Klantigt!

För ett par år sen, nyårsafton 2007 - 2008 skulle jag öppna en flaska, men hittade ingen kapsylöppnare. Och eftersom jag då var arg av någon anledning ville jag inte be André hjälpa mig att öppna den heller. Så jag tänkte att jag skulle öppna den där med tänderna, och mina tänder var inte så starka som jag trodde att dom skulle va så jag fick bara ont i tanden och kapsylen var fortfarande kvar.

Sen fick jag hjälp med att öppna den ändå, då tappar jag flaskan när vi är påväg ut ( tror inte det var meningen att jag skulle dricka den, för hade inte ens druckigt 1 klunk av den ) Kul tänkte jag, 20 :- åt helvete ungefär.

Det jag inte visste då var att inom kort skulle jag få världens tandvärk och tandbitar började lossna från tanden. Men det tog ändå några månader innan jag märkte det. Så jag gick väl så i kanske ½ år innan jag gick till tandläkaren, och då hade det såklart blivit ett stort hål. Så tandläkaren kom fram till att hon inte ville borra utan skulle lägga något däri som skulle vara kvar i 1 år. Vad skönt, jag kunde tugga på den sidan igen.

Men efter 1 år hade det inte hänt något, så fick förfrågan om jag ville dra ut tanden eller göra en rotfyllning. Jag ville inte dra ut den så det blev en rotfyllning. Dom började på den i december 2008, 1 januari 2009 var det året jag skulle få börja betala att gå till tandläkaren, men eftersom dom hade påbörjat den innan skulle jag slippa betala för den. Tur tänkte jag.

3 gånger skulle det ta att göra rotfyllningen, och när jag skulle dit sista gången, var jag väldigt omogen och oansvarlig så jag glömmer självklart bort tiden, och kommer på det lång tid efter. Då skämms jag så mycket så vågar inte höra av mig dit igen.

Nu ångrar jag att jag inte var mer ansvarsfull och gick dit. För ungefär 1 år sen skulle jag fått den helt färdig, men nu istället har jag bara ett stort, då menar jag stort hål, rakt ner i tandköttet. Och nu har det också börjat göra ont, så kan inte tugga på den sidan.


Ångrar att jag inte tog ut tanden? Ja. Blir förbannad så fort jag ser någon annan försöka öppna en kapyl med tänderna? Ja!



Min tand ser asså ut såhär, ( där pilen pekar )det är hål ner till roten.


Kommentarer
Filippa - blivande mamma Skrev:

Tack! :) Allt har gått jättebra! Ska skriva förlossningsberättelse snart! kram

2010-01-12 @ 17:22:18
URL: http://fillies.blogg.se/
Zandra Skrev:

Har ni inte sån "frisktandvård" typ försäkring så du betalar en summa om året o går gratis till tandis?

2010-01-12 @ 21:42:07
URL: http://zandraak.blogspot.com
Fru Evelina - Happily Ever After Skrev:

ajajajaj! tandvärk är inte kul nånstans!



vad fin magen är, på tal om nåt helt annat!

hoppas du slipper bristningar, men tänk på att de kan börja synas när huden drar ihop sig.



kram!

2010-01-12 @ 21:46:43
URL: http://happilyeverafter.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: