Underbart

Idag har livet varit sådär extra bra, jag har varit på super humör hela dagen, vi har varit ute och njutit av sommaren hela 3 gånger, vi har åkt iväg för att äta glass och Nikita har hjälpt till hemma som hon brukar! Nu ikväll la jag hennes kläder på tvättmaskinen för jag tänkte tvätta dom imorgon, hon blev skitarg och stog och drog i kläderna, dom skulle ju såklart ligga i tvättmaskinen! :)



Vi fick sällskap av finaste födelsedagsbarnet som redan blev 2 år idag!


Nikita har pappa som förebild! Idag hittade jag henne med ena handen på datamusen, en hand tryckte på tagenterna och hon satt och titta in i skärmen, hur söt som helst! Min älskade datanörd, det ska ju börjas i tid!


Mors dag

Inte så mycket firande har det blivit idag, men jag har iaf fått leka och busa med min älskade unge som vanligt! Dagen till ära har jag storstädat och är helt slut nu, Nikita ligger och sover. Hennes sovmönster har rubbats ordentligt nu, både sen vi sluta amma och när det blivit ljust ute på kvällen. Hon sover sent på dagen för hon vägrar somna när jag försöker lägga henne, när jag istället försöker hålla henne vaken till kvällen slocknar hon tidigt och vaknar efter någon timme pigg och glad och vill inte fortsätta sova. Innan 22 har hon somnat 1 gång på 1 vecka nu, annars är det runt 23 tiden när vi går och lägger oss hon somnar. Ändå vaknar hon samma tid vid 9 så mindre sömn har hon verkligen nu. Igår sov hon igen massor, hon sov 3 gånger på dagen och sista gången trodde jag hon sov för natten för klockan va 19 då, men nej. Hon äter på natten, eller morgonen som andré säger, runt 6 tiden men hon somnar om direkt igen och sover till 9. Innan vakna hon någon gång ibland på natten och åt.

Igår var vi på kalas och träffa hela min tjocka släkt på mammas sida. Mormor fyllde 65 och det firades med alla 5 morbröder och alla kusiner :) Det var verklien längesen man träffade flera av dom så jag kände knappt igen hälften ;) Alla beundrade Nikita och hon fick mycket uppmärksamhet från alla håll, och riktigt blyg var hon också :) Första gången andré träffa min släkt på den sidan också, på bröllopet var det bara mormor och morfar som kom från den sidan.


Det var mycket folk! Hela vägen bort är min släkt :)


Nikita fick äta glass, men inte hålla själv i den klänningen, fy så elak mamma! :)


Lek med morbror Kevin


Just de, har blivit korthårig med :) Första gången på typ 12 år eller nått :) Riktigt skönt med kort hår nu när det börjar bli varmt faktiskt, och andré tycker jag ser äldre ut. Än så länge är jag nöjd!


Nu för tiden har jag diskhjälp, hon älskar att plaska och leka med vatten, och om det gör att jag får diska och städa köket utan en unge runt benet så visst! Kattmaten har vi fått flytta nu för hon kunde verkligen inte låta vattnet va, allt doppa hon ner i vattnet och till slut skulle nog min mobil eller nått hamna där med.

Vi har idag varit och firat Kevin lite, han fyller hela 2 år på tisdag men vi gav presenten idag :) Får se vad det blir med resten av dagen, antingen blir det Natalie igen eller så blir det nog Becca och leka, typ det enda vi gör nu för tiden :)

Slutar aldrig förvånas

Vilket otroligt litet barn jag fått, så förstående och så hjälpsam. Så omtänksam och försiktig! Hon förvånar mig varje dag med sina framsteg! Hur hon pysslar om sina dockor, det är helt underbart! Hon är så försiktig och snäll mot sina dockor. Hon pussar och kramar och bär på dom, kör dom i vagnen och bäddar ner dom i sin och dockans säng. Hon tar till och med med dom till köket när hon ska äta och sätter dom på en stol!

Eller när hon går utan blöja och hon kissar, hysh säger hon och går till köket för att få papper så hon kan torka upp det, eller hjälper till att torka upp det, sen utan att man ber henne går hon och slänger pappet i papperskorgen. Hysh betyder ibland oj och ibland typ usch, har hon kladd på sig säger hon hysh och ramlar hon säger hon hysh :)

Hon blåser på maten om det är för varmt och om hon slår sig lite så blåser hon på det själv och sen är hon glad igen.

Idag förvånade hon mig som mest tror jag, jag skulle slänga in en maskin tvätt och när jag börja sortera tvätten gick hon och hämta det och slängde i tvättmaskinen. Det var precis precis att hon nådde så hämta pallen så hon kunde komma upp mer, hon tyckte de va jätte kul att få hjälpa mamma att tvätta. Mitt stora lilla barn!


Ont!

Jag sitter visst bara mindre och mindre vid datorn, Nikita sover allt mindre och vill ha mer uppmärksamhet. I förrgår natt sov hon ungefär 5 timmar mindre än hon vanligtvis gör, sen sov hon igen 2 timmar på dagen men då sov jag också. Inatt förlorade hon ungefär 2 timmars sömn men hade ändå svårt att somna på dagen. Har iaf hittat nått som ersätter amningen, varm vanlig mjölk. Det fick jag värma på vid 5.30 i morse när Nikita vakna för andra gången. Hon verkar acceptera det mer och mer iaf, så det är skönt. Men det är jävligt jobbigt att sluta amma, inte bara det att det ska göra så förbannat ont det är känslomässigt jobbigt också eftersom vi trivts så mycket med att amma. Men jag tror det behövs nu, hon är så himla mammig och jag tror det blir bättre om hon inte ammas alls.


Nikita tyckte det var jätteroligt när cirkusen kom hit, så hon kunde mata fåglarna, som förresten hette kisse och hon försökte ropa på dom med sitt "tsstss" :)

Nikita ligger och sover och när hon vaknar hoppas jag vi ska till Becca&Co. Vi har varit där 1 gång på 1½ vecka och dom har varit här 1 gång! Förra veckan började jag sjuk och när jag blivit bättre så kom dom hit en dag, och nu när jag har haft så ont och är så trött är jag nog inget roligt sällskap, det börjar bli bättre nu :) Men vi har iaf lekt med Natalie&Co och det är ju inte helt fel det heller! ♥ Så glad över att jag har så fina vänner i mitt liv, som desstuom har barn runt Nikitas ålder!

9 kg

Dåligt med uppdatering men jag har knappt suttit vid datorn alls senaste dagarna. I förrgår kväll var det cirkus här, vi gick aldrig in men vi kollade på djuren. Nikita matade ankor och änder och ville hoppa ner i buren själv ;)

Igår var vi på ÖF och bvc. Nu har hon äntligen kommit över 9 kg med sina 9200g, 400g på 2 månader men hon stanna iaf på denna kurva, som låg ungefär 5 steg under normalkurvan. 77cm lång har hon blivit med, den kurvan har hon följt perfekt sen hon va någon månad.

Sluta amma håller vi på med nu också, det gör ont! 26 timmar sen jag ammade henne och har tryckt ut 40ml som jag gett henne på flaska. Hon såg väldigt fundersam ut när hon smaka det genom flaskan :) Igår på dagen när hon vaknat och ville ha tutte skrek hon och protestera i 1 timme. När vi gick och la oss protestera hon kanske 20 minuter och sen har hon vaknat 4 gånger inatt och varit arg. Sista gången var värst, då var hon vaknen 1½ timme och bara skrek, andré låg brevid och snarka! Så idag är jag trött! Men den här kommer ska jag faktiskt lyckas sluta! Önskar bara Nikita också ville sluta, det är jobbigt som bara den när hon protesterar så!

Bilder från dagarna som varit kommer sen :)

Årsdag

Tänk att det varit jag och andré i 4 år idag! Och 2 år som förlovade, snart 1 år som gifta! Och även 4 år som sambo, en helg tog det innan jag flyttade över saker till honom och fick nyckeln, men se så bra det blev! Jag älskar fortfarande att vara vid hans sida och han är världens bästa, min allra bästa vän, han jag litar mest på i hela världen! ♥

Jag är fortfarande hängig, känner mig mycket bättre men så fort jag försöker göra nått blir jag helt slut och måste sätta mig ner, såå irriterande! Jag vill ha energin tillbaka, jag vill ut och leka med Nikita! Jag vill orka diska och plocka som jag brukar!

Vi har lekt med hennes docka idag, i kanske 1 timme i sträck! Hon älskar verkligen den där dockan! Hon har kommit fram till mig med dockan, sen tar hon dockan och lägger i vagnen, hon vinka hej då till mig och gick där ifrån med dockan i vagnen, fyy så sött! Visade henne att hon skulle amma dockan också, så det gjorde hon med :) Hämtade kläder som Nikita hade när hon va pytteliten, och vi satte på kläderna på dockan, kan inte fatta att hon varit så liten!! :)


11 tänder

Nikita har haft en ganska gnällig period igen, och äter sämre än hon brukar. Idag fick jag svaret, ännu en kindtand kom fram idag, den 12e tanden på andra sidan är också nästan igenom, man känner den men den har inte riktigt spruckit igenom än. Tänk att jag fortfarande har koll på hennes tänder, trodde jag skulle ha koll till typ 4e tanden :)

Jag mår lite bättre idag men den där enorma orkeslösheten har varit framme idag med, jag blir svimfärdig och helt slut om jag bara går en meter. Ganska jobbigt när Nikita var mer uttråkad idag än igår, hon är ju van vid ganska mycket stimulans om dagarna :) Men hur slut jag än varit idag har jag försökt leka och busa med Nikita, men suttit ner :)

André åkte iväg med Nikita igår eftermiddag i 1½ timme, jag satt och kolla desperate housewives under min egen tid :) Har missat flera avsnitt från säsong 5, men trodde det bara var 1 eller 2, jag är på 7e avsnittet och har inte sett något av dom innan! :) Det kommer säkert bli konstigt i hjärnan idag igen när det är desperate, från att kolla på säsong 5 och hoppa till slutet på säsong 7 :)

Lösenordsskyddat

Lösenordsskyddat inlägg

Sjukling

Igår vakna jag upp med världens nackspärr, idag med världens förkylning. Som tur var är det bara jag som är sjuk och inte Nikita! Ganska skönt att hon är så självständig som hon är. Hon har suttit vid soffan med mig nästan hela tiden, men hon har själv gått och hämtat saker att leka med och när hon tröttnat på det hämtar hon en ny sak. Ibland kommer hon till mig och gosar in sig under täcket en stund. Hon hämtade även sitt täcke och satte sig bredvid mig med täcket :) När jag nyser härmar hon mig och det är bara för sött!

Hatar att vara sjuk och orkeslös! Hoppas det är en snabb förkylning som gått över tills imorgon. André får äran att laga maten idag, hans köttfärsås är nog den godaste i världen, med bacon i! Tur att jag har världens bästa som tar hand om mig när jag är döende! :) ♥ Förstår inte, han kan gå och jobba hur sjuk som helst typ och jag ligger bara på soffan om jag får en liten förkylning och det är jääätte synd om mig :)

Mitt hår

Nu har jag tröttnat på mitt hår som nästan alltid är likadant! Bestämde mig idag att jag inte ska färga håret mer utan låta min vanliga hårfärg växa ut och sen göra slingor i det. Kommer va jobbigt att inte färga det alls på ett par månader om inte ännu mer och ha den där fula utväxten men då slipper jag den sen :) Jag har färgat håret regelbundet sen jag var 12, det är ju 10 år snart! Tror mitt hår skulle må bättre av det!

Det blev inget bad igår, men däremot fixade jag ögonbrynen och ögonfransarna med noppring och färgning. Så man kan se mänsklig ut utan smink, för det är inget jag hinner med på mornarna ;)

Idag har vi varit hos Natalie&Co och lekt. Både före sovstund och efter. Nikita var jätte gosig mot lilla Alex, hon klappa honom på huvudet och pussade massor på honom, och gosade in ansiktet mot honom när han sov i min famn, så söt! Men vad nervös man är när man håller nått så litet, och när både Nikita och Kevin kommer när man sitter med honom, livrädd för att någon av dom ska råka slå till honom eller sparka honom eller nått :) På hennes blogg kan ni se bilder från förlossningen med Alexander. Jag har några bilder på honom men väntar med att visa några bilder på honom här :)

Kärlek

Nikita har senaste tiden varit så himla snäll mot stumpen, hon matar honom (trycker in det i hela ansiktet på honom) klappar och pussar och kramar hela tiden. Och försöker bära, en katt som väger 6kg ;) Men idag, idag börja han spinna när hon kela med honom och han strök sig flera gånger mot henne, åh va det värmde hjärtat! Och ibland kommer han faktiskt när hon "kisskiss" på honom, eller "tsstss" som hon säger.


Såhär låter hon när hon ropar på Stumpen :)

Sen har jag nog världens bästa farmor! Idag fick jag ett stort kuvert av henne med ett litet sött paket i till Nikita. Hon hade sett en klänning som hon tyckte va så söt så hon skicka den till oss, bättre farmor finns nog inte! :)


 
En söt klänning som bryter av allt det rosa/gråa i hennes garderob :)
(Hon fick pappas gamla telefon imorse, med lucka! Hon skratta när hon fick den!)

När vi lagade maten förut fick jag sms av min kära bror som var påväg till Mamma och ville att vi skulla hämta honom på station, det är en ganska bra bit att gå :) Så det blev mamma idag igen! Har ju varit där 2 helger i rad nu, tror till och med både fredag/lördag :) Nikita ville hem och sova efter 21 så vi gick hem, andré stanna kvar där. Hade gärna stannat längre jag med men orkade inte bråka med Nikita och försöka få henne somna i vagnen så vi gick hem. Nu ska jag ta mig ett bad och njuta i min ensamhet :)

ÖF Fredag

Igårkväll tänkte jag att jag skulle ställa klockan idag så vi kunde komma ner till Öppna förskolan vid 9. När jag vakna imorse kom jag på att jag helt glömt det så jag trodde klockan va rätt mycket när vi vakna, men nej 8.20 vakna hon så vi hann ner i precis lagom tid :) Nu ligger fisen och sover och när hon vaknar ska vi ner dit igen. Hon somnade 12 idag så hon borde vakna snart :) Jag trodde inte hon ville sova då men hon gick direkt in till sängen och la sig och vänta på mig :)


Nikita och Kevin ligger och visar sina små söta magar :)
Haha, älskade barn! ♥


Underbar morgon

Idag när jag slog upp ögonen 9.15 möts jag av vackraste leendet och massa pussar! Det värmer verkligen hela kroppen att se henne så glad och få så mycket pussar! När jag sätter mig upp ser jag dock att hon kissat igenom, precis vid min kudde! Så idag blir det tvätta sängkläder :)

Nikita fortsätter vara superglad och pysslar just nu om sin docka. Hon älskar verkligen dockor, men skulle vilja ha mer bilar och traktorer till henne så hon leker med fler saker än bara sina dockor :)


Nikita har läst en saga för mamma


Och pussat och kramat älsklingsdockan :) Det leendet vakna jag till, klart man blir glad! :)


Mata änder

Klockan 9 vakna vi idag, precis lagom tid tycker jag! Men jag tänkte igårkväll att om hon vaknar innan 8.30 imorgon så går vi ner till ÖF men när hon vakna när det öppnar kände inte jag för att stressa ner dit idag :) Så efter frukosten klädde vi på oss och gick ner för att mata änder, tänkte jag. Fanns inte en enda and där nere som man jämt ser änder :) Men Nikita tyckte de va roligt att leka där en stund med alla stenar, men sen gick vi vidare till Becca&Co som bor precis där.


Nikita tyckte de va roligt att leka där även att änderna inte var där :) Väldigt fint där har det blivit också :)

Fick se ännu fler steg från Linnéa idag, och tycker det är lika häftigt som med Nikita! Dom har varit ganska lika i utvecklingen och har till och med fått tänderna i samma ordning, Linnéa låg dock före så dom har fått tänder nästan samtidigt :) Barnutveckling är verkligen häftigt, iaf från dom föds tills dom kan prata :)

Nikita blev gnällfis och vinka hej då tog min hand och gick mot dörren så vi gick hem för att sova. Påvägen hem mötte vi Natalie&Co så vi hade sällskap med dom halva vägen hem :) Och nu ligger skruttan och sover, när hon vaknar sen ska vi till hennes mormor. Jag ska göra om ett par gamla jeans till kortbyxor och behöver låna symaskin :)

Storhandling


Nu för tiden ser det ut såhär när man ska någon stans! Vi skulle hem för att äta/sova ;)

Vi var och lekte med Kevin i morse, gick dit nästan direkt efter vi vaknat :) Sen gick vi hem, åt lunch, bada/duscha och klädde på oss sen kom pappan hem och vi åkte till stan. Först åkte vi till min pappa och hälsa på, vi satt på uteplatsen och Nikita låg först och sov i skuggan, men efter fikan så vakna hon och sprang runt där. I skuggan var det riktigt skönt idag!

Trots att vi var ganska länge på Maxi så var Nikita väldigt snäll, för det mesta iaf :) Hon hjälpte till en stund att dra vagnen, sen skulle hon sitta i vagnen, sen skulle hon springa iväg, åt fel håll :) Tänk att få ha en sån energi! :)

En ny tand sprack igenom idag, nu har hon helt plöstligt 10 tänder, för 2 veckor sen hade hon 6st :) Inte konstigt att hon varit gnällig! Nu ska jag gå och sova, mina älsklingar ligger redan och sover, andré och Stumpen i sängen och Nikita på sitt rum :) God natt!

Min hjälpreda i köket


Nikita satt och stog på en stol bredvid mig när jag lagade mat, hon hjälpte även till att äta lite innan maten ;)

Vi har haft ännu en mysig dag, först lek hos Natalie&Co och sen hem för att sova/äta och sen gick vi till mamma och lekte. Jag ville vara ute i det fina vädret men tycker lekplatsen här är så tråkig, så det är roligare hos mamma där hon har någon och leka med också :)




Imorgon blir det lek för fullt på förmiddagen så Nikita kan somna i bilen när vi ska in till stan, vi ska storhandla och gratta pappa som fyller år på onsdag :) Det var längesen vi storhandla i stan nu! Och längesen jag träffade pappa också så det ser vi fram emot! Förhoppningsvis kan vi leka med Kevin ute imorgon så hon blir riktigt trött :)

Måndag morgon

Igår var vi med Becca&Co och lekte större delen av dagen. Vi kom dit innan sovdags och gick ut och lekte och sen hem för att sova och äta och sen var jag och Nikita där hela eftermiddagen :) Linnéa håller på att lära sig gå, så häftigt! Hon ställer sig upp själv lika stadigt som Nikita och igår gick hon flera steg gång på gång till becca, jag tyckte de va jätte häftigt! :) Hon är bara 10 månader! :)


Zeline hjälper Nikita :)


Nikita och Zeline plocka blommor


Zeline förklarar för Nikita att det är blä att stoppa blommor i munnen :)


Sen vinkade dom hej då till oss och gick iväg, haha!


Fika dags innan vi gick in :)

Igårkväll när jag la Nikita kramade hon om mig och klappa mig på ryggen, sen titta hon där hon klappa och sa rumpa, eller bumpa, haha :) Hon har också börjat med sånt ljud när man ropar på katten, kissskiss. Det gör hon hela tiden och kollar efter stumpen, som aldrig kommer ändå! Men hon har ju märkt att han kommer när jag låter så :) Och det har jag ju helt glömt, i torsdags när vi va hos Becca&Co så lärde Becca Nikita säga Wie. Jag vet inte hur många gånger och hur ofta jag sagt wie, men det var när Becca sa det flera gånger hon börja säga det :) Så nu säger hon wie när hon gör nått :)

Gårdagens bilder

Och här kommer bilderna jag inte orkade lägga in igår :)


Kevin och Nikita tittar i en brunn


Kevin lär Nikita klättra i träd, som om hon inte kommer lära sig själv om ett par år ;)


Nikita kasta över bollen till deras granne, gång på gång!


3 ljushuvuden i gräset ;)


Min vackra dotter ♥


Det var härligt att gå barfota i gräset!


Vilken härlig dag

Vi har haft ännu en toppendag hemma hos min mamma. Vi gick dit efter middagen och var där några timmar på eftermiddagen/kvällen. Barna lekte ute och vi satt på altan. Vi gick hem ganska skapligt så Nikita kunde somna i sin säng ikväll och innan solen gått ner så det fortfarande var varmt ute :) Härligt med soligt väder igen, det gillas!

Massa fina bilder har jag lyckats ta idag, men dom får det bli imorgon för nu ska jag snart gå och sova!


Idag tröttnade jag på mitt tråkiga slitna hår som egentligen behöver en färgning, så jag klippte mig igen! Blev kortare än jag tänkt mig men det blev nog bra, bättre än innan iaf :) Och en trött uttråkad unge i knät som visar upp sina tänder, igår upptäckte jag 2 kindtänder en på varje sida där uppe, det förklara min gnälliga unge, hoppas dom tänkt växa ut fort!


Grill fredag

Igår blev vi bjudna till min mor på grillning. Mycket god mat och vi hade det väldigt trevligt hela kvällen. Nikita skippade att sova igår igen på dagen men ändå höll hon sig för det mesta glad och vaken till 20. Sen satt vi ute på altan resten av kvällen och lyssna på musik.


Nikita hoppa studsmatta igår igen, hon älskar den! Och bollen med såklart!


Nikita sov så gott i vagnen

Innan dess var vi och lekte på glimten, Becca&Co var där och Natalie&Co var där så Nikita fick leka med alla sina kompisar igår, men roligast är nog den där rutschkanan alltså ;) Idag har vi varit en sväng hos Becca&Co tills barna skulle sova, idag var Nikita tvungen att sova middag! Hon slockna på några sekunder, skönt det! Vill inte att hon ska sluta sova på dagen än, den pausen behöver jag fortfarande :)

Vi har haft ombytta roller här hemma också. När vi skulle ut fick andré klä på och bära Nikita till och från bilen, ja nu är det väl dags att dra lite på navelsträngen ;) Har även börjat sitta fram, det känns ovant men Nikita sitter där bak och leker med en merflaska och sugrör, varför köpa massa dyra leksaker till bilen :)

När Nikita vaknat vill jag ut, om vi ska ut och leka i lekplatsen bara vet jag inte, men ut till det fina vädret ska jag! :)

Så vacker


Såhär somnade Nikita igårkväll ♥

Vi började denna dagen igen med en sovmorgon till 9.30, då blev jag väckt med massa pussar! Hur underbart som helst! Sen dess har vi bara suttit på Nikitas rum och busat och nu har vi klätt på oss och ska gå ut en sväng.

Dockvagn


Nikita ska ut och gå med dockan i vagnen, som hela tiden ligger fel! Och mitt i allt kommer stumpen ut från soffan, ja han är egentligen för tjock för att komma under! Men där ligger han ändå :)


Haha som jag garva när Nikita kommer fram till mig och puttar bort mig, jag stog visst i vägen! :)

Nikita har inte brytt sig om sin dockvagn knappt alls på jag vet inte hur länge. Igår när jag möblera om gick hon omkring med den. Och idag har hon gått runt i hela lägenheten med den, hon älskar den! Och dumma docka till att ligga fel hela tiden, sen vet hon nog inte riktigt hur hon vill att den ska ligga heller! Haha, som jag satt och garva åt henne!

Idag har vi varit och lekt med Zeline&Linnéa på förmiddagen tills pappa kom hem från jobbet. Efter en stund somnade både Zeline&Linnéa så det blev lugnt och tyst, och jag försökte få Nikita att somna också men hon ville inte. Hon blev jätte glad sen när Linnéa vakna och ville leka :) När vi kom hem åt vi och sen somna Nikita och andré. Dom låg och sov i typ 1½ timme :) Sen dess har det varit full fart på Nikita! :)


Nikita mata deras katt med en nappflaska till dockor, och sen fick hon en puss! :)


Spelat fotboll har vi gjort också, så jobbigt! Men Nikita älskar de, hon skrattar högt! Andra bilden springer hon efter bollen, tycker den blev rätt häftig förutom att ansiktet blev suddigt :)


Sådan mor sådan dotter

I förmiddags när vi skulle gå till Natalie och leka hade jag redan klätt på mig så skulle ta på Nikita kläder, tänker inte alls på färger eller så utan tar det som är överst och när jag ska ta på henne en långärmad tröja upptäcker jag att vi har precis lika dana kläder på oss. Rosa tröja, gråa byxor och vita strumpor! Men ja det är ju mina favoritfärger ;) Tyckte de va ganska komiskt!




Ikväll har vi bakat scoones. Jag gjorde det precis innan Nikita skulle sova så hon fick äta nått mer innan läggdags. Hon brukar tycka om scoones men ikväll gav hon bitarna till stumpen istället, som inte ens ville ha dom :) Hon var konstigt nog inte så trött ikväll, 10 timmar har hon varit vaken idag innan jag fick henne att somna och faktiskt utan tutte! Jag satt lutad mot väggen och hade en hand på henne och pilla henne i håret tills hon somna, och det var inte många protester om de heller. Vi kör på sakta men säkert på att sluta amma, vi båda älskar det fortfarande trots allt!

Möblera om

Vi började denna morgon med en sovmorgon till 10, då ringde andré och väckte oss :) Det var sköönt att få sova så länge, och jag gick desstuom och la mig vid 23 igår så jag var utvilad idag! Nikita som somnade 20.30 var nog ännu mer utvilad :)

Vi har haft ännu en jobbig dag, vet inte vad det är med Nikita, om det är tänder eller nått för hon är omöjlig emellanåt och det spelar ingen roll vad jag gör hon blir bara förbannad. Vi gick bort till Natalie&Co så Nikita kunde leka med Kevin, och på lite bättre humör blev hon iaf. Sen hem för att äta och efter maten tänkte jag lägga henne, hon vägra sova och jag orkade inte försöka med en pigg unge! Så jag börja möblera om i hennes rum, har viljat göra det länge men inte vetat hur jag ville ha det. André tyckte iaf det blev bra när han kom hem :) Nikita ville inte sova efter möbleringen heller så jag gav upp, hon får vara vaken tills hon ska sova ikväll istället för annars kommer hon inte somna ikväll.

Men möblera med en vaken unge var inte det lättaste, allt jag flyttade på skulle hon lägga tillbaka igen, och när jag flyttade sängen försökte hon flytta tillbaka den igen :) Ungefär såhär såg det ut innan.




Uttråkad unge


Haha, Nikita går i sina stora stövlar ute för första gången, hon ramlade massa gånger :)

Nikita har verkligen vant sig vid att få vara ute och leka en stund varje dag, men när det snöar kände inte hennes mamma för att gå ut. Men till slut lyckades hon övertala mig när det slutat snöa och lite av solen tittade fram, hon fortsatte gnälla ute också och ropade efter pappa hela tiden så vi gick in och laga mat tills pappa skulle komma hem. Så fort vi kom in igen börja det snöa igen!


Nikita sparkar boll i gummistövlar, hon var arg på dom till slut! :)


När jag lagade maten idag fick Nikita stå på en stol bredvid och hjälpa till, det tyckte hon va jätte kul. När jag skar potatis och la i kastrullen kom en liten hand och tog upp dom igen, hon tog en bit och smakade på men det var inte så gott :) Min bror Kevin kom hit och lekte med Nikita en stund. När han gick hem blev hon hysterisk, när han stängde dörren bara slängde hon sig och var skitförbannad, hon börja rivas och skrika på mig! Hon tycker verkligen om honom!

Natalie kom hem från bb idag så vi gick bort en kort stund och hälsade på bebis, och Nikita och Kevin lekte av sig. Han var jätte fin, och luktade bebis och var så himla liten! Jag fick tårar i ögonen flera gånger, åh det var så sött! Fick se små videos från förlossningen, det var häftigt! Min nästa förlossning, om det blir någon mer, ska andré få äran att filma! :)

Allvarligt?

Det kan väl inte snöa i maj, vad är det här! Förra året snöade sista gången i slutet av april, snart kommer det väl vara vinter året om! Och när man kollar vädret ska det tydligen bli 23 grader på måndag! Det hoppas jag :)



Vi har haft en mysdag inomhus idag, känner inte för att bli mer deprimerad och gå ut i snön! Även om det inte ligger nått på marken, än så länge! Vi tog mysmorgon och låg i sängen till 9.20, hon vakna runt 9. Innan klockan va 11 hade jag vikt och hängt in massa tvätt, satt på en ny maskin, diskat och plockat undan alla Nikitas leksaker som låg utspridda över hela lägenheten, och såklart lekt i mängder! Nu, ligger leksakerna ungefär precis där jag tog bort dom ;) Tvättade sängkläder idag, och det tycker Nikita är superkul när jag gör för det blir en koja som hon går in och gömmer sig i, haha! Hon är för go den där ungen!

Nikita har ätit bra än så länge idag också, woho! Stuvade makaroner och falukorv var något hon verkligen tyckte om :) Har inte tänkt på att göra stuvade makaroner på jag vet inte hur länge så var väl tur att jag kom på de igår :) När hon ätit fråga jag om hon ville bada, hon blev jätte glad och gick till badrummet och peka på sin badbalja, jag trodde inte hon visste vad de betydde eftersom vi aldrig frågar om hon vill bada för det är ingen hit hos henne, förrens hon väl är i badet och tills hon ska tvätta håret :) Man slutar aldrig förvånas över hur mycket hon förstår!

Funderar på en ny bloggdesign igen, iaf en ny header! Har ju haft den här jätte länge nu för att vara mig ;) Och nu när jag skrivit klart slutade de snöa och solen försöker titta fram.

Nära ögat

Idag har Nikita haft en dålig dag! När hon för 1 gångs skull äter bra hemma, ja då har hon en jätte dålig dag. Hon har trotsat och varit gnällig nästan hela dagen. I eftermiddag åkte vi och lekte med Becca&Co och när Nikita stog och snurra runt blev hon nog lite för yr så hon tappa balansen och slår i borskanten. Jag ser bara att det kommer blod från hennes öga men om det var i ögat eller utanför såg jag inte, det var obehagligt innan jag såg att det inte var i ögat det blödde. Hon fick ett litet jack precis över ögat, skruttan!



När Nikita somnat nu för tiden så ler hon sådär sött som små bebisar gör när dom sover, åh det är så sött och jag blir varm i hela hjärtat. Då känns det som hon har det bra och somnat tryggt. Jag älskar fortfarande våran mysstund på kvällarna, även att jag ibland kan bli frustrerad när hon vägrar sova! Att se henne somna in är bland det bästa som finns, och bara få ligga och lukta på henne och höra hennes andetag är underbart! Att man kan älska så mycket!

Grattis!

Jag pratade med Natalie i telefonen 2 gånger under förlossningen, häftig känsla faktiskt! Och när hon fick en värk kände jag i hela kroppen hur ont det där gör! Men runt 15 idag kom deras lilla pojk ut, eller lilla och lilla det var en stor kille på nästan 5 kg! Och Natalie som är så himla liten! :) Jag har inte fått se bild än men det kommer hoppas jag! Åh vad jag längtar tills dom kommer hem så man får lukta och gosa lite med en alldeles nyfödd! :)

Vi spontan åkte in till stan idag! Vi åkte till Veronika och Martina där vi blev bjudna på god mat och Nikita lekte med alla djuren. Dom har ett stall med många hästar, och dom har hund och flera katter, även en kanin så Nikita älskade att springa omkring där i stallet och titta på alla hästar som var nyfikna på henne! :)


Gårdagens Nikita! Den där tröjan hittade hon också i den lådan hon fick fram klänningen igår, hade lagt undan den när hon va runt 6 månader för vi mest använde 74 på kläderna då, precis som nu men den passar ju fortfarande fast det är 68, känns häftigt att hon har kunnat ha samma kläder i 1 år, vi tog fram några kläder i 74 när hon va 3 månader och vissa kläder har hon använt sen dess :)


Pappa andré fick en gps av mamma och jerry, som han bara skulle använda när vi skulle till stan, och alltid med en telefon vid örat! :) Nikita somna i bilen när vi nästan var framme, sov 30-40 minuter och sen somnade hon påvägen hem igen och sov kanske 40 minuter till men hade ändå inte sovit klart så vi fick väcka henne. Vi åkte direkt till Becca&Co och lekte med dom tills det var dags att åka hem och äta.


Kom och titta mamma, det finns massa häftiga saker här! En häst, en Chanell och en Nikita!


Hästarna var nyfikna på Nikita och hon var nyfiken på dom! :)

Hon har verkligen fått kela med djur idag, och hon är riktigt snäll mot alla djur, så försiktig och klappar och pussar. Dom har världens mysigaste katt, varje gång jag är där vill jag ta henne innanför tröjan när vi ska åka hem :) Nikita satte sig bredvid henne och bar upp henne i sitt knä och katten bara kela med Nikita! Hon kommer nog bli som sin mamma som vill ha massa massa djur sen! :)

Nervös

Ja idag när man gick upp och kolla på telefonen hade jag fått det efterlängtade smset, Natalie var påväg till förlossningen och nu väntar jag med spänning att få veta när lillen kommit ut! Det är ju en så himla häftig känsla och jag hade såå gärna följt med! Haha :) Han ville bli ett majbarn helt enkelt, precis som sin storebror! :)

Jag kände det på mig, igår kväll när jag gick och la mig tänkte jag de att nej jag kommer inte träffa Natalie imorgon, för hon kommer få åka in. Hon hade ont när hon var här igårkväll men inga värkar, däremot hade magen sjunkit enormt mycket! Så det bara kändes som det att han skulle komma idag! :)

Jag får sovmorgon idag, andré måste alltid åka iväg med Nikita för annars skriker hon bara vid dörren och är jätte ledsen. Men jag kände mig utvilad så jag sitter och njuter av lugnet istället! Det är ju väldigt skönt att få vara själv en stund när man precis vaknat och för en gångs skull slippa tänka på blöjor, tandborstning, frukost, kläder, så ja jag njuter av lugnet istället :) André tror dock att jag ligger och sover ;)

RSS 2.0