vecka 29

Vecka 30 ( 29+0 )



Barnet:

38 cm lång och ca 1.5 kg tung. Barnets hjärna utvecklas och växer. För att få plats veckar den ihop sig allt mer och bildar dess karakteristiska vindlingar och flikar. Barnets lungor är nästan helt utvecklade och det övar på andningsrörelser genom att höja och sänka bröstkorgen.


Mamman:


Kanske känner du att barnet hickar?
Antagligen har ni påbörjat eller kanske redan slutfört någon föräldraförberedande kurs. Det är ungefär 2 månader kvar till förlossningen och mötet med ert lilla barn närmar sig för varje dag som går. Det är mer påtagligt ett barn du bär på, det blir allt större och starkare. Det är naturligt att föreställningarna om barnet och tankarna på hur en vardag med barnet skall bli ökar. Många kvinnor klagar över en tilltagande trötthet. Var noga med att äta bra näringsrik mat, att sova ordentligt och se till att du håller koll på ditt järnvärde. Prioritera en stund ute i friska luften varje dag. Inaktivitet och näringsbrist på grund av en felaktig kost leder bara till ännu mer trötthet och krämpor i kroppen.
En del kvinnor får känningar av bäckensmärtor. Der är en hormonell påverkan på alla fogar och leder, framför allt bäckenet. Det är helt naturligt och ändamålsenligt eftersom det ger förlossningskanalen större möjlighet att bli elastisk och vidgas vid förlossningen. En del kvinnor upplever det som smärtsamt, de får svårt att gå och blygdbensfogen blir mycket öm. Det börjar bli tyngre och du kan känna dig känslig och ha lätt för att gråta vilket inte alls är konstigt. Du går in i den sista delen av graviditeten och det ställer stora krav på dig, både fysiskt och psykiskt. Lyssna till din kropp, var snäll mot den och ha tålamod. Det här är en speciell tid i livet. Sannolikt gör du inte om det så många gånger. Glöm inte att ta en paus mitt på dagen. Lägg dig ner och vila med benen högt mellan varven.

Egna anteckningar:

Jodå jag känner bebis har hicka, jätte ofta. Hn har hicka mellan 5-10 ggr per dag som jag känner, och det är inga korta som går över direkt utan hn har hicka i 1-2 minuter, stackars bebis. Jag blir så irriterad när jag har hicka och det vägrar sluta. Jag känner av att bebis blivit större och starkare. Hn har inte lyckats få in en fullträff på revbenen än, men det är inte långt ifrån. Men hn tycker om att sparka hårda sparkar på sidorna, det kan både kitlas och göra ont.

Usch så mina händer och fingrar är svullna, min förlovningsring satt ganska löst förut, va lätt att få av. Nu sitter den fast och åker in  i huden :) Jag har värsta tjockisfingrarna, men det tillhör väl graviditen :)

Bild på magen kommer upp lite senare, tror inte det är så stor förändring sen bilden igår faktiskt :)

Kommentarer
Evamy - livet med Alva och hockeyspelarn Skrev:

åh vad roligt :)

2009-11-17 @ 13:59:56
URL: http://evamys.blogg.se/
Anonym Skrev:

Jo, de kan nog stämma faktiskt! är i vecka 23 och ökat 3 kg, så vet inte om de e mkt eller lite! men jag antar att de bara SMÄLLER och sen har du gått upp 13? ;) Haha! äh, ja.. Då vet man att allt är bra!



Men har man tyckt vågen varit jobbig tidigare, så är de värre nu! ^^ :) Kram!

2009-11-17 @ 14:41:55
Jeanette Skrev:

Hej :) Å tack för dina kommentarer. Å skulle gärna fota dig och magen :) har en studio som jag får låna, bor i strängnäs kanske inte allt för långt att åka för dig/er. vill inte ha något för det eller så..utan endast erfarenheten :)



Kram

2009-11-17 @ 16:52:34
URL: http://www.sunstreet21.devote.se
Jeanette Skrev:

mm ligger i Sörmland.. i närheten av eskilstuna typ :P a du får googla det på eniro så ser du lättare var de ligger ;)



kram

2009-11-17 @ 18:22:08
URL: http://www.sunstreet21.devote.se
Jeanette Skrev:

sv. De får du göra :) Fast har inte tagit så mycket porträtt osv. men lovar att göra mitt bästa...håller på att öva mig att bli ännu bättre.



kram

2009-11-17 @ 18:40:51
URL: http://www.sunstreet21.devote.se
Magdalena - blivande 2 barns mamma Skrev:

Inte långt kvar nu, är själv i vecka 17, snart 18, längtar som bara den, hehe.

Jätte fin blogg. Kramar!

2009-11-18 @ 23:54:33
Charlotte - Gravid Skrev:

Magdalena - Inte så långt ändå för dig heller, snart halvägs ju. Tycker det inte alls va längesen jag också va i vecka 17 men jo det va ju ett tag sen. Grattis till graiviteten och tack så mycket.



Kram

2009-11-19 @ 00:05:48
URL: http://charlottegaines.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: