Äntligen

Nikita fick lägga sig 19.40 idag, skrik skrik skrik, somnade kl.20 och mammahjärtat totalkrossat. Sen va det idol och kniven mot stupen, sen tänkte vi ha mys och gå in och duscha, men när vi står i duschen vaknar nikita, så andré som nästan va klar fick stressa sig ut, och innan jag hann ut med tuttarna hann såklart nikita bli pigg. Nu somnade hon, jag har gett henne tutten, vi har läst sagor, vi har fixat en ny lampa som lyser upp hela rummet istället för hennes lilla nattlampa som knappt ens lyser, sen har jag suttit i kanske 20 minuter och sjungit vaggvisor, och då tillslut somnade hon. Så jag verkligen smög mig ut för att inte väcka henne, hon vakna när jag öppnar dörren så sätter mig ner fort som bara fan för att hon inte ska hinna reagera, tack gode gud för det gjorde hon inte utan sov vidare. Jag har till och med legat i någon konstig ställning och gett henne bröstet genom spjälorna på sängen, fråga inte hur!

Men nu sover iaf skruttfisa och förhoppningsvis sover för natten! Det är flera saker jag tänkte på innan jag blev mamma som jag absolut inte skulle göra som mamma, men som jag idag gör ändå.

*Jag skulle aldrig sova med mitt barn i sängen, pga att de ökar risken för plöstlig spädbarnsdöd och det blir för varmt för den lilla. Ville heller inte vänja henne vid att sova hos oss.
- hon sover hos oss varje natt, har gjort sen hon föddes, nästan.

*Jag skulle aldrig låta henne somna vid bröstet, utan hon skulle snällt få somna i sin egen säng från start.
-från 1-3 månader höll jag på detta, men nu får hon nästan alltid somna vid bröstet, det får jag fan för nu när jag ska avvänja henne från detta, så jag kanske någon gång i framtiden skulle kunna sluta amma och hon kan somna iaf.

*Hon skulle aldrig få leka med min mobil, för mycket bakterier och man vet aldrig vad dom kan få i sig för bakterier därifrån (nej jag är inte en mamma som är livrädd för bakterier, men det finns en gräns)
- efter 3 månader var de de lättaste sättet o få tyst på henne, klart hon får leka med den då. Som också nu är hennes leksak (min gamla)

*Vänja henne sova med ljud runt omkring sig.
- det är ju så skönt när hon sover, väck henne inte! (dock har vi det inte knäpptyst och har aldrig haft)

Det är fler saker jag har tänkt på, som jag skulle va så duktig med, men bekväm som jag är så orkar jag inte, eller nått :) Och det är ju faktiskt mysigt o ha henne i sängen :)


Nu ska vi komma i form och träna, först ben, armar och mage, och avslutar med yoga :)

Kommentarer
Lisa Skrev:

hej gumman!



ja de är mkt man säger att man inte ska som blir total ändrat när man väl får egna barn.. man får liksom uppleva saker själv på ett helt annat vis..



samma med äldre barn..

men gud, hur kan de göra sådär och hur kan barnen säga sådär? kan man tänka och sen när ens egen är lika gammal är det precis samma visa..

ha ha!

man växer ju in i det :)



hoppas att ni får en underbar fredag!

kramar.

2010-09-17 @ 08:52:47
URL: http://fliza83.blogg.se/
Hannele - Snart 2barnsmamma (bf på söndag!) Skrev:

Vissa av dom där sakerna som du har skrivit sa jag ocks åatt jag skulle aldrig göra.

Sen så sa jag även att mina ungar inte skulle få suga på napp för det man har hört osv men det blev tvärtom efter en stund :P haha..

2010-09-17 @ 16:28:27
URL: http://mammah.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: