mamma att jag aldrig mer vill se Jerry igen, och jag kommer och hälsar på endast när han jobbar så jag vet att han inte kommer hem. I 10 år har jag drömt om den dagen det tar slut mellan dom så jag kan få min mamma tillbaka, men jag tror inte min mamma orkar ta tag i sitt liv, hon har ju allt annat o tänka på! Missförstå mig inte, jag älskar min mamma. Men jag önskar jag också kunde få säga att jag har världens bästa mamma, och mena det. Hon har inte alltid varit så, en gång i tiden brydde hon sig faktiskt, det var 10 år sen innan hon träffat Jerry. Hon får inte ens pussa sin egen dotter för honom? För jag var för gammal för de när jag skulle fylla 11. Enligt mig blir man aldrig för gammal för att pussa sina barn.

Imorgon kommer Nikitas gudmor Sandra hit :) Sist vi sågs var Nikita 4 dagar, så hon har ju växt en del, sesådär 2 kg :) haha. Nu ska jag krypa ner hos mannen jag älskar mest och sova tills flickan jag älskar mest vaknar och vill ha mat. Jag är så lycklig över att jag har er!

Relationen med min mamma..

Jag blir besviken gång på gång, nu är jag fan trött på det! Jag får inte ens åka dit för o tvätta en maskin tvätt? Bara för att Jerry inte vill de? Va fan gör det om jag tvättar en maskin tvätt? Men skulle de va hans jävla son så hade det inte varit några problem. Jag fick inte ens tvätta mina kläder själv när jag bodde där! Och mamma, bryr hon sig? Nej inte ett skit, för henne verkar det va helt normalt. Jag skulle aldrig behandla Nikita på det sättet som min mamma behandlar sina äldsta barn. Bara för att hon fått 3 nya med Jerry betyder helt plötsligt vi inte ett skit längre. Hon har fått en ny familj o bry sig om.

Första gången min mamma sa att hon älskade mig som jag kommer ihåg var jag 15 och bodde på behandlingshem. Jag kan räkna alla gånger hon har sagt att hon älskat mig på 1 hand. Nikita får höra 1000 gånger om dagen hur mycket jag älskar henne, hur mycket hon betyder för mig. Även om hon inte förstår, jag kommer alltid säga det till henne, kommer alltid visa hur mycket jag älskar henne!

Jag läste någonstans när jag var gravid att när man själv får barn ska man förstå sina föräldrar bättre? Det där går och gnager i mig, för jag förstår min mamma sämre, förstår inte hur man kan skita i sina barn på det sättet hon gör? Så jävla mycket jag ställt upp på henne! Trodde det skulle va tvärtom.

Förstår min mamam bättre nu för jag har barn? Nej verkligen inte!

God morgon

Idag vakna jag av att Nikita låg och pratade med vårat lakan vid 9.10. Hon hade också världens största snorbuse i näsan, så fram med nässugen. Som hon hatar tills hon kan andas lätt igen :)

Det är ju tur att man har en snäll dotter. Bara sätta på ztv till henne och lägga henne i babygymet så ligger hon där och pratar med både sakerna som hänger ner och tvn
:) Jag har blivit duktig på att äta frukost på morgonen så brukar lägga henne där så jag kan få äta :) , och kolla lite på datorn :)


Bröllopsklänningen

Nu har jag hittat en jag vill ha! På tradera, fast den är inte begagnad och specialsyr efter sin  storlek. Får se vad min älskade fästman säger om den, eller vad våran budget säger om den! Den blir lite dyrare än vad jag tidigare tänkt, men hyra eller köpa begagnat kostar ungefär samma. Hyra är till och med dyrare, märkte jag!

Idag har vi varit hos Nikitas mormor och gjort gips hand och fot. 2 försök sen vart det perfekt! Det blev bra första gången också, men foten trycke till handen så den inte blev lika bra längre :) Hon bajsade ner sin fina body där och jag hade bara en extra i storlek 50 med mig, och den passade! Den är helt lagom i armarna, och lite kort är den i kroppen men inte överdrivet :) Då  vart jag glad, nu känns hon inte riktigt lika stor :) haha. 

Nikita fick ärva nalle puh tavlor och böcker av sin moster också, bra att ha en moster som bara är 5 år äldre än Nikita :) När hon blir lite äldre får hon dockor och dockvagn också :) 

God morgon

Idag vakna Nikita först vid 7.40 då gick vi upp och bytte blöja och la oss i sängen för att äta, då somna hon om och jag gjorde lika dant. 9.30 vaknar jag av att hon ligger och tar i för att bajsa :)

Tidig morgon fick jag känna på att vara gravid igen. Nikita låg och sparka på min kissblåsa, tills jag var tvungen o gå o kissa :)   Hårt sparkar hon också :)

Nikita har haft morgon gympa i baby gymmet. Där låg hon och lekte för sig själv i typ 30 min. Sen ville hon ha mat och ligger och äter nu. Med många pauser för att le mot mig och prata. Sötnos! Det tog lång tid att skriva detta korta inlägg :)


Hon har kommit på att om man sparkar så rör dom sig. Det gjorde hon hela tiden innan jag börja filma :)


Strålande humör!

Idag vaknade Nikita och var pigg vid 7, hennes mamma var inte lika pigg så efter blöjbyte la vi oss i sängen igen. Nikita gick med på att äta snällt så länge mamma höll öppe ögonen, så fort jag blunda börja hon gnälla. Jag lyckades få henne att somna om till prick 9 och då gick vi upp med en piggare mamma och med ett strålande humör. Den där kameran ÄLSKAR hon verkigen, så fort jag tar fram kameran blir hon jätte glad, tur för då kan man få många fina bilder på det underbara leendet :)






Imorgon ska vi förbi mamma och göra hand och fotavtryck på Nikita. Jag har viljat göra det sen födseln, men bättre sent än aldrig :) Men hon har fortfarande små söta händer och fötter så det gör inte så mycket att hon hunnit bli 2 månader :)

Nu har hon legat och sovit en stund, hon låg på golvet och lekte och blev lite gnällig och så fort jag tog upp henne somna hon, mitt lilla hjärta! Nu har hon vaknat och ligger i sin säng och pratar, gullunge!

Städdag!

Jag och andré har verkligen legat på latsidan under lång tid, mycket disk och tvätthögar överallt har det hunnit bli. Även en hel del dammråttor, som stumpen inte vill äta upp :) Så idag tog vi tag i städningen och har dammat överallt, dammsugit och skurat golven, så nu har vi ett rent och väldoftande hem! Men som alltid när vi städar blir vi inte klara, vi tog en paus för mat och den pausen varar visst än. Vi har inte dammsugit eller skurat golvet i köket, men där dammsög jag för inte så länge sen.

Nikita var snäll och låg i babygymmet under hela tiden, med några matpauser då. Till slut somnade hon, när hon låg där och kollade på tv med nappen i munnen, sötnos!





Stumpen låg så fint och vakta så ingen kom och kidnappade Nikita när vi hade fullt upp med annat! :)
(Han spanar ut mot hallen ifall det skulle komma någon)




Idag la jag Nikita 20.20 och hon somnade väldigt fort, utan nått bråk med nappen. Vi satte på cd-skivan med vaggvisor på och när den var slut så sov hon, min lilla ängel. Ikväll tog André kvällsblöjan och satte på pyamasen, oftast (alltid) är det jag som gör det :) Tycker de är såå skönt att hon sover så bra, och jag njuter så länge det varar!

Bajs också, den där klänningen jag vill ha på bröllopet vill jag inte ha längre. Den har gått på mycket reklamer och nu är den slutsåld i 2 storlekar, på kort tid. Med andra ord många som köpt den och då vill jag inte ha den längre :) Ska kolla om jag hittar nått annat eller så ska jag hyra. Vill inte köpa en klänning för flera tusen som man använder 1 gång i sitt liv.

Nikita 2 Månader

Idag blir stora tjejen 2 månader! Hon ler varje dag nu, och mitt hjärta smälter varje gång. Hon ler nästan alltid man tar fram handduken och hon vet att det är mat. Och när hon är på bra humör och inte trött eller gnällig tar hon pauser i maten för att prata och le lite, sen fortsätter hon äta igen och tar paus för att prata och le, underbart! Hon blir stadigare i nacken, och vill stå upp mer och mer. Favoritsaken att titta på är fortfarande lakanet som hänger för fönstret vid sängen, som hon kan titta på i timmar!

Hon somnar själv i sin säng, och vaknar för att äta 2 gånger/natt. Hon har äntligen börjat sova hela nätter och somnar vid 19-20 och vaknar alltid klockan 9. Och min kärlek växer mer och mer för varje dag!


Och såhär blev 2 månaders kortet


Den där blixten är faktiskt spännande, och kameran är alltid rolig att titta på :)


Okej mamma, jag kan väl visa kameran att jag kan le, men bara för den blixtrar till så fint då!



Jag älskar min prinsessa!


God morgon

Som vanligt vakna Nikita vid 9 och ville upp, förstår inte hur hon lyckas vakna exakt klockan 9 varje morgon. Och bara en kissblöja, men ungefär 30 min senare gör hon världens bajsblöja, också varje morgon :)

Igårkväll la jag henne vid 19.30 till cd-skivan med vaggvisor, och nappen slutade bråka med henne när låtarna var slut då somna hon. Men hon vaknade rätt många gånger på kvällen, så hon fick tutten varje gång, så blev hon arg när jag la ner henne i sin säng igen, hon ville nog sova brevid mamma och pappa :)


Hur mysigt ser inte det här ut? Åh vad jag älskar o amma!




Inga ord i världen kan beskriva min kärlek till dig!


När Nikita somnat igårkväll. Hon sparkar alltid av sig filten :)


Fredag

Nikita har börjat sova så bra på nätterna, och det är så skönt! Igårkväll la jag henne vid 20 fast hon var inte så jätte trött men hon somnade till slut utan protest, sen sov hon till 9 i morse, och har vaknat 3 gånger för mat. Och även att hon sovit så mycket, så sover hon nu. Fast hon kan ligga vaken i våran säng och kolla på det lakanet som hänger för fönstret, hon kan kolla på den i timmar :) Smidigt när man behöver lägga ifrån sig henne, då brukar det oftast funka att lägga henne där :)

Nu har vi bestämt datum för bröllopet och dopet, 28 Maj 2010 blir det :) Som jag längtar! Hade en hemsk dröm inatt. Drömde att André först var otrogen, sen gifte han sig med den tjejen han var otrogen med, och hon hade min klänning, min ring, ja hela mitt bröllop! När jag vakna låg jag och krama André väldigt länge, så glad för att det bara var en hemsk dröm!

Nikita fick paket idag, från Go´boken.

En jätte fin bok med vaggvisor, en cd-skiva med vaggvisor, en bok om barnets sömn, en bok "värlkommen till världen" och en kaninsnuttefilt, med en bitring :)


Så nu får hon börja sova med 2 snuttisar, och båda är kaniner :) Hon vill gärna sova med den rosa mot kinden har jag märkt. När hon ska sova och innan jag lagt den vid kinden vrider hon huvudet fram och tillbaka tills jag lagt den där, då sluter hon ögonen och ligger stilla direkt! Sötaste ungen, jag älskar dig!


Äntligen

Idag vakna jag och prinsessan först vid 7, så då gick vi upp och tog av Nikita blöjan och gick och la oss i sängen för att vädra rumpan och äta lite, men vi somnade då om och André ringer och väcker oss vid 9.30 :) Så inatt har jag sovit ungefär 11 timmar, och vaknat 2 gånger.

Idag kom äntligen rörmockaren hit och fixade våran toa och duschen. Han skulle kommit för 2 veckor sen och var här för 3 veckor sen, men nu kan vi duscha i varmt vatten igen. Inte så skönt o duscha i 34 grader när man fryser och det är svinkallt överallt! Och duschen som är min egen tid, äntligen kommer man kunna njuta också :)

Min sol ute är borta, så det blir nog ingen promenad idag heller, jag vill ut till solen och inte massa moln som täcker hela himlen. Får ta igen det med en extra lång promenad i morgon istället om vädret tillåter.

Nu ligger min stora tjej och sover på mitt bröst, mysigt. Hon vill sällan ligga så längre så jag passar på när hon somna mitt i maten, då la jag upp henne på bröstet och hoppas hon fortsätter sova för det är såå mysigt!

Nikita 8 veckor

Tiden fortsätter springa, tycker inte om det alls. Hon växer också, mycket! Jag gissade helt rätt på 5 kg, exakt 5000g vägde hon. Var 55 cm lång. Sist vi vägde henne för 2 veckor sen vägde hon 4640g. Idag var det en annan bvc tant än henne vi brukar ha. Hon ville kolla om Nikita lyfte nacken när man la henne på magen och det är klart hon gjorde, hela överkroppen och länge, tills jag fick vända henne igen. Hon kollade också om hon följde med blicken och det gjorde hon också bra!

När vi varit på bvc gick vi till öppna förskolan och väntade på Natalie och Robert o Kevin, som kom när alla gått hem. Men Nikita verka tycka det var roligt o vara där ändå, hon fick ju som vanligt mycket uppmärksamhet :) Jag såg också världens sötaste unge (efter Nikita såklart), jag ville ta med mig henne hem! Haha.

Ikväll har Nikita varit lite gnällig, tror hon blev överstimulerad för så fort André satte på dammsugan blev hon tyst, den han stänge av börja hon skrika, han satte på den igen och hon blev tyst så han fick dammsuga lite :) Jag hade precis innan dammsugit hallen och köket så lite städat blev det :) Stackars André, när hon blir så gnällig och orolig så skriker hon mer när hon kommer till André och blir sen tyst när hon kommer tillbaka till mig, men det är väl för hon är van vid att vara vid mig hela dagarna, och jag luktar inte konstigt som pappa gör med parfym och jobb lukt :)

Nu sover mina små (och stora) älsklingar, och jag ska snart göra detsamma, hoppas jag :)


God morgon

Idag vaknade min prinsessa med ett strålande humör kl. 8. Det behövdes eftersom hennes mamma inte blev lika glad när hon tittade ut och det snöat, mycket, igen.. Suck! Vilken tur att jag njöt av vädret när solen va framme!

Nikita fick vädra sin lilla rumpa på morgonen och hon ville stå upp och var jätte glad :) Tur att jag har min egen sol som lyser upp! Jag älskar min dotter!!!

Dagen

Idag har vi varit på promenad 2 gånger. Jag och Nikita gick hem till Natalie först och satt där några timmar innan vi kom ut, sen gick vi en sväng på 1 timme och gick sen hem till oss och drack varm oboy och massa annat gott :) Sen gick vi en kvällspromenad för att inte känna oss så tjocka :) haha.

Blivivt lite bloggande nu sista tiden, men när det är så fint väder vill jag hellre va ute än o sitta framför en dator. Och när André är hemma sitter oftast han vid datorn. Nikita har iaf lyssnat på mig. Sen hon flyttade in i min mage har jag satt att tisdagar klockan 21 är det desperate housewives och då ska man va tyst och snäll så mamma kan se det. Och ikväll hade hon magknip precis innan och var lite smågnällig men klockan 21 när det börja blev hon tyst och sen somna hon. Duktig prinsessa jag har :)

Imorgon ska vi till bvc igen, var 2 veckor sen nu. Får se hur stor min lilla tjockis blivit. Jag tror hon väger minst 5 kg nu. Stumpen känns inte tung längre när man bär upp honom som han gjorde förut, och han väger ungefär 5 kg :) Har för ovanlighetens skull ställt klockan i morgon. Så hon inte sover till 9.50 i morgon när vi ska va där vid 10 :)


Tisdag

Idag fick jag lång sovmorgon. 9.50 vaknade jag av att Nikita låg och prata, vet inte hur länge hon hade varit vaken :) Vi kunde gått upp vid 6, då vakna hon för andra gången och vi båda va rätt pigga då, men vi somnade om igen och sov läänge istället :) Nu ligger Nikita och sover igen. Eller ja halvt, hon vill gärna sova på mig så hon blir lite arg när hon inte får som hon vill, mammas humör kanske? Hoppas inte!

Långpromenad ska det bli idag, skönt! Jag blir lika förvånad varje gång jag tittar ut genom fönstret och det är sol framme, och det snöar inte! Underbara sol, jag har saknat dig!

Promenader

Idag har vi varit ute på 2 promenader, sammanlagt blev det nog 2 timmar, om inte mer. Så skönt när det äntligen är sol framme och man slipper ha hur mycker kläder som helst utan att frysa. Väldigt skönt att gå på torr asfalt också, lite lättare att dra vagnen då :) Jag har fått mycket motion denna veckan, och det är skönt. Har haft lite träningsvärk hela veckan faktiskt. Har också börjat göra sittups varje dag, så nu är jag snart i form igen. Magen tycker jag blir mindre och mindre och fastare varje dag, så det gör redan skillnad. Det komiska är att André äter jätte nyttigt och mindre portioner, men motionerar inte. Jag äter som vanligt men motionerar, vi borde göra både och :)

Ikväll var vi förbi min mamma en sväng för att natta mina småsyskon, mamma var på nått möte och var borta längre än hon trodde hon skulle va. Och vad dom växer, dom har blivit jätte stora på kort tid, tiden går verkigen fort och det ser man på barnen. Nikita växer verkligen så det knakar, nu har hon snart vuxit ur 56, det tycker jág inte om. Hon som har så många fina kläder som jag inte ens fått tröttna lite på. Tråkigt också eftersom jag inte köpt mycket i 62, så jag har bara 3 bodys i 62, 2 av dom är dessutom fula och lär bara användas som reserv :) Men fler är påväg, har beställt lite kläder till Nikita från hm :)

Nikita var jätte trött ikväll. Hon har börjat vara vaken mer och mer nu. Och ikväll fick hon ingen ro i kroppen och kunde inte somna. Men när jag la ner henne med nappen i munnen och klappade henne i pannan somna hon rätt fort, till slut. Vill ju inte vänja henne vid att alltid somna på mig eller André så ibland får hon somna i sin säng, även om hon är gnällig.

Idag var hela dagen räddan när jag öppnade ögonen. Fick först sovmorgon till 9.30, eller ja då gick vi upp efter att Nikita fått frukost på sängen, fusk det får hon nästan alltid :) Men när jag öppnar ögonen ligger Nikita och tittar på mig med världens smile, och jag bara kände hur underbar denna dagen skulle bli, och jo jag har inte varit det minsta sur eller på dåligt humör. Nått så litet gör verkligen så mycket :) Jag älskar när hon börjar le medvetet :)

Nu ska jag krypa ner hos min blivande man, skulle bara skriva av mig lite :) Kan ju faktiskt bjuda på en bild eller två, eller några, på Nikita idag :)


Här ligger Nikita och gymmar lite, hon får också träna :)



Tränat nacken har vi också gjort idag, och försökt äta upp nallens näsa :)


Har lyckats få 1 bild på hennes fina leende, lite suddig och dåligt tagen, men hon ler :)


Nikita häromdagen, snart kan hon inte ha sin fina klänning längre :(


Sista bilden jag tog på Nitro, typ 10 minuter senare åkte han härifrån, saknar min bebis!


Världens bästa

André är världens bästa man och pappa, nästan alltid. Och skulle jag skriva så fort han gör nått för oss skulle min blogg bara handla om hur bra han är. Och när han kanske inte gör som jag vill en dag så blir allt så fel. Men jag får vara arg och känslig ibland. Och vi har de såå underbart alltid, så någon gång måste man faktiskt bråka lite. Jag är också extra känslig eftersom jag saknar Nitro så, så jag reagerar mycket mer än jag skulle gjort i normala fall.

Det finns bara en för mig, och han är den bästa som finns. Tror ingen förstår hur bra han faktiskt är. Jag älskar dig André Gaines, mest! Tack för att du finns i mitt liv!


Ansvar

Jag skulle också bara vilja kunna släppa ansvaret helt, så skönt det hade varit. Bara sticka härifrån utan att tänka på att behöva ta med sig Nikita, men jag skulle aldrig någonsin göra det! Man har ett ansvar, 24 timmar om dygnet för resten av sitt liv. Vill du inte ta ansvar skulle du tänkt på det innan du skaffa barn. Man har inte ett ansvar tills dom fyller 18 utan hela livet. Jag förstår inte hur du kan va ifrån henne  så mycket som du är, jag skulle dö om jag inte va vid henne hela tiden. Jag saknar henne när jag är i ett annat rum, och du kan åka här ifrån utan att vilja att vi ska följa med, jag förstår inte. Det är du som kommer ångra det sen att du inte var med med din dotter när hon va så liten. Jag skiter i om jag inte får någon hjälp med henne, jag behöver ingen hjälp med henne, kan ta hand om henne själv, vill ta hand om henne själv. Men jag vill för fan att hon ska ha en pappa, en pappa som finns där, som vill leka med henne, som vill trösta henne när hon är ledsen och bara finnas där, gör du de?

Pappaledig?

Trodde man skulle va hemma och ta hand om sitt barn då..


Saknaden

Växer bara mer och mer, jag saknar min bebis. Min Nitro! Jag ångrar mig, jag vill ha honom tillbaka, iaf den lugna mysiga Nitro. Men Stumpen har blivit mer kelig, han blir sån när det är någon han saknar, då blir han jätte kelig ett tag. Fast han tycker nog som vi att det är skönt också, men nej.



Min lilla bebis, jag älskar dig!


God morgon

Den underbara solen skiner idag också, underbart! Blir en promenad idag också med andra ord :)

Vid 9 ville prinsessan upp idag. Och hon hade ingen skrikattack inatt, skönt! Men så fort hon har gnällt lite har jag inte orkat leta efter nappen så hon fick tutten många gånger inatt. Men smidigt eftersom jag ändå sover utan bh.

Det är såå tomt här, ingen liten som busar och ingen som skriker Nitro när man hör att han är någonstans han inte får. Jag saknar min bebis såå mycket, visste att det skulle va jobbigt men inte såhär. Så nu får inte Stumpen dö på typ 18 år, det är ungefär då jag vill skaffa ny katt. Fast får jag bestämma kan han få dö den dagen jag dör :)

Jag har varit egoistisk och fixat med naglarna, men pappa André är ju pappa ledig så gör ju inget att jag inte kan hålla henne på 5 minuter :) Haha. Vet inte varför, men känner mig jätte egoistisk när jag fixar naglarna nu för tiden.

God natt

Usch, nu är jag inte bara trött, jag är död. Nikita har varit så gnällig och klängig och mammig dom senaste dagarna. Hon har också börjat vakna mitt i natten och bara skriker och det märks att hon är orolig, det går över efter en stund om hon har nappen i munnen och ligger antingen på mig eller tätt intill. Förutom när hon vaknar då som är runt 4 tiden så sover hon bättre och bättre. Hon brukar äta 1-2 gånger per natt, och brukar somna så fort hon fått tutten.

Ikväll ville hon heller inte somna, men hon lyckades till slut utan att jag behövde sitta brevid och klappa henne i håret, hon brukar somna då. Men ikväll somna hon äntligen av sig själv. Hon har också börjat le jätte mycket. Och det värmer hela hjärtat när hon kollar på mig och ger världens smile :) Hon ler varje gång jag tar fram handduken när det är matdax, då vet hon att snart är det mat :) Min lille tjej börjar bli stor.

Nu står min duktiga gubbe och diskar, hur orkar du? Nej nu ska jag gå och älska med min kudde, god natt!

Fredag

Idag blev det ännu mer promenad. Var deprimerande när man vaknar och det snöar men solen kom fram sen ändå :) Så jag och Natalie gick en sväng, sammanlagt blev det nästan 2 timmars promenad idag, skönt!

Idag blev vi av med Nitro, min älskade bebis. Men jag fick iaf som jag ville. En som bor lite utanför ville ha honom, och Nitro får gå ut hur han vill och jag kan åka och hälsa på honom. Men jag har verkligen seperationsångest, han är ju min bebis. Så fort dom hade gått var jag tvungen o låsa in mig och gråta en skvätt. Men han får det bättre, och man slipper fundera på om man har nått framme man inte vill att han ska leka med.


Jag älskar dig!


Dax för promenad

Ja, nu ska vi snart ut på promenad igen, underbart! Ska se om Natalie svarar och vill följa med oss, mycket roligare med sällskap, och vi går mycket längre då :)

Dagens snygga mamma som födde barn för 7 veckor sen och 1 dag, och jag har redan fått tillbaka min kropp! Bara lite kvar på magen, men trodde inte det skulle ta så kort tid att få tillbaka min kropp, och jag har verkligen saknat den :)




Dagens vackraste unge! Som har varit såå jobbigt och gnällig idag. Hon vill vara vid mig hela tiden, och jag var tvungen o bära henne, bärselen dög inte.. Äntligen har hon somnat, men hon vakna så fort jag la ner henne så tog väl 30 min innan hon somna. Stackars lilla gumman.


Min mammas favoritfärger är rosa, grått och vitt, syns det?


Nikita 7 veckor

Tiden springer iväg, snart blir hon tonåring också! Idag har den underbara solen varit framme igen så jag och Natalie gick en promenad med barnvagnarna på 2½ timme idag också, och är det fint väder i morgon igen ska vi ut igen :) Underbart! Vi gick en sväng till på kvällen för att följa dom en bit hem, och då lyckades vi få med oss André. Det känns  verkligen i benen att man gått så mycket!

André fortsätter vara duktig, han har ätit jätte nyttigt och mindre portioner denna veckan, och jag blir såå stolt :) Tycker så synd om honom, han ska upp och jobba 2.40, hallå? Och får han mer betalt för de? Nej, tycker så synd om honom. Och han sover inte än, han ligger i sängen men har lite svårt o somna när han har en pratglad flickvän så jag skriver för att försöka vara tyst :) Jag är som mest pratglad precis innan vi ska sova :)

Nikita har varit jätte gnällig ikväll, men jag tror hon kommit in i 8 veckors utvecklingen. Läser "Växa och upptäcka världen", riktigt bra bok. Fastnade i den igår kväll och läste i mer än 2 timmar på kvällen, sen blev klockan alldeles för myckët :) Det står väldigt mycket bra saker, och jag får mer tålamod när jag vet vad det beror på, varför hon är så krävande och gnällig. Stackars lilla tjejen. Och även att hon varit både mammig och pappig och gnällig, somnade hon i sin säng, hon är såå duktig.

Inatt skulle jag försöka ge henne mat 1 gång mitt i natten och om hon vakna mer skulle hon få nappen. Men hon fick äta 2 gånger för jag tappade bort nappen. Tror hon skulle nöjt sig med nappen för hon åt knappt, hon tutta någon sekund sen somna hon. Så hon kanske inte vaknar för att hon är hungrig utan för hon är tuttig. Ska testa inatt igen och försöka inte tappa bort nappen :)

Har varit dålig på att ta bilder, 2 dagar i rad och kameran har fått vila, annars har jag tagit minst 1 bild på henne om dagen sen födseln, så det finns en del bilder  :)

Underbara sol!

Idag har jag knappt suttit vid datorn. Har lekt med min dotter, sen har jag läst lite, sen gick vi ut på en låång promenad med Natalie och Kevin på 2 timmar, skönt! Vi båda gick med högklackat, så man hade lite ont i fötterna :) Och vad jag har saknat att inte ha högklackat på 9 månader :) Sen följde dom med hit, så var vi inne i 2 timmar sen gick vi ut 1 timme till så idag har vi fått motion och frisk luft. Det blev så varm så jag till och med tog av mig jackan, knäppte upp tröjan och svettades, underbart!!!

Nikita har varit smågnällig ikväll. Vet inte riktigt vad det är, lite magknip och bara gnällig. Kanske nått i hennes utveckling? Hon fick sig ett bad som var mysigt, hon älskar och bada nu för tiden :) Men hon vill helst ha 38-39 grader :) Hatar och frysa precis som sin mamma. Nu ligger hon på mig och har äntligen somnat. Hon var trött men ville inte sova, så har legat med henne i sängen ett tag och hon låg och höll på att somna men somna aldrig, men nu sover hon med nappen i mun:)


Mys

La mig i sängen med en gnällig Nikita förut, och hon borra in huvudet i min hals, mysunge!



Sen kom pappa och snodde min plats så jag kunde fortsätta diska, tjuv!

Lika som bär :) (André blåser upp kinderna så han ser fet ut :)


Mysigt, Nikita har börjat borra ner sin hand mellan mina tutar när hon äter, mysunge!


Nikita fick paket idag

Som hennes snälla mamma beställt åt den lilla tösen :)


Dagens Nikita, innan klädprovning :)



Nej jag tycker inte om rosa :)


Den var stoor, bra det så hon har nått o växa i :)


Såå otroligt sött! Den ska hon ha på bröllopet / dopet, men var tvungen o se hur hon såg ut! Finns bara ett ord, Perfekt!


Jag och min superfina dotter ♥




Ja, jag har verkligen ett matvrak till dotter. Nyss när hon åt tappa hon greppet om tutten men fortsatte tutta och tutta utan att ha nått i munnen, så blev hon jätte arg innan hon fick in den igen :) Mitt älskade matvrak, mamma älskar dig!

God morgon

Usch inatt var det inge roligt, Nikita skrek jätte mycket någon gång inatt och jag hade inget tålamod för jag var alldeles för trött, tur att André fortfarande va hemma så han fick trösta henne när jag satt i köket och grät och kände mig som världens sämsta mamma ever. 7.30 fick jag inte sova mer. Och vid 8 somna Nikita om igen, men nu har hon precis vaknat och ligger här brevid mig och pratar.

I några dagar nu har jag trott att min mjölk börjat försvinna, förut läckte dom jätte mycket och jag fick byta amningsinlägg efter varje måltid nästan. Men nu i några dagar har jag aldrig behövt byta amningsinlägg och när hon äter läcker inte den andra tutten, men hon har ändå varit nöjd när hon ätit. Men nu är den iaf tillbaka. När jag vakna var hela Nikita blöt av mjölk, det var en stoor fläck där jag legat och täcket var jätte blöt, mysigt. Jag hatar o sova med bh också så sover på en handduk, den kan man nästan krama ut :) Haha, men ändå skönt för då slipper jag oroa mig för att hon inte får i sig tillräckligt, men sånt matvrak som hon är säger hon nog till om hon inte skulle bli mätt.

Nu har Nikita gjort en blöja till mamma, så ska gå och byta den nu :)

God natt

Idag har varit tråksöndag som vanligt. André gick och vilade en stund på förmiddagen, ja en stund för honom var från 10-11 någon gång, till klockan 15. Då lyckades jag få upp honom. Under tiden han låg och sov satt jag och Nikita och lekte. Hon gapade när jag gapade och log när jag log och räckte ut tungan, men hon räckte själv aldrig ut tungan men hon log varje gång jag gjorde det, och såklart kom tårarna, haha. Tänk att nått så litet gör så mycket!


Kameran var väldigt intressant o kolla på :) Framförallt när den blixtra :) Söta unge!


Ikväll har vi sett på 2 filmer, första filmen satt jag vid datorn och kollade lite då och då, andra filmen satt André vid datorn och kollade lite då och då. Nej vi kan inte sitta tillsammans i soffan längre, någon sitter alltid vid datorn. Datanördar!

Och jag är såå stolt över min älskade fästman. Jag har tjatat ett  tag om hans vikt, för hans egen skull inte för min skull, och nu har jag sagt att från i morgon får han börja med nutrilett diet, jag trodde aldrig jag skulle lyckas få honom att börja med den, men han tänker faktiskt börja med den, det är iaf ett stort steg i rätt riktning. Jag ska försöka stötta honom så mycket jag kan!

Nikita har inte varit lika trött idag, tur det. Usch vad orolig jag har varit över att allt inte är som det ska, men idag har hon varit vaken mer och varit social. Förut ikväll var hon lite gnällig, och hon ville inte sova i sin säng utan på mamma eller pappa. Så fort man la ner henne börja hon gnälla tills man tog upp henne, så hon fick sova på pappa i mer än 2 timmar, sen lyckades vi lägga ner henne utan att hon vakna så sov hon ca 2 timmar till.

Har märkt att hon nu har börjat sova djupare tidigare, ikväll var det 19 - 19.30 som hon somna, och när hon vakna och vill ha mat så somnar hon direkt. Förut vad det 21 - 21.30 som hon sov djup sömn. Ska försöka snart att ge henne nappen på natten när hon vaknar istället för att börja avvänja henne vid att äta på nätterna, men ska dra ner på målen, som inatt åt hon 2 gånger istället för 3 så det går neråt. Så till slut kanske hon bara äter 1 gång och sen sover hela nätter utan mat.



Nikita har blivit jätte stark i nacken också. Nu när man lägger henne på mage på skötbordet håller hon upp huvudet tills man vänder henne om. Det kan gå flera minuter, och tills slut syns det att huvudet börjar bli lite för tungt men hon försöker hålla det uppe ändå, då brukar jag vända henne så hon inte dunkar huvudet i underlaget! Min vackra prinsessa med massa väck, jag älskar dom! Och Jag älskar min fästman och min dotter och mina 2 katter mest!


God morgon

Nu mäsrks det att Nikita sover längre mellan målen. Jag gick och la mig vid 00 och då hade Nikita inte ätit på 2½ timme, och jag fick sova ett tag innan hon ville ha mat. Vid 06.40 åt hon andra målet sen gick vi upp vid 9 och då åt hon frukost. Det har hänt 1 gång att hon bara ätit 1 gång innan 5.30 så det är ju skönt. Hon var pigg 7.40, jag var väl inte sådär jätte trött men hade ingen lust o gå upp ändå, så hon gick med på att somna om.

Nu sitter hon här och är hur social som helst, mysigt. Och Pappa André kom precis hem med frukost :) Mys!

En trött tjej

Nikita har varit ovantligt trött dom senaste dagarna. Hon har inte varit vaken alls mycket och ändå sovit bra på natten. Inatt vakna hon något tidigare än hon brukar och va pigg, men somnade om igen. Hon har varit vaken ett bra tag nu ikväll, men har försökt att göra så hon inte somnar. Men annars har hon varit vaken längst 20 minuter i sträck idag. Och hon har varit ovanligt gnällig också, men det låter inte som magknip heller. Tyckte hon kändes varm och tog tempen men den var normal. Hon har även börjat dregla massor, min lilla tjej. 

Och det gör ju såå ont när hon nästan gråter, det låter som hon gråter men det kommer inga tårar, usch det gjorde riktigt ont i hjärtat. Tänk att man kan känna sig så hjälplös när allt inte är som det ska med dom små liven.

Ikväll slockna hon 21.30. Jag satte mig med henne här 21.24 och sa att vi kunde sitta till 21.30 sen fick hon gå och sova. När jag kollar på klockan 21.31 har hon somnat, så jag la henne i sängen och nu ligger hon och pratar lite i sömnen. 

Vi har kollat på melodifestivalen, eller ja André har kollat och jag sett ibland, är inget för melodifestivalen, och dom jag vill ska gå vidare åker ut ändå! 

Ikväll var himlen rosa, och det har varit underbart väder i några dagar, hoppas verkligen det håller i sig. Jag blev till och med förvånad när jag såg TORR asfalt, den var torr! Då har det definitivt varit vinter för länge! Nu vill jag ha vår, varm vår så vi kan vara ute om vi gifter oss i maj, som det lutar åt :)


Mellan sömn och gråt var det faktiskt några små fina leenden framme också, och hon lyckades få sin mamma i tårar igen, men det är verkligen ren lycka när hon gör dom riktiga leenden :)



Kan du gissa vad hon gör här? Japp, hon bajsar och kollar på mig och ger mig världens leende :) Söta unge!



Mamma - dotter mys, jag lovar, det finns inget bättre. Vi har nu börjat massera så ofta vi kan, oftast varje kväll, så igår fick André massera för första gången, och idag masserade jag. Och så stark hon blivit i nacken, när hon ligger på mage på skötbordet lägger hon inte ner nacken en enda gång, även om hon ligger på magen i flera minuter, starka unge! :)



Kolla på den där lilla söta plutten i min famn, den där perfekta saken som ligger där, det är MIN dotter! Stoltare kommer jag aldrig bli! Vad som än händer, så vet jag att jag verkligen lyckades med nått i livet, min dotter


Lördag

Idag gick André upp 7.30 och då hade Nikita varit vaken och pigg ett bra tag innan men jag var för trött för att gå upp då så hon somna om. När hon sen vakna fick André ta henne, jag var för trött och ville ha liten sovmorgon iaf, ja vid 9 var jag uppe :)  Sen dess har Nikita sovit 2 gånger, och hon sover nu.

Idag skiner solen igen och jag vill ut! Ska dra med mig gubben ut också, han behöver det verkligen. Men på måndag börjar hans diet, nutrilett. Jag vill inte att han ska kolla tillbaka på våra bröllopsfoton och tycka att han va jäätte tjock på bilderna, för mig spelar det ingen roll så om han är fet eller smal, men för hans egen skull och för våran dotter skull så får han allt banta. Annars kommer han dö innan han fyller 40. Så bara ut och röra på fläsket :)

Fredag

Idag har vi pratat lite om bröllopet igen, jag tror jag har hittat skor jag ska ha också. Så nu har jag hittat det mesta. André får behålla sin förlovningsring och gravera in ett nytt datum, som man gjorde förr i tiden. Synd bara att den inte också är i vitt guld, men det gör kanske inte så mycket.

Ikväll tänkte vi ha fredagsmys, vi köpte chips igår för o ha till ikväll, den är fortfarande oöppnad och André gick och la sig med Nikita för 1 timme sen ungefär. Hon somnade vid tutten sen vakna hon och hade klarvakna ögon när jag la henne i sängen, då låg hon och prata en stund sen somna hon. Blir lika förvånad, glad och stolt varje gång hon somnar i sin säng på kvällen. Får börja någon gång snart och lägga tillbaka henne i sin säng efter maten, om jag orkar :)

Nikita fick sig även ett bad ikväll, och det gillar hon bara mer och mer. Hon lyckades till och med få sin mamma till tårar när hon låg där i badet och bara log, det var såå underbart o se, men pappa ville hon inte riktigt visa dom smilen för :) Och tänk när hon skrattar för första gången, jag kommer ju döö av lycka, då kommer definitivt tårarna spruta av ren lycka :)

Just nu sitter jag här med en kelig och go Nitro, han är bara så underbar när han vill. Vi testade gå ut idag igen för och se om det var bättre när solen var framme, men nej det var fortfarande lika läskigt och han låg på marken när han gick. Däremot var det intressant att få gå i trappuppgången, och framförallt vid grannens dörr som har 2 katter :)

Nu ska jag läsa alla bloggar och sen sova. God natt ♥

Bilder


En trött Nikita innan läggdax



Min fina dotter i pyamasen :)



Gårdagens Nikita, ja det är ett litet smile :)




Dagens Nikita. Idag kom jag verkligen fram till att jag älskar rosa, och grått. Så idag blev Nikita helrosa och jag helgrå, men jag tänkte inte på det förrens efter vi fått på oss kläder :)



Familjemys med dom jag älskar mest. Nitro har blivit svarta fåret i våran familj, stackars min älskling. Men han får iaf min kärlek :)


Min otroligt vackra dotter innan vi skulle åka ett varv. Stackars henne när hon blir lite äldre, alla killar kommer ju springa efter henne om hon fortsätter vara såhär fin :) Och då kommer både mamma och morfar med baseballträt :)


Att fånga det underbara leendet på bild..

.. är inte det lättaste :)




Men till slut fick jag till det, när hon hade ryckningar i sömnen :) Men ändå hur gulligt som helst ♥


Dop och bröllopsplaner

Idag gick vi upp före prinessan, Jag vaknar istället av att André sätter sig vid datorn vid 9. Så Nikita fick en sovmorgon på 10 minuter ungefär :) Nu sover hon igen, hon sover mycket mer på förmiddagen när André är hemma, då jag skulle kunna göra mig iordning och dricka mitt amningste även om hon är vaken :)

Vi satt igår kväll och planera bröllopet, jag ringde mina föräldrar och berätta att vi ska gifta oss :) Och fick förslaget att döpa Nikita samtidigt, då slipper vi ju bjuda alla igen och bjuda på mat 2 gånger så det blir bröllop och dop samtidigt. Vi har inte riktigt kommit fram till datum, jag skulle vilja gifta mig den 18 maj som är vårat datum, då vi också varit förlovade 1 år, men man kan inte gifta sig på en tisdag, då kommer ju ingen komma. Så får se om det blir i maj eller juni. Och jag är såå lycklig!!

Idag skiner solen igen så ska försöka dra med mig min älskling ut på en promenad som är pappaledig idag :)

Jag älskar min blivande man och min underbara dotter mest av allt!

Nikita är pratglad



En stund iaf, sen var det inte roligt o gymma längre. hehe.

God morgon

Det gick bra att sova på nya stället, vi har ALLTID haft sängen på samma ställe, för det går inte ha den någon annan stans. Så nu ställde vi den där spjälsängen stog innan, och spjälsängen där våran säng stog innan. Det var dock 100 ggr jobbigare för mig att komma till Nikita när hon ville ha mat, jag var tvungen o klättra över André. Men jag måste sova innerst eftersom jag lägger Nikita på den sidan om mig för hon inte ska bli så varm.

André ringde vid 9.20 när vi fortfarande låg i sängen och myste. Och nu sitter vi här och har precis läst alla bloggar, det går hon med på, alla bloggar handlar ju om andra bebisar i eller utanför magen :)

Men nu när jag börja skriva blev hon uutråkad så ska gå och mysa med henne nu.

Saknar (långt inlägg med många känslor)

Satt här och började kolla på gamla videoklipp från när Nikita låg i magen. Jag har inte viljat kolla på gamla magbilder eller videoklipp eftersom jag inte ville börja sakna än, jag ville njuta till 110 med den här tiden nu, men ikväll kunde jag inte låta bli att titta. Och jag saknar att ha henne i magen så mycket! Det är självklart mycket underbarare o ha henne utanför magen, och man var riktigt trött på den där feta tunga osexiga kroppen på slutet, som man nu tycker var hur vacker som helst när man ser bilderna.

Jag saknar den där känslan när man misstänkte att man var gravid, att den där känslan sen bara blev starkare och starkare tills jag var säker på att det låg nått där inne, jag var gravid. Lyckan man kände då var obeskrivlig, lyckan man känner nu går inte o jämföra.

Jag skaknar det där pirret i magen man fick när vi skulle till mvc för första gången, verkligen få det bekräftat att jo jag är gravid, jag har ett liv inom mig. Ett barn som jag och André skapat, tänk om man visste vad det var som väntade.



Jag saknar den där känslan när man varje morgon låg och kände på magen efter sparkar, och just den morgonen den 28 augusti 2009 vid 9 tiden på morgonen händer det, jag fick känna första sparken och tänkte "var det verkligen bebisen?" Och man får det bekräftat med ännu en spark, tillsammans med en liten kullebytta. Lyckan var ännu en gång obeskrivlig, men går fortfarande inte att jämföra med nu.

Jag saknar den där känslan när man skulle för första gången få se sitt barn, få veta om allt stog rätt till och om det var fler än 1 bebis där inne. Att gå på ultraljud var verkligen magiskt, och man låg där och försökte känna sparkarna och rörelserna som det lilla livet där inne gjorde. Jag frågade barnmoskan om hon kunde se var de va för kön, hon tar ultraljudssaken över magen igen och jag kommer fortfarnade ihåg att det var helt plant mellan det lilla livets ben, man såg ingen snopp men heller inga blygdläppar. Barnmoskan frågade om vi ville veta vad hon trodde att det var, för hon kunde inte säga säkert, jag ville veta vad hon trodde det var och hon svarade "en flicka, men ni behöver inte gå och köpa en rosa barnvagn för så säker är jag inte" och så skratta hon. Vi kollade på bilderna hon tagit under tiden och pekar ut 2 stycker som vi fick med oss hem.



Jag saknar den där känslan, paniken men ändå lyckan man hade när man var i vecka 20, halva tiden har gått med rasande fart, snart är vi faktiskt föräldrar på riktigt. Tänk om vi visste då, det vi vet nu. Hade vi tyckt att det gick så fort då?

Jag saknar den där känslan när man varje måndag räknade ner veckorna och varje tisdag gick in i en ny vecka och satt och läste om det lilla livets utvecklig där inne. Och varje gång berättade för André, med lika förvånad röst när det hänt nått nytt i miraklets utveckling.

Jag saknar den där känslan på julafton och tänkte att om 1 år sitter jag här med ett barn i famnen och öppnar julklappar. Om 1 år sitter jag här med ett barn och kollar på kalle anka, om bara 1 år. Samma tankar på nyårsafton, om 1 år firar jag nyår nykter igen, med mitt barn.

Jag saknar den där ovetande känslan, När vill du titta ut mitt hjärta? När kommer du, kommer du på morgonen, på natten, mitt på dagen eller på kvällen? Kommer jag få gå över tiden? Hur ont kommer det göra? Vill man veta hur ont det gör? Kommer jag spricka? Jag jag saknar den där ovetande känslan och alla frågor som den tillhör.



Jag saknar den där panikkänslan jag kände Måndagen den 18 Januari 2010, jag fick värkar och André är inte hemma. Dagen innan eller om det till och med var samma dag läste jag om en tjej som förlöste sitt barn ensam på toaletten hemma. Jag saknar den paniken jag hade när jag stog där i duschen, kollade på lampan i en värk, försökte andas samtidigt som jag inte hade en aning om ifall jag skulle föda idag, om jag skulle föda innan André kommit hem, tårarna sprutar ut av panik, men jag saknar den känslan.

Jag saknar den känslan av ren besvikelse när värkarna sen avtog efter ca 2 timmar och övergick till tandvärk. Jag saknar den där känslan när jag envisades med att dra med André ut på rask promenad för att få igång värkarna igen, hur jag kämpade med dammsugan för att värkarna skulle komma tillbaka.

Jag saknar den där känslan när tandvärken dagen efter den 19 Januari 2010 försvinner, och någon minut senare börjar förvärkarna igen. Jag saknar den där ovetande känslan om var det en förvärk eller en värk. Jag saknar den där känslan då första värken kom igen.

Jag saknar den där känslan när jag satt precis här vid datorn och klockade värkar, låånga onda värkar, kollar ut genom fönstret och andas.

Jag saknar den där känslan då jag var så himla nervös och ringer till förlossningen för andra gången, och dom säger att det kanske är bäst att ni åker in för du låter väldigt ansträngd när du får en värk.

Jag saknar den där känslan när vi sätter oss i bilen på väg in till förlossningen och jag skickar iväg ett sms till min mamma, pappa och till Natalie.

Jag saknar den där känslan när värkarna blir värre och värre, gör mer ont och håller i sig längre.

Jag saknar den där känslan när vi kom in till förlossningen, ovetandes om man kommer få stanna eller inte.

Jag saknar den där känslan när dom gör första undersökningen efter ha fått ligga med CTG och mäta värkar och höra bebisen hjärtslag. Jag saknar den känslan när den helt underbara barnmoskan säger att jag är öppen knappt 1 cm, och livmoder tappen är ½ cm som från början var 3 cm.



Jag saknar den där känslan när värkarna blir värre och värre och jag väcker André, vi ligger fortfarande på förlossningen, snart ska vi få träffa våran bebis. Fortfarande ovetandes om hur lång tid det kommer ta, hur bebis kommer se ut, hur bebis låter, och kommer jag få föda vaginalt eller kommer det sluta med akut snitt?

Jag saknar den där känslan då paniken tog över när jag trodde vattnet gått, jag går panikslagen in på toan och ser att jag blöder, jag saknar känslan av paniken jag hade när jag ringer efter en barnmoska och berättar med panik i rösten att jag blöder. Hon gör en undersökning och jag har öppnat mig 4 cm.



Jag saknar känslan av dom värkarna jag fick här. Dom gjorde så obeskrivligt ont, men jag saknar dom.

Jag saknar känslan när jag känner hur jag får en kraftig värk som avslutas med att det trycks neråt. Jag saknar känslan av ytterligare panik när jag ringer efter barnmoskan och berättar.

Jag saknar känslan när jag tar i allt vad jag har och bebis trycks neråt och vattnet sprutar över en barnmoska, jag ville skratta men hade för ont.

Jag saknar den där brännande, stickande känslan när halva huvudet är ute, den där obeskrivliga smärtan.

Jag saknar allra mest den där underbara känslan när barnet äntligen kommer ut, kommer upp som en varm, slajmig, våt, len, hal och väldigt mjuk sak kommer upp på bröstet, med det underbaraste skrik jag någonsin hört. Lyckan tog över, den var total. Lyckligare än såhär kan man inte bli! Jag har fått känna på riktig lycka!



Jag saknar känslan när jag frågar lite försiktigt "blev det en pojke eller flicka?" André kollar efter säger "en flicka, tror jag, jo en flicka" Jag saknar den känslan, "Jaa, det blev en flicka" Och tanken direkt efter "hade jag verkligen blivit lika glad om det var en pojke?"

Jag saknar känslan när André säger "Men jo det är nog en Nikita" och namnet är bestämmt.

Ja jag saknar allt jag har varit med om sen Nikita blev till fram tills nu, jag älskar livet jag lever idag, och njuter för fullt, och jag längtar till allt vi kommer vara med om, alla fram steg och allt.



Livet som mamma är så obeskrivlig, den lyckan, den känslan att älska en annan så mycket, att alltid känna sig behövd, det är så magiskt. Tack André för du gav mig våran vackra dotter. Jag har alltid viljat ha en dotter, jag har i 5 år drömt om att få en dotter med Namnet Nikita, första gången jag hörde Andrés efternamn ville jag att hon skulle heta Gaines i efternamn, och nu sitter jag här, lyckligast i världen, med mitt drömliv. Det blir inte bättre än såhär, jo om vi gifter oss, sen blir det inte bättre!

Nikita 6 veckor

Idag har vi varit på bvc och vägt Nikita. 4640g vägen stora tjejen nu :) Hon har ökat 205g på en vecka så det är bra. Så glad för att hon äter ordentligt och går upp i vikt, hon skulle få bo vid min tutte om hon inte skulle öka så bra i vikt :)

Jag och Nikita vad hos Natalie, Robert och kevin idag och kollade på deras nya lägenhet :) André fick vara hemma och vila sin fot. Han kom hem här vid 9 i morse när jag och Nikita precis gått upp och han kunde knappt gå, eller ja han halta iaf. Och eftersom han har ett jobb som man bara står hela dagen så gick han hem för att vila foten, stackars älskling. Så vi satt i förmiddags och pratade bröllop och kollade lite :)

Nu håller vi på och möblerar om igen, men vi kommer inte riktigt överrens om hur vi ska ha det. Vi håller på och flytta våran säng och Nikitas säng, och vi måste ha sängen mot en vägg eftersom hon brukar ligga längst in. Vi har för liten lägenhet ibland :)

Ni ligger älskade Nitro på blocket, får väl se om vi blir av med honom. Det var en som ringde precis och skulle höra av sig i morgon igen.

Nu måste jag gå och hjälpa min gubbe igen :)

God natt

Jag kunde inte släppa bröllopstankarna, har spenderat mesta tiden av dagen att kolla på ringar och klänningar. Har hittat 5 ringar jag vill ha som ligger mellan 2.000 - 3.000 och de är inte farligt alls för en ring i vitt guld :) Jag vill heller inte ha en bröllopsklänning och har faktiskt hittat en klänning jag vill ha som kostar 600:- så jag tror att vi kan spara till ett billigare bröllop till den 18 maj. Det jag inte vet vad de kostar är maten och lokal. Vet inte vad man ska bjuda på för mat heller eftersom vi blir rätt så många. André däremot tycker väl inte min idé är lika bra, men han tror inte vi kommer kunna få fram pengarna.

Idag har Nikita varit uttråkad igen. Ingenting dög åt lilla damen. Inte kolla in i datorn, inte kolla på tvn, inte ligga i babygymmet, inte sjunga med mamma, nej absolut ingenting. Hon blev tyst en stund när hon kollade ut genom fönstret med stoora ögon, men så fort jag flyttade lite på mig började hon gnälla. Så jag fick stå där i 5 minuter sen dög inte de heller längre. Och jag vet att det är inte magknip eller att hon är trött utan hon gnäller för hon är uttråkad.

Ikväll har hon varit lika duktig som igår. Hon låg och ut under mesta tiden av desperate housewives ikväll sen höll hon på att somna lite innan 22 så la henne i sin säng och hon somna inatt igen utan protest. Idag har hon även varit jätte duktig och tränat nacken väldigt mycket, hon har blivit jätte stark och huvudet far inte åt alla håll längre utan hon börjar bli riktigt stadig. Min lilla duktiga prinsessa!

Jag sitter här och planerar bröllop och vill spara pengar, så klickar jag hem en bok. "Växa och upptäcka världen" har jag hört ska va bra med bra fakta i så den klicka jag hem :)

Nu ska jag krypa ner i sängen, tänkte sova för läängesen men har man kvällsrutiner vid datorn så har man, och denna egentid är viktigare än man tror :)

En promenad i solen och bröllopstankar

Jag satt här vid datorn och kolla ut och ser att det är strålande sol, den lös till och med in och jag kände hur förvånad jag blev för att se solen, då har det verkligen varit vinter för länge. Så jag skyndar mig på med bärselen och ska precis klä på Nikita så ringer telefon. En gammal vän som jag inte pratat med på 6 år. Vi har haft lite kontakt på internet men var roligt o få prata med henne. Hon fick också en dotter nu precis, hon skulle haft den 21 Januari men gick över tiden så hennes dotter tittade ut 5 februari istället. Roligt att vi fick barn precis samtidigt tycker jag :) Vi pratade i nästan en halv timme så jag klädde av mig under tiden. När vi pratat klart tog jag på mig allt igen och precis då vill Nikita ha mat så av med allt igen. Till slut kom vi ut i den sköna solen, som till och med gav ifrån sig lite värme, underbart!

Vi gick en promenad på ungefär 40 minuter, fast i rask takt. Tycker så synd om dom som drar barnvagnen och knappt kommer fram så går man förbi där lite smidigt och hur enkelt som helst att ta sig fram, känns bara som man är fet och har den stora magen i vägen som man kände i slutet av graviditeten.



Redo för promenad i solen



När jag pratat med henne i telefon så börjar vi prata lite om bröllop. Hon har gift sig också, och det vill jag med göra. Och deras gick bara på 10.000 och vigselringen 4.000 så sammanlagt 14.000 och det tycker inte jag är så farligt. Så jag har suttit nu och kollat på vigselringar. Det är ju den som är det viktigaste och får kosta mest, eftersom den har man hela livet. Jag behöver inte ha en brudklänning heller utan kan säkert ´hitta en vanlig fin klänning. Men så berättar jag för min gubbe att vi faktiskt skulle kunna gifta oss i år, på vårat datum den 18 maj. Vi fick faktiskt fram pengar till bilen och klarade oss hela månaden, och vi hade Nikita då. Och än så länge kostar hon inte så mycket eftersom jag fortfarande ammar. Så jag vet att om vi bara vill så kan vi spara till ett billigt bröllop.

Jag har iaf redan börjat planera, har skrivit upp alla som ska få komma. Det blir inte så många vänner, våra familjer är tillsammans 21 stycken så det blev inte många vänner. Har tittat på vigselringar, men där jag hittar ringar jag vill ha ligger dom antingen på 30.000 eller så står det inget pris. Har hittat en fin ring nu, som jag tror är lite billigare, men hittar inget pris så sitter och letar om dom har sån ring på andra ställen.

Och jag sa det till André att tänk om jorden går under 2012 då kommer jag ju dö ogift och det kan jag ju inte göra när jag faktiskt hittat mannen i mitt liv och som jag vill gifta mig med och dela resten av mitt liv med. Så vi får helt enkelt gifta oss i år, sen skiter jag i om han vill eller inte, skulle han väl tänkt på innan vi förlovade oss :)

God morgon

Idag fick den trötta mamman sova till 9, men jag va trött då också :) Nikita somnade sen så fint i sin säng och sa inte ett ljud innan hon ville ha mat, klockan vet jag aldrig va den är på nätterna, jag är för trött för att kolla även om jag är nyfiken :) Inatt, skulle chansa på 4 tiden för André va fortfarande hemma, var hon jätte pigg och låg där och prata med klarvakna ögon, men hon skrek eller gnällde inte utan bara prata, men jag kunde inte somna för de för så fort hon lät öppnade jag ögonen.

Vi har redan hunnit med morgongymnastik, hon har blivit såå stark min lilla tjej. Hon brukar inte träna nacken så mycket om man lägger henne på magen på en filt, då ligger hon mest still och tittar, men på skötbordet lyfter hon alltid huvudet när man lägger henne på magen, och det är inga korta stunder hon ligger så heller :)


Nu vill hon inte längre ligga på bröstet när hon ätit som hon alltid gjorde förut utan nu vill hon sitta i knät och titta omkring sig. Lillan börjar bli stor och det går för fort! Vi har börjat lite smått att använda storlek 2 på blöjor. Vi har 3 kvar i storlek 1 så får använda dom först. Dom sitter väldigt tajt i låren och går inte så långt upp längre, och storlek 2 sitter löst i låren. Så skulle hon göra en rejäl bajsblöja skulle de inte spela någon roll vilken av blöjorna hon har, hon skulle nog bajsa igenom iaf.




Nikita har fått börja använda haklapp när det är matdax, skyddar kläderna mycket mer när mina tuttar börjar spruta. Ibland när hon släpper tutten sprutar det från 3-4 ställer och hela hon blir full med mjölk :) Men hon har redan lärt sig att när man får den på sig får man snart mat, hon öppnat munnen och börjar leta efter tutten direkt :)

Gravid igen?

Jag äter som en häst, jag äter lika mycket som jag gjorde i slutet av graviditeten, mycket och hela tiden och jag är hungrig hela tiden och suger på saker hela tiden. Har haft en period nu då jag knappt ätit, och vikten försvunnit med stormfart. Och nu har jag väl gått upp 5 kg igen eller nått, vågar inte väga mig ifall :) Och allt sätter sig på magen också, där jag inte vill ha det!

Så jag sa till André att om du har våldtagit mig utan att jag märkt nått o jag är gravid igen så ska jag döda honom, för jag vill inte ha ett barn till nu och jag vill inte göra abort eller få missfall ( vi har alltså inte haft sex sen Nikita föddes, inte ens i år, om det var någon som undra :)

Mina stora bebisar


Stumpen, min fina Stumpen



Jag älskar dig min stora bebis



Nitro och Stumpen



Syskonkärleken finns allt där :)



Nitro kollar på André och Stumpen kollar på mig


Min tonåring - bebis, trots unge!



Varför kan du inte alltid vara underbar för? Jag vill bara göra mig av med dig när du gör allt du inte får, men när du är såhär är du ju helt underbar min älskling..



Mamma älskar dig bebis trots tonåring, massor!


Skapa kvällsrutiner

Ikväll har Nikita fått somna i sin säng. Annars brukar hon alltid somna på mitt bröst och få sova där ett tag. Hon brukar somna för natten mellan 21 - 22 så jag la henne i sin säng vid 21.30 med nappen i munnen och tog i öronpropparna. Men märkte att jag kunde ta ut dom igen, hon är fortfarande vaken och ligger och pratar lite, men hon gnäller inte. Bara när hon tappar nappen men då får hon tillbaka den igen så blir hon tyst. Jag som trodde det skulle bli världens liv här, men har man en snäll duktig dotter så har man :)

Idag har verkligen varit en tråkdag för mig och Nikita. Vi båda har viljat göra nått, men min sambo hade inte lika stor lust så vi drog oss ut i snöstormen på en till promenad, lite längre än förra fast de va kallare. Nikita fick strumpor som vantar och ett par extra byxor över strumpbyxorna så hon frös nog inte, kanske i ansiktet. Tog också med oss paraply för att skydda lite mot vinden och all snö. Men när vi kom hem igen va vi lika uttråkade.

André har iaf varit duktig idag och dammsugit, och diskat. Jag dammsög hallen, men det dög inte för gubben så han dammsög där igen. Och jag brukar vara den noggranna? :)

Kul, i morgon kommer André börja jobba kl. 06.00 det betyder att vi inte träffar honom innan han åker till jobbet, kommer hem på lunchen om jag har tur 12.20 -13.00 sen kommer han hem efter 19 någon gång, och får han bättre betalt för de? Nej. Visst han har väl en okej lön eftersom vi är 3 som just nu lever på den, men för de jobbet han gör är den urkass. Han är ständigt trött och klagar precis hela tiden på sitt jobb. Det gjorde han inte innan han börja jobba med lasermaskinen. När vi diskuterar om hans jobb blir vi mest tjuriga eftersom jag knappt tjänar pengar ( minsta föräldrarpenning från försäkringskassan ) men jag gör ändå nått jag älskar om dagarna och har ett 24 timmars jobb. Och jag tycker han spenderar lite tid med sin dotter nu, och nu ska han jobba 13 timmar 2 dagar i veckan på den där jävla lasermaskinen. Och inte får bättre betalt. Fittjobb!

Uttråkad liten tjej

Nikita har varit riktigt uttråkad idag. Inget duger, hon gick med på att ligga i babygymmet en liten stund, högst 5 minuter sen va hon uttråkad igen. Hon blev till slut så uttråkad att hon somna, man såg på henne att hon va egentligen inte trött och vakna direkt igen och sen somna om. Stackars lillan som sover för hon inte har nått o göra. Så nu har mamma varit så snäll och klickat hem massa leksaker som hon kan leka med. Men svårt o veta vad dom ska leka med när dom är så små, så satt och läste lite först. Vill ha en sängmobil så hon kan ligga i sin säng och kika och lyssna på melodier. Har hittat den jag ska ha, men är lite dyr ny så väntar på att den ska komma i närheten på blocket, för inte allt för dyrt pris :)

Nu ligger min prinsessa på mig och sover med nappen i munnen, hon somna när vi va och handla, och vakna när vi kom in. Jag trodde hon inte ville sova mer men hon ville bara ha lite närhet så okej då :) Men jag klagar absolut inte, det är såå mysigt o ha henne sovandes på bröstet, mysunge!

Min gubbe är riktigt duktig och tog tag i monsterdisken. Ingen av oss har haft ork o diska så det är nästan 1 veckas disk. Jag sa att jag kunde dammsuga om han tog disken, jag har bara inte kommit dit än :) Får skylla på att jag har en mammig dotter och just nu fungerar inte bärselen ;)

Ut i kylan

Nikita satt här och var jätte uttråkad, inget hjälpte. Så kollade ut och såg att det var uppehåll på snöandet men innan vi hann ut så börja de snöa igen. Nikita hade då inte ätit på ett tag så hon fick äta lite så hon inte blev hungrig när vi va ute, man har ju ingen lust o försöka få fram tutten där ute direkt :) Men vi gick inte så långt, vi va kanske ute i 20 minuter eller nått, men det är alltid nått och Nikita somna :)

Jag håller på att laga mat, smidigt nu för tiden när man bara stoppar in det i micron och väntar några minuter så är det färdigt :) Så länge ville min prinsessa sova, så får gå och ta henne nu :)

God morgon

Idag vaknade den lilla damen vid 8 och var hur pigg som helst. Men hon gick med på att ligga och mysa läänge i sängen bara hon fick en ren blöja först. Så vi klev upp vid 9 och nu har vi suttit och lett mot varandra sen dess :) Så underbart som man nästan börjar gråta! Det behövs en dag som denna när man kollar ut genom fönstret för o se hur mycket av snön som smält, ja då snöar det ännu mer! Men hallå, det räcker nu!!!

Ja idag lägger jag ut Nitro på blocket. Idag när jag gick in på toan har han hoppat upp och tagit mitt smink och lekt med, kattf*tta! Nu är jag riktigt trött på honom så nu väger allt jobbigt med honom över, jag orkar inte med den katten.

RSS 2.0