Äta själv

Vi fortsätter kampen med att få i lite mat i Nikitas mage, lättast går ju om hon får äta själv, men inte så mycket kommer i magen och kladdigt blir det, men väldigt kul o se henne sitta där och kladda och leka med maten, då blir det mer en rolig grej av det istället för nått man måste göra. Idag fick hon kladda i sig gröt och ett rån med leverpastej, hon var kladdig från topp till tå så ett bad blev det för skruttan! Det är ju så skönt nu när hon sitter själv i badet, då kan man göra andra saker inne på toan samtidigt som hon badar, typ som sortera tvätt och börja tvätta. Men hon sitter fortfarande i babysaken så hon inte ramlar lika lätt, eftersom vi fortfarande inte skaffat halkmatta i badkaret än.

Hon var så söt igår, hon ville ha datorn när jag satt på golvet med henne, och så närmade sig en hand och jag sa "ajaj" så tog hon bort handen, efter en liten stund kom en hand sakta sakta tillbaka, jag sa ajaj igen och hon tog bort handen. Till slut kramade hon om mig och smög fram med en hand samtidigt som hon krama mig men inte ens då lyckades hon få pilla på datorn, dumma mamma! :)

Ska nog köpa en potta idag och "potträna" henne, eller ja sätta henne på pottan och ge henne beröm om det kommer nått. Ska bli spännande o se hur hon reagerar på den :)

Kommentarer
Louise Skrev:

Vet inte hur bra du är på engelska, men kanske BLW-metoden skulle vara något för er? :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Baby-led_weaning

(Man behöver inte sluta amma som det står där)



Läste om det i en "mamma-tidning", vet inte om det var föräldrar & barn eller vi föräldrar, att man börjar ge barnet mat som det får kontrollera själv från 6 månaders ålder... var en mamma som gjort det och hennes lilla tjej åt helt själv... tar längre tid och man måste såklart ha mer koll, det är lite svårt att förklara, men står lite där på wikipedia, har tyvärr inte hittat något det står om det på svenska, för har inställt så det blir norska google och norska sökresultat :P

2010-09-27 @ 14:00:22
URL: http://forbiddenrage.wordpress.com
Sandrah Skrev:

Oj va tidigt med potta :) Men det kanske går bra!!

2010-09-28 @ 13:27:49
URL: http://sandrah.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: